עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by tntal1,

מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 וכן 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת ומסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ssd של 250 גיגה (אבל צריך עוד אחד של טרה) 16 גיגה ראם(אני לא יודע איזה סוג, אם אפשר הסבר איך לבדוק בשביל תאימות), 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה, עדיף שיהיה ידית במארז, לא צריך אורות 7. האם הא…

2. Started by furyanaor,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח עם עדיפות לכמה שפחות 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? כרגע פוטושופ & אילוסטרייטור בלבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת חוטית - חשבתי על המכאנית GIGABYTE FORCE K83 ב 180 ש"ח מסך IPS המתאים למעצב גרפי - חשבתי על DELL P2719H ב 892 ש"ח (אך פוזל לכיוון של 2K שזה כבר נע בין 1500 ל-2000 ש"ח מתוך התקציב) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) עכבר... 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא רלוונטי 6. האם יש…

3. Started by nipo3,

. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך ? 8000ש 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך(? אם נכנס במחיר עדיפות למסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה( לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא הכי חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא מחבב אורות , אין הגבלה על גודל 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא …

4. בוקר טוב לכולם, תקציב כרגע לא בשמיים אבל אסביר הכל בהמשך.(4000שח) מחפש כרגע פחות או יותר מפרט ככל הנראה לרייזן 3900 לצורך גיימינג ועריכת וידיאו (full hd,4k) משתמש במסך 144 עם כרטיס מסך 1060 6gb יודע שהוא לא תומך כל כך ב 144 אבל נעבור גם את זה חחח, אני מחפש מארז mid ככל הנראה ,לוח אם שיתאים ויהיה סביר לא יקר מדי, זכרונות 16 או 32 ג'יגה מה שאתם חושבים לנכון,ספק כוח לא יקר אבל שיהיה מודולרי, וקירור כמובן . כמובן ארצה שיהיה אפשרות לשדרוג בעתיד הרחוק. מתכנן לקנות באילת בחודש אפריל לא צריך ציוד היקפי וכו' אשמח לשמוע הצעות/דעות

5. Started by Hellroy,

מציאת מחשב נייד 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?: 4,000-5,000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, עבודה משרדתית, עריכה גרפית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?: חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?: שיהיה דק וקל כמה שאפשר, חשוב שיהיה חזק ועמיד 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?: לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? איזור המרכז 9. מתי מתוכננת קניית המחשב (רצוי מ…

6. Started by לורן,

היי, צריכה עזרה בבניית מפרט למחשב נייח, לצורך עריכת תמונות ועריכת וידאו - עד 7000 ש"ח. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 ש"ח. אפשר לחרוג ל-8000 במידת הצורך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית ועריכת וידאו. עריכת תמונות בלייטרום\פוטושופ ועריכת וידאו באביד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של …

7. אהלן אני רוצה לקנות לפטופ גיימינג (חשוב לי גיימינג כי אני מתכנן להתחיל ללמוד בעוד כשנה ולא רוצה לקנות לפטופ ללימודים) ראיתי את הROG G531GT של ASUS רציתי לשאול מה אתם אומרים עליו ? אני מחפש מחשב שיתמודד עם משחקים חדשים (סטייל AC, BF, COD) https://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=28546 זה המפרט שאני מדבר עליו אם למישהו יש הצעות טובות יותר בתקציב של 5000 שקל אשמח לשמוע מישהו מכיר את החנות שממנה אני מסתכל? האם היא אמינה? תודה מראש לכולם

8. Started by Crabie,

היי 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המרבי 4000, ניתן לחרוג במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב , יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב למשחקים בעיקר, משחקי survival כמו ARK, ומשחקי FPS כמו COD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה): לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא …

9. שלום אני מעוניין לקנות מחשב נייד של DELL. אני מתלבט בין Dell Inspiron 3593 ל-Dell Inspiron 5584 הראשון הוא עם מעבד i5-1035G1 והשני Intel i7-8565U 1.8GHz ההבדל במחיר הוא 200 שח יותר למחשב I7 . שאר המפרט די דומה (HD , זכרון כרטיס מסך וכו') השאלה היא מה עדיף מעבד I5 חדש או I7 דור קודם ואיך זה יבוא לידי ביטוי בשימוש היומיומי? כמו כן לידע כללי אשמח לדעת מה ההבדל בין הדורות של המעבדים ואיך זה בא לידי ביטוי תודה רבה!

10. בעיקרון אני מתכנן לבצע כל מיני עבודות עם המחשב שלי בניית משחקים אפליקציות מודים וכאלה וגם מודלים למדפסת תלת מימד או CNC עכשיו חשוב לי לציין שאני רוצה לפתח את זה כתחביב אני לא מתכנת או מהנדס מוצר מיקצועי אבל אני כן רוצה בזמן הפנוי שלי ליצור כל מיני דברים נחמדים ושיצאו טוב עכשיו לפי מה שהבנתי לעבודה בתלת מימד צריך כרטיס מסך של QUADRO אבל אני שואל עם אני רוצה את המחשב גם למשחקים וגם לעבודה (תחביב) האם אני יכול או עדיף לי כבר לקנות כרטיס מסך של GEFORSE

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. כלומר אלה עם צ'יפסט 400, כמו B450 וכו'. זה אמנם נאמר כבר באתר, בדיון אחר, אבל מן הראוי לתת לזה דגש חזק יותר, וזו מטרת הת'רד הזה. https://www.itworldcanada.com/article/amd-zen-3-processors-will-be-incompatible-with-400-series-and-older-motherboards/430513 לידיעתכם ושיקולכם .

12. Started by gameri,

אני מקווה שזה נושא שאני יכול לשאול בפורום הזה למרות שמדובר במכירת מחשב אז ככה אני מתכוון לעביר את המחשב שלי אלה השאלה שלי היא איך אני מוחק מימנו את כל המידע כרגע מה שאני עושה זה איפוס ושחזור של WINDOWS מחק הכל עשיתי את זה 3 פעמים כבר השאלה עם זה מספיק או שכאדי ואף רצוי להחליף ארדיסק אני ממש מקווה שזה לפורום הזה תודה מראש לכל העונים

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. שלום יש לי מחשב שנקנה לפני כמה שנים ואני מעונין לשדרג אותו שימוש המחשב בעיקר למשחקים (אסטרטגיה וFPS) תקציב: 1000 ש"ח. המפרט שלו כיום: ASUS P8H61-M LX R2.0 Sapphire Radeon R9 380 Intel Core i3-3220 8gb DDR3 SDRAM 120gb Corsair Force LS SSD 1tb hard drive הרזולוציה שבה אני משחק:1680X1050 תודה!

14. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1. בגדול יכול להגיע ל6 מעדיף להישאר בטווח ה5, 5 זה סכום שמאד נוח לי איתו, לא מחפש לחסוך במיוחד. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 2. תאחלס המחשב הוא לעבודה גרפית בלבד, המטרה היא שהוא יהיה עמדת עבודה וכח עיבוד שאין לי בלפטופ. בשאיפה להריץ עליו את האדובי סוט, קאד, הדמייה וגם קצת תוכנות אנימציה ומנועים גרפיים כאלה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 3. כל הצידו ההיקפי קיים, כולל מסך והכל 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא שאני יודע 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? וואלה עדיף שקט, אבל לא קריטי נו…

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. אורח נווה
    Started by אורח נווה,

אהלן, האם Nvida geforce 940mx טוב מספיק להריץ אוטוקאד ורוויט בצורה חלקה מספיק? אם לא- אילו כרטיסים ען או כרטיסים עם איזה דירוג ומעלה כן

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. שלום, אני מתחיל ללמוד ארכיטקטורה, במהלך הלימודים אני עתיד להשתמש ברוויט, ריינו, אוטוקאד, אילוסטרייטור ועוד תוכנות 3D (במשך הלימודים עובדים בתוכנות גם בתלתמימד) המפרט המומלץ מהאוניברסיטה הוא מעבד i7 מינימום 8 ram ( מומלץ16) ורשימה של כרטיסים גרפיים שלא אומרים לי כלום. בנוסף סטודנטים רבים המליצו על נייד כיוון שעובדים הרבה בסטודיו ולא מהבית ובקבוצות וכו. יש לי הצעה לקנות לנובו יוגה 710 עם מעבד i7 7500u 2.7ghz x4, 8 ram, וכרטיס 940mx geforce חשבתי להתחיל איתו ולראות איך אני מסתדר איתו שנה ראשונה ואולי לשדרג למחשב אחר בקיץ לפי הצרכים שאבין השנה. אשמח לדעתכם על או להמלצה למפרט מתאים

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by יוני גל,

היי, אני מעוניין לבדוק האם כרטיס מסך שאבא שלי קנה מיד שניה יתאים למחשב שלי: Nvidia geforce gtx970 זה המפרט של המחשב שלי: Windows 10 Enterprise x64 gpu: i5 4460 3.20GHZ RAM: 8gb Power Supply: 500w MotherBoard: ASRock H91M-S1 PLUS תודה

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. אז.. חשבתי לקנות xps 13 FHD עם 8250U. למישהו יש ניסיון חיובי/שלילי עם המחשב?

19. שלום, אשמח לקבל חוות דעת על המפרט הבא: i7-8700K Z370XP SLI לוח HX424C15FB/16 HYPER-X FURY AIR 740 מארז TX850M 80+ GOLD Modular סה"כ 4,200 ש"ח. לא מיועד למשחקים. ללא ציוד היקיפי. לא מיועד ל OC. תודה רבה

20. Started by אמיר בושרי,

אז ככה: לאחר הרבה מפרטים,חוות דעת, ועזרה מכם חברי הפורום {תודה רבה} יש ברשותי 2 אופציות סופיות בהחלט. לא אכנס לנתוניי המפרטים כי אין טעם. 1. מפרט גיימינג חזק מאוד {עלות 11.000 ש"ח} 2. מפרט מעולה לעיבוד תמונות ווידיאו {עלות 6000 ש"ח} וקנייה של xbox one x לא גיימר מושבע, פשוט חשבתי שאולי עדיפה האופציה השנייה מטעמי נוחות {אפשר לנייד את הקונסולה לכל מקום בבית} אשמח לדעת מה דעתכם. ** יש ברשותי מסך מחשב 4k איכותי ומהיר כך שגם את האקס בוקס מקסימום אוכל לחבר אליו שארצה.

21. Started by PriorTak,

אבא שלי מעוניין להפטר ממחשב נייד ישן (בן כ7 שנים) ולקנות נייח במקום. נתקלתי במחשב הזה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=21011 האם הוא סביר בהשוואה מול מחשבים דומים? כמו כן שמתי לב שיש מס' רכיבים שלא כתוב הדגם הספציפי. האם כדאי לבצע איזהשהוא שדרוג במחשב? אשמח לתגובה, תודה.

22. אני מחפש מחשב נייד שמצד אחד יש לו ביצועים ממש טובים ומצד שני חיי הסוללה שלו יהיו ממש טובים. אני הרבה בנסיעות ומחוץ לבית ואני בדרך כלל מקודד עליו, מריץ דברים כבדים או גולש באינטרנט (וכשאני צריך לגלוש באינטרנט בשימוש שלי איתו אני צריך לפתוח ממש הרבה כרטיסיות). לכן חשוב לי שלמחשב יהיה i7 ולפחות 16 RAM . לא אכפת לי לגביי הכרטיס מסך שלו אבל אני ממש אשמח אם יהיה זיכרון של 500 SSD. אני מעדיף שהוא יהיה עם חברה טובה (כמו דל שיש להם אחלה אחריות) ושהמסך יהיה לפחות 15.6 אינץ'. התקציב שלי הוא פחות או יותר 4500 והדגם הכי מתאים שמצאתי הוא DELL Latitude אבל הוא חרג טיפה מהתקציב. עד כה שאלתי בכמה פורומים וחברים אבל אף אחד לא הצליח לעזור לי לכן החלטתי לשאול פה מתוך תקווה שהקוראים פה יותר …

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by onetwo,

שלום, אני רוצה לפטופ 17" אך ורק למטרת אינטרנט, אופיס וסרטים. האם לנובו ideapad הוא טוב בשביל זה, כמו למשל מה שכאן: https://ksp.co.il/?uin=40992&select=.268..271..413. האם יש משהו יותר טוב?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by pepestien_pepe,

היי, מעוניין מחשב גייימינג. אשמח לעזרה 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח במידה ויש הצדקה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.ESO -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). ''22 1080x1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות …

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by kolo Socolsky,

אני כבר שבוע מחפש מחשב נייד שהיה לי גם לגיימינג ועבודות ואני לא כזה מבין במחשבים ניידים המליצו לי על מחשב הזה https://www.amazon.com/gp/product/B06XFC44CL/ref=ox_sc_act_title_1?smid=ALUCZHFDQ04UN&psc=1 השאלה איך הוא יעבוד עם משחקים כמו pugb ,fortnite

• 7 תגובות
    • 5.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.