עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אהלן, לסוכנות ביטוח דרוש מחשב + מסך. השימושים הם תוכנות ביטוח בעיקר, מיילים, הדפסות וכדומה. התוכנות לא כבדות ולא דורשות משאבים כבדים. איזה מפרט מומלץ? SSD נחוץ פה? עדיף מעבד I3 שיחזיק מעמד כמה שנים.. אשמח להמלצה מהיכן לקנות. תודה מראש, אורי.

2. שלום, 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות על הדברים שלא יורגשו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג מ7000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות (תחביב לא מקצוע), בעיקר משנה לי חיבור פנורמות. עבודה עם cuda (כמחשב שני לא מחשב עבודה עיקרי). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): lightroom, matlab - תדיר ב) המחשב לא לגיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך (מחכה בעקבות ההמלצות של…

• 11 תגובות
    • 3.5k צפיות
  3. איך זה עובד? יש יצרנים שיש להם וכאלה שלא? או שזה תלוי בחנות שבה קניתי? או בדגם? לdell, aus וhp יש אחריות בינלאומית?

• 4 תגובות
    • 3.5k צפיות
  4. Started by no_way,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן! 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בלבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: GTA V - WATCH DOGS. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 1 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בי…

• 18 תגובות
    • 3.5k צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימאלי? התקציב שלי הוא עד 2500 שקלים. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אשמח לשני תקציבים - אחד חסכוני, (נגיד, עד 2000 שקלים) ואחד שמנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? התקציב הנקוב הוא אחרי חריגה (מקורי 2000 ש"ח, חריגה 500) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית וגלישה באינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן אופטי, כרטיס מסך, כונן קשיח HD. (SSD) אין צורך בכרטיס מסך (יש 7600G…

6. Started by KF,

חג שמח! האמת שאני נמצא כרגע בהתלבטות.. המחשב עוד מעט בן 3. רציתי להתייעץ אתכם האם כדאי לשדרג את הכרטיס מסך ל-4080? (ואולי לנסות למכור את הנוכחי). האם לא יהיה צוואר בקבוק עם המעבד? אני משחק כרגע ברזולוציה 1440P על כל ההגדרות והפילטרים במקסימום. ישנם משחקים כבדים שהכרטיס כבר מגרד את ה-60FPS ואפילו יורד מתחת באיזורים מסויימים. האם הייתם משדרגים את הכרטיס עכשיו או מחכים עוד שנה/שנתיים ומחליפים כבר את כל המערכת? AMD 5900X Gigabyte X570S AERO G XFX Radeon RX 6800 XT Samsung 970 EVO Plus 1TB Crucial P3 2TB PCIe Gen3 3D Crucial Ballistix 32GB (4x8gb) 3600 cl16 Corsair iCue H115i Elite Capellix Corsair HX850 850W Platinum …

7. Started by Sheli Sharon Kats,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 באילת!!!! א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שבא לכם ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה/לימודים/תיכנות מאוד חשוב תוכנות לתכנות אני משתמש בזה המון / פוטושופ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכונות יחסית כבדות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 14.0/15/17 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינויות + 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין …

• 5 תגובות
    • 3.5k צפיות
  8. היי, אני פחות או יותר מאוהב ב-Samsung 900X3A, אבל אני לא מכיר יותר מידי טוב את השוק נכון להיום. אני רוצה להחליף את הלפטופ שלי (דל וסטרו 13") בלפטופ חדש מהסגנון הנ"ל. הדרישות: כמה שיותר דק וכמה שיותר קל, זמן סוללה כמה שיותר גדול - ולמרות שזה סותר את הנ"ל - מחיר כמה שיותר זול האם קיימים מתחרים לסמסונג הנ"ל שעוקפים אותו באי-אלו פרמטרים ממה שציינתי? כלומר, אותם נתונים טכניים (לא אכפת לי שיהיה למשל איטי יותר, מה שחשוב לי זה מה שציינתי מבחינת עובי משקל וסוללה) אבל זול יותר = מצויין או למשל אותו מחיר אבל קל/דק/זמן סוללה ארוך יותר = גם מצויין תודה

• 15 תגובות
    • 3.5k צפיות
  9. היי, אני מתחיל שנה ב' בלימודי הנדסת תוכנה, יש לי כיום כ-3 שנים לפטופ לנובו G570 עם מעבר B940 Dual Core. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) לימודי תכנות (VS, Eclipse), משחקי רשת בעיקר MuOnline שירוץ במחשב 24\7 * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 יש עדיפות למאט אך ממש לא חובה * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) HD 1366x768 מספיק * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר …

• 17 תגובות
    • 3.5k צפיות
  10. Started by Erez77,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - התקציב הוא 4500. חריגה בתוספת מסך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - בעיקר מחשב לאדריכלות, תוכנות כמו autocad, sketchup, 3dmax ואולי קצת רינדורים. חוץ מזה שימוש כללי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - קיים מסך 24" של סמסונג, מעוניין להוסיף עוד מסך חדש. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - שלא יהיה רועש מידי. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)…

11. Started by JackBauer,

מה שאני רוצה בטוח זה, זיכרון 1 GB . לא צריך הרבה מקום הארדיסק .. להפציץ כרטיס מסך . יש למישו רעיונות יצרתיים?

