ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,445 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, יש לי מחשב נייד Dell vostro 3300 יש לי בו מודם 3G מובנה, כבר הרבה זמן שאני מדפדף ומחפש איזה דרייבר מתאים או דרך להפעיל אותו ניסיתי הכל ולא הצלחתי.. יש מישהו שהצליח להשתמש בזה ? תודה רבה..
-
- 1 תגובה
- 731 צפיות
-
-
שלום לכולם הנה סרטון מעניין עם כמה הסתייגויות לא זניחות. ועדיין, במרוץ ליותר FPS יש משתנה חדש ( או שלא ) ... https://www.youtube.com/watch?v=ZN5m1_A08JQ
-
- 2 תגובות
- 724 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל עד הסוף. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש״ח. עדיף לא לחרוג אם לא צריך. 2.מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? המחשב נועד לתכנות פשוט (פייתון, visual studio) ותכנות כבד (matlab). כמו כן. הוא ישמש לעבודה משרדית (אופיס) וכשרת קבצים ל…
-
- 9 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
השימושים שלי הם קבועים, זה לא משתנה בהתאם ליום/זמן/וואטאבר, קבוע אני מריץ סידור כזה: מערכת הפעלה מותקנת ומערכת הפעלה אחרת בוירטואליזציה (משמע אם אני מריץ לינוקס אז וינדוס יהיה בוירטואליזציה, אם אני מריץ וינדוס אז לינוקס בוירטואל, רק מערכת הפעלה אחת בוירטואל). משהו של אופיס תמיד פתוח תוכנת מייל תמיד פתוחה (כרגע אוטלוק של האופיס 12) מסנג'ר+סקייפ 2 חלונות פיירפוקס עם בממוצע 5-10 טאבים בכל אחד 2-3 קונסולות שליטה (קלילות מאוד). נגן עם מוזיקה/רדיו/סרט ברקע ולפעמים איזה משחק קליל כמו GTA2, אין לי דרישות למנוע גראפי. הכי חשוב זה שבסידור הקבוע הזה לא יהיו תקיעות/איטיות/דילאים מעצבנים וכו'. אני יודע שאני יכול לאחד את תוכנות המסרים לאיזה טריליאן, לעבור לכרום, לעבור לתוכנת …
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן לכולם, האם המפרט הבא,זה הטוב ביותר ב 4200 ש"ח? זה מ- COM4U : אני יודע יש מצב למצוא באיזה 100-200 ש"ח יותר זול. מעבד -1088 ש"ח:AMD ATHLON 64 3000 Box Socket 939 1600fsb+thermaltake cooler לוח-767 ש"ח:GA-K8NS ULTRA939-Gigabyte זכרון-535 ש"ח:DDR 512mb 3200 PC4000 Samsung Original (אח"כ אקנה עוד 512 ל DUAL) כרטיס מסך-1517 ש"ח:ALBATRON 6600GT AGP 128mb מארז+ספק-334 ש"ח:SUPERTALENT-ARMOR 833-Black with 400watt מה אתם אומרים,אני יודע שהכרטיס מסך יקר קצת,איפה יש אותו סוג רק ב 1300 או משהו. תודה,מחכה לתגובות. לא יודע מה אם אחריות אם זה לא 3 שנים לא אקח,ועל הזכרון לכל החיים אחריות. תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 739 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? צפיה בתכני HD ועריכת וידאו על מערכת Avid Media Composer 4 בתדירות מועטה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב - 1920X1200 מסך 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות+ 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? א. יש לי כ.מסך של RADEON 3600 HD..אני לא יודע אם זה מספיק טוב.. ב. יש לי 2 כרטיסים של ג'יגה זיכרון..לא זוכר איזה DDR..האם אפשר לצרף אותם ל 4 ג' זיכרון שיהיו 6? או שזה לא עובד ככה מבחינת חלוקה? 5. עד כמה חשוב…
-
- 0 תגובות
- 533 צפיות
-
-
שלום, אני אשמח להמלצה למחשב נייד לשימוש כללי ועריכת תמונות לא כבדה. המאפיין החשוב לי ביותר הוא מסך איכותי עם רזולוציה גבוהה - המחשב אמנם לא ישמש למשחקים או סרטים, אבל ברזולוציה סטנדרטית של 1366X768 אני שם לב לפיקסלים וזה מפריע. אני אוהב חדות בנוסף, רצוי כמובן מעבד טוב (i5 לפחות) וכמה שיותר זכרון כדי לאפשר עבודה מהירה עם כמה תוכנות במקביל והרבה טאבים פתוחים. המחשב יהיה בשימוש בבית בעיקר ולכן משקל וגודל לא משנים. דגמים שבחנתי: Lenovo Ideapad z510 http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=874263 15". אהבתי את הרזולוציה של 1920X1080. Dell Latitude E5440 LT-RD33-7821 http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=878129 14". רזולוציה גבוהה של 1600X900. Lenovo…
-
- 7 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000₪-3500₪ 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גלישה באינטרנט, אופיס , 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אם כלול במחיר 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? שיהיה קל 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן …
-
-
- 17 תגובות
- 2.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם! יש ברשותי מחשב נייד, IBM T42, שלא צריך לציין שזה מחשב נהדר מכל הבחינות העניין הוא כזה, יש לי איזשהו צורך בנתונים שירוצו מולי 24 שעות ביממה, והיה ממש ממש נוח אם זה היה בנפרד מהדסקטופ שלי, שאני עובד עליו לעריכת סאונד ומשחקים, אז חשבתי כבר, אם כבר אני משאיר פה לידי את הלפטופ פתוח כל הזמן, אולי אני גם אעביר את כל המדיה אליו! מוזיקה, סרטים, שיתוף קבצים, אפילו עבודה בפוטושופ, כל ה"בולשיט" ואשאיר את הדסקטופ נקי מתוכנות מעצבנות, שיהיה זמין בשיא הכוח למשחקים ועריכת סאונד. האמת שאף פעם לא יצא לי לאמת את זה בצורה רציונלית, את הדסקטופ, מכורך הנסיבות, אני משאיר דולק כל הזמן, ואני יודע שדסקטופ יכול לפעול שנים בלי כיבוי אבל אני לא יודע מה בנוגע ללפטופ :'( הלפ…
-
- 4 תגובות
- 774 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לשדרג לכרטיס מסך חדש, כמה הכרטיס שלי שווה היום ? (כרטיס במצב מעולה, לא עבר OC), תודה מראש !
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? רציתי סביב 3000 שקל אבל הבנתי שזה לא מאד ריאלי, כרגע הציעו לי 2 מחשבים במחיר סביב 4000 שקל. מצרף את הפירוט למטה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדתית, אינטרנט, תכנות פייתון, עבודה עם מערכות מסחר, לעיתים מאד רחוקות עובד עם lightroom 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא צריך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי דיסק של SSD, לא חייב להעביר 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב …
-
- 0 תגובות
- 788 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, מה דעתכם על ASUS 1201 או המלצה אחרת לצרכים הבאים. נטבוק שיריץ סביבת Visual Studio Csharp יציאת VGA לחבר למסך גדול יותר ואפשרות לתמוך ברזולוציות גבוהות .. 1600 /1200 גודל ומשקל כמה שיותר קטן - הרעיון הוא לסחוב לכל מקום ולחבר למסך גדול יותר כשיש אפשרות מחיר - עד 2500 ש"ח. תודה לעונים
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי חברים רכשתי לבסוף סמסונג RV520, יש לי מחשב נייח אליו מחובר הראוטר האלחוטי 3COM. אשמח אם תוכלו לעזור לי דרך הדרכה ברמה של ילד בן 5 שאוכל לגלוש דרך המחשב הנייד עם הראוטר הקיים. תודה רבה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 613 צפיות
-
-
טוב אנשים פתחתי כבר כמה דיונים על כל מיני שאלות והתפלצפויות ושטויות ובסוף לא החלטתי מה אז יש לי 3500 שקלס לקנות: לוח אם - שיכלול כרטיס קול , הסתבכתי בשאלת ה NFORCE2 : יעיל לא אקפטיבי וכו'.... תחליטו אתם מעבד - חשבתי על AXP2000+... זכרון - 333 DDR נפח כמה שיספיק בתקציב אבל כמו שאמרתי התסבכתי על DUAL DDR וכו... מארז - חשבתי על CI-6919 צורב - משכתב לא ממש עקרוני לי מה כמה ולמה... הכי זול שיש. דיסקשיח- WD 8MB BUFFER 40GB מספיק לי... התקציב בעקרון הוא גמיש אבל רק אם זה שיפור משמעותי וכדאי ולא מוגזם. אם אתם חושבים שכדאי לחכות מאיזושהיא סיבה...זה גם אפשרי אה ו OC לא מתוכנן... תודה!
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי אני רוצה לקנות מחשב חדש. תקציב של 11 אלף פלוס מינוס גמיש. בגדול אני רוצה להוציא את המירב חומרה לתקציב למחשב גיימניג + עריכת תלת מיימד ושיהיה הכי שקט שאפשר אם זה בקירור נוזלי או כל דבר אחר. בגדול חשבתי על בסיס Ryzen 7 7800X3D וכרטיס RTX 4070Ti Super כמובן אשמח לשמוע הצעות יעול, אם יצאו לו ביצועים יותר טובים לגיימינג ותלת מימד עם חומרה שונה לחלוטין אני פתוח להצעות. תודה רבה לכולם!
-
- 0 תגובות
- 301 צפיות
-
-
שלום לכולם ! אני מעוניין לקנות מחשב בתקציב של 4500 ש"ח ואם אצתרך לחרוג אז לא יותר מ 5000 ש"ח השימושים שלי הם : סרטים,אינטרנט(גם אלחוטי),הורדות, ומידי פעם משחקים כמו NEED FOR SPEED- UNDER GRAUND 2 או RED ALERT 3 (כמו-כן אם יצא בקרוב עוד משחקי אסטרטגיה כאלו אני מעדיף שיהיה לי את היכולת להפעיל אותם - לא משהו בסגנון פעולה שאז צריך כרטיס חזק מאוד) וגם שאני יוכל לראות סרט במקביל להורדות, אני צריך להעביר את המחשב פעם בשבוע בין 2 דירות אז לא "מפריע" לי משקל אך שלא יהיה 4 ק"ג כי עדיין אני אצתרך לסחוב אותו מידי פעם. חשוב לי שיהיה בו: 250GB(הרד דיסק) , (זיכרון) 2GB, מסך "15 ומעלה(סרטים..) ועדיפות ל XP (למרות שאפשר להסתדר גם עם ויסטה) אני קונה אותו ל 4 שנים לפחות אז חשוב לי שהוא י…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
במחשב הנייד שלי acer aspire 5741g אני מטעין את הסוללה וזה לא נטען יותר מ בערך 12 אחוז אח"כ שאני מוציא מהספק כח זה יורד אחרי דקה ל 5 אחוז ונשאר ככה איזה שעה וחצי ואז נכבה אז הבעיה שאני לא יודע כמה אחוז נשאר לי לסוללה באמת וסתם בכללי למה זה קורה אני משתמש ב win 7 64 bit בתודה מראש לכל העוזרים
-
- 2 תגובות
- 836 צפיות
-
-
שלום! יש לי מחשב נייד של HP דגם pavilion Sleekbook 14 התקנתי כמה משחקים מטורנטים וכנראה שהיו בהם המון ווירוסים. אתמול המחשב נפל לי מגובה דיי נמוך ( בערך 70 סנטימטר). שמהמחשב נפל הוא נתקע כל הזמן. לא הופיעה שם התראה על תקלה בהארד דיסק (זה הארדיסק רגיל לא ssd) . עשיתי רענון לווינדוס (ווינדוס 8) והמחשב לחזר לפעול בסדר אבל אחרי כמה שעות הוא חזר להיתקע וכל כמה זמן המחשב קרס עם מסך כחול. כשאני מנסה להפעיל אותו ישר לsafe mode (לחצתי f8) המחשב עשה כל הזמן ביפים ארוכים ונתקע. הוא עלה רגיל כשעזבתי את f8 ואז גם לא היה ביפ. הצלחתי להפעיל מצב תיקון דיסק. זה יעזור? אני אצליח להציל את הקבצים שיש בהארדיסק? ממש תודה לעוזרים!!!
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכנן לקנות laptop, ויש לי התלבטות לגבי המעבד: איזה מהמעבדים הנ"ל יותר טוב i7-2670QM או i5-2540M ? ואם אין תשובה חד משמעית, אז ב"יותר טוב" אני מתכוון ליותר טוב מבחינת השימושים שלי: אני רוצה להיות מסוגל להפעיל את כל התוכנות האלו במקביל ולעבוד בצורה שוטפת: visual studio, eclipse, photoshop cs5, office2010(all open), firefox(10 tabs min), mysql ז"א, אני רוצה מחשב שיהיה מסוגל לעמוד בעבודה שבה אני מתכנת, עושה גרפיקה, גולש באינטרנט ומשתמש בword excel powerpoint, וגם עובד עם mysql לצרכי לימוד.. הסתכלתי על שני המעבדים הנ"ל בעמוד של אינטל: http://www.intel.com/content/www/us/en/processor-c... מצד אחד יש כמה טכנולוגיות שיש ל-i5 ואין ל-i7, בנוסף לעובדה מהירות השעון ש…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח אפשר חריגה עד ל-5000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש עיקרי משחקים ושרת גיבויים ומשחקים. שימוש משני לעבודה הנדסית. משחקים: The Witcher 3, Anno 1800/117, GTA V/6 City's skyline' F1 2024, War thunder תוכנות: Solidworks, Matlab Python 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי כוןן HDD של 4 TB שישמש לגיבויים ואכסון מסמכים. כונני SSD של 1TB ו0.5 TB בחיבור SATA בתור אחסון משנה 5. עד כמה חשוב שק…
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום.. אני צריך מפרט למחשב שאני עובד איתו בעיבוד סאונד.. שיהיה שקט... כרטיס מסך שיהיה סבבה לא מובנה... מסך 19" דק.. חריגה 200 -+ עדיף בלי... הנה משהו שחשבתי עליו : מעבד Intel Core 2 Duo E6550 Box ₪875 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE6550 לוח אם GIGABYTE GA-P31-S3G ₪442 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39275 כונן קשיח Western Digital WD2500AAKS 250GB ₪398 http://skypc.co.il/product.asp?pid=2500AAKS זיכרון TwinMOS DDR2 1024MB 667Mhz CL5 ₪142 http://skypc.co.il/product.asp?pid=TMOS1GBDDR2-667 כרטיס גרפי Leadtek nVIDIA GeForce 7600GS 256MB PCIe ₪243 http://skypc.co.il/product.asp?pid=LV154 צורב Pioneer DVR-115D X20 DVD ₪163 http://skypc.co.il/product.asp?pid=PDV…
-
- 2 תגובות
- 681 צפיות
-
-
אני סטודנט להנדסט חשמל ומעוניין לקנות מחשב שולחני חדש למטרות עבודה, לימודים, ואינטרנט.(הרצת מאטלב, ויזואל סטודיו וכ"ו) (לא כול כך למשחקים) יש לי מספר שאלות למי שמבין בעניין ויכול לעזור. 1. האם שווה וכדי להשקיע ולרכוש מחשב עם מעבד 4 ליבות בשלב זה? 2. האם כדאי לשדרג את הזיכרון ל4 GB למרות העבודה שחייבים את מערכת ההפעלה WINDOWS7 64BIT ? האם כרטיסי הקול 5.1 ערוצים HD היושבים על לוח האם הם מספיק טובים כדי להנות ממוזיקה דרך המחשב או שזה בלוף? מעוניין שהמחש יהיה בעל אופק שידרוג וכן המלצה על חנות באזור ב"ש? (אפשרות גם לראשון לציון) תודה מראש על העזרה
-
- 2 תגובות
- 561 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד חזק שאני אוכל לעבוד איתו בצורה שוטפת שיהיה אפשר להפעיל עליו הרבה תוכנות בו זמנית למשל פוטושופ תוכנה לבניית אתרים אינטרנט ואני צריך שהכל יעבוד חלק ביחד.. רוב העבודה איתו תיהיה עבודה משרדית אבל עבודה משרדית כבדה... אני מעוניין שהמחשב גם יוכל להריץ לי משחקים למשל warcraft 3 על הגרפיקה הכי טובה שלו... age of empires3 על גרפיקה טובה וכו'... יש לי בקשה קטנה ממכם -בבקשה אל תתנו לי הרבה הצעות למחשבים שונים כי אז אני לא יכול לבחור בניהם ובסוף אני לא קונה כלום! אני אשמח לקבל הצעה למחשב או שתיים וזהו - בקשר למסך - אממ אין לי בקשות מיוחדות - אני רוצה מסך 17 שטוח עד 1000 שקל (אם אפשר פחות אז זה טוב)
-
- 37 תגובות
- 3k צפיות
-
-
הנייד נכנס למצב המתנה לאחר 10 דקות למרות שביטלתי את האופציה הזאת דרך ניהל צריכת החשמל ואפילו ביטלתי את שומר המסך. מה עושים? יש עוד מקום שצריך לקנפג?
-
- 1 תגובה
- 585 צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין במחשב נייד, לפי המפרט הבא: * מטרות המחשב? מחשב לסטודנטית, בעיקר עבודה עם אופיס וקצת אינטרנט * גודל המסך? מתלבט בין 11" ל 13", עדיפות למאט, עדיפות ל 11" * רזולוציית המסך? סטנדרטית לגודל המסך * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? קל, המחשב יתנייד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, כ 6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיפות ל SSD, אפשר קטן * כונן אופטי? אפשר * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, אבל חשוב שנותן האחריות יהיה "נורמלי" * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אני מח…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-