ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,387 דיונים בפורום זה
-
היי חבר'ה, קודם כל תודה לעוזרים אני מרגיש שצריך כבר לקנות מחשב חדש. אז אני פונה אליכם לעזרה בהרכבת המפרט. לא כלכך מבין גם מבחינת זמנים אם זה הזמן הנכון לקנות מחשב או לחכות שיצאו חומרה חדשה. המחשב שאני צריך הוא מחשב עבודה בעיקר. אז חשוב לי הביצועים ופחות התעסקויות באיטיות או לאגים למינהם... זה המפרט של המחשב הנוכחי שלי: CPU: Intel Core i5-4690 Motherboard: Gigabyte Z97-HD3 Ram: DDR/SDRAM 2x8 Video Card: NVIDIA Geforce GTX 760 - 4096 MBytes of GDDR5 SDRAM [Samsung] Power Supply: HUNT-KEY APFC 700w *ערכתי את סכום ל-7,000₪ מ-6,500 מקווה שזה יעזור מעט. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חר…
-
- 11 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
מחפש לקנות מחשב שיעבוד לי כמו שצריך גם עם הורדתי תוכנות כמו תוכנת סרטים,תוכננת מוזיקה וכל זה סתם בשביל הכייף(למשתמש ביתי). חשבתי בהתחלה על מייקרוסופט אבל ידוע לי שהמערכת של אפל יותר אמינה. מה דעתכם?מה הפלוסים והמינוסים של אפל?אני לא מתכוון להוריד משחקים וכו...האם מחשבי אפל תומכים בתוכנות להורדת סרטים?תוכנות מוזיקה אני בטוח שכן מכיוון שדיג'יים משתמשים בהם. אשמח לשמוע את חוות דעתכם.
-
- 27 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכנן לעשות שדרוג קטן למחשב עקב צוואר בקבוק שיש במערכת ופער מסויים בין החומרה לדרישות של היום. בעקרון אני בא בגישה של לשדרג את הלוח-אם המעבד והזיכרון, אם צריך גם משהו אחר נא לציין בבקשה. החומרה בה אני מחזיק כרגע: CPU: C2D E8400 MB: G31M-ES2L (ממש גרוע) RAM: Samsung 2GB(2x1gb) DDR2 667hz (גם נורא) GC: HD5770 PS: HEC 500W 1. מה התקציב המקסימאלי? כ-2000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך. 2. מה שימושי המחשב? משחקים וסרטים בעיקר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - AC, Skyrim, Mass Effect 3, Diablo 3, SC2, MMH וכדומה - 1680x1050 - גבוהות-בינוניות 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אני מאמין שאין צורך לכלול כרטיס מסך כרגע (HD…
-
- 35 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
. תקציב: עד 2500~ ( אפשר לחרוג טיפה אם הוא ממש שווה) מטרות: עבודות משרדיות, תוכנות שרטוט ומודלים גרפיים. גודל מסך: 15.6 , כעיקרון יהיה בשימוש ביתי 80% מהזמן ויתחבר אליו מסך. רזולוציית מסך: מה שתמליצו. משקל רצוי: ממוצע, כמובן עדיף כמה שפחות אבל לא על חשבון איכות. סוללה: 4 שעות לפחות. יציאות מיוחדות: HDMI כונן קשיח: לפחות 500 gb כונן אופטי: כן. תמיכה בת.עגינה: לא . אחריות בינלאומית: עדיף, לא חובה. תקציב למ.הפעלה: לא חובה. העדפה לחברה: DELL עוד דברים: שתהיה מקדלת נוחה, המחשב אמור להחזיק לתקופה של 4-5 שנים, 80% מהמזמן הוא יהיה מחובר למסך, מקלדת ועכבר. תודה לעוזרים
-
- 14 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
ואשר משמש למשחקים כאשר החייל שב הביתה אני מתלבט בין הלוחות הללו K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E או _k8ns ultra-939_e מחיר הלוחות זהה באחרון ישנם 5 חריצי PCI ואילו בלוח הראשון רק 3 חריצים שאלותי הם 1)האם לחריצי PCI-E ישנם שימושים נוספים חוץ מאשר משחקים 2)האם רכישת לוח עם חריץ AGP משמעותו סגירת אופציות? 3)האם ישנם שיקולים נוספים שאני צריך לקחת ואנני יודע מהם במחשב שברצוני לרכוש :AMD 64 3000 זכרונות 512X2 ומארז ברשותי כרטיס טלוויזיה וכוננים דרושים תודה נעם
-
- 15 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אז כמו שזכור לאלו מהאשכול הקודם שלי אני מכור לעיצוב של מקבוק פרו (לא בהכרך אפל אלא ספציפית לדגם הזה) מצאתי כמה דגמים שנדלקתי עליהם אבל אני רוצה לראות עוד. משומה כשאני מחפש את כל הדגמים של החברות ,אני לא רואה את הדגמים הספציפיים שאני מצאתי . לכן אין לי מושג איפה לחפש. אז מה שאני מבקש בעצם ,קישור למקום שמכיל את כל הדגמים של כל חברה .. - - -לא מבקש המלצה לשום דגם או חברה או כל מחשב אחר ,אלא אך ורק רשימה של כל הדגמים שקיימים לחברות. ,אני יעבור אחד אחד ויראה מה מתאים לי --מבחינה עיצובית ואז אני כבר ינסה לראות מה מתאים לי מבחינת חומרה וכו' ואפתח אשכול על זה. והשאלה על המק , ראיתי כתבה בנקסטר ,על מחשבים ניידים ובטוקבקים אמרו כמה פעמים שמקבוק פרו חזק יותר טוב יותר מ…
-
- 31 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אם כן(אני די חדש בתחום). אז עד כמה אני יכול להגיע עם אובר קלוק וכמה מומלץ? epox 4g4a+ 845g(chipset) intel p-4 2.4GH DDR 256MB 266MHZ leadtek gf4 128 mb ddr ti 4400 תודה לכל זורקי העצמות
-
- 23 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אני יודע שכמה פעמים בקשתי מפרט אבל הפעם אני קונה את המחשב בקרוב מאוד ואני לא רוצה לחכות לקונרו אמממ הדרישות שלי הם שיהיו 2GB זכרון מעבד עם סוקט של AM2 וכרטיס מסך X1900XT ואני רוצה את המפרט או מ-KSP או מחנות מחשבים אחרת טובה מתל-אביב(מי שאתם חושבים שעדיף לקנות מהם) שלא יהיה מחוץ לתל-אביב בבקשה תודה רבה מראש :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs:
-
- 44 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
לאחרונה קניתי לפטופ, אני מעוניין לחבר אותו למסך ולרמקולים שלי באופן אלחוטי כלשהו, בשביל צפייה בסרטים/סדרות בעיקר. מהי האופציה הטובה ביותר עבורי? התעניינתי ב-chromecast אבל הבנתי שאין לו יציאת audio, הוא מוציא ישירות למכשיר שמחובר ב-hdmi, והוא פחות מתאים כי אני רוצה לעשות duplicate למסך והוא פחות טוב בזה. הצעות בבקשה! עריכה: אני יודע שפורום ניידים לא מתאים ב-100% לשאלה, אבל אני מניח שיש עוד אנשים עם ניידים שנתקלו באותה סוגייה.
-
- 11 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות נייד לצרכי אופיס ואינטרנט עם מסך גדול (17"), המוכר המליץ לי Dell Inspiron 5748 וראיתי שיש 2 אופציות מעבד I5 במחיר 3008 (השבוע אהיה באילת) http://ksp.co.il/?store=eilat&uin=23192 ומעבד I7 + כרטיס מסך Nvidia GeForce GT 840M במחיר 3466 http://ksp.co.il/?store=eilat&uin=23194 האם שידרוג המפרט מצדיק את תוספת המחיר של 460 ש"ח האם זהו מבאמת דגם מוצלח - ראיתי קצת וראיתי ביקורות לא רעות.. תודה
-
- 0 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לאחר שהתענייתי קצת בפורומים בחרתי לי חלקים שאני רוצה לקנות לשדרוג המחשב ברצוני לדעת האם הם טובים והאם אני צריך עוד חלקים מסיומים.. *מסך-dell 2007wfp *מארז-NZXT TRINITY NO PSU *כרטיס זיכרון-צריך המלצה על כרטיס לפחות 1 גיגה עד 300 שקל(אם לא קיים במחיר הזה אימרו לי מאיזה מחיר זה מתחיל) *כרטיס מסך-צריך המלצה עד 600 שקל *מקלדת ועכבר-Wireless MultiMedia Keyboard : ב218 שקל *קירור-צריך המלצה על קירור טוב לכול החלקים במחשב..(חובה יהיה שקט מאוד עד כמה שאפשר במאוררים עד 400 שקל) *ספק כוח טוב אם יש עוד משהוא שצריך ואני לא יודע אניי אשמח אים תוסיפו לי... אני פשוט ממש לא מבין במחשבים כלום אז אני צריך עזרה בקשר לכול חלקי המחשב. אני אדגיש שריכיבים כמו מעבד אין צורך שתרשמו אלא אם כן…
-
- 52 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים, תכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחק כבד שיצא כבר ושייצא בהמשך. לדוגמא: GTA V, Battlefield, Crysis, The Witcher, וכו'. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני מאמין ש-1980x1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות מאו…
-
- 19 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום! אני מעוניין לקנות מחשב נייד חזק לרינדורים מאסיביים בעזרת cuda. מצאתי שני מתמודדים וקצת קשה להחליט בינהם: MSI GT70 http://www.xoticpc.com/msi-gt70-0nd204us-eta-june-p-4498.html Clevo P170EM / Sager NG9170 http://www.xoticpc.com/sager-np9170-clevo-p170em-p-4342.html מה שהכי חשוב לי זה כמות הזיכרון בכרטיס המסך, אני לא מוכן לרדת פחות מ-4gb. ב-msi אפשר להגיע לכמות הזו עם כרטיס ה-gtx 675m ובסאגר אפשר רק עם כרטיס 680m שהוא מטורף אבל לא בטוח שיביא שיפור בנוגע ל-CUDA (לפחות לפי הניסיון המעשי של החבר׳ה ב-Blender) בכל אופן ל-msi ישנה בעיה לפעמים עם המקלדת, היא לא ממש עובדת טוב לפחות לפי הפרסומים בפורומים אך הסאונד מצד שני מעולה לגבי הסאגר יש לי עוד הרבה שיעורי בית... אבל המפרט…
-
- 3 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? אין תקציב מקסימאלי, זה לעסק לכן כמה שצריך על מנת לקבל מוצר טוב שישמש אותנו לשנים הקרובות. אם בכל זאת המספר קריטי אז 5000, אך אם יש צורך ביותר אין שום בעיה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנת הנהלת חשבונות וניהול מלאי, אקסל וורד אינטרנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). התוכנה נקראת אוטוסופט 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא קריטי בכלל. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? יש לכלול מערכת הפע…
-
- 12 תגובות
- 3.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מעוניין במפרט מחשב מבוסס מעבד Ryzen 3900x עם 64 גי'גה זיכרון. אני פחות מעורה איזה קירור מומלץ (האם המלצתכם לקירור מים?), איזה זכרון, איזה לוח אם וכו' ולכן אבקש את סיועכם. אני מבקש שהמפרט יהיה ב- TMS או Ivory (אשמח להמלצה שלכם מי מרכיב באופן איכותי יותר). כרטיס מסך כרגע לא חשוב, אני אוסיף בצורה ידנית (אני אוסיף את ה- GTX 2080TI עם 11 גי'הג זכרון). כלומר לא נכלל בתקציב לעיל (אם מישהו מצליח, נהדר!) מה שחשוב לי זה אמינות של מחשב שיוכל לרוץ לאורך זמן גם על חשבון אי אלו אחוזים בודדים של ביצועים. אני נותן עדיפות למארז קומפקטי (עדיפות עם חלון צד, אין צורך באורות וכו') אך שיכול להכיל לפחות 3 כוננים קשיחים בגודל 3.5 אינטש. אשמח אפ…
-
- 8 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי אחיינים תאומים שבדיוק התחילו ביסודי, ואני רוצה לקנות להם מחשב נייח התקציב דל, 2500 ש”ח הבקשות רבות :) כולל מסך, מקלדת ועכבר. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - תקציב מקסימלי 2,500 מכיוון שאני סקפטי שזה אפשרי, ניתן לעלות בעוד 1000, אך אם אפשר שלא, אז לא. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? - בעיקר לימודים כמו זום ותכונות למידה, ואולי גם משחקים קלים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - כן, כל הציוד ההקפי דרוש, רמקולים (אופציונאלי) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - צריך הכל…
-
- 4 תגובות
- 3.2k צפיות
- 2 followers
-
-
טוב, אחרי הודעה כושלת אני אנסה להיות יותר ממוקד ואסביר בדיוק מה אני מחפש: - מחשב נייד לסטודנט. אמור לשמש אותי בעיקר בבית (במקום מחשב נייח), אבל גם מפעם לפעם באוניברסיטה ומחוץ לבית. - אני משתמ בעיקר באינטרנט / OFFICE אבל רוצה סוף סוף שאצליח לראות סרטים/מוזיקה כמו בנאדם (מבחינת מהירות בעיקר, לא איכות מסך). - נוטה מאד מאד למסף מאט (שונא את ההשתקפות של הלפטופים). הבנתי שכדאי מאד להתעקש על LED. - מסך 14.1. - אני מאד מאד אוהב את המקלדות הרגילות של הנייחים (ומקליד מהר...), אז אם יש משהו שקשור לנוחות המקלדת, אני מעדיף כמה שיותר קרוב למקלדות הגדולות והמוכרות. בנוסף,אני מאד מאד אשמח אם הסוללה תחזיק להרבה זמן יחסית ושהוא לא יתחמם, אבל אני מניח שאת זה כולם רוצים. הנטיה שלי היא בעיקר…
-
- 13 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח גג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?בעיקר גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. anno2070, assasin creed, starcraft, diablo, crysis, call of duty -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 19"- 23" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקל…
-
- 45 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
נשפכו לי מים על המחשב הנייד (בזמן שהיה פועל ), וכתוצאה מכך הוא שבק חיים (מסרב להידלק :'( ). האם ניתן "להציל" את המידע שבו בדרך פשוטה (כלומר, בלי להתעסק עם מעבדות ושאר ירקות)? האם יש איזו שהיא דרך לחבר את הדיסק הקשיח שבו למחשב אחר (נייח) וכך להעביר את המידע הנחוץ? :-\ אם כן, איך עושים את זה בדיוק? כמה זה יכול להיות מסובך למשתמש הביתי, ובכלל - מה הסיכוי שזה יצליח בהתחשב במצב שתיארתי (מים שנשפכו על משטח המקלדת וגרמו להשבתת המחשב)? בבקשה תתנו לי בשורות טובות...
-
- 10 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אהלן, 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K (כרגע לא סגור סופית ויכול להיות שהתקציב יעלה או ירד.) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים נטו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא משחקים כבדים מדי, אבל המטרה היא שהחדשים יהיו בmax -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Mafia 3, Overwatch -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיוע…
-
- 10 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
-
שלום. אני סטונדט להנדסה ואני צריך לקנות מחשב נייד לעבודה בעיקר עם סולידוורקס. בדקתי בפורום לפני שפתחתי את הנושא וראיתי שיש הרבה ויכוחים בנושא הזה. כמה שאולת. 1. מה חושב יותר מעבד ,כרטיס מסך, או שילוב של שניהם? 2. מה ההבדל בין המעבד i5-7200U ל i5-8250U Quad Core ועד כמה ההבדל גדול? אשמח לקבל הצעות על מחשבים ניידים מתאימים בתקציב שלא עובר את ה2900 ש"ח דרישות : 8GB RAM 250SSD 15.6 אינטש כרטיס מסך ומעבד: לבחירה עדיף בלי מערכת הפעלה. (כל מה שלא ציינתי לבחירה) ואיזה יצרן של מחשב עדיף? צרפתי לינק למחשב שניראה לי מתאים תגידו לי איך הוא. https://www.ivory.co.il/catalog.…
-
- 3 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל חוות דעת, שיפורים והצעות למפרט שבניתי לשימוש של אינטרנט, אופיס וגיימינג בינוני. (משחקים כמו FIFA, GTA ושיהיה בעל פוטנציאל (במידה וארצה) להריץ משחקים קצת יותר רציניים שאותם אין חובה להריץ על הגדרות גבוהות) התקציב הוא באזור 2800-3000 מעבד Intel Core i3 3220 3.3Ghz s1155, 3MB, GPU Core, Tray מאוורר למעבד Arctic Alpine 11 Pro Rev.2 לוח אם Asus P8H61-M LX R2.0 LGA1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1600, PCI-E, VGA זכרון G.Skill Ripjaws-X 2x4GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL9-9-9-24 כרטיסי מסך MSI Radeon HD 7770 1GB GDDR5 DX11 DVI HDMI DP PCI-E דיסק קשיח Seagate 1TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata III ST1000DM003 צורב DVD Asus DRW-2…
-
- 29 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש, למטרת עיבוד נתונים/פעולות מתמטיות מורכבות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000, עם חריגה עד 5600. אני לא מתייחסת למרכיב האחריות עבורו אני מוכן להוסיף. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כתיבת קוד, כתיבת מסמכים גדולים, עיבוד בסיסי נתונים גדולים. לא מיועד כלל למשחקי מחשב וגם לא לצפייה בסרטים. השימוש מערב מולטי-טסקינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. …
-
- 16 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
או קיי אז ככה חזרתי היום מארה"ב לאחר שהבאתי עימי את הפריטים הבאים: AMD Athlon XP 2600+ (333 Mhz) Tray CPU Asus A7N8X Deluxe NVIDIA nForce 2 Motherboard (AGPx8,5.1 Sound,S.ATA,1394,LANx2,USB 2.0) Gigabyte RADEON 9700 Pro 128MB DDR Retail VideoCard Creative AUDIGY 2 Retail Sound Card כל זה עלה לי 650$ וכמובן שמיסים לא שילמתי,מה אתם אומרים?
-
- 23 תגובות
- 3.2k צפיות
-