אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,914 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש לי דסיק קשיח בן קצת יותר מ3 שנים מסוג WD2500KS. הדיסק ככל הנראה תקול וזאת לאחר ש: 1. הוא היה הדיסק הראשי שלי והופרד לשתיי מחיצות C וD, כאשר על C יושב הXP. לפני שבועיים, כשאתחלתי את המחשב, מחיצה D נעלמה כאילו לא הייתה. 2. קניתי השבוע מחשב חדש ואני מקווה לשלוף את המידע מתוך הדיסק הישן. יש לי כרגע דיסק ראשי חדש מסוג RAPTOR. כדיסק משני במחשב החדש, שתיי המחיצות של הדיסק הישן אינן מזוהות בכלל. הדיסק כחומרה מזוהה בDEVICE MANAGER - המחיצות לא. אני מנסה לקרוא מידע כRAW DATA מהדיסק הישן בעזרת תוכנה בשם STELLAR PHOENIX, אבל נדמה לי שזה גם לא מצליח - לאחר יום וחצי נראה שנבדקו בערך כ67 מליון סקטורים מתוך 488 מליון ובנתיים התוכנה לא מציגה לי שום מידע ואם זאת אני לא מקבל שום חי…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הי! אחלה פורום עם המון מידע הזמנתי כונן קשיח WD6400AAKS Western Digital והתקשו ואמרו לי שאין במלאי וגם ליבואן אין... איזה HD שווה לקחת במקום, בטווח מחירים הזה?(הHD עלה 359 כולל משלוח) תודה
-
- 7 תגובות
- 800 צפיות
-
-
אחרי התלאות עם ההרד דיסק החיצוני של סיגאט (חזר לפעולה היום) והחלפתו ב WD . מבקש המלצתכם למארז חיצוני ל הרד דיסק SATA (אליו יכנס ה סיגייט לאחר כבוד .... :'( ) . האים יש דגם מומלץ על ידיד הפורום המכובד ? כיום אני משתמש במארז חיצוני של CLOOLER MASTER עבוד דיסק אחר. האים יש משהוא טוב יותר ? מומלץ יותר ? (חשוב לי מאוד "השקט" ). תודה מראש, דרור.
-
- 5 תגובות
- 803 צפיות
-
-
שלום, קיבלתי אתמול SAMSUNG F1 1TB, חיברתי אותו למחשב, ראיתי שהוא מזוהה בביוס אבל משום רשום לי שם שהנפח שלו הוא 33MB. אם אני בודק את הנפח שלו דרך ה XP בניהול דיסקים אני רואה שרשום שם שהוא 7.87GB. משהו יודע איך לסדר את זה כך שכל הנפח של ההארד דיסק יזוהה?? עריכה: ניסיתי לעשות המרה לדיסק דינאמי אבל רשום שההארד דיסק במצב "מאתחל" כבר הרבה זמן ולא קורה שום דבר...
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קניתי היום DOK מיקרו קרוזר של סאנדיסק 4 גיגה ואני רוצה להעיף את הU3 ולאחד את המחיצות שלו. זה אפשרי עם הכלים הרגילים (partition magic ודומיו) או שאני צריך תוכנה מיוחדת?
