ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
שלום. אני סטונדט להנדסה ואני צריך לקנות מחשב נייד לעבודה בעיקר עם סולידוורקס. בדקתי בפורום לפני שפתחתי את הנושא וראיתי שיש הרבה ויכוחים בנושא הזה. כמה שאולת. 1. מה חושב יותר מעבד ,כרטיס מסך, או שילוב של שניהם? 2. מה ההבדל בין המעבד i5-7200U ל i5-8250U Quad Core ועד כמה ההבדל גדול? אשמח לקבל הצעות על מחשבים ניידים מתאימים בתקציב שלא עובר את ה2900 ש"ח דרישות : 8GB RAM 250SSD 15.6 אינטש כרטיס מסך ומעבד: לבחירה עדיף בלי מערכת הפעלה. (כל מה שלא ציינתי לבחירה) ואיזה יצרן של מחשב עדיף? צרפתי לינק למחשב שניראה לי מתאים תגידו לי איך הוא. https://www.ivory.co.il/catalog.…
-
- 3 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אני צריך מפרט לעסק לעבודה עם תוכנות שרטוט כבדות 1. מה התקציב המקסימלי - 6000 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - עבודה משרדית ותוכנות שרטוט כבדות: SolidWorks ו- SolidCam לעסק. 3. האם יש צורך בציוד היקפי - כן, כולל מסך 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב- לא 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי בלבד - לא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 - לא חשוב 7. האם מתוכנן אוברקלוק - לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה - כן, מערכת הפעלה+הרכבה 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? - איזור המרכז, עדיף באיזור פתח תקווה-כפר סבא 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשה - יציאת COM 11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך - לא 12. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון - כן
-
- 12 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 חריגה מינימלית עד 3700 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר צפייה בסרטים\סדרות HD\4K, גלישה באינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כונן חיצוני (יש 2 של 3TB) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רצוי לא חובה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את …
-
- 9 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
היי אני רכשתי מעבד I7 7700 https://ksp.co.il/index.php?uin=37337&select= וזכרון https://ksp.co.il/?uin=31355 זקוק ללוח אם מומלץ שתומך בשניהם ועדיף שתיהיה אופציה להגדלת זיכרון ל 32GB אולי גם יותר בתור אופציה לעתיד
-
- 15 תגובות
- 3.3k צפיות
- 1 follower
-
-
הקדמה קלה: טוב, הסבא והסבתא החליטו לתת 3500 ש"ח כדי לקנות מחשב לילד, ראיתי מפרטים של מחשבי גיימינג שמגיעים לתקציב הזה. אבל גם שמתי לב שהם יהיו פחות או יותר טובים לשנה שנה וחצי בשבילו, הוא יתבגר וירצה לשחק במשחקים טיפה כבדים יותר. כרגע הוא משחק בפורנייט (באקס בוקס, רוצה במחשב) מיינקראפט ורובלוקס. החלטתי שאני אוסיף כדי שיהיה מחשב שגם בעוד שנה וחצי הוא יוכל טיפה להתקדם, ומקסימום נשדרג אותו ולא אצטרך לקנות חדש. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000-5500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? פורטנייט, מיינקרפט, רובלוקס, אולי באטלפילד, הוא משח…
-
- 5 תגובות
- 3.3k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן הרכבתי מפרט שישמש לעבודה משרדית בעיקר, אבל יריץ גם משחקים מידי פעם. AMD ATHLON XP 2000 + FAN651 Gigabyte GA-7VAX KT 400509 IIYAMA 17 VISION MASTER PRO 413 COLOR1,532 WD 40GB 7200RPM 8 MB Cache special version555 Gigabye ATi Radeon 9000 PRO 64MB566 Samsung DDR 256MB 2700/333mhz488 Compucase Super Midi Tower CI 6919 Black426 Logitech Crodless Desktop iTouch484 Lite on x 52 OEM black140 TEAC FLOPPY DRIVE BLACK 1.44135 מה דעתכם? תודה.
-
- 22 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים, תכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחק כבד שיצא כבר ושייצא בהמשך. לדוגמא: GTA V, Battlefield, Crysis, The Witcher, וכו'. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני מאמין ש-1980x1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות מאו…
-
- 19 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום רב מעוניין לקבל המלצה למחשב נייד בתקציב 2500-3000 שח (חריגה עד 200 שח בערך). שימושים עבודות לימודים- אופיס ,אינטרנט וסרטים . גודל מסך 15.6 דיסק קשיח ssd רזולוציה 1920*1080 זיכרון לפחות 8 גיגה מעבד דור 8 עדיפות ל i5 8250u מצאתי 2 דגמים רלוונטיים דל Dell Inspiron 15 3000 3576-82508G25ABFW https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=978790 לנובו Lenovo ThinkPad E580 20KS0065IV https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=979619 1.המחיר זהה עם הרחבת האחריות בלנובו. 2.בדל מקבל גם ווינדוס אך יכול גם להתקין לבד. 3. בדל מקבל גם כרטיס מסך אך לא יודע מה האיכות שלו ועל מה ישפיע…
-
- 11 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אני מודה מראש לכל מי שמון לעזור אם הדרישות שלי הן לא ראליסטיות בצורה מוגזמת אז אשמח שמישהו יסביר לי איפה אני צריך להתפשר כי אני לא מאוד מבין בשוק המחשבים בתקופה האחרונה.
-
- 16 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
או קיי אז ככה חזרתי היום מארה"ב לאחר שהבאתי עימי את הפריטים הבאים: AMD Athlon XP 2600+ (333 Mhz) Tray CPU Asus A7N8X Deluxe NVIDIA nForce 2 Motherboard (AGPx8,5.1 Sound,S.ATA,1394,LANx2,USB 2.0) Gigabyte RADEON 9700 Pro 128MB DDR Retail VideoCard Creative AUDIGY 2 Retail Sound Card כל זה עלה לי 650$ וכמובן שמיסים לא שילמתי,מה אתם אומרים?
-
- 23 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אהלן, בניתי מפרט באתר startpc: מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד מעבד: 1830 ₪ - * בהרכבת מחשב * - Intel Octa-Core i7-9700K 3.6Ghz-4.9Ghz Turbo Coffee Lake-R S1151 קירור מים למעבד: 449 ₪ - Antec KUHLER H2O 1250 לוח אם: 949 ₪ - * חדש * - Gigabyte Z390 AORUS PRO כרטיס מסך: 2925 ₪ - * בהרכבת מחשב * - ASUS Nvidia GeForce RTX2070 8G Up To 1845Mhz STRIX OC דיסק קשיח: 676 ₪ - Samsung SSD 500G 970 EVO M.2 NVMe PCI-E X4 - 5 Years Warranty דיסק קשיח: 586 ₪ - WD GOLD 2TB 7200RPM 128MB 5 Years Warranty ספק כוח: 480 ₪ - * מבצע * - Corsair 650W 80+ GOLD RM650X Modular 5 Years Warranty מארז: 490 ₪ - CoolerM…
-
- 11 תגובות
- 3.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מעוניין במפרט מחשב מבוסס מעבד Ryzen 3900x עם 64 גי'גה זיכרון. אני פחות מעורה איזה קירור מומלץ (האם המלצתכם לקירור מים?), איזה זכרון, איזה לוח אם וכו' ולכן אבקש את סיועכם. אני מבקש שהמפרט יהיה ב- TMS או Ivory (אשמח להמלצה שלכם מי מרכיב באופן איכותי יותר). כרטיס מסך כרגע לא חשוב, אני אוסיף בצורה ידנית (אני אוסיף את ה- GTX 2080TI עם 11 גי'הג זכרון). כלומר לא נכלל בתקציב לעיל (אם מישהו מצליח, נהדר!) מה שחשוב לי זה אמינות של מחשב שיוכל לרוץ לאורך זמן גם על חשבון אי אלו אחוזים בודדים של ביצועים. אני נותן עדיפות למארז קומפקטי (עדיפות עם חלון צד, אין צורך באורות וכו') אך שיכול להכיל לפחות 3 כוננים קשיחים בגודל 3.5 אינטש. אשמח אפ…
-
