עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by Electric Boom,

יש ברשותי 4 כוננים שמתחברים בכלב IDE - דיסק קשיח ראשי ATA133,דיסק קשיח משני ATA100(או פחות,אני לא בטוח) ושני כוננים אופטיים. כרגע שני הדיסקים הקשיחים על אותו ערוץ ויש לי תחושה שזה גורע קצת מהביצועים,מהי התצורה האידאלית?

• 8 תגובות
    • 723 צפיות
  2. Started by Koko Ben Hamin,

שלום לכולם... כפי שאתם יודעים ישנן המון תקיות לאחסון דיסקים.. ויש לי גם בבית כל מיני תקיות כאלה.. אבל השאלה,אם הם לא שורטים את הדיסקים?כי זה צמוד. כי אני רוצה להכניס לשם דיסקים חשובים כמו סרטים ומשחקים(מקוריים..)..ואני לא רוצה שהם ישרטו.. אז זה שורט או שסתם נראה לי?

3. Started by yonir,

קניתי לאחרונה מחשב חדש עם 2 הארד דיסקים של Seagate 500GB (ST3500320AS) מקודם חיברתי את ההארד דיסק מהמחשב הישן (WD 250GB KS) למחשב החדש בשביל להעתיק ממנו את כל הקבצים לחדש. אחרי שסיימתי להעתיק הכל (כלומר קרוב ל-250GB) ניתקתי את הכונן והחזרתי את המחשב למצב הרגיל. (בכוננים החדשים של Seagate לא נגעתי) אני די בטוח שלפני כן זה לא היה- כשהדלקתי את המחשב הוא הרעיש יחסית חזק (מעין קרקושים כאלה), אני חושב שמההארד דיסק. ליתר בטחון החלטתי לבדוק את מצב ה-SMART של הכונן לראות אם רשום משהו חריג. הורדתי תוכנה בשם HDD Health - והיא דיווחה על "בריאות" של 94% לכונן אחד, ולעומת זאת לשני רק 72%. צירפתי תמונה עם הנתונים, הנתונים שהם ככל הנראה הבעייתיים בכונן עם ה-72% (אלה ששונים משמעותית לעומת…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  4. יש לי חשד סביר שקבצים אחדים בכונן רשת (My Book World Edition) לא תקינים ותוקעים את ה SyncToy עובד יופי על אותו גיבוי בכנון נוסף מקביל וזהה הבעייה שלא מצאתי תוכנה (רצוי חינמית) המסוגלת לגשת לכונן כזה ולבדוק את תקינות הקבצים ובכלל כל מה שבדקתי עד כה לא זיהה את הכוננים הנ"ל (ממופים) המלצות?

• 2 תגובות
    • 830 צפיות
  5. שלום רב, אני עובד עם ווינדוס 7 ועם המפרט שבצד <--. בזמן האחרון ישנן מעין תקיעות קצרות כאלה במהלך עבודה שוטפת. בין אם מדובר בהעברת שיר בווינאמפ, בהמשך ניגון של סרט במדיה פלייר או בפתיחה של קובץ וורד, נראה כאילו לכונן לוקח מעט זמן לקרוא. בכל פעם כזו התוכנית עוצרת ואפשר לשמוע את הההרדיסק עובד. כשהוא מסיים יש מעין תקתוק יחיד ואז התוכנה ממשיכה כרגיל. הבעיה הזו מעט מציקה אך היא מעלה תהיות לגבי מצב הכוננים. האם מישהו נתקל בבעיה דומה? האם צריך לחשוש, לבדוק או לעשות משהו מיוחד? תודה מראש ושבת שלום, יונתן

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by xtract1,

יש לי 2 DOK שונים של SANDISK בנפח 1 ג"ב... הבעיה החלה די ממזמן ת'אמת... המפרט שלי מופיע בצד ואני עם XP PRO SP1 באנגלית. אני תוקע את הDOK בUSB ישירות ומעביר אליו קבצים...לפמים הוא מגיע ל90 אחוז לפעמים ב10 אחוז ולפעמים הוא נותן לי לסיים..אבל לרוב הוא פשוט נתקע ותוקע לי ת'מחשב טוטאלית..המקלדת לא פולעת לחלוטין ולא העכבר ולא ALT+CNTL+DEL רק כיבוי המחשב והפעלתו מחדש עוזרים וזה קרה היום כבר מס' פעמים. עם שני הDOK זה קורה מה שגורם לי להאמין שזה המחשב שלי... יש לציין שהם בשימוש עם עוד כ3 מחשבים בבית וזה לא קרה אף פעם בהם..הם עם מערכת הפעלה דומה יש למישהו רעיון? זה משדע

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by kletsman,

שלום. קניתי לפני שבוע הארד דיסק של seagate baracuda 3tb אתמול נתקע לי המחשב ונעלם לי הכוננים שלו מהמחשב שלי. האם ההארד דיסק נדפק?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. היי היה לי DOK שרשם את זה,ובנוסף קניתי גם אחד חדש - Sandisk Edge 16GB והוא רושם את אותה שגיאה. יש לציין שבמחשב אחר אין בעיה,כלומר זה אצלי במחשב. C ו - D הם NTFS. ה DOK מצויין כ : F WinXP הוספתי תמונה להמחשה עריכה : מסתבר שמרגע שהכנסתי את זה למחשב שלי זה רושם את זה גם במחשבים אחרים. האם ה-DOK נהרס רק מעצם העובדה שהכנסתי אותו למחשב?

• 2 תגובות
    • 801 צפיות
  9. Started by tood24,

היי, הכונן מחובר באמצעות USB למחשב נייד הכונן מחולק ל-2 מחיצות מחיצה אחת תקינה מחיצה שנייה לא מזוהה ולא ניתנת לפתיחה אין אפשרות לבצע כל פעולה במחיצה זו יש פתרון? תודה

10. Started by bluenote,

הי, הדיסק שלי התחיל לעשות קצת בעיות ב-BOOT לאחרונה ואתמול נפטר סופית. אני מדליק את המחשב ומקבל הודעה: Read/Write error. Press Ctrl+Alt+Delete to reset. חיברתי את הדיסק במחשב אחר ואני מצליח לגשת אליו (כרגע מבצע ממנו גיבוי לכונן חיצוני). השאלה היא האם יש דרך להתגבר על בעייה כזו או שהדיסק מת, והאם יש בכלל טעם לנסות או שאין מה לסמוך על הדיסק הזה יותר? תודה

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  11. היי, רקע: מדובר במחשב ותיק. מריץ win 7. אני לא זוכר בני כמה הדיסקים, אבל בכל מקרה זה כמה שנים. יש שני דיסקים: על אחד (הישן יותר) יש כוננים C (מערכת הפעלה ותוכנות) ו-D (מידע). על הדיסק השני יש כונן E (אחסון מדיה). כיום המחשב בשימוש קליל ודי מועט, אבל דולק כל הזמן. לאחרונה התחלתי לחוש באיטיות - אתחול איטי, תוכנות עולות לאט (אפילו דפדפן), אבל ברגע שעלו הכל עובד בסדר. האם האיטיות יכולה לנבוע מבעיה באחד הדיסקים? (הדיסק החשוד הוא כמובן שזה שעליו מותקנות התוכנות ומערכת ההפעלה, אבל בהמשך תראו שאולי יש בעיה דווקא בדיסק שמחזיק מדיה) הבעיה: היום לאחר restart (בעקבות עדכון ל-windows) עלה ה-CHKSDK והריץ בדיקה. לא יודע למה. בבדיקה (לכונן…

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. אז ככה מדובר בכונן 3.5 של WD בנפח 1TB מסדרת MYBOOK הכונן מופיע לי על המחשב כאילו הרגע קניתי אותו....כמה קבצי מידע והפעלה אוטומטית.. אבל ברגע שאני רוצה לראות כמה מקום פנוי יש אני רואה כאילו הוא מלא... אין שום דבר מוסתר...איך אני מסדר את זה...ואם אפשר הסבר על מה בדיוק קרה. בתודה מראש.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. מישהו יכול לעזור בדיון הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=555814.0 תודה

• 0 תגובות
    • 872 צפיות
  14. עשיתי סריקה בMHDD וקיבלתי פתאום מלא שגיאות ABRT ולאחר מכן קיבלתי מסך כחול, מצורפים תמונות של כל השלבים של הסריקה, מה זה הABRT בתוכנה?

• 0 תגובות
    • 951 צפיות
  15. שלום, הרכבתי דיסק קשיח חדש: Seagate ST3000DM001 3000GB. הדיסק מוגדר ונראה תקין, עבר בדיקות של תוכנת הבדיקות של Seagate ו"נראה" תקין. הבעייה היא שהוא קופא לכמה שניות כל כמה דקות ולפעמים נעלם לגמרי מהמערכת, כאילו יש נתק. בנוסף לדיסק הנ"ל יש לי עוד 4 דיסקים קשיחים כולל אחד SSD עובדים ותקינים, מערכת הפעלה Win7 64bit. האם הבעייה אצלי במחשב? מה אני יכול לעשות כדי לפענח / לתקן את הבעייה? אגב, הדיסק לא היה ארוז הכי טוב ואני חושש שהוא "טולטל" במשלוח, למרות שנראה נקי ממכות.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by naorsa,

יש לי דיסק קשיח חיצוני של WD 500GB הוא לא נפל או משהו אבל לאחרונה כמעט ואי אפשר לעבוד איתו לא מצליח להוציא ממנו דברים או להעתיק אליו, אפילו שויתרתי ועשיתי פירמוט זה עדיין לא עזר. יכול ליהיות שמדובר בכבל שלו וזה לא הדיסק קשיח?

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. דיסק קשיח פנימי Seagate דגם Barracuda נפח 3 ג'יגה מודל ST3000DM001, תפקד כדיסק קשיח משני, כבר לא באחריות, נרכש לפני כ 4 שנים, לאחרונה התחיל לעשות בעיות של כתיבה/קריאה איטית של קבצים, אבל רוב הזמן עבד תקין למרות זאת, פשוט מעט לאט יותר, הרצתי chkdsk /F /R /X, בהתחלה כתב שאין Bad Sectors, בהמשך הבדיקה כתב שיש בעיה, לא זוכר איזו בדיוק, נראה לי שמצא Bad Sectors. כתב שאין מספיק מקום כדי לתקן את התקלה, לאחר מכן כתב שחלה שגיאה בקריאה מהדיסק והפסיק את התהליך. חשבתי פשוט לבצע פרמוט מלא לכונן, אבל מאז ביצוע ה chkdsk הכונן נעלם, Windows 10 לא מזהה אותו יותר, כאמור, לפני כן היו מעט סימפטומים בעיתיים, אבל עדיין עבד ללא תקלות, למעט זמני תגובה מעט איטיים יותר. לוח האם הוא G…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by spike_staff,

שלום לכולם! אתמול רציתי לעשות DEFRAG לדיסק קשיח במחשב ( דיסק של נתונים, לא איפה שמותקנת מע' הפעלה) בשלב מסויים שמעתי רעש מהדיסק (זה היה רעש שמזכיר רעש של מסור) שנמשך בערך חצי דקה, ואז זה הסתדר והתוכנה השלימה את DEFRAG בלי בעיה. אבל בכל זאת נכנסתי ל EVENT VIEWER וראיתי שם מלא שגיאות שקשורות לאותו דיסק הינה מה שהיה כתוב שם: THE DRIVER DETECTED A CONTROLLER ERROR ON \DEVICE\IDE\IDE PORT 5 SOURCE :ATAPI בנוסף הרצתי בדיקה של Data Lifeguard Diagnostic WD. הרצתי בדיקה פשוטה,לא EXTENDED וקיבלתי מיד שגיאה שצירפתי אותה בתמונה. מה אתם חושבים על כל זה? הדיסק זה WD CAVIAR BLACK 640 GB 32MB CACHE תוכנה שעשיתי איתה DEFRAG זה O&O DEFRAG גרסה 14 [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. Started by sh.yoav,

שלום רב, יש לי הארד דיסק חיצוני maxtor 500gb st3500820as הבעיה היא כזו: בזמן שההארד דיסק עבד הוא נפל, נפילה כביכול לא רצינית, אך ככל הנראה מספיקה בשביל לפגום בו קשות. לקחתי אותו לדיאגנוזה בטיק טק טכנולוגיות. לפי האבחנה שלהם נגרם נזק למנוע (כאשר הוא מנסה לעבוד הוא נתקע ולא מסתובב). לפי מה שאני הבנתי מהטכנאי (אני ממש בור בענייני מחשבים בכלל) יש להעביר את הפלטות להארד דיסק עם מנוע חדש (אמור להיות עסק מורכב למדי). כל הסיפור אמור לעלות לי שם הון תועפות, ולכן בהתחשב בסוג המידע בחרתי שלא לבצע את השחזור. כבר השלמתי עם העובדה שכנראה המידע אבוד ולכן אני שוקל ברצינות לנסות לפתור את הבעיה בעצמי או כמובן ע"י "חובבן" שיוכל לתת לי כיוון כלשהו, להפנות אותי, או כמובן לעזור לי בעצמו במחיר …

• 3 תגובות
    • 820 צפיות
  20. שלום רב קודם כל אני די חדש פה אז אני מקווה שאני מפרסם במקום הנכון.... יש לי הארד דיסק נייד של חברת verbatim (המחשב מזהה אותו כסמסונג) 250 ג'יגה שלפני כחצי שנה פורמט בטעות. לאחר הפירמוט לקחתי אותו לטכנאי ששיחזר לי את ההארד דיסק במלואו והכל עבד טוב ויפה לפני כמה ימים חיברתי אותו למחשב (לא שלי אלא של אחי הקטן) שמסתבר שהUSB בו די דפוק, וכשחיברתי אותו הוא נתקע בAUTOPLAY ולא זז הוצאתי אותו ומאז ניסיתי לחבר אותו בכמה מחשבים, וכולם מזהים אותו אבל כאילו הוא ריק, בלי מידע בכלל, וחלק מהמחשבים אומרים לי שצריך לפרמט לפני ההפעלה היה לי עליו מלא מלא מלא דברים חשובים ואני די תקוע פה, אז אני אשמח אם מישהו יוכל לעזור עם עצה טובה מה לעשות כי זה די מדאיג אותי תודה רבה רבה רבה לכל מי שיעזור …

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. יש לי הארד של Samsung Spinpoint F3 HD103SJ שנקנה לפי חצי שנה בערך, באמת אחלה הארד, לא עשה לי שום בעיות. לפני כחודש התחילו לי אתחולים ספונטניים של המחשב פעם בכמה ימים, ולאט לאט האתחולים קרו לעיתים יותר ויותר קרובות, בסופו של דבר המחשב איתחל את עצמו פעמיים בשלוש שעות. לאחר מכן כל פעם שניסיתי להדליק אותו הוא הגיע למסך BOOT של הווינדוס (ווינדוס 7) ואיתחל את עצמו. לאחר בדיקה של החומרה לעומק מצאתי 4 קבלים נפוחים על הלוח אם שהם כנראה הגורם לאתחולים. במהלך הבדיקות לסיבת התקלה חיברתי את ההארד כהארד נוסף למחשב של חבר, הוא זיהה אותו והצלחתי אפילו להעתיק מהארד למחשב שלו. ההארד שלי מחולק ל-Partitions, הרצתי chkdsk על שניהם והכל הראה תקין. עכשיו לדברים המוזרים: 1. כשנכנסו ל-Disk Managm…

• 0 תגובות
    • 692 צפיות
  22. Started by HitmanX,

אתמול הייתי אצל Cool Boy עשינו חור בגג.. כשהרכבנו את המחשב המאוורר הקידמי לא עבד טז בשמן שהמחשב פעל הוא התחיל להתעסק שם עם הכבלים.. ואז פתאום היה בזז כזה קטן ואחד הצ'יפים בהרדדיסק דלק והעלה עשן. אז השאלה שלו זה האם האחריות תכסה את זה ? ואולי הוא עוד יעבוד ? (פשוט לא רצינו לסכן עוד חומרה אז לא ניסינו לחבר אותו אחרי זה)

• 4 תגובות
    • 773 צפיות
  23. שלום. יש לי MYBOOK של WD בנפח 1TB. כשאני מנסה להעביר אליו קבצים גדולים (סרטים באיכות HD ששוקלים 4-8GB) אני מקבל הודעת שגיאה "הקובץ גדול מדיי לתקיית היעד" והוא לא עובר. מה אפשר לעשות?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  24. שלום, לפעמים כאשר אני מעתיק קבצים ל- DOK תהליך ההעתקה נפסק באמצע, מופיעה ההודעה: cannot copy _______: cannot find the specified file Make sure you specify the correct path and file name והאייקון של ה- DOK נעלם מה- My Computer. בכל פעם שתקלה זו מתרחשת אני שולף את ה- DOK מה- USB ומכניס אותו בחזרה על מנת שיופיע האייקון שלו. תקלה זו מתרחשת עם DOK זה במספר מחשבים שונים לכן התקלה נוסעת בוודאות כתוצאה מה- DOK עצמו. מכיוון שהתקלה לא מתרחשת בכל פעם שמתבצעת העתקת קבצים ל- DOK המסקנה היא שישנם תאי זיכרון פגומים. האם ישנה תוכנה אשר מבצעת סריקה של כל תאי הזיכרון ?

• 0 תגובות
    • 721 צפיות
  25. יש לי דיסק קשיח נייד של wd320gb ויש בעיה בקובץ ספציפי שרק אותו אני לא מצליח להעתיק מהדיסק הקשיח הנוכחי למחשב והוא רושם לי{שם הקובץ זה 0010cw} "אין אפשרות להעתיק את 0010cw שגיאת נתונים {בדיקת יתירות מחזורית}" האמת שהקובץ לא מה שממש חשוב לי, אבל מישהו אמר לי שכנראה יש סקטורים פגומים שעליהם הועותק הקובץ ולכן הקובץ פגום,השאלה שלי לא על הקובץ אלא האם יש תוכנה או דרך לסדר את הדיסק הקשיח שלהבא לא לא יקרה זאת.

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים