ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
היי אנשים. קיבלתי אישור מ-yotam.m לפתיחת טופיק חדש לייעוץ בקניית המחשב החדש שלי. המון דברים השתנו מאז הטופיק הקודם. כפי שניתן לראות, נכנסו מוצרים חדשים לשוק בארץ (כדוגמאת ה-HD4830 1GB) והתקציב שלי קפץ ב-9,000 ש"ח, בזכות המכירה של ה-Wii שלא עשיתי בו כלל שימוש, מכירה של מסך הטלוויזיה שלי ובכללי אחרי שיחה ארוכה עם ההורים שהובילה לכך שהתוספת לתקציב תשתלם. אז ככה: 1. אני מעוניין לקנות מערכת i7. רק אלוהים יודע מתי אשדרג חלקים במחשב (לא אצטרך בכלל לדעתי) שהם לא כרטיס המסך ב-3 עד 4 שנים הקרובות והתקציב מאפשר, כך שאני מאמין שה-i7 משתלם, בעיקר בגלל העובדה שאני בכל מקרה צריך לוח CF ומעבד מרובע ליבות חזק שהוא גם קריר. 2. אני אכן מתכנן OC. גם לכרטיסי המסך וגם למעבד. את המעבד אני …
-
- 37 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
הייי חברה, מפרט מבוסס קונרו. לא כולל מסך . עכבר מדוייק, מקלדת דיסק קשיח מינימום 160 - מומלץ 250 הרבה זיכרון פנימי ותעשו מה שאתם יודעים הכי טוב תודה
-
- 10 תגובות
- 824 צפיות
-
-
אחרי ששבוע שעבר קיבלתי פידבקים על המפרט לילד (בן דוד שלי), הבנתי שמה שתכננתי זה OverKill. אז בכל זאת: שימושים: אינטרנט, עבודות, משחקים (אבל הבנתי שהוא מתכוון למשחקים באינטרנט - ולא משחקים אמיתיים). נקודות חשובות: מכלול יחסית שקט, רכיבים אמינים. (לדוגמא, קירור שלא אוטם את ההיטסינק באבק וכו') נכון להיום הילד לא משחק משקחים כבדים, אבל אולי עוד שנתיים הוא ישחק, אז אולי כן לשים כרטיס גרפי, אבל חלש (או אם יש משולב שיספק אותו) המחשב יצטרך בעתיד (אני מקווה) להריץ VISTA. צריך גם ציוד היקפי.
-
- 31 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות לבן שלי מחשב ואני לא מבין בזה כלום והוא גאון מחשבים קטן אני רוצה להפתיע אותו היום הולדתו בעוד כחודש! הוא משתמש בפוטושופ,הוא עורך סרטים,עורך אודיו ומשחק!והוא רק בן 13!!! כשדיברתי איתו הוא מדבר רק על הi7 והוא אמר שזה מעבד הכי טוב שיש האים זה נכון? הוא גם דיבר על הצ'יפורס 250 משהוא כזה הוא רצה מארז אנטק 300 משהו והוא רוצה לעשות אאאא... OC קיים משהוא כזה? אים כן מה זה? בתודה דודו
-
- 1 תגובה
- 513 צפיות
-
-
אחשלי רוצה לקנות מחשב חדש... הוא עובד עם תוכנות כמו CUBASE ו NUENDO וכו אין תקציב מסויים פה... תבנו לי בבקשה מפרט עם +- החלקים שאני אבקש בהכי זול... מעבד: אכשיו האם מעבד כפול ליבה רלוונטי פה? כלומר התוכנות הנל ינצלו את הכפול ליבה? האם לקנות 4400+? או 3800+? יש הבדל ביצועים גדול ביניהם? לוח אם: לוח אם צריך לתמוך ב DDR מעל 400MHZ אם יש... כמובן PCIE וכו... זיכרון: הוא צריך 2G... יש את של TWINMOSS 1GX2... האם יש תדר יותר גבוהה מ 400MHZ והאם זה יצא לי משתלם? כרטיס מסך: אני אבחר לבד ;D כרטיס קול: לא צריך... יקנה בנפרד... אחר כך... ההרד דיסקים: 3 ההרד דיסקים...: 1. של 80G למערכת וכו... 2. של 300G לקבצים וכו... 3. RAPTOR של 40G... מארז וספק תבחרו לי לבד... לא…
-
