ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,387 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, התקציב שלי: 10K - 11K ללא מסך וללא אביזרים נלווים, כולל מערכת הפעלה. מעוניין לשים דגש על: כרטיס מסך, מעבד, לוח אם, זיכרון. שאלה: האם כדאי קירור מים או שזה סתם עניין מסורבל? הערה: אני מאמין שגם אשחק על המחשב קצת אבל בעיקר הוא מיועד לעריכה. סוג המסך שברשותי: Lenovo L24Q-10 23.8 Inch 2k LED IPS לבסוף: אשמח לקבל המלצות לחנויות שמבינות עניין בהרכבת מחשבים ויודעים לתת שירות מקצועי וטוב ולהתאים מפרט ללקוח בהתאם לצורך שלו. תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 29 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
בבקשה תמליצו לי על מחשב עד 3000 שח. שיהיה כלול מקלדת מוארת מסך 15.6 , שיריץ משחקים טוב בסגנון gta iv ושיהיה טוב לסרטים גלישה וכו...תודה
-
- 9 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שלום רב. מצטער שיש לי שאלות כאלה, פשוט אין לי שום מושג בעניין. יש לי Dell XPS l702x, ורציתי לשדרג אותו. אחרי הרכישה הקבוצתית, יהיה לי כונן SSD 256 Gb. לצערי הרב אני אף פעם לא התעסקתי בהתקנת Windows, ואני לא יודע מה לעשות. מבחינה פיזית אני הבנתי איך שמים את הכונן במקום (יש לו שני סלוטים של כוננים קשיחים, כשה-HDD נמצא בסלוט הראשי "1"). המחשב הגיעה עם דיסק התקנה של חלונות ועם מחיצת שיחזור. אני רוצה למחוק כמה שאפשר מהדיסק שהגיעה עם המחשב ולשים את הSSD בתור כונן מערכת ראשי. עכשיו לשאלות: 1) איך אני מוחק את כל המידע שיש בHDD (כולל מחיצת שחזור) ע"מ להפוך אותו לדיסק משני,או שזה לא אפשרי ועושה בעיות? 2) אני לא יודע אם זה רלוונטי לפה אבל האם יש איזה התקנות והגדרות שצריכים לעשות לS…
-
- 31 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500, חריגה של עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מיועד בעיקרון ללימודים, תוכנות אופיס וכו' ושימוש כללי (גלישה, סרטים וכו') 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כמובן שלא יהיה רועש בטירוף, אבל לא הכי חשוב כמובן. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות…
-
- 12 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שלום. למי שזוכר בזמנו ביקשתי מפרט mini-itx סביבות ה-5.5K אך השתנו פני היוצרות והתקציב ירד ל-4K ללא חריגה וניסיתי לחסוך כמה שאפשר אך עדין להוציא את המיטב. יצאתי עם חריגה של 150 ש"ח (לא ביג דיל). אבקש חוות דעת על המפרט הבא - מעבד: : מעבד Intel Core i5 4590 Tray בקניית מחשב חדש ₪ 815 x 1 קירור למעבד: : Arctic Freezer 7pro rev2 בקניית מחשב חדש ₪ 103 x 1 לוח אם: : לוח אם Gigabyte GA-H97-HD3 ₪ 459 x 1 מארז: : מארז מחשב Fractal Design Define R4 Titanium Grey ₪ 530 x 1 ספק כוח: : PSU FSP RAIDER 650W 80 PLUS Silver ₪ 368 x 1 זיכרון: : Hynix DDR3 8GB 1600 בקניית מחשב חדש ₪ 350 x 1 כונן קשיח : : כונן קשיח פנימי Western Digital 1000GB BLUE WD10EZEX ₪ 254 x 1 …
-
- 3 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
איזה מעבד יותר טוב? E6*** P8*** T8*** ד"א: זה למחשב נייד(לא יודע אם זה קשור תגידו לי אתם) תודה
-
- 5 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
החלטתי לשאול כאן את השאלה כי אין מקום מוגדר לשאלה כזו.... האם נכון להשאיר את המחשב נייד רוב הזמן במצב שינה ולעשות לו מחזור של הדלקה כיבוי אחד לשבוע בערך..?? תודה מראש רן
-
- 29 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
אהלן! מבקש את עזרתכם בהרכבת מפרט מחשב גיימינג בתקציב של 7000 ש''ח. המחשב צריך להריץ את כל המשחקים החדישים בשנה שנתיים קרובות על מקסימום ביצועים בלי בעיה! בעתיד הלא רחוק גם מתכנן לקנות מסך מחשב 4K אז צריך גם להתחשב בזה. עדיפות לכ. מסך של NVIDIA אבל לא חייב.. להלן הדרישות: מה התקציב המקסימאלי: 7000 ש''ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד היקפי 4. 1920X1080 זוהי כרגע הרזול…
-
- 14 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
