ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
שלום! קצת היסטוריה גיזרתית - בעבר הייתי סטודנט והיה לי מקבוק פרו (שאני מוכר) ששימש אותי גם כמחשב נייד וגם כמחשב גיימינג. מצבי השתנה. כעת אני מחלק את זמני בין 2 מחשבים - מחשב netbook שממנו אני כותב עכשיו ומחשב נייח לגיימינג (בלבד) שיבוא עלינו לטובה. למרות השינוי במצבי, אני עדיין מחפש מחשב בקייס קטן ונייד שאוכל לקחת מאתר לאתר. ופה האתגר הבנתי שיש סוג של קלאסס מארזים למסיבות רשת שנועד להיות נייד, חזק, מאוורר, בילט אין עם ספק טוב ועם מספיק מקום לכרטיס מסך טוב. אחד מהם הוא ה- GTR Tech GT3, אחר הוא Armor כלשהו של Thermalrake... אני בטוח שיש עוד שאני לא מכיר. הבעיה היא שאני גם לא ממש מכיר מקומות שמוכרים אותם בארץ. לגבי ציוד נלווה - אני אצליח להתארגן עליו כבר לבד המסך א…
-
- 42 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
חג שמח! האמת שאני נמצא כרגע בהתלבטות.. המחשב עוד מעט בן 3. רציתי להתייעץ אתכם האם כדאי לשדרג את הכרטיס מסך ל-4080? (ואולי לנסות למכור את הנוכחי). האם לא יהיה צוואר בקבוק עם המעבד? אני משחק כרגע ברזולוציה 1440P על כל ההגדרות והפילטרים במקסימום. ישנם משחקים כבדים שהכרטיס כבר מגרד את ה-60FPS ואפילו יורד מתחת באיזורים מסויימים. האם הייתם משדרגים את הכרטיס עכשיו או מחכים עוד שנה/שנתיים ומחליפים כבר את כל המערכת? AMD 5900X Gigabyte X570S AERO G XFX Radeon RX 6800 XT Samsung 970 EVO Plus 1TB Crucial P3 2TB PCIe Gen3 3D Crucial Ballistix 32GB (4x8gb) 3600 cl16 Corsair iCue H115i Elite Capellix Corsair HX850 850W Platinum …
-
- 10 תגובות
- 3.4k צפיות
- 2 followers
-
-
יצרן: DELL מוצר: Dell Inspiron 15R מסך מגע 15.6 INCH מק"ט חברה AD15-TS-i3 סידרה 3521 רכיבים פנימים: מעבד Intel® Core™ i3-3217U תדר מעבד 1.9GHZ תדר מקסימלי (3M Cache, 1.90 GHz) זיכרון 8GB גודל מסך 15.6INCH מסך מבריק מסך מגע כן כרטיס מסך Intel® HD Graphics 4000 זכרון כרטיס המסך משולב פנימי רזולוציה מקסימלית 1366x768 כרטיס רשת קווי קיים צורב קיים מצלמה+ מיקרופון קיים סוללה תאים 6 רמקולים קיים בלוטוס קיים כרטיס רשת אלחוטי קיים מהירות זיכרון 1600MHZ DDR3 דיסק קשיח 500gb דיסק קשיח SSD Cache לא קיים מערכת הפעלה Microsoft Windows 8 64BIT מידה 0.98 ~ 1.0 x 14.8 x 10.2 סנטימטרים (גובה X רוחב X עומק, בקירוב) משקל 2.5KG צבע צבע: …
-
- 7 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט למחשב הכי טוב שיש... ( שיריץ משחקים טוב... ) ב 3000 שח ( בלי מסך ) תודה לעוזרים
-
- 17 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 - 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Crysis 3 , GTA V וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 אינצ' של חברת Dell -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלד…
-
- 15 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
יש לי ולחבר שני לפטופים, האם ניתן לחבר ביניהם בכבל מוצלב/כלשהו וכך יהיו מזוהים כרשת ונוכל לשחק אחד נגד השני כשכל אחד במחשבו הוא?
