עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! עד 1800 ש"ח (לא כולל מעבד, פירוט למטה) האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? למקסם עלות-תועלת בסכום הנ"ל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד כ200 ש"ח אם ממש מצדיק את ההפרש, עדיף שלא 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משרדית, מטלב א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). מטלב (שימוש סטודנטיאלי) ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא מיועד למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? המקסימלית היא 1680*1050 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאי…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. פתחתי פה כבר דיון, אבל דיי שיניתי כיוון אז אני צריך את העצות שלכם שוב הנה בינתיים מה שחשבתי עליו: מעבדי אינטל Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE EP45-DS3L s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, DDR2 1200, PCI-E זכרונות DDR II 800Mhz - Life Time Warranty 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition דיסקים קשיחים Western Digital 640GB 7200RPM, 32MB, SATA II כרטיסי מסך Sapphire HD 4870 512MB GDDR5 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E צורבים Samsung SH-S223B DVD±RW x22 Black Sata מאווררים וגופי קירור Arctic Cooling Freezer 7 Pro (LGA775) מארזים NZXT TEMPEST (No PSU) ספקי כוח Enermax PRO82+ 525W Active PFC 12cm Fan מחיר החבילה 4375 המחשב יחובר למסך 22' ברז של ע…

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. אוקי לאחר שסרקתי את הפורום - קראתי את ההודעות - נכנסתי לאתרים - השוואתי מחירים - הגעתי למסקנה ואני רוצה את העזרה שלכם לפני הקנייה הסופית (אפשר בבקשה למחוק את הנושא הקודם שלי) נתונים ראשוניים שאני עבדתי לפיהם: -מחשב ללא : מסך \ עכבר \ מקדלדת \ רמקולים -ללא OC -זיכרון 2 גיגה -קירור למעבד חובה -לוח אם ללא כרטיס מסך מובנה - מישהו יכול להסביר לי בבקשה למה אנשים ממליצים כרטיס מסך מובנה על הלוח אם כשהם ממליצים כרטיס מסך טוב? -כולל הרכבה ובדיקה -המחשב מיועד למשפחה הכוונה : עבודה\שירים\משחקים\תוכנות - קצת מכל דבר - ממוצע ושיעבוד טוב -לוח אם של GIGABYE או ASUS מעבד : AMD ATHLON 64 4400+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.3GHz 1MB CACHE - ADO4400DDBOX- BOX ¤ 476 לוח אם : GIGABYTE G…

• 2 תגובות
    • 649 צפיות
  4. שלום לכולם, כרגע יש לי לפטופ מושאל מסוג lenovo yoga x1 2nd gen עם 1tb ssd. לצערי אני נאלץ להחזיר אותו השבוע. אני מרוצה מאוד מהלפטופ ומעוניין בלפטופ דומה, אבל אני מאוד רגיש לביצועים ולא רוצה לרכוש מכשיר עם מעבד דור 7 עכשיו שדור 8 כבר בחוץ. דבר נוסף הוא שאני מאוד אוהב את הtrackpoint, אני משתמש בו כמעט בלעדית וחושב שאין לו תחליף אמיתי (מסך מגע זה נחמד אבל לא מדויק באותה מידה ובכל אופן אני לא אוהב להרים את הידיים מהמקלדת). הבעיה היא שכרגע אני לא מוצא אף דגם שאפשר לקנות עם trackpoint (או המקבילות שלו, מה שלא יהיה שמם) עם מעבד דור 8 שיגיע תוך ימים. לנובו אמנם כבר הראו את הדור החדש בces אבל עוד אי אפשר לקנות אותו. האם פספסתי משהו? האם …

5. Started by AlBatros,

מבקש חוות דעת למפרט אם אין הגזמה (או המעטה) בין החלקים במפרט הבא למשחקים ושימוש כללי: לוח אם: GIGABYTE Z690 AORUS MASTER מעבד: I7-12700K זיכרונות: corsair - Vengeance 32GB (2x16) DDR5-5600 pc5-44800 cl36 אחסון: Samsung - 980 Pro SSD 1TB M.2 NVMe Interface PCIe Gen 4x4 כרטיס מסך: EVGA - NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti XC3 Ultra קירור: Cooler Master - MasterLiquid ML240L RGB V2 240mm Water מארז: לא סגור עדיין - אבל חייב כונן DVD. ולכן רדיאטור עליון 240 בלבד. אשמח להמלצות בהתאם לכרטיס המסך וכן עם מסנני אבק.

6. שלום ברצוני לרכוש את הלפטופ: http://www.pccenter.co.il/Product/מחשב-נייד-hp-probook-430-g4-y8c09ea מישהו יודע מה ההארד דיסק (דגם)? כי אני רוצה לדעת את המחיר שלו והאם כדאי לי להשקיע עוד קצת כדי לרכוש SSD במקום מטעמי טמפ', צריכת חשמל ומהירות בתודה מראש

• 5 תגובות
    • 944 צפיות
  7. שלום, אני שוקל לרכוש את ה YOGA PRO של לנובו http://ksp.co.il/?store=eilat&select=.268..271..159..213..1913.&list=1&sort=2&glist=0&uin=0&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 ואני רואה שההבדל בין הדגמים זה רק סוג המעבד. השאלה שלי פשוטה: האם בעבודה יומיומית רגילה (גלישה, אופיס וכדומה) ישנם הבדלים כה גדולים בין I3 ל I7 המצדיקים עוד 2000 ש"ח?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. http://startpc.co.il/pc/value חשבתי על לקנות את המערכת VALUE 4.המחיר לא זול ומאחר שאני לא מבין כלום במחשבים רציתי לשאול פה האם המפרט הזה משתלם למחיר והאם קיימת אפשרות להוזיל חלקים מסוימים במחשב במידה שלא תפגע משמעותית בביצועים שלו(לדוגמה שמעתי שרייזן של AMD הרבה יותר משתלמים מאינטל.) מאחר שאין לי מושג איך לבנות מחשב, אני אודה לכם מאוד אם תבנו לי מפרט במסגרת התקציב הזה.עדיף שיהיה יותר זול ממחיר המערכת הנ"ל אך עם ביצועים שלא גורעים באופן משמעותי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה …

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by tenshi,

האם מישהו התנסה בקנייה בחנות הזאת וממליץ/ לא ממליץ? תודה רבה

10. Started by Dolev Even-Haim,

שלום לכולם, יש ברשותי מחשב ישן שהשובת בתקופה האחרונה כיוון שהכרטיס מסך כמדומני gtx geforce 460 נשרף. למחשב יש חומרה יחסית בסדר והצרכים שלי הם בעיקר לעבודות גרפיות (בלנדר 3d, אפטר אפקטס, פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין). אני מעדיף שלא להיכנס להוצאה גדולה כרגע ולכן חושב לקנות רק כרטיס מסך. התקציב שלי הוא עד 800. * אני מכוון לכרטיס של GEFORCE האם אתם מכירים דגם ספיציפי? כזה שיודע לתת עבודה טובה מול עלות סבירה, אם כן האם אתם יודעים שהוא יהיה תואם למפרט? האם זה בכלל משתלם או שכדאי ללכת על מחשב חדש וזהו? תודה לעונים, ** המפרט שיש ברשותי Intel Core i5 Processor i5-750 2.66GHz 8Mb LGA 1156 Box-מעב…

11. Started by XioMa,

* מטרות המחשב: סטודנט למדעי המחשב * גודל המסך? 13/14 עדיפות ל13 * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עד 1.6 אפשר לחרוג מעט * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) יותר ארוך יותר טוב (סטודנט) 6-7 נשמע סביר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף שכן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אהלן, אני מתוכנן ללמוד מדעי המחשב בשנה הבאה, והתחלתי להתלבט לגבי מחשב נ…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? נטו עבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אפשר גם רמקולים קטנים בנוסף למחשב. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב! 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? ? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עדיפות שיגיע עם מערכת הפעלה, ויגיע מורכב.. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב …

13. אהלן, ברשותי מחשב די ישן: E4500 2 ג'יגה ראם קשיח 160GB כרטיס מסך 9500GT (לא ממש רלוונטי כי אני בקושי משחק במחשב הזה. אם כבר משחקים אז רק משהו כמו פיפא) האם יש דרך לשדרג אותו (כלומר, לא להחליף מארז לגמרי אלא רק את ה"בפנוכו") או שאצטרך לזרוק את המחשב הנ"ל לפח ולקנות חדש לגמרי? אני שואל את זה מכיוון שבזמן האחרון (למעשה, כמה חודשים כבר) אני חווה איטיות בלתי נסבלת שמתבטאת בפתיחת כמה טאבים בגוגל כרום ובכלל הכל מרגיש כבד מאוד. אני עם ווינדוס 7. עיקר השימוש במחשב זה אינטרנט (במצב נורמלי עם הרבה טאבים, היום פחות), מיילים ומקסימום משחק כמו פיפא. אשמח לעזרה, מה כדאי/נכון לעשות במצב הזה. תודה!

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. אני מתכוון לקנות מחשב והרכבתי מפרט אני צריך את חוות דעתכם בנוגע אליו : מעבד: Athlon64 3800+ (Socket AM2) X2 DualCore מחיר: 640 ש"ח לוח אם: Asus M2N-E AM2, 570Ultra, DDRII 800, PCI-E מחיר: 525 ש"ח זכרונות DDR II 667 2x1GB Kingstone מחיר 810 ש"ח כרטיס מסך (צריך עזרה בבחירת הכרטיס מסך הנה האפשרויות או Powercolor X1950 Pro Extreme 256MB, GDDRIII, 2xDVI, VIVO, PCI מחיר 1085 ש"ח או Sapphire (ATI) X1950 Pro 256MB, DDRIII, DVI, PCI-E מחיר 1025 ש"ח או Asus 7600GT 256MB, HDTV, DVI, PCI-E מחיר 890 ש"ח דיסק קשיח WD 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II מחיר: 350 ש"ח מארז HEC Compucase CI-6A21 Beige and Silver מח…

• 3 תגובות
    • 582 צפיות
  15. Started by goldamit,

שלום לכולם, קיבלתי הצעת מחיר למחשב שישמש כתחנת מולטימדיה בבית (מחובר לטלויזיה): מארז: Coolermaster Elite 120 Advanced HTPC ספק כוח: FSP 400W לוח אם: ASUS H81 PLUS מעבד: Intel Dual Core 3220 זיכרון: Crucial 4GB DDR3 X 2 כרטיס מסך - Gainward Nvidia GeForce 610GT דיסק קשיח - Seagate 2 TB 7200 3Y צורב - DVD X 24 LG כרטיס רשת אלחוטי TP-LINK עד 150 MBps מחיר - 2500 ש"ח חשוב לי שיהיה גודל מארז קטן ככל האפשר, כי אני מתכוון לאחסן את המחשב בארון בסלון. כתוצאה מכך אני חייב גם אוורור מסיבי של החלקים, והמארז הזה מגיע עם 2 מאווררים מובנים. מה דעתכם? האם המפרט תואם את צרכיי או שאני יכול להוריד קצת ברמה ולהוריד במחיר? אני רוצה להישאר עם המחשב למשך 5 שנים לפחות... תודה רבה וחג שמח! עמית

16. שלום, אשמח לקבל חוות דעת למפרט הבא, קחו בחשבון שהמעבד והכרטיס מסך קיימים כלומר בוודאות אשתמש בהם. ממש לא סגור לגבי הזיכרון, אשמח להצעות נוספות. המחשב מיועד לעבודה עם תוכנות כבדות מאוד, בעתיד ככל הנראה גם משחקים. CPU: Intel® Core™ i9-10980XE Extreme Edition Processor https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/198017/intel-core-i9-10980xe-extreme-edition-processor-24-75m-cache-3-00-ghz.html CPU Cooler: ASUS ROG STRIX LC 360 AIO 360mm https://www.asus.com/Cooling/ROG-STRIX-LC-360/ Motherboard: ASUS ROG Strix X299-E Gaming II https://www.asus.com/Motherboards/ROG-Strix-X2…

17. שלום, ברשותי מחשב בעל המפרט הבא : AMD Ryzen R5 3600 X6 3600MHZ - מעבד Gigabyte B450 Aorus Elite - לוח אם Corsair 32GB CMK32GX4M2D3200C16 - זיכרונות Cooler Master MasterCase MB500 Black - מארז Antec EA-650G-Pro 650W High Efficiency Gold - ספק כוח Gigabyte NVidia Geforce GTX 1070 - כרטיס מסך LG 29UB67-B Black(Texure) 29" - מסך משחקים מתחילים קצת לקרטע, וחשבתי אולי לשדרג את הכרטיס מסך. השאלה בהנתן המפרט שלי האם זה באמת ישפר או שצריך להחליף הכל ? אני לא באמת גיימר כבד אבל אני אוהב כשאני משחק שהמשחק יזוז טוב ולא יתקע מדי פעם. לא צריך 4/8K יותר מדי ולא מחפש שיהיה הכי מדהים שי במידה וכרטיס מסך ישפר אותי ב20-30 אחוז א…

18. שלום, כבר די הרבה זמן שאני לא מעודכן בחומרה, אז אני צריך את העזרה שלכם בנוגע למפרט גיימינג בסך מקסימלי של 3500 ש"ח. המפרט שבניתי: מה דעתכם על המפרט? האם יש כרטיס מסך חזק יותר שכדאי לחרוג בשבילו? האם משתלם יותר לרדת בספק כוח ל520W? האם שווה לקחת גרסא חזקה יותר של המעבד? הצעות לייעול/שיפור/מפרטים חדשים יעזרו לי מאוד, תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 600 צפיות
  19. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד איזור 5000 ש"ח, מעדיף פחות. יש אפשרות לחריגה של 500 ש"ח. נקודות שחשובות לי: א. בהירות גבוה (הבנתי שמדובר בNITS לפחות 300). ב. מסך מגע - לא חובה, אבל יכול להיות נחמד עבורי. ג. כל השנים קניתי רק דל, אבל לא מצאתי מחשב שלהם שמתאים לדרישות שלי ונמצא בתקציב. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? הרבה טאבים בגוגל כרום, תוכנות אופיס השונות, הכנת מצגות, פתיחה מספר PDF במקביל, הכנת מצגות, מעט סרטים. ללא משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים …

20. שלום. כיום יש לנו בסלון מחשב בן כשלוש שנים המחובר לטלויזיה 32" שעיקר השימוש בו הוא לצפיה בסרטים וסדרות. בנוסך הוא משמש גם כמחשב שלי לשימושים משרדיים ואינטרנט. בעקרון המחשב מספיק לדרישותינו העיקריות (צפיה בסדרות באיכות בסיסית). אבל בגלל שהמחשב נהיה איטי ורועש בטרוף חשבתי להחליף אותו. השאלה היא אם כדאי לי להשאיר אותו כמחשב למולטימדיה ובמקום להחליף אותו בחדש לקנות מחשב נייד שישמש אותי לשימושים משרדיים. היום מחשבים ניידים הם די גרושים (במיוחד בשוק המוחדשים) או פשוט לקנות מחשב חלופי. אשמח גם לשמוע. המלצות למחשבים חלופיים ( נייד או נייח) תודה נמרוד

• 20 תגובות
    • 5.3k צפיות
  21. Started by מiכaל,

כפי שציינתי למעלה ברשותי מחשב קיים שברצוני לשדרג כ.מסך - gts450 זכרון - 3GB מעבד - q6600 לוח אם - p5k se (של asus) ספק - zeus 520 *לא רשמתי דיסק קשיח - יש צורך בחדש (עם עדיפות לשניים - אחד SSD והשני רגיל) *לא רשמתי כונן דיסקים - יש. *נא לציין בבקשה אם צריך להוסיף מידע. מצטער שאין פירוט של חברות וחומרה, הסיבה היא שבגלל שהמחשב כבר בן 7 שנים ואין לי גישה אליו כרגע. תקציב -אני לא יודע בדיוק מה אני צריך לשדרג בשביל שזה יתאים לדרישות שלי כך שאני מניח בין 1500 (אם אפשר אז פחות אבל אני בספק) עד 2500 בערך שימוש עיקרי -משחקים (cod:aw וכיו"ב), אופיס, סרטים. (אין תוכנות ספציפיות) רזולוציה - 1920*1080 גרפיקה - אני לא אחד שמשחק על רזולוציות והגדרות גבוהות אבל כמובן שעדיף לשאוף אלי…

• 1 תגובה
    • 651 צפיות
  22. Started by MCmett,

אני מתכנן לרכוש את המחשב הנ"ל. מצאתי כי יש גרסה של SSD בת 256GB שהיא תוספת של 500$ (קיים רק בגודל הזה) ואחת רגילה עם HD (בגודל של 500GB מובנה ו750GB בתוספת של 130$) השאלה שלי היא כזאת: 1. עד כמה השוני בין SSD לHD והאם הוא הכרחי\קריטי (גם למשחקים) 2. אם כן אני מחליט לרכוש את הSSD, האם אני יוכל להחליף אותו בעתיד (לשדרג) אין מגבלות תקציב. תודה לכל העוזרים.

• 6 תגובות
    • 958 צפיות
  23. Started by aoferx,

שלום לכולם, אני קונה מחשב ומתלבט באיזה לוח אם לבחור. האופציות הם : GA-H55M-USB3 או GA-P55-USB3 . המעבד הוא I5 750 וכרטיס מסך GT 220 1GB. אני לא כל כך מבין מה ההבדלים בין שני הלוחות ומה כדאי לבחור. תודה רבה על הייעוץ אמיר

• 5 תגובות
    • 621 צפיות
  24. שלום, יש לי שתי שאלות למומחי הפורום: 1. מה דעתכם על המחשב הזה - http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=150_242_594&products_id=6579 הוא מיועד לסטודנטית. 2. האם הצורב של המחשב צורב גם CD רגיל או רק DVD? (וכן יש שאלה כללית - האם תמיד כשהמפרט אומר שיש צורב DVD, הכוונה לכזה שיודע גם לצרוב CD) 3. איך יודעים לכמה זמן בערך סוללה מספיקה? תודה מראש

• 9 תגובות
    • 991 צפיות
  25. Started by tembo,

כן כן אני יודע שזה נשמע לא טוב אבל קבלו את הקטע הבא! מצאתי מחשב נייד שנמכר על ידי חברת סטרטאפ שנמצאת בקשיים והמחשב נקרא בסך הכל לפני חצי שנה! ויש עליו עדיין אחריות לעוד שנתיים וחצי אפילו הסוללה במסגרת אחריות של שנה ראשונה! והמחיר פנטסטי! המחשב הוא IBM T40 ורציתי לברר מספר דברים: 1. האם יש בעיות מיוחדות שאני צריך לדעת עליהם בדגם זה? 2. נאמר לי שיש בעיה במסך מה אני צריך לבדוק? במידה והבעיה היא פיקסלים מתים איך אני יכול לבדוק כמה או למצוא פיקסלים כאלו בכלל? 3. מה עוד אני צריך לדעת כשאני מחפש לקנות מחשב משומש? 4. אמרו לי שאין במחשב הזה WI-FI אבל קראתי שבכל הדגמים של ה T40 יש WI-FI מובנה האם יכול להיות שהם טעו? איך אני בודק את זה? הערות נוספות? תודה!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.