ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) בעיקר גלישה באינטרנט, משחקים בפייסבוק. לא מעבר, דברים שנייחים עם כרטיסים מובנים עשו לפני 7 שנים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) גודל, כרגע יש 15.6 שנהרס באספקט 16:10. כל דבר שירגיש גדול מזה באספקט 16:9. אין חשיבות לרזולוציה גבוהה מHDR * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 +- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכה גרפית, שימוש בתוכנות פוטושופ ואילוסטרייטור בו זמנית על מגוון עבודות מקבילות, עבודה עם לוח WACOM תוך כדי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, אילוסטרייטור ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). דרוש גם מסך - 23" FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (ל…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה לפני כחודשים קניתי חלקי מחשב ובעצם שידרגתי בערך את כול המחשב חוץ מהמעבד זה שלא שידרגתי את המעבד גרם לי לצוואר בקבוק מטורף ועכשיו הגעתי ליום שאני קונה מעבד אז רציתי לדעת אם הוא טוב(מספיק טוב כדי לא לעשות לי עוד צוואר בקבוק) ואם הספק כוח שיש לי יעמוד בזה ולא יקרוס המפרט של היום: 256mb x1950GT 1GB DDR2 667 ספק::::350W FSP GIGABYTE GA 945PL S3 מעבד פנטיום 4 3MH ומה שאני רוצה להוסיף מעבד: דואל קור 2 E4500 מאורר AC FREEZER PRO 7 ואולי אולי עוד 1GB
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי,פתחתי ת'רד מקודם על המלצה למחשב שנתנו לי בסקאיי אבל זה היה נגד חוקי הפורום אז אני פותח חדש מעודכן. מקווה שזה יותר מפורט 1.תקציב עד 3800 כולל מסך. 2.מטרות המחשב:סרטים/סדרות,אופיס,הורדות,אינטרנט,מוזיקה וכמובן משחקים. רזולוציה של משחקים וסגנון: לא קריטי לי,אני אוכל להתפשר נגיד על מדיום לא חייב שזה יהיה על high בכל קטגוריה, העיקר שירוץ חלק... משחקים כגון פיפ"א,cod,fallout3 וקווסטים חדשים למיניהם... זה הסגנון. 3.ציוד היקפי שצריך זה מסך בין20-22 אינץ' עדיפות ל22' 4.העיצוב ממש לא משנה,וקירור אני לא מבין בזה כל כך משהו שיתאים למפרט שלא יתחמם יותר מידי. ובנוגע לשקט אז שיהיה קצת שקט... לא חייב שיהיה שקט לגמרי אני מוכן להתפשר על זה 5.בלי מערכת הפעלה (יש כבר) והרכבה בחנות כי אי…
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://www.dell.com/en-us/shop/compare?ocs=dncwy604h,dncwxb1608v2 צמצמתי את הבחירה ל2 המחשבים הנל אשמח לעזרתכם תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
צהריים טובים אני מתכנן לרכוש מחשב חדש. באופן מפתיע נתקלתי בבעיה למצוא לוח אם עם יציאת eSATA במחיר שפוי (500 ש"ח ומטה). מצאתי רק את הלוח של אינטל שמספק הכל במחיר ראציונלי. האם הלוחות של אינטל אמינים? 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? +100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Mass Effect 3(כשיצא), Fallout 3, Shooters -מהי הרזול…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד לשימוש משרדי וממש מעט לצורך גרפיקה ומצגות. קיבלתי המלצות על המחשב הבא: טושיבה L305-S58884 המפרט למטה ובקישור. כמה שאלות: 1. ראיתי בחנות אחת שמוכרים. 1 שנה אחריות . אחריות על ידיד חברה בשם "קשרי מחשב" מישהו מכיר? 2. האם יש יבואן רשמי של טושיבה או שיש כמה יבואנים של המותג? 3. בארף הוא עולה כ 5000 ש"ח. בחו"ל כ - 2800 ש"ח. במידה ואני יכול להזדכות על המע"מ שווה היה להביא מחו"ל? האם האחריות הבינלאומית של טושיבה תתפוס כאן? תודה מראש על העזרה. מפרט כאן: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834114506 Model Brand TOSHIBA Series Satellite Model L305-S5884 Part# PSLB0U-074039 General Operating System Windows Vista Home Premium CPU Type Intel Cor…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שוקל לרכוש 9900K ולא מצליח להחליט איזה בורד לבחור בין השניים הבאים (אפשרי להציע משהו אחר) , אשמח לדעתכם בנושא... GIGABYTE Z390 AORUS MASTER או ASRock Z390 Taichi Ultimate הציוד הבא קיים כבר וממתין להתקנה בלוח שיבחר.. שני MVNE 500GB 3200/2600Mbps לטובת raid strip עבור מערכת ההפעלה. שני SSD 256 GB שני HD 3 TB מכניים ו 32 GB RAM ו GTX 1080 וספק 800Watt gold חשבתי לקרר את המעבד עם הפתרון הבא: Corsair Hydro Series H100i PRO Low Noise מה דעתכם?