ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
* מטרות המחשב? סטודנט למדמ"ח אני מאמין שרוב השימושים יהיו תכנות, אינטרנט(בד"כ לפחות עם 10-15 טאבים פתוחים) גודל המסך? בקטע הזה גם רציתי להתייעץ .. האם לא להתפשר על פחות מ15 אינץ' אני פשוט בעבר לא תיכננתי ואני לא יודע איך זה יהיה מהבחינה הזאת משקל רצוי? כמה שיותר קל .. בערך 2.5 ק"ג האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? באזור של 3-4 שעות האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA HDMI וכו) HDMI בלוטות? לא גודל מינימלי של כונן קשיח ? אין .. האם כדאי לשלב SSD או שאין צורך למטלות תכנות בסיסיות בתואר ? כונן CD/DVD? צורב? לא כונן Bluray? לא האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא…
-
- 2 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, אני מעוניין בעזרה לבניית מפרט: 1. מה התקציב המקסימלי? - > 5500 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? - > משחקים הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שאקנה - > 1650x1050 3. האם יש צורך בציוד היקפי ? - > יש צורך במסך 22 אינץ' , מקלדת ועכבר. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? - > לא צריך כונן דיסקטים. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? - > 3 כמעט ולא חשוב. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? - > לא. 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? - > הרכבה (לא חובה). 9. מאיזו…
-
- 24 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
השימושים הם מאוד מגוונים, אז אגדיר את המפרט בכלליות. דרושים: מעבד חזק 16GB RAM דיסק קשיח - עדיפות ללא פחות מ1TB מסך 23.8-27 (כמובן, בעדיפות לגדולים יותר) כולל טאץ'. אין חשיבות לביצועי הכרטיס הגרפי בכלל, ומחשבים ללא כונן אופטי נלקחים בחשבון. התקציב: מנסה להישאר באזור 6K חשבתי על הדגם הבא: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=19298 אשמח לקבל חוות דעת על הדגם הזה, והצעות/הערות/הארות והתייחסויות לדגמים אפשריים נוספים. תודה רבה, אבירן.
-
- 10 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום רב לחברי הפורום! מבקשת את עזרתכם! אני צריכה מחשב נייד עוצמתי איכותי ואמין להרבה שעות עבודה ביום שיחזיק לי כמה שיותר שנים. (לא ביקשתי הרבה,נכון?) הכוונה- עוצמתי כמו מחשבים ניידים של גיימרים. (מחשב שולחני לא אופציה.) מאוד מאוד חשוב שתיהיה מערכת קירור חזקה ויעילה כמה שיותר. לא אכפת לי מה המשקל שלו ולא כמה זמן הסוללה מחזיקה. ואפשר ללא מערכת הפעלה. 1 .לגבי יצרן חשבתי על Lenovo/Dell מה דעתכם עליהם? 2. איזה דגמים שלהם הייתם ממליצים? 3. וגם, מה דעתכם על האופציות האלה: https://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=25132 https://ksp…
-
- 23 תגובות
- 3.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני רוצה לקנות NUC להורים שלי, שימוש עיקרי דפדפן, ועריכת תמונות באיכות גבוהה (לא וידאו \ 3D) כתחביב, אז חשוב שיעבוד חלק. (הם כן "טכנולוגיים") עשיתי קצת מחקר ותאכלס רוב המידע שלי מגיע מהבחור הזה... אחרי שראיתי את כל סרטונים שלו הגעתי למסקנה שב NUC10 יש לרוב חסרונות לעומת NUC8: חסרונות: USB C מקדימה מיותר, דור מעבדים FROST נותן עלייה של אחוזים נמוכים בביצועים וירידה משמעותית בביצועי גרפיקה לעומת הדור הקודם, עלייה מיותרת במחיר.. יתרונות: נראה לי פחות מתחמם לכן פחות רועש, סלוט לכרטיס זיכרון רגיל (אין צורך אמיתי בזה) בשלושת דגמי ה NUC10, הוא פשוט ממליץ על לקחת את NUC8 המקביל. אז אני מתלבט בין NUC8 i3, i5, i7: בין i3 ל i5 ההב…
-
- 9 תגובות
- 3.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים, ברשותי מחשב אסוס 1005HA (חלונות XP) כבר שנה וחצי. לפני שבוע שמתי לב שהוא פשוט לא נטען עד הסוף, אלא עד 86% בלבד. שלשום הבעיה החמירה, והוא מוטען עד 78% בלבד כעת. כמה הערות: 1. ניסיתי להטעין אותו למשך זמן רב- כל הלילה למשך כמה שעות, פעם מכובה, פעם דלוק 2. ניסיתי גם (לפי המלצות באינטרנט) לרוקן את הסוללה עד 0% ורק אז להטעין, גם זה לא עזר (יש לציין שעדיין כשלחצתי על הכפתור של ההדלקה/כיבוי הוא נדלק, אך לאחר כמה שניות נכבה שוב, כך שלא הייתה פריקה מלאה). 3. שמתי לב לאחרונה שהסוללה מחזיקה לי פחות זמן מהרגיל, אם כי בכל זאת מדובר במחשב שהיה בשימוש רב במשך שנה וחצי (אני סטודנט שנה שנייה ואין לי מחשב אחר בדירה, כך שזה המחשב העיקרי שלי). 4. יש לציין שהרבה פעמים הוא עו…
-
- 2 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
מעוניין לרכוש מחשב נייד ultrabook לשימושים בסיסיים יחסית - גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים וזהו בערך . חשוב לי שהמחשב יהיה קל משקל ובעל סוללה שתשרוד יחסית הרבה שעות (סטודנט). בדקתי ומצאתי 2 מחשבים של dell עם דגם שונה אבל מפרט כמעט זהה מישהו יודע להצביע על ההבדלים ביניהם? ואולי מכיר מחשב אחר שיכול להתאים לי? המחשב הראשון: Dell Inspiron 5423 14z UltraBook IN-RD33-6199 http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=825802 המחשב השני: Dell Inspiron 13z 5323-23674G54IS http://ksp.co.il/?select=.268..271..542.&list=1&sort=2&glist=1&uin=16736&txt_search=&buy=&minprice=&maxprice=4052 תודה !
-
- 17 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
היי, האם לדעתכם קניית מחשב בחו"ל תהיה זולה משמעותית או יש המלצות בעניין? מתלבט לגבי רכישה באם בארץ או בחו"ל. התקציב לא מוגדר במדויק, אבל הבנתי שקשה למצוא משהו נורמלי בפחות מ-5000 ש"ח ולכן זה הגבול התחתון. בעיקר חשוב לי מחשב שיחזיק מעמד כמה שנים, סוללה שתחזיק כמה שיותר שעות ומחשב טוב לעריכת וידאו, לא מאוד כבדה, אבל גם לא פשוטה, משהו באמצע. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו AVID, PREMIERE וכן צפיה בתכני HD וגלישה כמובן. א) במידה …
-
- 15 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום, אשמח אם תוכלו לתת לי המלצה למחשב נייד חזק עבור סטודנט להנדסת חשמל בעל העדיפויות הבאות: - עד 5,000-5,200 ש"ח - בעדיפות של DELL בגלל האחריות (ואמינות) - מסך של 13-14 אינץ' - בעל מעבד חזק שיחזיק לאורך 4 שנות הלימודים. - 16 ג'יגה של ראם (לפחות 8 עם אפשרות הרחבה) - פרט לדיסק הקשיח שיהיה לפחות 32 ג'יגה של דיסק קשיח SSD - כרטיס מסך- לא חובה משהו חזק מדי, לא מאמין שהולך לשחק בו משחקים כבדים. - סוללה חזקה. - לא כבד מדי. עד 2 ק"ג. - לפחות 500 ג'יגה של דיסק קשיח. - כולל מערכת הפעלה בגדול, שיהיה מתאים לתוכנות שבהן אצטרך להשתמש (הסטודנטים מבינכם שיודעים). תודה, ליאור
-
- 11 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום, ראיתי במו עיניי מחשב של IBM שמחזיק 6 שעות סוללה. בדקתי באינטרנט ביקורות ושם אנשים התלוננו כי הסוללה מחזיקה שעתיים בלחץ. ראיתי נייד של טושיבה שמחזיק 4 שעות בכיף עם חיבור לרשת אלחוטית וכו'. בדקתי ביקורות באינטרנט וראיתי ששוב מתלוננים כי הסוללה מחזיקה שעתיים וחצי בלחץ. איך יתכן כי יש מחשבים זהים שמחזיקים קצת וכאלה שמחזיקים יותר (אפילו עם הגדרות סוללה על ביצועים מיטביים - אינטרנט, בהירות מסך מקסימלית וכו'...)?? תודה לעונים.
-
- 25 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב נייד קטן שישמש אותי בעיקר לסרטים/אינטרנט/ מטלות תכנות. רוב הזמן המחשב ישמש כמחשב נייח ויתחבר למסך חיצוני. נתקלתי בשני המחשבים האלו [h=1]Lenovo IdeaPad M30-70 MCF27IV[/h] [h=1]Lenovo IdeaPad S310 5943-5390[/h] ההפרש במחירים זעום (בסביבות 5 שקלים), אבל אני לא מצליח להבין מה ההבדלים בניהם. חוצמזה, מאחר ורוב הזמן המחשב הזה הולך להיות באותו מקום, התלבטתי אם לא כדאי לקנות intel NUC במקום מחשב נייד. תודה רבה, מאיר
-
- 9 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
יודע שזה לא מחשבים, אבל אני לא מצליח למכור אותם בשום מקום, כמה הם שווים? Exam Ref 70-417: Upgrading Your Skills to MCSA Windows Server 2012 www.microsoftpressstore.com/store/exam-ref-70-417-upgrading-your-skills-to-mcsa-windows-9780735673045 MCITP Windows Server 2008 Server Administrator Training Kit 3-Pack (2nd Edition): Exams 70-640, 70-642, 70-646 www.microsoftpressstore.com/store/mcitp-windows-server-2008-server-administrator-training-9780735663282 הם חדשים, לא היו בשימוש כלל.
-
- 8 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש המלצה למחשב נייד עם מקום לשני כוננים במטרה לשים שם HDD+SSD. מבחינת גודל המסך 13.3/14/15.6. אני מניח ש-13.3 זה די נדיר אם בכלל קיים אז 14 זה בסדר וגם 15.6 זה מעולה. האם ישנם דגמים כאלה בישראל? (כאלו שגם מומלצים) בתודה מראש על כל המלצה/תשובה שתינתן. בברכה, ליאור.
-
- 17 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
היי, בחלק מהמודעות על מחשבים ניידים עם כונן משולב שכולל SSD קטן, רשום שהדיסק של הSSD הוא לCACHE ואינו נגיש. האם אני רואה אותו בווינדוס? חשבתי שאני אמור להתקין עליו את המערכת הפעלה..מה זאת אומרת "אינו נגיש"?
-
- 5 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 ומתאפשרת חריגה קלה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? ברשותי מסך 27" 170Hz 1440p והמשחקים שאני משחק הם Overwatch 2, Returnal, God of War, Elden Rings, Cyberpunk, GTA V, Doom Eternal בנוסף המחשב ישמש לטובת עבודה עם הרצת כמה VM-ים במקביל 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב - היה לי מארז של Fractal Design שהיה שקט אפילו מעבר לציפיות, משהו ברמתו או אפיל…
-
- 3 תגובות
- 3.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, לידידה טובה שלי שעברה לחו"ל יש לפטופ דל דגם 5323 הלפטופ לא מגיע לוינדוס והמקלדת לא עובדת, ניסיתי מקלדת חיצונית אבל גם לא עובד. אני רוצה לממש את האחריות של דל אבל לפני כן אני רוצה לגבות את המידע של ההארד דיסק שלה דל לא מוכנים לגבות את המידע לפני שיסדרו את הלפטופ ואלו תמונות מאוד מאוד חשובות לה ... פירקתי את הלפטופ והוצאתי את ההארד דיסק אבל יש לו חיבור מוזר ומיוחד של לפטופים שאני פחות מכיר. לפני מימוש האחריות והרכבת ההארד דיסק בחזרה אני רוצה לגבות את המידע בצורה הטובה ביותר והזולה ביותר. כל מה שיש לגבות זה תיקיה בשם "תמונות" שנמצאת בשולחן עבודה שלה שאני לא יודע כמה היא שוקלת עדיין. השאלה מה כדאי: 1) ללכת לחנות כמו אייבורי ולבקש שהם יגבו. 2)להזמין איזשה…
-
- 18 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
AMD Athlon xp 2000 VOLCANO 6 TRANSCEND 256 DDR-RAM 333 Mhz SUMA Geforce 4 TI 4200 64MB GIGABYTE GA-7VRXP( ATA133 USB 2.0)O MAXTOR 40GB 7200rpm ATA133 מארז TSUNAMI 350W +front USB כרטיס קול של creative 4.1 מובנה על לוח האם! נו מה דעתכם??? המחשב הינו למשחקים! ואני קונה בסימפלטק ב- 3869 ש"ח
-
- 14 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
טוב או רע? כבר אמרתי לחבר שלי לקנות , כי תכלס, מה איכפת לי? אבל סתם לידע כללי, איך המבצע הזה נראה לכם?
-
- 5 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
המטען קיבלתי בקניית המחשב נגנב לי. אני מבולבלת מעט לגבי האפשרויות להחליף אותו: מקורי, אוניברסלי, וואט,כניסות, יצאות... אשמח לדעת איזה יתאים למחשב שלי וגם איפה אפשר לקנות בירושלים. תודה
-
- 8 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אשמח לסיוע בהכנסת כרטיס מסך מתאים ודעתם על המפרט. מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד מעבד: 1464 ₪ - * מבצע * - AMD Octa Core Ryzen 7 3700X 4.4Ghz AM4 BOX לוח אם: 424 ₪ - Gigabyte B450 AORUS M זכרון: 799 ₪ - Corsair Vengeance PRO 32G (2x16G) DDR4 3000Mhz CL15 RGB BLACK כרטיס מסך: 1499 ₪ - * בהרכבת מחשב * - ASUS GeForce RTX2060 6G Up to 1710MHz STRIX GAMING דיסק קשיח: 370 ₪ - XPG 512G M.2 NVMe R/W Up To 3000/3500MB/s SPECTRIX S40G RGB דיסק קשיח: 1296 ₪ - XPG 2T M.2 NVMe R/W Up To 3000/3500MB/s SPECTRIX S40G RGB ספק כוח: 399 ₪ - * מבצע * - Antec 650W HCG-650M 80+ GOLD Full Modular High Cu…
-
- 20 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אני רצית לשדרג את המחשב שלי להגדיל ל2 GB להחליף מעבד מהסדרה של FX אבל ככה בעוד קצת זמן שיפול השוק והדולר יגרד את ה3 בקיצור יש לי דילמה אני רוצה2GB אבל הלוח אם שלי תומך ל400 DDR עכישו השאלה מה יקרה אם אני אביא משהו בין MHz 500 ל600 DDR איך מקנפגים אם זה בכלל אפשרי ומה הפרוצדורה ולגבי כרטיס מסך אני מחפש משהו חריף של XFX 7950 G2 XXX שזה ספינת הדגל ולהכניס אותו בSLI אם מה שיש לי כרגע ואם זה בSLI אם זה כרוך בלהחליף את הספק הנוכחי ואם אניא תקין את ויסטה אני מצפה שהוא ירוץ לי כמו מטוס אפילו יותר ממה שעכישו רץ עליו הXP מכיוון שהבנתי שהויסטה יורד בו FPS במשחקים כי הוא מלבד הגרפיקה הוא טוחן עוד הרבה אז ככה שיהיה לי לעתיד הרחוק יותר
-
- 42 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000. חריגה עד 2300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטונדט - אופיס, אינטרנט, סרטים וכדו. אני גם צלם סטילס חובב, אז אני רוצה מחשב שיוכל להריץ פוטושופ ולייטרום ברמה שאוכל לערוך תמונה פה ושם. אין צורך בקצב export מטורף וכדו' - רק רוצה שהתוכנות הנ"ל יתפקדו ללא לאגים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא רלוונטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכל…
-
- 26 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
יש לי ולחבר שני לפטופים, האם ניתן לחבר ביניהם בכבל מוצלב/כלשהו וכך יהיו מזוהים כרשת ונוכל לשחק אחד נגד השני כשכל אחד במחשבו הוא?
-
- 4 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך הצעות לשני מפרטים שני המפרטים מיועדים למשחקי מחשב וקצת לעבודה שני המפרטים לא כוללים שום ציוד הקפי המפרט הראשון יהיה במחיר של 6,000 והמפרט השני יהיה במחיר של 9,000 לא משנה לי AMD או INTEL העיקר שיהיה הכי טוב תודה רבה רבה לכל העוזרים
-
- 44 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שני מפרטים האחד מבוסס אינטל והשני AMD... נתחיל מהאינטל (עזבו את המחיר, רק איזה חבילה כדאי) INTEL -------- לוח אם : GA-8INXP מעבד : P4 2.8 זכרון : שני סטיקים של Corasir 256MB DDR CMX256A-2700LLPT לניצול ה DUAL DDR ! AMD ------- לוח אם : Chaintech 7NJS ZENITH מעבד : AXP 2700 זכרון : שני סטיקים של Corsair CMX256A DDR 3200C2 לניצול ה DUAL DDR עכשיו תגידו לי מה אתם חושבים... וכן אני עושה OC אבל לא רצחני רצחני !!!
-
- 30 תגובות
- 3.4k צפיות
-