- 8 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? נטו עבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אפשר גם רמקולים קטנים בנוסף למחשב. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב! 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? ? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עדיפות שיגיע עם מערכת הפעלה, ויגיע מורכב.. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב …
-
- 7 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימלי? 2000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך אם ייצא עד 1700 זה יהיה מצויין במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? רק עבודה משרדית א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. תוכנות של מיקרוסופט אופיס (וורד, אקסל וכו'..), ואינטרנט, סקייפ , מסנג'ר ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). כן לשם פרנסה, אך לדעתי לא ניתן להשתמש בצורה כבדה בתוכנות אלה. ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא, ללא שום משחקים 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? רצוי עכבר + מקלדת 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כ…
-
- 1 תגובה
- 3.3k צפיות
-
-
אהלן, ברשות מכר שלי ישנו מחשב מתחילת 2017, שזה המפרט שלו: מעבד intel 7500 16g ram ddr4 geforce 1060gtx 500gb hard disk (not ssd) 250g ssd והיינו מעוניינים להתאים את המחשב לשנה זו. חשבתי להציע לשדרג את לוח האם את המעבד, לוותר על הדיסק קשיח הישן ולהוסיף SSD אמנם בזמנו היתה חשובה לו האפשרות להריץ משחקים כבדים, אבל כיום זה לא משנה לו, אך מעדיף לשמר את הכרטיס מסך הקיים. לגבי הלוח האם: חשובה לנו הקישוריות: WIFI6, שיהיה בלוטות' אם אפשר, שיהיה USBC אחד לפחות, אבל אין צורך באיזה משהו מטורף מדי שכולל 10 חיבורי USB לגבי המעבד: בעיקרון לא חושב שזה משנה לי אם זה אינטל או AMD, העיקר שהתמורה תהיה טו…
-
- 11 תגובות
- 3.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב. אני מחפש מחשב נייח לבית בשביל סבא שלי. הוא משתמש כרגע במחשב שלי שהוא בן עשר שנים בערך והמחשב התחיל לעשות בעיות (כן גם לכאלה זה קורה). אז בבקשה תעזרו לי. תודה רבה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך כמה שיותר. סתם זרקתי סכום מקסימלי. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סקייפ,אינטרנט,משחקי דסקטופ. לא צריך משהו מיוחד-רק שיעבוד נורמאלי. מדובר באדם מבוגר שלא דורש הרבה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין משהו ספציפי …
-
- 15 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש ואני דיי סגור על הלנובו y50-70 (אלא אם למישהו יש הצעה אחרת, לשימושים רגילים וקצת גיימינג), אבל יש לו הרבה דגמים ואני לא יודע אם כדאי ללכת על מסך 4K כי בעתיד הלא רחוק כבר תהיה כמות נכבדת של תוכן ב4K וגם הפלאפונים כבר מצלמים ברזולוציה הזאת. יש חסרונות בולטים למחשב נייד ברזולוציה כזאת?
-
- 2 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
מחפש לקנות מחשב שיעבוד לי כמו שצריך גם עם הורדתי תוכנות כמו תוכנת סרטים,תוכננת מוזיקה וכל זה סתם בשביל הכייף(למשתמש ביתי). חשבתי בהתחלה על מייקרוסופט אבל ידוע לי שהמערכת של אפל יותר אמינה. מה דעתכם?מה הפלוסים והמינוסים של אפל?אני לא מתכוון להוריד משחקים וכו...האם מחשבי אפל תומכים בתוכנות להורדת סרטים?תוכנות מוזיקה אני בטוח שכן מכיוון שדיג'יים משתמשים בהם. אשמח לשמוע את חוות דעתכם.
-
- 27 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500+- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד מאוד, כל החדשים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4, CRYSIS3, AC וכו. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080 יקנה חדש בעתיד -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות מאוד)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמ…
-
- 36 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מעוניין לקנות מחשב חדש למטרות של עריכת מוזיקה/סרטים. תוכנות מזדמנות, פשוט מחשב חזק כמה שאפשר בתקציב שיוכל להריץ מה שנמצא. כבר בניתי מפרט שלם עם הרבה עזרה מפורום אחר, אבל אני מעוניין לפרסם אותו פה ולקבל חוות דעת שניה. אני מוכן לקבל חוות דעת על -כל- חלק במפרט ולהחליף אותו, לא סגור על כלום. אשמח לכל עזרה שתוכלו לספק. 1. התקציב כבר נמצא בכותרת. אין לחרוג ממנו!!!!! אתם לא צריכים לחסוך זה בסדר 2. המחשב יהיה בשימוש תדיר ולמטרות עריכת מוזיקה/סרטים. בינתיים עריכת מוזיקה ברמה לא גבוהה (יתבטא בכרטיס קול), בעיקר ביכולת של המחשב להפעיל את התוכנות. למחשב אין עדיין שימוש מעשי ואני מעוניין במחשב שיוכל להריץ תוכנות עריכה כבדות (המחשב הנוכחי שלי לא סוחב.) תוכנות שאני …
-
- 41 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום, אני מעונין לקנות נייד עם מגבלה של 6.5-7K שישמש למגוון ישומים כולל סביבות פיתוח שונות לתכנות (לא למשחקים) הדרישות המינימליות הן: - כרטיס גרפי עצמאי ולא אינטל שצורך מהזכרון ראשי. - 1GB זכרון - Wi-Fi. - מעבד רגיל - לא סלרון. אין חובה ל BlueTooth חשבתי על Dell ו IBM כחברות מוכרות וטובות (גם מנסיון אישי) על איזה דגם אתם ממליצים ולמה כדאי לשים לב, ערכות שבבים דגם מעבד וכולי. מה ההבדלים בין הדגמים השונים למעבדים 735, 740, 760 וכו'
-
- 31 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל חוות דעת, שיפורים והצעות למפרט שבניתי לשימוש של אינטרנט, אופיס וגיימינג בינוני. (משחקים כמו FIFA, GTA ושיהיה בעל פוטנציאל (במידה וארצה) להריץ משחקים קצת יותר רציניים שאותם אין חובה להריץ על הגדרות גבוהות) התקציב הוא באזור 2800-3000 מעבד Intel Core i3 3220 3.3Ghz s1155, 3MB, GPU Core, Tray מאוורר למעבד Arctic Alpine 11 Pro Rev.2 לוח אם Asus P8H61-M LX R2.0 LGA1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1600, PCI-E, VGA זכרון G.Skill Ripjaws-X 2x4GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL9-9-9-24 כרטיסי מסך MSI Radeon HD 7770 1GB GDDR5 DX11 DVI HDMI DP PCI-E דיסק קשיח Seagate 1TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata III ST1000DM003 צורב DVD Asus DRW-2…
-
- 29 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
צהריים טובים. מה דעתכם על המחשב הבא, בתור מחשב מדיה (KODI) או בתור מחשב לשימושים של ילד בכיתה ה': http://www.getit.co.il/Prod/94741/12#description
-
- 5 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, תוך כדי שאני מטייל בפורום ומחפש את המפרט שלי אני מגלה שהמחשב שלי כבר בן 4 שנים! קצת מפתיע אותי כי הוא עדיין ממש חזק וכיף לדעת שעשיתי בחירה טובה, אוקיי אז ככה, אני רוצה לרענן אותו קצת בשביל שיגיע לרמות של המחשבים של היום, אני לא גיימר אבל משחק פעם ב.., משחקים פחות מעניינים אותי, יותר חשוב לי זה עבודה חלקה ומהירה של המחשב, זה המפרט: Core 2 Quad Q9300, 1333MHz, s775, 6MB GIGABYTE P35-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P35, DDRII 1066, PCI-E 1GB Kingston ValueX2 Western Digital 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II LG GH20NS DVD+-RW x20 Black sata HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (No PSU) Chieftec 650W Active PFC, 12cm Fan (24pin) GIGABYTE 9600GT 512MB GDDR3 DX10 …
-
- 32 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
המפרט זה COPAM PLATINUM מארז פנטיום 4 775 לוח אם אינטל ל-915+כ.מסך כרטיס מסך על הלוח כרטיס קול על הלוח AC97 כרטיס רשת מובנה 10\100 כונן 1.44 מעבד 775 3.0 P4 זיכרון 256x2) 400 512MB Dram CDROM X52 דיסק קשיח S-ATA 80 GIGA צורב D.L LITEON X 16 DVD מסך" CMV 712A 17
-
- 55 תגובות
- 3.3k צפיות
-