ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,366 דיונים בפורום זה
-
יש לי אפשרות לרכוש במחיר ממש טוב את המחשב הנייד של סמסונג שבכותרת. אם נתוניו כוללים זיכרון 4 ג'יגה, מהירות 1066, HD500GIGA, מסך 15.3 LED כ. מסך אנבידיה 315M 512MB, מעבד I5CORE ווינדוס 7 כלול. הוא נחשב טוב ורציני (לא כגיימר, כמובן, אלא לשימוש ביתי, אופיס וסרטים)?
-
- 2 תגובות
- 3k צפיות
-
-
בס"ד שלום חברים, יש לי שתי הצעות למחשב נייד, בערך באותו מחיר. אני מתלבט בין שני המעבדים. ה380 בא ב2.35GHZ ואילו ה2310 בא עם 2.1GHZ. שניהם עם 3 מגה קאש. האחד Sandy bridge והשני arrandle. האם יש הגבלה בארכיטקטורות לגבי תדר הזכרון? מה עדיף מבין השניים? איך הם באותו מחיר? תודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אהלן! אנחנו כמה סטודנטים להנדסה שרוצים לעשות קנייה קבוצתית של מחשב נייד. המחשב צריך לסחוב בצורה טובה אוטוקאד, התקציב הוא בערך עד סביב ה2500 שקלים..יש לכם המלצה? תודה רבה.
-
- 10 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שבוע טוב לכל משתמשי HWZone אני רוצה להתחדש במחשב נייד ולכן אשמח אם תעזרו לי. התקציב שלי הוא 3K-4K שקלים. אני מצרף גם טופס בהתאם לחוקי הפורום: * מטרות המחשב: תכנות, עיצוב בפוטושופ פעם בכמה זמן, עבודה עם אופיס, גלישה רגילה באינטרנט, שמיעת מוזיקה וצפייה בסרטים (די שימושים סטנדרטיים). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14-15.6 אינטש. לא משנה לי המסך. * רזולוציית המסך? 1366x768 יתאים לי מאוד. אך למעשה לא כ"כ משנה לי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא. * משקל רצוי? לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כן, של מספר שעות לפחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יש במ…
-
- 13 תגובות
- 3k צפיות
-
-
היי האם יש מחשב טוב מזה ב2800ש"ח? http://www.officedepot.co.il/catalog/catalogSku.do;jsessionid=0000VKdCevY6WjY1KA2Bi8iNRVM:12bbi68k5?id=3995891&pr=QJ5&N=2%2030913 מחר אני רוכש את המחשב הזה במבצע שיש באופיס דיפו (המבציע באופיס דיפו עד ה3.7 על המחשב הזה)
-
- 18 תגובות
- 3k צפיות
-
-
היי, תמיד רציתי לדעת מה הדרך הבטוחה והטובה ביותר לחבר את המטען של המטען הנייד שקניתי מחול לחשמל בארץ? האם מתאם פשוט יספיק (צד אחד עם חיבור של 110V וצד שני עם חיבור 220V...) ותגידו אם קונים מחשב נייח מחול ומביאים אותו לארץ, אז איך מחברים את הספק כח? גם ען מתאם או שיש מכשיר מיוחד לדברים האלו? אשמח לפרטים בנושא. תודה.
-
- 5 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד איכותי שישמש אותי לטווח הארוך בתקציב מוגבל של עד 2,500 ש"ח עם אפשרות לחריגה במידה ודורש זאת. אלו הם הדרישות שלי: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) סרטים, סביבה אינטרנטית, אופיס ו-AutoCAD. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך IPS בגודל 15.6", מט, לא מגע. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף …
-
- 4 תגובות
- 3k צפיות
-
-
טוב אז ככה , המחשב שלי הלך לגמרי. ניסיתי לסחוב אותו עוד קצת אבל זהו שבק חיים. אני יודע , פתחתי דיון לפני חודש ימים בערך. אבל אז החלטתי לחכות עם הקניה קצת שיצאו לוחות אם זולים וכו'. אשמח בבקשה להמלצות על בסיס אינטל וamd , אין לי העדפה מה שיותר משתלם. תודה מראש לכל העוזרים מה התקציב המקסימאלי? 4.5-5k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג, רק אם זה שווה את זה עד 200-300 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים , אינטרנט וסרטים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו …
-
- 6 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אני שוקל למכור מערכת ישנה המבוססת על מעבד Q6600 , סטפינג G0 (אם עדיין יש לכך משמעות) ולוח של DFI LP X48 T2R, עם 4 GB זיכרון של CORSAIR מסדרת הDOMMINATOR. בכמה אפשר לתמחר מערכת כזו?
