ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,339 דיונים בפורום זה
-
היי... כרגע נמצא באילת ואני מחפש מחשב נייד שיתאים ללימודים בחודש הבא. הלימודים יכללו תיכנות. המחיר בערך בין 2500-3000.. שאיפה שהמעבד יהיה דור 10 לא חשוב לי מסך טאץ'. יהיה קל לנשיאה. שיגיע עם ווינדוס. ומסך 15.6. היה לי בעבר lenovo ideapad.. לא היה לי כל כך נוח.. כרגע עם dell inspirion בן 4 שנים.. אהבתי את הדגם. הסתכלתי על זה https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=31682&site-search=1 תודה רבה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 2500 שח. אפשר לחרוג קצת. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? סטודנט להנדסת תוכנה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עד 1.7 קג 9. מתי מתוכננת קניית המחשב (רצוי מאוד לבקש מפרט במועד קצר מעת הקניה)? בהקדם 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: הכי חשוב לי משקל, אחריות ואיכות החומר. חשבתי על: https://ksp.co.il/?uin=80301 ופשוט להתקי…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תקציב: 2000-2500 ש"ח אפשרות חריגה עד 3000 עדיף כמה שיותר זול כמובן😁😁 שימוש:כרגע תוכנות אופיס למיניהם ובעיקר וורד אבל אני מתכנן ללמוד תכנות בקרוב ואני לא רוצה להחליף מחשב כלכך מהר אז עדיף מחשב שמתאים לתכנות גודל/משקל: שלא יהיה כבד יותר מ2.5 ק"ג הגודל לא משנה (כמובן עדיף מחשב קטן אבל ראיתי שבניידים יותר גדול יותר זול) מערכת הפעלה: ווינדוס 10 לא משנה home / pro מתי מתוכננת הקניה: בחודש הקרוב חנות מועדפת / איזור מגורים:אין חנות מועדפת איזור פרדס חנה כרכור (אני כרגע בצרפת אם יש פה משהו במחיר טוב) חיבורים: HDMI ו usb 3.1 (למרות שמין הסתם יש אותם ברוב המחשבים כבר) אפשרות לשדרוג: עדיף א…
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אוקי יש לי מחשב נייד ממש מעולה לצרכים שלי אבל אני צריך מחפש נייד שיעשה את התוצאות הבאות שיצליח להריץ Photoshop , Photoshop Lightroom . Avid / Sony Vages / Adobe Primire Pro אני צלם אירועים וישנם מקרים שאני צריך לעשות עריכות מסיביות כן גם בדרכים ואני חייל ברגעים אלא אז כך שהסכום הכסף שלי די מוגבל אני מאמין שאצליח להוציא עד 3 אלף אבל אני רוצה גם בפחות
-
- 19 תגובות
- 6.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, לפני רכישת מחשב. קנייה באילת בשבוע הבא - ksp או אייבורי. מחפש דור עשירי, i3 לפחות, 8 ג'יגה ורזולוצייה 1920 על 1080. לא מעניין אותי מסך מגע, ואפילו מעדיף מסך מט אם זה לא פוגע באיכות. מתלבט בין שני דגמים - https://ksp.co.il/?uin=73089&select=.268..271..132..162..214.&txt_search= ב2555. או https://ksp.co.il/?uin=80809&select=.268..271..132..162..214.&txt_search= ב2349. חשובה לי מאד ההנדסת אנוש - מקלדת נוחה, זווית צפייה הגיונית, פתיחה קלה של המחשב (היה לי פעם לנובו ללא מגרעת פתיחה - זאת דוגמא לחרא של הנדסת אנוש). השימושים שלי לא כוללים תכנות או גיימינג, מעט סרטים. מה מומלץ יותר? דל? hp? אשמח לכל עזרה אפשרית. תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי מפרט שבניתי באמזון ורציתי להתייעץ אתכם, אין לי צורך באחסון ואני צריך רק להוסיף מארז למפרט אני מעדיף שיהיה מKSP 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים (pubg,BF,ומשחקי אסטרטגיה) 9. מתי מתוכננת קניית המחשב (רצוי מאוד לבקש מפרט במועד קצר מעת הקניה)? בשבוע- שבועיים הקרובים 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: מעבד: ryzen5 2600 לוח אם: msi B450 TOMAHAWK MAX ram: G.Skill Ripjaws V Series 16GB 3600MHz psu: Thermaltake SPD-0700NP 80+ Smart 700W Quiet Fan כרטיס מסך מתלבט בין rtx 2060 לבין rx 5600 XT תודה מראש!
-
- 10 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 (במידה וצריך מסך 5500) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, תוכנות בנושא תכנות ושוק ההון. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? הבנתי שיש צורך במסך כי למסך שלי יהיה אוברקלוקינג או משהו בסגנון, אז במידה וצריך מסך התקציב הסופי הוא 5500. המסך הנוכחי : samsung c24f390fhm 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? המירבי 7,500 אלף שקל, מעדיף באזור ה6 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס (כולל אקסלים גדולים), אדובי (לא D3 או עריכת סרטים כבדים), visio, תיכנות, עריכת סרטים קלה (בסגנון יוטיוב חיתוך פיצול וכדו' לא אפקטים וכדו'), כרום כבד, bluestack, גיימינג קל (כדוגמת Command & Conquer: Generals). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, אבל לא מדובר בצורך ק…
-
- 29 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
שלום, מתכנן לרכוש מחשב נייח המיועד בעיקר לעבודה על אפטר אפקטס וסינמה 4D, בתקציב בין 10 ל15 אלף ש״ח. נכון לעכשיו הגעתי למפרט המצורף והייתי שמח לשמוע מה דעתכם. האם הרכיבים יעבדו טוב ביחד? האם צריך לשדרג משהו או לחילופין לוותר? תודה רבה! מעבד Core i9 9900K Up To 5.0GHz Eight Core 16MB קירור מעבד Cryorig A80 280mm Hybrid Liquid CPU Cooling זיכרון 64GB DDR4 3200 מאיץ גרפי NVIDIA GeForce RTX 2070 Super 8GB 2x 90mm Fans מערך שבבים Intel Z390: 4x USB3.1, 1x USB3.1 Gen2(A), 1x USB3.1 Gen2(C), 2x PCIeX16(16/4), 2x PCIeX1 בקר Thunderbolt 3 2x Thunderbolt 3. 40 Gb/s התקן אחסון 1 1.…
-
- 1 תגובה
- 892 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? ניתן לחרוג ב-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? המחשב מחובר ישירות לטלויזיה. משמש לעבודה עם מסמכי אופיס, גלישה במספר רב של אתרים במקביל , צפייה בקודי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד שיהיה שקט כי ממוקם בסלון 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה בגודל, אין צורך באורות. …
-
- 0 תגובות
- 861 צפיות
-
-
מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 שח בקצת חריגה מה שימושי המחשב - VR ומשחקים ציוד הקפי- לא צריך כמה חשוב שקט- לא חשוב שקט אבל חשוב שיהיה קירור טוב כי חם אצלנו הגבלה לגודל פיזי- לא לכלול מערכת הפעלה - לא צריך העדפנה מחנות ספציפית - לא רק שיהיה אפשר להזמין דרך האינטרנט מתי מתוכננת הקניה - עוד שבועיים בערך בקשות מיוחדת - כן מעדיף שיהיה לוח אם קצת יותר טוב בשביל שיעבוד טוב עם OCULUS RIFT S כי ראיתי שהוא רגיש ליציאות USB -שיהיה יציאות 3.1 v2 כמו כן מעונין בהרד דיסק SSD של טרה שיהיה מחשב שיחזיק להרבה זמן .... תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 699 צפיות
-
-
שלום, המחשב שארכוש הוא לשימוש ביתי/משרדי/לימודי - בהחלט לא משחקים או עריכת וידאו/אודיו. בבחירה הראשונית, המרכיבים הם: לוח אם Gigabyte b365m h מעבד i3-8100 Box (כולל מאוורר למעבד) זכרון KVR26N19S8-8 אחסון Samsung EVO 860 בנפח 500GB מארז VSK3000B Antec כולל ספק BP450S (כולל מאוורר אחד לפי אתר היצרן) ברור לי שניתן להחליף חלק מהרכיבים שציינתי בזולים יותר, אך הפרמטר העיקרי שחשוב לי לפני הקניה הוא אמינות. נראה לי שהמעבד והתקן האחסון מתאימים לדרישות ואמינים. המארז בגודל minitower ומתאים ללוח האם. מה שחשוב לי לדעת הוא: האם ידוע על ליקויים בלוח האם הספציפי הזה שיכולים לגרום לי בעיות בשימוש ? בדומה לגבי רכיב ה…
-
- 2 תגובות
- 681 צפיות
-
-
הי, אשמח לעזרתכם בקניית מחשב חדש: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,000 ש"ח ניתן לחרוג ב-200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש משרדי, בנוסף פוטושופ ומשחקים לילד בגיל יסודי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב שיהיה שקט - בעלות תועלת. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? , אשמח אם הוא יהיה קטן יחסית - לא חובה…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
Dell Inspiron 15 3000 3593 המחשב הזה קיים בשני אופציות.. i5 או i7 ההבדל במחיר הוא כ450 שקל.. (2390 לעומת 2839) אשמח לחוות דעת האם יש הבדל משמעותי בין המחשבים ששוה את ההבדל במחיר הדגם המדוייק של המעבדים הוא: Intel Core i7-1065G7 Quad Core Processor, 8M Cache, 1.3 GHz up to 3.9 GHz Intel Core i5-1035G1 Quad Core Processor, 6M Cache, 1.0 GHz up to 3.6 GHz