תקציב: 2,500-3,500 ש"ח * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) ועריכה גרפית (פוטושופ ואילוסטרייטור), כל מה שמעבר לכך יהיה רק לבונוס. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? בין 11" ל-14", אני מעדיף לא יותר מזה. * רזולוציית המסך? מעדיף FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מסך מגע יהיה מאוד נחמד. * משקל רצוי? סוג העבודה שלי מכריחה אותי לנסוע כמעט כל הזמן והתכנון לקחת את המחשב לכמעט כל מקום, אז אני מעדיף כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? הייתי שמח לסוללה של 5 שעות+-, כמובן שעדיף יותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? …
-
- 11 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב למשחקים ואשמח לקבל המלצה למפרט מתאים. יש לי מסך Dell P2314H. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטי HD ואינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V FIFA 15 PRO 15 Crysis 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23'' דגם - Dell P2314H -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (…
-
- 24 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שלום חברים, התקציב שלי הוא בסביבות ה- 3,500 ש"ח. חשוב לי שהמחשב יהיה : 1. בגודל 14 אינץ (13.3 קטן מדיי ו- 15.6 גדול מדיי) 2. מסך מט ולא מבריק + FHD 3. מקלדת מוארת 4. שלא יחחמם יתר על המידה אלה פחות או יותר הדרישו שלי. האם יש בכלל מחשב שהוא בגודל 14 עם מסך מט FHD בעל פאנל IPS? תודה, שי.
-
- 17 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שלום, ראיתי באתר newegg מחשב כזה רציתי משהו מקביל לזה בארץ. שימושים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200/300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? יותר עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטו שופ, מידי פעם. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא משחק -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. שחמט -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21 אינצ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא יודע מה זה?…
-
- 15 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
המחשב שלי : לוח אם:gigabyte ga-990xa מעבד:phenom 2 x6 1075t 3.0 שני כרטיסי מסך sapphire 6850 1gb crossfirex 4GB RAM 500gb hardisk רוצה לשדרג תמחשב מעבד כרטיס מסך מה שצריך תמליצו לי לגיימינג כבד! אני רוצה להריץ משחקים כמו אססין קריד החדש ובטלפילד החדש על הכי גבוה איזה מעבד AMD הכי מומלץ להשתדרג אליו ואיזה כרטיס \ כרטיסי מסך לקנות ישלי בערך 2000
-
- 14 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא 5K, ניתן לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, מכונות וירטואליות, וגיימינג פשוט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורי…
-
- 17 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום רב, אני רוצה להרכיב נייח בתקציב 8000 (ללא מסך ואביזרים) השימושים שלי הם קודם כל cad, עובד עם סולידוורקס, בתוכנה הזו יש חשיבות בעיקר לעבודה על core אחד ופחות מולטיטרדינג שימוש שני זה רינדורים בkeyshot שעובד על כל הליבות של הcpu השימוש השלישי הוא תוכנות אדובי, אילוסטרייטור ופוטושופ. וחשוב לי שיתאפשר שימוש טוב בתוכנות במקביל אני חושב שמבחינת נפחים, 250 יספיקו ל SSd , 16 gb לram. אשמח להמלצה למפרט. חוץ ממפרט יש לי כמה שאלות כלליות: האם בשימוש כמו שלי, כדאי לעשות אוברקלוקינג? ואם כן, יש מישהו שבונה מערכת oc? האם מהירות זיכרון היא משמעותית ושווה השקעה? תודה מראש למי שיכול לעזו…
-
- 17 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
לשרת אמורים להתחבר 4 מחשבים ברשת משרדית ומלבד העובדה שנדרשים שני כוננים קשיחים שאחד מהם ישמש לגיבוי אינני יודע מה נדרש למחשב כזה, כך שאשמח לקצת כיוון והמלצות. התקציב - המינימום הנדרש למחשב כזה. אני מקווה שתקציב של 3000 ש"ח יספיק.
-
- 13 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, בעקבות עצתכם יצרתי קשר עם TMS וביקשתי מפרט לגיימר, משהו שיעלה על מקסימום משחקים כמו watch dogs ו-GTA 5 שמגיע בקרוב למחשב. הנציג נתן לי את זה כהצעה סופית: http://www.tms.co.il/preview/spec/p9qwezjm מה אתם אומרים? התקציב שלי הוא פחות או יותר זה. פחות מ-4,000. כמה שאלות, ברשותכם: 1. זה מפרט טוב? ייעשה את העבודה? 2. האם יש מפרט זהה במחיר משתלם יותר במקום אחר? 3. האם ההבדל בין כרטיס מסך של 3GB לכרטיס של 4GB הוא מהותי מבחינת משמעות? מורגש? ומה ההבדל במחירים בניהם? 4. הכי חשוב - האם אוכל להשיג R9 290 משומש שם (או איפשהו)? כלומר - פתוח, עם אחריות של, נאמר, שנתיים במקום שלוש? ושעולה 400-500-600-700-800 שקל פחות? כי TMS אמרו לי שהם "לא ממש" עובדים עם כאלה. ואני רוצה כר…
-
- 16 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני שוקל לשדרג/ לקנות מחשב חדש. בגדול הוא יהיה יותר לעבודה למטרות תכנות אבל גם למשחקים שהם אקסלוסיבים למחשב, יש לי פס 4. אבל עדיין משחקים מסויימים הם רק למחשב, זה לא משחקים כבדים אבל משחקים שאני אוהב, מה לעשות? המחשב שלי הוא מ2009 אבל עבר בדרך שידרוגים. בגדול זה יהיה מחשב חדש, רשמתי שדרוג כי מעניין אותי לדעת אם הספק כח והמארז עדיין תקפים, אני לא כל כך מעודכן במה שהולך היום, כמו שהייתי פעם. רק לאחרונה התחלתי שוב להיכנס לפורום ולקרוא מאמרים. בגדול זה המחשב הקיים שלי: מעבד: Intel Core i5 750, 2266 MHz לוח אם: Gigabyte GA-P55-US3L כרטיס מסך: AMD Radeon HD 5850 Series (1024 MB זכרון: 8GB Kingston DDR3-13…
-
- 9 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום אנשים. היום סוף סוף הזמנתי את המחשב החדש שלי, מיועד לעבודה ALL-AROUND, גם משחקים גם אינטרנט קצת גרפיקה, הרבה סרטים וO/C. הנה הפרטים: Proccessor: Intel Pentium 4 2.4C Ghz 800Mhz FSB Motherboard: Asus P4P800 Deluxe Memory: 2x256 mb Corsair PC3500 DDR433 Mhz Dual Channel Low Latency Memory Graphics Card: Gigabyte Radeon 9800 Pro 128mb Sound Card: Creative Audigy 2 Retail Hard Disc 1: Western Digital Raptor 36.7 Gb 10k RPM 8mb Cache Hard Disc 2: Western Digital 120gb 7200 Rpm 8mb Cache DVDRW: Plextor PX-708A 8X DVD+/- Recorder Black CDRW: Plextor 52x32x52 Premium Black CD-RW Tv Card: Pinnacle PCTV Pro Keyboard + Mouse: Logitech Cordless MX Duo Case: Coolermaster ATC-20…
-
- 33 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
אנשים אני צריך המלצה למפרט למשחקים כבדים (סטייל אובליביון) שאני הולך לקנות אחרי שהקטיושות יפסיקו לעוף לי מעל הראש אין לי יותר מדי ידע בחומרה אז אני משאיר לכם את העבודה....אפשר לחרוג אבל לא בהגזמה. אגב אם מישהו יכול להפנות אותי לחנות שלא עובדת רק באינטרנט בסביבות הקריות אני יודה לו מאד.
-
- 63 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
אהלן שלום מחפש נייד 14 כזה I5-7 , 16gb, SSD יש לא מעט כאלה בתקציב באינטרנט, רק שאלה קטנה , כמה ההבדל בין 1920*1080 לעומת 1366 משמעותי? ואיך אני יודע שהנייד מגיע עם טעינה דרך USB c ? וכמה מתח הוא צורך בצורה הזאת? תודה
-
-
- 21 תגובות
- 3.5k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום הרכבתי מפרט למחשב חדש ורציתי לדעת אם הוא טוב ומה אני צריך לשנות? בנוסף כמה זמן הוא יחזיק מעמד? והאם שילוב הרכיבים טוב? תודה לעוזרים. המחשב מיועד למשחקים וללא OC CPU Intel Pentium IV 2.4C GHz 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX Motherboard Asus P4C800 Deluxe/GBL Intel 875P Motherboard (HT,FSB800,S-ATA,RAID,1394,5.1 Sound,3Com G-LAN,USB 2) Memory GeiL DDR-RAM 1GB (2x512MB) 3200 ULD Ultra Low Latency Dual Channel Memory Kit Hard Disk Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD Video Card MSI Geforce 4 TI4600 VTD 128MB DDR Retail Video Card Floppy Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive CD/DVD-ROM CD-ROM Asus x 52 Mon…
-
- 27 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
המפרט: GA 890GPA 4D3H Sapphire HD6570 1GB WD Green 2TB Antec 400W AMD Phenom II x6 20GB DDR3 1333 Zalman CNPS9500 AM2 TT v3 Black Edition בעקבות הצורך לשדרג, כבר החלטתי להרכיב מחשב חדש, אז נותר הישן. שווה משהו?
-
- 10 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מקווה שתוכלו לעזור לי בבחירת מחשב נייד חדש לצורך לימודים באוניברסיטה. באופן כללי אין צורך בהרצת אפליקציות כבדות או משחקים. רוב הזמן העבודה תיעשה בכתיבת מסמכים, גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים באיכות הבסיסית ביותר. התקציב הוא בין 2000 ל - 3000 כאשר אני מקווה שהמחשב לא יהיה כבד מידי, אולם אינני מעוניין בנוטבוקים למיניהם מאחר והם נראים לי קטנים מידי. ישנה עדיפות רבה למערכת הפעלה הנכללת במפרט. אני בור מוחלט בנושא, מעולם לא היה לי מחשב נייד ולכן אני נעזר בכם. בתודה מראש. פורמט רשמי: מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים באיכות פשוטה * גודל המסך? יש עדיפות למסך גדול בצורה מספקת (15.6 ? ) על מנת שלא לאמץ את העיניים…
-
- 20 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 9500 - 500 שקל חריגה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת, עכבר, אוזניות ומסך בגודל 27' אינטש (לפחות 144HZ ושיתמוך במינימום 2K) לגיימרים 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא, אשמח לשילוב RGB עם המארז 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם…
-
- 5 תגובות
- 3.5k צפיות
-