ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,462 דיונים בפורום זה
-
שיהיה לו Radeon9800pro מסך דק. השימושים למשחקי מחשב,אינטרנט...ופוטושופ. תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מבקש מפרט למחשב עד 8000 שח" ללא מסך ורמקולים, לוח אם הכי מתקדם להיום דגש על לוח האם וזכרונות אני משתמש במחשב גם לעריכת וידיאו בנוסף למשחקים ושאר הדברים תודה
-
- 8 תגובות
- 952 צפיות
-
-
לעבודה משרדית, הרצת מכונות וירטואליות. לא צריך כרטיס מסך או דיסקים קשיחים או SSD. לא משחק משחקים. אולי בעתיד אערוך וידאו (כרגע פוטושופ מסתדר לי גם עם כרטיס גרפי בן 10). צריך שיהיו לפחות 5 כניסות SATA, 2 מהם SATA6 לפחות 32 גיגה זכרון לפחות 2 כניסות USB3 מעבד לא צריך הכי חזק בשוק גם ככה אני לא מנצל את כולו, בינוני. מתסדר כיום יופי עם i5 3570K. בתקציב 2000+ אפשר להשיג משהו?
-
- 1 תגובה
- 810 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה להרכיב מפרט למחשב בסיסי שיהיה בשימוש לאינטרנט, youtube, ומשחקי java בסיסיים. חשוב שהמארז יהיה קטן ככל שאפשר (מתוכנן לשים את המחשב על השולחן וחשוב שיתפוס כמה שפחות שטח עבודה) עם המגבלה שכונן DVD הוא חובה. תודה לכל העוזרים 1. מה התקציב המקסימאלי? 1,500 כולל מסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: משחק JAV…
-
- 4 תגובות
- 877 צפיות
-
-
לשימוש משרדי, ללא ציוד היקפי. המארז צריך להיות כמה שיותר קטן (לא mini\midi\full tower) לא צריך דיסק קשיח, אבל שיהיה אפשר לשים אחד בגודל 3.5. משהו כזה: http://www.coolermaster-usa.com/upl...2935/intro1.jpg
-
- 18 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין בהמלצותיכם למפרט למחשב עריכה חזק ללא תלת מימד (ללא כרטיס מסך QUADRO ) לאחר בדיקה נראה לי שהמעבד יהיה Q9450 אני מעוניין בלוח אם עם יציאת FIREWIRE וRAID0 4GB RAM עם אפשרות להרחבה (מהירות ?) מעוניין באפשרות לOC עדין (מקסימום יציבות) מה צריך להכניס לקונפיגורציה
-
- 0 תגובות
- 516 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 600 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית חזקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כל תוכנות אדובי, בעיקר אפטר, פרמייר, פוטושופ ואילוסטרטור ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן …
-
- 0 תגובות
- 521 צפיות
-
-
שלום רב, המדריך ליצירת מפרט מ 2006 והשאלה האחרונה שמצאתי היתה כנראה למחשב מיוחד. וגם ככה בטח השתנו דברים. כמה שאלות. 1. אני צריך מפרט למחשב שיאפשר עריכת וידאו , שאני כמתחיל מבין אותה כבסיסית לצרכים של המשפחה: להוריד סרט ממצלמת מיני DV , לחתוך קטעים, להדביק, לעדן את התפר בין הקטעים, להוסיף כותרות ואולי גם הקלטה בנפרד. משהו כדוגמת הדבר הזה: http://www.youtube.com/user/levydor#p/u/0/F4IaltVQ3JE רק שכאן יש קיטועים בהמרה כי המחשב ישן. חוץ מזה, רוב השימושים הם בסיסיים (משרד ואינטרנט). המשחק היחיד שיש זה סימולטור טיסה ישן. אולי כשהילדים יגדלו הם יצטרכו. 2. מה ההבדל בין ביצועים שצריך למשחקי מחשב לעומת עריכה כמו שאני צריך, ולמה צריכים ביצועים טובים יותר? 3. חוץ מהמפרט, מה סדר גודל…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי תעזרו לי בבקשה לבנות מפרט, תעירו הערות לגבי החלקים שנבחרו וכ"ו תודה שימוש: עריכת וידאו ( adobe premeire cs2, adobe after effect cs4 וכאלה), עריכה גרפית (adobe photoshop וכדומה) - אלה באופן חובבני, לא מקצועי. צפייה בסרטי 1920X1080 תקציב: בין 2000 ל 3000 ש"ח (פחות מ 3000), אבל אני אשמח שזה יהיה קרוב יותר ל 2000 ש"ח אם לא נחוץ יותר מזה לצרכים שלי כי בעוד 3-4 שנים אני בכל מקרה קונה חדש. נדיר שאני משדרג. הערות: * לא מתוכנן אוברקלוקינג. * זאת מערכת 32 ביט * כרטיס מסך: אני צריך שיהיו בו שתי יציאות בשביל שני מסכים בפוטנציה, שויתמודד בלי בעיה עם רזולוציית 1920x1080 * זיכרון: אני צריך 4GB (ליותר מזה אני מבין אין שימוש במערכת 32 ביט WIN7) * דיסק: אני צריך SSD בנפח 128…