-
- 4 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש לאולפן הביתי, לא מעוניין לחסוך במידה ויש צורך ברכיבים שישפרו משמעותית. אציין שאני לא חדש בתחום המחשבים או המוזיקה כך שתרגישו חופשי בהצעות של רכיבים שנראים לכם הכרחיים כי חשובה לי עבודה חזקה ומהירה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? יצירה והפקת מוזיקה וקצת עריכה גרפית ומשחקים לאחר קניית כרטיס מסך בהמשך. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה: Cubase Abl…
-
- 8 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
היי, בחלק מהמודעות על מחשבים ניידים עם כונן משולב שכולל SSD קטן, רשום שהדיסק של הSSD הוא לCACHE ואינו נגיש. האם אני רואה אותו בווינדוס? חשבתי שאני אמור להתקין עליו את המערכת הפעלה..מה זאת אומרת "אינו נגיש"?
-
- 5 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אהלן, לפני כ-4 שנים בקשתי פה מפרט ואכן קניתי את המחשב שהומלץ לי כאן. עכשיו המחשב קצת מקרתע והגיע הזמן להשתדרג. חשוב לציין שהמחשב אמור להריץ IDE כבדים, אמולטורים של אנדרואיד ותוכנות פיתוח כבדות, אז צריך מעבד כמה שיותר חזק והרבה RAM. הייתי רוצה להשתמש ברכיבים הקיימים כפי שאציין בהמשך: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא קריטי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) צפיה בסרטים HD, תכנות, הרצת מערכות הפעלה נוספות ב-VirtualBox במקביל, גלישה באינטרנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/…
-
- 10 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
היי, נכנסתי למנהל התקנים וראיתי שיש בעיה ב vinyl ac'97- אם אני זוכר נכון איך קוראים לזה... מה אני יכול לעשות כדי לתקן את זה? אגב, הסרתי ממנהל ההתקנים את זה כי רציתי להתקין מחדש, חיפשתי דרייברים אך ללא הצלחה
-
- 1 תגובה
- 3.4k צפיות
-
-
אני סטודנט ואף פעם לא ראיתי מישהו שיש לו מקלדת LAPTOP עם תאורה.. אולי זה עסק של גיימרים? אולי זה סתם הקטע (כמו הניאון הסגול ברכבים?) ואולי אני מפספס משהו?! לא מצאתי תשובה בפורום (חיפשתי "תאורת מקלדת") ואפילו במדריך שלכם לקניית נייד באתר.. אשמח לנימוק ענייני נ.ב. אני מקליד בחושך - והמסך מאיר את המקשים יופי
-
- 10 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניינת לרכוש מחשב עם המפרט הבא (ראו תמונה מצורפת). המחיר ב TMS יוצא כמעט 18 אלף שזה מעל התקציב שלי. חוץ מ - IVORY ו - KSP איפה עוד שווה לבדוק הצאת מחיר? תודה
-
- 4 תגובות
- 3.4k צפיות
- 2 followers
-
-
התיעצות אחרונה אחרי התלבטויות רבות הרכבתי את המפרט הבא . אשמח לחוות דעתכם השאלות הספציפיות שלי הן לגבי: התאמת הספק למארז ולצרכיי המערכת? האם ההבדל בין ה6700 ל6600 לא OK מצדיק את הפרש המחיר? עכשיו שמתי לב שלא כללתי כונן אופטי שאני חייבת. השאלה אם המארז שבחרתי מאפשר כונן אופטי? מארזים נוספים שחשבתי עליהם הם הp9 של אנטק והdefine r5? המפרט: מעבד: 1885 ₪ - * באנדל עם לוח אם * - Quad Core i7 6700 3.4Ghz + Gigabyte H170-Gaming 3 S1151 זכרון: 370 ₪ - * מבצע * - 16G (2x8G) Kingston HyperX FURY DDR4 2400Mhz CL15 כרטיס מסך: 2250 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GeForce GTX1070 8G D5 1594Mhz G1 Gaming דיסק קשיח: 429 ₪ - * מבצע * - SSD …
-
- 10 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מחשב נייד לאמא של חברה שלי, המחשב יהיה באופן קבוע בתיק שלה ולכן הדגש צריך להיות על ניידות, עד 1.5 KG. *תקציב? 2500 ש"ח, אם אפשר אז עדיף פחות. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות(אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיפות למסך 13.3 * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 ספק אם אפשרי , אבל בכללי מסך איכותי ככל שניתן עם זוויות צפיה סבירות לסרטים. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ארוך ככל שניתן ברמת התקציב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA, HDMI, ETHERNET * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD 500GB * כונן אופטי? לא חובה -…
-
- 11 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? – 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? – לא עקרוני ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית (אוטוקד, סקצאפ, ריינר כולל אפשרויות 3D) ומשרדית כולל גלישה מהירה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). – לפרנסה - אדריכל ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. – יש ציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 ע…
-
- 10 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום לכולם! לפני כשנתיים התלבטתי בקניית נייד, ובעקבות המלצות מחברי הפורום, קניתי מחשב שהייתי מאוד מרוצה ממנו. היום בבוקר פרצו לדירה שלנו ובין השאר, גנבו את הנייד שלי ואת הנייד של אשתי. לכן אני פונה אליכם שוב בבקשת עזרה במציאת מחשבים חדשים. מכיוון ששנינו סטודנטים שעובדים, ואני ספציפית בלחץ של עבודות ותקוע עכשיו בלי מחשב, לא היה לי זמן לבדוק לעומק פרטים ולכן מצטער מראש עם המידע פה חסר. מחשב 1: מחשב שישמש את אשתי. בעיקר עבודות משרדיות (אינטרנט, מיילים ואופיס). היא לוקחת אותו איתה לעבודה וללימודים, אז חשוב שהוא יהיה קל מצד אחד, אבל לא קטן מדי מצד שני (לא פחות ממסך 10). אין העדפות מיוחדות בשאר הדברים. חשוב לי שהמחשב יהיה איכותי ולא מחשב שיתחיל להיתקע עוד חצי שנה-שנה (אני בד…
-
- 10 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אז ככה, בגלל שאני משחק 2 Guild Wars ואין אותו לPS4, חשבתי להיפטר מהPS4 ופשוט לקנות מחשב לסלון שיריץ לי גם את המשחק וגם כותרים מגניבים שיצאו. המשחקים למחשב משמעותית זולים יותר אם קונים CDKey או בSteam, אז אני מניח שאפשר להרשות עוד אקסטרה 500 שקל. יש חיה כזאת? מחשב שאני אוכל לחבר לטלוויזיה ולרמקולים שייתן ביצועים שווים או עדיפים לPS4 ויעלה לא יותר מ500 שקל ממנו? נקודות בונוס על מארז שוכב יפה שייראה טוב בסלון. תודה רבה
-
- 45 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
רציתי לדעת אילו אלטרנטיבות עומדת בפניי. מעוניין במחשב נייד קטן (לצורך נסיעות) בגודל 13.3. אין צורך בכונן אופטי ובמסך מגע! מסך מט. (חובה) HDMI (חובה) מערכת הפעלה כלשהי. (חובה) זיכרון בנפח 8 או 6. (חובה) משקל- עדיפות למשקל קל כמובן אך שלא יהיה ממש כבד (שלא יעלה על 2 קילו עם שאיפה לפחות) מטרות המחשב: אינטרנט,אופיס,סרטים וכנראה שגם פוטושופ. סוללה- אין לי דרישה מיוחדת,שיהיה משהו סביר. תקציב 3K.
