אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,918 דיונים בפורום זה
-
כונן פנימי בטכנולוגיית 3D XPoint שהייתה אמורה להיות הדבר הגדול הבא של אינטל מחולק לרוכשי Core i9-12900K באמזוןלכתבה
-
- 0 תגובות
- 454 צפיות
- 1 follower
-
-
שמעו תעזרו לי אני בהיסטריה, בזמן האחרון הדיסק הקשיח במחשב שלי משמיע קולות של טרקטור, איך שאני מפעיל את המחשה זה מין בבבבבבבבבבבזז חזק ואז נפסק פתאום, ואחרי זה ממשיך עוד פעם. וגם שמתי לב שכמה שירים שניסיתי לנגן אני שומע אותו חושב באמצע השיר ופתאום יש כאלה רעשים בשיר .. זה הסוף של הדיסק הקשיח שלי?? (שאני ינסה לגבות) :'( :'( :'( (זה דיסק קשיח של IBM משנת 2000 )
-
- 7 תגובות
- 873 צפיות
-
-
התקנתי לפני כמה ימים תוכנה שאמורה לנטר את סטטוס ה-S.M.A.R.T ולהתריע על בעיות.שלשום בערב היא התריעה על בעיה במאפיין שנקרא Seek Error Rate, וחזתה שהדיסק הקשיח יקרוס באוגוסט 2005. אתמול בבוקר היא כבר עדכנה את התאריך לאפריל 2005, ואתמול בערב התאריך עודכן שוב ועכשיו הוא עומד על ה-17 באוקטובר 2004, שזה עוד יומיים. הפאניקה גרמה לי להוריד תוכנה אחרת שצופה גם היא שהדיסק ימות באוקטובר 2004 (היא לא ספציפית עד כדי יום מסוים). מנסיוני בעבר אני יודע שה-S.M.A.R.T לא חכם כמו שהוא נשמע, ולא תמיד מדווח נכון... אבל עדיין, ההתראות האלה מפחידות אותי... יש למישהו נסיון עם מקרה דומה? אגב, התוכנה נקראת SIGuardian, והדיסק הוא ה-80GBSE של WD.
-
- 4 תגובות
- 935 צפיות
-
-
מפני שאני עובר דירה בעוד כחודש החלטתי (אולצתי, אבל החלטתי זה יותר מרשים ;D ) להתחיל לפנות דברים מהחדר ולזרוק זבל. בגלל זה החלטתי לקחת פרוייקט של סידור הדיסקים שצרבתי מאז שיש לי צורב (אפריל 2000). ראוי לציין שאלו לא כל הדיסקים שלי (כן, כן, יש גם כמה מקוריים) וחלקם היו TDK מלפני פחות משנה שהתעצלתי לבדוק כי התוצאה ברורה. תהליך המבחן - הכנסת דיסק לכונן (מה באמת? : ), רישום שם החברה על הדיסק, בעזרת Nero Info Tool מציאת תאריך הצריבה והורדת כל או חלק מתוכנו של הדיסק על מנת לראות אם הקבצים עדיין תקינים. כל הדיסקים שהשתתפו בבדיקה ישבו בתוך קופסאות דיסקים (אלו של מקסל בדקות). חלק מן הדיסקים של Silverline הם במקור מעוגות וחלק מקופסאות רגילות. והנה הסטטיסטיקה, For Your Eyez Only, …
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הכוננים הקשיחים המומלצים: 500GB HD502HJ - מסדרת Spinpoint F3 של סמסונג, בעל פלטה אחת, נחשב שקט מאוד ובעל רמת ביצועים גבוהה. מחיר- כ-200 שקלים. 1000GB HD103SJ או HD103SI - ה-HD103SJ הוא מחליפו של ה-HD103UJ המהולל שהיה מציג רמות רעש וביצועים טובות יותר מכוננים חדשים ממנו. ב-HD103UJ היו 3 פלטות, כאן מדובר ב-2 פלטות אז על אחת פי כמה וכמה. כונן זה מסדרת Spinpoint F3 מציג רמת ביצועים גבוהה מאוד ובנוסף לכך הוא כונן דיי שקט. מחיר? כ-300 שקלים. למעוניינים בכונן שקט יותר ה-HD103SI מסדרת EcoGreen F2. זו הסדרה הירוקה ומדובר בכונן שקט יותר וחסכוני יותר בחשמל מאשר ה-HD103SJ. 1500GB HD154UI - מסדרת EcoGreen F2 של סמסונג. הוא אינו בעל הביצועים הטובים ביותר, הוא אינו הכונן השקט …
-
- 57 תגובות
- 100k צפיות
-
-
עשיתי עכשיו סריקה בHDDSCAN והוא הראה לי את השגיאות האלה יש סיבה לדאוג או שזה תקין? האם איחוי לכונן יעזור או שאין טעם?
-
- 2 תגובות
- 840 צפיות
-
-
קודם כל בלי קשר למהירות - SAMSUNG MAGICIAN בווינדוס 8.1 מעיר את המחשב מSLEEP MODE תוך 30 שניות ושולח אותו חזרה תוך 2-3 דקות, בלי סוף, מהרגע שהוא נכנס לSLEEP עם טיימר. אני חושב שזה קורה רק אם משתמשים בMAX PERFORMACE/RELIABILITY/SPACE. הפתרון הוא לבטל אותו מהתוכנות שעולות בהדלקה, הRAPID הוא תהליך נפרד אז אין בעיה. ממליץ לשים לב - המחשב שלי נדלק ונכבה בערך 200-250 פעמים בגלל זה במשך לילה שלא שמתי לב. עכשיו בנוגע למהירות - אני בדקתי עם הMAGICIAN ורציתי להגיע למספרים שכתובים שם (בודקים עם RAPID כבוי). מה שהוריד לי היה: - דרייבר AHCI של MS. צריך להוריד את החבילה של הדרייבר RAID+AHCI עם התוכנה של הRAPID STORAGE מהאתר של הלוח אם. אני ממליץ גם להתקין את הRAPID STORAGE, יש שם …
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
נקנה לפני שנה וחצי מ KSP. לפעמים משמיע תקתוקים והיום כשהפעלתי את המחשב וינדוס רצנ לבצע בדיקת דיסק(ללא הצלחה*. KSP לא מוכנים לתת דיסק נוסף כדי שאני יעביר אליו את החומר מהראשון. מה ניתן לעשות?
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אנשים. מישהו זוכר את סידרת ה 1.5 טרה של סיגייט שנפלו כמו זבובים? חשבתי לרגע שזה פסח עליי, אבל מסתבר שכנראה גם אני בנפגעים. הדיסק הקשיח מזוהה אבל אין גישה אליו ויש מעין תקתוקים שכאלו. למיטב זיכרוני היה פתקון לבעייה, מישהו זוכר מה בדיוק?
-
- 25 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
האם מורגש הבדל בעבודת עריכה או כל פעולה אחרת באופן רציני?
-
- 1 תגובה
- 767 צפיות
-
-
שלום. לפני כמה ימים קנינו מחשב חדש, במחשב החדש שמנו דיסק סיגייט ST1000DM003 שהיה לנו וברשותינו כבר לפחות שנה. הדיסק מכיל מידע רב שכולל תמונות ומסמכים משפחתיים. המחשב עבד מצויין, מערכת ההפעלה לא הותקנה על הדיסק הנ"ל אלא על SSD כאשר בזמן ההתקנה ה-HDD היה מנותק. לפני כמה ימים, אחרי הסופה והפסקות החשמל הרבות שליוו אותה (אין לנו UPS..) באחד מריסטרטים שגרתיים, המחשב סירב לעלות חזרה. די מהר בודדתי את הבעיה, כאשר הדיסק מנותק המחשב עולה במהירות וללא בעיות - ברגע שמחובר - כלום. פעם הוא עוד היה עושה "Scannig and repairing" ואז נתקע ב-0% או 6% עכשיו פשוט לא עולה. אם אני עולה מריקברי - chkdsk לא עזור, הוא לא מצליח לגשת אליו. הפעלתי הוט סוופ - ברגע שהכונן מחובר המחשב נתקע - במנהל המשימ…
-
- 21 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אהלן, אני עומד לקנות מחשב חדש וחשבתי לקנות את הסיגייט מאחר והוא במחיר ממש "נוח". רציתי לדעת אם למישהו יש ניסיון עם הסדרה החדשה ויכול להמליץ (או לא) על הדגם הנ"ל למול הAAKS 500 GB של WD. אחרי הסיפורים שהיו עם 7200.11 אני די חושש לקנות סיגייט...
