ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,341 דיונים בפורום זה
-
היי חברים אני מנסה לבנות מפרט המטרה היחידה של המחשב היא להריץ תוכנה בשם ZEMAX למי שמכיר כולם מייעצים לי לקחת מעבדים אקטסרים של אינטל עם 10/20 ליבות שזה המון כסף ואני לא מבין למה לא לקחת 3900X 12/24 שהרבה יותר זול ולדעתי יריץ את התוכנה בלי בעיות אשמח לשמוע את דעתכם...והאם אינטל באמת שווה פי 2 עלות מ3900X מה שגם הקאש במעבדים החדשים של אינטל בהרבה יותר גדול מאינטל. גם אם מעבדי אינטל עדיפים בקצת האם זה באמת שווה לשלם כפול ומשולש שאר המחשב 64 RAM NVME 480GB ASUS PRO X570
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, מתלבטת ברכישת מחשב בין hp https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=988268 לdell https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=30120&site-search=1 השימוש שלי בעיקר לעבודות באופיס, אינטרנט. על מה הייתם ממליצים? איזה מחשב חזק יותר?
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרה בהרכבת המחשב 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3K, אם יש צורך אפשר לחרוג במקרה הקיצוני בעוד 1000. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר תוכנות מסחר (Colmex Pro, TradeStation וקצת גלישה ואופיס. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד חשוב, אבל שלא יהיה רעש מוגזם 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת)…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הדגם הוא: Lenovo G505 Model Name: 20240 האם המקוריות באיביי באמת מקוריות? תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 893 צפיות
-
-
שלום חברים, אני מתלבט מאוד בקניית מחשב נייח לשימוש ביתי - משחקים (לרוב אני משחק בworld of tanks), גלישה באינטרנט ואופיס. התקציב שלי הינו 4K פלוס מינוס. חשבתי על מפרט שכזה: מעבד: Intel Core I5 9600K 3.7Ghz 9MB Cache Tray מאוורר למעבד: Noctua NH-L9x65 לוח אם: Asus TUF Z390M-PRO GAMING LGA1151v2 או Gigabyte Z390 GAMING X LGA1151v2 או Asus TUF Z390M-PRO GAMING LGA1151v2 זיכרון Corsair Vengeance LPX 2x4GB DDR4 3000Mhz CL16 : RAM כ.מסך: Asus GTX 1650 Phoenix 4GB GDDR5 DVI HDMI כונן Kingston A2000 M.2 SA2000M8/500G 500GB :SSD או …
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 בלי חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, מטלב, תכנות, סימולציות למעגלים חשמליים, קצת משין לרנינג ועיבוד תמונה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא חובה מערכת הפעלה …
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הי יש לי מחשב די ישן עם מעבד i5 מהדורות הראשונים שלו (מחשב נקנה בשנת 2011) ו 8GB זכרון במהירות 1333 DDR3. במצב הקיים המחשב לא מסוגל להריץ סרטים באיכות 4K - האם לדעתם כרטיסי מסך יחסית פשוטים בשילוב החומרה הקיימת, יספיקו? לדוגמא : Asus GT710 Silent 1GB GDDR5 Gigabyte GT730 2GB DDR3NVIDIA 1030 Gigabyte GT 1030 Low Pofile 2GB GDDR5 מה דעתכם ? המחשב לא ישמש לגיימינג או לעריכות וידאו.
-
- 0 תגובות
- 669 צפיות
-
-
שלום, בגדול אני צריך מחשב שמותאם לצלמים עם רזולוציות גבוהות ויכולת עיבוד טובה לעיצוב גרפי, חשוב שחיי סוללה יהיו טובים ושיהיה SSD (כדאי עם נפח של חצי טרה ומעלה). בתור התחלה רוב העבודה תתבצע בתוכנת Lightroom, אך בהחלט עלולה להיות בעתיד הלא רחוק עבודה בPhotoshop ותוכנות דומות. תודה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,500 במידה וממש קריטי ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבור צלם לעריכת תמונות בעיקר בתוכנת Lightroom 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר אלחוטי נח 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (…
-
- 22 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
מתלבט בין שתי מפרטים: לוח B85 מחיר 300 זיכרון 8GB מחיר 150 מעבד i5-4590 מחיר 300 קירור למעבד מקורי מחיר 40 כונן SSD 240GB חדש 200 כרטיס מסך gts750 מחיר 150 סך הכל: 1140 או מעבד I7 3820 מחיר 200₪ קירור למעבד: 40₪ לוח אם Hot x79g מחיר 163₪ זיכרון 8gb dd3 מחיר 100₪ כרטיס מסך Gts 750 מחיר 150₪ כונן קשיח Toshiba 1tb מחיר 177₪ סך הכל כולל משלוח: 845₪
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5,000 שח. ללא חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? נטו משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רק מסך ורמקולים. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב.. אבל אם אפשרי אז שיהיה קצת שקט. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לאת 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אופיס ווינדוס.. האם יש אפשרות שז…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם! אני מעוניין במחשב חדש, שהפרמטר הכי חשוב לי בו מסיבות מסוימות הוא נפח הרד דיסק משני גדול, באיזור ה 2-3 טרה, מלבד ההרד דיסק העיקרי שלו (SSD 500 Giga?) זה הפרמטר העיקרי. כמובן שאשמח שיהיה לו כרטיס מסך שיאפשר משחקים עכשווים באיכות סבירה אבל החשוב כאמור הוא נפח האיחסון 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500, מקווה שלא יהיה צורך לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מעט משחקים, בעיקר סטרימינג עבודה ואיחסון קבצים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט…
-
- 2 תגובות
- 709 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? 5500 גם מחשב זול יותר יתאים עם יש 2. מה שימושי המחשב תוכנת solidworks 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כמה שיותר שקט וקריר 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מעדיף מערכת הפעלה מובנת win 10 64bit 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? גר באשקלון. אין בעיה עם הזמנה מכל חנות שנותנת שירות אנושי. 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בשבוע הקרוב 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים ספציפיים …
-
- 12 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
היי לכולם, אחרי שהמחשב הנוכחי שלי כבר גוסס ולא מבין איך הוא לא מת(מ2010).. הייתי שמח להמלצה על מחשב גיימינג + מסך + סט מקלדת ועכבר טובים בתקציב של 8K ש"ח. אני כבר ממש לא מעודכן באיזה מעבדים יותר טובים לגיימינג (Intel או AMD) או איזה כרטיס עדיף (Nvidia או AMD) תודה ענקית
-
- 0 תגובות
- 677 צפיות
-
-
. מה התקציב המירבי? 3000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? לימודים אקדמיים, בעיקר תכנות ועבודה כמתכנת (השאיפה היא להביא את הלפטופ הטוב ביותר כדי שיחזיק כמה שיותר שנים כ Daily Driver) 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה? לא בהכרח, אם יש משהו משתלם עם ווינדוס 10 אז זאת אופציה. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. KSP / IVORY 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? חודש הקרוב 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים ספציפיים? HDMI כמובן, USB 3 11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? עדיפות לאופציה לשדרוג בעתיד (מבחינת כמות זיכרון ה…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4.500 ש"ח , כן אם זה שווה את ההפרש (עד 5.000) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, (office) גרפיקה (photoshop,premiere,) וגם בעתיד ללימודי תכנות (visual basic) אולי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר מצויין 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כ"כ חשוב (אבל לא טרקטור) 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מח…
-
- 31 תגובות
- 6k צפיות
-
-
ממה שהבנתי כדאי מפרט מבוסס i7 - אבל אני אשמח מאוד עם מישהו מכיר את המעבדים של AMD ויכול להמליץ. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3-4K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנת אנימציה של Adobe, חוץ מזה שימוש ביתי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בציוד היקפי, אשמח להמלצה על מסך 22-24" עם value-for-money טוב 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אין חשיבות מיוחדת. 6. האם מתוכנן אוברק…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי חבר'ה להלן המפרט של הדגם - מחשב נייד מבית HP בעל מסך 15.6 אינטש, מעבד Intel® Core™ i7-9750H 2.60GHz - 4.50GHz, זיכרון פנימי בנפח 16GB, כונן קשיח בנפח 1TB, כונן SSD בנפח 256GB, מאיץ גרפי NVIDIA GeForce® GTX 1650 4GB וכולל מערכת הפעלה אין לי כל כך ידע במחשבים אז אם צריך עוד משהו תגידו. ואם לדעתכם הנתונים לא מספיקים , אשמח לאלטרנטיבות. התקציב הוא עד 5K. תודה רבה יובל
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן אני מחפש לקנות מחשב חדש ואני כנראה אטוס בעוד שנה ללמוד בארצות הברית חשבתי פשוט לקנות לפטופ הבעיה שזה ממש יקר ואז ראיתי את בnewegg מחשבים במחירים מצויינים השאלה שלי אם באמת המחיר שאני רואה כולל משלוח ומכס וכל זה ? https://www.newegg.com/global/il-en/...RoCV3QQAvD_BwE המחשב הזה שראיתי זאת דוגמא למה שאני מחפש ובמחיר הזה כנראה שאקנה תודה מראש לכל העוזרים
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7-7.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רק מחשב ללא ציוד 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? דיי חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? מאמין שבקרוב אעשה אבל לא בהתחלה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. כנרא…
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7K, חריגה עד 8K אם יש הסבר ריאלי, אשמח לכמה שיותר אופציות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (Cities Skylines - Heavily Modded, Squad, ArmA III), עריכת סרטונים ותמונות (Adobe Stack) ותכנות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, יש הכל (2 מסכי 24") 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיימים 2 כונני SSD וכונן HDD, שלושתם SATA III 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שיהיה מאוד שקט, אך לא במחיר פיצוץ התקציב (אני לא מבין …
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם. אני מחפש לקנות מחשב נייד עד למחיר של 2500, לא יותר. עדיף אפילו פחות. המחשב מיועד בעיקר לעבודה משרדית, ובנוסף המחשב ישמש גם כטלויזיה\נטפליקס. אני לא יודע אם יש לזה משמעות מבחינת מפרט אבל חשוב שהוא יוכל להציג סרטים בצורה חלקה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500, ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית וצפייה בערוצים לייב\נטפליקס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב…
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000, ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם תוכנות אדריכלות (AUTOCAD, REVIT), מידי פעם גם עיבוד גרפי. אופציה להריץ משחקים (FORTNITE). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה ווינדוס. לא צריך אופיס 8…
-
- 16 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? ת. עד 5,000 בבקשה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ת. משחקים כבדים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? ת. אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ת. האם קיים אצלי חיבור נוסף ל-SSD פנוי (מפרט למטה)? אם לא, מעדיף להחליף את ה-SSD הקיים באחד של 2TB לפחות - נא המלצתכם 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? ת. חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? ת. שלילי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעל…
-
- 11 תגובות
- 3.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם אני זקוק למחשב נייד לצורך לימודים. שאיפה לפחות מ2000 שח באמזון. חבר המליץ לי על amd, מישהו יודע איזה סדרה של הכונן היא טובה? תודה! שמוליק
-
- 2 תגובות
- 929 צפיות
-
-
היי. ברצוני לקנות מחשב לצורכי גיימינג וסטרימינג בTwitch וכו' מה דעתכם על המפרט הזה: הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים [table] [tr][td][/td] [td]מעבדים - AMD Socket - AM4 100-100000071BOX-PC - AMD AMD Ryzen7 3700X Gen3 8 Core/16 Threads - Base Clock: 3.6GHz - Max Boost Clock: 4.4GHz - With New PC Only - With Wraith Prism with RGB LED - 65W TDP - Box... במלאי - שלוש שנים אחריות[/td] [td]כמות: 1 ₪1498/1468[/td] [/tr] [tr][td][/td] [td]לוחות אם - AMD Socket AM4 ROG-CROSSHAIR-VII-HERO-PC - ASUS AMD AM4 socket With New PC Only - X470 chipset - 4x DDR4 up to 3600MHz memory - HDMI,…
-
- 0 תגובות
- 928 צפיות
-