ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
הנה לינק שמראה את המחשב אם יש המלצות למשהו בסדר גודל דומה אשמח לראות . http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/1090713-1116641-1540303-1540303-1540303-12724472-77954257.html?jumpid=reg_R1002_ILHE יש לי HP כרגע דגם pavillon ze4949EA ואני מאוד מרוצה ממנו אך אני רוצה לשדרג אותו את המחשב הקיים אני מעביר לאחי שמתחיל ללמוד וזה יתאים לו. בתודה מראש
-
- 32 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל המלצה למחשבים ניידים שלדעתכם יכולים להתאים: תקציב - סביב ה2000 ש"ח. שימוש - בעיקר עבודה משרדית פשוטה יחסית - אופיס, אינטרנט. יעשה שימוש גם בתוכנה לכתיבת תווים Finale 2014 (עד כמה שידוע לי לא צורכת משאבים רבים). בנוסף, ישמש גם לצפיה בסרטים אך במידה מועטה. (יחובר גם לטלויזיה). גודל מסך - 15.6". לגבי מקלדת, NUMPAD יהיה נחמד אבל ממש לא הכרחי. יציאת HDMI - חובה, בלוטוס - מעדיף שיהיה. נפח HDD - לא פחות מ500GB. כונן אופטי - כן. סוללה - לא יהיה שימוש של יותר מ3 שעות ללא הטענה, כמו כן אין שימוש כל כך אינטנסיבי. יריץ WIN 7 - אין צורך לכלול מערכת הפעלה בתקציב. עד עכשיו השתמשתי בדגם DELL Vostro 2520 והוא היה מעולה. אז אם יש אפשרות לקבל בתקציב הזה מחשב יותר קל, סוללה י…
-
- 4 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין צורך לנצל את כל התקציב אם השיפור בביצועים הוא מינורי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כ-500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, תיכנות, תכני HD ומשחקים מדי פעם. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). המחשב משמש בעיקר לפרנסה, התוכנות העיקריות שיהיו בשימוש יהיו תוכנות אדובי למיניהן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Batman: Arkham City, GTA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (…
-
- 21 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
1) תקציב: בהתאם לדרישות שלי. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: בעיקר תכנות, צפיה בסרטים באיכות גבוה, גלישה, אולי קצת משחקים(לא בטוח יהיה לי זמן לשחק במשחקים) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 17" לא חשוב מאט או מבריק * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). 1920x1080 אם יש רזולוציה גבוה יותר בלי שהמחיר יקפוץ אז למה לא * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? 3.5 קילו גג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כן נדרש זמן סוללה ארוך (4-5 שעות זה זמן סוללה ארוך בשבילי) * …
-
- 9 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח לקבל המלצות למחשב נייד התואם את הדרישות הבאות מטרות המחשב: גלישה באינטרנט , צפייה בסרטים , עבודה משרדית. גודל מסך: 15.6 אינטש מסך מבריק - לא טאצ' משקל רצוי: עדיפות למחשב קל משקל (ברור כי גודל המסך משפיע) סוללה: חיי סוללה ארוכים - חשוב. דיסק קשיח: עדיפות לSSD , במידה ולא קיים מחשב התואם את כלל הדרישות עם SSD אבחר ב HDD. כונן אופטי: יש צורך חיבור BLUETOOTH דרוש. בגדול המחשב צריך להיות מהיר , אז אני מניח שכמות מספקת של DDR ותוספת של SSD יעשו את העבודה.. *נדרשת תמיכה לצפייה בסרטי Full HD. בתודה והערכה! ארז
-
- 4 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש מחשב נייד של סמסונג מארה"ב, דגם שאין בארץ. האם אני אוכל לקבל עליו אחריות כאן ? באותו נושא, אני יודע שיש ל HP אחריות בינ"ל, אבל במידה וסמסונג לא יספקו אחריות, אני מעוניין בHP אחר שגם הוא לא משווק בארץ. האם אני אוכל לתקן אותו בHP ישראל ? ולצורך העניין, נאמר ואין לי אחריות על אף מחשב, האם ניתן לתקן במעבדות פרטיות בארץ בתשלום ?
-
- 0 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, ה I5 2500K וה P8Z68 PRO שלי שנקנו ב 2012 עדיין פועלים יפה, אבל אולי הגיע הזמן להחליף, ולא לחכות עוד שנתיים לפלטפורמה החדשה. קניתי לפני שנה GTX 1660 SUPER כדי להחזיר קצת צבע ללחיים של המחשב המתיישן מאוד, אשמור בינתיים את הכרטיס הזה... המסך שברשותי הוא 2K ,DELL U2719D . 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביבות 5000 (ללא כרטיב מסך), אפשר לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימושים כלליים, עבודה משרדית כאילו, עריכת קבצי RAW ב CAPTURE ONE ופוטושופ, קצת עריכת וידאו ופה ושם מוסיקה, מעוניין בעיקר ביציבות ואמינות לא…
-
- 21 תגובות
- 3.1k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2,500 שח עם חריגה עד 3,000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר עבודה משרדית של תוכנות אופיס, מיילים, טאבים בכרום. המחשב מיועד למנהל חשבונות העתידי של החברה 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רצוי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אני מטייל כרגע בין לקוחות והמחשב הרגיל שלי שוקל 1.7 קילו – דל INSPIRON מלפני 6 שנים גודל 14 אינצ. רצוי שיהיה ב…
-
- 3 תגובות
- 3.1k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3000 שח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט ולימודים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? יתרון אבל לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן. WIN 10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. KSP או IVORY.…
-
- 16 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
טוב חברס מה קורה? אני מתלבט... מה עדיף שדרוג או קנייה... המפרט מלפני שנתיים-שנתיים וחצי ככה... פנטיום 4 2.4 גיגה הרץ. 256 זיכרון 266 DDR. ורידאון 9550 הרגיל שקניתי מלפני כמה חודשים ספורים על מנת שאוכל להריץ משחקים{במקום הגיפה 4 שהיה לי}. אז מה עדיף? חשבתי שאם אני אשדרג אני הוסיף 1024 זיכרון של 400 DDR שיעבדו על 266 ו6600GT בגירסת הAGP... אם לא שידרוג אז מפרט ב5000... תקשיבו איזה קטע... חזרתי לאיזה דיון בפורום הזה משנת 2003 ואמרו למישהו לא לקחת מעבד 3000+ של AMD כי הוא לא ינצל את כוחו וכיום הרבה קונים 3000 כי הם לא ינצלו את כוחו של ה3500+...
-
- 47 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
דרישות: זיכרון פנימי 8gb הארד דיסק ssd 128gb העדפות: מסך 13.3 עד 15.6 משקל 2 קילו ומטה תקציב: עד 2000 שקל (העדפה לכמה שפחות) הערות: אין צורך במערכת הפעלה (אתקין לבד) אשמח אם תוכלו להרכיב לי מחשב שיתאים עבורי... ממש אשמח אם תצליחו להוריד את המחיר מ-2000 לכמה שיותר נמוך תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אני כבר שבועיים מנסה לבנות מפרט..בלי ציוד היקפי ובלי מסך..בבקשה תעזרו לי...
-
- 34 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
עדיפות ללנובו עם 3 שנות אחריות מקורית - אמור לשמש חבר ללימודי תוכנה באוניברסיטה במשך 4 שנים כמחשב עיקרי (ויחיד ככל הנראה). למרות המשקל, הבעלים העתידיים מעדיף מסך גדול ומקלדת נוחה לשימוש ממושך בכל מקום. זמן סוללה חשוב אבל בתקציב הזה אני חושב שזו תהיה בעיה (ניתן לחרוג אם ממש ממש כדאי אבל נא לא להתפרע). אני מניח שמשהו מבוסס I3/I5 עם מסך 14' ומעלה, דיסק 7200RPM ו-2G זיכרון זה בסיס טוב. מה דעתכם על ה-LENOVO L412 למשל? http://www.qsys.co.il/sg_product~440369U~10~31.htm 3 שנות אחריות, 2G זיכרון, דיסק 7200RPM, מסך 14', מאיץ גרפי של ATI ומעבד I3 ב~4300 ש"ח. זקוק להמלצה מהירה בינתיים, פרטים נוספים בהמשך - תודה מראש.
