עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. אשמח לשמוע את דעתכם וניסיונכם בסוגיות הבאות: 1. האם הפרש של 100-150 ש"ח מצדיק קניית צורב חיצוני יעודי או אפשר לחסוך אותם ולרכוש צורב DVD פנימי להוסיף ממיר USB-IDE (כרגע אני מדבר על כבל אבל אולי אני אחליט על ממיר בדמות מארז מסודר) מישהו ניסה לעבוד עם הסידור הזה, זה עובד? האם הכבל שקוף לתוכנות הצריבה ולמערכת הפעלה, כלומר האם אין בעיות זיהוי של הצורב וניצול של תכונותיו? 2. האם ניתן (בריא/מזיק...) לחבר צורב DVD על צד (נתקלתי באותה שאלה על HD אבל אותי מעניין לגבי DVD)? בהקשר זה רואים לא פעם צורבים חיצונים שבאים עם מעמד להעמדתם על צד, האם זה אומר משהו? האם מותאמים מראש לזה? 3. יש לכם ניסיון עם טכנולוגיית LightScribe? האם היא שימושית ופרקטית? האם אין פגיעה בביצועי הדיסק, עד כמה …

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. ברשותי הארדיסק של Hitachi 160GB sataII לפי הנתונים הוא 160 גיגה. אבל כשהתקנתי את המחשב הוא אפשר לי רק 130 גיגה בערך. איפה נעלמו עוד שלושים? עזרו לי בבקשה

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by winner,

מקווה שאני בפורום הנכון. המחשב שלי מבוסס על לוח Gigabyte GA-K8N ultra9 עם שני דיסקים SATA והגדרתי בו RAID1 עם שני הדיסקים. לפני כשבועיים ה-RAID "התפצל" לשני RAID's שבכל אחד מהם דיסק בודד (התופעה ארעה תוך כדי עבודה רגילה). נכנסתי להגדרות ה-RAID , מחקתי את אחד ה-RAID's (זה שהכיל את הדיסק שהפסיק להסתנכרן), הוספתי את הדיסק שהתפנה ל-RAID המקורי ובחרתי Rebuild RAID. לאחר מכן המחשב סרב לעלות - גם לא מדיסקט או מ-Bootable CD. רק אחרי שנכנסתי ל-BIOS ועשיתי Disable לאחד הדיסקים, המחשב הסכים לעלות - כמובן עם הודעה שה-RAID פגום. האם מישהו נתקל בתופעה כזו והם יש הצעות איך לבנות שוב את ה-RAID בלי לאבד מידע? (שני הדיסקים תקינים) תודה למגיבים

• 4 תגובות
    • 632 צפיות
  4. סליחה על הבורות אבל אני חייב לשאול. אם אני קונה מחשב עם צורב DVD אני צריך לקנות גם כונן DVD כדי לראות סרטים,או שהצורב DVD גם מעלה סרטים לצפייה? או בעצם האם עדיף לקנות גם כונן וגם צורב? ושוב סליחה על הבורות.

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  5. מפרט מחשב אתם יכולים לראות בצד. אני רוצה להוסיף כונן קשיח 250GB SATA, ורציתי לדעת אם זה אפשרי, ביחד עם שני הכוננים הנוכחיים שיש לי?

• 1 תגובה
    • 659 צפיות
  6. Started by at,

יש לי הזמנות לקנות דיסקים לצריבה של DVD (נדמה לי DVD-R) של חברת BENQ ב 34 ש"ח לעוגה של 25, כדאי? איך הדיסקים שלהם? (מצטער אין לי סימני זיהוי אני לא יכול לראות פשוט שאלו אותי אם להביא לי אותם או לא) לפי התיאור שקיבלתי הם צריכים להיות כמו אלו שבתמונות למטה (אבל לא בטוח, התחתון הוא 25 יח' כנראה יותר משקף). אגב מה המחיר הסביר (שבו ניתן לקנות מדיה מחברה טובה) ליחידת מידה של DVD+-R וגם של DVD+-RW? תודה, טל [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 726 צפיות
  7. הכונן אינו פועל וכאשר מחבר אותו למקור מתח מהמחשב הכונן עובד כמו כן כאשר מחבר את הקבל המצ"ב (באמצאות מתאמים) למאוורר הוא פועל [attachment deleted by admin]

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. בנגנים בעלי הרדיסק וכו, מובן לי שצריך לנתק את הכבל אחרי שמדוממים את ההרדיסק. אבל בשביל מה צריך את הדבר הזה בנגנים וDOKים מבוססי כרטיס זיכרון?

• 17 תגובות
    • 6.9k צפיות
  9. Started by aderet,

שלום! מה הסיבה שאני לא מצליח לפרמט מחיצת c במהלך התקנת ה win ליותר מ 9 גיגה (הוינדוס מנסה לפרמט ואז מודיע על שגיאה ורק אחרי שאני מוריד את גודל המחיצה הוא נותן לפרמט..). המוזר הוא שאני מצליח לפתוח את המחיצה לכמה שאני רוצה אחרי ההתקנה בעזרת partition magic. הדיסק שלי הוא wd 80 sata. התופעה קוראת מיום רכישת הדיסק כחדש. תודה .

• 5 תגובות
    • 760 צפיות
  10. Started by kritikal,

שלום, יש לי כונן FLOPPY חיצוני - חיבור USB. אין ברשותי, פנימי, כאשר אני מחבר את הפלופי החיצוני הוא מוגדר בתור כונן B, איך אני מחליף את ההגדרה שלו, שהוא יהיה מוגדר בתור כונן A. תודה.

• 3 תגובות
    • 692 צפיות
  11. למה להמליץ על NEC 4551 שעולה 275 ולא על 4550 NEC שעולה 235 (כ- 17% פחות)? הרי מדיות ל Lableflash, עד כמה שהשכלתי להבין, עדיין לא קיימות בארץ. וכאשר הן יכנסו לארץ הן בטח יהיו ממש יקרות. ועד שמחירן ירד אזי בטח יצאו דגמים חדישים יותר, ואולי אף זולים יותר יניב

• 5 תגובות
    • 783 צפיות
  12. Started by aderet,

שלום לכולם! יש לי לוח מסוג intel 915pcy. האם אפשר לעשות לו raid 0 על בסיס חומרתי (2 דיסקים sata זהים לחלוטין) ללא בקר מיוחד??

• 1 תגובה
    • 625 צפיות
  13. Started by kobi_af,

שבת שלום אני שואל אם כדאי לקנות בימים הקרובים צורב dvd ?אני שואל זאת כיוון שאוטוטו אמורה להגיע ה blue ray ו hd dvd ...

• 3 תגובות
    • 602 צפיות
  14. לאחרונה התקנתי את אחת הגרסאות האחרונות של L&D לצורב 3540A שברשותי ומאז צרבתי מספר CD ו DVD. לא ממש ברור לי איפה שולטים (NERO) בביט סטינג המדובר ואיך הגרסא החדשה עוזרת לי בחיים טובים יותר ?? אודה לכם אם תסבירו ו/או תפנו אותי למדריך בענין.

• 3 תגובות
    • 554 צפיות
  15. Started by The-Fox,

אני מתכנן לבנות מחשב לחבר מבוסס Conroe E6300 ולוח אם P965-DS4 של ג'יגהבייט. (מבוסס P965). הבעיה היא כזאת: אותו בחור רוצה לבנות דיסק גדול מכ 3-4 דיסקים קשיחים, ולחבר אותם ב JBOD ע"מ ליצור דיסק לוגי אחד גדול. RAID0 לא פרקטי מבחינתו כי הוא הולך להשתמש ב 2 כוננים ובעתיד להוסיף, וכנראה גם כוננים בגדלים שונים. ממה שביררתי ה ICH8R של אינטל תומך רק ב RAID 0,1 ו 5. הוא אינו תומך ב JBOD ! ולכן הבעיה תופסת גם ללוחות של חברות אחרות (ASUS וכו.) הבקר היחיד על הלוח שתומך ב JBOD הוא הבקר הנוסף שאותו יצרן מספק והוא מאפשר חיבור של 2 דיסקים בלבד, בעוד הוא צריך 4. האופציה היחידה שלו ממה שאני רואה היא להוסיף בקר SATA שיאפשר חיבור של 4 דיסקים ויתמוך ב JBOD, אך הם יקרים, הדבר הכי זול שראי…

• 0 תגובות
    • 701 צפיות
  16. אפשר ששני HD יהיו מחיצה אחת כלומר כונן D? HD של 80 ועוד אחד של 80 יהיו לי כונן C לדוגמא?

• 7 תגובות
    • 647 צפיות
  17. Started by tick tak,

היי יש לי דיסק קשיח sata ולא ניראה לי שהוא עובד בצורה הזאת צירפתי כמה תמונות: http://img102.imageshack.us/my.php?image=7an3.jpg http://img438.imageshack.us/my.php?image=150615061506tv6.jpg http://img69.imageshack.us/my.php?image=88ue5.jpg אני לא כל כך מבין את כל הסיפור ואשמח לעזרה תודה!

• 5 תגובות
    • 934 צפיות
  18. Started by yanhak,

תודה

• 2 תגובות
    • 545 צפיות
  19. Started by afik zach,

קנתי שבוע שעבר הרדיסק חדש מדגם WD3200KS ובדיוק אתמול סיימתי להתקין הכל היום הורדתי את התוכנה SPEED FAN וראיתי שיש שם אפשרות של ניתוח מצב ההרדסיק אז סתם רציתי להבדוק ולהשוות אם הישן אבל אחת השורת לא נמצאת למלעה משום מה ובגלל שאני לא מבין גדול בהרדיסקים אז אני שואל אם זה תקין

• 1 תגובה
    • 613 צפיות
  20. Started by wooper,

שלום האם אם צורבים כמה שעות רצוף ללא הפסקה ארוכה זה פוגע בצריבה?

• 1 תגובה
    • 640 צפיות
  21. קודם כל יש לי שאלה: *כבר קראתי ביותר ממקום אחד שאורך החיים של זיכרון פלאש הוא לא ארוך. האם זה נכון, ובמשך כמה זמן בערך הוא נשמר, וכמה זמן המידע יישאר על הזיכרון באמינות בלי שייפגם ? עכשיו יש סבירות שכונן הפלאש יחליף את הדיסק הקשיח בעתיד יתרונות: יותר קטן, אין תזוזה של חלקים פיזית- צריכת חשמל נמוכה בהרבה. חסרונות: יקר משמעותית בינתיים, נפח קטן יותר בינתיים, קצב העברת נתונים איטי יותר(?) - מצורף קישור לכתבה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3296315,00.html מה דעתכם ?

• 7 תגובות
    • 850 צפיות
  22. Started by at,

הסתכלתי באתר של ח.י (יבואן של LG) על צרובי DVD, והשוואתי בין ה- GSA-H10A : http://www.hye.co.il/catalog/product_details.aspx?catid=7&subcatid=23&prodid=124&keySearch= לבין ה-GSA-H20L : http://www.hye.co.il/catalog/product_details.aspx?catid=7&subcatid=23&prodid=123&keySearch= יכול להיות שה- GSA-H10A יותר טוב (פרט LigntScribe שנשאיר אותו בצד)? תסתכלו על מהירות כתיבה של DVD-R DL בראשון זה 2X,4X,6X ובשני רק 4X גם למשל קריאה - CD-ROM של X48 לעומת X40. בקיצור מה קורה פה, למה דגם שאמר להיות יותר טוב בעל תכונות פחות טובות? (הכל בגלל שהכניסו LigntScribe ?) אם אתם מוצאים עוד הבדלים חשובים הסבו את תשומת ליבי! חוץ מזה היה פה שרשור על שדרוג של H10A ל H10N http…

• 8 תגובות
    • 866 צפיות
  23. Started by honore,

שלום , בוואלה שופס מוצעים למכירה 10 מארזים של 25 מדיות DVD-R במהירות X8 DVD-R של LG ב 268 ש"ח כולל משלוח . http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?pi=1HCDVDR_X8 המחיר די משתלם כ 1.07 ש"ח לדיסק . מישהו יכול להעריך באיזה מדיה קוד מדובר ?

• 7 תגובות
    • 659 צפיות
  24. Started by dids22,

לקחתי מחבר שלי את הצורב dvd שלו (לא יודע בדיוק איזה דגם יש לו)וצרבתי כמה דיסקים (התוכן הוא וידאו) (מהירות הצריבה היתה x16)(הדיסקים תומכים במהירות הזו - החברה היא philips) צרבתי בעזרת התוכנה nero ועשיתי "make data disk" לי יש כונן קומבו(read&write cd/read dvd )- ויש איתו בעיה לקרוא את הדיסקים האלו. חלק מהדיסקים הוא מצליח לקרוא טוב אבל חלק הוא כן קורא אותם אבל הוא מנגן את המדיות לאט והמחשב כולו נתקע. כדי לברר שהבעיה לא בדיסקים עצמם לקחתי שוב את הצורב dvd של חבר שלי ובאמת זה עבד חלק. (לי זה נשמע שהעיה היא בdvd) לקחתי אותו לתיקון והם אמרו לי שזה בגלל שצרבתי את הדיסקים על x16 - לא נשמע ממש הגיוני מה נראה לכם?הבעיה היא ב dvd שלי? ד"א זו הבעיה היחידה שנתקלתי עם הכונן הזה (הו…

• 3 תגובות
    • 644 צפיות
  25. Started by yanhak,

א. למישהו יש מושג היכן ניתן להשיג את המדיות (DVD/CD) הנ"ל? ב. איזו תוכנה טובה לשיטת צריבה זו? ג. האם ניתן להשתמש במדיה רגילה (גב הדיסק) על מנת להשתמש בשיטת צריבה זו? ד. מישהו צרב כבר בשיטה זו? ה. למישהו יש חוות דעת על צורב nec nd4571? אשמח לכל מידע בנוגע הרלוונטי לצריבה הנוגע לשיטה זו. תודה רבה, יניב

• 2 תגובות
    • 837 צפיות

דיונים חדשים בפורומים