ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (כבדים שלוקחים הרבה משאבים מהמעבד), מולטימדיה, תכנות וגלישה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין משהו ספציפי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מחשב שמיועד להריץ על האיכות הכי גבוהה את כל ה…
-
- 16 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
מעבד: I5-2400 כרטיס מסך: GIGABYTE GT 430 ראם: 4GB דיסק קשיח: 500GB צורב דיסקים כמה אני יכול למכור מחשב כזה ?
-
- 12 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
היי, מחפש מחשב נייד לצורך לימודים + עריכה של סרטונים (עדיין לא ידוע באילו תוכנות אשתמש) 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הבנתי שכדי שהמחשב באמת יסחוב לא כדאי לחסוך, אז 4000 זה הסכום המרבי. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD, עריכה גרפית ועריכות וידיאו וסאונד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ידוע בנתיים, ייתכן תוכנות עריכה בסגנון PREMIERE ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב…
-
- 12 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלום לכם. אחרי שהמחשב הנייח שלי הלך, הגיע הזמן למחשב נייד חדש. התקציב הוא עד 3000 ש"ח. שימוש: בעתיד הולך ללמוד את המקצוע הנדסת בניין או מקצוע אחר. לכן, אני צריך מחשב חזק שיחזיק את התוכנות והגרפיקה של הנדסת בניין. או שאלמד מקצוע אחר, ששם לא צריך מחשב לזק, אך שהמחשב יהיה מוכן להנדסת בניין. שימוש במשחקים הוא קצת פחות, אני לא כזה גיימר, אולי אשחק במשחק-שניים לא יותר, איזה משחק מירוצים/מלחמה וזהו. הרוב זה מוזיקה, סרטים, הואדות ושיהיה מוכן להחזיק תוכנות כבדות ללימודים. בתקציב הזה תוכלו לבנות לי מפרט מ-א' ועד ת'? כי אני לא מבין בזה בכלל. אז צריך שתסבירו לי הכל. תודה רבה על העזרה.
-
- 8 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
המחשב נועד לגלישה ומשחקים(לא כבדים).... מארז: 4800 +USB P4 ל - ATX לוח אם : INTEL BLKD915GAV AVALON+LAN זיכרון: 512 M KINGSTON DDR 400 MHZ DUAL CHANNEL דיסק קשיח: WD 120 GB 7200 SATA כרטיס מסך: INTEL GMA900 OB כרטיס קול: AC97 OB מעבד: P-4 3000 800 MHZ 775 1M(530) סה"כ למפרט : 3330 ¤ יש לי שאלה בקשר לכרטיס המסך שניתן לי , האם זה כרטיס טוב או שכדאי לי לשדרגו, האם הוא יגביל אותי בהמשך? האם דרוש איזה שיפור באחד הרכיבים...והאם המחיר הסופי הוא הגיוני? תודה....
-
- 48 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
אני אתחיל מזה שחשבתי לקנות מחשב חדש בעוד כמה שבועות אך ראיתי את המבצע על GTX570 של Gigabyte וחשבתי שאולי שווה ללכת על זה 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? איך שיצא ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (כמו כן המחשב גם ישמש לקריאה ולימודים אך לא צריך להתפשר לכיוון הזה מכיוון שיקנה נייד במידת הצורך) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים שיצאו (Crysis 2 וכו') -מהי הרזולוצי…
-
- 34 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך (אבל לא צריך להתקמצן) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: FPS מודרניים יחסית, Watch Dogs (למרות הביקורות הקטלניות) וכו'. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפ…
-
- 18 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כל החדשים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 , 23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם יש רכיב שא…
-
- 23 תגובות
- 3.8k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא 5K, ניתן לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, מכונות וירטואליות, וגיימינג פשוט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורי…
-
- 17 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000-5000 לא כולל המסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מהם שימושי המחשב? א) תוכנות ואופן השימוש: פרנסה, PREMIRE CS6, AFTER EFFECTS CC 2015, Photoshop, Illustrator -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב, 1920X1080, מסך 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מסך מקלדת ועכבר 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. לא מתוכנן אוברקלוק 7. האם האם יש …
-
- 8 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלום רב... ברשותי מחשב נייד TOSHIBA מדגם SATELLITE P845 S4200. חדש נקנה לפני כשבועיים בארה"ב. לאחר שהעברתי אליו את כל המידע והתוכנות מהמחשב הישן , נכנסתי לסקייפ כדי להתקשר ואחרי כל ההגדרות של הסאונד והוידיאו בלי בעיות , יום לאחר מכן המחשב לא זיהה את המצלמה, נכנסתי דרך האפליקציה של התוכנה במחשב שם נרשמה לי ההודעה- web camera initialization faield.please check your camera device and restart application or computer לפעמים היא כן עובדת ואז גם המחשב מזהה אותה ואפשר להיכנס להגדרות דרך האפליקציה, זה אחרי ששומעים מין צליל של חיבור כמו שמחברים התקן USB למשל למחשב, אם יש עוד פעם צליל שנשמע כמו ניתוק ההתקן אז גם המצלמה לא עובדת. יצרתי קשר עם התמיכה הטכנית של טושיבה בארץ, ניסינו …
-
- 9 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלום רב, אני כבר הרבה זמן מחפש מחשב נייד, נתקלתי במחשב הבא Acer Aspire 5730Z T3200 באתר PC4U. במחיר 2.900 אני צריך את המחשב בעיקר לעבודות OFFICE, סרטים, אינטרנט. יש לי כמה שאלות- האם מחשבי ACER אמינים? האם השירות שנותנים (אמר לי הנציג של האתר שנותנים שרות עד הבית) הוא איכותי? האם האתר הזה טוב ואמין? אשמח לכל חוות דעת נוספת, תודה.. תודה.
-
- 3 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? בעיקר אינטרנט וצפייה בסרטונים וסרטים/סדרות, מצגות ואופיס לעיתיים רחוקות. לא למשחקים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? חשבתי על 13-15 אינץ. * רזולוציית המסך?שיהיה מסך איכותי , רצוי FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI כדי לחבר לטלויזיה לעיתים * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? ssd כלשהו יהיה נחמד , לא בטוח שיכנס לתקציב. 500GB יהיו מספיקים * כונן אופטי? לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף אבל אפשר בלי * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל ד…
-
- 16 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלום, לאחר קבלת הערכת מחיר גבוהה מאוד על המחשב הישן, אני מתלבט אם לקחת אותה או לקנות חדש. יש לי Dell XPS L502X עם 8 ג'יגה זיכרון פנימי ,750GB HD ומסך 15.6. עלות תיקון (לוח אם ועוד כמה דברים קטנים) היא באיזור ה2500 ש"ח. ההתלבטות היא אם לשלם על התיקון ולשדרג ל16GB זיכרון פנימי ו256SSD שהתיקון והשדרוג יסתכם באיזור ה3700 ש"ח, מה שהיה מחיר המחשב במקור. או לקנות חדש. האופציה השנייה שעומדת בפני היא לקנות לפטופ חדש. לצערי לא מצאתי שום לפטופ שעומד בקריטריונים שלי, מחפש משהו עד 1700$. אני מחפש לפטופ עם לפחות 12 גי'גה זיכרון פנימי ,256GB SSD ומסך 13-14". היחידים שמצאתי עם 12 או 16 ג'יגה היו עם מסך 15.6 או 17.3 ושקלו בהתאם. אין לי בעיה לקנות מארה"ב אם נתמך באחריות גם בארץ. אני יוד…
-
- 14 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלום אני צריך ייעוץ ברכישת מחשב נייד לחייל המחשב יהיה מיועד בעיקר לאינטרנט,מסנג'ר,ומשחקים לא לשכוח שאני חייל ולכן שלא יעלה המון המון כסף דרך אגב:אני גם מתכנן ללמוד באוניברסיטה עוד כחצי שנה,אז שהמחשב יהיה גם לעבודות משרדיות תודה לגבי משחקים אני מדבר על משחקים חזקים שירוצו על המחשב כמו COD החדש וכו'
-
- 45 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלום לחברים, 1 רציתי לדעת האם חיבור באופן קבוע לחשמל יכול לפגוע בסוללה שמחוברת באופן למחשב הנייד. 2 כיצד ראוי לטפל באופן ראשוני בסוללה חדשה (פריקה וטעינה וכו) תודה לעונים!
-
- 7 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
אהלן חברים - יש לי מחשב כבן 3 שנים +-, נקנה בזמנו מPCPower בהרצליה - חנות שמתעסקת עם מחשבים וציוד לאולפנים - המחשב ברמת העיקרון היה מיועד לעריכת וידאו\אודיו, למרות שהוא הריץ לי משחקים כמו farcry 3 ו GTA 4 חלק. אני מעוניין למכור אותו כי אני כבר לא מתעסק יותר בעריכת מוזיקה (לא בבית לפחות) ואני גם לא גיימר רציני. יש כמה דברים במפרט שאני לא סגור עליהם ב100 מה הם אומרים - אשמח אם תסבירו לי המפרט הוא כזה (1 ל-1 לפי מה שרשום לי בדף מהחנות): "מערכת מחשב אודיו מקצועי APCi7 Value - Intel i7 860" (מה זה הAPC?) מעבד - Intel Core i7 860 2.80 ~ 3.46 Ghz x4 Quad Core 8MB Cache (מה זה בדיוק הקטע שזה בין 2.8 ל3.46 גיגההרץ, ומה אומר ה8 מגה קאש ?) קירור מעבד - Low Noise Variable Speeds Ad…
-
- 20 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 CRYSIS 3 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול…
-
- 48 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
האם ידוע לכם על מודם סלולרי + חבילת גלישה (נורמלית ) למחשב נייד עד 100 ש"ח לחודש ? ובכלל האם ידוע לכם על מבצע משתלם ? תודה.