-
- 22 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה יש מצב לעבור על מפרט בסיסי שבניתי למשרד של חבר? יש לי ידע בחומרה אבל לא יצא לי לבנות מחשב מ0 עדיין אז אשמח אם תעברו לראות שלא פספסתי כלום או לתת הערות והארות אם יש. על המחשב הולכות לרוץ בעיקר תוכנה לניהול קופה ובקאופיס ותוכנה של מצלמות. תודה ואחלה יום לכם. זה המפרט: מעבדים: Intel Core i5 9400 / 1151 Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 729 קירור למעבדים: Arctic Cooling Freezer 12 CO כמות: 1 - מחיר: ₪ 139 לוחות אם: Gigabyte B365M DS3H כמות: 1 - מחיר: ₪ 352 זכרונות RAM: DDR4 8G / 3200 1.2V Kingston KVR32N22S8/8 כמות: 1 - מחיר: ₪ 160 מארזים: ANTEC VSK3000B-U3 Case כמות: 1 - מחיר: ₪ 116 ספקי כוח: Corsair VS450 450W PSU 80+…
-
- 16 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום, לאחרונה התחלתי ללמוד תכנות ובנוסף אני עורך תמונות וסרטונים והחלטתי שאני צריך לקנות מחשב נייד שישרת אותי בצורה טובה אבל לא יקר מידי. * מטרות המחשב? תכנות, עריכת סרטים ותמונות וצפייה בסרטים. * גודל המסך? לא גדול מידי (משהו בסביבות 13 אינצ') * רזולוציית המסך? חשבתי על משהו בסביבות ה 4K אבל השאלה מה ההבדל במחיר בינו לבין FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? - * משקל רצוי? רצוי לא כבד מידי אבל זה לא כזה משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה בינוני (לא משהו משוגע אבל שיחזיק יום עבודה) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, כניסת כרטיסי SD * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? חשבתי על SSD אבל השאלה אם אני צריך את זה בהתאם לצרכים שלי * כונן אופטי? - * האם דרושה תמיכה…
-
- 6 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5500, אפשר לחרוג עד 6000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים חדשים ועתידיים כמו סייברפאנק ו RDR2 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי, אבל שלא יהיה טרקטור 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא קריטי בכלל 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנו…
-
- 16 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
(הקפצת דיון) אז אחרי כמה מחשבות החלטתי יום שני ללכת לקנות את המחשב מksp יש לי סיבה מספיק טובה. בכל מקרה אני צריך מפרט חדש 1. מה התקציב המקסימאלי? 1,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקל גג אבל עדיף שלא לחרוג. לחסוך כמה שאפשר.. 2. מה שימושי המחשב תכני hd, גלישה בעיקר, סרטים, וגם משחקי מחשב. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. יש לי gtx 650 שאני יביא ל ksp ביום שהם ירכיבו לי את המחשב אז זה הכרטיס מסך שיהיה לי. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 18 אינץ 1366x 768 Resolution -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/ג…
-
- 14 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
היי, אני צריך עזרה עם הרכבת מפרט למחשב גיימינג: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, להריץ בביצועים כמה שיותור גבוהים משחקים כמו COD black ops 4, battlefield V, FIFA 19 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת…
-
- 10 תגובות
- 3.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, יש לי מחשב נייח מתיישן שרובו נקנה לפני 9 שנים. משמש כמחשב לגיימינג וגם כמחשב ראשי. מרגיש שכבר לא סוחב בקלות משחקים של השנים האחרונות בהגדרות גרפיקה בינוניות+. בשנים האחרונות שדרגתי בו את כרטיס המסך ל-GTX 1070ti ואת ההארד דיסק העיקרי מ-HDD ל-SSD. אני מבין שהצעד הבא הוא החלפת מעבד+לוח אם+RAM ואשמח להמלצות. חשוב לי שהמפרט החדש ייתן לי שקט לכ-5 שנים מבחינת שדרוגים, למעט החלפה של כרטיס מסך. מפרט נוכחי שלי: מעבד: Intel Core i5 3570K @ 3.40GHz vy Bridge 22nm Technology RAM: 8.00GB Dual-Channel DDR3 @ 799MHz (9-9-9-24) לוח אם: ASRock Z77 Pro4 (CPUSocket) כרטיס מסך: 4095MB NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti (MSI) ספק כח: Seasonic S12II 520W …
-
-
- 15 תגובות
- 3.1k צפיות
- 2 followers
-
-
-
האם ההצעה הזו, נותנת תמורה למחיר הנדרש עבורה? השימושים העיקריים: עיצוב גרפי ועריכת וידאו בחבילות CS5 ואדיוס(לא תלת מימד אמיתי) זה המפרט מחברת הראל: דגם לנובו 20 Intel Xeon W3680 Processor (3.33GHz 1333MHz 12MB Turbo SMT) - 130W 1 Windows 7 Professional 64 1 Windows 7 Professional 64 - English 1 Tower 5x6 Mechanical with Intel 36S Motherboard 1 DDR3 ECC uDIMM PC3-10600 1333MHZ 1 8GB ECC DDR3 PC3-10600 SDRAM (2GBx4 uDIMMS) 1 NVIDIA Quadro NVS290 (256MB, DMS59 Connector to Dual DVI-SL) 1 Integrated Audio 1 Internal RAID - Not Enabled 1 1TB SATA 3.5" Hard Drive - 7200 rpm 1 Lenovo 16x DVD +/- RW Dual Layer (Windows 7) 1 Intergrated Ethernet 10/100/1000 1 IEEE …
-
- 15 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אהלן, אני מתכוון לקנות לפטופ, מתלבט בין שני דגמים. מעדיף את הגרסה שמגיעה SSD גדול יותר שאני מאוד רוצה. העניין הוא שבגרסה הזו המסך הוא 4k ואני חושש מההשלכות השליליות שלו בהתייחס לעבודה היום יומית. זמן סוללה לא רלוונטי כי המחשב הולך להיות מחובר לשקע באופן תדיר. אבל מה שכן מדאיג אותי בגלל שמדובר במסך קטן מאוד: 1. שברגע שאצפה בוידאו או תמונות ברזולוציה נמוכה מ-4k, אקבל מריחה של התמונה כמו שקורה עם תוכן שאינו HD על מסך FHD... (סטייל זום דיגיטלי) 2. שבעבודה היום יומית (תכנות, אופיס, גלישה באינטרנט, תוכנות עריכה) הכל יראה קטן ולא קריא וממשקים או תפריטים של תוכנות לא יתמכו בסקיילינג של גודל הפונט. 3. שכרטיס המסך לא באמת יצליח לתת לי ביצועי משחק טובים בהגדר…
-
- 9 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
היי חברים, אני רוצה לקנות בשבוע הקרוב מחשב נייד לצורכי לימודים, מתעתד ללמוד הנדסת מכונות.. הצרכים שלי די בסיסיים אופיס, אינטרנט וכדומה, ואולי גם בהמשך התואר הרצת תוכנות כמו solidworks וכדומה. טווח מחירים- עד 3,500 ש''ח מעוניין במפרט(פחות או יותר): זיכרון ראם 8gb ומעלה כונן ssd 256gb ומעלה מעבד intel core I5-8265U ומעלה מעוניין במחשב קטן, רצוי 13.3 אך לא קריטי וסוללה חזקה שתספיק ללפחות יום לימודים שלם 7 שעות+. מציין שאני אוהב את סדרת הטינקפד של לנובו אם זה ריאלי.. תודה מראש!
-
- 12 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
הבעיה במחשב היא שהלוח אם נהרס והארדיסק גם,המחיר שהם מציעים(דרך היבואן של HP בראשון) הוא 1200ש'ח( 700ש'ח לוח אם 300ש'ח הארדיסק ו200ש'ח עבודה) השאלה האם יש טעם להשקיע סכום כזה על תיקון או שכבר עדיף לקנות חדש בהשקעה מקסימלית של 3000ש'ח? אבל והאבל הגדול הוא שהמחשב הגיע עם BEATS AUDIO(שנתן לו סאונד ממש מעולה שיותר טוב אפילו מהרמקולים במחשב הנייח שלי) השאלה אם יש בתקציב הזה(עד 3000ש'ח) מחשב שמגיע לרמת סאונד כזו או אפילו קצת פחות במחיר הזה... אשמח לשמוע חוות דעת בנושא כי יום ראשון אני צריך להחזיר תשובה אם לתקן או לקחת מהם המחשב הנוכחי הוא: HP Pavilion dv6-7043cl
-
- 13 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום לכולם חבר ביקש שאבנה לו מפרט עד 2000 ש"ח. השימושים שלו הם רגילים . לגבי המשחקים : הוא משחק רוב הזמן WOW . לגבי משחקים נוספים לא ידוע לי כרגע , אבל כנראה משהו בסגנון של WOW אולי בהמשך לגבי מסך עד כמה שאני זוכר מדובר ב- CRT 19/17 . רציתי לדעת איך המפרט שהכנתי עבורו אם הוא מתאים או האם יש צורך לשנות \ להוסיף משהו מעבד: [..] AMD ATHLON II X3 450 AM3 (3.2GHz) - BOX - זמין במלאי ₪388 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA78LMT-S2 - זמין במלאי ₪294 זיכרון: [..] CRUCIAL RENDITION 2GB 1333MHZ DDR3 - זמין במלאי ₪100 כרטיס מסך: [..] GIGABYTE HD5670 1GB DDR3 GV-R567D3-1GI ₪394 צורב DVD: [..] NEC DVDRW AD-7260S X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪97 מארז: [..] COMPUCASE 6C…
-
- 11 תגובות
- 3.1k צפיות
-