ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,365 דיונים בפורום זה
-
. מה התקציב המקסימאלי?3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים וסרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:מיועד skyrim,באטלפילד 4 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.,באטלפילד 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ו…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה לקנות מחשב חדש, ולחבר אליו את ה-SSD הקיים שלי, כדי בעצם לשמור על מערכת ההפעלה והכל כרגיל ורק לשנות את שאר החומרה. המחשב ישן נורא (ה-SSD גם יחסית, אבל פחות. פשוט אין לי כוח כרגע להתקין הכל מחדש, וזה גם יחסוך לי בינתיים לרכוש רישיון של חלונות). אז אני מחשב מחשב לשימושים משרדיים בלבד, אבל שלא יהיה עגלה. שאלה פתוחה: אני מעדיף מארז קטן ככל האפשר. אין לי צורך בכרטיס מסך (שמותקן לרוחב ולכן תופס הרבה מרחב במארז). אבל דבר נוסף שתופס מקום לרוחב הוא כונן דיסקים ואז נשאלת השאלה שכשאקנה SSD חדש וארצה לקנות חלונות איך אתקין בלי כונן דיסקים ? אשמח לתובנות 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 1500 2. מה …
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
- 5 followers
-
-
מבקש המלצה למחשב בין 1000-1500 שקל (בעיקרון כמה שיותר זול) למטרות משרדיות בלבד..רק אינטרנט, אופיס וסרטים קלים. אין העדפה מבחינת אינטל או AMD לפי מה שהבנתי יותר משתלם AMD בטווח מחירים זה. אין צורך בדיסק קשיח גדול. אין העדפה לחנות כלשהי. הערה: ראיתי באייבורי שיש מפרטי AMD בטווח תקציב זה .האם יש משהו ספציפי שהייתם יכולים להמליץ לי משם? http://www.ivory.co.il/category.asp?catcode=3&OrderBy=saleprice תודה
-
- 9 תגובות
- 905 צפיות
-
-
תקציב כ 4000 ש"ח חשוב לי שיהיה מעבד חזק,רצויי גם כרטיס מסך HD ,והכי חשוב מחשב אמין,רצויי 3 שנות אחריות. תודה.
-
- 0 תגובות
- 567 צפיות
-
-
מבקש המלצה למחשב נייד: זיכרון 4GB דיסק קשיח 500GB לא נדרש CD , DVD או צורב (או קורא טביעות אצבע וכדומה) כרטיס מסך עם יכולת להפעיל משחקים כגון fifa צפייה בסרטים וכדומה משקל עד 2 קילו מסך לא פחות מ 14 אינצ' (עדיף יותר) תודה
-
- 3 תגובות
- 909 צפיות
-
-
היי חברים מחפש מחשב נייד השימושים העיקריים שלי הם בעיקר שימוש בתוכנות כיווץ קבצים והעברת קבצים בין מחשבים על ידי חיבור אלחוטי המחשב אמור לעבוד בצורה רציפה לפחות 12 שעות ביום תקציב לא מוגבל אך לא רואה סיבה להתפרע אם אין צורך
-
- 2 תגובות
- 537 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד שיתאים ללימודים + בעיקר משחק אחד שאני משחק שנקרא: League of Legends בגדול המטרה היא להפיק את המיטב מהתקציב: 3.5 עם חריגה אופציונלית ל-4 אם ממש שווה את זה. מבחינת הסטנדרט נתונים: זמן סוללה דרוש: משקל: יציאות: יציאת HDMI חשוב מאוד! סוג כונן קשיח: עדיפות ל-SSD אחריות: כמה שיותר, יותר טוב אין לי עדיפות לחברה מסויימת ואין צורך בהתקנת מערכת הפעלה, לא עולה לי משהו נוסף שחשוב לשים עליו דגש, אם למישהו יש אשמח לקבל חידוד! תודה מראש, אני מרגיש דיי אבוד!
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב נייד ואין לי מושג לגבי מפרטים יותר מדי חבר אמר לי לפנות לפה.. אני רוצה לקנות מחשב נייד התקציב שלי עד 4000 ש"ח ואפילו פחות.. שיהיה מחשב מהיר גם לגלישה וגם משחקים עם אחריות ושתיהנה האופציות ל HDMI וWireless תודה רבה..
-
- 1 תגובה
- 667 צפיות
-
-
שלום לכם. אחרי שהמחשב הנייח שלי הלך, הגיע הזמן למחשב נייד חדש. התקציב הוא עד 3000 ש"ח. שימוש: בעתיד הולך ללמוד את המקצוע הנדסת בניין או מקצוע אחר. לכן, אני צריך מחשב חזק שיחזיק את התוכנות והגרפיקה של הנדסת בניין. או שאלמד מקצוע אחר, ששם לא צריך מחשב לזק, אך שהמחשב יהיה מוכן להנדסת בניין. שימוש במשחקים הוא קצת פחות, אני לא כזה גיימר, אולי אשחק במשחק-שניים לא יותר, איזה משחק מירוצים/מלחמה וזהו. הרוב זה מוזיקה, סרטים, הואדות ושיהיה מוכן להחזיק תוכנות כבדות ללימודים. בתקציב הזה תוכלו לבנות לי מפרט מ-א' ועד ת'? כי אני לא מבין בזה בכלל. אז צריך שתסבירו לי הכל. תודה רבה על העזרה.
-
- 8 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
* מטרות המחשב מחשב לסטודנט להנדסה אזרחית ...מחשב שיוכל להריץ תוכנות שרטוט כמו אוטוקד לדוגמא וכמובן אופיס אינטרנט צפייה בסרטים * גודל המסך? בין 13 ל-15 * רזולוציית המסך? סטנדרטי * משקל רצוי? סביב ה-2 קילו אם ניתן פחות אז לא אתנגד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI Bluetooth * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? חצי טרה יתאים ...לא יודע כל כך את ההבדלים בין הסוגים * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? גם אחריות מקומית מקיפה זה יהיה בסדר * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם צבע כסוף יהיה סבבה הכי חשוב תקציב בין 2500 ל-3000 תודה
-
- 2 תגובות
- 724 צפיות
-
-
משמש לגלישה ואימייל תודה רבה נעם
-
- 0 תגובות
- 635 צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב נייד לעסק בתקציב של עד 6,000 ש"ח. המחשב ישמש בעיקר לשימושים משרדיים, קצת סרטים ולעיתים רחוקות קצת משחקים (לא משחקים כבדים). אני צריך שהמחשב יהיה מוסגל להתמודד עם מספר משימות בו זמנית ועם תוכנות קצת כבדות (יכול להיות שאני אשתמש קצת בפוטושופ ויש כמה תוכנות שאני אריץ במקביל).
-
- 1 תגובה
- 736 צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב נייד בטווח מחירים של 2500 עד 3000 ש"ח עם מסך גדול יותר מ13 אינץ'. כיוון שזה לא עבורי, אם יהיה צורך להגדיל את התקציב אני אבדוק ואעדכן. העדיפות היא לחסוך כמה שניתן. אשמח להמלצות, תודה מראש! * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים ושימוש בקונטרולר Vestax Typhoon (שימוש בתוכנות: Serato DJ Intro ו- Virtual DJ) * רזולוציית המסך? לא ממש משנה, אני מניח ש1920x1080 זה מספיק (גודל מסך שיהיה גדול מ13 אינץ') * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין דרישה מיוחדת * משקל רצוי? לא ממש משנה, כי השימוש יהיה בעיקר בבית, אבל קל ככל שמתאפשר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא במיוחד * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אני חושב שרק HDMI * Bluetooth? כן אם שאר הדרישות מא…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן, מחפש מחשב נייד לאבא שלי, לצורכי עבודה, בעיקר אופיס גודל רצוי 15.6 משקל - עדיף מתחת ל2 תקציב - בסביבות ה 2.5 מאוד חשוב לי שיהיה של חברה אמינה עם שירות טוב(שמעתי דברים טובים על לנובו) תודה מראש אלכס
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אופיס, אינטרנט, משחק פה ושם, קצת עריכה גרפית, שמיעת מוסיקה * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא יותר מ-3 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? שיחזיק איזה 3 שעות בממוצע * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? (HDD, SSD , או שילוב - דורש mSata) 750 -500 HDD * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD * כונן Bluray? לא חייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חייב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?…
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
רקע: מדובר במחשב לאמא שלי היא תשתמש בו בעיקר לאינטרנט (מייל), אופיס ובהמשך גם עריכה גרפית פשוטה. הייתי מעדיף שהמשקל יהיה כמה שיותר נמוך, כי היא תיקח אותו איתה למקומות שונים מטרות המחשב: אינטרנט ואופיס, סרטי HD, מוזיקה, עריכה גרפית דו מימדית. גודל המסך: 15 משקל רצוי: לא יותר מ-3 ועדיף כמובן כמה שפחות. האם נדרש זמן סוללה ארוך: כן, רצוי 6-8 שעות האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI בלוטות:כן. גודל מינימלי של כונן קשיח: 500. כונן CD/DVD/צורב: נדרש. כונן Bluray: לא נדרש. האם נדרשת אחריות בינלאומית: כן. האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: לא המון המון תודה
-
- 2 תגובות
- 653 צפיות
-
-
לפני הכל אני מחפש את עמק השווה בין איכות למחיר, מה לעשות שלהיות סטודנט בישראל זה לא קל. הכוונה שלי להשתמש בנייד להקלטה של הרצאות (וידאו+אודיו) באוניברסיטה. כלומר אני צריך שהוא יהיה בעל הרד דיסק של לא פחות מ -30 גיגה, שיעשה קידוד (אם אפשר on the fly בצורה סבירה) ואם ניתן אז גם שיהיו לו חיי סוללה ארוכים (למרות שזה לא קריטי מכיוון שבכוונתי לחברו לשקע). כמובן שאני מבקש להסתמך על נסיונכם האישי ובכך לסנן מוצרים גרועים של חברות גרועות. אופציה שהיא בגדר מותרה *ש (ג'נטו) לינוקס תרוץ עליו עם 0 תקלות ;D תודה מראש, מקסים.
-
- 3 תגובות
- 951 צפיות
-
-
שלום רב, אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מחשב נייד אשר ישמש לעיצוב גרפי לדיגיטל 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5,000 ש"ח, ניתן לחרוג ב 1000+- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, עבודה עם התוכנות הגרפיות הבאות: Photoshop Illustrator Adobe XD Invision Axure After effects 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר נייד 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (O…
-
- 0 תגובות
- 794 צפיות
-
-
שלום ותודה מראש לעונים. אני מעוניין לרכוש מחשב נייד מסך 12.1 אינצ' כרגע אני מתלבט בין LENOVO V100 1.66 512MB לבין קניית מחשב עם מותג מוכר פחות אבל זול יותר, כמו HAIER או MSI או משהו אחר. האם מישהו מכיר את HAIER ואת המחשב שלהם? ההבדה במחיר הוא משמעותי (6,500 עבור ה- LENOVO ופחות מ-5,000 עבור HAIER) ובנוסף HAIER מגיע עם סוללה נוספת ונדמה לי שגם אחריות של 3 שנים (שווי של 1,000 שקל בערך) התלבטות נוספת היא ASUS. הבעיה העיקרית היא שאינני מכיר את HAIER. אין לי בעיה תקציבית לקנות את LENOVO אם צריך, אבל גם אין לי עודף כסף. פשוט לא רוצה לחסוך עכשיו ולבכות אחר כך. אם מישהו מבין קצת יותר ממני (וזה לא ממש קשה) אשמח לעזרה ו/או המלצה, גם אם יש מחשבים אחרים שאינני מכיר, אשמח להמלצה. לגב…
-
- 2 תגובות
- 686 צפיות
-
-
תקציב מקסימאלי עדיף לחסוך. דרישות: מסך 15.6-16 יציאת thunderbolt מקלדת מוארת 16 גיגה זיכרון יתרון למסך מגע אבל לא הכרחי. מה דעתכם על: Lenovo IdeaPad Flex 5
-
- 5 תגובות
- 958 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב? עבודות משרד, אינרנט-הרבה טאבים, עמודי וידאו\פלש . לא חייב אבל נחמד עם DOTA 2 ירוץ אליו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? שהיה יחסית שקט, קל עד כמה שזה אפשרי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אם יש גרסה ללא וינדוס זולה משמעותית 1+ *חש…
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אבא שלי מעוניין במחשב נייד 15' עם ווינדוס ויסטה שישמש אותו בעיקר לאינטרנט וסרטים (וחיבור לפלזמה שלו ב-VGA) ושיהיה מהיר מספיק בשביל לפתוח את האפליקציות האלה תחת ויסטה. הוא מתכוון להתחבר לאינטרנט באמצעות הרשת הביתית ככה שאם יש מחשב מסויים עם WIFI שיכול לקלוט לטווח גדול יותר מאחרים אז זה יהיה טוב. בקיצור אלה הדרישות: 1. אינטרנט ו-WIFI. 2. סרטים ויציאת VGA או יציאת וידאו אחרת. 3. יצרן טוב ומוכר, אחריות טובה. 4. חיי סוללה סבירים, עד 4 שעות גלישה רצוף באינטרנט זה אחלה. 5. מחשב שניתן יהיה להתקין עליו ויסטה ושיהיה עדיין מהיר ואם אפשר שיהיה מוכן אפילו ל-Windows 7 . וכרגיל אם יש משהו ממש ממש טוב ומומלץ אני מוכן בכיף לחרוג קצת .
-
- 7 תגובות
- 911 צפיות
-
-
היי, אשמח להמלצה על נייד שעונה על הקריטריונים. מסך 15" , טאצ'. חובה שיהיה מחנות ישראלית ולא מוכרחים לנצל את התקציב עד הסוף אם יש אופציות אחרות מספיק טובות. הרעיון הוא שהמחשב יהיה מספיק חזק ל 5 שנים קדימה וגם שיוכל להריץ חלק autocad. עדיף שיגיע כבר עם Windows 10 pre installed. תודה רבה על העזרה.
-
- 0 תגובות
- 503 צפיות
-
-
דרישות כלליות: שיהיה מסוגל להריץ SOLIDWORKS & MATLAB בצורה טובה יחסית מקווה לדגם חדש יחסית עם תמיכה בWindows 8.1 * משקל רצוי? אין חשיבות למשקל יותר מדי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא - לרוב יהיה מחובר לחשמל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) רק HDMI * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSataאין חשיבות - * כונן אופטי? לא חייב אבל עדיף * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...…
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, כאמור, מבקש המלצה למחשב נייד במחיר 3-3.5 אש"ח: * מטרות המחשב? לימודים, כלומר שימוש באופיס ובאינטרנט. לא ירוצו עליו תוכנות קשות (כמו מטלאב וכו'). * גודל המסך? 13 או 14 אינץ'. * משקל רצוי? כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף שיחזיק יום לימודים, כלומר ~8 שעות. (כמובן לא 8 שעות שימוש רציף) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא. * בלוטות? לא חיוני. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא משנה. * כונן CD/DVD? צורב? לא משנה. * כונן Bluray? לא משנה. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף שכן, כלומר שיגיע עם מערכת הפעלה מותקנת (ווינדוס…
-
- 4 תגובות
- 834 צפיות
-