ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,364 דיונים בפורום זה
-
שלום פורום יקר, כבר כמה שנים יש לי דסקטופ Z68 Pro3-M, 16GB RAM, i7-2600k, 256GB SSD ומסך DELL U27. אני לא משחק והשימוש שלי הוא הרבה תוכנות שמעמיסות על ההארדיסק ומשתמשות בהרבה RAM. אני גם מפעיל VM במחשב. לשימושים שלי אני מרגיש שהדסקטופ שלי נותן מענה אבל אני רוצה להחליף אותו בלפטופ על מנת שאוכל להסתובב איתו. מסגרת התקציב שלי היא כמה שצריך על מנת לענות על הצרכים שלי המפורטים מטה. אני מחפש לפטופ לכל הפחות באותו עוצמה כמו המחשב הנוכחי שלי, עם עדיפות לחזק יותר גם על מנת שיתן לי בוסט מסוים בביצועים (לפעמים בעיקר בתוך ה-VM ובעת התחברות ב-TV אני מרגיש איטיות) וגם על מנת שיחזיק לי לשנים קדימה. אני ארצה ווינדוס 10 במערכת ואני חושב שאני רוצה מסך 17 אינץ'. אני רוצה 500GB SSD. זמן…
-
- 14 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1) תקציב: בהתאם לדרישות שלי. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: בעיקר תכנות, צפיה בסרטים באיכות גבוה, גלישה, אולי קצת משחקים(לא בטוח יהיה לי זמן לשחק במשחקים) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 17" לא חשוב מאט או מבריק * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). 1920x1080 אם יש רזולוציה גבוה יותר בלי שהמחיר יקפוץ אז למה לא * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? 3.5 קילו גג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כן נדרש זמן סוללה ארוך (4-5 שעות זה זמן סוללה ארוך בשבילי) * …
-
- 9 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אהלן, בעוד כמה חודשים אתחיל תואר משולב במתטיקה ומדעי המחשב ולצורך כך אני מעוניין לקנות לפטופ. השימושים במחשב יהיו בעיקר כתיבת עבודות, תכנות, שימוש בתוכנות מתמטיות וכו' בנוסף מעוניין שהמחשב יריץ סרטי FHD כמו שצריך, ושיהיה אפשר לחבר אותו לטלוויזיה כדי לצפות בסדרות/סרטים באיכות גבוהה דבר נוסף הוא שאני מצלם מדי פעם ומשתמש בתוכנות העריכה LIGHTROOM ו PHOTOSHOP לכן אשמח למחשב שידע להתמודד עם התוכנות האלה בהתאם (מצד שני לא עושה שימושים מאוד כבדים או בתדירות גבוהה) 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ואף לכיוון ה 1000 אם יש שיפור…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, מחפש לקנות (כנראה בארהב) לפטופ שעיקר שימושו יהיה תכנות (אבל מטבע הדברים גם קצת הורדות/משחקים וכדומה). תקציב למען הסבירות עד 1200-1300 $. חשוב שתהיה לו חומרה חזקה ואני גם מעדיף מסך יחסית גדול (עם 13 אני כנראה אצטרך לחפש גם מסך). יש כמה דברים שהיו לי קצת יותר חשובים אבל אשקול לוותר עליהם אם יהיו המלצות לשנמוך: i7, 512 ssd, 12GB ram יש כל מיני לפטופים שעונים לדרישות הללו אבל משום מה לא הצלחתי למצוא לפטופים "כבדים" או סטנדרטיים עם ספסיפיקציות טובות.. רוב מה שראיתי עם נתונים כאלו היו דווקא ultrabooks..שזה אחלה אבל אם אני לא צריך משהו מאוד נייד זה סתם לשלם יותר. אני יכול לקחת דגמים בסיסיים יותר ולשדרג את החומרה שלהם אבל מאחר וכמעט…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לעזרתכם אני רוצה לקנות לפטופ חדש לצרכים שפוטים מעוד בעיקר גלישה ולהקרין סרטים על הטלויזיה * תקציב - 3500 ש"ח (הערה למטה לגבי התקציב) * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - אינטרנט, סרטים, ודברים קלים בסגנון הזה * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - 14" מינימום אם יש משהו מתאים גדול יותר שנכנס בתקציב יתקבל בברכה. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). - FHD יהיה אחלה אם אפשרי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת num…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם ))) אני לא מיחס את עצמי לגיימרים אבל כששמעתי שיוצא משחק דיאבלו 3 אמרתי לא משנה מה, אני אשחק בזה כי גדלתי על שני החלקים הקודמים של שהסדרה. עכשיו זה גם דחף כזה להחליף לפטופ כי שלי הוא כבר בן 3 שנים. אני מבקש להמליץ על הנייד שיריץ את דיאבלו 3. אין צורך בביצועים הכי גבוהים, יהיה לי מספקים גם בינוניים ))) הסכום הוא בין 4K-4.5K ועדיפות היא ל Dell עכשיו עשיתי כבר חקר קטן... ומה שמצאתי בנתיים זה מחשב כזה: מעבד: Intel Core i5-2430 2.40GHz מערכת הפעלה: Windows 7 Home Premium 64bit מסך: 15.6’’ HD WLED רזולוציה: 1366x768 זיכרון: 6GB 1333MHz DDR3 דיסק קשיח: 500GB כרטיס מסך: Nvidia GeForce GT 525M 1GB שאילה הגדולה שלי היא האם כרטיס מסך כזה יריץ את דיאבלו?!?! כמו שרא…
-
- 0 תגובות
- 923 צפיות
-
-
היי :) אני מחפש לפטופ שישמש אותי לתוכנות כמו סולידוורקס, סימולציות וחישובים. התקציב נע מסביב ל5000 ש"ח. מוכן להתגמש בתקציב רק עבור משהו ממש שווה. דברים שחשובים לי: מבנה קשיח ואיכותי. i7 8xxx H/HQ - (כמה שיותר ליבות) Geforce 1050< 128GB+1TB 15.6'' 8gb RAM< מצאתי כמה דגמים, לצערי לא מצאתי חנות שיש בה תצוגה של הדגמים האלה. חשוב לי מאוד שהבניה שלו תיהיה חזקה (למשל כמו סדרת ThinkPad של לנובו) אז אשמח לשמוע מהנסיון שלכם. הדגמים: 1) DELL G3 https://ksp.co.il/?uin=51313&select=.268..271..211..2175..5274..5156..5155..5159. 2) Lenovo Ideapad 330 https://ksp.co.il/…
-
- 0 תגובות
- 918 צפיות
-
-
מחשב נייד dell inspiron n5110 ווינדוס 7 64 ביט שידרגתי השבוע מהירות ל 40mb ומתוך 5 ניידים שיש לי בבית רק זה לא מצליח לעבור את ה 20mb באלחוטי בחיבור קווי (כבל רשת) עובד טוב עידכנתי דרייבר מהאתר של דל ועדיין לא הסתדר תודה מראש על העזרה הראוטר שלי tp-link 941nd
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי חברים, אודה לעזרתכם. יש לי לפטופ DELL INSPIRION 14Z. בסיום יום עבודה אני שם אותו בHIBERNATE ותמיד כשאני מנסה להעיר אותו הוא נתקע על מסך הRESUME של WIN7. מה שאני חייב לעשות על מנת לצאת מהמצב הזה הוא כיבוי מלא ואז הפעלה מחדש. לאחר ההפעלה עולה לי MENU עם 2 אפשרויות : 1. אפשרות מחיקת הSESSION הקודם 2. ניסיון חזרה מHIBERNATION. רק בעת מחיקת הSESSION הקודם המערכת עולה לי. יש דרך להתמודד עם זה? תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 922 צפיות
-
-
לפטופ Presario 2800 עם Win-XP, לא מכבה את עצמו כשעושים Shutdown. הווינדוס נשאר על המסך עם ההודעה: מערכת Windows מבצעת כיבוי.... למישהו יש רעיון איך מתגברים על התופעה הזאת???
