אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,916 דיונים בפורום זה
-
שלום, לאחרונה היו לי כל מיני תקלות מוזרות במחשב, המחשב היה נתקע, זמני תגובה ארוכים. החלטתי להתקין מחדש מערכת הפעלה. לאחר שההתקנה בוצעה, הורדתי HD TUNE לבדוק את ביצועי כונן ה SSD וקבלתי התראה על טמפרטורה גבוהה של 128 מעלות הכונן ממוקם בין הדיסקים הקשיחים הרגילים שהם נמצאים בטמפרטורה של 41-49 מעלות. מדובר בכונן OCZ AGILITY 3 60G יש עוד תוכנה שאני יוכל לאמת את הטמפרטורה הזאת? הכונן דפוק ולממש אחריות? ישמח לשמוע חוות דעת מצורף תמונה [attachment deleted by admin]
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי לכולם! יש לי מחשב נייח מהדגם הבא: GIGABYTE GA-H61M-S1 אני רציתי להחליף לו את הHD לSSD על מנת שיהיה יותר מהיר היות ולאחרונה הוא איטי בצורה מפחידה... עשיתי העתקה מהכונן HHD אל כונן הSSD שלי ע"י תוכנה בשם GHOST והכל עבר בהצלחה. כעת אני מעוניין להעלות מהדיסק החדש את הBOOT של המחשב, הוא מקבל את הבקה מתחיל לעלות ואז נתקע וממשיך לחשוב עם מסך שחור ללא הפסקה- הוא בעצם לא מצליח לעלות ממנו אבל נראה שהכל בסדר... פתאום חשבתי על האפשרות שהבעיה טמונה בזה שהSSD שקניתי הוא SATA 3 וייתכן שבמחשב אין לי חיבור תואם ולכן הוא לא מצליח לקרוא אותו כמו שצריך ובמהירות המתאימה.. מה דעתכם? יש לכם רעיון על בעיה אחרת שיכולה להיות? האם לדעתכם זה ייתכן שהחיבור משפ…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, כפי שכתבתי בכותרת, מה לדעתכם הכונן SSD בגודל 240/250/256GB (ההבדל בגדלים האלה לא באמת משנה לי) הכי זול/מומלץ? להלן רשימת SSD שמצאתי, מסודרים מהמחיר הנמוך ביותר עד הגבוה ביותר: Kingston-SV300S37A-240GB - סה"כ 527 ש"ח Crucial MX100 256GB - סה"כ 541 ש"ח PNY-XLR8 Series SandForce 240GB - סה"כ 564 ש"ח ADATA-SP600 256GB - סה"כ 572 ש"ח Crucial M500 240GB - סה"כ 591 ש"ח Corsair Force LX CSSD-F256GBLX 256GB - סה"כ 595 ש"ח ADATA SP900 256GB - סה"כ 596 ש"ח Transcend SSD370 TS256GSSD370 256GB - סה"כ 599 ש"ח Samsung SSD 840 EVO 250GB - סה"כ 650 ש"ח Intel - SSD 530 Series 240GB - סה"כ 651 ש"ח הכוננים של intel ו-samsung קצת יקרים מדי, ואני לא בטוח כמה עדיף לי להוסיף את…
-
- 16 תגובות
- 8.4k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, כתבתי פוסט לפני חודשיים ! והמליצו לי על ה-bx100 של קרושל. (ניתן למצוא את הפוסט כאן - כתבתי אחד חדש כדי לא להקפיץ את הישן סתם ) אז אתמול מצאתי זמן ללכת לקנות - הלכתי ל2 חנויות - ובשתיהן לא היה במלאי... ואז אחד המוכרים הציע לי ״תקנה את - Corsair Force LS 240GB״ בטענה שהוא מהיר יותר, זול יותר ולכן שווה יותר. אך לא ולא. לא אקנה בלי לשאול פה בפורום ! בכל זאת - עברו חודשיים ויכול להיות שמשהו בשוק השתנה, אז אני זקוק לעזרתכם שוב. האם באמת הוא שווה יותר? ואם לא - כדאי לי להזמין את ה-BX100? או שיש משהו חדש בשוק ששווה יותר? תודה רבה. (והפעם אני באמת קונה השבוע)
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי ניסיון נוסף.... אני מעוניין להוסיף למחשב הנייד שלי מחיצת SSD למערכת ההפעלה ולשאר התוכנות במחשב (זה בעיקר מערכת הפעלה, נגיד 2-3 משחקים, אופיס מלא ועוד כ-10 ג'יגה בהגזמה של תוכנות). המחשב מדגם Lenovo E420s 4401-4NG למחשב יש יציאת mini pci-e פנוייה. השאלה אם המחשב יוכל להפעיל את כונן ה-ssd דרך יציאה זו....? חשבתי על אחה מהדגמים הבאים: http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=SSDMAEMC080G2C1 http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=SSDMAEMC040G2C1 הראשון של 80 ג'יגה, השני של 40. על הדרך.... נראה לכם 40 ג'יגה יספיק לי? במחשב יש לי 320 ג'יגה נוספים, אני רוצה רק את מערכת ההפעלה על זה וכל כל כל התוכנות והמשחקים (כל מה שמותקן קיצר). וכמובן, שוב, אם המחשב יזהה\יפעיל\ייד…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מותג הביצועים של חברת Lite-On מתכונן להשקה ראשונה בשנת 2018, כבר במהלך השבוע הנוכחי לכתבה
-
- 1 תגובה
- 778 צפיות
- 1 follower
-
-
איך הכונן הזה? https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=22070 זה בעיקר בשביל משחקים יש גם את הגירסה של 120GB ב130 שקלים (זה בשביל ההורים). https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=22030
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
היי אני בונה מחשב חדש והכונן הקשיח הראשי יהיה NVME בנפח 256/512 GB. בכל המפרטים שראיתי, הדיסק המשני הוא דיסק קשיח מכני רגיל ולא SSD, ככל הנראה כי זה עולה עוד 500 ש"ח לנפח של גי'גה (אל תתפסו אותי על השקל). האם יש סיבה שלא להעדיף דיסק SSD על דיסק קשיח רגיל מלבד הכסף? כיוון שכל פעם שאני נאלץ היום לעבוד על הדיסק המשני, אני משתגע מהאיטיות.
-
- 1 תגובה
- 893 צפיות
-
-
בגדול השאלה בכותרת חברים.. אני מחפש כלי לבדיקת כונן SSD שכנראה עושה בעיות (ראו בתמונה המצורפת, מדובר בכונן של Crucial). יש איזשהו כלי כזה דוגמת HDD Tune Pro? מכיוון שמדובר בכונן של מערכת ההפעלה, צריך כלי להפעלה מה-Boot.. או שההודעה כבר מעידה שהכונן תקול? [attachment deleted by admin]
-
- 41 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
שלום לכם, אתמול המחשב שלי עוד עבד כמו שצריך, והיום הוא פשוט לא עולה. הביוס מזהה את הכונן SDD שלי. הוינדוס 7 לא מצליח לעלות. הפעלתי את התקנת/תיקון וינדוס מהדיסק (מבלי להתקין ממש) וזה מראה שהדיסק SDD שלי ריק לחלוטין, כאילו מעולם לא נעשה בו שימוש... יש לציין שהמחשב היה כבוי בליילה, והוא גם מחובר לUPS שהוא גם מייצב מתח. הכונן שברשותי הוא Intel SSD 320 120gb, והוא בשימוש כחודשיים. ניסיתי אגב להחליף יציאת SATA בתקווה שאולי יקרה נס, אבל זה לא עזר. מה הולך פה? אני לא יודעת מה לעשות, לנסות לממשל אחרויות או להתקין מחדש את הוינדוס? ולמה כל זה בכלל קרה?
-
- 0 תגובות
- 788 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות כונן SSD 60 ג'יגה מספיקים לי ראיתי את שני הכוננים האלה: OCZ Solid 3 2.5'' 60GB SSD SATA III MLC Retail ב495 ש"ח OCZ Agility 3 2.5'' 60GB SSD SATA III MLC Retail ב450 ש"ח מה אתם אומרים? איזה עדיף? הם טובים בכלל? יום טוב
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני כמה שנים התעניינתי בלקנות כונן SSD למחשב והמהלך לא יצא לפועל, היום אני מעוניין לקנות שוב אבל ראיתי שהדברים קצת השתנו, יצאו כוננים שהחיבור שלהם ללוח אם הוא ב-PCI ולא ב-SATA, ההבדל הוא גדול? כיום יש לי לוח אם עם SATA3, הנה קישור אליו: http://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-P55A-UD3-rev-10#ov אני מחפש כונן עם תקציב של עד 1,000 שקל, מעדיף כמה שיותר איכותי בתקציב הזה ולאו דווקא עם קיבולת גבוהה - הכונן הזה ישמש להתקנת הווינדוס ולעוד כמה דברים, ובכונן הקשיח שיש לי היום אני ישתמש ליתר הדברים. תודה רבה רבה לכל מי שעוזר!
-
- 16 תגובות
- 4k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות כונן SSD קראתי שהם מומלצים ומאוד מהירים. (אני גם עורך וידאו) ראיתי כמה דגמים, אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי על דגם מסוים. אני מחפש כונן סביב ה60 גיגה בסביבות ה100 דולר. חשבתי על זה: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820233124 תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, נמאס לי שהמעבד I5 שלי בשילוב דיסק קשיח 7200 מעלים את (יש זכרון 4GB)WIN7 home ב-10 דק. הרכיבים תקינים , אני מחפש שיפור ביצועים. חשבתי לקנות SSD של אינטל 60GB , האם זה יספיק לצורך פעולה תקינה של מערכת ההפעלה בלבד? כל שער התוכניות יותקנו על דיסקים אחרים. תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 691 צפיות
-
-
שלום לכולם, הזמנתי מחשב חדש שאמור להגיע ביום ראשון, ובהמלצת החברים פה בפורום כללתי במחשב כונן ssd 120G של קינגסטון. ניסיתי להבין כיצד אני מתחיל לעבוד איתו (מתקין עליו את מערכת ההפעלה וכו..) וחשבתי שזה בדיוק כמו כונן קשיח רגיל, אבל מקריאה פה ושם הבנתי שלא כך הדבר. קראתי את המדריך הזה (מ2012) - http://hwzone.co.il/%D7%9C%D7%94%D7%95%D7%A6%D7%99%D7%90-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%A7%D7%A1%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%9D-%D7%9E%D7%94-ssd-%D7%A9%D7%9C%D7%9B%D7%9D/ ואת האמת שיצאתי די מבולבל, ואשמח לקבל את עזרתכם בנוגע לכמה שאלות: 1.תחילה יכול להיות שהמדריך ישן ולא רלוונטי יותר? 2.מהם השלבים בהתקנת הssd? 3. קראתי שצריך לבצע עדכון לקושחה לפני שמתקינים את מערכת ההפעלה, כיצד מבצ…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
למי שאינו עוקב באופן קבוע ולכן פספס במקרה, אז המותג Crucial (תת מותג של חברת micron הענקית האמריקאית) הוציא סדרה חדשה של כונני SSD שמטרתה ליישר קו מבחינת מהירות ביצועים עם הכוננים היותר מהירים בשוק כדוגמתם של ה- evo מבית סמסונג, וגם לתת מחיר שובר שוק על מנת לקטוף נתח שוק מעוגת המכירות הכוללת. הסדרה החדשה מכונה MX500 והיא מגיע בנפחים מגוונים, שהיעילים שבהם הם 250GB, 500GB, 1TB - כאשר המוצר מגיע עם 5 שנות אחריות. כונן מסדרה זו שנמצא מבחינת תמחור ב- sweet sport הוא כונן החצי טרה החדש = 500GB שניתן להזמינו במחיר מעולה ישירות מאמזון בלינק הבא: https://www.amazon.com/Crucial-MX500-500GB-NAND-Internal/dp/B0784SLQM6/ref=sr_1_3?ie=U…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, לפני שבוע,קניתי כונן SSD חדש לחלוטין,מדגם:INTEL SSD 520 SERIES SSDSC2CW180A310 180GB.כפי,שבוודאי הבנתם,אני חדש בנושא זה.לפעמים הכונן משמיע קולות של סירקולציה - 1.האם זה תקין ונורמאלי לחלוטין+2.האם הSSD לא אמור להיות שקט לחלוטין כל הזמן?! תודה רבה מאוד מראש .
-
- 4 תגובות
- 835 צפיות
-
-
שבוע טוב קניתי מאמזון כונן OCZ Storage Solutions Trion 150 Series 480GB 2.5" 7mm SATA III Internal Solid State Drive TRN150-25SAT3-480G וחיברתי אותו בשבוע שעבר. בהגדרות ביוס שניתי את הכונן ל ahci ואחרי זה התקנתי עליו ווינדוס 10 נקי. עכשיו כל פעולה הכי פשוטה שאני מנסה לעשות המחשב נתקע לדקה או שתיים ואז חוזר לעבוד.. חשוב לציין שיש לי עוד כונן HDD שהיה על המחשב לפני ועכשיו הוא משמש ככונן אחסון יכול להיות שלא הגדרתי משהו נכון בביוס? (אני מצרף תמונות אם צריך עוד משהו תגידו מה ואעלה) או שהכונן תקול? תודה רבה רבה לעוזרים.
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן. קניתי SSD חדש OCZ vertex3 240GB תוך יום התקלקל. הביוס לא מזהה אותו יותר וחיפוש קצר בגוגל מראה שלהרבה SSD מבוססי סאנדפורס יש את הבעיה הזאת. אני מחפש המלצה דחופה ל-SSD בסביבות אותו נפח אבל אמין יותר מהבקר של סאנדפורס ומהיר כמו ה-OCZ. תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום , קניתי כונן חדש SILICON POWER V60,60GB עבור מחשב מדיה סנטר . הכונן חובר ליציאת SATA3 בלוח אם (ASROCK H77M-ITXׂ) , הלוח מעודכן לביוס האחרון ו AHCI מופעל. הותקנה מערכת הפעלה נקייה עם כל הדריברים העדכניים ו TRIM עובד בווינדוס הורגשה איטיות במערכת הפעלה לא מה שמצפים מכונן חדש אז ביצעתי בדיקה עם as-ssd ואלו התוצאות שהתקבלו: ד"א הכונן מעודכן בFIRMWARE האחרון. האם יש עוד בדיקה שאפשר לעשות ?
-
- 0 תגובות
- 902 צפיות
-
-
היי אני מחפש כונן SSD חיצוני בגודל של 250\500 גיגה ובסביבות 300-350 שקל ורציתי לדעת אם יש איזה כונן שמישהו פה בפורם ממליץ עליו, כרגע ההתלבטות שלי היא איזו חברה הכי עדיפה מבחינת אמינות (או שזה לא כזה דרמטי?)
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, קיבלתי מחשב נייח מסוג Hp compaq 8200 elite ultra slim desktop מחברה שמסרה מחשבים ישנים שלה. לפני המסירה, הם הסירו את ההארד דיסק בגלל סודיות של הזיכרון שהיה שם. ז"א המחשב כרגע ללא הארד דיסק. השאלה שלי האם אני חייב להתקין הארד דיסק פנימי, או שניתן להשתמש בחיצוני שאחבר באופן קבוע באמצעות כבל. תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 672 צפיות
- 1 follower
-
-
בדקנו את הכונן החיצוני של Western Digital המיועד ספציפית עבור חובבי המשחקים - בכדי להבין כיצד הוא מתפקד בהשוואה לכוננים חיצוניים "פשוטים" ולכוננים פנימייםלכתבה
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
- 3 followers
-
-
יש לי כונן SSD שהכנסתי במעטפת לכונן, ויש לי כונן HDD חיצוני רגיל. כאשר אני מעתיק לכונן HDD חיצוני שמחובר USB3 הוא מעתיק ב 105MB/s (מהמחשב לכונן) כאשר אני מעתיק לכונן SSD חיצוני שמחובר USB3 הוא מעתיק ב 70MB/s. (מהמחשב לכונן) בדקתי את הכונן SSD בתוכנה AS SSD והוא מראה מהירויות של 150MB/s כתיבה ו 170MB/s קריאה, אז למה זה לא מעתיק במהירות כזאת? לשם הבהרה, הכונן שממנו אני מעתיק הוא כונן SSD (שנמצא במחשב) של 550MB/s קריאה\כתיבה אז לא זה מה שמאט .. אשמח לעזרה
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם ראיתי פה המון המון המון כתבות\אשכולות על ssd זולים אני לא יודע איפה לחפש כי יש כל כך הרבה כתבות ואשכולות, אם תאכלו להגיד לי איפה ניתן להשיג בחו"ל ssd של חצי טרה הכי זול שיש ואם יש טרה ממש ממש משתלם וזול אז אולי טרה תודה מראש.
-
- 8 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-