טוב, בגלל סיפור מעצבן שכנראה הלוח או המעבד שווקו חיים ומתו לי. אני מעוניין כבר להחליף את כל הפלטפורמה. עד עכשיו הייתי עם P4 2.66@3.00 GHZ (תושבת 478). ולוח של ASUS P4P800SE. כ.מסך של XFX Gforce 6600GT AGP. ועכשיו אני מעוניין להכנס לdual core. ראיתי בין הנושאים שהרבה פה מציעים את ה Core™2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB ולכן חשבתי באמת ללכת עם המעבד הזה. אך מכיוון שהוא פלטפורמה שונה, אז צריך לוח אם שונה ומכיוון שהלוח אם שונה היום כבר כולם עם PCI-E ול AGP, לכן את הכ.מסך החמוד שלי אני אצטרך להגיד שלום. אך הסכום יצא עצום! יותר מידי. לכן ראיתי שיש מעבד גם שהוא Pentium D820. רשום שהוא גם dual core. אבל הבאס שלו 800mhz. שעולה 400 שקל פחות. וזה לא איכפת לי, נהפוכו אני חוסך הרבה כ…
-
- 3 תגובות
- 591 צפיות
-
-
אהלן , עברתי דירה והגיע הזמן לקנות מחשב חדש. 1.אז התקציב הוא 3500 אפשר לחרוג ככה עד 3800 אבל אם אפשר לא אז עדיף. 2.המחשב ישמש בעיקר ללימודים וקצת למשחקים , פעם הייתי משחק די הרבה אבל עכשיו כבר פחות חשובה הרזולוציה ושאר הדברים ואני פשוט אסתפק שהמשחק ירוץ חלק יחסית. 3.אני צריך גם מסך , לא צריך משהו מיוחד אלא סתם מסך דק נחמד כזה. 4. רמת הרעש לא מפריעה לי במיוחד , העיקר שלא יהיה רועש מדי. 5 . המחשב צריך להחזיק לי כמה שנים טובות , אני לא יודע בדיוק מה ההבדל בין מעבד 4 ליבות ל2 אבל הבנתי ש4 ליבות עדיף לעתיד ככה שאולי עדיף מעבד כזה. 6. לא אכפת לי AMD או אינטל , הבנתי שAMD יהיו יותר זולים אז בכיף. 7. כרטיס מסך , צריך משהו Mid -End ולא יותר מזה. 8. לא זקוק לעוד ציוד הקפי ח…
-
- 5 תגובות
- 888 צפיות
-
-
כבר כמה שנים שאני ממש לא מעודכן בענייני חומרה ואני ממש אבוד פה. בעיקרון אני מעוניין במפרט מאוזן בעל עלות/תועלת הכי טובה שאפשר ושיהיה לו אורך חיים כמה שיותר ארוך. השימושים הם שימושים רגילים כמו כולם אבל אפילו בגילי המופלג עדין מגניב לי לשחק מדי פעם במחשב אז ההיתי רוצה שיהיה לו איזה כרטיס מסך די טוב שיחזיק כמה שנים עד הפעם הבאה יחליף את המחשב. בעיקרון חשבתי על משהוא בכיוון הזה: מעבד - ממה שראיתי כולם ממליצים על AMD נראה לי שהכיוון הוא Phenom II x4 Quad Core 955 בערך 700 ש"ח לוח אם - האמת אין לי מושג ,כמה שיותר זול עם כמה שיותר פיצרים צריך לעלות בערך 400ש"ח אני חושב. אני גם חושב שכדי שלוח יתמוך ב DDR3 זיכרון - 2 סטיקים של 2 גיגה DDR3 ,לא יודע איזה גם משה…
-
- 25 תגובות
- 4k צפיות
-
-
שלום, האם מישהו יכול לחוות דיעה על המפרט הבא: מעבד Intel Core 2 Duo E4600 שתי ליבות. לוח Intel G31PC דיסק קשיח 250G SATA2 WD 7200RPM זכרון Kingston 2048M 800MHz כ. מסך GMA900 OB כרטיס קול 6-channel (5.1) audio subsystem כרטיס רשת כלול 10/100/1000 מארז MIDI ATX ספק כח 450W כל זה ב-1500 ש"ח (ללא צורב וללא מסך). אופציה ב' - AMD מעבד AMD Athlon 5000X2ליבה כפולה לוח Gigabyte GA-M-M61SME-S2 זכרון 2048M DDR2 Kingston דיסק קשיח 250G SATA2 7200RPM WD כרטיס מסך OB כרטיס קול 5.1 CH לקולנוע בייתי כרטיס רשת כלול 10/100 מארז MIDI ATX USB 2קידמי ואודיו ספק כח 4500W מיוצב וממותג גם זה ב-1500 ש"ח.
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה אתם אומרים אנשים ??? בהנחה שעוד יכולים לרדת עוד המחירים, בכל מקרה זה המפרט פחות או יותר. מעבד: INTEL CORE 2 QUAD PROCESSOR S775 2.4GHz(Q66000) - BOX מחיר: ₪1585 לוח אם: GIGABYTE GA-P35C-DS3R מחיר: ₪912 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8800GTS TDH 640MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL מחיר: ₪2097 דיסק קשיח: WD 320GB 8MB SATA2 7200 RPM - RAID 24/7 - WD3200YS מחיר: ₪541 צורב DVD: LITEON DVDRW LH-20A1S DOUBLE LAYERED X20 - SATA - RETAIL מחיר: ₪211 זיכרון: CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 667MHz DUAL CHANNEL KIT מחיר: ₪517 כונני דיסקטים: SONY 3.5 FLOPPY DISD DRIVE מחיר: ₪41 מארז: NZXT APOLLO w/o PSU מחיר: ₪414 מקלדת:…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מבקש מפרט למחשב איחסון וגיבוי עבור סרטים, מוזיקה, תמונות ומסמכים חשובים. המחשב יחובר ברשת מחשבים - LAN חוטית ויכלול שני הרד - דיסקים, 500G כל אחד. אחד ישמש לאיחסון החומר כולל כתיבה קריאה ישירה מ-1 עד 4 משתמשים, השני ישמש לגיבוי הראשון בריצת לילה אוטומטית או משהוא כזה. חשובה לי מהירות תגובה לקריאת הסרטים והמוזיקה למחשב HTPC המחובר אף הוא לרשת ובאופן כללי אמינות המערכת. יכול להיות שלצורך גיבוי עדיף ליצור התקן גיבוי חיצוני מחוץ למחשב זה ? אביזרים לא נדרשים: מסך, מקלדת, רמקולים, עכבר. ללא OC, כרטיס מסך הפשוט ביותר (המחשב לא מיועד להציג כמעט דבר למעט בתהליך התקנה / Troubleshooting. תודה
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מחפש מפרט למחשב עבור אחותי שימוש עיקרי- אינטרנט סדרות סרטים דרישות והגבלות , מעדיף שיהיה הרבה זכרון והרדיסק אמין וגדול מסך וציוד היקפי כבר יש (: רוב תודות למגיבים
-
- 15 תגובות
- 974 צפיות
-
-
Price list updated 06-09-2006 מעבד AMD Price Units Total Athlon"64 3600+ (Socket AM2) X2 DualCore 790 1 790 לוח אמ AMD ABIT Price Units Total KN9-S AM2, nForce 550, DDRII 800, PCI-E 590 1 590 זיכרונות DDR II 667 Price Units Total 1GB TwinMOS 570 1 570 כרטיס מסך Sapphire (ATI) Price Units Total Radeon X1300 512MB, PCI-E 380 1 380 הרדיסק Western Digital Price Units Total 160GB SATA II 7200RPM 8MB 360 2 720 מארז Price Units Total HEC Compucase CI-6A21 Beige and Silver (No PSU) 240 1 240 ספק כוח Spire Price Units Total RockeTeer II 400W Silent (24pin) 220 1 220 Total price 3510 � for payments 12 X 320 � רציתי לישאול מה אתם חושבים על המפרט ? השימוש העיקרי הוא גלישה באינטרנט …
-
- 2 תגובות
- 598 צפיות
-
-
AMD Athlon 64 3700 939 BOX 1499 ₪ DFI LanParty UT NF4 ULTRA-D 850 ₪ Kingston 1Gb (512X2) DDR 400Mhz 820 ₪ Leadtek Geforce FX6800GS 256Mb Retail SLI READY PX680GTTDH 1530 ₪ סה"כ 4699 ₪
-
- 7 תגובות
- 751 צפיות
-
-