-
- 5 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
האם יש מישהו שמכיר את הדגם הזה או קנה אותו או אפילו סתם מבין ויכול לחוות דיעה? האם אני צפוי להתקל בבעיות מבחינת אחריות חיבור לחשמל או שפת מערכת ההפעלה? הדגם מגיע עם 128 גיגה הארד דיסק 4 גיגה זכרון מסוג DDR3 מעבד i5 1.6 ומערכת הפעלה וינדוז 7 PRO 64 bit. אשמח לתשובה שתעזור לי מאוד כמעט ולא מצאתי מידע ברשת לגבי הדגם הזה בטח לא בישראל. תודה לכולם.
-
- 21 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
[עדכון: קניתי, פירוט בסוף הפוסט] שלום לכולם, קניתי GTX 660 Ti בשביל לשחק ב Borderlands 2 וגיליתי שאני מאוד מוגבל על ידי שאר המחשב (17 FPS בקרבות). אז אם כבר התחלתי להשקיע, אז עד הסוף (אלא אם כן Haswell מעבר לפינה...). לוח אם: אני מחפש לוח שיאפשר המהרה עם 7+ חיבורי סאטא מעדיף עם 2 כרטיסי רשת מובנים. זכרונות: 16GB 1600 ומעלה (מעדיף 2 מודולים של 8, אבל אם זה יקר מדי...) חשוב שלא יגבילו בהמהרה (אם זאת עדיין בעיה בכלל) מטרה: למטרת גיימינג על 1920*1200. עוד לא קניתי את המעבד. תקציב: 2000 שקלים - גמיש (עבור לוח אם וזכרונות). תודה לכולם! [עדכון] רציתי להודות לכולם על התגובות והעצות. עזרתם לי מאוד בבחירה של המחשב. בסוף קניתי: Core i7 3770K Asus Sabertooth Z77…
-
- 40 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לדעת את דעתכם כי ברצוני לקנות מחשב נייד של דל בדגם Dell Vostro 5470 VM-RD33-7632 מטרות המחשב זה לסרטים ,עבודות של סטודנט להנדסת חשמל אולי קצת משחקים מחיר המחשב הוא 4000 ש"ח ולפני הקניה רציתי לדעת מה אתם אומרים האם המחשב מספיק טוב בשביל הצרכים האלה או שהייתם ממליצים על מחשב אחר ? אשמח לתשובות בהקדם תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 3.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב? כן ב) עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? המחשב ילווה אותי במהלך הלימודים ולפחות עד משרת התכנות הראשונה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא רלוונטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עדיפות ללא מערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? חנות בת"א או ירושלים 9. מתי מתוכננת …
-
- 20 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני רוצה לקנות מחשב חדש - מאפס - ולשם כך החלטתי לפשפש קצת באינטרנט, קראתי כמה וכמה מאמרים (גם את הדיון המושקע שיש פה בפורום) ותגובות אך עדיין לא הצלחתי להבין הרבה דברים. הגעתי לאתר והתרשמתי שיש פה אנשים מקצועיים, תרבותיים ובעלי רצון לעזור. יש לי הרבה חורים ופערי מידע בכל הקשור לחומרה, לכן אפנה אל ליבכם ואבקש להיות סובלניים. אם תוכלו לעזור לי להרכיב מחשב, ולצייד אותי גם בהסברים על הדרך אני אשמח מאוד. לפני שנתחיל, אני רוצה לציין ארבעה דברים: 1) הקנייה היא רק למחשב עצמו - בלי מסך, עכבר, מקלדת , רמקולים ואביזרים חיצוניים אחרים. 2) אני לא מבין בכלל בOC, והייתי רוצה מחשב שלא תלוי באפשרות הזו על מנת להגיע לביצועים שאני מצפה ממנו. 3) התקציב התקין שלי נע בין 6000 ל 650…
-
- 22 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב של DELL מדגם Inspiron 15R N5110 מעבד intel® Core i7-2670QM cpu זיכרון RAM 8.00 GB כ. מסך intel® HD Graphics 3000 דיסק קשיח 240 GB ssd של חברת kingston אם מישהו יכול להגיד לי איך בודקים על הדיסק קשיח פרטים כי אין לי מושג מה החברה שלו אז אני אעדכן את החברה ואם חסר עוד מידע חשוב גם תגידו לי ואני אוסיף, תודה
-
- 8 תגובות
- 3.8k צפיות
-