ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,461 דיונים בפורום זה
-
היי, יש לי כרגע מחשב גיימינג ממוצע אני לא הכי ספץ במפרטים אבל אני לא יודע האם שווה לשדרג את כל המחשב או רק את הכרטיס מסך, יכול להיות שהמעבד שלי מספיק או שעדיף כבר להעיף אותו ואחד חדש יעשה את העבודה? Intel i5 2500 @ 3.6 Gigaybyte H67M-D2-B3 8GB 1330Mhz Sparkle Geforce 560GTX Ti כמובן לשימוש גיימנינג בלבד, האם שווה לקנות מחשב חדש (התקציב שלי למחשב חדש יכול להיות 4000 שקל ולא יותר) או רק כרטיס מסך חדש יספיק? (עד אלפיים שקל) האם יווצר צוואר בקבוק עם כרטיס מסך יותר חזק? כרגע המחשב שלי סוחב יחסית יפה משחקים, אבל אני רוצה באמת לקחת את הביצועים כמה צעדים קדימה כדי להנות יותר. תודה מראש על העזרה.
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן, ברשותי המפרט הבא: Athlon 64 3200+ DFI nForce4 Ultra-D 2x1Gb eVGA 7800GT Enermax 420W PSU Asus Xonar Essence צורב DVD צורב CDRW 160GB HD שאלתי היא כזאת: האם, במידה ואשדרג את המפרט במעבד-לוח-זכרון-הארד דיסק חדשים אצטרך להחליף גם לספק כוח חזק יותר? אני מעוניין כרגע רק לשפר את ביצועי המערכת במולטי-טסקינג ופחות חשוב לי הכרטיס מסך כרגע למשחקים חדשים. תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 768 צפיות
-
-
היי קניתי את המחשב הבא לפני כ4 שנים בערך הוא עשה עבודה טובה אך אני מרגיש שBF3 אי רץ עם הגדרות מאוד נמוכות למה שהתרגלתי.. מה אתם מציעים לי לשדרג או להחליף כבר הכל? מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box לוח אם ASUS P5QL-E כרטיס גרפי PALIT ATI Radeon HD4870 Sonic 512MB DDR5 PCIe זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PI Black ספק כח Enermax Pro82+ 525W כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 16MB קרור למעבד Arctic-Cooling Freezer 7 Pro עכבר אופטי G500 מסך DELL U2410
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המפרט הנכחי שלי הוא: מעבד amd phenom ii 940 לוח gigabyte GA-MA78GM-UD2H זיכרון 2*2G 800Mhz כרטיס מסך gainward radeon 4850glh ספק כח pc power&cooling silencer 500 למחשב מחובר מסך ברזולוציה 1680x1050 וטלויזיה ברזולוציה 1920*1080 ורוב הזמן אני אשחק על המסך 1680x1050. האם בשביל להריץ את המשחק בצורה טובה מספיק להוסיף SSD ולהחליף את כרטיס המסך או שאין ברירה ובשביל לשחק אני חייב להחליף את כל המחשב ?
-
- 4 תגובות
- 568 צפיות
- 1 follower
-
-
אני לא ממש יודע באיזה פורום לשים את השאלה, לכן אני שם אותה כאן כי היא קשורה למפרט המחשב שלי. מפרט המחשב נמצא בקובץ המצורף. מעבד: מבחינת יחס עלות/תועלת לטווח של כשנה עדיף לשדרג את המעבד או לקנות מערך חדש של מעבד INTEL? ראם: האם להעלות את גודל הראם? כ.מסך: ATI 4200 מובנה: האם להוסיף כ.מסך דומה כדי שיעבדו במקביל או לקנות אחד חדש או לעשות מערך SLI/CROSSFIRE וכמובן לקנות לוח.אם אחר. האם ביצועי המחשב מושפעים מרשת האינטרנט? האם מחשב שלא מחובר לרשת יותר מהיר? האם "לא מגיב" זו בעית חומרה או תוכנה? ואיך אפשר לטפל בבעיה זו? כמו כן האם לשמור על המחשב עם תוכנות שונות ומשונות או לפרמט מידי 3-4 חודשים? [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 659 צפיות
-
-
שלום חברי קהילה. לפני שאפתח בשאלה, המפרט שלי נמצא בפרופיל. היום אני מחזיק בלוח אם יחסית לא משהו שנקרא Gigabyte K8nf-9, בלוח אם הזה אי אפשר להכניס הטסינק מתקבל על הדעת וזה בגלל חוסר מקום באיזור המעבד (את Zalman CNPS 8000 אני לא מצליח להכניס!). הזיכרונות עדיין בDDR1 אולם בתחום הזה אני ממש לא רואה בעיה, ddr2 לא בדיוק הוכיח את עצמו. בתחום המעבד, לדעתי אני יוכל עוד להחזיק אבל זה די קשה.. הכרטיס מסך ממש לא משהו אבל גם איתו אני חושב שאוכל עוד לסחוב. עכשיו, באתי לשאול את דעתכם ואני בטוח שאשמע כאן כמה הצעות. האם שווה לי לעשות את השידרוג עכשיו? אם כן מהו? הרי ב3200 ש"ח לא בדיוק הייתי קונה גם לוח אם גם זיכרון גם מעבד וגם כרטיס מסך.. האם יש צורך בלהחליף ספק? יש לי 400W של RAIDMAX, מה…
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה אתם ממליצים לשדרג את המחשב או לקנות?אם זה לשדרג תגידו לי במה ואם זה לקנות חדש, הגג זה עד 5000 . ללא מסך וציוד הקפי רק עם ווינדוס. ואין סיכוי שאני צורב ויש לי סיבה אז אל תגידו חבל
-
- 8 תגובות
- 758 צפיות
-
-
ברשותי המפרט הבא לוח אם gigabyte p35 ds3l 4gb ddr2 800 MHz Intel q6600@2.4 ghz היה עד לא מזמן סoc ל3.2ghz Ati 4870x2 תקציב 2000 ש״ח השאיפה היא להריץ asseto corsa בהגדרות הגבוהות ביותר ברזולוציית 1920x1200. האם לשדרג כרטיס מסך או ללכת כבר על מחשב חדש? בתודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 988 צפיות
-
-
מחפש לשדרג או להחליף את המחשב הקיים שלי, מעדיף לשדרג אם המפרט באמת יכול להגיע לרמה גבוהה, אם לא אז אין בעיה לקנות חדש ולהביא את הנוכחי להורים:) נקנה לפני 6-7 שנים אם אני לא טועה המפרט הנוכחי: כרטיס מסך: ATI Radeon 4890HD לוח אם: P55M-UD2 ראם: 8GB 1333hrz ddr3 מעבד: I7 860 כונן קשיח: HDD 1000gb ספק כוח: 650w גיימינג כבד ועריכת וידאו ותמונות ברמה חובבנית. תקציב 2000-3000 - לשדרוג 7000 לחדש תודה רבה למי שעוזר:)
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי כרגע המפרט הבא: מעבד: Core 2 Quad Q9650 3.00 Ghz Thermaltake V1 cpu cooler TT-CL-p0401 לוח אם: Gigabyte GA-EP45-DS3 intel P45 Express הארדיסק: Western Digital green caviar 1tb זכרונות: (יש 2 כאלה) A-Data Vitesta Extreme Edition DDR2 2GB 800+ MHz CL4 כרטיס מסך: Sapphire ATI radeon 4870 Toxic 1GB DDR5 (לא לסתלבט עלי...אני יודע שזה ענתיקה) מארז: CoolerMaster CM 690 RC-690 ספק: Ocz-cxs500w מה אתם אומרים? עדיף לשדרג או לקנות חדש? בכל מקרה חשבתי להשאיר את הספק/מארז/הארדיסק. התקציב הוא 3K וניתן לחרוג ממנו 100-200 ש"ח השאיפה היא לשחק משחקים (כמו GTA V וכדומה)/אינטרנט/ סרטים HD (יש מסך Dell U2412 עם רזולוציה 1920x1200) /תכנות
-
- 6 תגובות
- 881 צפיות
-
-
שלום לכולם נראה שהמחשב הישן כבר לא כ"כ סוחב בעלייה סה"כ השימושים העיקריים הם לתכנות - התוכנות שבשימוש הן Visual Studio, Eclipse, Unity, XAMPP, Android Studio זה המפרט הנוכחי מעבד: E8400 3GHz לוח אם: Intel Desktop Board DQ35JO זיכרון: 4GB DDR2 Kingston 400Mhz כרטיס מסך: GeForce 210 512MB די פרה-היסטורי, אבל האם יש משהו שניתן לעשות כדי שהעבודה עם התוכנות הנ"ל תהיה חלקה? כנראה שכדאי בעיקר להוסיף זיכרון ראם, ללכת על 8GB או שיספיק לי גם פחות? סה"כ המחשב מתפקד די טוב, רק מדי פעם כשמפעילים שרת או אמולטור הוא מתחיל להיחנק קצת. תודה מראש :-)
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני בדילמה ... יש לי מחשב כבן 4 שנים אבל טוב, אני משתמש בו כדי לשחק ב fortnite וגם לתכנות והוא סוחב טוב.. אבל ישלי בעיה כאשר אני משחק וגם פותח OBS ועושה RECORD אז ברזולוציות נורמאליות הGPU עולה ל 100 אחוז ו CPU בערך 90. והתוכנת הקלטה פשוט מקליטה זוועה. השאלה אם כדאי לי לשדרג נגיד רק את הכרטיס מסך או כבר ליקנות מחשב חדש ? ואם כן אז איזה ? העדיפות היא כמובן לא לבזבז עכשיו יותר מידי כסף ... אבל אם זה אומר שעוד שנה אצתרך בכל מיקרה להחליף את המחשב אז אין לי בעיה עכשיו להשקיע במחשב חדש. המחשב שלי כרגע : מעבד + מאוורר Intel I5 3470 3.2Ghz + Shagon ARC-118 SV Ball לוח אם Gigabte GA-B75M-D3V צו…
-
- 2 תגובות
- 888 צפיות
-
-
שלום כרגע יש לי: e6750 2x1gb ddr2 667mhz hd4670 אני מעוניין לשדרג את הביצועים במשחקים , ולשם כך עומדות בפניי שני אפשרויות: 1. לקנות 6850 2. לקנות מחשב חדש לגמרי. מה אתם ממליצים? כמובן שהאופציה הראשונה היא העדיפה השאלה היא אם זה באמת יעזור או שזה טיפה בים ועדיף כבר לשדרג. בכל מקרה קנייה של מחשב חדש תהיה בעלות של 3K וכמובן שתהיה AMD בשל עלות-תועלת.
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם את המחשב שיש לי כרגע קניתי לפני שנתיים וחצי כמעט - Intel Pentium 4 2.4 ghz mobo - agp x4 generic psu 256 ddr @ 266 Hz geforce 4 mx 440 128 mb השאלה היא כזאת: האם שווה לי להשקיע משהו כמו 1500 שח ברכיבים הבאים: agp geforce 6600 512 ddr @ 400 hz ולוח אם תואם לכרטיס והזיכרון. לא חשוב לי שמשחקים ירוצו על הגדרות מטורפות, אבל שכן יראו טוב וירוצו חלק. כדוגמא, האם המחשב הזה יריץ את HL2 על הגדרות גבוהות בצורה חלקה? אשמח לשמוע את דעתכם בנושא, ותודה מראש.
-
- 27 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום! יש לי מחשב פנטיום 3 667, זכרון 128 (64*2) , והוא נורא איטי. אינני יודעת את לשדרג את המחשב או לקנות חדש. בעיקרון יש לי מעט משחקים, לא כבדים בכלל ואני גולשת, לפעמים אני עובדת עם פוטושופ ופריהנד ומידי פעם אני מורידה סרטים. לשדרג את המחשב, כלומר להוסיף לו זכרון שזה SDRM, (שיחסית הוא יקר) שבסך הכל יש לי שלושה סלוטים. לוח אם MSI דגם MS-6301.
-
- 4 תגובות
- 828 צפיות
-
-
היי, כרגע יש לי מעבד AMD ATHLON X2 4400+ זיכרון 2*1GB של OCZ 800mhz ולוח אם של asrock n7live כלומר עם מעבד גרפי 7050 מובנה השימושים שלי הם שימושים סטודנטיאליים, חשוב לי להריץ המון תוכנות במקביל בעיקר מטלאב וויזואל סטודיו, בנוסף פתיחת המון יישומים של PDF דפדפנים, והצגת סרטים ב HD. כרגע המחשב לא עומד בכ"כ הרבה יישומים הוא לא מספיק מהיר בתוכנות וקשה לו להציג מעל 720p. האם כדאי לשדרג ואם כן לאיזה רכיבים כדאי (ביצועים מירביים בתקציב סביר)?
-
- 10 תגובות
- 978 צפיות
-
-
כרגע יש לי: Core i7 - 870 (דור ראשון של ה i7) 16 ג'יגה זיכרון DDR3 לוח אם Gigabyte P55-UD3 כרטיס מסך NVidia GTX460 SSD Samsung 840 EVO 500GB מסך DELL 27 אינץ' ברזולוציית 1440p המחשב נרכש בסביבות אמצע 2010, כך שיש לו כבר ותק של 6.5 שנים. הכל רץ טוב סה"כ בגלישה רגילה וכולי, אבל משחקים חדשים כמובן כבר לא רצים במיטבם, יש קצת screen tearing אפילו בצפיה ביוטוב, וכמובן שאני חושש שמתישהו איזה חלק פשוט יתפגר כתוצאה מגיל מתקדם. חשבתי לקנות מחשב חדש לגמרי מ-0. אבל אז ראיתי את ההכרזה של AMD על ה Ryzen, ושיש את פלטפורמת ה Vega ונראה ש-AMD מתחילה לחזור לעניינים כמתחרה שלכל הפחות אולי תגרום למלחמת מחירים. ונשאלת השאלה - האם כ…
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
מפרט : i5 4570 B85N-D3H 8gb ram (4X2) amd sapphire R9 280X 550W fsp radier בעיקר משחק פורטנייט ולול , לא מעבר . הכרטיס מסך מחובר ל2 מסכים ( SAMSUNG 1080P פשוט ו AOC G2460PF 144HZ ) הרצון שלי לשדרג הוא כי המחשב שלי קורס המון בזמן שאני משחק , יש הרבה בעיות במחשב עצמו בין אם אחרי שהמחשב נכנס למצב שינה הוא לא חוזר בלי ריסט . הרבה פעמים הווינדוס נתקע וכבר לא חלק כמו פעם . יש FPS DROPS מה באמת עלי לעשות ? יש דרך לתקן את מה שאמרתי או שאשדרג את המחשב וזהו ?
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני פירסמתי כבר אשכול בפורום מעבדים לוחות אם וזיכרונות http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=256640.new#new עד עכשיו אני עובד על מעבד אינטל פנטיום 1.6 רגיל קניתי את המחשב הזה כמעט לפני 6 שנים. לא יודע איזה לוח אם יש לי, אם צריך אז בבקשה תביאו לי לינק לכלי הזה שבודק ואני אגיד לכם מה הדגם שלו. בקיצור אני רוצה ללכת לקנות את המעבד פנטיום 4 3.4 בגלל שהמחיר שלו ממש זול ואני רוצה כבר להתחיל לשדרג את המחשב אבל אין לי כסף לעשות הכל בבת אחת כי אני חייל. בעיקרון הייתי רוצה לקנות AMD כי הם יותר זולים ואני חושב גם יותר טובים אבל זה סיפור כי צריך להחליף את כל הלוח אם בשביל זה. בבקשה תנו לי תשובות וגם ייעוץ מה לעשות אוקיי קצת נתונים בקשר למעבד הוא Socket478 mPGA לוח אם הוא i845…
-
- 21 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לנו נייד HP 2230S INTEL CORE 2 DUO T5870 1GB RAM הסוללה שלו לא עובדת והוא עובד על חשמל והוא צולע. בקיצור אחי סובל ורוצים משהו.. התקציב הוא בערך עד 800 שקל. כדאי לשדרג את הנייד הזה או שלקנות מחשב יד2 נייח? אנחנו רוצים שיפור משמעותי מהנייד הזה. השימושים הם גלישה באינטרנט, סרטים ומשחקים קלים יחסית (רצוי גם שיריץ משחקים חדשים, גם אם זה על LOW זה בסדר)
-
- 24 תגובות
- 5.2k צפיות
-
-
להלן המפרט של המחשב שברשותי לשימוש ביתי: אינטרנט,מוזיקה, משחקי ילדים ומעט סרטים.. להערכתי קניתי אותו ב-2009 והוא מבוסס על המלצות שקיבלתי כאן. GIGABYTE 975G-DS3 INTEL CORE 2 CPU 4400 2.00GHZ 2048MB MEMORY NVIDIA GEFORCE 7300GT WDC WD2500KS יש גם כונן DVD של LG המארז עדיין מעולה והמאוורר שקט ביותר. בסה"כ הוא מתפקד היטב אך לאחרונה אני מגלה יותר ויותר שהוא נתקע. יותר נכון, האינטרנט נתקע. האם מומלץ לשדרג חלקים או להחליף כבר את הכל? אשמח להתייחסותכם.
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך fx5200 ואני רוצה לקנות כרטיס מסך טוב ויש לי לוח אם פנטיום 4 שתואם ל-agp , האם יש כרטיסים טובים שיחזיקו הרבה זמן או שעדיף לי לקנות כבר לוח אם עם pci-e ? ואם כן לשדרג אז יש לוח אם עם pci-e שתואם לפנטיום 4??
-
- 6 תגובות
- 716 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לשדרג את הכרטיס מסך שלי מעדיף כמה לשלם כמה שפחות ואני מתלבט איזה לקנות לפי מה שהבנתי הכרטיסים של ATI יותר טובים כיום. אבל ראיתי עכשיו באתר שהביאו איזה קישור לסקיי פי סי שהכרטיסים של NVIDIA מחברת LEADTEK מאוד זולים אז אולי עדיף אחד מהם אז אני ישמח לכל עזרה שאני יקבל
-
- 5 תגובות
- 595 צפיות
-
-
אני שואל עבור חבר, עבור מפרט שלדעתי הרכבתי לו בעזרתכם, זה מה שיש לו e8400 Gigabyte ga ep43-dsl3 Gigabyte 9600 gt 512 chieftec 550w psu OCZ 2x2 DDR2 800 האם ניתן לבצע שדרוג כזה שיהיה ניתן לשחק במשחקים החדשים באופן סביר+ ובעוד שנה+- לקנות מחשב חדש אפשרות מועדפת או לקנות מחשב חדש.
-
- 2 תגובות
- 763 צפיות
-
-
לשדרג מחשב עכשיו או לחכות למעבדי Haswell ולכרטיסי מסך של AMD השנה? אני מפחד לחכות עם השדרוג הרבה זמן שהערך של המחשב שלי עכשיו לא ירד הרבה.. תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 972 צפיות
-