-
- 6 תגובות
- 823 צפיות
-
-
טוב, אז ככה: קניתי היום את ה- Seagate Archive 8TB, את הרגיל, לא המוצפן. עוד לא עשיתי איתו כלום, אפילו לא פירמטתי. רק יצרתי עליו מחיצה ואז הלכתי לעשות Surface Test. ראיתי שזה לוקח 11 שעות ואז ירדתי מזה לבינתיים.. אולי מחר. עד עכשיו הכל נראה תקין חוץ ממשהו אחד. יש לי שתי תחנות עגינה כאלה: http://www.icydock.com/goods.php?id=141 יושבות לי על port 4 ו-port 5 ומוגדרות בביוס: Hot Plug: Enable אני עובד איתן מלא, עם כל מיני כוננים כשהגדולים ביניהם זה 4TB. מחליף בין הכוננים באמצע העבודה בווינדווס ללא שום בעיה. כשאני בא לשים את הכונן החדש (8TB): נאדה. הנורית נדלקת, אני שומע את הספין-אפ, ואחרי זה אין שום תגובה. ב- Intel Rapid Stora…
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי חברים, אני רוצה לקנות הרד דיסק חדש ואני שוקל את 2 האופציות סיגייט ווסטרן. הבנתי שלסיגייט היו תקלות בעבר וגם היום יש להם בעיה עם הרדיסקים שמשמיעים קליקים (אין לי מושג איזה קליקים אבל בפורומים בחו"ל כתוב שהם משמעים קליקים ). אני צריך 1 TB 7200rpm. מה אתם אומרים? *האמת היא שאני יותר לכיוון של סיגייט מכיוון שלפי מה שזכור לי מהעבר הם חברה מאוד אמינה וטובה (הבנתי שגם אפל עובדים איתם הרבה) אבל משום מה בהרבה פורומים אנשים יורדים על החברה ועל האמינות שלה, דעתכם?. ועוד דבר נוסף, אשמח לקבל הסבר על ה"קליקים" הללו (אם בכלל ניתן להסביר את זה...) תודה!
-
- 28 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
אני מתלבט בין שני הדגמים להלן: http://www.hitachigst.com/internal-drives/desktop/deskstar/deskstar-7k3000 או http://www.seagate.com/www/en-us/products/desktops/barracuda_xt/ הכי חשוב לי - דיסק *שקט* ו*אמין*. אם מישהו מכיר / מנוסה עם אחד מהם או (עדיף) שניהם - אשמח לחוו"ד. אם יש הצעה שלישית (לא WD.. הכל אפשר להגיד עליהם אבל שקטים הם לא) אשמח גם
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
האם באמת מוניטין האמינות נכון ? למישהו היה בעיות כלשהם עם סיגייט ?
-
- 29 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
ענקית הכוננים הקשיחים משיקה כונן קשיח בעל נפח של לא פחות מ-8 טרה בייט - הגדול ביותר שנראה עד כה לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%a1%d7%99%d7%92%d7%99%d7%99%d7%98-%d7%97%d7%95%d7%a9%d7%a4%d7%aa-%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%9f-8-%d7%98%d7%a8%d7%94-%d7%91%d7%99%d7%99%d7%98-%d7%a8%d7%90%d7%a9%d7%95%d7%9f/
-
- 20 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אנימעוניין לרכוש דיסק חדש בנפח של 1T . אני מתלבט בין סיגייט לWD אשמח להמלצות.