שלום לכולם ! לאחר שנה בחו"ל חזרתי לארץ ואיני מעודכן כל כך במה שקורה למרות שמידי פעם נכנסתי וקראתי (לא תמיד התאפשר לי). אני מעונין בעזרכתם בהרכבת מערכת המיועדת למשחקים בעיקר (כי אכן אני חושב שמחשב למשחקים כמעט מתאים לשאר הצרכים שלי). אני נוטה לכיוון AMD אך פתוח להצאות אחרות , כמו כן אין צורך לכלול מסך במפרט - זה קניה נפרדת שאינה כוללת בתקציב. אם ניתן בסכום זה שמעבד יהיה דו-ליבתי אני חושב שזה עדיף לעוד שנה שנתיים שיהיה יותר תמיכה בעניין. אני מודה לכם מראש על העזרה , גל
-
- 0 תגובות
- 633 צפיות
-
-
אהלן, אני צריך מפרט למחשב סטנדרטי ביתי. המחשב לשימוש ביתי, אינטרנט, מוזיקה, משחקים גרפיקה מינימלית (לילדים קטנים, אז אין צורך להיסחף בכרטיס מסך) וכד'. שיחזיק להרבה זמן.. שלא עוד שנה אני אצטרך ללכת לקנות חדש. התקציב: מינימום 1700 מקסימום 2000.. נא לא לחרוג.. יש לי רק כמה דברים להעיר לגבי המפרטים.. 1. שכחתי לציין!! אני חובב מעבדי אינטל ומעדיף אותם על מעבד של AMD! סליחה! 2. 500GB הארד דיסק מיותר בהחלט! 200GB יהיו דיי והותר. 3. שהכרטיס המסך לא יהיה מובנה! 4. שהמחשב יוכל להריץ את WINDOWS 7. אשמח לקבל מפרטים מחודשים! תודה! תודה רבה ויום טוב!!
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מחשב ביתי אבל עם אפשרות להרצה של כמה שיותר משחקים רצים היום בשוק. תקציב של 3000 ש"ח לא כולל מסך, אך ורק רמקולים מקלדת (ועכבר שכנראה יבוא בסט) בציוד ההקיפי. דגש על הכרטיס מסך והמעבד (מן הסתם..) נ.ב אם חסר ככה 100-300 שקל בשביל שינוי משמעותי ברכיב אז תחרגו בהתאם. תודה!
-
- 5 תגובות
- 567 צפיות
-
-
מחשב ביתי, סרטים ואינטרנט בעיקר, ללא OC, אין צורך במסך. התקציב 2.5K, מTMS או מKSP חובה כרטיס רשת אלחוטי, מקלדת ועכבר, עדיף אל חוטי. אין צורך במארז מואר\עם חלון, מארז פשוט יספיק. תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 553 צפיות
-
-
המחשב ישמש למסנגר אייסיקיו, וכו' ..... בנוסף אני רוצה לראות טלוויזיה במחשב וצריך כרטיס טלוויזיה. אני צריך גם ראוטר אלחוטי, וכרטיס רשת אלחוטי, כי יהיו לנו 2 מחשבים (אחד נוכחי ישן, והחדש שעכשיו אנחנו קונים). צריך את כל החלקים וגם מסך. אני צריך גם בנוסף צורב DVD , מקלדת ועכבר לא אלחוטיים, מעבד, לוח אם, הארד דיסק, כרטיס מסך, כרטיס קול. אני רוצה גם מסך דק LCD 17 אינץ של LG מהדגם הבא : L1970TRוLGו החשב לא ישמש לצרכיים גרפיים או למחשקים כבדים. אני צריך חנות מאיזור השרון (רעננה)....
-
- 1 תגובה
- 598 צפיות
-
-
שלום לכולם ! ברצוני לקנות מחשב שיוכל "לסבול" את כמות ההורדות שלי עם תוכנה חזקה שדורשת הרבה כוח ממנו וכמובן גם משחקים די חזקים כמו americas army , חשבו שיהיה צורב DVD ולפחות 4 כניסות USB קדמיות יש ברשותי מסך ושאר הדברים כמו עכבר מקלדת וכו'... כרגע התקציב שלי הוא 3000 ש"ח האם זה מספיק ? צריך לשפר ? אין בעיה גם לקבל מפרט ב3500 אם צריך שינויים חשובים. תודה מראש לכל העונים ! קובי. נ.ב. שכחתי לציין שאני רואה המון סדרות וסרטים במחשב...