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זה מה שיש לי amd athlon xp-m 1900+ mmx 3now 1 6ghz 512 mb ram geforce fx 5200 אני רוצה שמשחקים חדשים יפעלו בצורה חלקה מה צריך להחליף (אני לא מבין גדול אבל מעבד 3 גיגה הרץ גיפורס 6 ועוד 500מב זיכרון זה טוב) כמה זה צריך לעלות ??? זה החנות/מעבדה שמשם אני בדך כלל מסדר ת'מחשב http://www.pcdoctor.co.il/index.php
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי! קניתי היום מחשב דל חדש dell latitude E6400 P8600 עם 4 ג'יגה זכרון והארד דרייב 250 ג'יגה במהירות 5400 ניסיתי להתקין עליו וינדוז XP עם service pack 2 (מכמה דיסקים שונים, גם גרסאות חוקיות וגם גרסאות פרוצות) וכל פעם קבלתי ERROR באמצע ההתקנה שהמחשב נתקל בתקלה ושאולי הדרייברים שהותקנו לאחרונה (אהמ אהמ... אין לי כלום על המחשב!!) דופקים את ההתקנה ותעשו ריסטרט למחשב... עכשיו, נשאלת השאלה, יש מצב שעם החומרה של המחשב הזה אי אפשר להתקין וינדוז XP וצריך להתקין ויסטה...? או שהמחשב החדש והיפה שלי דפוק בחומרה ואני צריכה ללכת להחליף...? מאוד אשמח אם תוכלו לעזור לי.. אירה
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5200 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? שלא תהיה חריגה 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים, סרטים ב FullHD ועבודה משרדית (word , אינטרנט ...) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? אני לא סגור עליו אבל כנראה T260HD * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים כבדים crysis וכל אלה * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניו…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בעוד מספר ימים אני הולך לקנות מחשב חדש, השימוש העיקרי שלי הוא משחקים כבדים, יש ברשותי מסך בגודל 23" ברזולוציה 1920X1080. בניתי מפרט ואשמח שתגידו לי איך הוא, כמובן שאם אתם חושבים שיש מפרט יותר טוב עד 4500 ש"ח אתם מוזמנים להראות לי.
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים.. אני מחפש לקנות נייח בתקציב של עד 3400 ... הבעיה שאני לא מצליח להכניס בו את כל הרכיבים דוגמה כרטיס מסך, SSD , ומעבד חזק. אני גרפיקאי חובב שמתעסק עם תוכנות גרפיות, אך מה שחשוב לי בגדול זה אמינות... מישהו המליץ לי על המחשב הבא , מה דעתכם? http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=6962
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד חדש שיענה על הצרכים הבאים : * יצליח להריץ תוכנות גרפיקה כגון פוטושופ ואילוסטרייטור, ויעבוד חלק בעת עבודה על קבצים קצת יותר גדולים מהנורמה. * יהיה בעל כרטיס גרפי טוב, לאו דווקא בשביל משחקי מחשב, אלא גם להריץ תוכנות תלת מימד ורנדרינג ברמה סבירה. אני נמצא כרגע באיטליה וראיתי מס' מחשבים שאני מתלבט ביניהם, אשמח גם להמלצות אחרות : HP Pavilion 15-N066SL מעבד I7 - 4500U 6GB זיכרון ראם GEFORCE GT 740M ב560 יורו ASUS N56VV-S4007H I7 3630QM 16GB זיכרון ראם GEFORCE GT750M ב-800 יורו HP Envy 15-j040el Core i7 - 4700MQ 12GB זיכרון ראם GeForce GT 740M ב-640 יורו[TABLE=width: 100%] [TR] [TD=width: 278px][/TD] [TD=width: 980px]LENOVO Z500-59372854 Intel Core i7-3632Q…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אחרי השנה ראשונה באוניברסיטה הבנתי שלהמשיך במצב הנוכחי אני לא יכול ולכן אני מתייעץ איתכם. לאחר התלבטויות רבות החלטתי ללכת על 13.3". 15.4 גדול לי מדי, ופחות מ 13 זה נראה קטן... דברים שחשובים לי במחשב זה שהמסך יהיה מט (לא מבריק, עושה לי כאב ראש), כמה שיותר קל עם סוללה שתחזיק כמה שיותר, אחריות לפחות שנה, רמקולים כמה שיותר "סבירים", ושלא ירעיש... מבחינת חומרה? רק שיהיה לו wi-fi, ודיסק 160gb לפחות. אשמח לשמוע הצעות (אם הן קיימות)...
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום כולם, מה שלומכם? אני מחפש להחליף את הלפטופ שלי. אני יודע ששני המחשבים האלו שונים בתכלית, אבל זu בעצם השאלה האם להישאר בווינדוס או לעבור למק. נמאס לי קצת מהעייפות של ווינדוס, אני לא יכול עם המחשים שנתקעים כל הזמן, והבנתי שבמק זהלא קורה חשוב לי מאוד שיהיה במחשב זיכרון ssd, לפחות 8 gb זכרון פנימי , ושיהיה קל ונייד עם סוללה גבוהה. מסך 13.3 מט המחשב הוא לבעיצועים סטודנטיאלים בעיקר, אבל חייב לטוס, בלי בעיות ובלי להיתקע, ותריך להישאר לפחות ל4-5 שנים במצב טוב :-) התקציב, 6.5-7K , כל הצעות אחרות יתקבלו בברכה הסמסונג הנל הוא הטוב ביותר שמצאתי בקטגוריה (נרחיב לו את הזיכרון הפנימי) והמק הזה הוא הטוב ביותר שאפל מציעים במסכי 13.3. (ידוע שהמק חורג מהתקציב, זה בסדר :-) יום טוב לכו…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך עזרה בהחלטה איזה מפרט לקחת. אם המפרט שאני אציג בפנכם לא נראים לכם משהו אתם יכולים לבנות מפרט יותר טוב. הנה המפרט: מעבד AMD Phenom II X4 940 Box ¤1292 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1280 לוח אם GIGABYTE GA-M750SLI-DS4 ¤785 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=38520 כונן קשיח Samsung HD501LJ 500GB SATA2 16MB ¤285 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD501LJ זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 1066Mhz CL 5-5-5-15 PK ¤336 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?p...8500CL5D-4GBPK כרטיס גרפי Gigabyte nVIDIA GeForce GTX 295 1792MB DDR3 PCIe ¤2914 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=N29518IB צורב ASUS DRW-20…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
AMD? Athlon64 3200+ (S-939) 1110 GIGABYTE K8NXP-SLI (s939) NF4 1020 512Mb DDR 400MHz Samsung 300 PINE XFX FX5200 256MB TV ,DVI 128bit 400 MAXTOR 120GB (8MB) SATA DiamondMax Plus 9 500 SONY 52x32x52 (kit) 140 HEC Compucase CI-69U6 400W 440 TFT 17'' FP71G 12ms 1560 Total price 5470 ¤ for payments 12 X 498 ¤ מה אתם אומרים על המפרט הזה????יש משהו להוסיף?להוריד?הצעות משהו? התקציב שלי זה מקסימום 6000.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. האם יש אתר אמין שממנו משתלם להזמין לפטופים לארץ? 2. מחפש לקנות לפטופ לצרכי לימודים/גלישה/סרטים בלבד - שום דרישה להרצת תוכנות כבדות או משהו כזה. מכיוון שאני צריך להקליד בו בזמן שיעור ומכיוון שלרוב כיסאות הסטודנטים יש מסעד מתקפל כזה שהוא די קטן - אני מעדיף 11.6 אינץ'. אבל אני מתלבט בין 2 הלפטופים הבאים: לנובו https://www.pc365.co.il/product.aspx?id=3929&; אסוס https://www.pc365.co.il/product-4544-Asus_ZenBook_UX305_UX305FA_FC052H_ שנייהם מאוד דומים מבחינת חומרה וזהים במחיר (אחרי הרחבת אחריות ל-3 שנים) אבל יש 2 הבדלים מרכזיים: הלנובו הוא 11.6 אינץ' אבל 4GB RAM, לעומת זאת האסוס הוא 8GB RAM אבל 13.3 אינץ' האם תוספת הזכרון הפנימי משמעותית בכלל כשמדובר בלפטופ שיהיה לצרכי …
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום,אני רוצה בבקשה מפרט למחשב ב5000 ש"ח שיהיה amd והשימוש שלו הוא למשחקי מחשב בעיקר
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב המחשב יהיה לרוב לשימוש כבד של אינטרנט והורדות עריכת וכתיבת מוזיקה ושימוש בתוכנות כגון CUBASE SX3 ו REASON 3 במקביל (המון משאבי מערכת!!!!!) שימוש כללי בתוכנות OFFICE אני לא גיימר, אבל אשמח ליהנות מכרטיס מסך שיעשה את העבודה במידה וארצה לשחק במשחק קליל, וגם בגלל שאני לא מעוניין בכרטיס SHARED כדי שלא יזלול לי זיכרון מהזכרון הכללי - אני ממש זקוק לזכרון RAM שלי במלוא התפוקה. לא מתכנן לעשות OC ללא מסך ללא כונן DVD (כבר יש לי, אני אתקין בחדש) ללא מערכת הפעלה ללא אביזרים\הקפי וכל הנלווים המיותרים... :-) המפרט: מעבד INTEL CORE 2 DUO E6300 1.8GHZ 1066MHZ 2MB 64BIT LGA775 BOX לוח אם Gigabyte GA-945P-S3 זכרון פנימי - 2GB לקנות 2 כרטיסים: KINGSTON DDR2 1024MB 667MHZ CL5 - או ש…
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, נדפק לי ה-WINDOWS, ולפני הפירמוט אני רוצה לבצע גיבוי לכל מיני קבצים ותמונות ולהעתיק אותם לאיזה כונן חיצוני או דיסק און קי. איך אפשר לעשות את זה ? תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, אני מעוניין לקנות מחשב נייד למטרות עבודה שאני הולך איתו הרבה, ויש שתי מפרטים שאני מתלבט בינהם הראשון מחשב של dell מעבד Intel Core i3 M350 2.26Ghz מערכת הפעלה Win 7 Heb זיכרון DDR3 1333 MHz 3GB כרטיס מסך Intel HD מסך 13.3" דיסק קשיח 2.5” HDD 500GB 7200RPM נדיר ביותר צורב ללא צורב אך ניתן להוסיף צורב חיצוני יציאות וכניסות USB(v2.0)*2, 1 e-STAT/USB combo port, HDMI, Mic-in, Headphone-out, RJ45, port replicator port, 5-in-1 card reader(MS/MS Pro/Ms Duo/MMC/SD), Express card Bluetooth יש מצלמת רשת Build in 0.3MP Web Camera כרטיס רשת Ethernet 10/100/1000 Base T on Board רשת אלחוטית Pro/Wireless 54Mbps קול HD Audio, Speaker 1.5Wx2 סוללה 6…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום מחשב HP Pavilion dv5-1160ej עם Vista, המחשב נדלק ורואים את המסך שכתוב HP לאחר מכן המסך ניהיה שחור ונתקע כך, ניסיתי להעלות את המחשב עם דיסק איתחול של וינדוס וזה נתקע באותו שלב וגם שמפעילים את האפשרות של Windows recovery המחשב פשוט לא מגיב. הרצתי את הבדיקות של הביוס לזיכרון ולהארד דיסק והכל תקין. אודה אם מישהו יוכל לעזור לי או אפילו לתת לי כיוון איך לבדוק את הבעיה. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, יש לי אפשרות להביא לפטופ מארה"ב. אני לא צריך מחשב חזק במיוחד אבל אני כן רוצה מחשב שיתפקד טוב גם בעוד שנתיים- שלוש., אשמח להמלצות מטרות המחשב? לימודים ושימוש בסיסי * גודל המסך? 14 אינצ' * רזולוציית המסך? ( * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? פחות מ2ק"ג, עדיף לכיוון ה1.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף שיחזיק ליום לימודים (בערך 6-8 שעות) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (לא * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD ונראה לי 500 ג'יגה. * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-