ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,362 דיונים בפורום זה
-
שלום רב. בשעה טובה ומוצלחת אני בסוף החודש מתכנן לקנות מחשב נייד חדש, הסכום המתוכנן לקנייה 7000 +- אני מחפש עזרה בקניית מחשב נייד, למטרת סרטי FHD (חשוב מסך איכותי), מטרת לימודים (OFFICE) ואינטרנט. בעתיד ייתכן שיהיה לימוד מוזיקה ולכן חשוב מחשב שיוכל לעמוד בתוכנות לעריכת/יצירת מוזיקה. דבר אחרון וחשוב אני צריך אותו למשחק ספציפי Coumter Strike - Global Offensive - חשוב מאוד שיעבוד חלק על פירוט גבוה מאוד. גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיף מבריק, למרות שגם מאט זה בסדר. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) חשוב מ…
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום תותחים, אני מעוניין לקנות את המחשב בזול שמאפשר גם להריץ משחקים כגון המשחק Age of Empires 4 שייצא בקרוב. אשמח מאוד לקבל הצעה למפרט בנושא זה. (הוספתי קובץ שבו יש את הדרישות המומלצות למשחק) תודה מראש 🤗
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם ותודה מראש על העזרה. אני מחפש מחשב לסטודנט בתקציב של עד 2500 - 2700 ש"ח. עיקר השימוש במחשב הוא קל יחסית, גלישה, דואר אלקטרוני, הורדות, סרטים ושימושים משרדיים. השאיפה היא כמובן להגיע למקסימום תמורה עבור הכסף. מפרט: מסך 15' ומעלה. כונן קשיח בנפח של לפחות 250 ג'יגה. זיכרון RAM רצוי 3 GB ומעלה. מעבד T6600 או טוב יותר. יכול להיות כמובן שאני מכוון גבוה מידיי עם הדרישות חומרה ביחס למחיר, אם כן אשמח אם תורידו אותי לקרקע ותייעצו לי בטובכם איפה ניתן לקצץ בדרישות ללא פגיעה משמעותית בתיפקוד המחשב.
-
- 21 תגובות
- 4k צפיות
-
-
שלום לכם. אני מתחילה ללמוד עיצוב גרפי ומתכוונת לעבוד בתחום. אין לי שמץ של מושג בכל המושגים למינהם ואשמח לעזרה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל... ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? גג 2000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש לעריכה גרפית . אופן שימוש: תדיר . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר פוטושופ . אינדיזיין ואילוסטרייטור. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין לי מושג מבחינת גודל ורזולוציה. מניחה ש…
-
- 33 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
היי אני רוצה לקנות מחשב לעריכת סרטונים שיעבוד בקלילות ובלי תקיעות. תחילה חשבתי על לפטופ והורידו אותי מזה כי הביצועים יהיו לא טובים, מצד שני נייח זה ענקי ואין לי מקום בבית, האופציה של מחשב קטן היא טובה? או שכיוון שזו קופסא קטנה היא תתחמם ותיפגם מהר מאוד? ומה עם האול אין וואן בכלל זה מיותר כי זה כמו ביצועים של נייד? זה מה שהמליצו לי להרכיב מחשב נוק וזה המפרט אשמח לעזרה אם זה מתאים תודה ASUS PN51 R7 Barebone MiniPC - AMD Ryzen 7 5700U - Radeon Graphics 6MB L2/L3 cache - 2x 3200Mhz DDR4 SO-DIMM up to 64GB RAM - 1x M.2 socket for SSD, 1x 2.5 Inch drive bay for HDD or SSD, MicroSD card socket - 3x USB 3.0/3.1 ports, 2x USB 3.1 Gen2 USB-C ports with DisplayPort Alt mod…
-
- 1 תגובה
- 468 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני זקוק למחשב לשימושים הבאים - שימוש כבד באינטרנט - כלומר עשרות טאבים פתוחים, אופיס סטדנרטי, וקצת עיבוד נתונים של תוכנות סטטיסטיות ותוכנות GIS, ובאופן כללי אני אוהב להתקין הרבה תוכנות. ברור לי שאני צריך לפחות 8 גיגה ראם וכונן SSD קטן שעליו תרוץ המערכת. השאלה שלי היא כרגע לגבי המעבד. חשוב לי שהמחשב יהיה איתי כמה שנים טובות ולא ירגיש עייף תוך שנה שנתיים. (המחשב הישן שלי שנבנה בעזרת הפורום הוא בן 8 !) עברתי על המפרטים כאן באתר וראיתי שממליצים על kabylake g4560, אבל שחיפשתי אותו בחנויות (אני חייב לקנות או בksp או באייבורי כי אני רוצה לקנות באילת) ראיתי רק את הg4400. השאלה שלי האם לצרכים שלי זה מספיק, או שעדיף להתאמץ ולקנות את הI3. או שבכלל…
-
- 6 תגובות
- 785 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב נייד, בתקציב של עד 4K. מעבד i5 עם 8RAM, מסך 15.6'. מבחינת זכרון אני מחפש שילוב של SSD עם כונן קשיח "רגיל" - האם קיימים מחשבים מהסוג הזה, בתקציב הקיים? אם לא, כמה יכול לעלות דבר כזה? תודה רבה לעונים.