-
- 20 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box ¤949 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IQ6600 לוח אם ASUS P5K SE ¤439 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=31104 כונן קשיח Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB ¤344 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=10836 זיכרון Mushkin DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 HP ¤266 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=996576 כרטיס גרפי Club3D ATI Radeon HD4850 512MB PCIe ¤897 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=CGAX-4856DD צורב LG GSA-GH20L X20 DVD ¤131 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-GH20L מארז ללא ספק Antec Three Hundred ¤274 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=THREE-HUNDRED מאורר למארז Z…
-
- 59 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
היי חלקי מחשב כמו מעבד / לוח אם / זכרונות ראם/כרטיס מסך שווה להזמין מאמזון ? לא מדבר על מחשב שלם אלא על מה שציינתי.. אני רוצה לשדרג את המחשב הקיים שלי להחליף מעבדד+לוח אם+זכרונות ושוקל להזמין דרך אמזון
-
- 3 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אהלן, לסוכנות ביטוח דרוש מחשב + מסך. השימושים הם תוכנות ביטוח בעיקר, מיילים, הדפסות וכדומה. התוכנות לא כבדות ולא דורשות משאבים כבדים. איזה מפרט מומלץ? SSD נחוץ פה? עדיף מעבד I3 שיחזיק מעמד כמה שנים.. אשמח להמלצה מהיכן לקנות. תודה מראש, אורי.
-
- 18 תגובות
- 3.4k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מחפש מחשב לאשתי, השימושים הסטודנטיאליים הפשוטים- אופיס ואינטרנט. רצוי שזה יהיה Lenovo מסדרה עסקית, עם 3 שנים אחריות. גודל מסך רצוי- ''13 (לא נראה לי שקיימים מחשב כאלה עם מסך ריבועי, אבל אם יש אני חושב שעדיף בגלל תצוגת הword). רצוי מסך מט, ומסוג שיעייף כמה שפחות את העיניים (אולי מסך Led יותר טוב לפונקציה הזאת, אני לא מבין בזה). כונן אופטי לא קריטי (אני לא בטוח בכלל שזה אפשרי בגודל כזה של מסך). צריך שהמחשב יחזיק כמה שיותר זמן מבחינת הסוללה (אולי בגלל זה עדיף כרטיס מסך ששואב כמה שפחות חשמל). כשכתבתי בכותרת "תקציב לא קריטי", התכוונתי לכך שאנו מקבלים את המחשב בצורה מסובסדת, ולא קונים אותו דרך חנות פרטית. לכן, יש לנו את הפריבילגיה לבחור מחשב שימלא את הפונקציות לעיל בצורה טו…
-
- 12 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
יש לי מחשב ASUS Eee PC 1005PEB - אבל הוא לא עומד במשימה של צפייה בסרטי HD על פי הרשת, יש פתרון כלשהו עם קודקים וכו', אבל לא מצאתי איך בדיוק. אשמח לעזרה. תודה!
-
- 21 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?8500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?עדיף כמובן לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 700 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים כבדים,עריכה גרפית וHD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).PHOTOSHOP וCOREL PAINTER ILLUSTRATOR ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכל מהכי כבדים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2560X1600 "30 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צו…
-
- 30 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
הנה המפרט שלי. בעיקרון התקציב הוא עד 8000 ולא אגורה יותר כי זה ממש תקציב גבולי אז תנו שיפורים , הצעות והערות ותהפכו תמפרט הזה למכונת משחקים עצבנית: CPU : AMD Athlon XP 2400+ BOX CPU [ ¤ 818 ] 1 Motherboards for AMD : Leadtek NForce2-ST K7NCR18D PRO Motherboard (Dual DDR400,AGPx8,5.1 Sound,1394,LAN,ATA133,USB 2.0) [ ¤ 656.79 ] 1 Memory : DDR-RAM 256MB 2700 Winbond Memory [ ¤ 224.72 ] 2 Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 652.99 ] 1 Video Cards : Gigabyte RADEON 9700 Pro 128MB DDR Retail VideoCard [ ¤ 1999.89 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 53.74 ] 1 CD-ROM / DVD-ROM : DVD-ROM BenQ 16/48 Ret…
-
- 27 תגובות
- 3.4k צפיות
-