עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by kdani,

מצ"ב מפרט למחשב - ישמש לפיתוח במספר סביבות (כולל סביבות וירטואליות) ותוכנות ADOBE (תמונה ווידאו) מה דעתכם (הדגש פה בעיקר שיהיה שקט, אין כוונה לעשות OVERCLOCKING) מעבדים: Intel Core i7 9700K / 1151 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪ 1711 קירור למעבדים: Arctic Cooling Freezer 34 eSports DUO - Grey כמות: 1 - מחיר: ₪ 171 לוחות אם: Asus TUF Z390M-PRO GAMING WIFI כמות: 1 - מחיר: ₪ 730 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 32G (16Gx2) 3000 CL15 Vengeance RGB PRO CMW32GX4M2C3000C15W כמות: 2 - מחיר: ₪ 1696 מארזים: Fractal Design Define R5 Black כמות: 1 - מחיר: ₪ 571 ספקי כוח: Corsair RM750 750W PSU 80+ Gold Fully Modular כמות: 1 …

2. שלום לכולם, מה עדיף? נייד הברידי בעל שני כוננים (1TB5400 + 255GB SSD) או נייד בעל כונן SSD בנפח 1TB? האם מדובר רק בשאלה של עלות כספית, או שלעיתים יש יתרונות לנייד הברידי על פני נייד בעל כונן SSD גדול? תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 936 צפיות
  3. Started by furyanaor,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח עם עדיפות לכמה שפחות 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? כרגע פוטושופ & אילוסטרייטור בלבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת חוטית - חשבתי על המכאנית GIGABYTE FORCE K83 ב 180 ש"ח מסך IPS המתאים למעצב גרפי - חשבתי על DELL P2719H ב 892 ש"ח (אך פוזל לכיוון של 2K שזה כבר נע בין 1500 ל-2000 ש"ח מתוך התקציב) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) עכבר... 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא רלוונטי 6. האם יש…

4. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אני מתכנן 4.5-5K ללא מסך. אפשר לחרוג קצת. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים (METRO EXODUS, AC ODYSSEY , FAR CRY וכו'..כותרים "כבדים"). בנוסף עריכה גרפית בCAPTURE ONE, פוטושופ ותוכנות עיבוד תמונה נוספות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמה: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, יש הכל. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי 3 הארד דיסקים SATA "רגילים" ועוד 2 כונני SSD. אחד ההארד דיסקים מתחיל לאט לאט להתפגר (BAD SECTORS וכו..מ…

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by alcavi434,

שלום חברים , אשמח להתייעץ איתכם לגבי שדרוג המחשב בעיקר בלוח אם, זיכרונות ומעבד. כיום יש לי 4790K עם קירור של Noctua D15 לוח אם Asus Z97 Sabertooth Mark1 זיכרון DDR3 מהירות 1600 CL9 ספק כוח - 850W SeaSonic Gold 85+ מסך מחשב 144Hz של Samsung. רזולציה 1080P לאחרונה רכשתי כרטיס מסך 2080 Super של GigaByte מה שלא לקחתי בחשבון שהמעבד גורם לצוואר בקבוק והכרטיס מסך לא מנוצל די שמים לב לזה בביצועים במשחקים. חשבתי לשדרג את הלוח אם, מעבד וזכרונות אין עניין של תקציב לא מחפש להתפרע סה"כ שיהיה ניצול מקסימלי. כרגע על הפרק מה שחשבתי זה - מעבד - AMD 3600X (יש אופציה לקבל בחינם תושבת מNoctua במידה ונרכש לוח חדש AM4) …

6. Started by itail,

אהלן, מחפש מחשב פשוט לעבודה משרדית (אופיס חשבשבת וכדומה) תקציב עד 2000 ש״ח בלי חריגות 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 2000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אופיס חשבשבת 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? סטנדרטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? ללא אורות 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי ל…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  7. היי, מחפש מחשב עבור אמא שלי ועבור ההורים של הבת זוג. אותם צרכים עבור שניהם. אם ישנה אפשרות לתקציב נמוך מ2000 זה יהיה גם כן נהדר 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3500 עם אפשרות לחרוג מעט 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אינטרנט, יוטיוב, סרטים HD, אופיס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך (24-27 אינץ) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? סטנדרטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, או…

• 6 תגובות
    • 2.8k צפיות
  8. Started by Ronlos,

אהלן מומחים, מחפש בילד מומלץ למחשב גיימינ. פשוט. עד 3000 ש"ח. 1. תקציב: איזור ה3000 ש"ח כאשר ניתן לחרוג במידת הצורך. 2. שימושים עקיריים: משחקים וצפייה בסרטים באיכות גבוהה (יהיה מחובר קבוע/לסירוגין לטלוויזיה בסלון בין היתר) . חשוב לציין שאני לא גיימר (אין לי זמן לזה) אז אני מחפש מחשב נחמד שמתי שארצה לשחק במשחקים שתפסו לי את העין לאחרונה (נגיד Borderland 3) אז אוכל להריץ אותם בכיף. לא חייב להיות משהו שיבטיח לי שיריץ את כל המשחקים הבאים שיצאו על ultra אבל לפחות שיוכל בקלות מה שכבר עכשיו בשוק. אמ;לק - רוב הזמן יהיה מחובר ל2 מסכים שולחניים עבור עבודה שוטפת (לימודים, מסמכים, מיילים וכו..) ולעיתים ארצה לחבר למסך הטלוויזיה בס…

• 0 תגובות
    • 673 צפיות
  9. Started by itail,

אהלן, מחפש מחשב לעבודה אדריכלית (archicad או revit) תקציב עד 4000 ש״ח בלי חריגות 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? archicad או revit) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? סטנדרטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? ללא אורות 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי …

• 0 תגובות
    • 818 צפיות
  10. Started by elis02,

שלום. מחפש מפרט מחשב נייח במחיר מינימאלי ליצירת מוזיקה שיוכל להריץ את התוכנה Cubase pro 10.5 בצורה רציפה (ללא תקיעות). אשמח לעזרה. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 961 צפיות
  11. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב 10000 שקל, חריגה מקסימלית של 1000 שקל. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עיבוד מידע ו-DEEP LEARNING בעיקר.. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, אבל לא בטירוף. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? …

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. חברים צרכים מחשב חדש לצלמת מקצועית. המחשב בחדר שינה ולכן רצוי שיהיה שקט. כרגע בניתי באייבורי כי הם רוצים משהו באיזור הוד השרון-רעננה ושיהיה נגיש ומוכר, אם יש לכם הצעה יותר משתלמת אשמח לשמוע. לוח אם הלכתי על סדרת TUF של אסוס כי אני יודע שהם משתמשים ברכיבים איכותיים יותר וחשובה כאן אמינות לאורך זמן. אני מניח שאפשר לחסוך כאן 300 שח וללכת על דגם פשוט יותר. אני יודע שהזכרון יקר, אבל זה האופציה הכי זולה שמצאתי ל-32GB באייבורי, מניח שאם יקנו במקום אחר אפשר ללכת על דגמים פשוטים יותר. יש להם 6TB של כוננים קשיחים מהמחשב הישן, אז נראה לי שאפשר להסתפק ב-500GB SSD לתוכנות. בחרתי את הסמסונג שאני יודע שהוא בין המהירים בשוק. כרט…

13. Started by nan,

אשמח לסיוע בהכנסת כרטיס מסך מתאים ודעתם על המפרט. מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד מעבד: 1464 ₪ - * מבצע * - AMD Octa Core Ryzen 7 3700X 4.4Ghz AM4 BOX לוח אם: 424 ₪ - Gigabyte B450 AORUS M זכרון: 799 ₪ - Corsair Vengeance PRO 32G (2x16G) DDR4 3000Mhz CL15 RGB BLACK כרטיס מסך: 1499 ₪ - * בהרכבת מחשב * - ASUS GeForce RTX2060 6G Up to 1710MHz STRIX GAMING דיסק קשיח: 370 ₪ - XPG 512G M.2 NVMe R/W Up To 3000/3500MB/s SPECTRIX S40G RGB דיסק קשיח: 1296 ₪ - XPG 2T M.2 NVMe R/W Up To 3000/3500MB/s SPECTRIX S40G RGB ספק כוח: 399 ₪ - * מבצע * - Antec 650W HCG-650M 80+ GOLD Full Modular High Cu…

• 20 תגובות
    • 3.3k צפיות
  14. מחשב נייח לעבודה בבית + גלישה באינטרנט 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 6,000 ש"ח אפשרות לחריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה באקסל, חישובים מורכבים קבצים גדולים, סרטונים, גלישה באינטרנט, מוזיקה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא כרגע 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד שיהיה שקט, ולא יתחמם משימוש ממושך 6. האם ישנה הגב…

15. Started by T-boon,

שלום ! אם אפשר בבקשה, המלצה ל"משולש הקדוש" (לוח, מעבד וזכרון) רכיבים מבוססי אינטל, ככל הנראה הלוח אם שלה תקול, החלפתי הכל חוץ ממעבד ועדיין מסכים כחולים... החומרה שלה כיום: - לוח אם: gigabyte H97-D3H - מעבד: i5 4590 3.30GHz בתושבת 1150LGA - זכרון: 8 גיגה DDR3 - ספק כח: sea sonic - קירור של scythe ומארז איכותי מונע רעשים לא זוכר שמות כאמור השימוש הוא אופיס וגלישה בלבד אז אין צורך במשהו יקר אבל עדיין רוצה שיהיה INTEL CORE 5, או אפילו 3, רק שלא יהיה פחות טוב ממה שכיום יש לה במפרט. נראה לי שצריך רק לוח אם+ מעבד+ זכרון. כל השאר יתאים כמובן למעט הקירור שאינני בטוח אז אולי יש להוסיף קירור. (אלה א…

• 18 תגובות
    • 4k צפיות
  16. Started by ron63841,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4,500, אך ניתן לחרוג קצת על מנת להשיג מפרט עם יחס עלות תועלת ברמה אידיאלית. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים בעיקר (Plague Tale: Innocence, Tekken 7, Devil May Cry 5) וגם תכני FHD (סרטים, סדרות). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שקט חשוב על גבול הטעם הטוב, לא על חשבון ביצועים כמובן. 6. האם ישנה הגבלה…

17. Started by ososos,

אהלן, מבקש עזרה במפרט למחשב חדש שמיועד בעיקר למשחקים, עם קצת עריכה גרפית כתחביב. תודה! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5,000. חריגה קטנה אפשרית 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים + עריכה גרפית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? הוא יהיה בחדר השינה, אז די חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, או…

18. Started by Shiker,

היי חברים ושבוע טוב, אני מעוניין במחשב גיימינג, יש לי מחשב כבר היום עם כרטיס מסך שאותו אעביר למחשב החדש, הכרטיס מסך הינו Asus 1060 GTX 6Gb strix את המפרט שאני רוצה הוא ואשמח שתעזרו לי להשלים את התמונה הכוללת: מעבד: Intel Core i9 10900X 3.7GHZ קירור למעבד: נראה לי עדיף קירור מים, מה אתם אומרים ? לוח אם: Asus, תומך למעבד, רצוי עם יכולת WIFI מובנה ו- BT - מקסימוס וכו' מארז: Corsair obsidian זיכרונות: איזה תצורה עדיף לעבוד פה ? אני מעדיף בין 16 גיגה ל- 32 גיגה זיכרון SSD למערכת הפעלה: 500GB שטח דיסק קשיח: 2 כוננים של 2 טרה כל אחד שיפעלו, מתלבט אם לשים SSD או רגיל, ההבדל במחיר משמעותי ? ספק כוח: משהו מתאים לפי צריכת הח…

19. Started by Ido Kendler,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500 , 5000 גג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית, תוכנות- פוטושופ, Adobe Creative Clout 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? צריך להיות מסוגל לעבוד עם Graphics Drawing Tablet 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין, המחשב יהיה נייח רוב הזמן (אך עדיין חשוב שיהיה לפטופ) 7. האם האם יש צורך לכלול מע…

• 1 תגובה
    • 754 צפיות
  20. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביב 2000, אם ממש כדאי אפשר לחרוג קצת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, גלישה באינטרנט עריכת סאונד וכתיבת תווים (לא חושב שדורש משהו מיוחד במפרט) ומדי פעם עריכת וידאו\תמונות מזדמנת. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שיהיה שקט בגבולות הסביר, ברמה שלא יפריע בסלון 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?…

21. שלום לכולם, אני מרגיש שהמחשב שלי קצת מיושן, הייתי רוצה לקרוא את הדעה שלכם. אני אגיד לכם מה אני חושב. המחשב שלי: מעבד Intel(R) Core(TM) i5-4670 CPU @ 3.40GHz לוח אם gigabyte H87 D3H כרטיס מסך gigabyte windforce 8gb RTX 2070 זיכרון corsair vengeance ddr3 8gb לא זוכר אם 1333 או 1600 ספק כוח seasonic 80 plus platinum 660w מערכת הפעלה windows 10 64bit אני חושב שהכי חשוב לי זה לשדרג את הזכרונות ואת המעבד הבעיה שהלוח אם ישן ובטח יש גבול לשדרוג של המעבד, הגיוני? אשמח לעצות, תודה רבה.

22. Started by tntal1,

מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 וכן 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת ומסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ssd של 250 גיגה (אבל צריך עוד אחד של טרה) 16 גיגה ראם(אני לא יודע איזה סוג, אם אפשר הסבר איך לבדוק בשביל תאימות), 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה, עדיף שיהיה ידית במארז, לא צריך אורות 7. האם הא…

23. Started by kondson,

עזרתכם בבקשה אני סובל מקריסת דיסקים SSD של אינטל ושל קרושיל מעונין לרכוש את הדיסק בכי אמין שיש 256 GB או 512 החיבור של הדיסק זה SATA

24. היי חברים, וואו שנים שלא התייעצתי כאן מאז המפרט שהרכבתי ב-2008 (Quad 9450 ו-Radeon HD4870 - לוותיקים שמבינכם) אז ככה בזמנו היו חנויות מאוד מסוימות שמהם הומלץ לקנות מחשבים וכאלה שלא, מטעמים של איכות הרכבה בדיקות יציבות ועוד. הומלץ בעבר להתרחק מחברות כגון KSP ו-IVORY ולדבוק בחנויות כגון TMS ועוד חברה בחולון ששכחתי את שמה אך היתה מציעה גם שרות אוברקלוק בעת רכישת המחשב. אני כרגע בשלב הרכבת המחשב ומתייעץ פה ושם, אך בכל הקשור להרכבת המחשב האם עדיין יש חשש מלקנות מחשב ב-KSP או איבורי? האם הם מבצעים סידור כבלים מקצועי? בדיקות יציבות? תודה לעונים.

• 1 תגובה
    • 5.4k צפיות
  25. Started by yairp,

אני מתכנן לקנות מחשב עם מעבד i5-9600K עם אופציה לoverclock והבנתי שבמקרים כאלה עדיף קירור נוזלי. הבעיה היא שיש זולים ויש יקרים ואני לא בטוח מה אני אמור לקחת. ראיתי את הקירור הבא (מצורף קישור) והבנתי שהוא מומלץ למעבד הספציפי הזה, אבל אין משהו יותר זול? תודה לעוזרים

• 8 תגובות
    • 3.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים