עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by shuki7,

שלום רב קיבלתי הצעה למחשב חזק יחסית מאייבורי ו KSP אשמח להסבר איזה הצעה נראית יותר טובה ואם אפשר המלצה על שינוי רכיב כלשהו כדי לשפר את המערכת מיועד בעיקר לעבודה אינטרנטית עם תוכנות שקשורות לשוק ההון תודה מראש

• 0 תגובות
    • 615 צפיות
  2. Started by Sinaymer,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 - 3800 (במחירי אילת) מחיר רגיל זה עד 4300. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא צריך …

3. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח, חריגה של 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים (מדעי המחשב), עריכה גרפית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, ווינדוס 10 8. האם ישנה העדפה לרכוש…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by pet4a,

מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD 3rd Gen Ryzen 7 3700X Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 1480 קירור למעבדים: Noctua NH-D15SE-AM4 CPU Cooler כמות: 1 - מחיר: ₪ 372 לוחות אם: Gigabyte X570 Gaming X כמות: 1 - מחיר: ₪ 855 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3200 CL16 VENGEANCE LPX Black CMK16GX4M2D3200C16 בקניית מחשב חדש כמות: 2 - מחיר: ₪ 995 מארזים: Fractal Design Meshify C Blackout כמות: 1 - מחיר: ₪ 417 ספקי כוח: Corsair RM750x 750W PSU 80+ Gold Modular כמות: 1 - מחיר: ₪ 515 כונני SSD: Samsung SSD 500GB 970 EVO Plus NVMe M.2 כמות: 1 - מחיר: ₪ 528 כונני S…

5. Started by Rona B,

היי אני טסה עוד יומיים לארצות הברית לשבוע ומעוניינת לרכוש thinkpad. הסיבה העיקרית לרכישת הנייד הספציפי הזה הוא שעוד לא מצאתי לפטופ עם מקלדת נורמלית ש"קל" לכתוב עליה בקצב מהיר. קניתי לפני ארבע שנים לנובו y 40 80 שהיה מושלם (גודל 14, I7, SSD, 16 GB, כרטיס מסך יעודי NVIDIA) - אבל המקלדת שלו זוועה וכמעט אי אפשר לכתוב עליה - אלמלא המקלדת - המחשב היה מושלם לצרכים שלי. לכן החלטתי לקנות מחשב נוסף, וכנראה ש THINKPAD היחיד שיענה על המקלדת הטובה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בין 1300-1800 דולר. כמובן שאין סיבה להוציא סתם. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש אינטנסי…

• 0 תגובות
    • 739 צפיות
  6. Started by Patty15,

המחשב לא אמור לזוז יותר מדי ומיועד רק לגלישה+סטרימינג יומיומי של סדרות/אירועי ספורט 1080p אבל לא דרך המסך מחשב אלא באמצעות כבל HDMI שמחובר לטלוויזיה אז אין צורך בכרטיס מסך רציני או מעבד גרפי מטורף ודברים בסגנון. אלה שתי האופציות שננעלתי עליהן ורוצה להבין אם ההבדל בין המעבדים ובין Vostro ל-Inspiron מצדיק השקעה ב-Inspiron היקר יותר או שזה לא כזה קריטי לצרכים הדי בסיסיים שלי. רצוי אבל שיחזיק לטווח ארוך ולא ימות תוך איזה שנתיים (החזקתי עם לפטופ טושיבה 9 שנים עד שלשום לצורך העניין) Dell vostro 3583 https://www.pc365.co.il/product-19497-Dell_Vostro_15_3583_V3583_5124_במלאי DELL inspiron 3580 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=2959…

7. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10,000 ש"ח. כן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לעבודה: עיצוב גראפי (פוטושופ, אילוסטרייטור). אולי תלת מימד (Cinema4D ותוכנות דומות). קצת משחקים \ סרטים \ עבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך. אבל בתקציב נפרד מה10K. מתלבט אם כדאי LED 4K רחב \ קעור. לא יודע כמה Refresh Rate עדיף. פאנל IPS או PVA? (או משהו מומלץ אחר). די גדול, 34" ומעלה אולי. (כדאי אם זה ישמש גם לסרטים או שעדיף מסך נטו למחשב ולקנות טלוויזיה בנפרד?) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג…

8. Started by SADOTY,

שלום, בטח נשאלתם מאות פעמים אבל אני לא יודעת לחפש את התשובה: אני מחפשת מחשב ביתי , ללא תוכנות מיוחדות, שלא אצטרך להחליף כל 3 שנים בממוצע. מהיר. תקציב - 2000-3000 ש"ח. אם אפשר ללא כונן גדול. מה הייתם מציעים לי?

9. שלום, ושבוע טוב. אני מחפשת לקנות מחשב של דל, באזור המרכז, (משלוח אופציונלי) גודל המסך 13" או 14" אני עובדת בהוראה וצריכה את המחשב לכתיבת וקריאת מסמכים, להצגת מצגות במקרן, לשימוש באינטרנט כולל הורדות (דרך WIFI) ולפעמים קצת עריכות קטנות של תמונות וקליפים. אני צריכה לנסוע אתו באוטובוס יום יום ולכן חשוב לי שיהיה קל משקל ואני רוצה שהפעילות הכללית שלו תהיה מהירה (עליית מערכת הפעלה ופתיחת תוכנות). אני לא צריכה מערכת הפעלה. התקציב שלי הוא עד 4000 ש"ח (אם זה הרבה אז אפשר לשדרג את האיכות) תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by guyafik11,

מה קורה חברים? צריך את עזרתם לבניית מחשב ב-2000 שקל לבן אדם מבוגר שלא עושה יותר מעבודה משרדית 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 שקל עם חריגה קלה של עד 100 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בלבד, קצת תוכנות gps אינטרנט, אימייל וזהו 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? ממש לא …

• 15 תגובות
    • 5.4k צפיות
  11. Started by אורצ,

שלום לכולם! אני סטודנטית לעיצוב גרפי ומחפשת מחשב גם לזמן הלימודים אבל שאיפה גם לאחר כך. אשמח לדעת על מה אני צריכה להסתכל מבחינת המפרט של המחשב ( כרטיס גרפי רזולוצית מסך גודל מעבד זיכרון ועוד) ומה הנתונים המומלצים. משתמשת בתוכנות אילוסטריטור אינדיזיין פוטושופ ואפטר אפקט ללא צורך באופיס. חשוב לי שיהיה מסך טאץ' לעבודה עם עט גרפי ומשקל יחסית נמוך. חייבת לציין שאני פחות מבינה בחשבים ועוד לא גיבשתי עמדה לגבי IOS או PC אבל רגילה להשתמש ב PC עד עכשיו. תודה מראש :)

• 0 תגובות
    • 672 צפיות
  12. Started by zone glide,

1. עד כמה זה ישתלם יותר להזמין חלק מהרכיבים באמזון? לפי מה שבדקתי יש חיסכון של כמה מאות שקלים אבל לא משהו רציני מדי... 2. בקשר לרייזן 9 3900X, אילו שימושים אמורים להיות לי כדי שהוא יהיה מוצדק? זה יהיה מוזר לקחת 16GB RAM "בלבד" עם מעבד כזה? 3. נניח ואני הולך על המעבד הזה, זה יהיה בסדר להשאר ולעמוד על כרטיס בסדר גודל של 2070S / 5700XT? הם גם ככה מאוד טובים למשחקים, ומעבד יהיה בעייתי יותר לשדרוג בעתיד. מה הייתם מציעים יותר - 5700XT או המתחרה שלו? ולמה? תקציב כרגע זה לא פקטור, אלו שאלות כלליות.

13. Started by nati88,

היי, ממצב חברים? אני צריך עזרה ברכישת נייח מבוסס i3 לצרכים בסיסים ומתקדמים כרגע אני עם מחשב נייד ומחבר לו מסך לעיתים, השימושים שלי אבלטון לייב אילוסטרייטור פרמייר פוטושופ אני מעדיף מעבד אינטל אבל בגלל שיכול להיות שאני ירכוש בנוסף את המסך שבקישור, ויש לו פנוקציה כלשהי של amd אז אני שוקל לקנות רייזן מסך עתידי LG 29UM69G-B 29'' LED IPS 975 שקל https://ksp.co.il/m/uin/50115 המפרט שאני צריך זה i3 עם 8 גיגה אחסון 1000 ואולי ssd 256 ומארז קטן. השאר אני פחות מבין אין לי דרישות מיוחדות נוספות מה שמצאתי ואשמח לחוות דעת, זה את אלו ולמה זה נראלי זול מחשב אינטל Intel Core i3 9100 1330 שקל https://ksp.co.…

14. משהו שיריץ את טומב ריידר האחרונים. הלפטופ יתחבר לטלויזיית HD רגילה (לא FULL HD) לא מחפש מפלצת. חשוב לי שלא יתחמם יתר על המידה. לא כל כך חשוב לי השקט אבל שלא יהיה לי משגר טילים בבית :) הלפטופ יוזמן מאמזון בתקציב של 800 דולר. יש אפשרות לחריגה אם תהיה הצדקה לכך. בתודה מראש לכל העוזרים.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  15. Started by Patty15,

היי, מעוניין במחשב נייד/שולחן (מה שיותר אמין ומתאים לדרישות הדי לא בשמיים שתכף ארחיב, באמת אין לי מושג) מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 ש"ח. חריגה של 100-200-300 באה בחשבון 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה + הורדה קבצים וסטרימינג של סרטים/סדרות/אירועי ספורט באיכות 1080p אבל דרך HDMI שמחובר לטלוויזיה אז מסך חזק לא קריטי, רק מחשב שיוכל להריץ את זה בלי להישרף. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש כונן קשיח חיצוני ש…

• 2 תגובות
    • 967 צפיות
  16. היי חבריה יש טעות או? במבצעי חומרה חדשים פורסמו נייד MSI המחיר שפורסם 3110 ש"ח המחיר שחויבתי 3410 ש"ח=993.11$ אפשר הסבר בקשה תודה פריט / ים פריטוטאלי: 799.00 $ משלוח וטיפול: 33.90 דולר …

17. Started by shlooks,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5500, אם אפשר בפחות כמובן עדיף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הרצת מכונות וירטואליות במקביל, פיתוח תוכנה (בעיקר Web, DB, Python). לא משחק. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אשמח להמלצה על עכבר / מקלדת 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כן, SSD של 512 GB שייצטרף לאחד נוסף. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7-8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם…

• 0 תגובות
    • 655 צפיות
  18. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000, 3500 אם יש משהו מטורף שבאמת שווה חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בעיקר, אולי מעט עבודה עריכתית קלה, צפייה בסרטים וסדרות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא במיוחד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה כן, אופיס לא. 8. האם יש…

19. שלום לכולם אשמח לעצה ואופציות 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בערך 3000 ש"ח. אפשר לחרוג ל-3500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אופיס והתחברות לרשת אלחוטית ושמירת מסמכים ללימודים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? חיבור USB לעכבר אלחוטי , עט לכתיבה על המסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא משנה 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הר…

20. Started by אלעד עזרא,

אני מחפש מפרט מתאים למחשב נייח ביתי שנועד לשימוש בוויזואל סטודיו ושיעבוד באופן נוח, ללא גיימינג (אין צורך), איזה מעבד דרוש? כמה זיכרון ram?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  21. Started by Adam S,

שלום, עד עכשיו הייתי 4 שנים עם carbon x1 והייתי סופר מרוצה. אבל המסך שבור והחלפה שלו תעלה לפחות 1500 ש"ח פה בארץ. שלום 1. תקציב: 4500 2. שימושי המחשב : עבודה משרדית בעיקר, פתיחה של הרבה חלונות במקביל 3. האם יש צורך בציוד הקפי : ללא צורך בציוד הקפי 4. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 5. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 6. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? windows 7. מתי מתוכננת קניית המחשב?בשבוע הקרוב 8. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים ספציפיים? שיהיה קל ולפחות שתי יציאות של USB מהיר …

• 27 תגובות
    • 3.5k צפיות
  22. אני רוצה נייד עם כרטיס רשת 1 גיגה, איזה מהם עדיף באם יש בהם כ.רשת 1 גיגה ? Lenovo Ideapad L340 Gaming Laptop, 15.6 Inch FHD (1920 X 1080) IPS Display, Intel Core i5-9300H Processor, 8GB DDR4 RAM, 512GB Nvme SSD, NVIDIA GeForce GTX 1650, Windows 10, 81LK00HDUS, Black by Lenovo MSI GL63 8SC-059 15.6" Gaming Laptop, Intel Core i7-8750H, NVIDIA GeForce GTX1650, 8GB, 256GB Nvme SSD, Win10 by MSI

23. Started by FalseStart,

שלום לכולם, מצ״ב השאלון מחשב נייח למטרות גיימינג. חשוב לציין שבעוד כשבועיים אבקר בארה״ב אז אפשרי לחלוטין לקנות את כרטיס המסך שם ולהרכיב אותו לבד. עשיתי מעט מחקר, נוטה לכיוון הsuper 2070 אבל אשמח לשמוע עוד דעות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4.5 אלף, אפשרי לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בלבד. לצרכי עבודה יש לי מקבוק פרו. רק חבל שאי אפשר להריץ עליו משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? קיים מסך יחסית ישן שאפשר לחבר אליו את המחשב. אולי 19 אינץ׳ אולי 21. אבל כנראה אצטרך מסך חדש ב…

24. גיסי זקוק למחשב לצרכים משרדיים נטו (מעט מאוד פוטושופ לעיתים נדירות, זה הגג) - חשובה לו מאוד הרזולוציה, שיהיה שטח עבודה כמה שיותר גדול. יש אמזון פריים אז עדיף שם המלצה למפרט ספציפי? תודה רבה רבה אני יכול להרכיב את החלקים אני אצלו כרגע * מערכת הפעלה גם נחוצה

• 0 תגובות
    • 633 צפיות
  25. שלום, אני מתלבט כבר זמן מה לגבי רכישת לאפטופ חדש אז חשבתי שאולי יהיו פה חברה עם תובנות שיעזרו לי להכריע 🙂 אני מחפש מחשב 14 אינצ' (או אפשר, אבל מעדיף פחות, 13) חזק ומהיר עם i7, כרטיס מסך דדיקייטד, נגיד משהו ברמה של MX150 ומעלה, SSD של חצי טרה ומעלה ו-16 ראם. אני לא רוצה לאפטופ גיימינג כבד אלא מחפש מחשב עד 2 קילו גג. ההתלבטות שלי קשורה בעיקר לדברים הקטנים - מחשבים יחסית קטנים ודקים עם כרטיסי מסך נוטים להתחמם (בעיה שיש לי במחשב הנוכחי) אני אני מנסה למצוא מחשב שפחות או יותר עונה על הציפיות שלי, אבל שיש לו heat management טוב, וגם חשוב לי בהירות טובה יחסית ואם להיות חמדן, גם רמקולים סבירים פלוס ובטריה חזקה זה יהיה ממש אחלה. עד כ…

• 0 תגובות
    • 752 צפיות

דיונים חדשים בפורומים