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני משתגע ולא מבין ממה נובעת הבעיה הזו... אני משתמש בתוכנת צריבה - CDBurnerXP, אבל גם בNERO הייתה לי בעיה דומה (לא אוהב לעבוד עם NERO)... זה לא משנה אם אני מנסה לצרוב DVD או CD אני מקבל את ההודעה הבאה: Device error:(336130) Could not write to disk (LBA:246496 Length: 32). Invalid Address For Write. - 0x052102 זה קורה לפעמים ולפעמים לא ובזמן האחרון זה קורה לי מלא, עכשיו הצלחתי לצרוב בסדר אחרי שעשיתי איתחול מחדש למחשב אבל בצריבה השנייה שוב קיבלתי את ההודעה הזו. הצורב הוא צורב חדש ויש לי אותו אולי חודש. הדיסקים הם של TEAC חדשים ואיכותיים, אני משתמש בדגם הזה כבר מלא זמן ואף פעם לא היו לי בעיות. יש לציין שזה קרה לי גם עם דיסקים מפירמות אחרות... אני לא מצליח להבין ממה …
-
- 7 תגובות
- 929 צפיות
-
-
אני צריך כונן ATA\IDE. מה עלי לדעת בקניה? ומה דעתכם על הכונן הזה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=996&CatCode=399 ? אגב, יש חשיבות לכך שזה OEM? חיפשתי תשובות בנעוצים אבל לא מצאתי, אני חושב שאתם צריכים להוסיף כל מיני מדריכי קניה. תודה רבה!
-
- 5 תגובות
- 742 צפיות
-
-
שלום, אני מתעסק בעיבוד תמונה וכרגע חזק בעניין של בניית פנורמות גדולות (5 גיגה פיקסל לתמונה, הנה כמה שייצרתי, צריך סילברלייט מותקן) התוכנות שמייצרות כאלה תמונות מושפעות מאוד ממהירות הכתיבה והנפח איחסון הוא רב. אני מעוניין לבנות מערך RAID על מחשב עצמאי שיהיה מהיר ובעל יכולת "התאוששות" מכשלים בכוננים ושיכיל לפחות ארבע כונני טרה (כרגע לא משנה איזה פירמה). אני חושב לחבר אותו בחיבור המהיר ביותר שאפשר למחשב אחד אחר (במגבלות התקציב כנראה SATA) וששאר המחשבים ברשת יתחברו אליו ברשת גיגה. שאלות: האם חיבור ישיר של המחשב הנ"ל עם המחשב המריץ את התוכנה בעזרת SATA ישתווה במהירות למערך פנימי? בהנחה שאני מוכן ללמוד האם אתם מכירים הפצה לינוקסית ידידותית שתעזור לי, או שמה כדי להישאר בוונדוס, …
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אם אני קונה דיסק קשיח מסוג IDE שזה( לא יקרה ) רק לדעת ... איך אני מחבר את הדיסק קשיח ? איך אני מכון את קשיח זאת אומרת שאיפה אני שם את הגומפר כשיש לי דיסק קשיח S-ATA אבל אני רוצה עוד אחד מסוג ה IDE ויש לי CD-ROM ? אז אני מחבר ליד ה ?CD-ROM נכון ? ושם את הגומפר שיהיה ב SLAVE וה CD-ROM MASTER או שלהפך ....ה CDROM SLAVE עם הגומפר וה IDE HARD DISK ל MASTER עם הגומפר .. ואם אני קונה SATA הארד דיסק אז יהיה לי שתי SATA צריך לגמפר אחד ל MASTER GO עם הגימפור וגם השני ל SLAVE עם הגמפר ? או שלא צריך בכלל ? אם צריך אז איפה ואיזה מהם ? בקיצור ... אם יש לי SATA הארד דיסק השני אני אביא אותו SATA אבל כדי שיעבוד צריך לשים אותו על SLAVE כדי שהוינדוס יעלה או שלא צריך...לא צריך לגמפר ....
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני משתמש בתוכנת הזו, גירסת: SpeedFan 4.31 בבדיקת איכות/מצב הדיסקים הקשיחים שלי, אני מקבל,בכול דיסק, הערה,שאני לא מבין: מצורפים כאן הלינקים לתוצאות: ---- כאן הערה אזהרה שקשורה לבעיה ב- Power On Hours Count (על HD זה מותקנת מערכת ההפעלה שלי). Attribute Current Raw Overall ----------------------------------------------------- Raw Read Error Rate 200 0 Very good Spin Up Time 208 4591 Good Start/Stop Count 99 1037 Normal Reallocated Sector Count 200 0 Very good Seek Error Rate 200 0 Very good Power On Hours Count 64 26799 Watch limits (Warning: Power On Hours Count is below the average 82-100). Spin Retry Count 100 0 Very good Calibration Retry Count 100…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את ה640 שלהם, האם צפויה הורדת מחירים בקרוב עקב הגעת הדגמים החדשים?