• 40 תגובות
    • 3.5k צפיות
  12. עכשיו אני עדיין לא בטוח לגבי הI5 נראה לי שאני יחליף לI3 אבל בכל מקרה רציתי לדעת אם כל הרכיבים מתאימים לדוגמא אם הספק מתאים למארז אם המאווררים מתאימים לגובה של המארז וכאלה דברים אשמח לעזרתכם תודה מראש [table][tr][td]מעבדי אינטלCore i5 2400 3.1Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray21188[/td][/tr][/table][table][tr][td]מאווררים וגופי קירורמאוררים למעבדים Scythe Shuriken 3 Heat Pipes CPU Cooler19931[/td][/tr][/table][table][tr][td]לוחות אם למעבדי אינטלASUS P8H67-M PRO B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, HDMI, DVI21475[/td][/tr][/table][table][tr][td]זכרונותDDR3 1333Mhz 1x4GB Kingston21091[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]דיסקים קש…

• 36 תגובות
    • 3.5k צפיות
  13. שלום לכולם, אני חדש כאן בפורום, עברתי על המון פוסטים לפני שהחלטתי לפתוח אחד משלי כי לא מצאתי פוסט התייעצות שתואם לצרכי - אשמח מאוד לקבל המלצה ! מחפש המלצה למחשב נייד (נייד וקל) שישמש אותי בכמה שנים הקרובות * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (הרבה הקלדה), עריכת סרטים ליוטיוב באיכות טובה, צפיה בסרטים, גלישה מרובה באינטרנט * גודל המסך? בין 11-13.3 (מעדיף שהמחשב יהיה נייד וקל כי אני מתרוצץ ממקום למקום ואסחב אותו על הכתף 2-5 שעות ביום) האם חשוב מסך מבריק או מאט? אין לי ככ מושג מה עדיף, אבל אני אשתמש בו בעיקר במשרד, בית קפה ולעיתים רחוקות בפארק. * רזולוציית המסך? שיראו טוב סרטים * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? הייתי רוצה להקליט סרטוני וידאו אז יהיה נחמד אם יהיה סאונד טוב …

• 13 תגובות
    • 3.4k צפיות
  14. אז ככה, בגלל שאני משחק 2 Guild Wars ואין אותו לPS4, חשבתי להיפטר מהPS4 ופשוט לקנות מחשב לסלון שיריץ לי גם את המשחק וגם כותרים מגניבים שיצאו. המשחקים למחשב משמעותית זולים יותר אם קונים CDKey או בSteam, אז אני מניח שאפשר להרשות עוד אקסטרה 500 שקל. יש חיה כזאת? מחשב שאני אוכל לחבר לטלוויזיה ולרמקולים שייתן ביצועים שווים או עדיפים לPS4 ויעלה לא יותר מ500 שקל ממנו? נקודות בונוס על מארז שוכב יפה שייראה טוב בסלון. תודה רבה

• 45 תגובות
    • 3.4k צפיות
  15. Started by HaJ-B,

שלום לכולם. אז כמו שהכותרת אומרת, אני מחפש כרטיס מסך איכותי וטוב שיריץ משחקים בהגדרות הגבוהות ביותר, ורצוי על רזולוציה מקסימלית של 1920 (אני כרגע עם מסך 19", אבל הסיכויים הם שבקרוב אחליף, ואם 1920 בלתי אפשרי, אז לפחות 1680). אולם, ישנה בעיה אחת ויחידה שהיא לא התקציב, והיא שהמחשב שלי הוא בן כמה שנים טובות. אמנם החומרה שרכשתי בזמנו הייתה די איכותית, ואני מרגיש שהמחשב יכול לסחוב עליו עוד כמה שנים של משחק. ואז, כאשר כבר "התבייתתי" על הכרטיס הזה, הייתי צריך לשאול לגבי צוואר בקבוק שעלול להיווצר למערכת שלי, אך באותה ההזדמנות שבה איעזר פה במומחים, אבקש המלצה לכרטיס מתאים יותר, במידה והכרטיס הנ"ל חזק/חלש מדי למערכת שלי, המפורטת להלן: [TABLE] [TR] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD=col…

• 25 תגובות
    • 3.4k צפיות
  16. הסר כמות. מוצרים סה"כ Gigabyte GA-7VAX KT 400 Samsung DDR 256MB 2700/333mhz WD 40GB 7200RPM 8 MB Cache special version Leadtek Winfast GF 4 4200 64MB Hercules Gamesurround Fortissimo 7.1 BENQ DVD-ROM 16x48 RETAIL TEAC FLOPPY DRIVE 1.44 Thermaltake Volcano 7 PLUS NEW Thermaltake CRYSTAL ORB for VGA הרכבת מחשב במעבדה ARCTIC SILVER 3 AMD ATHLON XP 2400 + FAN סה"כ 4,756 ש"ח מה אתם חושבים על המפרט הזה? שווה קנייה? ובאותה הזדמנות רציתי לשאול אותכם אם מישהו מבין, איזה מארז כדי לקנות?

