עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000 ש"ח (חריגה של 200 ש"ח מקסימום) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג+סטרים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חייב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך 8. האם ישנה הע…

2. Started by liatb,

שלום, אשמח להמלצה על מחשב נייד עם מסך גדול, הכי שניתן. לשימוש של עבודה מרחוק באמצעות VPN, כך שיכול להיות פשוט יחסית מבחינת חומרה. לא משנה לי אם יהיה כבד. במחיר סביר, ואפילו יד שניה אם יש המלצה למקום שאפשר לרכוש. תודה ליאת

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by Amit Ronen,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3000 ש"ח, ללא חריגה מהתקציב. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה(בעיקר עם אופיס), שימוש רגיל באינטרנט וצפיה ובסדרות וסרטים, חיבור למחשב מרחוק 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שלא ירעיש יותר מידי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? שימוש ביתי לכן עדיף מסך גדול כל עוד לא מכביד על המחיר …

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  4. שלום, אני מעוניין במפרט מחשב מבוסס מעבד Ryzen 3900x עם 64 גי'גה זיכרון. אני פחות מעורה איזה קירור מומלץ (האם המלצתכם לקירור מים?), איזה זכרון, איזה לוח אם וכו' ולכן אבקש את סיועכם. אני מבקש שהמפרט יהיה ב- TMS או Ivory (אשמח להמלצה שלכם מי מרכיב באופן איכותי יותר). כרטיס מסך כרגע לא חשוב, אני אוסיף בצורה ידנית (אני אוסיף את ה- GTX 2080TI עם 11 גי'הג זכרון). כלומר לא נכלל בתקציב לעיל (אם מישהו מצליח, נהדר!) מה שחשוב לי זה אמינות של מחשב שיוכל לרוץ לאורך זמן גם על חשבון אי אלו אחוזים בודדים של ביצועים. אני נותן עדיפות למארז קומפקטי (עדיפות עם חלון צד, אין צורך באורות וכו') אך שיכול להכיל לפחות 3 כוננים קשיחים בגודל 3.5 אינטש. אשמח אפ…

• 8 תגובות
    • 3.2k צפיות
  5. Started by UserAr,

היי אני מחפש לקנות מחשב נייד לאבא שלי. חשבתי ללכת על מחשב עם מסך גדול, 16 או 17 אינצ' כדי שיהיה לו נוח להשתמש גם כשהוא יושב בסלון או במקומות אחרים. התקציב הוא בסביבות ה5000 שקל. חשוב שיהיה אמין ועם אחריות שנותנת שירות טוב ללקוחות. סוללה חזקה, כונן SSD עם לפחות 512GB, כמה שיותר קל אם יש בכלל מחשבים קלים בקטגוריה הזו ושיהיה נוח לשימוש. אשמח לקבל המלצות למחשב שעונה על הצרכים, וגם לשמוע אם אתם חושבים שהבחירה בגודל מסך כזה היא טובה. תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 2.5k צפיות
  6. Started by napoleon45,

עדכון לתחילת דצמבר 2019 . יש לאחרוה יותר ויותר עדויות שגם איכות השירות של DELL לא ממש מצדיקה את המוניטין שצברה. לאור זאת, החלטתי לא לתת משקל יתר לניידי DELL כבעלי שירות עדיף אשר מקנה להם יתרון לעומת יצרן אחר עם אותם נתונים. היי לכולם. להלן, מספר פרמטרים משמעותיים שכדאי לקחת בחשבון כאשר רוצים להחליט איזה נייד לקנות. לשימושכם ! בבקשה - מה עושה את הנייד לטוב ? א. חומרה טובה. ב. ביצועים טובים בפועל. ג. איכות בניה טובה. ד. זמן סוללה ארוך. ה. משקל נמוך. ו. אחריות טובה ואיכות מתן שירות טובה. ז. מחיר נמוך ככל האפשר. 1. שני הניידים המדוברים, הלנובו E490,…

7. שלום, אני לפני רכישה של מחשב לצורכי אנימציה, סרטים וכדומה. קיבלתי מפרט ממורה. אשמח מאוד להמלצה כנה שלא מבעל עניין על חנות או מעבדה טובה בתל אביב והסביבה. המחיר חשוב, אך השירות והאמינות עוד יותר בדגש על 0 תקלות. לא רוצה להיתקע כל שנייה. תודה רבה,

• 2 תגובות
    • 805 צפיות
  8. Started by מיכל דביר,

שלום, מחפשת לפטופ קל-משקל עם מסך מגע שיודע להתקפל לחצי ב180 מעלות ולהפוך טאבלט. מכירים? אין דרישות מיוחדות כמו גרפיקה או קיבולת זיכרון, אבל כן דרושה האפשרות לכתיבה עם עט מגע על המסך. תודה

• 1 תגובה
    • 692 צפיות
  9. שלום לכולם, יש לי מחשב מרוחק מהראוטר (nighthawk). אני לא רוצה לשרשר כבל רשת בכל הבית. אני מחפש wireless bridge שיתחבר לרשת הרגילה שלי (בצורה אלחוטית) ויאפשר חיבור של המחשב ישירות אליו (בצורה חוטית). אני רוצה לחבר את המחשב בקצב גבוה לרשת. למישהו יש נסיון עם פתרון כזה? יש המלצות למכשיר מסויים שמתאים? התקציב שלי הוא עד 300 ש"ח. תודה מראש על העזרה

10. Started by אופיר רוסו,

שלום אני צריך מחשב 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000 מתאפשרת חריגה במידה במידה שיהיה הבדל משמעותי בביצועים 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת ודיאו באפטר אפקטס פרמייר ואנימציה במאיה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך אבל עדיפות רבה שכן 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מחשב יפה ואסתטי 7. האם האם יש צורך לכ…

• 4 תגובות
    • 964 צפיות
  11. בגדול צריך על המחשב רק אקסל, וורד וכו. מסך כמה שיותר גדול, מחשב כמה שיותר קל, כמה שיותר זיכרון, ושיוכל להריץ קבצים במקביל (וורד אקסל וכו) אשמח להמלצות שכוללות איזון בין כל הפרמטרים, אין בעיה עם מחשבים שנוטים יותר למסך וזיכרון גדולים וטיפה יותר כבדים ממחשב דומה אחר. מקווה שהייתי מובן, תודה לכם מראש

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. היי חברים, הבוס שלי מבקש מפרט למחשב לעבודה גרפית, הנה הפירוט, אשמח לעזרה מהמומחים. תודה מראש! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5.5K. לא גמיש. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית, לא תלת מימד. התוכנות יהיו בעיקר Adobe Creative cloud, Photoshop, Illustrator, inDesign Adobe XD ואולי מעט מאוד premiere ו-after effects. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר ומקלדת 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. …

• 17 תגובות
    • 2.8k צפיות
  13. Started by יפעת דהאן,

היי חברים מה נשמע לאחרונה המחשב שלי מת, מעוניין לשדרג בתקציב של עד 4500 שקל עכשיו קיבלתי הצעה מהאתר הזה (התמונה שהוספתי) וקיבלתי הצעה אחרת:https://www.famicon.co.il/items/2505460-מחשב-גיימינג-GPC-V004 עכשיו רציתי לשאול לפי דעתכם מה יותר טוב?

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 ש"ח, לא 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב בייתי, תוכנות אופיס, משחקים קלים, מתנה לבת מצווה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בגבול הטעם הטוב, אין עדיפות לשקט מופתי.. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מסך 15 אינצ' וכמה שפחות כבד שאפשר להתאים בתקציב ולביצועים 7. האם האם יש צורך לכלול מער…

• 0 תגובות
    • 970 צפיות
  15. היי , חג פורים שמח אשמח להתייעץ לפני רכישת מחשב קטן מידות לחדר שינה . השימושים די בסיסיים -אינטרנט, סרטים, IPTV (יש מנוי ), משחקים קלים . הכי חשוב שיהיה שקט . רצוי שיהיה די קטן ושידע "להתעורר" בלחיצת כפתור כלשהו על גבי המקלדת האלחוטית (כדי לא לקום כל פעם ולהפעיל) מבחינת גודל מארז- ה NUC מתאים, אפשר גם מארז קומפקטי - asrock deskmini a300. מדובר במקום ייעודי שנבנה בתוך ארון בגדים ,שם נמצאת טלוויזיה בגודל 32 אינץ' . למחשב העתידי חייבת להיות כניסת hdmi + כרטיס קול שהסאונד יגיע מהטלוויזיה ללא חיבור רמקולים חיצוניים אין צורך במודול WIFI כי יש שקע אינטרנט בתוך הארון שתומך ב-1000 מגה . רצוי שיהיה מודול BT לחיבו…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. משתמש רשום 0 30 דווח תקציב 2400 עם חריגה של 100שח. השימוש יהיה לאופיס+אינטרנט (עבודה משרדית). מסך לפחות 14 אינצ רצוי מאוד מהחנות באג כי יש לי שם זיכוי כספי תודה!! לדוגמה חשבתי על זה https://www.bug.co.il/brand/asus/color/silver/laptop/x409fa/ek277t/i5 או https://www.bug.co.il/brand/hp/color/gold/pavilion/14/ce3008nj/i3

• 11 תגובות
    • 4.3k צפיות
  17. Started by ofir2808,

שלום לכל חברי הפורום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד של אפל, השימושים שלי הם די רגילים (אינטרנט, מסמכים, וידאו, חיבור מרחוק לעבודה), ברור לי שכל מחשב נייד עם חלונות יכול לעשות את העבודה בחצי מחיר אבל אני בכל זאת מעוניין לרכוש MAC אודה לייעוץ שלכם, ועכשיו ללבטים: בכל מקרה אני מחפש נייד עם מסך קטן אז אני אקנה את ה-13.3 בין אם זה AIR ובין אם זה PRO האם מספיק לי לרכוש את דגם ה-AIR ולהשקיע בזיכרון של 16GB או לחלופין לרכוש את דגם ה-PRO עם זיכרון של 8GB האם כדאי לעשות את הקפיצה הנוספת ולקחת את דגם ה-PRO עם המעבד החזק יותר? התקציב שלי הוא 7,500 (הרכישה תתבצע באילת אז אני מסתכל על מחירים לפני מע"מ ואני מוגבל ל-IDIGITAL או ל-KSP/אייבורי) ת…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  18. אני מתכנן לקנות מחשה זה למטרת כך שאני צלם ומעצב גרפי אשמח לשמוע חוות דעת שלכם בקשר למחשב שמו: Lenovo IdeaPad C340-15IML 81TL001VIV

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. אהלן! מבקש את עצתכם בקנית מחשב נייד שישמש בעיקר ללימודים, אבל גם לתקלוט (שזה אומר לפחות 16GB זכרון ומעבד עם ביצועים טובים - לא גיימר אבל גם לא מעבד מוחלש). התקציב שלי הוא עד 4000, ויש לי העדפה למחשב שיכול לשמש גם טאבלט, אבל זה לא קריטי - מה שהכי חשוב זה איזון בין ביצועים למחיר ומשקל (לא רוצה מחשב שמעל קילו וחצי). תודה!

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4,000 (מעוניין לשים עליו כרטיס מסך ישן שיש לי כרגע, ולאחר כמה חודשים לקנות כרטיס ראוי באיזור ה2,000). 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימושים כלליים + גיימינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? בשלב זה, לא (יש לי מסך ישן שאחליף בהזדמנות). 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין לי צורך בHDD נוסף. צריך רק NVME 500\1000, תלוי בהפרשי מחירים. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב. המחשב לא יהיה בחדר שינה, אבל אשמח …

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. הי חברים, אני רוצה לקנות מחשב נייח לאחי הקטן, אודה לעזרתכם בבחירת מפרט מתאים שיענה על צרכיו. תודה רבה :) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,500 - ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג קל - CSGO, maple story, overwatch, lol 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב …

22. Started by Dana Vail,

היי. חברה גרפיקאית ביקשה שאעזור לה לבחור מפרט למחשב נייח שלה. מצרפת בסוף ההודעה מפרט שקיבלתי - אשמח לשמוע את דעתכםן, אם מוגזם מדי או שאפשר יותר.. או אם יש רכיב אחר שעדיף. תודה רבה! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7K. גמיש. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודות גרפיקה. פוטושופ + אילוסטרייטור. קבצים גדולים לדפוס. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד…

• 24 תגובות
    • 4.6k צפיות
  23. היי רוצה לקנות מחשב טוב במחיר נמוך, כרגע הצלחתי להגיע למפרט כזה במחיר של 3400, אבל תוהה אם אפשר להוריד לכיוון ה-3200 בלי לפגוע יותר מידי בביצועים: מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD Ryzen 5 2600X AM4 Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 588 לוחות אם: Gigabyte B450M DS3H כמות: 1 - מחיר: ₪ 311 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3200 CL16 VENGEANCE LPX Black CMK16GX4M2D3200C16 כמות: 1 - מחיר: ₪ 396 מארזים: ANTEC CASE GX202 Blue Led כמות: 1 - מחיר: ₪ 161 ספקי כוח: ANTEC PSU 650W Neo Eco Modular 80+ כמות: 1 - מחיר: ₪ 262 כונני SSD: A-DATA SSD 512GB XPG SX8200 Pro M.…

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  24. שלום לכולם, אני מעוניין במחשב חדש לעריכת תמונות בקפצ'ר 1 בווידאו בפריימייר. רוצה מחשב חזק לפחות ל 5 שנים בלי כאבי ראש. כרגע אין צורך במסך, תקציב בין 4-5K, דיסק CCD לפחות 512, זיכרון מינימום 16גב. אשמך להגדרת המערכת והמלצה היכן לרכוש. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by law89,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,000-4,000 ש"ח. אשמח אם יהיה ניתן לפחות. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? יש לי סיכומים שאני לומד מהם. אני רוצה להכין משהו יותר תמציתי עם נקודות ספציפיות לכל נושא. אין תכנון כרגע להוציא את המחשב מהבית, אך אני מעדיף נייד כדי לא לקום כל פעם למחשב הנייח. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר, עדיפות לאל חוטי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שלא ירעיש ברמה שזה מפריע ללמוד. 6. ה…

דיונים חדשים בפורומים