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הבנתי שצריך או לוח שמאפשר את זה או לקנות בקר בנפרד hgigabyte_ma_790gp-ds4h זה הלוח אם שלי ... הוא תומך ? ו מה ההבדל בין בקרי RAID למינהם ...הבנתי שיש כמה סוגים 1 0 ? עוד ? באיזה RAID הלוח שלי תומך במידה וכן ואיך בדיוק אני עושה את זה ? פשוט שם עוד הארד דיסק?
-
- 3 תגובות
- 743 צפיות
-
-
שלום לכולם. השתמשתי בפקודה convert K:fs/ntfs כדי להמיר את הDOK החדש שקניתי (SanDisk Cruzer 16GB) מFAT32 ל-NTFS. עשיתי זאת כדי שאוכל לאחסן קבצים גדולים מ-4GB ובנוסף מכיוון שקראתי שבפורמט זה מהירות הקריאה וההעברה גדולה ב70% מהפורמט הקודם, ובנוסף קיימת אפשרות ה-compress שמאפשרת דחיסת מידע ובכך מפנה יותר מקום על הכונן. משום מה, כאשר חבר שלי בעל אותו DOK בדיוק העביר קובץ בגודל 65MB, לקח לו משהו בסביבות ה10 שניות או פחות כדי לעבור. ואצלי לעומת זאת, אותו קובץ בדיוק עובר במהירות איטית בצורה משמעותית מאוד... ההבדל היחידי בין הDOK שלנו הוא הפורמט. שלו ב-FAT32 ושלי ב-NTFS איך זה ייתכן אם שלי אמור להיות מהיר ב70% יותר? (דבר אחד שניסיתי הוא לבטל את אפשרות ה-compress שהייתה מופעלת אצלי…
-
- 34 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
איך אני יכול להשתמש בכרטיס זיכרון של המצלמה לכונן קשיח(להעביר אליו מידע) דרך המצלמה?? תודה
-
- 3 תגובות
- 650 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך להוסיף למחשב כ-2TB לאיחסון שישמשו בעיקר לאיחסון של קבצים גדולים (וידאו בעיקר). בגלל שהמטרה היא רק איחסון ולא ממש עבודה אני חושב שכל מיני נתונים כמו מהירות וזמני גישה לא רלוונטיים לי כל כך (אני צודק ?) לכן, מה שחשוב לי (על-פי סדר חשיבות) זה: אמינות, מחיר (יחס שקל\ג'יגה) ושיהיה שקט במידת האפשר. אשמח לקבל המלצות. תודה רבה
-
- 8 תגובות
- 770 צפיות
-
-
בעיקרון אין לי מסגרת תקציב כי אני לא מבין ממש בחברות היצרניות של הבקרים האלו. אני הייתי מעוניין בבקר עם מעבד וזיכרון עצמאי אבל המחירים מרקיעי שחקים וזה ממש מקשה בבחירה. אני אשמח לתגובות ואתן כל מידע שידרש על מנת להגיע לבחירה טובה.
-
- 0 תגובות
- 736 צפיות
-
-
האם 12 ק"ב של סקטורים פגומים בהארד דיסק סיגייט 500 ג"ב בן חודשיים זאת תקלה שתכובד ע"י היבואן בהחלפה של חדש ? נראה לי שהבקרת איכות שלהם נעשית ע"י בני 12.... עוד שאלה קטנה: בזמן האחרון הוא התחיל "לחשוב" לי אפילו בBIOS... מעין רעשי קריאה קטנים כאלה, פחח פחח פחח, זה נורמלי ? על מה כבר הוא חושב בBIOS ?
-
- 6 תגובות
- 888 צפיות
-
-
איך אפשר להשקיט את הדיסק האים יש מגירה מיוחדת או ספוג נגד רעש
-
- 1 תגובה
- 675 צפיות
-
-
מצטער על הבורות אבל אני לא מבין בזה כלום וחבל לי סתם להוציא כסף על טכנאי. אפשר בבקשה לקבל ממישהו הסבר מפורט איך מחברים דיסק קשיח חדש למחשב? ז"א, לא איך מחברים, אלא איך מתקינים אותו וכל זה. אני רוצה גם ליצור שתי מחיצות. ממה שהבנתי אמורים גם לשנות משהו על הכונן עצמו, זה נכון? ועוד שאלה, יכולה להיות בעיה עם הספק אם אני אחבר עוד דיסק או שזה לא משנה כלום? תודה רבה מראש לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 655 צפיות
-
-
שלום לכל משתתפי פורום . מחוסר שטח איחסון הייתי רוצה להוסיף למחשב שלי קצת שטח מכיוון ואני עוסק במוזיקה וכמו כן בצילום שני הדברים זוללים מקום כרגע מותקנים אצלי שני הכוננים הבאים WD2500KS-00MJB0 WD5000AAKS-00A7B0 שניהם ב SATA ישנו עוד כונן DVD/RW שמחובר גם כן ב SATA בנוסף יש כונן נייד WD2500KS-00MJB0 שמסתובב עלי. הלוח אם הוא GA 965P -DS3 אני חשבתי לוותר על ה 250 שמותקן במחשב ולרכוש את ה T1 אשמח לכל יעוץ והכוונה בשדרוג והמלצות לבחירת כונן . תודה .
-
- 5 תגובות
- 731 צפיות
-
-
עליו יש מערכת הפעלה+בוט לוח אם של APOX משנת 1998
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
אני קניתי לא מזמן מחשב, ואני לא זוכר איזה כונן קשיח קניתי.. יש לי 500GB, ואני כמעט בטוח שזה WESTERN DIGITAL.. מישהו יכול לעזור לי לגלות מה יש לי?
-
- 4 תגובות
- 24.2k צפיות
-
-
אני רואה המון דגמים של כוננים קשיחים שנראים לי די אותו הדבר (אותו הנפח, אותו זכרון נדיף, אותו ממשק לחיבור למחשב ולפעמים אפילו אותה חברה), ולא יודע איך לזהות הבדלים ביניהם. אני מחפש כונן בנפח 500GB בתקציב של בסביבות ה-300 שקלים. האמינות חשובה לי (אני קונה כונן חדש כי הכונן הקודם שלי הפסיק להיות מפורמט באופן מוזר, ואני לא מצליח לפרמט אותו), אם בכלל ניתן להגיד על כונן שהוא אמין.
-
- 1 תגובה
- 620 צפיות
-
-
אהלן אנשים . ברשותי 2 הרדיסקים SEAGATE 1TB . אני רוצה לבצע מערך RAID 0 . הלוח אם שלי לא תומך ב RAID . לכן אני מחפש המלצה לבקר RAID שיעשה את העבודה במחיר של עד 150 שח . אגב, אם אחבר את שתי הכוננים ב RAID0 יהיה לי כונן אחד גדול של 2TB ?! תודה ושבוע טוב .
-
- 6 תגובות
- 767 צפיות
-
-
שלום יש לי שני כוננים במחשב C I D עכשיו אני משתמש רק ב C כי הוא הכי נוח לי וכרגע עומד להיגמר לי המקום בו וב D נשאר לי הרבה מקום כי אני לא מתשמש בו עכשיו השאלה שלי היא האם אפשר לשלב בין השניים שהמקום לא יתחלק בשניי כוננים אלא שנגיד כונן C יכלול את כול המקום האם אפשר לשלב בניהם? תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-