ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,387 דיונים בפורום זה
-
טוב אז ככה , המחשב שלי הלך לגמרי. ניסיתי לסחוב אותו עוד קצת אבל זהו שבק חיים. אני יודע , פתחתי דיון לפני חודש ימים בערך. אבל אז החלטתי לחכות עם הקניה קצת שיצאו לוחות אם זולים וכו'. אשמח בבקשה להמלצות על בסיס אינטל וamd , אין לי העדפה מה שיותר משתלם. תודה מראש לכל העוזרים מה התקציב המקסימאלי? 4.5-5k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג, רק אם זה שווה את זה עד 200-300 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים , אינטרנט וסרטים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו …
-
- 6 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב שישמש למשחקים, לעיבוד סרטוני ווידאו, לעיבוד תמונות וקצת לתיכנות. אני רוצה להפעיל עליו WIN XP Pro. חשוב מאוד שיהיה שקט ואמין ! פחות חשוב שיהיה אובר-קלוק. המפרט כולו צריך להיות מחנות אחת. יש לי: צורב, DVD, כרטיס קול, כונן דיסקטים 1.44 - אז לא צריך אותם. אני אוהב את NVIDIA. חשוב שיהיה לי FIREWIRE על לוח האם. המפרט והמחירים נלקחו מ- NOACOMP CPU: Intel Core 2 Duo E6400 2.13GHz 2Mb Box - 1575 MotherBoard: DFI Infinity 975X-G for LGA775 - 1060 Memory: G.Skill DDR2 800MHZ DUAL CHANNEL 2048MB CL 5-5-5-15 (F2-6400PHU2-2GBNR) - 1260 Hard-Disk: SAMSUNG SATA2 160GB 7200RPM - 495 Graphics Card: Gainward BLISS GeForce 7900GT 256MB PCI-E - 2000 Case: COMPUCASE CI-6A19 …
-
- 18 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום חברים, יש לי מחשב בן 6-7 שנים שלפני שנה החלפתי לו כרטיס גרפי ל GTX660 וספק כוח חדש 620W של Seasonic. לאחרונה המחשב החל להיתקע לעיתים ופירמוט מלא לא עזר...ולכן אני חושב לקנות חדש. בשל העובדה שהכרטיס גרפי חדש יחסית וגם הספק, אני מחפש מפרט בלי שני החלקים האלו. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקים, מדיה -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולו…
-
- 17 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח לעזרתכם בקבלת מפרט למחשב נייח לבית עד 4,000 ש"ח למשחקים. כל הפרטים מפורטים מטה. המון תודה לכל העוזרים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם ניתן - במקור תוכנן תקציב נמוך אף יותר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים + שימוש ביתי לעבודה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא משהו מיוחד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA, Starcraft, CS:GO, י…
-
- 3 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה יש מצב לעבור על מפרט בסיסי שבניתי למשרד של חבר? יש לי ידע בחומרה אבל לא יצא לי לבנות מחשב מ0 עדיין אז אשמח אם תעברו לראות שלא פספסתי כלום או לתת הערות והארות אם יש. על המחשב הולכות לרוץ בעיקר תוכנה לניהול קופה ובקאופיס ותוכנה של מצלמות. תודה ואחלה יום לכם. זה המפרט: מעבדים: Intel Core i5 9400 / 1151 Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 729 קירור למעבדים: Arctic Cooling Freezer 12 CO כמות: 1 - מחיר: ₪ 139 לוחות אם: Gigabyte B365M DS3H כמות: 1 - מחיר: ₪ 352 זכרונות RAM: DDR4 8G / 3200 1.2V Kingston KVR32N22S8/8 כמות: 1 - מחיר: ₪ 160 מארזים: ANTEC VSK3000B-U3 Case כמות: 1 - מחיר: ₪ 116 ספקי כוח: Corsair VS450 450W PSU 80+…
-
- 16 תגובות
- 3k צפיות
-
-
היי שבת שלום מחפש מחשב לאישה (מורה במקצועה) וצריכה מחשב ללימוד מקוון . מטרת המחשב תשמש רק לזה כמובן (כולל מסמכי אופיס וכיוצ"ב) , ככה שלא צריך מחשב על . אבל כן מחשב נייח ולא נייד. בנוסף , אם יש מסכי 22 שיש להם מצלמה מובנית (כמו במחשבים ניידים) ? והאם כדאי בכלל לרכוש מחשב מובנה עם מסך ?
