ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,387 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כגון: BF4 ודמויו מבחינת דרישות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).רק משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות (Ultra) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נ…
-
- 11 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום חברים, האם יש הבדלים בין האדפטורים מעבר לזמן הטעינה?, הא ישנה עדיפות במה לבחור אם סוללת המחשב שלי היא של 6 תאים?
-
- 20 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום, בעוד מספר ימים אני הולך לקנות מחשב חדש ובניתי מפרט, עכשיו אני הייתי רוצה שתגידו לי איך הוא ומה יש לשפר, רציתי לשים את הספק SS-550 אבל אין לSKYPC אותו אז שמתי ספק של FSP שאני לא מכיר אותו, המחשב הולך לשמש לגיימינג, אינטרנט, מוזיקה, OFICE מדי פעם וכל הדברים הרגילים של המחשב, אני הולך לשחק על מסך 23 אינטש ועל רזולוציה 1920X1080, לא שמתי יותר מ640 ג'יגה כי יש לי עכשיו כונן 500 ג'יגה מצוין, ST3500320AS, עכשיו אני רוצה לשאול אותכם האם המחשב שהרכבתי טוב ויריץ לי את כל המחשקים על ההגדרות הכי גבוהות, במידה ויש לכם מפרט חדש להציע אני ישמח שתביאו לי, איך הלוח ששמתי לעומת הלוח GA-P55-US3L?, מה היתרונות של GA-P55-US3L?, אני אישית מעדיף את הלוח ששמתי כי יש לו 10 חיבורי USB, חיבור…
-
- 45 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר צפייה פסיבית ארוכה, החלטתי להירשם ולהתיייעץ. אני צריך לקנות מחשב נייד לאשתי שהיא במקצוע טיפולי רפואי לשימוש משרדי ותיעוד פגישות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? 1500 ש"ח תהיה ההוצאה האופטימלית. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח חריגה, ממש אם אין ברירה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, דפדפן, הקלדה מסיבית של מסמכים. נשיאה בתיק צד כל היום. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). WORD,EXCEL -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות…
-
- 39 תגובות
- 3.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן הרכבתי מפרט שישמש לעבודה משרדית בעיקר, אבל יריץ גם משחקים מידי פעם. AMD ATHLON XP 2000 + FAN651 Gigabyte GA-7VAX KT 400509 IIYAMA 17 VISION MASTER PRO 413 COLOR1,532 WD 40GB 7200RPM 8 MB Cache special version555 Gigabye ATi Radeon 9000 PRO 64MB566 Samsung DDR 256MB 2700/333mhz488 Compucase Super Midi Tower CI 6919 Black426 Logitech Crodless Desktop iTouch484 Lite on x 52 OEM black140 TEAC FLOPPY DRIVE BLACK 1.44135 מה דעתכם? תודה.
-
- 22 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
היי אני רכשתי מעבד I7 7700 https://ksp.co.il/index.php?uin=37337&select= וזכרון https://ksp.co.il/?uin=31355 זקוק ללוח אם מומלץ שתומך בשניהם ועדיף שתיהיה אופציה להגדלת זיכרון ל 32GB אולי גם יותר בתור אופציה לעתיד
-
- 15 תגובות
- 3.1k צפיות
- 2 followers
-
-
לאור הצלחתם של המיני מחשבים הקודמים של VOYO מסדרת המעבדי Z37XX של אינטל, הם החליטו להשיק לפני כחודש דגם פרימיום אימתני במיוחד, במחיר נמוך במיוחד! עכשיו רק עד ה17.2.16 במחיר מבצע של 215$ לא כולל מע"מ. אז מה יש לנו כאן? מיני מחשב עוצמתי שמגיע עם מערכת הפעלה ווינדוס 10, 64 סיביות מעבד אינטל חדש מסדרת ה Cherry Trail , ה- Z8700. המעבד החזק ביותר בסדרה זו של מעבדי הטאבלט ומיני מחשבים, בחירת המעבד נעשתה ללא כל התפשרות על הטוב ביותר תדר שעון מרשים של 1.6GHz – 2.4GHz עם 2M cache צריכה נמוכה מאוד בחשמל ולכן גם לא מתחמם יותר מידי מעבד גרפי עד תדר של 600Hz ו16 ליבות ביחד עם המעבד המעולה, המיני V3 מגיע עם 4 ג'יגה זיכרון ראם של DDR3L 1600Hz זיכרון קשי…
-
- 2 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום רב, אני זקוק להחלפת המחשב הנייד שלי, הוא כבר בן 7, ישן ומלא חומר. אני צריך מחשב לשימוש באופיס, פרזנטציות, שמירת חומר ( אופיס, PDF וכו' )הקרנת סרטים וכמובן אינטרנט. הכל לצורך עבודה. הדרישות הן: דל או לנובו עד 14" i5 ( לא נראה לי i7, זה יותר מדי) זיכרון 8 ג'יגה RAM יציאות סטנדרטיות USB2, USB3, HDMI. שיהיה לו בלוטוס זמן סוללה לא ממש קריטי לא חייב כונן אופטי ההתלבטות שלי ( חוסר ידע...) זה נושא הדיסק הקשיח. אני רוצה שיהיה SSD, השאלה אם מספיק 256 ג'יגה, למשל, או שעדיף גם SSD וגם HDD ( אני אוגר די הרבה סרטים לצורך העבודה ). כיום ה HDD שיש לי הוא 500 ג'יגה והמחשב מלא, ז"א שאני אצטרך יותר מ500... תקציב…
-
- 12 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
לדוגמא http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=936532
-
- 4 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב ? מגוון תוכנות אדובי, תוכנות הדמיית תלת מימד. הרבה עבודה במקביל... א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש : 3ds max, adobe cs5 רינדורים בלילה.. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג, בשביל זה יש פליסטיישן 3. האם יש צורך בציוד הקפי - מחפש המלצה למסך סביר, גג 1000 ש"ח. עדיף גדול ככל האפשר - לא כלול במחיר המחשב. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6 בערך 6. האם מתוכנן אוברקלוק - לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או ה…
-
- 31 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב מסוג לנובו M30-70. כרגע, הזכרון שיש בו עכשיו הוא 4GB ואני מעוניין לשדרג ל-8. האם תוכלו להגיד לי איזה סוג מתאים לו בדיוק בשביל שאני אזמין מאמזון (אשמח להמלצות ישירות מאמזון .de או .com). תודה!
-
- 9 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
תקציב: 12 אלף ¤(אפשרות של גלישה מהתקציב עד 500 ¤) + 2500 ¤ לרמקולים (אני חשבתי על ה Z5500) שימושים: שימוש שוטף( גלישה וכאלה) + מוזיקה(לרוב היפ-הופ וראפ מאוד מאוד חשוב המוזיקה) + משחקים (חלק משחקים קלים וחלק כבדים) הכי חשוב שאני אוכל להפעיל כמה דברים באותו זמן כמו למשל לצרוב דיסק ולשמוע מוזיקה לחלץ קובץ מהוינראר ולגלוש באותו זמן בלי שהמחשב יתקע) דרישות: -מחשב שקט שקט -שכל החלקים של הקופסא לפחות יהיו מאותו חנות (כדי שלא אאבד את האחריות) ושהחנות עצמה תהיה אמינה מקצועית ומומלץ בצפון - שלא תתעצבנו שאני אשאל שאלות דביליות -לכתוב מאיזה חנות המפרט הערות: -לא צריך עכבר(יש לי G5) צריך מקלדת ופאד לעכבר אבל אני לא בטוח שזה יתרום משהו לדיוק של ה G5 -צריך מסך למחשב 19" (חשבתי על 20 …
-
- 37 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
CPU: Core i7 930, s1366 8MB Tray CPU Cooler: COOLER MASTER Hyper 212 Plus Intel Core i5 & Intel Core i7 compatible OR MUGEN2 SCMG2100 Mother Board: Gigabyte GA-X58A-UD5 RAM: Corsair 6Gb Kit (2GX3) CMT6GX3M3A2000C8 CL-8-8-8-24 GT Hard Drive 1 OS: OCZ SATA 2.5" MLC SSD OCZSSD2-1VTX60G Hard Drive 2 DATA: 2 x WD Caviar Black 2TB, SATA 6 Gb/s, 64 MB Cache, 7200 RPM in RAID 0 Graphic Card: Sapphire HD 5870 Vapor-X OC 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E CDROM: Dvdrw NEC sata x24 CASE: Antec 300 Gaming case POWER Supplier: Antec Earthwatts 750W Screen: LG W2486L-LED שלום טוב אז כרגע זה המפרט לגבי המסך אני עדיין לא סגור ואשמח לקבל המלצות למסך 23,24 LED . השימוש במחשב יהיה לצו…
-
- 21 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אני צריך מפרט שהעיקר שלו הוא גיימינג, כמובן שאני גם אשתמש בו לסרטים, אינטרנט ומוזיקה אבל בשביל זה לא צריך שום דבר מיוחד אני מניח. אני מאוד מעוניין בכרטיס מסך טוב אפילו על חשבון המעבד וחשבתי בכיוון של ה-Radeon 5870 ומעבד i5. אני לא מעוניין ב-OC, חשוב לי שיהיה קירור טוב כי החדר שלי נוטה להיות מאוד חם בקיץ ומאוד מאובק. תודה מראש.
-
- 30 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
קודם כל אני מצטער ששגעתי אותכם שתעזרו לי במפרט ובסוף בחרתי משהו אחר לגמרי התקציב שלי גדל [אין לי מושג למה, ההורים שלי הפתיעו אותי וזה שינה הכל.] יאללה תגובות! והבאתי את המחשב הבא: מעבד Intel Pentium 4 HT 2.8GHz 800FSB לוח אם Asus P4P800 HT Support זכרון 256M DDR400MHz PC3200 שתים כאלו של גייל.. [זה יוצא 512 זיכרון] כרטיס מסך Ati Redeon 9800Pro 128MB DDR AGPX8 [זה עלה יקר כי זה 128 מגה בייט ו256 ביט.. כרטיס תותח!] כונן דיסקטים [מה זה משנה החברה..] סידירום 52x Asus מקלדת [לא משנה איזה.. בטח מייקרוסופט אינטרנט..] עכבר אופטי - מייקרוסופט מסך - יש לי אני לא קונה מארז - המוחר בחנות אמר לי לבחור איזה מארז שבא לי, בחרתי מארז בן בן בן זו*ה.. היה שם כאלו עם…
-
- 54 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אהלן! הנה המפרט של המחשב שלי כיום: לוח-אם: DELL (לפנטיום 4) מעבד: Intel P4 S487 1.7 GHz. ספק-כח: ג'נרי 250W. זכרון: SDR 265MB. אופטיים: DVD-ROM, DVD-RW (מחוברים ע"י IDE). הארד-דיסקים: 80GB, 20GB (מחוברים ע"י IDE). כרטיס -מסך: GeForce 4MX 440 64MB. :sleep: :sleep: :sleep: :sleep: :sleep: :sleep: טוב, אז ככה: יש לי 3K להוציא על רכיבים שתאימים יותר בכיוון של ביצועי מערכת ולא משחקים (ולכן הכרטיס נשאר כמו שהוא). 1. לוח-אם: Asus: P5B Deluxe. מחיר: 1135 ש"ח. 2. מעבד: שמתאים ללוח-אם מבחינת תאימות לאו.סי ולתקציב: Intel Core 2 Due E6300-Box מחיר: 1030 ש"ח. עכשיו נותרו לי 835 ש"ח על זכרון של 1G וספק של 400W. יש הצעו…
-
- 33 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! אז ככה, אני מעוניין לקנות מחשב גיימינג יד שניה ואני אשמח אם תוכלו להעיף מבט במפרטים והמחירים שיש ותתנו את הדעה שלכם, בעדיפות תקציב עד 4500-המטרה היא מחשב שיריץ משחקים בצורה איכותית בשנתיים הקרובות תודה. 1. 4900 שח intel core i5 8600k 3.6GHz Cache s1151v2 - tray - מעבד Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 - קירור למעבד Asus Prine Z370- PLGA1151V2,intel Z370 .DDR4 , 2xPCI-E DVI HDMI - לוח אם Corsair Vengeance LPX 2x8GB DDR4 2400Mhz CL14 - זכרונות Asus GTX 1060 DUAL 6GB OC GDDR5 DVI 2xHDMI 2xDP PCI-E - כרטיס מסך Western Digital Caviar Blue 1TB Sata III WD10EZEX - כונן Transcend SSD220S TS120GSSD220S 120GB SSD SATA…
-
- 5 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
כיוון שאני לא מבין במחשבים ניידים בכלל אין לי מושג בחברות או כל עניין אחר באמת שקשור לניידים אז אצטרך לסמוך עליכם, אני מחפש נייד ב 3000 שח עם אפשרות חריגה של עד 500 (לא יותר). התעסוקה המרכזית שלי תהיה משחקים (בעיקר WoW) חשוב שהוא יוכל להריץ אותו טוב. אני לא נוטה לשום דבר ספציפי אלא רק מחשב שיענה לדרישה שרשמתי למעלה (לא חושב שהסוללה שלו תחזיק המון זמן כי כנראה אחבר אותו לחשמל תמיד). לפני שאודה לכם מראש אשמח לדעת אם יש צורך בקירור מיוחד למחשב בשביל הצרכים והפעולות שלי (משחקים) ואם כן אז ארצה לדעת על איזה קירור אתם ממליצים (ורצוי שיכנס במסגרת התקציב) תודה מראש!
-
- 10 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום. נתחיל בכך שהמחשב לא דורש דיסק קשיח, יש כבר דיסק 500 והוא מספיק לאדם שישתמש בו. הכרטיס לכידה PciEx עובר גם כן מהמחשב הישן. וכעט למפרט: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת ווידאו (רינדור) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד, תוכנות: Pinnacle Studio HD ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 -לאילו הגדרות גרפ…
-
- 18 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
זהו מפרט המחשב שרכשתי לפי המלצה כאן בפורום בשנת 2009 (המחירים שרשומים לצד הרכיבים הם של אותה תקופה) : אומנם יש לי גם מחשב חדש יותר אבל אני זקוק גם למחשב הזה (הישן) שעובד בסך הכל די טוב לכל מיני שימושים, וזאת כשהמחשב החדש תפוס . האם ניתן אם בכלל כדאי לשדרג אותו בצורה כלשהי שייתן לו איזשהו "בוסט" שיעבוד יותר מהר (הוא עובד עם win7) ? מעבד Intel Pentium Dual-Core E5200 Box ₪372 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE5200 לוח אם Gigabyte GA-EG41MF-S2H ₪398 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39500 כונן קשיח Seagate ST3500410AS 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪301 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST3500410AS זיכרון OCZ DDR2 4096MB (2048MBx2) 80…
-
- 14 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום לפורום מספר אחד! מתייעץ פה כבר שנים רבות ותמיד מקבל תשובות - אז תודה. מעוניין במחשב נייח מה התקציב המקסימאלי? 2000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט, אפשר משחקים ברמה קלילה ביותר. (100fps be cs1.6 אוכל), אם יריץ לי gta ברמה סבבה אני אהיה מבסוט, אבל זה בונוס. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 19 אינצ..למרות שבאלי לשדרג מסך (לא בתקציב הזה) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (…
-
- 12 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5,500 תקציב זה מיועד נטו למחשב למרות שצריך גם מסך וציוד היקפי, לכן אין לכלול אותם בתקציב אך אשמח לקבל הצעות א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? נטו משחקים! א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -------- ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכבדים של E3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כנראה 1080P\1440P אין לי מסך, אעשה קנייה זאת בנפרד לכן לא כללתי אתו בתקציב …
-
- 21 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך ? 8000ש 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך(? אם נכנס במחיר עדיפות למסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה( לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא הכי חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא מחבב אורות , אין הגבלה על גודל 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא …
-
- 7 תגובות
- 3.1k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אני רוצה לעזור לחבר שלי עם מפרט שבניתי לו, עכשיו אני לא בטוח לגמרי לגבי המפרט. חבר שלי רוצה מחשב כדי לעבוד עם פוטושופ, וכנראה שגם עם תוכנות 3D. התקציב הינו עומד על 4.5K כולל מסך וציוד היקפי כמו מקלדת ועכבר. הנה המפרט שאני בניתי: Intel i5 650 box GB GA-H55M-D2H Samsung F3 HD10SJ 1TB G.Skill DD3 4GB (2GBx2) 1333MHz CL8-8-8-21 HK Sapphire Radeon HD5770 1GB GDDR5 HEC 6C28 Black Seasonic S12II 430W Dell 22" 2209WA 6ms E-IPS Logitech Wireless Desktop MK320 מה דעתכם? ותודה לעוזרים!!
-
- 22 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום לכל המתעניינים.אבקש להעזר בבקיאותכם בהרכבת מחשב בסך 5000-6000 ש"ח.המחשב מיועד לאינטרנט,הורדות סרטים מאסיביות וצריבתם.(המחשב אמור לדלוק ללא הפסקה).המחשב אמור לאפשר שימוש בו גם בזמן הורדת קבצים גדולים ועיבודם.דהיינו המשך גלישה, משחקים וכו'.כמו שנאמר,דרושה גם יכולת למשחקים איכותיים,אשר ישוחקו על מסך טלויזיה רגילה(33" אם זה משנה לגבי המפרט).לא מתוכנן שום OC כעת או בעתיד.אמינות המערכת חשובה מאוד,כל עוד היא עומדת בדרישות שלעיל.אני לא מוצא טעם להשקיע בחלקים שלא יביאו את הפוטנציאל שלהם לכדי מימוש,דוגמת זכרונות מהירים על לוח או מעבד שלא תומכים בהם(האם אני טועה בגישה זו?)המפרט המבוקש אמור לכלול לוח אם,מעבד,כרטיס מסך,כרטיס טלויזיה,כרטיס קול פשוט יחסית במידה ואין על לוח האם,מארז…
-
- 29 תגובות
- 3.1k צפיות
-