ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
אני צריך לקנות שני מחשבים לטובת ניהול רפת חלב. המחשבים אמורים לעבוד מול תוכנות של מכון החליבה, שמספק מידע בזמן החליבה על כל פרה שנחלבת, כמויות חלב, איכות חלב, משקל פרה, ביוץ וכו'... מערכת החשמל והקירור של הרפת, כמו כן בעתיד יכול להיות שצריך יהיה לחבר את המחשב למצלמות לטובת אבטחה ומעקב על הפרות. אני מצרף כאן שלוש הצעות מחיר שקיבלתי למחשבים וגם את המפרט של צ.ח.מ אפיקים שהם מספקים את מכון החליבה, אשמח אם מישהו יוכל לתת לי ביקורת בונה על המפרטים שהציעו לי, בדקתי מחירים בזאפ ראיתי שהצעת המחיר היקרה(הצעה מס 3) החלקים אומנם יקרים יותר, השאלה אם יש טעם להשקיע כל כך הרבה כסף , או שמחשבים כמו שמוצעים לי בהצעה 1 ו2 יהיו מספיק אמינים ויספקו את הסחורה, אשמח לדעת גם אם יש חלקים לא מומל…
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לקחתי בכוונה קצת דברים יותר יקרים כי הקניה תחל רק בתחילת שנה אחרי החופש הגדול הבאה ובטוח יהיה ירידת מחירים. הרכיבים שאני צריך רק זה:מעבד,לוח אם,זיכרון פנימי,כרטיס מסך,ספק,וצלע קירור של המעבד.כל השאר יש לי וחדשים המפרט מחשב יהיה להכל,משחקים,אינטרנט,תוכנות,מוזיקה,אופיס וכ'. זיכרון Mushkin 256MB PC2700 CL2 Blue מחיר: כל יחידה 329ש"ח לוקח שתי מקלות זיכרון 658 שניהים ביחד http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_90_468_730&products_id=3182 מעבד AMD ATHLON XP 2500 Barton 512K מחיר: 613 ש"ח http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_269_75&products_id=3658 לוח אם ABIT NF7-SL ver 2.0 Nforce 2 AMD מחיר:680 ש"ח http://www.pandas.co.il/product_info.ph…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3150 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, תכני hd, גיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. bf4, אולי gta v -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 על 1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות - גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נית…
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, מבקש מפרט עבור בן משפחה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל אבל לא לחרוג ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן מעל 3500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, לפעמים עריכה קלה(פוטושופ ו-vegas) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ וסוני ווגאס - עריכה קלה מדי פעם. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב Battlefield, CS: source ובעקרון חדשים שיצאו בהמשך. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920x1080 -לאי…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן וסהלן! אחותי היקרה והחביבה התחילה את לימודיה בבית ספר למוזיקה. אז נכון שהיא עושה לי הרבה רעש בחדר, אבל אני עדיין צריך לעזור לה. אז מה היא צריכה? ככה: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח למחשב נייח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לדחוף עד הסוף, רק אם יש צורך כמובן. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0... 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אודיו בלבד, שיוכל להריץ קיובייס עם VST ואפקטים בלי להתבלבל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות: בהחלט, מיועד ל- Cubase 6 ו- Finale 2012. הרעיון הוא שהמחשב יוכל להתמודד בכבוד גם עם הגרסאות הבאות של התוכנות האלה, כלומר 2014 וצפונה. 3. האם יש צורך…
-
- 2 תגובות
- 794 צפיות
-
-
כפי שרשום בכותרת רק מחשב ללא ציוד נלווה מטרותיו יהיה לעבודה משרדית של אופיס וקצת פוטושופ דרישה אחת מחוייבת שיהיה צורב אודה לכל העוזרים במשימה המסובכת הזו.. תודה מראש predator_008
-
- 2 תגובות
- 618 צפיות
-
-
כן, יש לי את המחשב כמה חודשים, אשמח אם תגידו מה דעתכם עליו Intel Core 2 Duo 1.86ghz E6300 ASUS P5B 965 PCIE Hard Disk 250GB 7200rpm Leadtek PX8800 GTS 640MB TDH PCIE Samsung LCD 19 8ms 1:2000 A-Top Black Gladiator Liberty 500W 512x2 667 DVD x16 + dual layer / צרוב 52x52x52 NIC 100/1000 MX 500 Microsoft not wireless / Keyboard Microsoft wireless רמקולים + סבופר של GPT אחד גדול + שניים קטנים מהצדדים / אפקטים מעולים (עלה 500 שקל שדה תעופה) 3DMark06: 8000
-
- 4 תגובות
- 625 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ישמש להכל, בעיקר למשחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכל מהכל - FIFA COD BF GTA וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2 מסכים אחד 32 FHD ואחד 23 1920X1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא, אבל אני מעדיף כרטיס של NVIDIA 4. האם יש ר…
-
- 1 תגובה
- 625 צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש, קראתי את חוקי הפורום ואני מקווה שלא דילגתי בטעות על חוק מסויים. להלן הדרישות: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 400 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, ועבודה עם תוכנה לעריכת וידאו כגון: AVID או CYBERLINK DIRECTOR, אין משחק ספציפי בד"כ המשחקים הכבדים, לגבי צפייה בסרטים רצוי שיוכל להעלות HD ותלת מימד (3D). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -א…
-
- 2 תגובות
- 874 צפיות
-
-
שלום לכולם ! מבקש מפרט בשביל מחשב חדש לאחי. מתוכנן לקנות מבחינתי היום. השימושים העיקריים שלו הם בסיסיים לחלוטין - גלישה באינטרנט, מולטימדיה, אופיס וכו'. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך יהיה נחמד. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב: עבודה משרדית אינטרנט משחקים פשוטים בפייסבוק. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מקלדת, עכבר מסך ורמקולים סבירים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה…
-
- 0 תגובות
- 960 צפיות
-
-
שלום לכולם החלטתי שאני מעוניין בלוח אם ASUS MAXIMUS FORMULA זה אני בטוח לגבי מעבד אני מעוניין בהצעתכם בהיתלבטותי בין /6600 או /9450 , אני פתוח להצעות - 1500 ש"ח פחות או יותר כמו כן חשבתי על כרטיס מסך 3870X2 512 פתוח להצעות 1500 ש"ח פחות או יותר זיכרון שיהיה מהיר 2 ג"ב לפחות - 600 ש"ח פחות קירור טוב למה שצריך 200-600 ש"ח מעוניין ב OC ספק כוח טוב - מחיר שלא יהיה בשמיים 500 פלוס מינוס מיועד למשחקים החדשים ולעתדיים בזמן הקרוב תודה לכל העוזרים
-
- 7 תגובות
- 714 צפיות
-
-
-
חשוב לי שתהיה צריכת חשמל נמוכה (ויותר נכון תפוקת חום נמוכה) כי החדר שלי לא מתאורר כמעט. בעדיפות מחנויות שיש באילת מאחר ואולי אני אקנה שם... בתודה.
-
- 19 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום יש לי בקשה מאוד חשובה למי שיכול לענות מהר אני צריך מארז שקט עד 415 שקל וכרטיס מסך עד 1000 שקל שנמקר באיבורי תודה יכל מי שעונה
-
- 3 תגובות
- 522 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום אני מעוניין במפרט למחשב חדש 1. התקציב: 2000 עד 2500. 2. השימושים הצפויים של המחשב עבודה משרדית (לצורך פרנסה) וגם ביתית, אינטרנט, אופיס/וורד, סרטים והורדות באימיול. אלו השימושים העיקריים. ללא משחקים, אבל אני משתמש לפעמים בסימולטור להטסת מסוקים שנקרא REALFLIGHT G4 * המחשב הולך לעבוד מס' ימים ברציפות בגלל אופי העבודה וגם בגלל ההורדות. * הרזולוציה של המסך היא 1920X 1200 (מסך סמסונג 26 אינצ') שמגיע עם כניסות DVI' HDMI למחשב תתחבר מערכת סאונד של 5.1. 3. ללא צורך בציוד היקפי. 4. זקוק גם לצורב DVD. 5. אני צריך את המחשב עם מערכת הפעלה (רצוי WINDOWS 7 בעברית. אני צריך גם תוכנת אופיס, אבל לא בטוח שהתקציב יספיק...) אני לא יודע מה ההבדל בין מערכת הפעלה 64 …
-
- 4 תגובות
- 800 צפיות
-
-
אחרי יותר מחצי עשור (הפוסט האחרון שלי מ-2009 , ואללה השתנה פה קצת מאז) שהמחשב הקודם שבניתי מהמלצות פה שבק חיים, הגיע הזמן להחליף אותו. בקצרה - מחשב לגיימינג ותכנות, בעיקרון אני זורם על המפרט הזה: http://hwzone.co.il/specslist/spec/view/id/14 מאיזה חנות בסביבת תל אביב-גבעתיים-רמת גן. כמו כן יש תקציב נפרד למסך איכותי, עם אופציה לסובב אותו שיהיה אנכי (כלומר ככה [] במקום ככה <> ). 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 למחשב, 1000 למסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? נצלו, אבל לא לעבור ביותר מדי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא יותר מ-300 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, פיתוח תוכנה (אז מעבד …
-
- 0 תגובות
- 784 צפיות
-
-
שלום רב! ברשותי מחשב HP DV6 1310ej קבלתי אותו לפני כחצי שנה עכשיו מאותו הרגע שקבלתי אותו הייתה בעיה אחת שהפריעה והיא שברגע שהייתי מנתק את המחשב מהחשמל הוא היה קופא או שהוא היה ממש זז לאט, או שזה יכול לקרות אפילו אם אני לא מנתק אותו מהחשמל אפילו אם אני מתחיל לעבוד איתו רק עם הסוללה וללא מטען הוא יכול לעבוד כמה ד' בסדר ולאחר מכן הוא עושה בעיות, המחשב היה במס' מעבדות במסגרת האחריות אך שום מקום לא גילה בעיה, למרות שגם אני עשיתי בדיקת זכרונות HD וכו', האם למישהו םה יש רעיון? יש כאן בעיה ביומן אירועים אני לא יודע אם זה קשור לבעיה הספציפית אבל נראה לי שכן http://img217.imageshack.us/img217/9003/128056521882.png זאת בעיה מציקה מאוד חוץ מהבעיה הזאת המחשב עובד יותר מ100% אני גם בת…
-
- 2 תגובות
- 887 צפיות
-
-
איך המפרט הזה? 140 GIG WESTERN DIGITAL 8MB 7200RPM HD 91.001EACH91.00 2256MB PC3200 400MHZ GEIL VALUE DDR RAM 49.002EACH98.00 3ABIT NF7-S NFORCE2 8X AGP/AUDIO/SATA 149.001EACH149.00 4AMD 2500+ ATHLON XP 333FSB BOXED CPU 99.001EACH99.00 5ATI 128MB RADEON 9600 PRO 189.001EACH189.00 6ASTRO 268 BLACK CASE W/ 350 PSU 49.001EACH49.00 Order Weight: 29.50 Total Number Of Items: 7 Total: $675.00 לחבר של אחותי יש 700$ ואת כל שאר החלקים יש לו אז מה אתם אומרים?
-
- 2 תגובות
- 951 צפיות
-
-
מתלבט בקשר לשני דברים: - כמה זכרון RAM לקנות? האפשרויות הן 4/6/8GB - איזה מעבד לקנות? i3-350, i5-450, i5-520? בגדול אני מתכנן להשתמש בנייד כתחליף למחשב ביתי. בעיקר אינטרנט, אופיס, וקצת סרטים ומוזיקה מדי פעם. עם זאת, אני רוצה לקנות מחשב שאוכל להשתמש בו לפחות 3-4 שנים, ושעדיין יהיה רלוונטי בעוד כמה שנים. מה דעתכם? תודה, יואב.
-
- 0 תגובות
- 568 צפיות
-
-
סבי נוסע לחו"ל וצריך מחשב, שכנראה ישמש אותו למקרים דומים גם אח"כ. ההשקעה מכיוון שהיא לתקופה קצרה לא גדולה. בסביבות 2000-2500 עם חריגות, עדיף מחשב כף יד טוב ונוח עם מקלדת או משהו כמו ASUS Eee? המלצות כלשהן?
-
- 3 תגובות
- 663 צפיות
-
-
היי, יש לי מחשב נייד של IBM דגם Thinkpad t43 אני רוצה לעשות לו PreLoad (יש לו מחיצה בלי אות כונן שאין לי גישה אליה, הבנתי ששם יושב ה preload) אין לי שום דיסק ששייך לנייד.... (מחשב של חבר שאיבד את הדיסקים) איך אני עושה את זה ?
-
- 3 תגובות
- 712 צפיות
-
-
מחשב DELL M3800 בן פחות מיום לאחר שידרוג לWIN10 מישהו יודע למה המעבד שלי רץ ב3-3.2 GHZ בלי שאני עושה כלום על המחשב? [ATTACH=CONFIG]0 -[/ATTACH]
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אחרי שהלפטופ שלי נהיה איטי להחריד, בעיות בבוט (תקוע על הלוגו של לנובו), תקוע בכיבוי ואיטיות בכניסה למצב שינה ויציאה ממנה (Sleep) אני רוצה לפרמט אותו ולהתקין clean install את windows 8.1. כמה שאלות: א. איך נכנסים ל-BIOS של הלפטופ? בשביל לשנות ב-Boot Priority ב. האם windows 8.1 תומך בכל הדרייברים? ג. מה יש במחיצה "Lenovo"? להשאיר אותה? בתודה מראש
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 300 שקל עדיף אפילו פחות מ4000. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת מוזיקה והפקה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). עבודה כמפיק מוזיקאלי ואיש סאונד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: יהיו משחקים פה ושם -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בטלפילד לדוגמא ומשחקים שיבואו בעתיד לא במקסימום איכות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מ…
-
- 0 תגובות
- 569 צפיות
-
-
המחשב הביתי שלי כבד (מארז + מסך 55קילו) ואני הולך למסיבות רשת אז החלטתי לקנות מחשב נייד יש לי 7000שקל והמחשב היחיד שראיתי שמשתלם ביחס עלות הוא ה ZEUS P4245GRPX מ ksp המעבד הוא 2.4ghz והכרטיס מסך r9000 השאלה היא , לקחת די וי די + צורב או 512mb ddr (הוא מגיע עם 256 ) תודה.
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-