עבור לתוכן

סטיקי כוננים קשיחים: מומלצים, תוכנות ועוד (01/05/2011)

Featured Replies

פורסם

תודה על הסטיקי הזה, בזכותו יכולתי לבחור בנחת את הדיסקים להרחבת הנפח הבאה שלי.

:yelclap:

כדאי לכתוב לצד ההמלצה על הדיסק 2T של סמסונג, שעליו יש לא מעט עמודים ברשת לגבי צורך בהתקנה של patch לקושחה את התשובה הבאה שקיבלתי מהתמיכה הטכנית של סמסונג:

Dear Customer,

It is not necessary to patch the HD204UI in your possession as Samsung has been releasing patched drives since 12/2010. You unit as stated is well passed that so your drive should already be patched.

על המדבקה של הכוננים שרכשתי הופיע תאריך הייצור (בפורמט YYYY.MM) לצד טקסט בקוריאנית, כך שהקונה יכול/ה לדעת לפחות לפי התאריך שעל הדיסק אם הבעיה רלוונטית (סביר להניח שרק מי שיקבל ענתיקה מהבוידם יצטרך להתקין את ה-patch).

תודה!

• 3 חודשים מאוחר יותר...
  • תגובות 57
  • צפיות 99.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אהלן, כל הכבוד על ההשקעה באמת עוזר,

אשמח אם תוסיף מידע לגבי SSD ואיזה מומלצים

מצטרף לבקשה להוספת כונני SSD מומלצים. בייחוד לאור הברדק בתאילנד וההשפעה על שוק הכוננים המכניים.

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

זה רק אני או שמחירי הכוננים הקשיחים שמצוינים אצלכם בפורומים ובמפרטים המומלצים באתרכם היינם בערך פי 2 פחות מהמחירים שברוב החנויות ?

פורסם

עזוב אותך מהמחירים ( שכמובן משתנים ), תתיחס לביצועים.

ולגבי המחירים - בוודאי שמעת על ההצפות בתאילנד :kopfpatsch:

:xyxthumbs:

פורסם

המחירים בסטיקי הזה לא התעדכנו כמעט כשנה. גם לא לאחר עליית המחירים עקב השיטפונות בתאילנד.

בנוסף, גם הדיסקים עצמם לא מעודכנים ולא בהכרח הקנייה הטובה ביותר.

למשל, כפי שציינתי לפני מספר פוסטים (וחצי שנה), יש דיסק 2TB של הייטצ'י במהירות 7200RPM , שמחירו בשלב מסוים היה ממש מעט יקר יותר מדיסק 5400 של סמסונג, אשר מופיע כמומלץ. (למיטב זכרוני - 80 שח הבדל) כשברור, שלכל מי שחשובים לו ביצועי הדיסק, כי נניח הוא לא רק לאיחסון, עדיף ההיטצ'י.

אפילו היום לאחר התייקרות כל הדיסקים, ההבדל בינם לא עד כדי כך גדול. 725 שח מול 898 שח. (לפי זאפ)

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אני מחפש המלצה לדיסק חיצוני בנפח של 1TB לפחות בתקן USB 3 ראיתי באתר של KSP מספר דגמים של western digital, transcend ו iomega חשוב לי בעיקר הניידות, כך שגודל הכונן צריך להיות באזור ה 2.5" ללא כבל חשמל.

יש לי התלבטות ביניהם ולא יודע מה כדאי מבחינת ביצועים טובים ומחיר סביר.

תודה מראש לעוזרים.

פורסם

הדיון לא מיועד לשאלות פרטיות כאלו.

בשביל זה אתה מוזמן לפתוח דיון משלך בפורום אמצעי אחסון.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

יש מצב לעדכן את הסטיקי הזה למאי 2012 ? הוא מאוד נדרש לי ובטח גם לאחרים...

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון ליוני גם יתקבל בברכה... במיוחד היום כשהמחירים מרקיעי שחקים עדיף לבצע בחירה מושכלת

תודה!

פורסם

^מצטרף.

פורסם

המצב הוא כזה - ההבדלים בין הקשיחים קטנים מאוד.

ההשפעה הגדולה על הרכישה צריכה להיות נפח, מהירות (אם מהירות סיבוב 7200 או 5400), אחריות ומחיר.

אין שום סיבה מיוחדת להעדיף כונן של WD או Seagate אם הם שווים בפרמטרים הקודמים, למעט סדרות מיוחדות - caviar black של

WD או סדרות "רפטורים" למיניהם שאמורים להיות מהירים יותר אך לרוב לא משתלמים ומוצעים במחירים גבוהים - בטח עם כניסת כונני ה-SSD.

לרוב ממליצים לקנות קשיח בנפח קטן יותר ולחכות לירידת המחירים, אך אין הדבר נכון בהכרח. לדוגמא, כונן 500GB עולה היום כמעט 400

ש"ח ואילו כונן 1TB עולה כ-500 ש"ח. ההבדל של 100 ש"ח מצדיק את קניית הכונן בנפח הגדול ביותר; גם בשפל המחירים, 100 ש"ח לא היו

יכולים לקנות לך 500GB נוספים ולכן למעשה, כונן של 1TB משתלם יותר.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

ניתן למצוא את ה-HD204UI במחיר של כ-440 שקלים.

איפה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים