ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, לפני כשבוע פרסמתי בקשה לעזרה עם מפרט לPhotoshop. הקדמה: מצטער מראש על החפירה, ועל כל עלבון שהמפרט הזה מהווה להיגיון הפשוט. לצערי טעיתי במידות הנחוצות למארז המחשב וחשבתי שיש צורך במארז מסוג mini-itx. הבנתי עכשיו כי בעצם הגובה של המארז לא ממש חשוב, אלא הרוחב - הוא צריך להיות כמה שיותר דק. לאחר חיפושים מצאתי את שהמארז Silverstone Percision PS08 הוא המתאים ביותר - זאת משום שהוא הכי דק (16.8 ס"מ) שעדין יכול להכיל כרטיס מסך בארוך מלא, כמה כוננים וכו'. זה משנה הכל מפני שהוא מסוג mATX וזה נותן לי יותר אפשרויות. מכיוון המארז הוא זול ויחסית מאוורר, אני מניח שהוא יהיה די רועש. לכן השקעתי מעט יותר איפה שיכולתי על מנת להקטין את הרעש מהרכיבים. אשמח לעצות בנושא. רציתי לקבל …
-
- 7 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 13,000₪ ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג והמון חלוניות של כרום ותוספים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא, צריך לכלול גם זכרון העדפה לm2 ssd 2tb 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד חשוב, הכי שקט שאפשר, העדפה לקירור מים. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא משהו גדול, קטן אסטתי קומפקטי. …
-
-
- 4 תגובות
- 3.2k צפיות
- 3 followers
-
-
חברים שלום מגיעה משפחה מארצות הברית ואני מעוניין שיביאו לי מחשב נייד אולטרה בוק משם. אני רוצה שהמחשב יהיה חזק והוא מיועד לאנטרנט, לימודים, סרטים וקצת משחקים קלים עד בינוני. התקציב הוא עד 1000 דולר. מבקש לתת לי בבקשה את הדגם של המחשב. תודה מראש.
-
- 18 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
לאחר מעבר לדירה חדשה אני צריך מחשב חדש. החלטתי שאם כבר אני קונה מחשב אני יאפשר לעצמי לשחק קצת משחקים שאהבתי מאוד לשחק פעם(משחקי אסטרטגיה). אז עיקר הרעיון של המחשב הוא אינטרנט וקצת משחקי כדוגמת starcraft 2. עיקר השימוש במחשב יהיה הורדה של תכני HD וגלישה באינטרנט וקצת משחקים. תודה לכל העוזרים!!! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך תמיד טוב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא:משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני hd, אינטרנט, משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד ל…
-
- 23 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב חדש לצורך משחקים. חדש בכל התחום הזה תסלחו לי. בנוסף לעזרה בבחירת מפרט , אשמח אם תענו לי על שאלה נוספת. עדיף לקנות מחשב יד שנייה אבל יותר "חזק" או חדש ופחות טוב (מבחינת תקציב)?? 1..מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ופנאי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. counter …
-
- 4 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
1) בכל דיון שמטרתו היא בקשת המלצה לקניית מחשב נייד, יש לציין את התקציב המשוער לקניית המחשב בכותרת. כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל - ציינו את המדינה במפורט. זאת משום שהדגמים הזמינים והמחירים שונים ממדינה למדינה. פה בארץ רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) מחשב לסטודנט. הולך ללמוד מדעי המדינה באוניברסיטת בר אילן אז כנראה שלכתוב הרבה. רוצה 12, 13 אינצ' גג * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מאט, לא סובל מבריק * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות…
-
- 5 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אני מבקש המלצה למחשב לעריכת וידאו עם AVID מסך 15.6 אינץ' נראה מספיק אבל אני לא בטוח לגבי רזולוציה 1366X768 מבקש שתי הצעות - ל5000 ו7000 שקל. תודה
-
