ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,443 דיונים בפורום זה
-
. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך כמה שיותר. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא. 200 ש"ח לכל היותר! 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה ביתית רגילה, ללא משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כל תוכנות האופיס וגלישה באינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?כן, מסך, ורמקולים.(אני לא עובד עם סאונד מספיק פשוטים, ששומעים טוב). 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6-7. מדי פעם ישנים בחדר שהמחשב עובד. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, …
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
בעקרון אני לא משתמש כבד במחשב יחסית, רוב השימוש שלי בו מסתכם בגלישה באינטרנט, קצת פוטושופ ולראות סרטים, אבל אני בכל זאת רוצה שהוא יוכל להריץ משחקים חדשים ברמה סבירה. Core 2 Duo E7200 2.53 Ghz GIGABYTE P31 DSL3 Kingston 2GB 800Mhz SeaGate 320gb 16mb 7200rpm NEC DVD +/- RW Sata x20 GeForce 9600 GT DDR3 512mb כמה אמור לעלות לי כזה דבר כולל מערכת הפעלה, מארז, רמקולים, עכבר, מקלדת ומסך 19"? תודה.
-
- 14 תגובות
- 899 צפיות
-
-
היי, אני זקוק למפרט עבור חבר טוב בתקציב של כ 3.5K כאשר אפשרי למתוח עד 4K. כאמור - המחשב יהיה מחשב ביתי גם למשחקים בין היתר (על גבי מסך LCD בגודל 19" כרגע אבל יכול להיות שישודרג בעתיד הרחוק) וגם לצרכי עבודה על MATLAB ותוכנות CAD למיניהן כאשר מחוברים למחשב 2 מסכים רוב הזמן (19" ו- 15") לא מתוכנן OC, אין צורך במסך או בציוד היקפי כלשהו, אין צורך במערכת הפעלה (סטודנט, מקבל מ MSDN) לגבי שקט - אין דרישה מיוחדת למחשב שקט במיוחד (ביצועים חשובים יותר משקט) אך כמובן שאין רצון לקנות טרקטור. העדפות - אינטל, I5. בנוסף, האם יש טעם להמתין ליציאה של כרטיסי מסך מהדור החדש (הבנתי שממש בימים הקרובים הם יוצאים)? תודה רבה.
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים יש לי טלויזיה 40' סמסונג שתומכת בFULL HD אני רוצה לקנות מחשב הכי פשוט שיש שמפעיל סרטי FULL HD בצורה טובה ולא מקרטע כמה זה יעלה לי?..המחשב יהיה קבוע ליד הטלויזיה. האם המפרט הזה יריץ סרטי FULL HD בצורה טובה?..(ושיהיה לו יציאת HDMI לחיבור לLCD) http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1280&CatCode= תודה, אשמח למפרט טוב שיכול להרציץ FULL HD ולא יקרטע, במינימום מחיר.
-
- 4 תגובות
- 908 צפיות
-
-
אוקי אז ככה : amd 2800 64bit epox 8hda5j s754 sata gb hitachi sata 160gb lite-on 52x32x52 samsung 753 hec compucase redeon 9800 pro drr 512(400 וכל היתר כרטיס רשת כרטיס קול עכבר מקלדת רמקולים ההעצה שקיבלתי ב ksp היא 5555 שח אז ככה יש לי כמה שאלות 1) מה דעתכם על המיפרט הזה 2) מכון שהחלפתי את רוב הפריטים יש לי הנחה קטנה. יוצא לי 70 שקל יותר אם אני יקנה את הרכיבים בנפרד אז אולי אתם מכירים חנויות שבם זה יכול לצאת לי יותר בזול. 3) המוכר בחנות אמר שאני לא יכול להוציא את המקסימום מהכרטיס מסך אם המעבד הזה שבשביל להוציא את המקסימום צריך מעבד חזק מאוד ... יש אמת בדבריו אני יכול להסתפק בכרטיס פחות טוב ולהנות באותו מידה 4) הבעיה הכי גדולה היא שהמחשב יקר מידי התקציב שלי הוא 5000 ש…
-
- 6 תגובות
- 863 צפיות
-
-
שלום לכם, אני מתלבט בין שני דגמים (אני סטודנט...) מחר אני רוכש את המחשב... ההתלבטות שלי בין שני דגמים Lenovo ThinkPad R60e לבין Lenovo 3000 C200 קישור עבור כל דגם: Lenovo ThinkPad R60e http://bug.co.il/prodtxt.asp?psn=1908&scat=313&tcat= Lenovo 300 C-200 http://bug.co.il/prodtxt.asp?psn=514&scat=313&tcat= שניהם מבוססי כפולי ליבה T5500.. הThinkpad עולה עוד 400 שקל.. ומבחינת מפרט החסרונות שלו שאין קורא כרטיסים (לא משמעותי עבורי).. וHDD קטן יותר.. 60 ג'יגה אבל מצד שני XP PRO (שישודרג ל Vista Buisniss בחינם.. אין לי מושג באמת למה זה יותר טוב..) הC200 נראה פחות מגושם.. ויותר אטרקטיבי.. אך הThinkpad נראה עמיד יותר... מבחינת אמינות לאורך זמן.. ובכלל.. איזה מחשב נ…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום אני מתכנן רכישה של מחשב נייח (מיועד בעיקר לפוטושופ, אינטרנט, אופיס וסרטי HD) והתקציב שלי הוא כ-2000 ש"ח (לא כולל מסך וציוד היקפי) הומלץ לי ללכת על הסט הבא בכל הנוגע למעבד-לוח אם (הכולל כרטיס מסך) -זיכרון מעבד AMD: Athlon II x4 Quad Core 640 Socket AM3 3.0Ghz Box לוח אם: ASUS M4A88T-M AM3, 880G, DDR3 1333, VGA ATI HD4250, PCI-E, CrossFireX זכרון: DDR3 1333Mhz 2x4GB G.Skill SNIPER Dual Channel CL9-9-9-24 הבעיה היא שבדקתי ועושה רושם שהזכרון הזה לא מתאים ללוח אם (בהנחה ואכן הבדיקה שלי נכונה) השאלה היא האם יש משהו דומה (בביצועים ומחיר) שכן יתאים ללוח אם הזה (אני מניח שניתן גם לרדת ברמה של הזכרון בשביל הצרכים של המחשב) או לחלופין אם מישהו יכול להמליץ על לוח…
-
- 5 תגובות
- 559 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות לאבא שלי מחשב נייד, הדרישות שלו מצומצמות מאודד הוא רוצה רק אינטרנט ואפשרות לחבר את המחשב לטלויזיה בחיבור VGA מספיק לו, התקציב הוא 2000 אני מניח שאמור להספיק ראיתי את ה lenovo הזה ב ksp [table] [tr] [td]Model[/td] [td]M522SIV[/td][/tr] [tr] [td][/td][td][/td][/tr] [tr] [td] Color[/td] [td]Black[/td][/tr] [tr] [td][/td][td][/td][/tr] [tr] [td] Machine Type[/td] [td]4383-2SG[/td][/tr] [tr] [td][/td][td][/td][/tr] [tr] [td] CPU[/td] [td]AMD Dual-Core Processor E-350 (1.60GHz, 1MB Cache)[/td][/tr] [tr] [td][/td][td][/td][/tr] [tr] [td] Memory[/td] [td]2GB DDR3 1066MHz (1 x 2048 MB), Up to 8 GB[/td][/tr] [tr] [td][/td][td][/td][/tr] […
-
- 7 תגובות
- 906 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים, סרטים וקצת משחקים בעתיד הרחוק ( שנה פלוס ) אוטוקד בתדירות נמוכה מאוד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך ) אין עדיין מסך, רצוי 22-23 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? diablo 3 נכון לעכשיו , ובעתיד משחקים דומים. 3.…
-
- 3 תגובות
- 923 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום בקרוב אני הולך לרכוש כנראה את המחשב הזה: קודם כל אשמח אם תתנו לי תגובות על המפרט ועל הכרטיס (x800 gto2) בפרט. ודבר שני רציתי לדעת על כמה fps בערך ירוצו לי משחקים כבדים כמו doom3 call of duty2 ut וכו' והאם ירוצו חלק. תודה לעונים, groovy.
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי X61 ויש בעיה בחיבור לאיטרנטץ הוא לא מתחבר ()limited( קוד הבעיה הוא 024 - אני מצטט מהמחשב "the ethernet port is unplugged". וכד'. לא עשיתי כלום עם המחשב לאחרונה ולפעמים הוא כן מצליח להתחבר. רעיונות? תודה!
-
- 1 תגובה
- 661 צפיות
-
-
טוב אז ככה התקציב המקורי מההורים הוא 3100 ש"ח (ואל תשאלו למה דווקא 3100 ככה זה ) יש עוד 1000 ש"ח שאני מוסיף מכספי מה שנותן 4100 ש"ח. אני בעיקר גיימר (אם יש לי את האמצעים ) ובנוסף גולש הרבה באינרנט (פורומים etc.) ובשנה הקרובה (י"ב) יש לי גם איזה פרוייקט תיכנות 5 יח"ל אם זה משנה לצרכים שלי מהמחשב הרכבתי לי אם כך מפרט אשר נראה כך: אתם יכולים לשים לב שיש חריגה קצת מהתקציב וזה בגלל שהחלטתי להוסיף עוד מכספי וללכת על ג'יגה זיכרון. אני מתכנן להגיע עם המפרט הזה ל-3200+. אני לא צריך צורב ולא צריך SATA כי ה-HD הזה לא ילך אלי בכל מקרה אני אשתמש ב-WD120 שיש לי כרגע. אין כרגע קירור נוסף כי עוד לא החלטתי על מה ללכת, אבל זה לא משנה כרגע. עכשיו, לאחר שהשינוי במחירי ה-A64 הגיע ג…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בתחילת השבוע ביקשתי הצעה למפרט בסכום של כ- 5,000 ללא מסך קיבלתי הצעה מ BadiDinHo10 להלן ההצעה: קטגוריות מוצרים מחיר כמות מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤ 1450 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3P Conroe Support GP35DS3P ¤ 817 1 מארזים ANTEC P150 Quiet PC Case 430W - Aluminium Front Silver ¤ 811 1 קירור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 Pro ¤ 125 1 זיכרונות Transcend 2GB (2x1GB) DDR2-667 CL5 ¤ 399 1 קשיחים למחשבים שולחניים Western Digital 320Gb 16MB WD3200AAKS ¤ 441 1 כרטיסי מסך Sparkle 8500GT 512MB Passive Cooling Retail - אחריות 3 שנים ¤ 477 1 צורבים Samsung DVD-RW S183L X18 LightScribe SATA ¤ 180 1 מקלדות מקלדת מיקרוסופט Comfort C…
-
- 2 תגובות
- 715 צפיות
-
-
קודם כול אני אענה על השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:BF3 , BIOSHOCK וכו' -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לר…
-
- 3 תגובות
- 951 צפיות
-
-
איני מכירה את הצד הטכני. אני צריכה המלצות למחשב נייד שיוכל להרים עריכה בצורה טובה. (הבנתי שזה די בעייתי). האם יש מחשבים ניידים שיכולים לשמש לעריכה? איזה נתונים אני צריכה לקחת בחשבון? רצוי שהמחשב יוכל לשמש גם לצרכים אחרים (תוכנות אופיס, אינטרנט, אולי אפילו ו SQL SERVER) אבל אם זה יומרני אסתפק בעריכה עליו.
-
- 0 תגובות
- 996 צפיות
-
-
זה המפרט: Motherboard CPU Type Intel Pentium 4, 1400 MHz (14 x 100) Motherboard Name Intel Garibaldi D850GB (5 PCI, 1 AGP, 4 RIMM) Motherboard Chipset Intel Tehama i850 System Memory 256 MB (PC800 RDRAM) BIOS Type AMI (12/08/00) Video Adapter NVIDIA GeForce FX 5200 (128 MB) יש לי ללא ספק את הכרטיס מסך הכי גרוע שהכרתי.... השאלה שלי היא בעצם אם אני יכול בכלל לשדרג זיכרון,אם כן בבקשה שלחו לי לינקים והשאלה השניה היא מהו הכרטיס agp הכי בסיסי כרגע? (לא הכי טוב,הכי בסיסי) תודה רבה לכם.
-
- 1 תגובה
- 592 צפיות
-
-
אני מתכננת לקנות מחשב נייד בזמן הקרוב, ואני מתלבטת במה לבחור מבין שניהם: Lenovo IdeaPad 530S: https://ksp.co.il/?select=.268..271..159..5269..214..2185..2639..685.&kg=&list=1&sort=2&glist=1&uin=49996&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=&rintersect=&store_real= או Lenovo IdeaPad 330S https://ksp.co.il/?select=.268..271..159..5281..214..2185..2639.&kg=&list=1&sort=2&glist=1&uin=58754&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=&rintersect=&store_real= תודה לעונים!
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אשמח לקבל מפרט מומלץ למחשב לשימוש ביתי ומשרדי (גלישה באינטרנט, עיבוד תמלילים, קצת עריכת וידאו, מוזיקה...). תקציב: 1,400-1,800 ש"ח. אין צורך בציוד היקפי. בנוסף אשמח לקבל המלצה על חנות זולה ואמינה באזור המרכז. קראתי על זיגזאג אבל הם יקרים, וחוצמזה ראיתי רק חנויות באשדוד ובקרית מוצקין...
-
- 2 תגובות
- 570 צפיות
-
-
שלום, המפרט שהרכבתי חורג את המחיר המקסימלי שאני יכול לשלם אז בנוסף לכך כשתבדקו איך המפרט אז תגידו לי מה אני יכול להוריד כדי שהמחיר יהיה פחות מ-6000 (חוץ מהמעבד) המפרט: Intel Core i7-2600K 3.4GHz 8MB Cache 95W Quad Core LGA1155 Unlocked, יחידות 1 ₪1580 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=8832 SAMSUNG DVDRW SH-S223F BLACK 22X DUAL LAYER IDE, יחידות 1 ₪140 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=4820 כ.קול SoundBlaster 5.1 PCI Low.P, יחידות 1 ₪145 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=7337 Gainward GeForce GTX560Ti 1GB DDR5 PCI-E, יחידות 1 ₪1260 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=9258 FSP 700W 12CM FAN Active PFC 80Plus, יחידות 1 ₪4…
-
- 8 תגובות
- 868 צפיות
-
-
יש אפשרות לשדרג מחשב נייד לhtpc (איזה חלקים אפשר לשדרג)
-
- 5 תגובות
- 763 צפיות
-
-
שלום, רכשתי תחנת עגינה אוניברסלית USB 3.0 של ASUS עבור מחשב נייד SAMSUNG. האם תחנת העגינה אמורה לספק את ההזנה/הטענה למחשב? או שעדיין צריך לחבר את המחשב למטען שלו. כאשר אני מחבר את המחשב לתחנת העגינה בעזרת כבל ה-USB המחשב אינו נטען . תודה על העזרה.
-
- 2 תגובות
- 954 צפיות
-
-
שלום רב, הציעו לי תרומה לביהס מחשבים מחברת היטק. האם הם טובים לשימוש או ישנים? אשמח לעזרה ועצה בעניין: HP 500B Pentium( E5700 ) (2 cores). 4GB RAM. HDD320GB מחשבים של חברת HP דגם 500B. מעבד פנטיום דגם E5700 2 ליבות זכרון - 4 ג'יגה דיסק 320 גיג כרטיס מסך וכרטיס רשת מובנה מסך 20' מקלדת + עכבר
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, רציתי להתייעץ עימכם בנושא הנ"ל, כרגע מבלי להיכנס לענייני תקציב ודגמים ספציפיים. האם לדעתכם כדאי באופן כללי לקנות מחשבים ניידים? איך אפשר לבדוק דברים כגון תקינות סוללה, הארד-דיסק וכד'? כמו כן - איך אפשר לבדוק שהאחריות היא מהימנה, בתוקף וכן ניתנת להעברה? אם למישהו פה יש ניסיון ברכישת לפטופ יד שנייה - אשמח לשמוע ... תודה (:
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
קיבלת את המחשב עם תוכנת ויסטה והתוכנה תופסת לי הרבה מקום בזיכרון אני רוצה להחליף לXP זה אפשרי?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
הי, יש לי מחשב נייד של ASUS A52J חדש שניקנה לפני חודשיים, המחשב הזה משמש אותי כמחשב נייח כלומר רוב הזמן פועל ודולק למרות שהשימושים שלי בו זה לא למשחקים אלא רק לסרטים HD ואינטרנט. רציתי לשאול מה דעתכם, האם אני צריך לקנות משטח קירור? אם כן מה אתם ממליצים לי? תודה ~!
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-