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק במידת הצורך עד 0.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידיאו כתחביב כולל HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תכנת אדיוס-פרו (כרגע בגירסה 5.5) - שימוש כמעט כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). ברשותי 2 מסכי סמסונג 19, 22 אינץ וטלויזיית מוניטור 32 אינץ - של "מץ". איני יודע מה…
-
- 42 תגובות
- 7.9k צפיות
-
-
אני יודע שהתקציב נמוך, אבל אין לי יותר מזה.. טוב אז מחשב פשוט, לגלישה באינטרנט, לא למשחקים (כרטיס מסך ONBOARD כמובן..), ללא ציוד הקפי, ועדיף שהמחיר יהיה כמה שיותר נמוך. מה המחיר הנמוך ביותר שאפשר למצוא למחשב כזה? תודה
-
- 9 תגובות
- 670 צפיות
-
-
אשמח לקבל את המפרט הטוב ביותר בתקציב מקסימלי של 7,000 ש"ח, יש צורך במסך, אין צורך בעכבר/מקלדת/רמקולים. המחשב מיועד למשחקים "כבדים" ועריכה גרפית, תלת מימד וכו'! ויסטה + עריכה גרפית כבדה == ים של זיכרון לפי דעתי... אצטרך לפי דעתי גם מארז טוב / קירור / ספק כוח חזק, 2 ג'יגה זיכרון לפחות... את השאר תחליטו אתם אני סומך עלייכם! דרך אגב אם אפשר להרכיב את כל המחשב מ- SKYPC.CO.IL אשמח. שי
-
- 3 תגובות
- 702 צפיות
-
-
שלום לכולם , ברצוני לקבל המלצה למחשב חדש. המחשב מיועד להרצת "מכונות וירטואליות" וכמו כן הרצה של סרטים באיכות גבוהה וחיבור המחשב לטלויזיה . חשוב לי נפח זכרון גבוה (6GB - 8GB), דיסק קשיח בנפח 1TB ורצוי שהמארז + מאווררים יהיו שקטים ככל הניתן . תודה מראש לכל העוזרים
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן חברים! עיינתי קצת באשכול של המפרטים המומלצים, בנעוץ. נורא התאים לי המפרט הרב תכליתי, אבל הוא טיפה יקר לי. אני מחפש משהו שיהיה בין http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=133222§ion=293&target=%D7%A8%D7%91%20%D7%AA%D7%9B%D7%9C%D7%99%D7%AA%D7%99 לבין http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=133223§ion=293&target=%D7%A8%D7%91%20%D7%AA%D7%9B%D7%9C%D7%99%D7%AA%D7%99 ועכשיו לטופס: מה התקציב המקסימלי? 2,600 שקל. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 שקל, לא יותר ולהשתדל לא לחרוג. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? אין שימוש חד משמעי למחשב. אני לא משחק במשחקים כבדים כמו Cr…
-
- 2 תגובות
- 710 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, אופיס, סרטי HD 1080p, מוזיקה, ולעיתים רחוקות תוכנות קצת יותר כבדות (Matlab ותוכנות סטטיסטיקה). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). בערך 22" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוני…
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן, אשמח לעזרתכם בבחירת מחשב חדש. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.8K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך זה טוב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? נא לא לחרוג - אלא אם כן מדובר בחריגה קטנה עבור תוספת מאוד משמעותית בביצועים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש יום יומי, אינטרנט, אופיס, בנוסף גם תוכנות תלת מימד (AutoCAD, SketchUp, VRay) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? צריך הכל, חוץ ממסך. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן 7. האם האם …
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי לכם, השו"ת להלן: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? ת: עד 5K ש"ח, לא מעבר לזה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? ת: עריכה תמונה ועריכת וידאו, יישומי אדובי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? ת: שוקל לרכוש גם צג חדש, בתקציב נפרד 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ת: כונננים קשיחים מכאניים, כוננים אופטיים ויתכן שגם ספק הכח (650W מודולארי, אקטיבי) יועברו מהמארז הקודם 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? ת: רצוי מאוד …
-
- 47 תגובות
- 8.6k צפיות
-
-
הי חבר'ה, אני יודע שהתקציב לחוץ, זה בשביל חברה שצריכה רק אינטרנט, אופיס, ואולי סרטים מדי פעם. אין צורך בשום יכולת מעבר. הבנתי שהסלרון לא משהו, אם מישהו יכול לתת המלצה על מפרט מבוסס AMD מחנות טובה במרכז אני אשמח מאוד, או לחילופין מערכת מבוססת אינטל אם אתם בטוחים שהסלרון בסדר יש אפשרות לחרוג מהתקציב בממש קצת, עד 100-150 ש"ח, אבל עדיף שלא... תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 564 צפיות
-
-
המחשב הישן נרכש לפני שנתיים נמסר להורים שהתמכרו לאינטרנט ולכן הזמן למחשב חדש. מספר נקודות חשובות לציון: 1. התקציב (חריגה אפשרית עד 10K)הוא ללא מסך או כל ציוד היקפי. 2. המחשב ישמש לשימושים רב גוניים כגון עריכת סרטים,הפעלת 2 סרטי HD 1080P במקביל, ריבוי משימות -מספר רב של טאבים פתוחים כולל winrar עובד ברקע . 3. מכיוון שהמחשב ישמש כעין שרת שאליו יחוברו מספר דיסקים קשיחים שיזרימו ריפים מלאים של בלוי ריי בעדיפות לוח אם תואם עם sata 3 ו usb3 . 4. אני מבקש מחשב עם כונן SSD למערכת ההפעלה שתאפשר גם גישה מהירה לתוכנות ועוד כונן SATA3 גדול. 5. שקט רמה 9-10 בכל הרכיבים מארז ,קירור למעבד,קירור לכרטיס מסך, ספק כח. 6. לא מתוכנן אוברקלוק או גיימינג אבל מחפש את כרטיס המסך החזק ביותר…
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי, קודם כל תודה על העזרה, ועל האתר המדהים הזה. לענייננו, אני מתכוון לרכוש מחשב חדש, הוא ישמש קצת לכל דבר, קצת עריכת וידאו, יש לנו מצלמת וידאו mini dv, רוצים להעביר סרטים שצילמנו ולערוך אותם לDVD. קצת מצגות פאואר פוינט שישולבו בהן קטעי וידאו. קצת משחקים, בעיקר NBA ודומיהם, אבל גם שאר החדשים. התקציב הוא +- 3000 ש"ח, אין צורך בציוד הקפי (מסך, מקלדת, עכבר וכו'...). תודה.
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! אני מעוניין לקנות מחשב חדש שיתמודד טוב עם משחקים בסכום של בערך 6000 שקל פלוס/מינוס. כמובן עם כרטיס מסך טוב. כמו כן יש לי מספר שאלות קטנות... (וחידודים) מה עדיף, שיהיה מבוסס Intel או AMD? מה ההבדל בין DDR ל DDR 2 (חוץ מזה ש AMD לא תומך בראשון?) כרטיס מסך - יש לי Radeon 8500 במחשב הישן. אני מרוצה ממנו (כמובן שהיום הוא כבר לא מה שהיה פעם) - אבל עדיין אני שואל מה כדאי ATI או nVidia? רמקולים - יש לי זוג רמקולים טוב עם סאב שאני אעביר למחשב החדש. האם יש צורך בכרטיס קול שהוא לא און-בורד? במחשב הנוכחי שלי יש בעיה בכניסת מיקרופון שמוסיפה רעש מאוד חזק (וזה לא המיקרופון עצמו ולא ה mic boost). מה עוד מה עוד... הממ... הארד דיסק - SATA זה כדאי? מה ההבדל בין SATA 1 ל 2 ? …
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום, מחפש מפרט למחשב שקט לשימוש משרדי בכ- 1500 (אם זה אפשרי) יש לי הארד דיסק,DVD, מסך וכל הציוד נלווה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: ממש לא אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: …
-
- 9 תגובות
- 796 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך למה לא ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב ? הדמיות תלת מימד ללא אנימציה (הדמיות ארכיטקטוניות) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 3DMAX עם VRAY ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: ללא גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?ללא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכל…
-
- 0 תגובות
- 557 צפיות
-
-
שלום לכולם!! קודם תרשו לי לפרגן לפורום ולכל המומחים והמשתתפים, שגורמים לאנשים כמוני להיאשם לפורום. כל הכבוד לכם. הגיע הזמן להחליף מחשב (אחרי איזה 5 שנים). לכן בקשה שמהחשב "יספיק" לתקופה דומה. תקציב: 4000 (פלוס מינוס 200 ש"ח) , אין צורך בציוד הקפי וגם במסך (אני מתכנן להחליף מסך בשלב מאוחר יותר). שימוש: משחקי מחשב. (יש גם צפייה בסרטים ושימוש מקצועי פיתוח אתרי אינטרנט + תיכנות) בעיקר משחק במשחקי ירייה מגוף ראשון ברשת. לגבי כרטיס מסך, אני מתלבט... אני לא יודע אם יש צורך לשחק במשחקים ב HD או לא... שזה יהיה גם שיכלול אם לקנות בעתיד מסך עם HD. לכן אבקש המלצה לאופציית HD וללא HD. כמו כן, למסך הנוכחי יש כניסה VGA ישנה, לכן אני מאמין שאצטרך לקנות מתאם עד שאקנה מסך חדש. מארז: …
-
- 29 תגובות
- 2k צפיות
-