ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
היתי רוצה לדעת האם מחשבים ניידים של MSI נחשבים לטובים למשל שתי הדגמים הבאים: "15.4 MSI M662 www.ivory.co.il/product.asp?productid=196&CatCode=132 "14.1 MSI S420 www.ivory.co.il/product.asp?productid=184&CatCode=132 מה אתם חושבים על המחשבים האלה עם שידרוג ל 1GB זיכרון? התקציב שלי +-5000שח
-
- 1 תגובה
- 3.5k צפיות
-
-
הי, אני מחפש מפרט מחשב שישמש אותי לשלושת הדברים שבכותרת, ברמת חשיבות הבאה: 1. HTPC - שימוש עיקרי. אין לי חיבור לכבלים כלל, כך שמבחינתי הוא זה שיהווה את מקור צריכת התכנים שלי בסלון. חשוב לי שהוא יתמוך כמה שיותר פיצ'רים (לא מכיר ולא יודע מה קיים היום בשוק, אבל נראה לי שקראתי לא מזמן שישנה אפשרות גם להקליט, כך שארצה להיות מסוגל להקליט מהטלוויזיה את שידורי עידן, וכן שידורים אחרים במידה ובעתיד אתחבר לכבלים). 2. גיימינג - שימוש משני. עד רמה בינונית, אבל רצוי מאוד שיתמוך בבינוני ולא בפחות מכך. קצת קשה לי לציין אילו משחקים אריץ בו, היות ורק עכשיו נכנס לי הג'וק הזה של גיימינג לראש, אז אני לא מכיר את המשחקים שרצים היום בשוק. 3. וירטואליזציה - הכי פחות חשוב במחשב. חשוב לי שיוכל להרי…
-
- 15 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? אין תקציב מקסימאלי, זה לעסק לכן כמה שצריך על מנת לקבל מוצר טוב שישמש אותנו לשנים הקרובות. אם בכל זאת המספר קריטי אז 5000, אך אם יש צורך ביותר אין שום בעיה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנת הנהלת חשבונות וניהול מלאי, אקסל וורד אינטרנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). התוכנה נקראת אוטוסופט 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא קריטי בכלל. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? יש לכלול מערכת הפע…
-
- 12 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש ניידים טובים בפחות אז למה לא ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנטית למדעי המחשב אז כל התוכנות שצריך, עבודה משרדית, צפייה בסרטים. בלי משחקים בכלל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך 13-14 (מעדיפה 14) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחש…
-
- 8 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לשדרג מחשב ישן (שילוש מעבד-זכרונות-לוח אם, ואתם יודעים מה, גם דיסק קשיח) לצורך הסבתו לשרת מולטימדיה / סטרימינג / אחסון קבצים לשרת כמה מחשבים (נגיד 5-10, לא כולם בבת אחת). נניח שאתקין עלוי איזה Free NAS כלשהו לצורך העניין. תקציב - 1000 - 1500 ש"ח (אפשר למתוח עוד 500 אם מכניסים דיסק קשיח) נראה לי שאין צורך בכרטיס גרפי - מספיק המובנה במעבד. אשמח להמלצות לשדרוג רכיבי הליבה, כמו גם לרכיבים אחרים כגון ספק וכו', אולי אשקול להחליף גם אותם. הם מחוץ לתקציב הנתון. בכל מקרה, יש מארז אז לא צריך להכניס כאן. תודה מראש
-
- 15 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום חברים אני חדש בפורום שמעתי רק דברים טובים על הפורום ומקווה להשתלב פה אני עוד מעט קונה מחשב חדש (בלי מסך בלי רמקולים , בלי כרטיס קול , צורב - כי כבר יש לי טובים אז לא צריך) אז הנה 4 מפרטים לבחירה שתאמת אני לא יודע מה משתלם יותר אני רוצה מחשב חזק למשחקים ולתוכנות גראפיקה כבדות ודרך אגב אני לא מבין בלוח אם וקירורים למיניהם אז מי שיכול לייעץ לי בקשר לקנית לוח אם טוב וקירור אני אודה לו מאוד! מפרט מס' 1 : Intel Pentium D 930 Dual Core 3Ghz 2x2Mb L2 LGA 775 Box - 1220 GIGABYTE GA-8I945PG-RH - 670 PQI TURBO DDR2 667MHZ 1024MB DUAL CHANNEL - 620 WD 160GB 7200RPM 8MB SATAII - 425 CONNECT3D Radeon® X1800 GTO 256MB GDDRIII Dual DVI-I + VIVO 1250 Sunbeam Samurai BLACK …
-
- 60 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום לכולם אני קונה מחשב חדש המבוסס על מעבד amd המחשב ישמש לי למשחקים כבדים ורציניים מאוד. מפרט: לוח אם: Gigabyte GA-7VAXP Ultra KT400 Motherboard מעבד: AMD Athlon XP 2400+ Tray CPU זיכרון: CORSAIR DDR-RAM 512MB 3500 CAS2 Memory דיסק קשיח: Western Digital 120GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD כרטיס מסך: Gigabyte RADEON 9700 Pro 128MB DDR Retail VideoCard כרטיס קול: Hercules Game Theater XP 7.1 Sound Card + External Rack רמקולים: Creative Inspire 6600 6.1 Speakers די וי די: Lite-On Toshiba 16/48 צורב: Lite-On 52x24x52 Retail CD-RW מסך: 17" LG F700P NEW Flatron Monitor כונן דיסקטים: Teac 1.44MB 3,5" Floppy Drive מקלדת: Logitech Internet Navigator Keyboard עכבר: Microsoft W…
-
- 25 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
איך זה עובד? יש יצרנים שיש להם וכאלה שלא? או שזה תלוי בחנות שבה קניתי? או בדגם? לdell, aus וhp יש אחריות בינלאומית?
-
- 4 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, הייתי שמח לקבל המלצות לשידרוג המחשב הנוכחי שלי, המפרטי הנוכחי: מעבד: Intel Core i5 750 @ 2.67GHz קירור למעבד:buffalo(לצערי אני לא זוכר את הדגם המדוייק) לוח אם: GA-P55-US3L כ.מסך: sapphire 7950 HD DUAL-X זכרונות:2x4GB Corsair DDR3 1600Mhz XMS3 קשיח: samsung HD103SJ ספק כוח: seasonic 550w מארז: antec 300 אני מאמין שיהיה נכון להשאיר את הזיכרונות,וכרטיס המסך בהתחשב בזה שהם יחסית חדשים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים(asssassin creed,guild wars 2) ותכנות קל בינתיים(ייתכן ויהיה צורך לה…
-
- 7 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 באילת!!!! א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שבא לכם ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה/לימודים/תיכנות מאוד חשוב תוכנות לתכנות אני משתמש בזה המון / פוטושופ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכונות יחסית כבדות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 14.0/15/17 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינויות + 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין …
-
- 5 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
מחפש מחשב חזק בעל 16 ראם, זיכרון ssd רצוי נפח גבוה. מעבד גרפי חזק- קריטי. כל אלה על מנת להריץ תוכנת סוליד וורקס. תקציב- גג 5 אלף
-
- 10 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף שלא ולנסות לחסוך, עד 1600,1700 יהיה בסדר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אינטרנט, סרטים ורק מדי פעם תוכנות גרפיות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תכנות עיצוב(פוטושופ, אינדיזיין, אילוסטרייטור) באופן מזדמן 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא אין צורך, מעדיף לשמור את הציוד מהמחשב הנוכחי(שהוא ישן מלפני 7 שנים) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך, מערכת הפעלה, רמקולים, מקלדת עכבר 5. עד כמה חשוב השקט בסולם ש…
-
- 17 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום אני נוסע לשוויץ ויש באפשרותי להביא מחשב נייד לארץ ואני מעוניין להחליף את הנייד שלי ..הנטבוק שלי ששימש בעיקר לגלישה/סרטים/קצת אופיס אולי/העברת תמונות ...במחשב חדש הדרישות הם לא רבות כמו שכתוב למעלה אולי אפשר להוסיף לזה קצת משחקים call of duty וכאלה אבל לא רציני בכלל,נקרא לזה שזה לא יבוא בהשקעה רצינית כי זה לא העיקר. העיקר זה שהמחשב יעבוד טוב וישקול כמה שפחות! התקציב הוא עד 2500 שקל * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (call of suty ..לא כבדים כמו GTA זה ברור), צפיה בסרטים שאוכל לצפות גם בHD, * גודל המסך? לא גדול כי אני לא רוצה מחשב גדול בכללי אבל גם לא קטן פיצי * משקל רצוי? כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? כמה שיותר ..8 שעות+ * האם יש צורך ביצי…
-
- 37 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום חברים, ברשותי מחשב אסוס 1005HA (חלונות XP) כבר שנה וחצי. לפני שבוע שמתי לב שהוא פשוט לא נטען עד הסוף, אלא עד 86% בלבד. שלשום הבעיה החמירה, והוא מוטען עד 78% בלבד כעת. כמה הערות: 1. ניסיתי להטעין אותו למשך זמן רב- כל הלילה למשך כמה שעות, פעם מכובה, פעם דלוק 2. ניסיתי גם (לפי המלצות באינטרנט) לרוקן את הסוללה עד 0% ורק אז להטעין, גם זה לא עזר (יש לציין שעדיין כשלחצתי על הכפתור של ההדלקה/כיבוי הוא נדלק, אך לאחר כמה שניות נכבה שוב, כך שלא הייתה פריקה מלאה). 3. שמתי לב לאחרונה שהסוללה מחזיקה לי פחות זמן מהרגיל, אם כי בכל זאת מדובר במחשב שהיה בשימוש רב במשך שנה וחצי (אני סטודנט שנה שנייה ואין לי מחשב אחר בדירה, כך שזה המחשב העיקרי שלי). 4. יש לציין שהרבה פעמים הוא עו…
-
- 2 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
צורבי DVD Samsung SH-S223B DVD±RW x22 Black SATA ספקי כוח Chieftec 550W Active PFC,80+, 14cm Fan (Retail) מארזים CoolerMaster Elite 335 Black (No PSU) כרטיסי מסך GIGABYTE GT240 1GB GDDR3 DVI HDMI PCI-E דיסקים קשיחים Western Digital My Passport Elite 500GB 2.5 Inch External HDD USB 2.0 זכרונות DDR III 1333Mhz 2GB Kingston לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE P55-USB3 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E מאווררים וגופי קירור Generic CPU Cooler For s1156 מעבדי אינטלCore i5 650, 3.20GHz, s1156, 4MB, GPU Core, Tray לאחר שבפורום של ילדים שלא מבינים כלום סקלו אותי לכן באתי לכן לקבל חוות דעת מקצועית מאנשים שבאמת מבינים. נ"ב מפרט עלה 3250 ש"ח
-
- 29 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? התקציב שלי הוא עד 2500 שקלים. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אשמח לשני תקציבים - אחד חסכוני, (נגיד, עד 2000 שקלים) ואחד שמנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? התקציב הנקוב הוא אחרי חריגה (מקורי 2000 ש"ח, חריגה 500) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית וגלישה באינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן אופטי, כרטיס מסך, כונן קשיח HD. (SSD) אין צורך בכרטיס מסך (יש 7600G…
-
- 10 תגובות
- 3.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני חדש כאן בפורום, עברתי על המון פוסטים לפני שהחלטתי לפתוח אחד משלי כי לא מצאתי פוסט התייעצות שתואם לצרכי - אשמח מאוד לקבל המלצה ! מחפש המלצה למחשב נייד (נייד וקל) שישמש אותי בכמה שנים הקרובות * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (הרבה הקלדה), עריכת סרטים ליוטיוב באיכות טובה, צפיה בסרטים, גלישה מרובה באינטרנט * גודל המסך? בין 11-13.3 (מעדיף שהמחשב יהיה נייד וקל כי אני מתרוצץ ממקום למקום ואסחב אותו על הכתף 2-5 שעות ביום) האם חשוב מסך מבריק או מאט? אין לי ככ מושג מה עדיף, אבל אני אשתמש בו בעיקר במשרד, בית קפה ולעיתים רחוקות בפארק. * רזולוציית המסך? שיראו טוב סרטים * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? הייתי רוצה להקליט סרטוני וידאו אז יהיה נחמד אם יהיה סאונד טוב …
-
- 13 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום, אחותי מתחילה ללמוד שנה הבאה לתואר הנדסאי בניין, וצריכה לפטופ ללימודים. * מטרות המחשב? לימודים לתואר הנדסאי בניין. עבודה עם תוכנות כמו AUTOCAD ותוכנות עריכה ועיצוב נוספות. * גודל המסך? 15" * רזולוציית המסך? פחות קריטי, מן הסתם 1080 יהיה נחמד יותר. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? כמה שפחות, אבל אני לא מניח שהתקציב יאפשר אולטראבוק * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) משהו סטנדרטי אני חושב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 256GB במינימום. פחות קריטי כרגע סוג הכונן. * כונן אופטי? לא הכרחי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם …
-
- 4 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג מעט עד כ-400 שקלים יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כבדים: PUBG GTAV Overwatch וגם יותר חדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD (1920x1080) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נ…
-
- 19 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
-
איזה ציון הייתם נותלים לו מ1/10?? מעבד- P-4 2,66 Ghz (512k 533MHz) לוח אם- ASUS P4T-533-C Lan/Audio RDRAM זכרונות- RDRAM 256 כרטיס מסך- ASUS V7100 PRO + TV out הארד דיסק- WD 40GB 7200 כרטיס קול- CREATIVE 5.1 Live כונן DVD- של LG 16X צורב- LG 32X 10 X 40 כונן דיסקטים- TEAK 1.44 מודם- Conexant 56K כרטיס רשת- INTEL 10/100 כרטיס רשת- WINBOND 10/100 מסך- PROVIEW שטוח
-
- 28 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום אחרי מספר ימים של חיפושים בניתי את המפרט הבא ורציתי ככה חוות דעת סופית לגביו. מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD 3rd Gen Ryzen 5 3600X Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 1110 לוחות אם: Gigabyte B450 Gaming X כמות: 1 - מחיר: ₪ 348 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3000 CL15 Vengeance RGB PRO White CMW16GX4M2C3000C15W כמות: 1 - מחיר: ₪ 385 מארזים: Antec DP501 Enclosure כמות: 1 - מחיר: ₪ 249 ספקי כוח: ANTEC PSU 550W EARTHWATTS GOLD PRO כמות: 1 - מחיר: ₪ 286 מאווררים למארזים: Antec Prizm Cooling Matrix כמות: 1 - מחיר: ₪ 157 כרטיסי מסך: Gigabyte G…
-
- 15 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Dark Souls, Total War, Titanfall וכל המשחקים החדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוג…
-
- 20 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
המטען קיבלתי בקניית המחשב נגנב לי. אני מבולבלת מעט לגבי האפשרויות להחליף אותו: מקורי, אוניברסלי, וואט,כניסות, יצאות... אשמח לדעת איזה יתאים למחשב שלי וגם איפה אפשר לקנות בירושלים. תודה
-
- 8 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
היי, אני פחות או יותר מאוהב ב-Samsung 900X3A, אבל אני לא מכיר יותר מידי טוב את השוק נכון להיום. אני רוצה להחליף את הלפטופ שלי (דל וסטרו 13") בלפטופ חדש מהסגנון הנ"ל. הדרישות: כמה שיותר דק וכמה שיותר קל, זמן סוללה כמה שיותר גדול - ולמרות שזה סותר את הנ"ל - מחיר כמה שיותר זול האם קיימים מתחרים לסמסונג הנ"ל שעוקפים אותו באי-אלו פרמטרים ממה שציינתי? כלומר, אותם נתונים טכניים (לא אכפת לי שיהיה למשל איטי יותר, מה שחשוב לי זה מה שציינתי מבחינת עובי משקל וסוללה) אבל זול יותר = מצויין או למשל אותו מחיר אבל קל/דק/זמן סוללה ארוך יותר = גם מצויין תודה
-
- 15 תגובות
- 3.4k צפיות
-