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום תותחים, אני מעוניין לקנות את המחשב בזול שמאפשר גם להריץ משחקים כגון המשחק Age of Empires 4 שייצא בקרוב. אשמח מאוד לקבל הצעה למפרט בנושא זה. (הוספתי קובץ שבו יש את הדרישות המומלצות למשחק) תודה מראש 🤗
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
- 2 followers
-
-
היי, רוצה לקנות מחשב נייד שיתאים לגיימר, הרבה זמן לא התעסקתי עם קניית מחשב אז צריך הצעות. המחשב האחרון שלי הוא hp omen והוא החזיק לי 6 שנים וממש הייתי מבסוט עליו! אשמח להצעות, תקציב : +/- 6000 שקל עדיף לכיוון המינוס. משחקים שהייתי רוצה שהוא יריץ לדוגמא: read dead redemption 2 תודה לעוזרים!
-
- 0 תגובות
- 650 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? פיתוח משחקים ביוניטי, ובכללי לשחק משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) פירוט למטה 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא ממש 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?…
-
- 19 תגובות
- 4.9k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8,500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים כמו Overwatch , Call of Duty , Paladins , The vision 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) עדיף שיגיע עם SSD 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב שיהיה די שקט ולא מרעיש 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מו…
-
- 0 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום הבן שלי רוצה מחשב גיימינג חדש. התקציב עד 7000 לכונן בלבד. אשמח לעזרה. איך יודעים מה מציין כל מספר ואות בשם של החלק? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים [table] [tr][td][/td] [td]לוח אם ומעבד - לוח ומעבד AMD 3600-PRIME-B450M-K - AMD AMD RYZEN5 3600 (Gen3) BOX with Wraith Cooler With ASUS PRIME-B450M-K... שלוש שנים אחריות - יבואן רשמי[/td] [td]כמות: 1 ₪1094/1072[/td] [/tr] [tr][td][/td] [td]זכרונות - DDR4 - לנייח AX4U300038G16A-SB10x2 - XPG 16GB (2x8GB) 3000Mhz DDR4 CL16 DIMM - 1.35V - Black - XPG GAMMIX D10... אחריות לכל החיים[/td] [td]כמות: 1 ₪337/330[/td] [/tr] [tr][td][/td] [td]כרטיסי מסך - AMD PCIe 21294-01-20G - Sapphire RADEON RX5700 (NAVI) 8GB GDDR6 HDMI,3x DP (UEFI) LITE Compute …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 ללא חריגה ושיהיה מבוסס אינטל 2. מה שימושי המחשב ( עריכה גרפית קלה, עבודה משרדית ) 3. האם יש צורך בציוד הקפי ( מקלדת ועכבר ושני מסכי מחשב גודל 23.6) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לא) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה כן, ווינדוס לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין עדיפות 9. מתי …
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 שח, אפשר לחרוג ב5% 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, פיתוח 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בדיסק מכני (רק SSD) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? המחשב יהיה בחדר שינה, השקט חשוב מאוד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין…
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
אני רוצה מחשב אמין לעבודה פשוטה כמו אופיס אינטרנט וכדו' ושיוכל לעמוד בתוכנת בלוסטאקס ולא יתקע
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח אין חריגה, אם זה ממש שווה את זה אז 5200. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת וידאו על 1080, לא 4K, פרימייר ואפטר אפקט (עבודה על טמפלטים לא כבדים מאוד.. ורינדורים) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? שיהיה בגודל סביר יותר חשוב התמורה מאשר הגודל. 7. האם האם יש…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח, מעדיף לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים וצפיה בסרטים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך, מקלדת מכנית 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין חשיבות לגודל, שלא יהיה מלא בלדים. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-