עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. מה עדיף ? מבחינת אמינות , אחריות , מהירות ושקט ...

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by golanc,

אני צריך המלצה לדיסק חיצוני של 1T או 1.5T. הדרישות : 1. אמינות, אמינות, ושוב - אמינות. 2. תקופת אחריות (אמינות כבר אמרנו ?) 3. שקט כמה שיותר 4. יודע להכבות לבד כשלא פעיל לגבי הגודל - אם 1.5T יוצא יותר משתלם ביחס למחיר,אז סבבה. אם לא, אז אסתדר עם 1T. ביצועים - לא ממש חשובים לי. זה יהיה דיסק גיבוי, אז לא אכפת לי כמה זמן יקח ההעתקה. בינתיים ראיתי שניים מעניינים - 1. Seagate FreeAgent Desk ST310005FDD2E1-RK של 1T ב 430 ש"ח , 5 שנות אחריות http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2464&CatCode=405 2. ראיתי שהמליצו פה על סמסונג, אז Samsung HXDU015EB 1500GB ב 640 ש"ח, 3 שנות אחריות. http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=shipment&uin=8886 מה דעתכם ? (כמובן שאני פתוח ל…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. דגם ה-WD Blue SN580 ינסה להוכיח פעם נוספת כי השלם עולה על סף חלקיו, הפעם עם מהירויות מירביות של מעל ל-4,000MBpsלכתבה

4. שלום, אני צריך לקנות 2 דיסקים קשיחים, כל אחד בנפח של 1TB ובנוסף לשני אלו, גם תחנת עגינה פשוטה. שמעתי על הרבה בעיות עם סגייט, הדיסק הזה בסדר? Barracuda 7200.12 (שמעתי על הרבה דיסקים של סגייט שקורסים וכל מני דברים כאלו. אני לא יכול לתת למצב כזה לקרות). חשובה לי מאוד אמינות. אחד מהם ישמש לגיבוי (ובגלל זה תחנת העגינה) והשני לשימוש רגיל. התקציב שלי הוא במקסימום 1000 שקל. כשאסור (לא תלוי בי) לחרוג. אפילו לא ב-10 שקל. זו תחנת העגינה שראיתי: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4032&CatCode= אני כנראה אקנה מאייבורי בגלל הגבלת המחיר. הייתי מעדיף לקנות ממקום אחר. אבל, אני מוגבל ל-1000 שקל. תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 981 צפיות
  5. Started by BEN903,

http://tms.co.il/product_info.php?cPath=83_55_255_52&products_id=1401 VS http://tms.co.il/product_info.php?cPath=83_55_255_52&products_id=3159 איזה כדי או יותר נכון שווה הRE ? תודה

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by yanivganor,

מה דעתכם על שני Raptor74G אשר מחוברים ב RAID0 ? שווה את ההשקעה ?

• 23 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by Gilo2005,

צהריים טובים, האם יכול להיות מצב ש HD נייד יהרס מקרבה לממיר של YES? האם כדאי להרחיקם או אין ממה לחשוש?

• 4 תגובות
    • 881 צפיות
  8. Started by h-lior,

שלום לכל הגולשים. אני מתכנן לקנות מחשב בקרוב. אני מאוד מעוניין לקנות כונן SSD בכדי להתקין עליו את מערכת ההפעלה. יש כמה דגמים על הפרק בנפחים של 128 או 80 או 64 kingston v series Patriot torqx Intel x-25m בדגמים של 128GB המהירויות גדולות יותר, אך גם המחיר. יש גם את נושא הבקר. בקינגסטונים, בקר jmicron - ידוע כבעייתי, אבל עכשיו יש עדכון פירמוואר שפותר בעיות של השהיה והוא כבר מגיע איתו. והמהירויות בינוניות. בפטריוט יש בקר אחר indlix משהו...האם הוא טוב יותר? טוב פחות? האינטל מעולה מבחינת נתונים ומהירויות קריאה, אך גרוע במהירויות כתיבה. בקיצור, אם מישהו יכול לייעץ איזה דגם עדיף, גם דגמים נוספים, לא רק אלה...וגם היכן ניתן לקנות אותם בארץ ו\או בחו"ל אשמח לדעת. תודה רבה :-) ליאו…

• 20 תגובות
    • 2.5k צפיות
  9. Started by viper_sb,

מחפש הרד דיסק 10000 RPM עם 32 MB CASHE עדיף של WD מחפש המלצה להרד דיקסים עם הנתונים האלה

• 3 תגובות
    • 689 צפיות
  10. Started by tysonbm,

האם כדאי לי לקנות אותו? http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_278_356&products_id=1878

• 2 תגובות
    • 927 צפיות
  11. Started by HaJ-B,

שלום רב. לאור הנפחים העצומים בהם מגיעים הכוננים הקשיחים כיום (לעומת כ-15 שנים, אז אני זוכר ש-6 ג'יגה נחשב די והותר), חשבתי האם באמת יש צורך לבצע פירמוט מלא לכונן חדש (או בשמו הרשמי: low level format). תמיד הקפדתי לבצע זאת, אולם כאמור, בכוננים של היום (2GB ו-3GB) התהליך אורך מספר שעות. האם באמת יש צורך לבצע פרמוט מלא? או שמא במהלך כל חיי סתם בזבזתי שעות מחשב לחינם? אחרי הכל, פרמוט מהיר לוקח רק כמה שניות עד דקות, ומאפשר לך להשתמש בכונן באופן מיידי. ואם לפירמוט מלא ישנם יתרונות על פני פירמוט מהיר, אשמח לשמוע מהמומחים מה הם. תודה רבה ושבת שלום. נ.ב. אשמח אם תכבדו את בקשתי ותימנעו מלהגיב להודעה זו במהלך השבת (כן, אני יודע. לא הייתי אמור לרשום בסמוך לכניסתה, אבל מה לעשות …

12. Started by jacobra,

בלי קשר למחיר.

• 10 תגובות
    • 772 צפיות
  13. http://lamir.co.il/product.asp?product=11888

• 2 תגובות
    • 666 צפיות
  14. Started by Ghost93,

שלום, יש ברשותי מחשב ואני רוצה לשדרג את נפח ה-Hard Disk כי אי אפשר כבר להסתדר היום עם 160 GB... ה-Hard Disk שיש לי עכשיו הוא זה: WDC WD1600JS-60MHB1 Manufacturer Western Digital Form factor TB/2.5-inch Interface IDE Capacity 160GB Real size 160,041,885,696 bytes הלוח אם: Manufacturer ASUSTeK Computer INC. Model P5SD2-X Version System Version Chipset vendor SiS Chipset model 656 Chipset revision 10 Southbridge vendor SiS Southbridge model 965 Southbridge revision 48 אני מחפש Hard Disk בנפח 1TB לפחות שיתאים ללוח האם. התקציב הוא מקסימום 500-550 ש"ח כולל משלוח וכו'. בנוסף, אשמח אם תתנו לי הדרכה כיצד להחליף בין ה-Hard Disk הקיים לחדש שאקנה תוך כדי שמירת המידע שנמצא בנוכחי…

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by who_Cares,

נא להצביע ולנמק. תודה

• 46 תגובות
    • 3.7k צפיות
  16. Started by sPoiled,

מה שהבנתי שרייד זה שילוב של כוננים קשיחים. 0, 1, 5, 10.. (משהו כזה) מה המספרים האלה אומרים? במה זה עוזר?, זה מאיץ משהו והאם זה משתלם מול קניית כונן קשיח אחד באותו גודל? אשמח לעזרה!

• 2 תגובות
    • 603 צפיות
  17. אני מעוניין לאכסן את כל הסדרות והסרטים שלי על כוננים קשיחים. אני לא מוריד כבד וגם לא הכל אני משאיר. האופציה הראשונה שלי זה לשמור הכל על כונן פנימי כאשר המינוס הוא צריכת חשמל ושחיקת הדיסק (במידה ואני מבטל את החיסכון החשמלי של הווינדוס) וגם סיכוי גבוה יותר שהארדיסק יידפק כתוצאה משחיקה או ממכת ברק חלילה וחס. יש לציין שאני לא מעוניין בגיבוי לחומר הזה. מנגד יש את האופציה של כונן חיצוני אותו אני מחבר ברגע שאני רוצה לראות את אחד מהסרטים שנמצא בו ורוב הזמן הוא שמור בקופסא בארון נקי מאבק. הבעיה שלי במקרה הנ"ל היא שאני בעצם משחק רולטה עם הכונן שכן יכול להיות שהכונן דפוק והוא ידפק לי אחרי חודש בעבודה שוטפת אך כך הוא ידפק בדיוק יומיים לאחר סזוף האחריות שגם כך קצרה. מה דעתכם?

• 5 תגובות
    • 842 צפיות
  18. Started by drumtroll85,

מישהו מכיר? אשמח לחוות דעת על הכונן הזה (בעיות, המלצות...)

• 1 תגובה
    • 850 צפיות
  19. יש לי פה דיסק קשיח פתוח אני מעוניין לראות את המכניזם בפעולה איך אני עושה את זה? תודה מראש טל

• 3 תגובות
    • 732 צפיות
  20. Started by Ace-of-spade,

שלום לכולם, זה המפרט שלי: asus h97m-pro i5 4690 החדש אם אני לא טועה [חח] asus gtx680 gskill 4X4 ddr 3 1600 intel 330 120GB WD black 2TB WD mybook 4TB אני מתלבט בין שני כוננים שחליפו את הSSD המזדקן שלי: http://www.ebay.com/itm/SAMSUNG-SSD-850-PRO-256GB-256G-SATA-III-540MB-S-SOLID-STATE-HARD-DRIVE-NEW-/371271296956?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item56717e67bc או http://www.ebay.com/itm/Samsung-SM951-256GB-M-2-NGFF-PCIe-Gen3-8Gb-s-x4-SSD-2280-MZHPV256HDGL-00000-/291434491561?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item43dad96ea9 אני מעדיף לבחור בשני על בסיס מהירות הכתיבה, אבל אני לא מכיר את הטכנולוגיה הזאת ואשמח לקצת אור, הבנתי שיש איזה בעיה של צוואר בקבוק בביצועים של המעבד מול כרט…

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  21. שלום לכולם. לקחתי את הצורב הזה מחבר שלי שקנה אותו בזמנו אך לא השתמש בו בכלל, אז הוא כמו חדש. הבעיה שלי איתו היא שהוא לא ממש מצליח לצרוב על מדיות מסוג DVD-RW התוכנה כותבת שהוא מבצע פירמוט מהיר לדיסק אך הפרמוט המהיר מתארך לזמן של פרמוט איטי ואז שהוא כביכול מתחיל לצרוב הוא לא מסיים. צריך לכבות את המחשב כדי לגרום לצורב להפסיק את עבודתו וכדי שאפשר יהיה להוציא את הדיסק. ניסיתי את הצורב על 3 מחשבים ובכולם אותה תוצאה - בכולם עם כבל UDMA 100. יש לציין שדיסקים מסוג DVD+RW הוא צורב בלי בעיה וגם כל שאר הדיסקים, רק הבעיה עם DVD-RW וגם כשהוא מנסה לפרמט אותו הוא עושה רעשים מוזרים כאילו הדיסק לא מסתובב טוב. לא מותקנות שום תוכנות וירטואליזציה כמו אלכוהול 120 או דאמון טולס שעלולות להפריע ל…

• 0 תגובות
    • 512 צפיות
  22. תגידו במערך RAID0 מספיק רק בהתקנה של ה XO ללחוץ F6 ולהכניס את הדיסקט וזה כבר יגדיר הכל כרייד או לפני זה להגדיר בביוס רייד? לוח: ASUS Maximus formula X38 כוננים: WD 500AAKS שניים כאלה... מערכת הפעלה: XP PRO SP2 והאם צריך לחבר אותם בדרך כלשהי לבקר עצמו הוא מובנה בלוח. אני צריך להשתמש בכבל כלשהו נוסף על מנת לחבר אותם איכשהו? או זה שהם מחוברים ליציאות SATA 1 ו-2 מספיק? מה אומרים?

• 1 תגובה
    • 526 צפיות
  23. לצערי, גם בלוח הצנוע שלי יש בקר מובנה של מרוול עבור אפיקי ה6GB\S, (שבסופו של דבר עובר דרך השבב של הSATAII) זה לא בדיוק סיפק את הצרכים שלי, וכמובן שזה לא נתן לי למצות את מלוא היכולת מכונן / כונני הSSD שלי. השוק מוצף בבקרים נוספים ובשטויות של כל מיני "בקרים" בחיבור PCIEX1 - שגם הם מבחינת רוחב הפס לא יכולים לספק את הסחורה. בעבר עבדתי עם הDELL PERC5I, שהוא מעולה למטרות RAID, ובהחלט עושה את העבודה, אך נאלצתי להחליפו עקב חוסר תאימות ללוח שלי, וכמובן חוסר התמיכה של 6GB\S. התלבטתי לא מעט בין הבקרים השונים בשוק, ישנן חברות רבות וטובות דוגמת ROCKETRAID, וLSI וכו'. בסופו של דבר - בחרתי בבקר שנחשב ל"בקר כניסה" לעולם הבקרים האמיתיים, והוא הLSI 9220-8I , כאשר ה8I הוא הבקר בעל 8 הע…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by yada,

יש ברשותי מחשב P-4 3.2 לוח ASUS P4P800-E דלוקס 1G זיכרון. הדיסק הקשיח שלי מקסטור 80G מהדור של 2M באפר ואני מאמין שהוא יוצר "צוואר בקבוק" במערכת שלי ובעצם מאט אותה ולא נותן לה לנצל את מלוא יכולתה, ההתלבטות שלי היא בין רכישת דיסק אחד של 250G SATA 7200RPM לבין רכישת 2 דיסקים של 120G SATA 7200RPM ולחברם ב RAID0, אפשרות נוספת היא רכישה של דיסק ראפטור 36G SATA 10000RPM ודיסק נוסף 80G SATA 7200RPM באפשרות זו מערכת ההפעלה ושאר התוכנות יותקנו על הרפטור והדיסק השני ישמש לעבודה השותפת. בכל מקרה את המקסטור הישן אני מיעד לגיבויים שיעשו אחת לשבוע כך שהוא לא אמור ממש להשפיע על עבודת המחשב. שאלתי היא כמובן מה עדיף מבחינת ביצועי המחשב (מהירות עבודה שותפת של תגובה+כתיבה+קריאה), כמו כן,…

• 1 תגובה
    • 727 צפיות
  25. Started by biny1000,

יש לי דיסק קשיח שהמחט שלו נהרסה רציתי לדעת אם יש אפשרות להעביר את הדיסקיות לדיסק קשיח אחר וזה יעבוד שם.??? אם לא מה אפשר לעשות????

• 2 תגובות
    • 738 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.