-
- 21 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש מחשב נייד של סמסונג מארה"ב, דגם שאין בארץ. האם אני אוכל לקבל עליו אחריות כאן ? באותו נושא, אני יודע שיש ל HP אחריות בינ"ל, אבל במידה וסמסונג לא יספקו אחריות, אני מעוניין בHP אחר שגם הוא לא משווק בארץ. האם אני אוכל לתקן אותו בHP ישראל ? ולצורך העניין, נאמר ואין לי אחריות על אף מחשב, האם ניתן לתקן במעבדות פרטיות בארץ בתשלום ?
-
- 0 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם, צריך המלצה לחבר. 4000 שקלים ועדיף פחות, אם קריטי אפשר 200-300 חריגה. מחשב נייד לשימושי תכנות Full Stack, (אולי גם קצת VM לא כעניין עיקרי). אני מאמין שצריך 16GB RAM. אלה הדגשים: 1.DDR4 וSSD חובה. 2.מעבד טוב ועדכני יחסית. 3.לא קריטי משקל, לא 2-1, לא מסך מגע וכל הג'אנק הזה עדיפות לביצועים ע"פ פרמטרים אחרים. 4.רצוי אחריות רחבה. (3 שנים בבית הלקוח) אשמח לכמה דגמים ממולצים. תודה לעוזרים
-
- 16 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מתחיל ללמוד השנה פיזיקה, ורוצה לקנות מחשב. לגבי התקציב אני לא לגמרי בטוח, ראיתי שרוב ההמלצות פה נעות בין 3000-3500 שקל. זה אפשרי, אך כמובן שאם יש משהו זול יותר שיספיק לצרכים שלי אני אשמח. * מטרות המחשב? לימודים - עבודות משרדיות, צפייה בסדרות פה ושם. * גודל המסך? 13-14". מקריאה קצרה הבנתי שמסך מבריק עלול להיות מציק, אז עדיף מאט. * רזולוציית המסך? אין לי דרישה מיוחדת, אם אני מבין נכון הסטנדרט הוא 1366x768? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? שיהיה נוח לנשיאה - סביבות ה-2 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן - בעדיפות שיספיק ליום לימודים ללא טעינה, לכן לא פחות מ-8 שעות (אם זו דרישה הגיונית). * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חובה * …
-
- 11 תגובות
- 3k צפיות
-
-
-
שלום לכולם אשמח לעזרתכם בקבלת מפרט למחשב נייח לבית עד 4,000 ש"ח למשחקים. כל הפרטים מפורטים מטה. המון תודה לכל העוזרים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם ניתן - במקור תוכנן תקציב נמוך אף יותר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים + שימוש ביתי לעבודה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא משהו מיוחד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA, Starcraft, CS:GO, י…
-
- 3 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אהלן חברה, אחד המעצבים בעבודה אצלנו צריך מחשב חדש ואני רוצה להרכיב לו מחשב חזק לעיצוב גראפי מקצועי: 1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ועיצוב גראפי בלבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה: Photoshop CS5, Flash, After Effects, Premier, Illustrator ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא מיועד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן ל…
-
- 21 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין במחשב נייד תחליף שולחני לאולפן הקלטות בייתי בנוסף לשולחני שברשותי, הנייד יאפשר לי מידה מסויימת של ניידות. קראתי רבות מהשאלות בפורום ולמדתי רבות מהן ועל כך תודה אבל בנוגע למחשב שאני מעוניין עדיין לא התבהר לי מה יתאים ביותר. אני חבר קיבוץ ותקציבי מוגבל ונע סביב 4.000-4.500 ש"ח. אני רוצה להפעיל עליו CUBASE כולל כליי VST ויתכן גם עבודה עם PREMIERE או SONY VEGAS מעבר לכך רק גלישה באינטרנט והורדות אני לא משתמש במשחקים בכלל. אני חייב מערכת הפעלה 32 בייט כל כלי ה-VST כולל ה-CUBASE שבירשותי עובדים על 32 בייט. רצוי אבל לא קריטי שתהיה במחשב כניסת FIREWIRE לכרטיס הקול החיצוני M-AUDIO FIREWIRE410 משקל המחשב לא חשוב מאחר ורוב הזמן הוא יהיה על השולחן סטטי, גם לא אורך חי…
-
- 12 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכל המקצוענים .... המחשב הנייד שלי נפל לפני שבוע ומאז המערכת הפעלה אינה עולה. לאחר מסירת המחשב לבדיקת הדיסק קשיח התגלה כלא תקין ולכן רכשתי חדש. עכשיו אני מנסה לבצע יצירת מחיצות דרך מערכת הפעלה XP וגם WINDOWS 7 ללא הצלחה הגדרתי עליית BOOT דרך הכונן DVD החיצוני שלי וכאשר אני טוען דיסק של מערכת הפעלה , כונן הדיסקים על פניו נראה כעובד קורא את הדיסק למספר שניות ולאחר מכן עוצר ( אין רעש קריאה). עכשיו שאלותיי הם כאלה 1. האם ישנה דרך אחרת להגדיר את המחיצות לביצוע התקנת מערכת ההפעלה ללא דיסק ההתקנה ??? 2. במידה וכונן הדיסקים לא תקין האם אוכל להצליח ליצור מחיצות והתקנת מע' ההפעלה דרך DISC ON KEY ??? אני ממש אובד עצות ומתוסכל מהעניין הזה , אשמח לקבל כל עזרה שתוביל לפתרון בתודה …
-
- 4 תגובות
- 3k צפיות
-
-
http://www.pointpc.co.il/products/73819?ref=zap T7200 טושיבה סטלייט עולה 7200 ש"ח http://www.pointpc.co.il/products/77902?ref=zap T7200 טושיבה טכרה (כרטיס מסך פחות טוב אבל עובד יותר שעות) עולה 7800 ש"ח http://www.lamir.co.il/product.asp?product=12174 T5600 לנובו thinkpad עולה 8250 ש"ח http://netvox.shopy.co.il/products/77556 T5600 לנובו עולה 6550 ש"ח תודה רבה!!
-
- 41 תגובות
- 3k צפיות
-
-
היי החלטתי לעזור לחבר לשדרג HTPC ישן שיש לו כדי לעבוד עם WIN7 ולראות סרטי HD חלק. המפרט שיש לו היום: E5200 GA-73PVM-S2H http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2691#ov 2GB RAM ספק 500W גנרי מערכת הפעלה XP חשבתי להמליץ לו לקנות כרטיס מסך חדש ( יש ללוח PCIX16 סדרה 1 ) http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11737 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=3850 או שיש לי משומש X1650 או 8600GT (בחינם) אין לו בעיה להשקיע עד 300 שקל. או לקנות את השילוש הקדוש: http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=6939 אז מה אתם אומרים?
-
- 23 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם. ;D אני רוצה לקנות מחשב טוב,אבל ממממש טוב,התקציב שלי הוא כ-20 אלף שקל. אתם יכולים להרכיב לי בבקשה משהו פצצתי כי אני לא ממש בעינינים.
-
- 15 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב שישמש למשחקים, לעיבוד סרטוני ווידאו, לעיבוד תמונות וקצת לתיכנות. אני רוצה להפעיל עליו WIN XP Pro. חשוב מאוד שיהיה שקט ואמין ! פחות חשוב שיהיה אובר-קלוק. המפרט כולו צריך להיות מחנות אחת. יש לי: צורב, DVD, כרטיס קול, כונן דיסקטים 1.44 - אז לא צריך אותם. אני אוהב את NVIDIA. חשוב שיהיה לי FIREWIRE על לוח האם. המפרט והמחירים נלקחו מ- NOACOMP CPU: Intel Core 2 Duo E6400 2.13GHz 2Mb Box - 1575 MotherBoard: DFI Infinity 975X-G for LGA775 - 1060 Memory: G.Skill DDR2 800MHZ DUAL CHANNEL 2048MB CL 5-5-5-15 (F2-6400PHU2-2GBNR) - 1260 Hard-Disk: SAMSUNG SATA2 160GB 7200RPM - 495 Graphics Card: Gainward BLISS GeForce 7900GT 256MB PCI-E - 2000 Case: COMPUCASE CI-6A19 …
-
- 18 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם, קודם כל אני רוצה להבהיר שאין לי מושג בגרוש במחשבים ובמפרטים, ככה שאני סומך עליכם ב-100% חשבתי לקנות מחשב ממכרז אבל כולם אמרו לי שהחלקים יהיו ג'נרי ושהמחשב יהיה גרוע, בקיצור שצריך להרכיב מחשב מחלקים לבד. אז כמה שאלות על זה: 1.האם החברה שממנה אני אקנה את החלקים אמינה? 2.החלקים כבר יהיו בתוך המארז וכל שיהיה נותר לי זה להתחיל ולהשתמש במחשב? כי אני ממש לא יודע לחבר דברים וכל זה. 3.זאת פעם ראשונה שאני באמת קונה מחשב ברמה טובה, וגם אם תיתנו לי פה מפרטים אני לא בטוח שאני אקנה כי אני מאוד מפחד שהכל יתפקשש אף פעם לא ניסיתי את זה, מישהו מכם ניסה לקנות ככה חלקים והכל עבד וטוב? אוקיי עכשיו לדרישות: התקציב הוא 3000 ש"ח מוכן לחרוג ל-3400 גג בלי מסך! המחשב הוא מחשב ביתי, אני …
-
- 37 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אהלן חברים! קודם כל אני רוצה להגיד המון תודה לאנשים הפועלים כאן אתם עוזרים המון וזה לא מובן מאליו אז תודה על זה. שנית, יש לי לפטופ lenovo ideapad y460p שהוא אומנם בין שנתיים בערך אבל מריץ משחקים סבבה כי יש לו גם כרטיס מסך נפרד שהוא יחסית היה טוב בזמנו. הבעיות העיקריות של הלפטופ הן הסוללה שלו והעובדה שהוא מתחמם בטירוף. נכבה לי שאני משחק משחקים והחלטתי שאי אפשר ככה. אז בקשר לסוללה, הזמנתי לו סוללה יותר גדולה שיהיה לו בליטה מקדימה ויהיה בשיפוע אבל לפחות יהיה לי קיבולת יותר גבוהה. חוץ מזה אני רוצה לקנות לו משטח קירור שיקרר בצורה יעילה וטובה. חשבתי להזמין מ EBAY אני לא מבין במשטחי קירור בשיט. אני רוצה לקנות משהו איכותי ביחס למחיר ומוכן להשקיע קצת אבל גם לא חייב לה…
-
- 13 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב היום או ביום ראשון.. בעברי הבנתי ממש טוב במחשבים אבל אז התגייסתי ומאז (לפני שנתיים) אני חוזר הביתה פעם בשבועיים-שלושה, וכבר איבדתי כל קשר לעניין... אני בניתי מחשב באייבורי ואשמח לעזרה- תגידו לי אם זה שווה, או או אם אפשר לבנות משהו יותר טוב באותו הכסף.. אני רוצה לשחק במחשב הזה במשחקים על רמה (ושיעבדו כמו שצריך). בקיצור, אני ממש אשמח לעצות לשדרוגים ושינויים.2,665 ש"ח: *מארז + ספק כח מארז איכותי מותג מתוצרת IN-WIN דגם EC021 הכולל מאוורר קידמי ואחורי *Intel® Core™ i5 2320 3.0GHz שדרוג למעבד Core™ i5 2400ו- 45 ש"ח שדרוג למעבד Core™ i5 2500ו- 140 ש"ח שדרוג למעבד Core™ i5 2500Kו- 215 ש"ח *לוח Gigabyte דגם P67A-D3-B3 צ'יפסט P67 כ.קול 7.1 כ.רשת 10/10…
-
- 43 תגובות
- 3k צפיות
-
-
טוב חבר'ה , נתחיל בזה שאני בכלל לא בטוח שעוד הגיע הזמן לשדרג את המחשב , יש לי מחשב דיי חזק עכשיו פשוט אני חושב שאם אני אמכור אותו בתקופה הקרובה , אני עוד יוכל לקבל עליו סכום מכובד... זה מחשב שאתם הרכבתם לי כאן , לפני שנה וחצי - שנתיים. אני אתן לכם את הנתונים המדוייקים שלו , ותגידו לי את דעתכם 1) אם כדאי לי לשדרג עכשיו או מאוחר יותר 2) כמה בערך אני יוכל לקבל עליו חשוב להגיד , אני כבר לא בן 13-14 אומנם , אבל אני עדין משחק במשחקים החדשים ביותר , ודורש לביצועים הטובים ביותר. המחשב שלי הוא : AMD 3500 64 bit 939 Gskill 512 X 2 MSI k8 neo platinium eidition GFX : ATi X850 XT PE ספק כוח Thelmaltek 500W מאז ThermalTek Soprano כונן קשיח : 160GB sata 80GB Not sata צורב D…
-
- 40 תגובות
- 3k צפיות
-