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. תקציב - כאמור 3500-4500. 2. מטרות המחשב - משחקים כבדים, צפיה בסרטים, הורדות 3. ציוד הקפי - לא צריך 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? צריך הכל. .5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? חנות באזור השרון ליד רעננה. 6. קירור ועיצוב - קירור כן, הייתי רוצה מחשב שקט. עיצוב יכול להיות נחמד אבל ממש לא קריטי לי אבל עדיף יפה. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? רק הרכבה במעבדה 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? די חשוב, נמאס לי מהמחשבים שקודחים לי בראש: מאוד חשוב לי מחשב שקט 10. האם מתוכנן OC? לא 11. במפרט למשחקים... - גיימר שיהיה למשחקים כבדים כמו gta iv pro evolson conterstrike crysis תודה…
-
- 8 תגובות
- 604 צפיות
-
-
שלום חברים! רוצה לקנות מחשב לאמא לשימוש בסיסי. בעיקר באינטרנט. צריך להיות מחשב בסיסי סביב ה 1000 שח. שאלה: איזה מעבד עדיף באותו המחיר (1000-1300 שח)? AMD או INTEL? כלומר אם מסתכלים על שני מחשבים שונים - האחד AMD השני INTEL הנמכרים באותו המחיר, איזה מהם יספק תמורה טובה יותר? שני אלה למשל: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4404&CatCode=1 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3032&CatCode=3 מערכת ההפעלה תהיה WIN7. האם intel atom חלש מדי למטרות אלה? בתודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 632 צפיות
-
-
שלום, ברצוני להרכיב מחשב לגרפיקאי ו שיתמוך בתוכנות גרפיות : פלאש,ומאיה. חשוב כמובן שהמחשב יהיה חזק דיו לרינדורים ושקט. כמו כן לקחתי כבר את המסך שהומלץ ע"י ג'וני - ג'וני תודה... ההתלבטות כרגע בין השאר בנוגע למעבד , אולי שווה להשקיע מעט יותר ולרכוש מחשב עם מעבד I7 ולא Quad מובן שהדבר ייקר את המחשב בכ- 1500 ש"ח. השאלה האם מוצדק ויש צורך. תודה מראש לעזרתכם.
-
- 12 תגובות
- 978 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב בשבוע-שבועיים הקרובים. הקטע, שלא כמו פעם כיום כבר אין לי מושג ממש ברכיבי מחשב. כמה דברים חשובים שיהיו : כרטיס מסך 256 מגה או 512 מגה. זכרון 1024 או יותר. דיסק קשיח - 120 ג'יגה-160 ג'יגה. מחשב אינטל כמובן - לוח אם של אינטל או Asus. והכי חשוב שיהיה חזק אם מישהו יכול להמליץ לי על מפרט כלשהוא זה יהיה מעולה. נ.ב. אני מתכוון להשקיע בסביבות ה-3 או 4 אלף שקל רק על המחשב ללא המסך, מקווה שזה מספיק למחשב איכותי לכמה שנים טובות. תודה לעוזרים נדב
-
- 5 תגובות
- 771 צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב שיהיה מתאים בעיקר לגלישה באינטרנט, OFFICE, וגרפיקה - בעיקר פוטושופ ואליסטרייטור, אבל כדאי שיתאים גם לגרפיקה תלת-מימדית (וגם, אם אפשר, שיהיה מתאים גם למשחקים) ב4000 ש"ח - ללא מסך. הזמנתי מסך LCD 19 אינצ' LG L1932TQ (עלה בערך 2000 ש"ח), אני לא בטוח לגביו, אז אם אתם מציעים משהו אחר, בבקשה תגידו (אני אשאל גם בפורום LCD), דבר נוסף - יהיה באותו מחשב גם חלונות וגם לינוקס, אם זה משנה. אבא שלי הכין שני מפרטים, בבקשה תגידו מה כדאי, ואיפה לשפר (אל תשימו לב לעכבר, מקלדת, מארז ורמקולים) או שתציעו מפרט אחר. תודה [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 577 צפיות
-