-
- 8 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מתחיל ללמוד השנה פיזיקה, ורוצה לקנות מחשב. לגבי התקציב אני לא לגמרי בטוח, ראיתי שרוב ההמלצות פה נעות בין 3000-3500 שקל. זה אפשרי, אך כמובן שאם יש משהו זול יותר שיספיק לצרכים שלי אני אשמח. * מטרות המחשב? לימודים - עבודות משרדיות, צפייה בסדרות פה ושם. * גודל המסך? 13-14". מקריאה קצרה הבנתי שמסך מבריק עלול להיות מציק, אז עדיף מאט. * רזולוציית המסך? אין לי דרישה מיוחדת, אם אני מבין נכון הסטנדרט הוא 1366x768? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? שיהיה נוח לנשיאה - סביבות ה-2 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן - בעדיפות שיספיק ליום לימודים ללא טעינה, לכן לא פחות מ-8 שעות (אם זו דרישה הגיונית). * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חובה * …
-
- 11 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אשמח לשמוע חוות דעת על המחשב הבא: השימוש הוא יום יומי(לימודים,גלישה באינטרנט ועוד... https://ksp.co.il/?select=&kg=&list=1&sort=2&glist=0&uin=62198&txt_search=ASUS+ZEN+BOOK&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=..&rintersect=&store_real=
-
- 4 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אני צריך מפרט למטרות שבכותרת ב5000 שקל כולל משלוח אם יהיה הבדל ביצועים משמעותי אז אפשר להעלות ל5200 אבל אני לא יכול שקל יותר מזה אני צריך גם עכבר ומקלדת(הבנתי שהMX518 טוב לגראפיקה?) אבל לא מסך ורמקולים תודה רבה לעוזרים מראש
-
- 35 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום למקצוענים... אשמח לקבל מכם עזרה והמלצה... כחלק מעבודה, אני צריך מחשב נייד לעבודה בחוץ. היכולות הביצועיות של המחשב פחות חשובות מאחר שכל יעודו הוא להריץ תוכנה של מפות +- ולא משהו כבד במיוחד. העניין היותר מרכזי הוא המסך. המסך צריך להיות בהיר מספיק, וזווית צפיה מספקת כדי לעבוד איתו באור שמש, ללא עינוי של שמירה על זוית צפיה מדויקת בשביל לראות את הפרטים על המסך... תקציב לא גדול במיוחד, אבל סביר. לגבי גודל מסך, זה לא שיש צורך לשאת את המחשב כל הזמן ביד אלא הוא יונח על המכסה מנוע / שולחן מתקפל. לכן הגודל שנראה לי בסדר הוא 14 אנטש או 15.6 +- מבחינתי - העיקר שיהיה נוח ויעיל.... ממש תודה רבה על העזרה..
-
- 9 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אהלן חברים! קודם כל אני רוצה להגיד המון תודה לאנשים הפועלים כאן אתם עוזרים המון וזה לא מובן מאליו אז תודה על זה. שנית, יש לי לפטופ lenovo ideapad y460p שהוא אומנם בין שנתיים בערך אבל מריץ משחקים סבבה כי יש לו גם כרטיס מסך נפרד שהוא יחסית היה טוב בזמנו. הבעיות העיקריות של הלפטופ הן הסוללה שלו והעובדה שהוא מתחמם בטירוף. נכבה לי שאני משחק משחקים והחלטתי שאי אפשר ככה. אז בקשר לסוללה, הזמנתי לו סוללה יותר גדולה שיהיה לו בליטה מקדימה ויהיה בשיפוע אבל לפחות יהיה לי קיבולת יותר גבוהה. חוץ מזה אני רוצה לקנות לו משטח קירור שיקרר בצורה יעילה וטובה. חשבתי להזמין מ EBAY אני לא מבין במשטחי קירור בשיט. אני רוצה לקנות משהו איכותי ביחס למחיר ומוכן להשקיע קצת אבל גם לא חייב לה…
-
- 13 תגובות
- 3k צפיות
-
-
http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=209726.0 בהמשך לת'רד הקודם. אני בקרוב הולך לקנות את הנייד של DELL Inspiron 6400 - ATI כנראה לא הצלחתי למצוא נייד אחר בתקציב שהקצאתי שיהיה עם כרטיס מסך חזק יותר מ x1400 אז אם אין לכם רעיונות לניידים אחרים עם כרטיס מסך קצת יותר טוב המשחקים שאני בעיקר אריץ עליו יהיו WORLD OF WARCRAFT או HEROES 5
-
- 31 תגובות
- 3k צפיות
-
-
רציתי לדעת אם הדברים האלה שווים משהו. יש לי נייד של דל שיושב בבית הרבה, בדירת סטונדטים בכלל לא מאובטחת בב"ש. אפשר להכנס מהגג ברגע (אין סורגים...) וגם ה'פלדלת' כנראה לא משהו. ראיתי שיש מבחר די גדול של מנעולים ותהיתי מה אנשים פה חושבים על זה. זה מתחיל במנעולים מצחיקים ב-4$ מ-DealExtreme ונגמר בכל מיני דברים שעולים 400 ש"ח בזאפ. גם היקרים ביותר הם בסה"כ כבל של 3-4 מ"מ שאפשר לחתוך - כנראה שהמתכת והציפוי עדיין טובים משמעותית. אבל מי שרוצה לקחת ייקח לא? בכל מקרה המטרה היא בעיקר להרתיע, שאם איזה פורץ נכנס לדירה ולוקח מה שהוא יכול בדקה וחצי שהוא פה שזה לא יהיה המחשב... אגב, לאן מחברים את זה בכלל? אני לא ממש רואה בנייד (XPS M1330) לאן זה אמור להתחבר.
-
- 9 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום רב, אני מתעניין ברכישת מחשב נייד של חברת DELL. מהסתכלות בזאפ אני רואה שהרשתות הגדולות לא מחזיקות בדגמים שאני מעוניין בהם כגון VOSTRO . האם האתרים הנמצאים בזאפ אמינים? האם יש רשימה של משווקים מורשים כי באתר של דל רואים רק את המשווקים לחברות כמו יעל פתרונות וכו'. תודה.
-
- 1 תגובה
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, שלום לכולם. אני מחפש לפטופ שישרת אותי למשך מספר שנים (מתחיל לימודי רפואה) התקציב הוא 3,000 ש"ח פלוס מינוס. * מטרות המחשב? בעיקר אופיס, גלישה באינטרנט, מוזיקה, סרטים (לא מעוניין במשחקים) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13-14 נראה לי ללימודים עדיף מאט.. תקנו אותי אם אני טועה. * משקל רצוי? עד 2 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עם שימוש מתון אני מצפה שהוא יחזיק מעמד ל-5 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) VGA,HDMI, קורא כרטיסים * Bluetooth? לא הכרחי. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) מצלמה מובנית, שיהיה אמין מצאתי 2 רלוונטים: מחשב מסך 14 אינצ׳ מסך מגע http://www.htzone.co.il/item/18706/%D7%…
-
- 18 תגובות
- 3k צפיות
-
-
היי חברים אני מעוניין לרכוש נייד זול לצרכי לימודים (שמיעת הרצאות מגוגל דרייב ופתיחת מסמכי וורד ו-pdf) וגלישה באינטרנט. ישנם שלושה דגמים זולים שראיתי באייבורי. חשוב לי שהמחשב יחזיק כמה שיותר זמן ללא טעינה ושהטעינה תהיה כמה שיותר מהירה, ובמידה ויש קרינה שונה בין מחשבים ניידים, חשוב לי שהקרינה תהיה כמה שיותר נמוכה. אלה האופציות: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=22822 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=25114 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=19181 מה לדעתכם האופציה הטובה ביותר?
-
- 14 תגובות
- 3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6500K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, רינדור א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ אילוסטרייטור אפטר ואקרובט כמו כן אינדיזיין, שימוש קבוע יומיומי ופרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא יהיו משחקים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080/1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/…
-
- 23 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אני מתלבט בין 2 המפרטים האלה ...הם עולים כמעט אותו דבר תעזרו לי לבחור .. MotherBoard - Gigabyte GA-8SQ800 Ultra SIS 655 Cpu - INTEL P4 2.4A GHZ 533MHZ 478PIN 512Cache Memory X 2 - Corsair CMX256A DDR 3200C2 Gpu - Hercules 3D Prophet 9500 Pro 128MB OEM Hd - WD 80GB 7200RPM 8 MB Cache special version Case - Dragon AX-01SLD Aluminum Case Silver - מנורת פלורוסנט "קרה" : אולטרא כחול DVD - Toshiba x16 OEM Burner - LITE ON 48X12X48 OEM FLOPPY - PANOASONIC FLOPPY 1.44 Monitor - MAG 19 996PF p/s -HEC 475DVD WATT PSU MotherBoard - EPOX 8RDA+ NVIDIA nForce2 Cpu - AMD ATHLON XP 2400 + VANTEC AeroFlow VA4-C7040 AMD Memory X 2 - C…
-
- 23 תגובות
- 3k צפיות
-
-
יש לי נייד של MSI דגם EX620 אחלה מחשב באמת אבל אני רוצה להתחיל לקחת אותו לצבא והכרטיס מסך לא ממש מספק(RADEON 3470) ראיתי בEBAY הרבה מכירות של כרטיסים ומחירים סבירים של עד 500 שקל נגיד ל9600M GT. לשני הכרטיסים יש את אותו חיבור MXM 2 ורציתי לדעת מה דעתכם על העניין ואם יכולות להיות בעיות בשדרוג תודה
-
- 8 תגובות
- 3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם זה ממש קריטי- לחרוג ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עבודה משרדית תכני HD ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Max Payne 3,MW3,Crisis 2 וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב : לא ידוע (תמליצו לי) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות ואם אפשר אז גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הק…
-
- 42 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אהלן! אתם יודעים על בעיות מיוחדות שיש לדגמי Inspiron 13 של דל? יש הבדל מהותי בין דגמי ה-5000 וה-7000? תודה
-
- 8 תגובות
- 3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: תכנות קצת משחקים, אני משתמש בתוכנות שצורכות זכרון ראם גדול ומעבד חזק כמו virtual machine ותוכנות שמשתמשות בהרבה טרדים שמנצלים את המעבד * גודל המסך? מסך גדול 15.6 או יותר * רזולוציית המסך? 1920 על 1080 * דרישות מיוחדות: numpad חשוב מאוד * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך? דיי חשוב אבל אם זה בא בחשבון על חומרה אז לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מינימום טרה 1, ולא חייב SSD, מאוד תלוי כמה זה יקח לי מהחומרה של המחשב (אם אפשר להציע אחד עם SSD ואחד בלי ואני ישווה ביניהם ) וכמובן אם בגלל הכמות של הכונן SSD שווה את זה. * כונן אופטי? * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? * האם נדרשת…
-
- 24 תגובות
- 3k צפיות
-
-
היי לכולם, אני מחפש נייד סוס עבודה לא נתקע ולא מגמגם גם שפותחים המון יישומים לעבודה משרדית אופיס אקרובט וכו', תצוגה נעימה וברורה וחדה של טקסט. הנה הדרישות הכלליות: מטרות המחשב? עבודה משרדית * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15" אבל פחות חשוב הגודל יותר חשוב לי האיכות, כמה שפחות מעייף את העיניים. * משקל רצוי? 2-3 ק"ג ומטה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) 4 שעות זה ארוך לטעמי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא נראה לי ש SSD יכנס בתקציב אבל אם כן מה טוב * כונן אופטי? צורב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגי…
-
- 15 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אפרט הצעות מחיר לשלושה מחשבים ניידים, חוות דעתכם תתקבל בברכה. רצוי לציין שהמחשב יקנה לצורך עבודות משרדיות של גלישה באינטרנט, כתיבת מסמכים וכו'. מחשב 1 מחשב נייד דגם: Compaq evo n1005 athlon IV 1700+ מעבד קומפאק מקורי: AMD- P4 1.7 GHz זיכרון פנימי: 256MB SDRAM דיסק קשיח: 20GB מאיץ גרפי: 8MB כונן: DVD *8 כרטיס קול+רמקולים: מובנה מודם: 56v92 מובנה. מסך: display TFT XGA 14.1" מערכת הפעלה XP HOME משקל: 2.3 קילוגרים. סוללה: 2.5 HRS LI-ON מחיר: 1500$ כולל מעם. מחשב 2 מחשב נייד דגם Compaq EVO N-100v Pentuim 4 2.0GHz 256mb DDR 20gb hdd ati radeon 32 mb dvd*8 built on sound card. 56k v.92 modem. 10/100 ethernet card. display tft xga 14.1" omnitor xp home. 2.5 kilograms. battery: …
-
- 7 תגובות
- 3k צפיות
-
-
מה אתם אומרים על המפרט הבא? יש דרך להוזיל עלויות? מפרט מחשב.pdf
-
- 5 תגובות
- 3k צפיות
-