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל עזרה בבחירת של אחד משלושת המחשבים מטה, בגדול אני צריכה לעבוד עליו עם אוטוקאד דו ותלת מימד ולכולם מחיר די דומה: 1. Lenovo T500 http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/web/LenovoPortal/en_US/config.workflow:java-configure?x=x&sb=%3A00000025%3A00001CCA%3A עם - * Intel Core 2 Duo processor T9400 (2.53GHz 1066MHz 6MBL2) * 3 GB PC3-8500 DDR3 SDRAM 1067MHz SODIMM Memory (2 DIMM) 2. Lenovo W500 http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/web/LenovoPortal/en_US/systemconfig.runtime.workflow:LoadRuntimeTree?sb=:00000025:000019C4:&smid=EC3A24B73CCE493BB1C514421A9BB0B7 עם - * Intel Core 2 Duo Processor P8600 (2.40GHz 1066MHz 3MBL2) 25W *…
-
- 1 תגובה
- 679 צפיות
-
-
אני מחפש לפטופ לבית השני שלי שרק יספק את צרכיי הסוציאליים האינטרנטיים ושיספק לי גיימינג קל במשחקים כמו Minecraft, League Of Legends, Binding of Isaac, Plant VS Zombies וכאלה. קחו בחשבון שאני מרבה בטאבים ומאוד קשה לי לוותר על טאבים פתוחים אז הזיכרונות צריכות להיות יכולות להתמודד עם זה. סוללה לא כלכך משנה לי כי זה הולך להיות מחשב לבית. בנוסף להכל אני צופה בהרבה סדרות וסרטים באינטרנט ואני מחבר את המחשב למסך טלוויזיה גדול (1300 ומשו פיקסלים על 700 ומשו פיקסלים) ואני לא יודע מה הדבר הדרוש מהמחשב על מנת לעשות את זה. תקציב לא מוגדר בגלל שאני לא יודע את מכירי השוק אבל לא צריך משהו מעבר לצרכים שציינתי להל"ן. תודה רבהD:
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות בעיקר סקייפ. גם אינטרנט ואופיס, לא למשחקים! צפייה בסרטים, youtube. * גודל המסך? 17 אינץ' * רזולוציית המסך? FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? חשוב מקלדת נוחה וגדולה. * משקל רצוי? שיהיה קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, חשוב מאוד שיהיה זמן סוללה ארוך מאוד. אתם תחליטו מהו זמן סוללה ארוך. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יציאת hdmi * Bluetooth? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? כונן קשיח רגיל ממש לא משנה לי, גם לא צריך הרבה gb * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך …
-
- 13 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
רוצה מחשב נייד לבן או כסוף בהיר (לא שחור ולא כסוף כהה-אפור-שחור) עם מסך 1080P בגודל 15.6 עדיפות למקלדת מוארת ומסך IPS מט לא מבריק ומעדיף מחשב דק ולא עבה, לכן לא צריך כונן DVD 1. מה התקציב המקסימאלי?2000-4000 מעדיף להמנע ממחשבים מתחת ל3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אין אבל אם ממש ניסחף אז לא יותר מ6 אלף כי מעבר לזה פשוט יש מקבוק פרו 15 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עבודה משרדית כבדה צפייה בסרטים בFHD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).לימודים ושימוש כללי וצפייה ב…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7,000 האם כדי לקנות עכשיו או לחכות? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?הכי חשוב שיהיה טוב ללימודים במדעי המחשב בנוסף גם למשחקים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. ככל הנראה אילת או ארצות הברית 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? אזור ספטמבר 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וח…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן חברים. אני חייל ואני מחפש לפטופ לבסיס בעיקר כדי ללמוד טכנות אבל גם לגיימינג וסרטים. התקציב שרשמתי הוא 3.5k אבל אם יש הצעות בפחות או יותר (אבל באזור) הם יתקבלו בברכה. המשחקים שישוחקו במחשב הם בעיקר rpg כמו פולאאוט 3 וניו ווגס, torchlight2, skyrim ומשחקי ניהול משאבים למיניהם. אני לא מבין ממש ברכיבים או בoc, אבל מערכת הפעלה חייב שיהיה windows. שמעתי שasus הם טובים מאוד אבל אשמח גם להצעות אחרות. תודה חברים ומצטער שזה לא בדיוק לפי הטופס אבל משום מה אני לא מצליח להעתיק אותו..
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכול ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?5500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). After Effects, Sony Vegas, 3ds Max ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:CSGO, Rocket League, Battlegrounds, GTA V לא מתכנן לחבר מסך חיצוני 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) לא קריטי 8. האם ישנה העדפה…
-
- 21 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף שלא לחרוג אך אם התמורה כדאית אשקול לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג 3. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 חשבתי על Asus GL502VM-FY357T מדובר על מעבד מהדור הקודם (i7 6700HQ) המסך תומך ב G sync וכ. מסך GTX 1060. האם יש לפטופ אחר שיהיה עדיף?
-
- 1 תגובה
- 977 צפיות
-
-
אני צריך המלצות ללפטופ לגיימינג אין לי בעיה גם להזמין מחו"ל[br]פורסם בתאריך: 28.07.2010 בשעה 22:49:31 בטעות פתחתי פה מבקש מהמנהלים להעביר
-
- 1 תגובה
- 725 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אך ורק גלישה באינטרנט (כולל צפיה בסרטוני יוטיוב וכיוצ"ב) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? – 15.6, לא חשוב * רזולוציית המסך? לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא חשוב * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם( לא חשוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות ? לא חשוב * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח (HDD, SSD) או שילוב? (דורש (mSata ? לא חשוב * כונן אופטי? צורב DVD * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אם אפשר רצוי שכן, מעדיף windows 7 ולא 8 * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם …
-
- 2 תגובות
- 823 צפיות
-
-
שלום! אני נמצאת בארה"ב, אני עושה פה סמסטר ואני צריכה לפטופ ללימודים. אני לומדת איור ואנימציה אז המחשב צריך להיות לשימושים האלו. בגדול, הוא צריך להתמודד בכבוד עם תוכנות האדובי למינהן (פוטושופ, פרימייר, אפטר) בדגש על פוטושופ (אין לי כוונה לערוך איתו קבצי וידאו כבדים וכאלה..) המסך צריך להיות 15" לפחות, ושיהיה לא מאוד גרוע או אפילו טוב, אם קיים דבר כזה. התקציב שלי הוא עד 3500 ש"ח (~1000 $) תודה!
-
- 0 תגובות
- 912 צפיות
-
-
שלום! אני נמצאת בארה"ב, אני עושה פה סמסטר ואני צריכה לפטופ ללימודים. אני לומדת איור ואנימציה אז המחשב צריך להיות לשימושים האלו. בגדול, הוא צריך להתמודד בכבוד עם תוכנות האדובי למינהן (פוטושופ, פרימייר, אפטר) בדגש על פוטושופ (אין לי כוונה לערוך איתו קבצי וידאו כבדים וכאלה\ לא תלת מימד..) המסך צריך להיות 15.6", ושיהיה לא מאוד גרוע או אפילו טוב, אם קיים דבר כזה (עדיף לא מבריק). דברים שהייתי שמחה שיהיו (אני לא מבינה בניידים ואין לי מושג אם זה ריאלי במסגרת המחיר): i7 SSD כרטיס של Nvidia 8 ג'יגה זיכרון התקציב שלי הוא עד 3500 ש"ח (~1000 $) (אני מתכוונת לקנות אותו בארה"ב כמובן) תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ההורים שלי מחפשים לפטופ לבית 15" למטרות אופיס + אינטרנט + סרטים\יוטיוב פה ושם. מה שרלוונטי: כונן CD/DVD מקלדת עם Numpad בצד ימין ללא מערכת הפעלה - עדיף אחריות - כמה שיותר. נתקלתי בנייד הבא: (Asus K53e Intel B940 2.0Ghz) http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kfarsaba&cat=2020 הבנתי שהמעבדים האלה גם הם שייכים למשפחת סאנדי-ברידג' אבל חלשים יותר (2.0GHZ, וללא היפרת'רדינג מה שזה לא אומר..) האם זה יספיק לשימוש ביתי לטווח ארוך? נניח וארצה מתישהו להתקין Visual Studio על נייד שכזה - האם הוא ייחנק מהעומס של תוכנה בסדר גודל כזה? או שעדיף להיות חזיר ולקנות כבר Core i3 ? כמו זה: http://www.pccenter.co.il/product.asp?productid=13807&catcode=1165&AdCat=&parentid= תודה מר…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב.. אני מעוניין לקנות מחשב נייד לצרכים הבאים: הורדת סרטים (דרוש הרדיסק בנפח גדול 750GB)- מתכוון להשאיר את המחשב דלוק כל הלילה והיום... ולצפיה בסרטים באיכות Blu-ray באיכות סאונד DTS-HD בסלון כאשר הוא מתחבר למערכת קונוע ביתית חדשה.( דרוש כרטיס מסך טוב) כמובן שהמחשב ישמש גם ללימודים ולעוד צרכים אבל אילו הצרכים העיקריים...^ 1. מכיוון שדרך הכרטיס מסך יעבור גם הסאונד וגם התמונה דרך יציאת ה HD למגבר כמה זיכרון דרוש שיהיה לי בכרטיס מסך שיוכל להעיף את הסרט..? (כידוע סרט Blu-ray באיכות סאונד DTS-HD תופס כ 30GB לאחר קיבוץ) 2. איזה מחשב נייד אתם ממליצים לי לקנות? בתודה שי
-
- 0 תגובות
- 728 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5K (אם חייב, ניתן לחרוג בעוד 500 ש"ח) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים, תכנות (מטלב ופייטון) ועריכה קלילה בפוטושופ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חושב חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רצוי שיבוא עם ווינדאוס (לא חייב) 8. האם ישנה…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-