אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,918 דיונים בפורום זה
-
מה קורה??? האם שאני מבצע וייפ למחשב זה מוחק את כל הארדיסק או שאני יכול לבחור רק כונן מסויים? תודה על העזרה
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
דיסק קשיח חיצוני של WD. האם כשאני מנתק אותו מהחשמל וממחשב צריך לעשות ניתוק בטוח כפי שביסק און קי ??? דני
-
- 1 תגובה
- 823 צפיות
-
-
שלום ! אני אודה לכם מאוד אם תעזרו לי. שמתי עין על HD של סיגייט 3TB, יש כזה ב KSP ב 685 ש"ח. המחירים עדיין יחסית גבוהים אחרי ההצפות, עוד לא ירדו לרמה שהיו, קניתי לפני כמעט שנתיים 1TB של סמסונג ב 255, איזה זמנים, הקרטל על שתי החברות הגדולות חוגג... ולא רק זה הם גם הורידו שנה אחריות לכוננים ( אני יודע לא לכולם, אבל זה תמיד היה 3! ). בכל מקרה אחרי שפרקתי את כעסי, נחזור לנושא.. האם הדיסק הנ"ל שווה את הכסף, המטרה זה איכסון סרטי HD, ולי נראה קצת יותר משתלם 3TB לעומת הדגם של ה 2TB שלהם (ההפרש סביר). פשוט לפני שאני מבזבז כמות לא מעטה של כסף (אני סטודנט, והמחשב כבר חנוק מבחינת מקום), יש פה חברה שיכולים להמליץ על משהו טוב יותר או שזה סביר. ניסיונות עם הדגמים האחרונים של סיגייט, האם …
-
- 6 תגובות
- 925 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות דיסק קשיח חדש ומהיר WD Raptor - 36GB - 10,000RPM - S-ATA וכבר יש לי WD 800JB רגיל IDE ואני רוצה לעבוד עם שניהם במקביל כלומר שעל הWD Raptor - 36GB - 10,000RPM תרוץ המערכת הפעלה ועל הWD 800JB אני ישים סרטים,קבצים וכו .. עכשיו לשאלתי איך אני בונה לי מערכת כזו ששני ההרדיסקים עובדים במקביל אחד IDE השני S-ATA כלומר איך אני מגדיר כל אחד מההרדיסיקים ומה החסרונות ברעיון הזה.. תודה
-
- 5 תגובות
- 817 צפיות
-
-
רציתי לדעת מזה RAID ???.... ראיתי איזה מחשב נייד וכתוב שם (באנגלית) אם זה 0 קורה כך וכך ואם זה 1 אז..... לא כל כך הבנתי.....אז אם יש למישו איזה מושג בזה או מידע...בבקשה.
-
- 2 תגובות
- 529 צפיות
-
-
ביצעתי גיבוי לכונן הקשיח רכשתי דיסק קשיח נוסף ועברתי ב bios לתצורת raid. התקנתי מחדש את ה os וכעת המחשב עובד כשורה בתצורת raid. השאלה שלי היא האם ניתן בשלב הזה להעתיק חזרה את הגיבוי למחיצה C החדשה? הדבר שמונע מבעדי לעשות זאת היא העובדה שבהתקנה הישנה אין תמיכת raid שהרי הוספתי את הדרייבר רק בהתקנה החדשה. מה דעתכם? תודה מראש לעונים.
-
- 4 תגובות
- 794 צפיות
-
-
נגיד שיש מערך RAID 5 אם 3 כוננים, ואחד הכוננים מת (מה שלא אמור להשפיע על תפקוד המחשב), אפשר להחליף אותו באחד חדש? או שצריך לגבות, לפרק את המערך, ולבנות אחד חדש אם הכונן החדש? תודה מראש :-)
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניינת לקנות דיסק קשיח חיצוני בעיקר לצורך גיבוי. יש לי בבית רשת מחשבים ואני רוצה להיות מסוגלת לגבות מהרשת (לחבר לראוטר) אבל גם להיות מסוגלת לגבות דרך USB. האם יש דיסק עם חיבורים כאלה? תודה, מיכל
-
- 7 תגובות
- 816 צפיות
-
-
לחבר שלי יש לפאטופ MSI בן כמה שנים ובו דיסק Fujitsu MHV2060AT. הדיסק נכשל בתוכנת הבדיקה של החברה ("Fujitsu HD Diagnostic Tool") וגם בתוכנות אחרות כגון SeaTools של סיגייט ו-SmartMonTools. האחרונה מציגה מידע רב, אבל השורות הבאות נראות לי כיותר משמעותיות: Self-test execution status: ( 137) The previous self-test completed having a test element that failed and the device is suspected of having handling damage. ............................................................................................. Vendor Specific SMART Attributes with Thresholds: ID# ATTRIBUTE_NAME FLAG VALUE WORST THRESH TYPE UPDATED WHEN_FAILED RAW_VALUE 1 Raw_Read_Erro…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי,לאחר שנשאר לי רק 20 גיגה פנויים על המחשב,החלטתי לקנות דיסק קשיח חיצוני. לאחר דפדוף קל ראיתי שאייבורי מוכרים דיסק קשיח של סייגיט בנפח 320GB בגודל 2.5 אינץ(האלה שלא צריכים חשמל רק USB) במחיר של 340 שקל... http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2326&CatCode=405 אפשר לקבל עליהם בא'נצמרקים של מהירויות ? יש מתחרים במחירים האלה? אשמח לתשובה
-
- 5 תגובות
- 689 צפיות
-
-
היי יש לי מחשב ישן יחסית, e8400. אני רוצה להוסיף לו USB3 עם פאנל קדמי. ראיתי באיביי כרטיסי PCI עם שתי יציאות מובנות ועוד 2 על הפאנל. השאלה שלי היא האם הם יעבדו במהירות המלאה על הלוח אם שלי ABIT IP35 הנה אחד לדוגמא: http://www.ebay.com/itm/2-Port-PCI-E-PCI-Express-Card-Adapter-USB-3-0-Front-Panel-5Gbps-/350873214932?pt=AU_Components&hash=item51b1ac5fd4 תודה
-
- 6 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
לאחר שנכנסתי באופן קצת יותר מעמיק לתחום ה-SSD, גיליתי שיצרנית הכוננים האופטיים Plextor גם מייצרת כונני SSD רציתי לשאול אם כך באופן כללי על נקודה שנעלמה מעיניי והיא, מדוע החברה לא כל כך מוכרת בארץ ומוצריה לא מוצעים למבקשי המלצות כונני SSD למיניהם?
-
- 5 תגובות
- 916 צפיות
-
-
שלום לכולם קניתי דיסק קשיח חיצוני WD 500 עם חיבור USB. אני רוצה להעביר אליו לאיחסון חומרים אולם כשאני מנסה להעביר סרט שערכתי בפורמט AVI שגודלו מעל 3 ג'יגה, הוא לא מאפשר לי לעשות זאת (חומרים כאלה שגודלם עד כ- 2.5 ג'יגה הוא כן מאפשר). אני מקבל הודעה כלשהיא על חוסר מקום או משהו כזה. למה? תודה דני
-
- 5 תגובות
- 898 צפיות
-
-
הזמנתי WD 60 GB 7200 RMP ואני רוצה להוסיף אותו ל 40 GB הקיים שלי איך אני מוסיף אותו מבחינת JUMPER עם ה 40 שלי הוא כמובן MASTER? ועוד שאלה יש לי מספר חיבורי IDE פנויים זה משנה לאיזה אני מחבר? אני לא מתכוון בלוח אלה בכבלים עצמם, החיבור האמצאי.
-
- 1 תגובה
- 939 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב ישן שעובד על חיבורי IDE UDO וגם חיבורי SATA עכשיו השאלה שלי האם אני יכול עם חיבורי SATA לחבר דיסק קשיח עם חיבור של SATA 2.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האלו, רציתי לדעת משהו, שלאחרונה נורא הפריע לי, ולא מצאתי חומר ברשת... באופן היפותטי, אם אני לוקח כונן קשיח חדש, ומחלק אותו למחיצות לוגיות, נניח, לשלושה, יש איזשהו הבדל בביצועים מאשר הייתי משאיר את אותו כונן פיזי אחד, ללא מחיצות. זמני גישה, קצב העברה בין המחיצות וכדומה בתודה מראש, אלירן...
-
- 3 תגובות
- 697 צפיות
-
-
שלום לכולם רציתי לדעת מה חשוב כאשר בוחרים טייפ גיבוי לשרתים (לא סתם לכל מחשב) ניסיתי למצוא מדריכים באינטרנט והשוואות ולא מצאתי איזה חברות הם טובות בשוק והאם מישהו יכול לכוון אותי לגבי טייפ גיבוי (מיועד לגיבוי DATA של 1TB)(בערך עד 5000 ש"ח גג) תודה רבה לכל העונים
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
קניתי כונן קשיח חדש - Maxtor 80GB 8MB CACHE. עכשיו צריך ליצור מערכת קבצים חדשה עם FDISK. טוב אז הרצתי את FDSIK והוא אמר שהדיסק שיש לי גדול מ 512MB ושאל אותי אם לתת תמיכה בדיסקים מעל 512MB, לחצתי לו Y-YES. עכשיו הגעתי למסך שנותן את האפשרויות האלה: 1. Create DOS partition or Logical DOS Drive 2. set active partition 3. delete partition or Logical DOS Drive 4. Display pertiotion information אחר כך בחרתי את 1, (צריך אחר?) ואחרי שבחרתי ב 1 זה רשם: 1. Create primary DOS partition 2. Create Extended partition 3. Create Logical DOS Drive(s) in the partiton מכאן הייתי תקוע ולא הבנתי מה צריך לבחור?... בבקשה מישהו יכול להגיד לי מה צריך לבחור, ומה עושים אחרי זה?
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם בחרתי לוח למחשב לצורכי גרפיקה P5ND2 SLI DELUXE של ASUS אני צריך מעל 1TB לחבר לו ברייד לשמירה על הנתונים הבעיה שרשום שם NVIDIA® MCP-04 Southbridge supports NVRAID - 2 x Ultra DMA 133/100/66/33 - 4 x Serial ATA 3 Gb/s - NVRAID: RAID0, 1, 0+1, 5, and JBOD span cross Serial ATA and Parallel ATA drives - Supports multi-RAID - Supports up to 8 drives for RAID function לפי מה שהבנתי אני יכול לחבר מקסימום 4 התקני SATA ואני רוצה לחבר 6 של 200GB כדי לא לבזבז יותר מידי נפח דיסק (כי רייד 5 מנצל הארד דיסק אחד לניצול מידע) במקום 4 של 400GB ואז אני יבזבז HD של 400 GB השאלות שלי הם: האם יש דרך טובה (אולי בקר SCSI או SATA) לעשות זאת ואם כן מה עדיף לי? אילו בקרים אתם ממליצים לי…
-
- 1 תגובה
- 767 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש נגן DVD התומך ב-DIVX. שאלותי הן: 1. האם יש נגנים התומכים בכתוביות בעברית? 2. האם מישהו יכול להמליץ על נגן טוב? תודה מראש, תמיר.
-
- 5 תגובות
- 884 צפיות
-
-
שלום, הייתי מעוניין לקבל קצת מידע על פעולתו של כונן קשיח, האם הכתיבה על הפלטה מתבצעת כפי שצריבת דיסק מתבצעת כלומר מהעיגולים הפנימים כלפי חוץ? איפה על הדיסק הקשיח מאוכסן הMBR? האם זו הטבעת החיצונית בפלטה או הפנימית? תודה מראש, לכל העוזרים.
-
- 2 תגובות
- 550 צפיות
-
-
שלום, יכול להיות שנושא זה הועלה בעבר כאן בפורום אך לא מצאתי פוסט רלוונטי ולכן מבקש את עזרתכם. בגדול השאלה היא מהי הדרך הנכונה לפרמט כונן SSD כך שהפגיעה ביכולות הכונן תהיה מזערית ככל הניתן אם בכלל. קראתי מספר פוסטים בנושא בפורומים שונים ברשת אך גם שם הדעות היו חלוקות ולא חד ערכיות. האם ביצוע פרמוט לכונן ע"י האופציה המובנית בעת התקנת מערכת הפעלה הינה הדרך הנכונה או שעדיף לבצע את הפרמוט בעזרת תוכנה אחרת ? ** הכונן אינו חדש וקיימת עליו מערכת הפעלה מותקנת. תודה,
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
אהלן, כפי שנאמר תמיד כונני SSD חסכוניים יותר בחשמל מאשר כונני HDD, אך לאחר בחינה של נתוני צריכת חשמל הדבר לא לחלוטין ברור לי. כונן HDD נייד 5400rpm מוגדר כ 5v 0.55A, בעוד שכונני SSD מוגדרים כ 5v 1A ולעיתים אף 1.6A. האם ישנם פיקים שבהם כונני ה SSD צורכים כל כך הרבה חשמל? משער שעדיין יוצא חסכוני יותר עבור מחשבים ניידים כי צריכת החשמל במנוחה היא אפסית, אבל בעת עבודה מדובר על פי 2 ויותר. בנוסף, נראה שזה מגביל לחיבור לאמצעים המספקים פחות מ 1a שבהם כונני HDD ניידים יעבדו ללא בעיה מיוחדת.
-
- 10 תגובות
- 4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם! כרגע אני עובד עם 2 HD פנימיים אחד של 80G (ישן) ועוד אחד של 120G של WD גם יחסית ישן.. אני עובד כרגע עם וינדוס XP שמותקן בHD של ה-80G. עכשיו כבר נגמר לי המקום ומה שאני רוצה לעשות זה לקנות HD של 1TB שהומלץ פה Samsung HD103SJ. ואז להתקין וינדוס 7 על הHD של ה-120G ואז להתקין במחשב את הHD שקניתי (1TB) ולהוציא את הHD של ה80G. השאלה היא האם לעשות דבר כזה אפשרי? בעצם בלי פירמוט אני הופך את הHD המשני שלי לראשי, מוציא את הראשי, ומתקין משני חדש. השאלה גם אם כל הנתונים שנמצאים ב HD של ה120G (שיישאר במחשב ועליו יהיה כבר וינדוס 7 שאותו אני יתקין שם עוד לפני שאני יוציא את ה 80G), יישארו במחשב ויעבדו כרגיל למרות שאני עובר למערכת הפעלה אחרת ולא עושה שום פירמוט? אני מקווה שאני …
-
- 6 תגובות
- 810 צפיות
-