אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,915 דיונים בפורום זה
-
לפני הפרמוט היו לי שתי מחיצות בהארד דיסק, זהות בגודלן פחות או יותר. הכנסתי את הדיסק של Win XP כדי לפרמט את שתי המחיצות, לאחד אותן ולהתקין מחדש את מערכת ההפעלה. במהלך ההתקנה מחקתי את המחיצה המשנית, ומאז נעלם לי בערך חצי מנפח האחסון של ההארד דיסק. פרמטתי מחדש את המחיצה הראשית כ-NTFS, התקנתי את מערכת ההפעלה, התקנתי את Partition Magic אבל לא הצלחתי למצוא פתרון. כרגע המחשב לא מכיר לדעתי את נפח האחסון ש"נעלם". איך אני פותר את הבעיה?
-
- 7 תגובות
- 605 צפיות
-
-
שלום אם אני רוצה לאחסן כונן קשיח חיצוני בדרך הבטוחה ביותר (באמצעים הזמינים למשתמש הביתי), מה כדאי לעשות? לשים אותו בקופסת אלומיניום\מתכת או קרטון\עץ\פלסטיק? ולמה? כדי לבטל את החשמל הסטטי בכל פעם שפותחים את הקופסא ונוגעים בכונן הקשיח, שמתי על הכונן הקשיח שקית אנטי-סטטית, האם זה טוב? שמתי בפנים גם שקיק קטן של כדורונים למניעת לחות שמגיע עם כל מיני מוצרים (נדמה לי שגם אותו קיבלתי עם איזה HDD שקניתי מזמן). אבל עברו כמה שנים מאז שקיבלתי את השקיק הזה, ובטח הוא כבר לא אפקטיבי, אני מניח. האם גם זה טוב? ושאלות אחרות... עם כוננים קשיחים חיצוניים (מחוברים דרך USB2 ו- eSATA), מה כדאי לעשות דרך הווינדוס - Optimize for performance או Optimize for quick removal? ב- WD Diagnostics …
-
- 1 תגובה
- 634 צפיות
-
-
אני מחפש לקנות HD חיצוני בתקציב של 350 ש"ח בערך ראיתי משהו כזה http://www.zap.co.il/models.asp?Sog=C-Harddrive&DB141821=141822&DB187326=187334&DB141804=141808 אשמח לשמוח דעתכם או לאופציה חלופית תודה
-
- 4 תגובות
- 619 צפיות
-
-
אני רוצה לחבר את הכונן למחשב בנוסף לכונן הראשי שיש לי מסוג SATA2. לאילו חיבורים אני צריך לחבר אותו וכיצד אני מגדיר אותו ככונן נוסף במחשב?
-
- 1 תגובה
- 570 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש שני צורבים DVD במחיר של 200 שקל בערך לכל אחד. בעיקרון אני צריך אחד בחיבור IDE ושני בחיבור SATA.
-
- 1 תגובה
- 516 צפיות
-
-
כאשר אני צורב DVD המחשב נהיה ממש איטי ואיפלו אי אפשר להשתמש בו למשהו כמו 10 דקות מרוב שהוא איטי. וכמו שציינתי DMA פועל! מה ניתן לעשות ? צורב : LITEON 20A1P עריכה : שאני מנסה לבטל את ה DMA המחשב חצי קופא: אפשר להזיז את העכבר אבל שום דבר לא עובד :\
-
- 2 תגובות
- 872 צפיות
-
-
שלום רב. יש לי HD מדגם WD3200AAKS שמחובר במארז חיצוני של THERMALTAKE MAX 4 ,ומחובר למחשב דרך USB\ESATA,רציתי לדעת כיצד אני יכול לבדוק את הטמפ' שלו בזמן שהוא עובד בתוך המארז?
-
- 3 תגובות
- 542 צפיות
-
-
אהלן לכם. יש לי כ500 סרטי DVDRip. עד עכשיו הייתי מאכסן אותם בדיסקים רגילים. לא מזמן עברתי לדיסקים של DVD, צמצמתי את מספר הדיסקים פי 6 בערך(: עדיין, משהו מפריע. תמיד יש הסיכוי שהדיסק יהרס [ועל הדיסקים שלי איכשהו תמיד יש לפחות שריטה או שתים כבר בהתחלה] חשבתי, אולי אתם מכירים איזה אמצעי אחסון אחר? כמו דיסק נייד או משהו? אני לא ממש בקיא בנושא אז אשמח אם תוכלו להמליץ לי על אמצעי אכסון אחרים למדיות.
-
- 8 תגובות
- 725 צפיות
-
-
יש לי שתי מחיצות של 8 מגה שמסרבות להימחק מה זה המחיצות האלה [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 602 צפיות
-
-
שלום חברה, ראשית, רציתי לדעת אם זה מעשי שאני אתקין בעצמי צורב dvd שאני אקנה, והאם תוכלו לסייע לי? שתיים, הציעו לי צורב sata, מה זה ה sata, ואיך אני יכול לדעת שזה יתאים למחשב שלי (המוכר אמר שבגלל שהמחשב שלי ישן לא מומלץ sata) ? תודה רבה לקוראים moshe
-
- 9 תגובות
- 693 צפיות
-
-
שלום, קיבלתי אתמול מחשב חדש, וברוב "חוכמתי" הוצאתי מהמחשב הישן את הדיסק הלא נכון, פירמטתי אותו (quick format), והתקנתי XP ורק אז הבנתי שמחקתי לעצמי את כל החיים בערך. מדובר על דיסק של 80 ג'יגה, כשבערך 20 ג'יגה מתוכם אני חייב לשחזר. השאלה - האם לנסות לעשות סריקה בעזרת rstudio או כלי אחר שלא כותב על הדיסק ולראות אם מה שאני צריך נמצא שם ולנסות לשחזר, או לפנות לחברה מקצועית שתשחזר לי את המידע? האם בכלל אפשר לשחזר משהו? כמה צריך לעלות שחזור כזה בחברה מקצועית? הדיסק תקין לחלוטין פיזית ומזוהה ע"י המחשב. תודה!!! (ושנה טובה!)
-
- 0 תגובות
- 628 צפיות
-
-
עדכנתי לו קושחה בערך לפני שנה. אבל הם שינו את כל האתר שלהם ואני לא מוצא את מה שאני צריך להוריד. אפשר לינק להורדת העדכון האחרון? * למי ששואל, הצורב שלי בזמן האחרון דופק לי את כל המדיות DVD שאני צורב... תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 593 צפיות
-
-
קניתי מחשב לא מזמן והוא בא עם קורא כרטיסים מובנה במקום כונן הדיסקטים. עכשיו,יהיה לי בקרוב כרטיס זיכרון mini sd, ורציתי לדעת האם אפשר להכניס אותו לקורא הכרטיסים. אני לא רוצה לנסות ואז הכרטיס יהרס. לפי מה שכתוב על הקורא כרטיסים הוא קורא: ms/pro/duo cf/microdrive sd/mmc sm אם כתוב sd הוא יתמוך גם ב-mini?
-
- 4 תגובות
- 653 צפיות
-
-
אהלן, בעיה חמורה, שחיפשתי בפורומים כאלה ואחרים ולא מצאתי לה פתרון. פירמטתי את המחשב, התקנתי ויסטה (לא בפעם הראשונה, ועל אף שאני מת על לינוקס, אני חייב לציין שזאת אחלה מערכת הפעלה, יותר טובה מXP). יש לי הארד דיסק בגודל 300 ג'יגה, וכונן גדול של 211 ג'יגה, האמצעי אם זה משנה. הורדתי תוכנה שנקראת Paragon Partition Manager 8.5, ששמעתי שעושה אחלה עבודה על מחיצות, בעוד שהתעסקתי הרבה עם Partition Magic 8, אני יודע מה אני עושה. אז מחקתי את הכונן, ואז הוא עושה לי במקום הכונן: Unallocated Space, כמו שצריך. פה הבעיה. אני לא מצליח ליצור כונן חדש במקום. לא משנה הגודל שאני מכניס, לא עוזר כלום. ניסיתי להשתמש גם בתוכנת פירמוט שבתוך ויסטה, ניסיתי גם דרך ההתקנה של ויסטה עצמה. ניסיתי גם להכנס…
-
- 6 תגובות
- 685 צפיות
-
-
מה יותר טוב Western Digital או Seagate . או היטאצ'י.? מאיפה כדאי ליקנות?? באג? קיי אס פי ?? אייבורי?? וכו' ואם ישנם אילו שהם הצעות .. יתקבלו בברכה ;-) תודה רבה רבה..
-
- 1 תגובה
- 659 צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן בבית שהיה לו הארד דיסק של 40 ג'יגה, הוספתי לו הארד דיסק של 8 ג'יגה. כשנכנסתי לBIOS ראיתי שההארד דיסק זוהה וגם הגודל שלו זוהה כ8 ג'יגה. כשנכנסתי לווינדוס המצב היה שונה, נוסף לי כונן אבל רק של שני ג'יגה. בדקתי במאפיינים של ההארד דיסק והיה רשום שם ש6 ג'יגה הם שטח לא מוקצה, מה זה אומר ולאן נעלמו ה6 ג'יגה האלה? יותר חשוב, כיצד אני משיב אותם?
-
- 1 תגובה
- 800 צפיות
-
-
אהלן, קיבלתי היום את הWD2500KS השני שלי במספרו, כאשר אחד כבר מחובר אצלי ועובד כמה חודשים, ואפילו כמעט מלא עד 100% ;D כעת השאלה הנשאלת היא, לפרמט, לחבר את שניהם ולעשות RAID , או פשוט לחבר את השני, לפרמט אותו ככונן נפרד ולהמשיך את חיי כרגיל? אני סובל מאוד מחוסר BANDWITH בין ההארד דיסק לשאר הרכיבים האמת, והמון פעמים יוצא שההארד דיסק הוא הרכיב שמעקב אותי בתהליכים, לכן שקלתי את הRAID מראש. אשמח גם למין טבלאת חסרונות \ יתרונות, ולסיכון קצרצר לכמה מסוכן זה RAID מבחינת איבוד מידע וקריסת מערכות, שכן מכך אני דואג הכי הרבה. תודה, יום טוב וחג שמח לכל חברי הפורום!
-
- 1 תגובה
- 804 צפיות
-
-
בגיליון האחרון של SMB PLUS [מין עיתון מחשבים שאבי מנוי עליו] הייתה ביקורת על HD חיצוני של TrekStor בעל חיבורים לטלוויזיה [חיבורים כמו שיש ל-DVD] תהיתי אם ידוע למישהו על עוד דגמים דומים לזה, אשר מתחברים ישירות לטלוויזיה ומסוגלים להציג סרטים, להשמיע מוזיקה ולהראות תמונות. חיבור אלחוטי לרשת יהיה תוספת מבורכת... יש חיה כזאת?
-
- 0 תגובות
- 622 צפיות
-
-
לפני 3 ימים רכשתי את הצורב הזה מדגם GSA-H42N כאשר חיברתי אותו הוא עובד והכל טוב ויפה איתו אבל כשבאתי אחרי איזה שעה לנגן סרט איתו לפתע ראיתי שהוא בכלל לא קורא דיסקים יותר פתחתי את מארז שלי והוצאתי אותו מהחיבור לכמה שניות ואז חיברתי אותו ואז ניגנתי את הסרט אחרי שעה יותר מאוחר רציתי לקרוא דיסק והוא לא הגיב לי יותר יש מצב שהצורב הזה הוא דפוק מהצירן ככה שאני סתם מבאוס עליו כל פעם שאני רוצה לקרוא דיסק אם כן מה הבעיה שלי איתו ואם שווה לי לקנות דגם שתומך SATA
-
- 0 תגובות
- 560 צפיות
-
-
RAID 5 ב ABIT IP35 Pro אני עומד להרכיב את המערכת שלי עם לוח אם ABIT IP35 Pro ורציתי לשאול מספר שאלות. 1. האם ה RAID 5 ב ABIT IP35 Pro עובד היטב? יש למישהו ניסיון איתו?... והסיבה שאני שואל שאלה כזאת היא שכבר ניתקלתי בבעייה של הגדרת RAID וניסיון שימוש בו כ Boot disk. במערכת הנוכחית שלי, הבנוייה סביב Asus P5GD2, ישנו RAID 0 ב BIOS. כאשר ניסיתי להפעיל אותו בזמן התקנת ה Windows XP (הגדרה ב BIOS, לחיצת F6 והכנסת דיסקט הדריוור) ה Windows לא זיהה אותו כדיסק קיים. 2. הייתי רוצה להשתמש ב RAID 5 הבנוי כ 200GB * 3, כרגע יש לי שני דיסקים דומים ,שההבדל ביניהם הוא בכמות הזיכרון (8M/2M): דיסק 1: WD200JS 00MBH0 8M cash דיסק 2: WD200JD 00FYB0 2M cash ונראה לי שאוסיף WD2000JS כדיסק …
-
- 4 תגובות
- 873 צפיות
-
-
שלום לכולם וחג שמח! אני מעונין לרכוש כרטיס זכרון לPSP , השאלה שלי היא כזאת במה כדאי להשקיע יותר בכרטיס מהיר של 2 ג'יגה או בכרטיס רגיל של 4 ג'יגה? הנה הקישורים לכרטיסים שאני מתלבט בינהם : http://www.fotofilm.co.il/?TemplateID=13&PageID=64&TemplateType=3&ParentID=45&CategoryID=70&ProductID=179 http://www.fotofilm.co.il/?TemplateID=13&PageID=64&TemplateType=3&ParentID=45&CategoryID=70&ProductID=184 כמו כן האם המהירות כן תשפיע או שעדיף לקחת יותר זכרון וההבדלי מהירות הם דבר זניח שאני לא ארגיש במהותו.... תודה מראש וחג שמח, גל. נ.ב. החנות נמצאה בזאפ היא פשוט אחת הזולות ... והיא בת"א (היו גם ביקורות טובות - אבל כולנו יודעים שהן לא משקפות כ…
-
- 0 תגובות
- 540 צפיות
-
-
שלום המפרט של המחשב שלי הוא: מעבד: amd x2 +4800 לוח אם : asus m2n -sli deluxe ספק :ENERMAX LIBERTY 400 זיכרון : 1g x2 של corsair ולכל המחשב הזה יש לי כונן קשיח של סמסונג SATA 80 gb במהירות 5400, עכשיו אני רוצה לקנות כונן חדש . האם לקנות כונן SATA2 160gbבמהירות 7400 ושם לאחסן את הכול או לקנות כונן במהירות 10,000 36gb ועליו להתקין את הווינדוס והכונן הישן שלי יאחסן את שאר הקבצים? האם זה ישפר את הביצועים של המחשב שהכונן במהירות 10,000 RPM? תודה, רותם
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש מארז חיצוני לכונן קשיח (עדיף 3.5, אבל גם 2.5 יתקבל) שייספק את המתח לכונן מחיבור ה USB או מחיבור הפיירוויר. לא חייב שיהיו 2 החיבורים. אפילו אפשרי שזה יהיה רק כבל (בלי מארז). אני מחפש את זה כבר שבועות, ואני יודע שקיים מוצר כזה (ראיתי אצל מישהו מ IBM) אשמח אם תוכלו לכוון אותי למקום (רצוי בארץ) שאני יכול למצוא את זה. תודה.
-
- 26 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני מעוניין להוסיף עוד דיסק קשיח (WD2500AAKS) כדי ליצור מערך RAID0 . האם זה מומלץ? ועד כמה זה ישפר את הביצועים במשחקים,עליית המערכת? המפרט: מעבד: INTEL CORE 2 QUAD PROCESSOR S775 2.4GHz(Q66000) - STEPPING G0 - לוח אם: GIGABYTE GA-P35C-DS3R דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS זיכרון: פעמיים KINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 667 CL5 מארז: NZXT APOLLO w/o PS -BLACK ספק כוח: OCZ GAMEXSTREAM 600W PSU
-
- 23 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חברה יש לי כונן קשיח sata2 של wd והוא נמצא על slave איך אני מעביר אותו לmaster?
-
- 12 תגובות
- 890 צפיות
-