- 11 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, בשעה טובה ועזרה בפורומים השונים כאן ניסיתי לבנות מפרט למחשב החדש שלי שמטרתו תהיה בעיקר משחקים כבדים. אני לא מתכנן OC, המפרט ללא מסך שאותו אני מתכנן לקנות בנפרד בהמשך. אני צריך בבקשה את דעתכם, הערות והארות על המפרט. חשוב לי להדגיש שיש לי העדפה לכרטיס מסך והמעבד שציינתי כאן, תודה! ~~~~~~ מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Conroe BOX כמות: 1 - מחיר: ¤1304 לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3L כמות: 1 - מחיר: ¤484 מארז: ANTEC SONATA III 500W כמות: 1 - מחיר: ¤732 קירור למארז: Zalman F3 120MM Case Fan כמות: 1 - מחיר: ¤44 זיכרון: OCZ 2GB DDR2-800 Platinum Rev 2 DualKit (2x1GB) CL4-4-4-15 כמות: 1 - מחיר: ¤341 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 320Gb 16MB AAKS כמות: 1 - מחיר: …
-
- 42 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! המפרט הוא לחבר שלי. הצרכים שלו הם מחשב חזק! וזה מה שאני בניתי: CPU : Intel Pentium IV 2.6C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1327.91 ] 1 Motherboards for Intel : ABIT IC7-G Intel 875P Motherboard (HT,Dual SATA RAID,Dual DDR400,5.1 Sound, Intel G-LAN,1394, USB 2) [ ¤ 1096.55 ] 1 Memory : GeIL DDR-RAM 1GB (2x512MB) 3500 Golden Dragon Series Dual Channel Memory Kit [ ¤ 1633.4 ] 1 Hard Discs : Western Digital 120GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 669.87 ] 1 Video Cards : ATI Radeon 9800 128MB DH DVI OEM Video Card [ ¤ 1699.91 ] 1 Sound Cards : Creative Audigy 2 Bulk Sound Card [ ¤ 483.43 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" …
-
- 48 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
חשוב לי שתהיה צריכת חשמל נמוכה (ויותר נכון תפוקת חום נמוכה) כי החדר שלי לא מתאורר כמעט. בעדיפות מחנויות שיש באילת מאחר ואולי אני אקנה שם... בתודה.
-
- 19 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
חברים אני צריך בבקשה חוות דעת על המחשב הנ"ל ... מעבד:t5500 זכרון:1 ג'יגה לוח אם: אני חושב NFORS משהו כרטיס מסך :mobile intel 945gm express chipset controller האם יש אפשרו לשדרג ולאיזה? צורב dvd כולל לייט סקרייב. המחשב כולל שלט,bluetooth,wireless,ועוד בקיצור המחשב נראה פצצה אבל לא מצאתי עליו כלום באינטרנט,אם מישהו יוכל לתת חוות דעת ולהגיד לי כמה הוא שווה בערך .... אאה ועוד משהו האם כדאי להתקין עליו VISTA ואיזה?
-
- 8 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
היי מחפש לפטופ שהוא גם טאבלט. תקציב 3500 במחירי אילת. דיי ננעלתי על 2 אפשרויות, אשמח לעזרתכם. כמובן שאם יש דגם אחר מומלץ בתקציב הזה, אשמח. צרכים עיקריים גלישה ברשת, צפייה בסרטים ופה ושם פיפא/מנג'ר. לא יותר. תודה HP Pavilion x360 14-DW0002NJ / 2S375EA מעבד Intel® Core™ i7-1065G7 Quad Core Processor, 8M Cache, 1.3 GHz up to 3.9 GHz זיכרון 16GB DDR4-3200 SDRAM (1 x 16 GB) כונן קשיח 512GB SSD M.2 PCIe NVMe תצוגה 14 Inch diagonal FHD IPS WLED-backlit micro-edge touch screen (1920 x 1080), 45% NTSC, 250nits מסך מגע מאיץ גרפי Intel® Iris® Plus Graphics …
-
- 5 תגובות
- 3.2k צפיות
- 1 follower
-
-
לכל מי שדל בתקציב, מחפש תמורה נאותה לכסף, זקוק למחשב לצרכים בסיסיים, מוטב לו להציץ באיביי ולחפש מציאות בעלות ערך מדהים, לדוגמה המוצג הבא אותו רכשתי בספטמבר, ואיני מפסיק ליהנות ממנו לפניכם סקירה קצרה על המוצר זהו אחד הניידים המוצלחים בכל הזמנים, אז מה אם הוא מ-2007. זהו נייד מוחדש ע"י החנות, תקין לחלוטין, 4 ג'יגה ראם ואשר הוספתי לו SSD 2TB של מיקרון, חלונות 10 אנטרפרייז עולה בשניות. מעבד CORE 2 DUO T7400 בתדר 2.2 GHZ, כרטיס מסך ATI X1600 256MB יש קהילת מפתחים נרחבת ממנה נלקחו דרייברים מלאים כולל לוח בקרה של ATI מלא, למרות שהנייד שווק עם XP , חלונות 10 עובד ללא בעייה, יש אפילו ביוס פתוח ברשת עם עדכון SL…
-
- 16 תגובות
- 3.2k צפיות
- 1 follower
-
-
מחפש משהו קל ודק ככל האפשר. לשימוש קל אבל אני אוהב שיש לי מפרט חזק בידיים. מסך 13.3 בעל איכות גבוהה, עם SSD ומסך מגע. מצאתי כמה אבל אני לא באמת יודע מה דגם טוב ומה לא. האם אפשר לקבל המלצה לנייד שכזה? דגמים שראיתי- Dell xps 13 דגם 2015 Acer s7 וכו'. לא חייב להיות יקר אבל שיהיה עם מפרט מרשים. אשמח להמלצה על מחשב אמין.
-
- 13 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
היי, אני מחפש לפטופ חזק מאוד, לא מוגבל תקציב, יש לי מספר דרישות עקרוניות שמקשות עלי למצוא את הנדרש. דרישות: עריכה: תודה ל-LOMPY על ההערה. מעבד: i7 HQ 6th Generation מעבד i7 7th Generation - הדור החדש ביותר זכרון: 16GB DDR4 - הדגש הוא על DDR4 כרטיס מסך נפרד ולא אינטגרלי עם המעבד של אינטל כונן SSD לפחות 256GB עדיפות ליותר. גודל מסך: עדיפות ל-15 אינץ', מוכן להתפשר על 17 אינץ' בלית ברירה. קניה בארה"ב. חיפשתי הרבה ברשת ולא מצאתי אף מחשב נייד שעונה לדרישות. יכול להיות שזה קשור לעובדה שהמעבד הזה יצא לא מזמן לשוק. אולי אתפשר על פחות זכרון ועל SSD בהנחה שקל לשדרג את הרכיבים הללו. עד כמה זה אמור להיות פשוט והאם כדאי לקנות מחשב חדש לגמרי ולשדר…
-
- 8 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
היי חבר'ה, אני מרגיש שהגיע הזמן לפצות את עצמי על כל השנים שאני עם העגלה שנמצאת אצלי במפרט בצד. אין צורך בציוד נלווה, המסך שלי נשאר איתי, כך שהרזולוציה המקס' תיהיה 1680x1050. מתכנן OC. חשוב לי מארז גדול ונוח לעבודה ולהרכבה יפה, עם סירקולציה טובה. כמו כן הספק חייב להיות מודלארי, חייב. ישנה אפשרות ל-CF בעתיד. כמו כן ממשיך איתי הדיסק הקשיח, Seagate 1TB 7200.12 SATA, ככה שאין צורך בכלום חוץ מה-SSD. התחלתי לבנות לאט לאט וזה מה שיוצא לי: מעבדי AMD: Phenom II x4 Quad Core 965 Socket AM3 3.4Ghz Box מאווררים וגופי קירור: CoolerMaster V8 CPU Cooler לוחות אם למעבדי AMD: GIGABYTE MA790FXT-UD5P AM3, 790FX, DDR3 1333, PCI-E, ATI CrossFireX, HDAudio, 1394a, 2xGBL זכרונות: DDR III 133…
-
- 34 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
זו הצעה שקיבלתי ב4700, האם המפרט כדאי? MotherBoard - Intel Desktop Board WHITESBURG (DP55WB) Media. Intel P55 Chipset. Dual channel DDR3 1333/1066 MHz. 4 DIMMs, 16 GB max. CPU - Intel (Quad) Core i5-750 2.66GHz 2.5GT/sec 8MB Cache. Intel Turbo Mode CPU - Cooling Intel Active Cooler. 22.7dBA-40dBA. Memory -2X2GB DDR3 1333 CL 9. SPD (Serial Presence Detect). PC3-10666 (Kingston/Samsung/Hynix) CASE - MIDI Tower 1CP4FB 4 x 5.25inch and 7 x 3.5inch Drive Bays Vibration Proof Pads on 3.5inch Drive Cage 12 cm (34dBA) Fans with temperature flow control speed, Excellent EMI Protection Design. Power Supply - Silent 500 Watt (24Pin) ATX12V v2.3, EPS 2.91 compliant. 12cm fan cool…
-
- 29 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4.5 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים בעיקר,סרטים,גלישה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משחקים+גלישה-תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BF4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1200 מסך: http://www.dell.com/il/business/p/dell-u2312h/pd Dell U2312HM -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד …
-
- 25 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אהלן, ברשות מכר שלי ישנו מחשב מתחילת 2017, שזה המפרט שלו: מעבד intel 7500 16g ram ddr4 geforce 1060gtx 500gb hard disk (not ssd) 250g ssd והיינו מעוניינים להתאים את המחשב לשנה זו. חשבתי להציע לשדרג את לוח האם את המעבד, לוותר על הדיסק קשיח הישן ולהוסיף SSD אמנם בזמנו היתה חשובה לו האפשרות להריץ משחקים כבדים, אבל כיום זה לא משנה לו, אך מעדיף לשמר את הכרטיס מסך הקיים. לגבי הלוח האם: חשובה לנו הקישוריות: WIFI6, שיהיה בלוטות' אם אפשר, שיהיה USBC אחד לפחות, אבל אין צורך באיזה משהו מטורף מדי שכולל 10 חיבורי USB לגבי המעבד: בעיקרון לא חושב שזה משנה לי אם זה אינטל או AMD, העיקר שהתמורה תהיה טו…
-
- 11 תגובות
- 3.2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 אפשר עד 4000. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לכלול הכל 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא חשוב 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב …
-
- 8 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אני מתלבט אם לקנות מחשב חדש. המערכת הנוכחית שלי נמצאת במפרט. המחשב שאני מתכוון לקנות הוא: (אני מרכיב אותו) מעבד AMD Athlon XP 1700+ 1.47Ghz לוח אם לא ידוע של gigabyte תומך ddr (המליצו לי עליו) ספק 300w cdrom x50 כונן תקליטורים Pine ESS modem 56k כרטיס רשת מובנה על לוח האם. 128mb ddr המסך, הרמקולים, וכרטיס המסך נשארים אצלי. מארז midi tower 20gb hdd האם כדאי לי לשפר משהו? להוסיף עוד זכרון (רק אם זה הכרחי)? לקנות קירור או כל דבר אחר? (מעדיף שהשיפורים יעלו כמה שפחות כסף, בהתחשב בתקציבי הדל) מצטער על חוסר המידע בפריטים, אולי אני אשיג עוד בקרוב. והשאלה העיקרית: האם זה יעלה לי את הfps בgta3 ברמה דראסטית ממצבי הנמוך (20-)? תודה לכל העונים!
-
- 14 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
-
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=769436 אני קונה אותו שבוע הבא ורציתי לדעת מה אתם חושבים עליו..הוא טוב ?? ד"א יש לו מסך HD ? יעני אם אני מוריד סרט בHD אז אני יכול לראות אותו במחשב הזה בHD ?? והאם אפשר להריץ עליו משחקים חדשים שיוצאים כמו נגיד מאפיה 2 או משהו כזה... ואם יש לכם עוד משהו להוסיף עליו אני ישמח לשמוע חוות דעת על המחשב הזה ואם למישהו מפה יש את המחשב הזה אז בכלל טוב..חח תודה !!
-
- 7 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 10000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם תוכנות שמתחברות לדטהבייס של SQL(דורשות יחסית הרבה זיכרון וCPU) , עבודה של מספר רב של תוכנות במקביל , תכני HD , וגיימינג קל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).2560X1440. יתחברו אל המחשב 3 מסכים במקביל ,DELL 2713HM , DELL U2412m, ומס…
-
- 17 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
האם יש דגם של מחשב נייד שניתן לחבר אילו עוד שני מסכים כך שיהיו 3 מסכים פעילים בו זמנית. שימושי המחשב מסחר בבורס + תיכנות אשמח להמלצות
-
- 4 תגובות
- 3.2k צפיות
-