ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,366 דיונים בפורום זה
-
יש ברשותי הרדיסק חדש של 160G כמו כן כונן DVD וספק כוח (כולם בני פחות משלושה חודשים). המחשב של הורי כבר עושה יותר מדי בעיות קופא לעיתים קרובות מפעיל את עצמו מחדש ויש צורך להחליפו. מה שאני מחפש זה ככה: לוח אם של גי'גה בייט רצוי אך לא חייב כרטיס מסך מובנה. מעבד רק של AMD. מארז כלשהו פשוט ביותר. וכמובן זכרונות תואמים, 512 או 1 ג'יגה. המחיר צריך להיות נמוך בסביבות 1000 שקלים עם אפשרות לחריגות. תודה
-
- 2 תגובות
- 541 צפיות
-
-
שלום אנשים, סוף סוף אני בשל לרכוש מחשב ובעקבות שינוי במקום עבודה נפרד מהלפטופ הישן והחלש שלי. התקציב הוא בסביבות 4500 ש"ח עם חריגה קלה לכל כיוון. הייעוד הוא בעיקר סרטים, אינטרנט - אני חושד שאני אחטא במשחקים פה ושם אבל לא משחקי פעולה גוף-שלישי. אולי HEROES או CIV IV או דומייהם. מעוניין ללמוד עריכת מוזיקה אז קחו את זה בחשבון כי אני ארצה להריץ תוכנות די כבדות בתחום הזה. ציוד היקפי - אין צורך במסך כרגע. אם נכנס בתקציב אני אשמח לעכבר אלחוטי משובח - המקלדת יכולה להישאר חוטית. שוב בגדר אופציה בלבד. אין שום חברה מועדפת עלי. אני מאוד אשמח עם המחשב יהיה שקט ומוכן לחרוג בשביל זה מהתקציב. הצעות למארז איכותי וקירור ל-CPU יתקבלו בברכה. מבחינת גודל הדיסק אין טעם לקחת דיסק גדול מאוד כי …
-
- 10 תגובות
- 934 צפיות
-
-
יש לציין כי יש לי מסך 20.1" כך שאני הולך על 8800GTS עם 640MB ולא 320MB.. תודה! דרור
-
- 2 תגובות
- 475 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? 3000 יהיה נחמד לחסוך טיפה אם אפשר במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר, משחקים ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? אני לא בטוח בזה, זה לא מפרט בשבילי, אני חושב שהמסך 19 אינץ * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כמה שיותר כבדים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבו…
-
- 1 תגובה
- 605 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעזרה במפרט מחשב גיימינג בסכום של 6000 ש"ח. בנוסף אני מעוניין לקנות מסך שיתאים למחשב, אני מעוניין במסך עם רזולוציה שמעל 27 אינטש. בסכום של עד 3500 ש"ח, אם יש בתקציב הזה מסך קעור אשמח. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? , אשמח אם אפשר בפחות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר…
-
- 14 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שיכלול מארז של thermaltake (800 ש"ח בערך)
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חשוב שיהיה חזק אני רוצה להשקיע מאוד על מחשב רק למשחקים... תודה רבה...
-
- 5 תגובות
- 638 צפיות
-
-
שלום לכולם! ראשית, אני מוכרח לציין שהידע שלי בחומרה עומד על נכשל חמור, כך שתמיד אשמח למעט הסברים נוספים אם מישהו מוכן לעזור. בעקרון, אני מעוניין לרכוש מחשב שישמש לעבודה, משחקים וצפייה בסרטים ובשאיפה יחזיק לכמה שנות שימוש, או יהיה במצב כזה שאוכל לשדרג אותו בעתיד. התקציב שלי מעט מוגבל, כ 5500 ש"ח כאמור כאשר התקרה שלי מסוגלת להגיע עד 6000 גג גג גג (תרתי משמע). מעולם לא עשיתי OC, כך שזהו אינו שיקול עיקרי או משני אצלי, ועל פי רוב העדפתי בחיי את חברת אינטל, אלא אם כן הדעה הרווחת היא שדווקא AMD עדיפה לצרכיי (אני באמת לא יודע). אני מעוניין במחשב שכולל מסך 17 אינץ' LCD, וכולל הרכבה במעבדה\חברה מסוימת. אני יודע שבאופן הזה אני מתפשר באופן רציני על כרטיס מסך, אבל אני לא גיימר כבד ולא…
-
- 7 תגובות
- 664 צפיות
-
-
שיהיה חזק מאוד עד 6000 שקל לא כולל מסך לא מקלדת וכל השטויות האלה מחשב נטו... חשוב שיהיה חזק מאוד למשחקים תודה...
-
- 1 תגובה
- 588 צפיות
-
-
יעוד המחשב: משחקים, צפיה בסרטים וטלויזיה, תוכנות וגלישה באינטרנט. דברים שכבר קניתי ולא צריכים להכלל במפרט ובתקציב: מסך 22" LCD של סמסונג. רמקולים 5.1 T6100 של קריאטיב. כ.טלויזיה Hauppauge WinTV PRV 150 MCE. דרישות מיוחדות: מעבד ולוח אם שיתאימו ל- OC. דיסק קשיח 320GB עדיפות ל- WD. זיכרון 2GB בשני סלוטים. כרטיס מסך אני חושב שהכי מתאים GeForce 8800GT. צורב DVD בחיבור SATA, עדיפות ל- LG. מארז Compucase HEC 6A19 Black NO PSU. ספק כח שיחזיק את המפרט. קרור למעבד שיתאים ל- OC. קרור למארז רק אם זה דרוש ל- OC. עכבר ומקלדת אלחוטיים. הרכבת המחשב + ביצוע OC בחנות. תקציב: 4000 ש"ח, ניתן לחרוג אם דרוש בכ- 200 ש"ח. אשמח לקבל מפרטים מכמה חברים בפורום שאוכל לעשות השוואה. תודה מראש לכולכם .
-
- 9 תגובות
- 848 צפיות
-
-
מחשב טוב שירוץ חלק גם עם ויסטה וoffice 2007. תודה מראש לכל מי שיעזור.
-
- 5 תגובות
- 618 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - אם זה יהיה שיפור משמעותי אפשר לחרוג עד 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה של 8-14 שעות ביום - תכנות , אתרים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual studio , sql , photoshop , מכונה וירטואלית , הרבה דפדפנים עם הרבה טאביפ פתוחים - שימוש כבד \ פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - PES -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - כרגע 22 , מ…
-
- 1 תגובה
- 642 צפיות
-
-
מבקש הצעה למפרט מחשב לעבודה גרפית ומשחקים עד 4K. עבודה גרפית בעיקר דו-מימדית, כלומר פוטושופ, אך שתהיה תמיכה טובה גם בתוכנות תלת-מימד כמו גוגל סקצ'-אפ ו-3D מקס. באשר למשחקים, אין צורך בתמיכה בכל משחקי הירי הכבדים והמטורפים - אך שתהיה תמיכה טובה במשחקי הספורט השונים או במשחקים בסגנון GTA. האם עדיף מחשב הבנוי על מעבד אינטל או על AMD? אשמח לכל עזרה שתוכלו לתת...
-
- 2 תגובות
- 553 צפיות
-
-
דרישות מהמחשב: 1. יכולת הרצה במקביל של כמה מע' הפעלה במקביל (xp, vista, ubuntu) עם vmware (כנראה שעדיף quad core 2...) 2. הרצה של הרבה תוכנות במקביל מבלי להרגיש שום ירידה בביצועים 3. לראות סרטים באיכות טובה, מוכן להשקיע ברמקולים (לא משהו מטורף) 4. כרטיס wifi ורשת רגיל 5. מקלדת ועכבר אלחטיים (שלא עושים בעיות או נתקעים). עכבר לא גדול במיוחד אבל נוח ובלי שום תחנת עגינה שתופסת מקום. מקלדת - נוחה, אולי ארגונומית אבל לא מסובכת. 6. מסך LCD דק לפחות 22'.. 7. אולי בעתיד ארצה להוסיף עוד מסך ולעבוד עם שני מסכים - מוכן להשקיע עד 4500 אם אפשר להכניס 2 מסכים במפרט. 8. מארז לא רועש
-
- 6 תגובות
- 605 צפיות
-
-
היי, הגעתי לפה כדי לבקש עזרה בהרכבת מפרט למחשב שישמש לעריכה גרפית/וידאו. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? גג 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית ווידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). photoshop, premiere, after effect ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (…
-
- 1 תגובה
- 581 צפיות
-
-
הי, אני מחפש הצעה למפרט של מחשב לעריכת סרטי וידאו של מצלמה דיגיטלית והפקתם בטווח מחיר שלא יעלה על 3500 ש"ח. הבנתי שנדרש כרטיס Firewire וצורב. מבין האפשרויות של צורב CD וצורב DVD מה עדיף? דרך אגב ברשותי מחשב 384MB ,P4 1.6Mhz ו-HD 20GB, לאור מגבלת התקציב, האם יש טעם לשדרג אותו?
-
- 1 תגובה
- 816 צפיות
-
-
שלום, קודם כל תודה לכל התותחים שיעזרו לי, היום גיליתי שנשרף לי הלוח אם במחשב הישן עקב כך אני חייב מחשב במיידי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג אינטרנט ושימוש ביתי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג משחקים כמו , GTA , DOTA2, CSGO -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינץ (שנמצא אצלי) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות עד גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקול…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, ביקשתי מפרט לפני חצי שנה בערך ובסוף יצא לא קניתי כלום, אז אני מבקש שוב כדי להיות בטוח שאני מעודכן בכל הדברים... תודה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, אינטרנט, סרטים וסדרות ב-HD, אולי משחקים קלילים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס וכד' (כבד), מטלב (מזדמן), SPSS (מזדמן). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג, אבל אולי אתקין עליו משחקים כמו מנג'ר, לדוגמה. -אילו משחקים לדוגמא ישו…
-
- 8 תגובות
- 731 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין אפשרות לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, צפייה בסרטים, אופיס, משחקים (עד רמה גרפית של בינוני מינוס). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין משהו קריטי. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. guild wars 2, assassin creed 2, ג'יטיאיי האחרון.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 19 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיו…
-
- 2 תגובות
- 697 צפיות
-
-
הארדיסק 160 SATA, 512MB זכרון, ללא מסך, עם צורב DVD עם מקלדת ועכבר ואם אפשר אז עדיפות לLOGICPC. תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 629 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום אבקש את עזרתכם מאחר ואיבדתי קצת את הידיים והרגליים ככל שקראתי ועיינתי במפרטים ובדיונים שבפורום זה . התבקשתי על ידי אחותי להרכיב עבורה שני מפרטים כפי שאפרט בהמשך.יתכן וצריך הייתי לפרסם שני נושאים נפרדים, אך חשבתי שמאחר ולעיתים ישנם באנדלים או מבצעים שונים, אז אולי יהיה אפשרי לרכוש פריט כלשהו ולפצלו/לחלקו בין שני המחשבים, למשל מארז עם ספק מובנה שאולי חלש למחשב א', אך יהיה טוב עבור המחשב השני ואז לרכוש ספק חזק בנפרד עבור המחשב האחר, או למשל פיצול של זכרונות שמגיעים במארז של כמה סטיקים וניתנים לפיצול. מקווה שלא טעיתי בהנחתי זו. מאחר וגם התקציב די נתון, כ 8000 ₪ עם אפשרות לחריגה קלה מעלה, הרי שלא ידעתי בדיוק כיצד לחלק את הדרישה התקציבית בין שני המחשבים והצ…
-
- 3 תגובות
- 656 צפיות
-
-
מכיוון שאינני יודע כמה תקציב נדרש בשביל השימושים שלי נתתי תקציב מקסימלי שאני כמובן רוצה לחתוך אותו לפי השימושים צימצמתי את הדרישות לפי מה כן צריך: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך לפי השימושים המפורטים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב ? תוכנת טורנטים לשיתוף קבצים שרצה קבוע,פתיחת 10 טאבים במקביל פחות או יותר , הרצת תכני HD 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. העדפה לאזור ראשון 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מ…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מבקש לקבל מפרט למחשב מבוסס conroe. לא זקוק למסך, ולא ל-CD ולא לצורב. ניתן בשלב זה לוותר גם על רמקולים. מיועד לעיבוד ואחסון תמונות דיגיטליות, עבודות פיתוח jawa ו-web, וכמובן גלישה באינטרנט. לא משחקים, לא מבין ב-OC ולא נראה שאשתמש בזה בקרוב. צריך אפשרות לחיבור מספר דיסקים, ואולי גם שימוש בשני מסכים (לצורך פיתוח על אחד והרצה על השני), אפשרות לעדכון ושדרוג בעתיד, ומאחר וכבר נפלתי עם מחשב אחד, בגלל מאוורר שנתקע, מארז שקט וטוב, ומערכת קירור טובה. גם אם יש הצעה שבה המחיר חורג במעט, ניתן להציע. תודה מראש, שמוליק.
-
- 10 תגובות
- 918 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב חזק ממש שיעבוד טוב עם כמה תוכנות גרפיות במקביל יעבוד טוב גם באינטרנט וכל המסביב מסך 22" + 19 (שיש לי כבר) תודה רבה נ.ב. כל מיני אנשים אומרים לי שאני ממש חייב לעבוד עם "מותג" (dell...) אני מבין קצת במחשבים (יותר מהממוצע) אבל קשה לי מאוד עם כל הבניה הזאת
-
- 4 תגובות
- 610 צפיות
-
-
שלום ותודה לעוזרים (שוב), 1. לחדרון מסחר פרטי נדרש מחשב לצורך הצגת מערכות מידע (מבוססות דפדפן או תוכנות קלילות. מערכת המסחר נמצאת במחשב שני). בנוסף ישמש לצרכים משרדיים (אופיס) וגלישה. לא שזה יוצא דופן בימינו, אך המחשב צפוי להיות בשימוש כמעט כל שעות היום. 2. התקציב הינו 2K ש"ח עם אפשרות לחריגה של עוד 500 ש"ח. 3. אין צורך בציוד היקפי 4-5. יש צורך במפרט מחשב מלא - כמובן שאין צורך בכונן דיסקטים (מתי כתבו את השאלון הזה? :-) 6. מארז ושקט: רצוי שקט יחסי (5) במארז מאוורר בעל פילטרים - החדר אפוף אפר ועשן סיגריות, ובקיץ ממוזג אך לא כל הזמן (צריך לפתוח חלונות...) 7. לא מתוכנן אוברקלוקינג. 8. מערכת הפעלה - וינדווס 7 צריכה להיות כלולה במחיר. 9. אין העדפה לחנות, ניתן לרכוש בכל אזור המ…
-
- 2 תגובות
- 882 צפיות
-