ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
מטרות המחשב: עבודה משרדית, גיימינג (לא צריך משהו מטורף, אני לא מתכנן לשחק עליו משחקי קצה ובטח שלא בהגדרות הכי גבוהות, אבל שכן יוכל להריץ משחקים מהשנתיים האחרונות בהגדרות בינוניות), מולטימדיה. * גודל המסך: 14-13.3 עדיפות למט (מוכן להתפשר), עדיפות למסך IPS עם FHD ולא חייב מסך מגע. * משקל רצוי: פחות מ-2 ק"ג * זמן סוללה:כמה שיותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: עדיפות לכמה שיותר בנוסף לסטנדרט * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא חשוב הגודל, יש לי כבר SSD בגודל של 256G וכונן חיצוני של 3T (אם אפשר לקנות בלי, גם טוב ) * כונן אופטי: לא מחייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא ממש, מה שחשוב אחריות עם איסוף,אם ניתן. * מקלדת ופאד: עדיפות למוארת ופאד גדול ונוח. * האם…
-
- 11 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, בכדי להאריך את חיי הסוללה , הבנתי שניתן להוציא אותה ולהשתמש בחשמל. לא הצלחתי לראות/לבדוק איך אני מוציא אותה, אם בכלל ניתן. תודה.
-
- 7 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב לגיימינג. משחקים כמו COD, GTA אין העדפה לשום רכיב אין צורך ב: מסך, צורב וציוד היקפי כדאי שתהיה אפשרות לשדרוג בעתיד. כדאי SSD. 4000 ש"ח תודרבה!
-
- 16 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
-
שלום, אני מעוניין בהמלצה למחשב נייד לילדה בת 12 מטרות המחשב? אינטרנט בעיקר ומוסיקה. * גודל המסך? מה שיכנס בתקציב... * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? לא חייב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)- לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160GB * צורב DVD? כן
-
- 5 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את המחשב שלי בכ2500 ש"ח המפרט להלן: Pentium 4 1.5 Ghz socket 423 intel d850GB 256 Rdram Geforce 2 mx 400 Generic Psu 250 generic case אין לי מושג מה כדאי לי לשדרג, הצעות יתקבלו בברכה. אין שמושים עיקריים קצת מהכל תודה מראש!
-
- 15 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
כמו שהכותרת מציינת, מחפש מפרט באזור ה5000 שקל פלוס מסך עבור גיימיניג, ברור לי שזה לא יריץ הכל על הגדרות מקסימליות אבל כמה שאפשר…
-
- 3 תגובות
- 3.2k צפיות
- 4 followers
-
-
שלום לכולם, ותודה מראש. שחר 1. מה התקציב המקסימאלי? אזור ה 4000-4300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לבזבז הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 4500-4600 אם ההבדל משמעותי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל החדשים, ושירזיק כמה שנים קדימה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המסך שלי הוא פיליפס 222el אני מאמין שזה אומר שהוא 22 אינצ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחש…
-
- 12 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
היי חברים ערב טוב, מחשב תקציב למחשב נייד (בלבד, ללא ציוד נלווה) בתקציב של עד 5.5K (לא חובה ממש להשתמש בהכל :)) העדפה למעבד אינטל, יש לי מסך 22' אז מניח שצריך כרטיס מסך שלא יזיע ברזולוציה שלו משחק בעיקר בפורטנייט חבר המליץ לי על מחשב בKSP ורציתי לקבל דעה נוספת https://ksp.co.il/web/item/23394 תודה רבה!
-
- 12 תגובות
- 3.2k צפיות
- 2 followers
-
-
עסק חדש שאני מנסה זה לעשות סרטי סיום בבתי ספר תכונים ולצרוב את זה לCD ולחלק לילדים שסיימו מה שאני רוצה לעשות זה לבנות מחשב PC ולשים בו משהו כמו 10 - 5 מורבים [תלוי כמה יכנסו] תנו לי מפרט בבקשה והסבר איך אני מחבר מעל 5 צורבים במחשב ועל איזה צורב תמליצו לי [במחיר סביר ושיעמוד בהרבה צריבות} איזה מארז צריך וכמה הוא עולה ועל איזה מעבד ולוח אם ללכת ועם איזה תוכנה להשתמש תודה
-
- 19 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
היי פורום, בוקר טוב הייתי מעוניין לקנות מחשב חדש, אני חזק בתוך Overwatch והייתי רוצה מחשב שיגיע למספר כמה שיותר גבוה של FPS. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר אז לחסוך, אבל אם צריך אז לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף שלא, אך אם צריך אז לחרוג כדי להגיע למטרות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Overwatch -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסי…
-
- 18 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
מחיפוש זריז בזאפ לפי "גודל 13 אינץ', עד 1 קילו" עושה רושם שהמקבוק פרו הוא האופציה היחידה שחזרה בתוצאות החיפוש... אם אני יורד ל-12.5" אז יש את היוגה של לנובו, אבל לא בא לי לרדת לשם. (וב-12" יש רק את המקבוק הרגיל) יש בימינו לפטופ שיוכל להתחרות במקבוקים ברמה הזאת של משקל עד 1 ק"ג, או שהאולטרבוקים עדיין לא הגיעו לשם? אני מחפש משהו בסביבות גודל 13.3", כמה שיותר דק ובמשקל בסביבות ה-1 ק"ג. אני מבין שאין לי ברירה אלא לגרד את איזור ה-1.2 ק"ג - 1.3 ק"ג..... שאר הנתונים הטכניים סטנדרטיים... אין דרישה יוצאת דופן. יש עדיפות למסך מגע. יש המלצות?
-
- 15 תגובות
- 3.2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 אפשר עד 4000. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לכלול הכל 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא חשוב 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב …
-
- 8 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
היי, כמה שאלות: אני רוצה להחליף מסך ל-lenovo g510 ממבריק למאט. המטרה היא לשדרג את איכות המסך. 1. האם אפשר להחליף מסך למחשב נייד שמגיע עם 220nits ולקבל בהירות של 300nits נאמר? 2. כשאני בוחר מסך להחלפה, אני צריך לוודא רק התאמה בחיבורים, ברזולוציה ובתאורה אחורית? (האם יש סוגי מסכים שלגביהם זה ''קליעה בטוחה'' בלי הבעיות עם הלוח אם)? 3. באתר panelook יש מנוע חיפוש עם המון פרמטרים. לאיזה פרמטרים צריך לשים לב בשביל לכוון לפאנל איכותי מבחינת צבעים, ניגודיות וכן הלאה. בגדול אני רוצה לקנות lenovo g510 אחרי הרבה התלבטויות. אני קונה אותו בלי אחריות ככה שזה לא רלוונטי. ראיתי 3 ביקורות שונות של הדגם ב-notebookcheck וההבדל בין הדגמים היה ההארדיסק, המעבד והכרטיס מסך. העניין הוא שהמסכים…
-
- 5 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אהלן, אני נמצא כרגע בשנה ב' ללימודי הנדסה ורוצה לקנות מחשב חדש. המחשב הנייח שלי שעד עכשיו השתמשתי בו די עשה את שלו ואני רוצה להחליף. בחיים לא עבדתי עם נייד ואני מסתדר מצויין עם מחשב נייח, האם כדאי לי להמשיך עם הנייח בתקופה של היום? אני רואה אצלי שכל הסטודנטים משתמשים עם ניידים, אבל אני חושב שלעבודות בבית וכדומה יותר נוח בהרבה להשתמש בנייח. מה אתם חושבים? ואם אפשר על הדרך לקבל מפרט של מחשב נייח עד 3 אלף ש"ח כולל ווינדוס ( ללא מסך) של מחשב נייח לעבודה משרדית?
-
- 13 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אהלן, אני מתחיל ללמוד בקרוב, והייתי שמח לקבל המצלה למחשב נייד בטווח המחירים שציינתי. לאחר שיטוט בקטלוג של KSP מצאתי שני מחשבים שעליהם חשבתי והייתי כמובן שמח לשמוע את דעתכם המקצועית עליהם, האם הם מתאימים, לא מתאימים, או אפילו טובים מדי למטרות שלי (אצרף אותם בתחתית הפוסט) 1. מה התקציב המקסימאלי?~3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך זה תמיד טוב, אך אני אשתדל להיות ריאלי, ולדעתי פחות מזה זה לא ייצא. אם ניתן, מה טוב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא אפרט חריגה ספציפית, אך כל עוד היא בגבול הטעם הטוב אני מוכן לשקול. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקרון המחשב מיועד ללימודי…
-
- 11 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אני שואל בשם חבר : יש לי חבר שעובד בתור דילר ולקוחה ביקשה ממנו להחליף לה לוח אם תקול 775 כרגע יש לחברה ממנה הוא קונה רק לוח אם 775 של גיגהבייט ב 360 ש"ח G41 משולב DD2-3 [TABLE=width: 157] [TR] [TD=class: xl113, width: 157]GA-G41M-COMBO[/TD] [/TR] [/TABLE] והוא צריך להתקין ללקוחה מערכת הפעלה + עידכונים + תוכנות וגם להרכיב לה את זה בבית + הסבר רציתי לדעת כמה נכון לקחת לה ? כי אני חולק עליו במחיר הוא רוצה למכור את הלוח ב 500 - 550 שקל ועל העבודה לקחת 300 . ואני חושב שעל החלק נכון לקחת 450 ש"ח ועל העבודה 200 מה אתם אומרים ?
-
- 26 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס, תכנות, MATLAB וצפייה בסרטים. * גודל המסך? 15 ומעלה. מעדיף מבריק, לא חובה. * רזולוציית המסך? FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיף מקלדת נוחה ומאורת. * משקל רצוי? לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4 שעות לפחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? כן. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD של 128GB יספיק, אבל עדיף 256GB. * כונן אופטי? לא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. יש אפשרות לקנות באילת. אשמח מאוד להמלצות. שאלה - אני בטוח שחנויות מאפשרות לשנות את הכונן HDD ל-SDD בעבור תשלום מסויים. כמה זה עולה …
-
- 6 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
המחשב הוא למטרת גיימינג כבד( משחקים כבדים כמו קרייסיס וGTA4), סרטים ויהיה גם OC בהמשך. כמה בקשות: 1. שיהיה מורכב בחנות IQPC, ד"א איך החנות הזאת? 2. ספק כוח מודולרי. 3. בלי כוננים ובלי רמקולים. 4. מסך 24. תקציב: 8000. ושהמחשב יחזיק טוב לאורך זמן, אני פשוט רוצה לשחק על הגדרות הכי גבוהות לאורך זמן. תודה!
-
- 68 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
היי חברים, הסתכלתי במפרטים המומלצים באתר HWZONE וראיתי את כל המפרטים. רציתי רק כדי להיות בטוח לפני שאני משלם ומשקיע כל כך הרבה כסף לוודא שאני עושה את הבחירה הנכונה. המחשב מיועד אך ורק למשחקים ללא ציוד היקפי. אם זה משנה המשחק הכי חשוב לי הוא Battlefield 3 שעתיד לצאת. כרטיס מסך רצוי של NVIDIA בלבד !!! ולא Radeon בנוסף כרטיס קול טוב אם זה קשור אני קונה אוזניות :Razer Megalodon שהן 7.1 1. מה התקציב המקסימאלי? 5200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. נקודה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימ…
-
- 50 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אוקיי אני מחפש תותח שמבין בזה כי אני ממש לא. מעולם לא היה לי לפטופ. אשמח לפידבק מכל אחד שמבין תודה רבה לעונים! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5000 אבל מעדיף לשלם פחות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מתחיל לימודי מדעי המחשב, אצטרך להריץ דברים אז רוצה מחשב חזק ומהיר, וגם רוצה שישמש להקלטת מוזיקה ועבודה עם תוכנות סאונד. לא גיימר אין לי צורך בדברים שגיימרים צריכים כרטיס מסך טוב וכאלה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכ…
-
- 1 תגובה
- 3.2k צפיות
-
-
היי, אני מתחיל ללמוד תואר ראשון במדעי המחשב ואני רוצה לקנות מחשב נייד בסביבות 4000-5000 ש"ח. בינתיים אני מתלבט בעיקר בין שני מחשבים: 1. Dell Vostro 5480 - שנראה סבבה לגמרי ואני אצטרך להחליף לו את הכונן (או להוסיף SSD) 2. Lenovo Yoga 500 - שבעיקר מגניב אותי שאפשר לסובב אותו למצב כמו טאבלט ושיש לו מסך טאצ'. הנתונים שלו גם לא רעים. הוא מגיע עם טרה בייט של SSHD, לא יודע כמה יש לזה השפעה. חוץ מזה, ראיתי כל מיני תגובות על המסך שלו אבל לא הבנתי מהן יותר מדי, אם מישהו יכול 'להאיר את עיני'... (הבנתם? 3. גם היוגה 3 מעניין כי הוא קצת יותר קל, אבל עם מעבד טיפה יותר חלש במחיר הנקוב. - פתוח להצעות דומות נוספות * מטרות המחשב? לימודים ראשון במדעי המחשב (אינטרנט, אופיס, תכ…
-
- 8 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
קונים לאחותי מחשב..ביקשתי יפה ואחרי קצת שיכנועים גם אני מקבל!! התקציב הוא 9 אלף כולל מסך CPU : Intel Pentium IV 3.0C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1392.2 ] 1 Motherboards for Intel : ABIT IC7 Intel 875P Motherboard (HT, Dual SATA RAID, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X, 1394, USB 2.0) [ ¤ 717.33 ] 1 Memory : OCZ 512MB DDR-RAM 3200 Premier Series Memory [ ¤ 585.75 ] 2 Hard Disks : Western Digital 120GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD [ ¤ 638.47 ] 1 Video Cards : Sapphire Atlantis Radeon 9800 Pro 128MB DDR DVI Bulk Video Card [ ¤ 1529.95 ] 1 Sound Cards : Creative Audigy 2 Bulk Sound Card [ ¤ 484.55 ] 1 CD-RW / DVD-RW : Lite-On 52/32/52 Black C…
-
- 36 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4,000 (אפשר לחרוג לטובת שיפור משמעותי) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש כללי, יתכן שישמש לתכנות בעתיד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בכרטיס מסך 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7/10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מעדיף מחשב לא גדול בלי אורות מיוחדים 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת…
-
- 21 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום, למשרד פרטי, צריך שרת שעליו תותקן מערכת "חשבשבת" ואליה יתחברו 10 מחשבים שונים. (דרך REMOTE DESKTOP) אשמח להמלצה לשרת כזה. תודה
-
- 17 תגובות
- 3.2k צפיות
- 1 follower
-