-
- 1 תגובה
- 669 צפיות
-
-
היצרנית האמריקאית שהייתה מוכרת עד לאחרונה בעיקר תודות לכוננים קשיחים מכאניים מתחברת באופן מלא לעידן החדש וחושפת כונן SSD אשר יודע לנצל את מלוא הפוטנציאל של חיבור PCI-Express 3.0 X16 כשנתיים לאחר שקיבלה לידיה את השליטה במפתחת בקרי ה-SSD הפופולרית SandForce, נראה שסיגייט (Seagate) מעלה הילוך בתחום הזה באופן משמעותי – כשהיא מבטיחה להביא לשוק בקרוב צמד כונני SSD מבוססי תקן ה-NVMeשמיועדים לשרתי אחסון מתקדמים, ויודעים לנצל חיבורי PCI-Express 3.0 של 8 ערוצים ו-16 ערוצים, ולספק מהירויות העברת מידע מירביות חסרות תקדים של 6.7 ג'יגה-בייט בשנייה ו-10 ג'יגה-בייט בשנייה, בהתאמה. כל הפרטים הטכניים על הצמד החדש והמרשים הזה טרם נחשפו, אך מרבית הקולות ברשת משוכנעים כי לא מדובר בב…
-
- 0 תגובות
- 841 צפיות
-
-
יצרנית הכוננים הקשיחים מזכירה לכונני ה-SDD למיניהם שעם כל הכבוד להתקדמות שהם עושים בתקופה זו - יש להם עוד הרבה לאן לשאוף בכל הנוגע ליחסי נפח/עלות לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%a1%d7%99%d7%92%d7%99%d7%99%d7%98-%d7%9e%d7%a6%d7%99%d7%92%d7%94-%d7%a7%d7%a9%d7%99%d7%97-8tb-%d7%91%d7%9e%d7%97%d7%99%d7%a8-%d7%a9%d7%95%d7%95%d7%94-%d7%9c%d7%9b%d7%9c-%d7%a0%d7%a4%d7%a9/
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לא יודע אם זה משהו תוכנתי או חומרתי. בכל מקרה, הפרטישן הראשי שלי, 25 ג'יגה של קודי מקור רבים של תוכנות שעשיתי (וחלק שהיו בפיתוח), שלא לדבר על הווינדוס עצמו, ועוד הרבה מסמכים וכו' וכו' וכו', החליט להתאבד. כשהמחשב עולה אז מופיע מסך כחול של error בntfs.sys (יש את המסך טעינה של הווינדוס). הפרטישן הוא NTFS, ככה שאני יכול לבדוק אותו רק מתוכנות מיוחדות. בתוכנות האלה זה מראה כאילו הכונן ריק. כמו כן ההתקנה של XP מזהה את הסוג פרטישן (שהוא תיאורטית NTFS) כUNKNOWN ושכל המקום פנוי :-\ . כפי הנראה הפרטישן השני עובד בינתיים בסדר. בעבר הווינדוס הראה שגיאה בC:\windows\system32\shfolder.dll אבל (ואולי לא הייתי צריך לעשות את זה כי השגיאה הייתה bad image ) החלפתי את הקובץ בקובץ "תקין" מחבר,…
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי 4 התקני IDE במחשב, כלומר - 2 הרדיסקים ATA , צורב דיסקים וצורב DVD. עכשיו, אם זה משנה, אני כמעט ולא צורב בכלל, נראה לי ששלושה חודשים כבר לא צרבתי דיסק. מה הסידור הכי טוב מבחינת כבלי ה IDE ? כרגע 2 הרדיסקים על כבל אחד (מה שמאט מאוד את מעבר המידע בינהם, לא ? כי הכבל יכול להתמודד רק עם מכשיר אחד בזמן אחד) ו-2 הצורבים על הכבל השני הבנתי שאם אני אשים על כל כבל הרדיסק וצורב, זה לא טוב כי זה ינמיך את מהירות ההרדיסק לזאת של הצורב (אם זה נכון במצב שהצורב בפעולה בלבד, ולא נכון כשהוא במנוחה ,אז תאמרו לי בבקשה, כי אם ככה זה מושלם בשבילי) בקיצור, אם אני צריך סידור IDE שיידע לעבוד במצב אופטימלי מבחינת מהירות, עם כל כונן, על מה אתם ממליצים (מה, לקנות בקר IDE נוסף ושכל מ…
-
- 0 תגובות
- 652 צפיות
-
-
-
- 2 תגובות
- 848 צפיות
-
-
מישהו בקשה יכול לומר לי אם יש בכלל צורך בSSC?!...ומה OPT2 וPM2 עושים..??...(לפי מה שהבנתי OPT2 זה בעצם מצב SATA2 אופטימלי בעצם..(אני צודק?)..קיצר איך אתם ממלצים לסדר את הג'אמפרים?
-
- 1 תגובה
- 633 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות את לוח האם ASUS A7N8X DELUXE. על הלוח יש UltraDMA 133 cable ו - UltraDMA 133/100/66 cable. כמו כן אני מתכוון לקנות הארדיסק של WD מסוג 80GB 8MB CACHE, צורב PLEXTOR 482448A ו - DVD BENQ 48/16. איך כדאי לסדר אותם כדי לקבל את הביצועים המקסימלים? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-