-
- 0 תגובות
- 880 צפיות
-
-
היי חברים, אני מחפש מחשב נייד. השימושים הם משרדיים (אינטרנט, מסמכים, וכו'). בגדול חשבתי על מסך בינוני 13.3 בערך, כונן SSD, עדיף מעבד I5 כדי שיהיה רלוונטי ומהיר להרבה שנים (למרות שאם אין הבדלים תהומיים אפשר גם I3) סוללה סבירה (לרוב ישמש בבית כמחשב ראשי אבל חשוב שידע להיות נייד לפעמים). ללא צורב. אין גם צורך במערכת הפעלה. מבחינת תקציב, מעדיף לסגור את העניין בכמה שפחות (עד 2500 - 3000 ש"ח באילת), אבל מוכן גם לחרוג במידה ושווה. חשבתי על המחשב הזה - לנובו 13.3, עם I5, SSD, 8G RAM, מסך HD. איך המחשב? מבחינת איכות בניה, חיי סוללה? מהבחינות האחרות?האם מישהו התנסה איתו או עם מחשב דומה מהסידרה? והאם יש לכם המלצות נוספות למחשבים ניידים אחרים, בערך באותה הקטגוריה? מתכוו…
-
- 0 תגובות
- 836 צפיות
-
-
היי חברים, אני רוצה לקנות מחר את המחשב הבא: http://www.pccenter.co.il/Product/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-asus-k55vj-sx009h האם המחשב הוא מספיק טוב לצורכי עריכת סרטים בפרימייר ועיצוב תמונות בפוטושופ ? אם לא, אז אשמח לשמוע הצעות אחרות בטווח המחירים הזה... תודה רבה !!
-
- 5 תגובות
- 692 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים בינוניים כמו: 2 Team Fortress 2, Skyrim ,Dishonored, Bioshock * גודל המסך? מעל 12 אינץ' * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף כמה שפחות אלא אם זה הבדל גדול במחיר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) מעל 500 * כונן CD/DVD? צורב? לא * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא המליצו לי על ש…
-
- 1 תגובה
- 830 צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי בבקשה לקבל התייעצות לקניית מחשב נייד. המחשב משרת את כל המשפחה בעיקר לעבוד משרדית(כתיבת מסמכים וגלישה באינטרנט). מידי פעם נעשה שימוש במחשב כדי לראות סרט או לשחק במשחק. אז ככה: התקציב: באזור ה-4000 ש"ח. שימושי המחשב: בעיקר עבודה משרדתי, המחשב בקושי זז ממקומו, מידי פעם יוצא מהבית (אין יותר מידי חשיבות למשקל ולחיי סוללה). קצת סרטים ומשחקים (Might & Magic Heros - הישנים). חשיבות השקט בסולם של 1 עד 8: 6, מצפה שיהיה שקט בזמן עבודה משרדית העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית: לא ממש מעדיף בחולון/בת ים/ראשון. מתי מתוכננת קניית המחשב: בימים הקרובים. בקשות מיוחדות: גודל 15.6" או גדול יותר, רזולוציה 1900x1600 או 1920x1080 או גבוהה יותר, מעדיף ש…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפש לקנות מחשב נייד שיהיה חזק, מהיר ואמין לאורך זמן, הרצה של תוכנות עריכת מוזיקה כגון FL STUDIO ועם אופציה לתמיכה במשחקי מחשב (אני כרגע לא משתמש בו למשחקים אבל בעתיד יש סיכוי שכן), אשמח אפילו לשתי אופציות: אחת למחשב ללא האופציה לגיימינג ואחת כולל. צריך שטח איחסון יחסית גדול במחשב (בסביבות 1 טרה). 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך כמה שיותר בתמורה למוצר טוב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא הרבה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כתבתי למעלה, איחסון מידע, FL STUDIO (עריכת מוזיקה), סרטים, ואופציה למשחקי מחשב תלוי בכמה המחיר יקפוץ …
-
- 0 תגובות
- 806 צפיות
-
-
שלום, אני חדשה כאן בפורום אז דבר ראשון שלום! אני מתחילה ללמוד בקרוב ואני מחפשת מחשב שיתאים לי ללימודים, מעט עריכת תמונות וגיימינג קל- אני מעוניינת פשוט במחשב אמין שיחזיק כמה שנים. תודה רבה לכם!! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3K ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים קצת פוטושופ וגיימינג קל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא רלוונטי למחשב נייד 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא …
-
- 0 תגובות
- 811 צפיות
-
-
תקציב מירבי – 3000 שח בחנויות במרכז הארץ אם יש באילת אז עד 3500. שימוש – לימודים, תוכנות אופיס וכו. ציוד היקפי – אין צורך. רכיב בסיסי שיש לי – לא. שקט פעולה – לא כל כך חשוב אבל עדיף שיהיה שקט. עדיף מחשב קל יחסית וגודל לדעתי 14/15.6 אינץ לא יותר. לא חובה מערכת הפעלה אבל אם יש מעולה. אין העדפה לחנות ספציפית בארץ יכול להסתובב ולהזמין חופשי. קניית המחשב תהיה בזמן הקרוב (חודש) יציאות וחיבורים - לא חשוב העיקר שיהיה יציאות בסיסיות אין צורך באופק שידרוג העיקר שישרוד 4 שנים כל החברות יתקבלו בברכה תודה ויום מעולה
-
- 14 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
היי אני מתחיל עוד כמה חודשים ללמוד הנדסאי תוכנה... ואני צריך מחשב נייד מה אתם ממליצים לי? אני מחפש משהו שישרת אותי טוב לשנתיים לימודים בצורה הטובה ביותר.. ככה שהתקציב נתון לרשותכם כי אין לי מושג מה אני הולך ללמוד שם.. אבל בכל מקרה אם אתם ממש מתקשים אז בערך 5000 ש"ח
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן,זקוק למחשב נייד שישמש אותי בעיקר ללימודים\עבודה,קיבלתי המלצה ללפחות 8GB ראם,מעבד I5,וSSD של לפחות 512,עכשיו על הדרך אני מאמין שישמש אותי גם לגיימינג אבל אני לא מחפש מחשבי קצה והגדרות מקס אבל כן שיריץ משחקים באיכות בינונית+. בגדול התקציב באזור ה5K ובKSP יש דיל חמוד של מחשב נייד מבית Lenovo בעל מסך 15.6 אינטש IPS ברזולוציית FHD, מעבד Intel® Core™ i7-9750H 2.60GHz - 4.50GHz, זיכרון פנימי בנפח 16GB, כונן SSD בנפח 1TB, מאיץ גרפי NVIDIA Geforce GTX 1660Ti 6GB וללא מערכת הפעלה ב5 וחצי אלף בערך. ניסיתי לחפש באמזון דילים מעניינים אבל לא ראיתי הפרש מחירים משמעותי. ובנוסף אם יש המלצה למחשב נייד שישמש רק לצורך לימודים עבודה,(אם הפרשי המחיר…
-
- 3 תגובות
- 936 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך כמה שאפשר (לכוון ל3000-4000 אם זה ריאלי) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): בפרימייר (1080p) - אני עורך כתחביב ולא חייב משהו ממש מקצועי. צריך שהמחשב יוכל לערוך בצורה חלקה ובלי להתחמם ולהיתקע, גם אם זמני הטעינה יהיו יחסית איטיים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב ה…
-
- 0 תגובות
- 683 צפיות
-
-
שלום וברכה, אני מורה , מחפש מחשב זול וקל, יחסית קטן לשמוש בבית ספר, הכנת דפי עבודה וכו....שמיעת מוזיקה בנוסף הייתי רוצה שיוכל לפתוח את תוכנת קיובייס לעבודות קטנות. אשמח להצעות... תודה מראש לכל העונים.
-
- 1 תגובה
- 570 צפיות
-
-
שלום לכל קהילת HWZone, אני מוכר כרגע את המחשב הנייח שיש לי כרגע ואני חייב להזמין לי כבר מחשב נייד מכיוון שלוקחים את המחשב הנייח ביום ב' מחפש לקנות מחשב נייד חזק, שיחזיק די הרבה זמן בעיקר תחום העבודה שלי במחשב הנייד הוא: Photoshop Flash עריכת וידיאו-קליפים אני מסביב ל2 התחומים הראשונים האלה בעיקר ומדי פעם אני משחק איזה משחק או שניים אבל כבר בזמן האחרון אין לי זמן לזה אז אני מבקש ממכם אשמח אם תרכיבו לי מחשב או שתתנו לי פה לינקים למחשבים ניידים למכירה מחפש חברה טובה ואמינה, עם אחריות עד 4,000.00 ש"ח לקניית המחשב אני סומך עליכם, שלא יהיה בעיות חחחח אזז תודה רבה לכל העוזרים, זה חשוב לי באמת! מחפש מחשב נייד שיריץ לי את התוכניות האלה מהר ככל האפשר ללא תקיעות, במהירות
-
- 0 תגובות
- 500 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה מהתקציב. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תכנות,סרטים,עבודה שוטפת. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA 5, Battelfield 1, watch dogs, Doom ועוד משחקים כבדים וטובים חחח -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות…
-
- 13 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000, אולי חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לא בטוח כרגע, מעדיף לכיוון גרפיקה, עבודה משרדית גם כלול משחקים, למשל כמו MS2 אבל לא דחוף לי משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד, שלא יתחמם 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכ…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך עזרה בקניית מחשב נייד,המחשב מיודע לאמא שלי ולא לי ובגלל שאין לי מושג במחשבים ניידים אני צריך את העזרה שלכם.התקציב עומד על 2650 ש"ח גג המחשב הוא לשימוש כללי סרטים,אינטרנט וכו'.אמא שלי לא צריכה משהו מטורף שיריץ משחקים חדשים אבל גם לא משהו חלש מידי.אורך הסוללה לא הכי כריטי כי המחשב ישומש רובו בבית.
-
- 0 תגובות
- 641 צפיות
-
-
אהלן, אשמח לקבל ייעוץ למפרט למחשב נייח. התקציב שלי - עד 5K אבל אם אפשר בפחות אשמח. המצב היום הוא שיש לי לפטופ בן 3 שנים בערך, סוג של אולטראבוק. אני מגיע הביתה ומחבר אותו לשני מסכים, רמקולים ושאר האביזרים. אלא מה? לאחרונה התחדשתי במסך מחשב 4K בגודל 27 אינץ', והוא קצת מקרטע ולא מציג דברים בצורה חלקה. אז אני צריך מפרט חזק יחסית כדי שגם יחזיק מעמד כמה שנים, וגם הכי חשוב - יכול להתחבר לשני מסכים ולהציג דברים בצורה חלקה (היום מסך אחד הוא 4K והמסך השני הוא 24" FHD, אבל נניח שבעתיד יוחלף במסך 4K). בגדול השימוש שלי הוא בעיקר תכנות, וידאו, קצת פוטושופ, ולא גיימינג בכלל. דברים שחשובים לי - כונן SSD, מספיק ראם (32/16GB?) ואני אשמח מאוד אם הוא יכ…
-
- 3 תגובות
- 904 צפיות
-
-
שלום לכולם. מעוניינת לקנות מחשב נייח. התקציב כרגע גמיש – מאחר ואין לי מושג מה טווח המחירים שאני אמורה לצפות לו. הייתי שמחה שלא לעבור את ה – 2000 – 2500. זקוקה גם למקלדת ועכבר פשוט, לא חייב אלחוטי, וכן למסך (כרגע יש לי פיליפס 19" ואני מאוד מרוצה, הייתי שמחה למשהו דומה) המחשב ישמש בעיקר לגלישה באינטרנט לצרכי עבודה וכן לעבודות גרפיות מידי פעם (אני לא גרפיקאית ולא עושה זאת באינטנסיביות רבה, העבודות לא נועדו להישלח לדפוס). עובדת בעיקר עם פוטושופ, מיד פעם עם תוכנה בשם inkscape, פה ושם עם תוכנות פשוטות יותר. זקוקה גם לווינדוס. אשמח לתגובות לגבי המפרט המתאים בנוסף – אין לי מושג איפה כדאי לקנות – יש כל כך אפשרויות אונליין ואופליין, אז אשמח אם …
-
- 1 תגובה
- 636 צפיות
-
-
אהלן חברים, מחפש מחשב נייח לגיימנג בתקציב של 2500ש"ח עם אופצית חריגה קטנה של עוד 500ש"ח במידה וזה יהיה משמעותי. התקציב כולו רק למחשב, ציוד הקפי כבר יש. מתכנן לקנות את המחשב השבוע. תודה רבה לעוזרים, שיהיה אחלה יום 😊
-
- 1 תגובה
- 771 צפיות
- 1 follower
-