ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
המחשב צריך להיות בסיסי וזול - אבל שלא יהיה נטבוק (צריך מסך גדול) השימושים שלה מאוד בסיסיים: אינטרנט, פתיחת מצגות ומסמכי וורד, סקייפ, צפייה בסרטונים של הנכד ושיהיה עמיד ואמין, הכוונה שלא יתקלקל מהר טווח המחירים: 2000-3000 שקל היא מצאה לא מזמן הצעה למחשב הזה: acer aspire as5736z-454g32mnkk מעבד: INTEL T4500 2.3GHZ זיכרון: 4GB DDR3 מסך: 15.6" WXGA כולל וינדוס 7 המחיר שלו הוא בסביבות ה2200 אשמח לשמוע את דעתכם בנושא. תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 742 צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש מחשב מסדרת הX100E של לנובו ThinkPad , הצורך שלי הוא לתוכנות ממוצעות יותר מאופיס אך לא פוטושופ, למשחקים וסרטים המחשב הזה פחות מיועד, אך רצוי שיהיה מאוד נוח לשימוש רציף ומתנייד בקלות. רציתי לשמוע חוות דעת ממי שמכיר מחשב זה, האם הוא מתחמם הרבה, מה נוחות ההקלדה והעכבר שלו, אורך חיי הסוללה, כמה הוא מריץ טוב ווינדוז 7, והאם מחירו [בין 2300 ל3200- תלוי בדגמים] מצדיק את עצמו, ואולי גם כבונוס-איפה אפשר לקנות אותו במחיר מנצח. אם ישנו מחשב עם מסך של לפחות 11.6 בטריה של 4-5 שעות, צבע שחור, מסך מט, וחזק ונוח ואמין לא פחות מהדגם X100E , ובאזור במחיר הנ"ל, אשמח לשמוע. פשוט יש בי משהו שמרני שמעדיף את מחשבי הThinkPad, את חוזקם ואת המקלדת שלהם. במיוחד חשובה לי תיאור חווית…
-
- 20 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום וברכה! אשמח לקבל חו"ד מחברי הפורום הנכבד מחשב עבודה: יעד תקציב 4,500-5,000 ₪, ללא מסך שימושים: גרפיקה גבוהה / ופיתוח בסביבת האינטרנט / יישומי אופיס תוכנות: / Office Adobe Design CS5 / CorelDRAW מערכת הפעלה:Windows 7 Ultimate x86 / x64 כהיום אני בסביבת x86, אשמח לשמוע דעה מה הם המגבלות ויתרונות בהרצת64 Bit , אבל המפרט חייבת להיות מוכנה ל-64 Bit , מהירות התגובה מאוד חשובה לי, אני נוהג לפתוח במקביל כמה וכמה תוכנות ועמודי אינטרנט, Internet Explorer נראה אצלי כמו שח-מט מלא טאבים ואתרים פתוחים, במקביל ה-Gmail רץ על Chrome, גם ה- Word ותוכנות Adobe ברקע כל הזמן, OC במינון נמוך, ניסיתי להרכיב מפרט בעצמי תעזרו לי בקבלת החלטה: הבהיר מראש: מחשב מבוסס Intel, ויש לי עדיפות למו…
-
- 3 תגובות
- 892 צפיות
-
-
לא להאמין איך הזמן טס, המחשב שלי עוד מעט חוגג יומולדת חמש כרגע כסף למחשב חדש אין, אם אני קונה אחד חדש אז זה מחשב מושקע בסביבות 4.5-5K המטרה היא לנסות להזיז בעוד כמה מטרים את העגלה הזאת במחינת משחקים המערכת במדיוק היא AMD 3800X2 939 לוח DFI ULTRA-D וזכרונות 1GB של טווינמוס... (היו ימים שהבאתי את המערכת הזאת מ 2GHZ ל2.7-8GHZ ) הבעיה המרכזית היא כמובן הכרטיס מסך X800GTO2 אם אתם זוכרים שכולם בזמנו אמרו שהוא אוברקלוקר מצויין ומסוגל להגיע לX850XTPE אני זוכר שבזמנו התריאו בפניי לגבי סוגיית Shader שבעתיד יצאו משחקים שיתמכו ב Shader 3 והכרטיס שלך לא יכול להפעיל את אותם משחקים כי הוא תומך בShader 2 אלה שתמכו בדעה זו הציעו לי לקנות את הכרטיס המתחרה מ NIVIDIA אם אני לא טועה- 6600GT…
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים אחרי שוטטתי לי בן הודעות והמלצות של החברים פה בפורום, ניסיתי לגבש איזה שהוא מפרט למערכת שתשמש אותי בשנים הקרובות ל: *משחקים, לא הרבה, אבל שאני משחק אני רוצה את הגדרות המקסימליות על המשחקים הכי חדשים בעיקר מסוג fps *אני מולטי טאסקר כרוני, מפעיל במקביל שני דפדפנים עם מלא לשוניות, תוכנות אופיס במקביל תוך כדי הפעלת מוזיקה, המרת קיבצי וידאו, פתיחה וקיבוץ קבצי rar, שימוש במחשב כמיני שרת ע"י חיבור מרוחק בעזרת תוכנות logmein וכו' בקיצור עומס רב מאוד על זיכרון ועל המעבד בעקבות כל הישומים שפועלים. המפרט שאני חשבתי הוא (חלק מהמחירים בשקלים, וחלק שאני הולך לרכוש מחו"ל בדולרים): AMD Phenom 2 X6 1075T 3Ghz 125W 6Core AM3 Box - -$220 ThermalTake DuOrb CL-P0464 CPU Fan -…
-
- 3 תגובות
- 924 צפיות
-
-
אהלן, אני מבקש מפרט למחשב ביתי בלי ציוד היקפי במחיר של עד 3000 ש"ח. שימושים עיקריים: -גלישה באינטרנט - אימייל\חדשות\יוטיוב. -צפייה במצלמות(אבטחה) מרוחקות דרך האינטרנט. (אני מודע למצב שההשפעה הגדולה הוא חיבור האינטרנט ) -כתיבה בתוכנות אופיס. המחשב מיועד למשתמש מתחיל כך שלא צריך כ.גרפי או כ.קול במיוחד. בלי מערכת הפעלה. ללא צורך בOC או שידרוג משמעותי. חשיבות השקט ברמה 6. עדיפות לקנייה מRSM. תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 859 צפיות
-
-
שלום. מה משמעות הנתונים הבאים באשר לזכרון RAM: DDR3 1066 (PC3 8500) תודה מראש על העזרה
-
- 1 תגובה
- 853 צפיות
-
-
היי! רכשתי לחבר את המחשב הנ"ל והתקנתי לו אותו, יש לציין שהמחשב הגיע עם מערכת הפעלה מקורית עם כל הדרייברים והתוכנות, מה שאני לא רואה זה כשמנתקים את החשמל בר שמראה את מצב הסוללה מבחינת הזמן שנותר (ואני לא מתכוון למד אחוזים הגרוע המובנה של הווינדוס), האם יש משהו שניתן להתקין כדי שהוא יוכל לקבל אינדיקציה על הזמן שנותר לשימוש? (בדומה לTHINKPADS למינהם). תודה מראש לעוזרים צירפתי לינק לדוגמא כמו בX200 [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם ההצעה הזו, נותנת תמורה למחיר הנדרש עבורה? השימושים העיקריים: עיצוב גרפי ועריכת וידאו בחבילות CS5 ואדיוס(לא תלת מימד אמיתי) זה המפרט מחברת הראל: דגם לנובו 20 Intel Xeon W3680 Processor (3.33GHz 1333MHz 12MB Turbo SMT) - 130W 1 Windows 7 Professional 64 1 Windows 7 Professional 64 - English 1 Tower 5x6 Mechanical with Intel 36S Motherboard 1 DDR3 ECC uDIMM PC3-10600 1333MHZ 1 8GB ECC DDR3 PC3-10600 SDRAM (2GBx4 uDIMMS) 1 NVIDIA Quadro NVS290 (256MB, DMS59 Connector to Dual DVI-SL) 1 Integrated Audio 1 Internal RAID - Not Enabled 1 1TB SATA 3.5" Hard Drive - 7200 rpm 1 Lenovo 16x DVD +/- RW Dual Layer (Windows 7) 1 Intergrated Ethernet 10/100/1000 1 IEEE …
-
- 15 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שבת שלום אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי לשימושים כללים בגדול. כזה שאוכל להפעיל עליו סרטי HD בלי שיתעייף לי, ושהמעבד לא יתיישן תוך 3 חודשים. לקחת אותו ללימודים כמה פעמים בשבוע ובגלל זה אני עדיף שיהיה קטן וקל, עם זמן סוללה ארוך ככל האפשר. בשימוש השוטף אני צריך אותו לכתיבת עבודות וקריאת מאמרים, גלישה באינטרנט, מוסיקה וסרטים (עם יציאת HDMI). חשוב שההנדסת אנוש שלו תיהיה טובה כמו מקלדת נוחה וזוויות מסך מספקות, וגם אחריות כמו שצריך. עדיף גם מסך מט וצורב דיוידי אבל אני מניח שאפשר להתפשר. הדגמים ששמתי עליהם עין DELL Inspiron n4030 DELL Inspiron n3010 Dell Latitude 13 LG T-380 Lenovo ThinkPad Edge 13 NV122IV Asus Eee PC 1215N Lenovo Thinkpad Edge 0217-22G 13.3 …
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום ברצוני לרכוש מחשב נייד למטרות עבודה בתחום העריכה , כמובן שהייתי מעדיף מחשב שולחני אבל יש צורך בניידות ולכן אני פונה ומבקש עזרה אצל חברי הפורום חשוב הביצועים ואיכות בניה והרכבה טובה , העדפה ל DELL בשל האחריות והשירות הטוב אבל פתוח לכל ההצעות , תקציב כמו שציינתי בכותרת 5000 ש"ח תודה מראש לעונים. איגור.
-
- 0 תגובות
- 823 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! ~2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - שימושי אינטרנט, הקלטת סאונד לקיובייס , אולי בהמשך ארצה להוריד דברים אבל זה לא השימוש יעד העיקרי.. לא רוצה פשוט לשלול או שלא יהיה אפשרי.. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש - תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: - לא מיועד * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מק…
-
- 1 תגובה
- 771 צפיות
-
-
התלבטות בין I3-370 ל- I5-460 בנייד הזה. השימושים העיקריים יהיו אינטרנט, קצת סרטים ועבודה, אבל הוא אמור לשמש גם כמחשב מולטימדיה ביתי לפעמים. האם שווה להשקיע במעבד I5 או שסתם יגזול זמן סוללה ?
-
- 0 תגובות
- 752 צפיות
-
-
שלם חבר'ה מישהו יכול לעזור לי עם מפרט ? עד 4000 ש"ח לעבודה עם גרפיקה (פוטו שופ,after effect, 3dmax, flash וכ'ו) אין צורך בציוד הקפי תודה מראש לכל מי שיעזור
-
- 3 תגובות
- 881 צפיות
-
-
שלום על פי דברים שזכור לי שקראתי פה בפורום אם אני לא טועה, הבנתי שאין בלפטופים את החשיבות של הטעינה הראשונה של הסוללה, כמו שקונים סלולרי חדש וצריך בהתחלה להטעין אותו זמן ממושך מהרגיל.. ולכן לפני כמה זמן שקניתי לי לפטופ חדש בביטחון מלא השתמשתי בו ישר בלי דאגות, ועכשיו במקרה שקצת יותר התעניינתי בניירת שמגיעה לה יחד עם האריזה של הלפטופ, אני מגלה להפתעתי דף "מידע חשוב: לפני השימוש במחשב" ובסעיף הראשון רשום: "טען את הסוללה במשך 12 שעות לפחות לפני השימוש במחשב באמצעות סוללות" כמו שאפשר להבין ממה שאמרתי, בכלל לא עשיתי את מה שרשמו שם... פשוט ההשתמשתי במחשב, וכשראיתי שהסוללה כבר חלשה באזור 20% בערך.. אזז פשוט חיברתי למטען עד שהתמלאה ל100% וכך גם בימים אלה.. השאלה המתבקשת שלי היא כ…
-
- 14 תגובות
- 9.6k צפיות
-
-
אם ממש יש צורך אפשר לחרוג אבל לא בהרבה. השימוש הוא בעיקר לגלישה באינטרנט, צפיה בסרטים, אופיס וכו.. אין צורך בשום ציוד היקפי ונראה לי שאפילו כרטיס מסך מובנה יספיק.
-
- 21 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
לפני יומיים קיבלתי את הלפטופ של asus g73jh עם 5870 6 ג'יגה ראם core i7 עכשיו שמתי לב שהכונן קשיח הוא 5400rpm זה כזה גרוע,וזה משפיע הרבה על הביצועים במשחקים? והזמנתי סטטיק של עוד 2 ג'יגה זה ישנה משהו?או שזה היה סתם בזבוז? תודה מראש ליאל
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 8000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? שלא תהיה חריגה 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים, סרטים ב FullHD ועבודה משרדית (word , אינטרנט ...) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? Sony BRAVIA KDL40EX600 LED 40 אינטש * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים כבדים crysis וכל אלה * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינ…
-
- 22 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב: הייתי אומר משחקים.. אבל אם התקציב הזה נראלי שזה בעיה.. בעיקרון חשוב לי שהוא ירזיקWOW וPES ,צפיה בסרטים ובסדרות. * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? כמה שיותר נמוך (: * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף שירזיק כמה שיותר אני חייל שמשרת במרכז וגר באילת ולכן יש לי נסיעות ארוכות בטווחים קצרים. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - שיש צורך בחיבור HDMI. * בלוטות? אם יהיה..בכייף. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB * צורב DVD? יש צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? סומך עליכם (: המון תודה!!
-
- 2 תגובות
- 986 צפיות
-
-
שלום לכם, אני מחפש המלצה למפרט למחשב שישמש בעיקר לגלישה באינטרנט, פתיחת מסמכי אופיס, משחקי קלפים (ישמש כפי שמובן לאנשים מבוגרים ). אין לי צורך במשהו מהודר, אך חשוב לי שהחלקים לא יהרסו ושיעבוד בלי יותר מדי תקלות (שהכונן DVD לא ילך אחרי חודש, שהמאוררים לא יתחילו להפגיז ברעש אחרי חצי שנה וכו'). אני מעוניין לשמור על מסגרת תקציב מינימלית למארז ותוכנו (בין 1000 ל 1500 שקל), ואשמח לקבל בנוסף המלצה למסך ומקלדת בתוספת שלא תחרוג מעל 2000 ש"ח סה"כ. אין לי עדיפות ל AMD או אינטל או כל דבר אחר, אך אשמח שהמפרט יורכב מחלקים שאפשר לקנות במקומות כמו KSP (ובמחירים הללו).
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום רב, קנינו לאחרונה את המחשב הזה. בדקתי עם CPU-Z והזיכרון עובד על 1066. איך אפשר לדעת אם הזיכרון עצמו 1066 או 1333? ואם הזיכרון עצמו 1333 איך אני מגביר את המהירות? רצ"ב קובץ הדו"ח של CPU-Z. תודה מראש [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 774 צפיות
-
-
שלום, הייתי מעוניין לקבל המלצות למפרט של מחשב פשוט. הדרישות שלי הן לגלישה , הורדת סרטים וסדרות, עבודה באופיס, ומעט משחקים שיש באינטרנט לפעמים גם צפייה בשידורי ספורט חיים דרך תוכנות כמו סופקאסט. אני לא משתמש בתוכנות כבדות כל שהן. אפשר גם לקבל המלצה על מסך. חשוב לי שהמחשב יהיה אמין לאורך זמן בלי צורך בשדרוג. אני רוצה להתקין וינדוס 7 . אין לי העדפה מסויימת לסוג מעבד. הגדרת תקציב +-2500 ש"ח . איכות הסאונד לא משמעותית בכלל. בנוסף אם אפשר המלצה על מפרט של מחשב דומה אבל שייתן לי אפשרות לשחק במשחק שר הטבעות ( The Battle for Middle-Earth ), מעולם לא שיחקתי במשחק אבל אני אוהב מאוד את סדרת הספרים והסרטים כך שהייתי רוצה לבחון את האופציה של המשחק הזה שמומלץ מאוד לאוהבי הסדרה, ואולי …
-
- 0 תגובות
- 863 צפיות
-
-
שלום! שימוש במחשב בעיקר משחקי רשת /סרטים+HD (מחובר בנוסף למסך מחשב גם LCD 37 בשביל סרטים ) אינטרנט וכולהה. אני מח]ש מחשב מהיר בלי תקיעות ושטויות הכי חשוב שיירציץ את החשקי רשת בצורה בכי טובה שיש. עד עכשיו חשבת על המפרט הבא אשמח לייעוץ בעיקר על ספק / מארז שממש לא מבין ו על כרטיס המסך ניתן לשלם בכרטיס אשראי עד 12 תשלומים ללא ריבית !!! מעבדי אינטל כמות מחיר סה"כ Core i5 760, 2.8GHz, s1156, 8MB Tray 1 930 930 לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE כמות מחיר סה"כ EP43-UD3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1333, PCI-E 1 420 420 זכרונות DDR III 1333Mhz כמות מחיר סה"כ 2x2GB Kingston HyperX Blu Dual Channel 1 410 410 כרטיסי מסך GIGABYTE כמות מחיר סה"כ GT220 1GB GDDR…
-
- 5 תגובות
- 882 צפיות
-
-
שלום רב, אני מעוניין לקנות מחשב חדש (כולל מסך) בתקציב שלא עולה על 3500 ש"ח. המחשב מיועד לשימוש ביתי ויריץ משחקים בסיסיים (לילדים) כך שלא צריך כרטיס מסך טוב. רציתי לשאול כמה שאלות: 1)כמה באמת מהירות הזכרונות משנה ב DDR III? האם יש הבדלים משמעותיים בין DDR III 1333Mhz לבין DDR III 2000Mhz? 2)האם כדאי לי לקנות כרטיס מסך חיצוני או שעדיף להסתפק בכרטיס מסך מובנה? 3) האם כדאי לשדרג ל i5 או i7? האם יש הבדלים משמעותיים? אני מצרף מפרט שהיה נראה לי סבבה. אם תוכלו להגיד לי מה אתם אומרים אני אשמח מאוד. התקציב הינו 3500 ש"ח. למיטב ידיעתי המחשב שאני צריך אמור לעלות פחות אך התקציב נועד לקנות חלקים איכותיים כדי שאוכל לפתוח דלת לשידרוגים עתידיים.המחשב לשימוש ביתי לילדים אין העדפות מיוחדות…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני מתלבט יבן שני המחשבים הבאים, מחפש מחשב 13.3 שיהיה קל ועם ביצועים כמה שיותר חזקים. המפרט של הVostro יותר טוב ועם יותר אחריות(פרטים http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3300-n520m.htm) לעומת זאת, שמעתי כמה דברים לא טובים על המחשב.. אז אני מתלבט גם מול המחשב: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=16150 שהוא אותו דבר בערך, אבל כרטיס מסך מבוסס מעבד, ומסך לא מט(ואני מעדיף מט..) אז השאלה שלי מה עדיף מבינהם? או האם יש מחשב טוב יותר ב5K? שיהיה קל וכל מה שצריך לעסקיים סטודנטים וכיוצא מכך.. תודה לכם
-
- 13 תגובות
- 4.4k צפיות
-