• 20 תגובות
    • 3.4k צפיות
  17. אני סטודנט ואף פעם לא ראיתי מישהו שיש לו מקלדת LAPTOP עם תאורה.. אולי זה עסק של גיימרים? אולי זה סתם הקטע (כמו הניאון הסגול ברכבים?) ואולי אני מפספס משהו?! לא מצאתי תשובה בפורום (חיפשתי "תאורת מקלדת") ואפילו במדריך שלכם לקניית נייד באתר.. אשמח לנימוק ענייני נ.ב. אני מקליד בחושך - והמסך מאיר את המקשים יופי

• 10 תגובות
    • 3.4k צפיות
  18. Started by fastidious1,

* מטרות המחשב? סטודנט למדמ"ח אני מאמין שרוב השימושים יהיו תכנות, אינטרנט(בד"כ לפחות עם 10-15 טאבים פתוחים) גודל המסך? בקטע הזה גם רציתי להתייעץ .. האם לא להתפשר על פחות מ15 אינץ' אני פשוט בעבר לא תיכננתי ואני לא יודע איך זה יהיה מהבחינה הזאת משקל רצוי? כמה שיותר קל .. בערך 2.5 ק"ג האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? באזור של 3-4 שעות האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA HDMI וכו) HDMI בלוטות? לא גודל מינימלי של כונן קשיח ? אין .. האם כדאי לשלב SSD או שאין צורך למטלות תכנות בסיסיות בתואר ? כונן CD/DVD? צורב? לא כונן Bluray? לא האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא…

• 2 תגובות
    • 3.4k צפיות
  19. Started by NewJersey,

המטען קיבלתי בקניית המחשב נגנב לי. אני מבולבלת מעט לגבי האפשרויות להחליף אותו: מקורי, אוניברסלי, וואט,כניסות, יצאות... אשמח לדעת איזה יתאים למחשב שלי וגם איפה אפשר לקנות בירושלים. תודה

• 8 תגובות
    • 3.4k צפיות
  20. Started by ccc,

ASUS A7N8X אן פורס 2 AMD ATHLON XP 2000+ CASE+WIBDOW+LAMP 256DDR266-2*128 5 EXTRA CASE FANS G-FORCE 3 Ti200 128MB DDR DVD ROM HITACHI CD ROM TOSHIBA 52 SUPER WOOFER 2800W\ OPTI MOUSE USB MULTIMEDIA KEYBOARD tt volcano 9 hard cano 2 hd megira מחשב טוב? יריץ הכל? המלצות טענות בקשות לגבי המפרט לכאן..

• 19 תגובות
    • 3.4k צפיות
  21. Started by KingYes,

שלום לכולם, אני מעדיף לקנות מ-KSP.. גם המיקום וגם השירות שאני מאוד מרוצה מהם. אני צריך מחשב עד מחיר של 3800-4100 ככה.. בלי מסך ובלי ציוד הקיפי. אני משתמש במחשב בעיקר לפיתוח WEB ותוכנות (קימפול ו-VS2010). כמו כן, אני רוצה להריץ משחקים ברמה גבוהה.. אני מוכן להשקיע כסף, העיקר שאני יקבל מוצר איכותי ולא להתפשר על חלקים שבעתיד הקרוב אני "יתבאס" שלא השקעתי עוד כמה שקלים בשבילהם. האם אני צריך I7? כמה RAM אני צריך? איזה כרטיס מסך? אני כמובן מחפש מארז מאוורר.. שלא יתחמם לי המחשב בקלות. איזה עוד פרטים צריכים ממני בשביל לתת לי מפרט מדוייק ואיכותי? תגידו ואני ירשום. תודה רבה !

• 20 תגובות
    • 3.4k צפיות
  22. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בסביבות ה4K חריגה אפשרית 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, עריכה גרפית של תמונות וסרטים בפוטושופ ופרימייר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין …

• 15 תגובות
    • 3.4k צפיות
  23. שלום לחברי הפורום! אשמח לעזרתכם ולדעתכם מניסיון! מצרף את המפרט ושאלון- שהרכבתי בינתיים אשמח להערות וההארות ולחוות דעתכם מניסיון! Intel Core i9 13900K / 1700 Bo מחיר: ₪ 2345 Noctua NH-D15 chromax.black CPU Cooler מחיר: ₪ 391 Gigabyte Z790…

24. Started by iveco,

חשבתי לבנות מחשב זול ולקחתי כמה חלקים מ AMAZON זה שידרוג נחמד נכון ? מעבד עם 6 ליבות ו 12 וירטואליות - מצויין למולטי טאסקינג וטוב למשחקים גם זיכרון 16 GB לוח אם פשוט לא צריך יותר *** אני אצטרך לשלם על זה תוספת מע"מ שזה יגיע לארץ ? ***

25. Started by elif744,

מישהו יכול להרכיב לי מחשב טוב בין 13 ל-14 אלף שקל .... בבקשה

• 38 תגובות
    • 3.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים