ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,364 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, יש לי אולטראבוק שקניתי לפני 3 שנים UX31A של אסוס. בזמן האחרון הסוללה שלו כבר התחילה די לזייף והיא נגמרת ממש מהר. היות ולא היה איזה שינוי מדהים בעולם הלפטופים שנים האחרונות והמשקל של האולטראבוק ממש נוח לי, החלטתי שבמקום לקנות לי לפטופ חדש אני פשוט אחליף לזה סוללה ואנסה לשדרג אותו במידת האפשר. ממה שכתוב באתר של אסוס, הזיכרון באמת מולחם ללוח, ניסיתי לבדוק באמצעות CPU-Z אם ה-4 ג'יגה יושבים בחריץ אחד ובכלל כמה חריצים יש לי (הייתי רוצה להוסיף עוד 4 ג'יגה) ממה שאני רואה תחת SPD הכל ריק. אין מידה על אף אחד מחריצי הזיכרון. מצד שני, תחת memory אני רואה שכתוב Channel# Dual. יש סיכוי שיש לי עוד חריץ? ועוד שאלה קטנה, יש לי כיום מעבד i5 3317U, יש אפשרות לשדרג את המעבד ל i-…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
זה מחשב נייד מדגם HP 2230S, הוא די ישן והסוללה שלו גמורה, עובד על מטען בלבד. בקיצור כשאני מדליק את המחשב, הוא מגיע לשולחן העבודה ואז ישר נכבה בבום, כאילו מנתקים את המטען ממנו. ניסיתי גם להוציא את הסוללה מהמחשב עצמו (למרות שהיא לא תקינה) ועדיין המחשב נכבה בסיום העלייה. האם זו בעיה במטען אולי? איך אפשר לפתור את זה? אני לא חושב שזה התחממות כי המחשב נכבה כמה שניות אחרי שנדלק. הוא היה נכבה לעיתים רחוקות יחסית אבל עכשיו נכבה מהר מאוד.
-
- 7 תגובות
- 3.5k צפיות
- 1 follower
-
-
כמה לדעתכם שווה המ]רט הבא : I7 2600K ASUS P8P67 8GB RAM GSKILL SNIPER GYGABYTE GTX 680 Crossair 950W קירור למעבד NH-D14 מארז של NZXT PHANTOM 410 HARDISK WESTREN DIGITAL צורב DVD של LG הכל נקנה בארץ ב KSP . אני לא זוכר כמה זמן יש אחריות על מה .
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
http://www.tms.co.il/pcbuilder/preview/2:12812:1/4:14657:1/7:14545:1/3:14430:1/20:6625:1/20:14658:1/ אני מוסיף I5 4690 וכרטיס GTX970 של MSI רציתי שתגידו לי על כל חלק אם הוא שווה את זה או מבוזבז? למשל הלוח אם, אני לא צריך OC ולא צריך SLI המחיר יוצא לי 4950ש"ח, מה דעתכם סה"כ?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב בטווח הבינוני, חודש חודשיים. ככל הנראה, 2-3 רכיבים אוכל להביא מארה"ב (מעבד, זכרונות, כ.מסך). מעוניין לקנות רכיבים שהvalue for money שלהם הוא הגבוהה ביותר, לא מתוכנן שום גיימינג במחשב, אבל השימושים שלי הם מאסיביים מאוד. (תכנות , תוכנות מרובות, עיצוב תמונות וכו') יש לי כבר כונן SSD (120GB) אז אפשר לחסוך מעט. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500, אבל עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנה - גם הפעלת סרברים על המחשב לפעמים, עריכה גרפית, המון טאבים בד"כ (עד 50 טאבים), עובד עם ש…
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך רק אם אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רב תכליתי דגש על אופציה לגרפיקה ועריכת סרטים ברמה חובבנית-מקצועית. (כמובן עבודה משרדית, אופיס, אינטרנט, תמונות סרטים, קבצים וכאלה..) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, פרמייר, אילוסטרייטור אינדיזיין וכו' שימוש בינוני ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאיל…
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל לנצל לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקי מחשב בינוניים ( CS לגרסאותיו ודברים כאלו, רצוי על הגדרות גבוהות ) - תכנות Visual studio וEclipse - צפייה בסרטי בלוריי מלא - שני מסכים שמחוברים כל הזמן 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מסך 24" IPS או PLS 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? דיסק קשיח 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא קריטי. שלא יהיה טרקטור 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צ…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים יקרים אשמח להעזר בכם להרכיב מפרט למחשב, שכל כולו למטרה אחת בלבד והיא עיבוד צילום בפוטושופ וכדומה. 1. מה התקציב המקסימאלי? סביבות 4500 2. מה שימושי המחשב עריכת צילומים בפוטושופ המסך שלי הוא Dell u2412m 3. האם יש צורך בציוד הקפי לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לשיקול דעתכם 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה כן 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא,מרכז הארץ 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? כשבוע מהיום בערך 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? אשמח שיהיה אפשרות להכניס במחשב עד 32 giga כרגע מעדיף 16 הסבירו לי שכדאי מאוד שלושה כונני Ssd,מערכת הפעלה,קאש,ולכל הקבצים במקרה כז…
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
[h=1]Lenovo IdeaPad Y50-70 5944-2200[/h] http://ksp.co.il/?uin=26681 הקנייה באילת במחיר 6602 אני סטודנט, מתכנת וגם גיימר בשעות הפנאי (כשיש כאלה). האם המחשב הנ"ל מומלץ? איך יריץ משחקים חדשים נגיד witcher 3 וgta v?
-
- 7 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
האם הייתם משנים דבר מה? הייתי הכי שמח לרכוש ב-5 אלף ומטה תכלס, אבל אם יש רכיב קריטי שאני צריך להוסיף, אז אוסיף אותו בשמחה, אם אפשר לוותר עליו משום שההבדלים זניחים והתוספת יקרה - מעדיף לוותר. לדוגמה - אם אני הולך על i7 טוב, אני מגיע ל-5,350 + - אבל להבנתי מהפורמים כאן , הדבר לא תורם לגיימינג ואין ממש הבדל לגיימינג בינו לבין ה - i5. דעות? המחשב הזה מיועד למשחקים בלבד (תכלס, אני רוכש אותו רק בשביל WITCHER וקצת מתבייש בעצמי). מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪957 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 כמות: 1 - מחיר: ₪134 לוח אם: Asus B85M-G for 1…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני צריך מחשב נייד חדש ויש באפשרותי לקנות בארה"ב - משפחה משם שמגיעה לבקר בארץ. מטרת המחשב - תכנות (סטונדט להנדסת תוכנה), סרטים. גודל המסך - 13.3" - 14" או 15.6" רזולוציית המסך - FHD (אין לי כל כך צורך בUHD). זמן סוללה - זמן סוללה ארוך, מאוד חשוב בשבילי. כונן קשיח - SSD 256GB לפחות. (או 1TB עם 16-32GB SSD). זיכרון - 8GB. העדפה לחברה: Dell, Asus, Lenovo תקציב - 5000 ש"ח / 1200 דולר. 1. ההתלבטות העיקרית שלי כרגע זה אם אני רוצה מחשב שהוא 13-14 אינץ' או 15.6 אינץ'. כי מצד אחד יש לי בבית מסך 24 שאני מתחבר אליו, אבל מצד שני יש לי עוד שנה באוניברסיטה שאני אקח אותו איתי. (והיום אני עם 15.6 ולפעמים הוא גם מעצבן אותי שהוא קטן). בכל מקרה אשמח לקבל הצעות גם וגם. 2. אשמח לשמוע המ…
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי מדובר במחשב toshiba i3 שנקנה לא מזמן בעת החיבור לטלוויזיה, ממשיכים לשמוע דרך המחשב ניסתי להיכנס ל playback devices אך ברשימה מופיע רק הרמקולים של המחשב כיצד ניתן להוסיף גם את הטלוויזיה? אציין שלא קיבלתי דיסק של דרייברים אז הורדתי והתקנתי בצורה ידנית את כל מה שחשבתי שאני צריך תודה לעונים! מועדים לשמחה
-
- 7 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 - רק אם יש הבדל משמעותי באיכות או בביצועים 2. מה שימושי המחשב? עבודה משרדית, משחקים, גלישה באינטרנט, סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: COD, BF, CSGO -מהי הרזולוציה הטבעית של המסך שיחובר למחשב? FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב? בינוני עד גבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מארז, כונן דיסקים, מאווררים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד ע…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מבקש המלצה למחשב שנותן את התמורה הטובה ביותר למחיר הזה. המחיר הזה הוא המקסימום. אם אפשר בפחות מזה, עדיף. הדרישות הן: 4 גיגה זכרון (לפחות) ורצוי שתהיה אפשרות להרחבה בעתיד ל- 8 גיגה(אם יותר, מה טוב). מסך 15.6 דיסק קשיח רצוי לפחות 500 גיגה. הם לא גיימרים ובעיקר משחקים במשחקי פלאש או צופים בסרטונים ביוטיוב/וואלה.
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי Lenovo W530 בן כמעט 3 ולאחרונה הוא התחיל נורא להתחמם ו"לא לסחוב" עיבודים כבדים. בדיקה של הטמפ' ממש מעכשיו למשל מראה: CPU 100 MotherBoard 100 GPU 85 Storage 53 פתחתי אותו וניקיתי אבק מגוף הקירור וכן מפתחי האוורור. ניקיתי גם את המשחה הטרמית ומרחתי משחה חדשה (Arctic MX4). ווידאתי כמובן שהמאוורר עדיין פועל ושלא הרסתי שם משהו אבל... ללא הועיל. המעלות עדיין באזור המסוכן כמעט כל הזמן. נותרה לי עוד אחריות עליו ומחר אני אדבר עם התמיכה של IBM, אבל אני בספק שיהיה לי מתי להביא להם אותו ושהם יוכלו לעשות עם זה משהו סביר בכלל במקום למרוח אותי וכד'. בקיצור - מה עוד אפשר לנסות? מה עוד אפשר לבדוק? מה דעתכם למשל על קניית גוף קירור "חדש"? בינתיים מצאתי רק דברים שנראה שהם משומשים…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עדכון: הוחלט לשמור את המארז הקיים. אם כך: יש לי מארז, יש לי כונן SSD ואחד רגיל. אז מה שצריך: לוח אם, מעבד (+קירור), זכרונות, כרטיס מסך וספק כח (באותו התקציב... אין צורך לחסוך עלויות.) תודה! :] היי, לפני כחודשיים ביקשתי פה מפרט, אבל השתכנעתי להשאר עם המחשב הקיים שלי ולשפר רק כונן SSD. (הפוסט של הבקשה שלי כאן) אך ביום שקניתי כונן SSD - המחשב שלי החליט שהוא מקצר את החשמל. (הפוסט של התקלה כאן) אז החלטתי לקנות אחד חדש כבר ... לפני השאלון: המארז שלי הוא Cooler Master CM 690 (מידע כאן, ותמונה כאן) האם שווה לי להשאר עם המארז הזה? או שכדאי לקנות אחד חדש? (האם אפשרי להביא את המארז שלי ולהגיד למי שאני קונה ממנו: ״תשתמש במארז שלי״? או שלא יסכימו?) ולשאלון: 1. מה …
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?כן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 במידה ומשתלם 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים והפעלה של הרבה תוכנות שדורשות RAM וCPU גבווה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).לא ספציפיות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.GTA V ובסגנון -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).23 וטלויזיה 42 אולי בהמשך שידרג את המסך ל4K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בי…
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי חברים. הנה הדרישות שלי: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא נראה לי תצליחו לחסוך מהתקציב הזה לדרישות שלי... ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. נראה לכם שאני אוותר על וויצר 3? גם גיטיאיי 5 נראה לא רע -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD במסך מחשב ובטלוויזית 32" ובעתיד Virtual Reality -לאילו הגדרות …
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, רכשתי לאחרונה מחשב נייד לעבודה. המחשב הנייח שלי מת (הלך הלוח M). מדובר ב- Dual Core עם 4GB RAM כונן קשיח מכני של 500 GB (חברת Acer). מחפש לבנות מחשב נייח בכמה שיותר זול שישמש בעיקר למשחקים (אני לא בחור ששם הכל על Ultra, אבל המטרה שיריץ GTA V בהגדרות שיאפשרו ליהנות מהמשחק וגם משחקים דומים לשים הקרובות במידה וניתן). 1. תקציב: 2,000 ש"ח א) אנסה לחסוך כמה שיותר. חלקים יד שנייה אפשריים. ב) חריגה - 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב: משחקים חדשים כמו GTA V, אבל אין צורך להפעיל על ULTRA. הגדרות גבוהות-בינוניות יתקבלו בברכה. א) רזולוצייה: Full HD במסך 23'. 3. ציוד היקפי: אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט: לפי ההקדמה שנתתי, אני בטוח שתוכלו לענות על כך…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל, במידה ומתאפשר אף לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? להשדל שלא אך ניתן לחרוג עד 250 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית וצפייה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. LOL GTA etc -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920 1080 (24) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, ע…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה קניתי מחשב נייד של חברת דל עם 8 ג'יגה SSD. כשהפעלתי את המחשב לא הצלחתי לראות את הכרטיס. איך אני יוד שהוא אכן קיים? תודה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, תודה מראש על העזרה 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300-400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Far Cry 4, MGS5, GTA V וכל משחק חדש -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקו…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, הוצע לי הכונן הנ"ל Intel SSDSA2BW160G3H 160GB אינטל למחשב של levovo. המחשב מגיע בגדול עם כונן של 1TRA אבל הוצע לי להחליף לSSD המצוין כאן בתוספת של 350 ש"ח. העניין הוא שנראה לי שהכוננים האלה כבר ישנים.. לא? עדיין מייצרים אותם בכלל? בכל מקרה אשמח לעצתכם והאם משתלם לי לקנות אותו.
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מעוניין לרכוש מחשב חדש ב4000 שקל. הולך לשמש למשחקים ופוטושופ. כרגע יש לי 2 הצעות למפרטים קצת שונים הקטע שאחד חורג מהתקציב ואני לא רוצה לעבור רק אם אין ברירה. שני המפרטים: http://imgur.com/a/QA54S הראשון KSP ב4300 והשני מחנות מקומית שמציע ב3900 אבל עם חלקים טיפה שונים השאלה אם הם ההתפשרות הזאת של ה400 שקל קריטית או לא. *אני מכרמיאל
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, בכמה אתם מעריכים את השילוש הבא.. מעבד: AMD FX9370 לוח: ASUS 990FX SABERTOOTH R2.0 זיכרונות: G.SKILL 3X8GB DDR3 RIPJAWS X
-
- 7 תגובות
- 2.8k צפיות
-