עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. הזמנתי מחשב חדש (עבודת עריכה ורינדורים -לא משחקים) מעבד I7 2600 כרטיס מסך GTX570 מתלבט האם לקחת למערכת ההפעלה ותוכנות SSD . במפרט המליצו על CRUCIAL SSD M4 128 האם נחוץ האם כדאי . חבר שמבין אמר לי שכדאי לוותר שיש מגבלה של אורך חיים בכתיבה ומחיקה אם הבנתי אותו נכון . מעבר לזה שאני רואה בפורומים על תקלות לא מעטות לבעלי SSD

• 7 תגובות
    • 769 צפיות
  2. חברה יש לי את הseagate הדגם של ה500GB אני לא מרוצה ממנו .. אני רוצה לקנות חדש חברה אחרת למה הHD הזה רק בעיות. מה אתם ממליצים ? samsung WD hitachi תודה לעוזרים.

• 43 תגובות
    • 5.4k צפיות
  3. הכירו את כונן ה-M.2 שמציע נפחים של עד חצי טרה-בייט באורך של פחות ממחצית מזה של רוב הדגמים המוכרים לנו לכתבה

4. Started by simonsix,

מותקנים לי שני כוננים(250GB) במחשב של WD אחד חיצוני ואחד פנימי -SATA יש לי עוד הארד דיסק(ATA) שהוסר מלפני חצי שנה של WD שמכיל בתוכו את מערכת ההפעלה הישנה . בפעם האחרונה שניסיתי להפעיל אותו הוא עשה לי בלאגן בווינדוס ונאלצתי לפרמט את המחשב. למישהו יש רעיון איך אני מצרף אותו בחזרה למחשב בלי שיהיו בעיות? אפשר ל"נקות" אותו בצורה אחרת ואז להרכיב במחשב? תודה לעונים

• 3 תגובות
    • 624 צפיות
  5. Started by amos2009,

יש לי מחשב נייד עם מערכת הפעלה VISTA. התקייה של התמונות עברה לשולחן עבודה ולאחר מכן בוצע מחיקה. התמונות לא נמצאות בסל מחזור כי התיקיה היתה מעל 50GB ונשאלה שאלה האם למחוק לצמיתות. ברגע שראיתי שהפעולה מבצעת מחיקה של כל התמונות שלא לצורך ביטלתי/עצרתי את המשך המחיקה. מה עלי לעשות בכדי להחזיר את מה שנמחק? לא בוצע שום פעולה במחשב מאותו רגע האם יש אפשרות להחזיר את כל התמונות שנמחקו? תודה

• 0 תגובות
    • 919 צפיות
  6. נסיון חדש נועד להנגיש את טכנולוגיית ה-3D Xpoint החדשנית לקהל הרחב, באמצעות סדרת 800p לכתבה

7. עכשיו זה רישמי כמעט כל יבואני הדיסקים בארץ לרבות מקסטור וסייגט ו WD החלו לישלוח אניפורמציה למשווקים על צימצום האחריות לדיסקים שימכרו אחרי ה 1 לאוקטובר !! " Hi , Please note that the attached file . As off October 1st , all WD drives will have 1 year warranty only , except the "JB " that will have 3 years . Also attached an article that explains a little bit more . Desktop HDD Warranties Dropping Why? In the recent 10 days, both Maxtor and Western Digital have announced that warranties for the vast majority of desktop HDDs will now be one-year versus three-years. Three-year warranties will still be in place for the Maxtor MaXLine and Western Digital "Drivezilla…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  8. שלום לכולם יש לי שני דיסקים פיזיים הראשון מכיל את C ו-D השני מכיל את E מהיום, בצורה מיקרית הוא מעלה מערכת אך אומר לי שכוננים D ו-E (שפיזית זה בכלל שני כוננים) לא מפורמטים (הודעת סייר) ושואל אותי אם אני רוצה לפרמט. 1) האם יתכן שזה וירוס? 2) אם לא מה קורה כאן? זה מחשב בן 3.5 (כוננים C D) ובן 1.5 לדיסק E תודה, יהודה ,תוספת חדשה: הרצתי כל הליילה (על הדיסק הראשון) את HDD Regenerator 1.51 והא לא מצא כלום .... אבל הוא מזכיר בפתיח כי הוא מדלג על SYSTEM והרי אם לא רואה את שני הדיסקים האחרים אז זה SYSTEM לא? האם יש תוכנות נוספות לניטור דטסקים? למה זה פעם כן פעם לא? וירוס? סוס? בלילה אריץ על הדיסק השני... תודה יהודה

• 0 תגובות
    • 543 צפיות
  9. לא ברור למה, אולי עידכון של חלונות, או התקנת תוכנה כלשהי...גם לא משנה כבר... אבל המערכת שלי הפסיקה לזהות חיבור של כל הDOK ....ניסיתי לפחות 3 מכל מני סוגים. מה עושים?

• 3 תגובות
    • 726 צפיות
  10. Started by shlomom,

שלום עבור מחשב חדש מבוסס core i5 2500K לאיזה מבין השניים יש עדיפות Sandisk SSD SDSSDH-120G-G25 120GB 280/270 ברכישת מחשב חדש! ב-807 ש"ח או Crucial SSD M4 Sata3 128GB CT0128M4SSD2 415/175 IOPS 40000 ב-981 ש"ח ההפרש פה משמעותי, השאלה אם הסאנדיסק מוכרים או שזה סיכון?

• 0 תגובות
    • 838 צפיות
  11. Started by dinraz,

קודם כל שלום לכולם.... אני מתלבט מאוד ואבקש את עזרתכם. החלטתי על קניית כונן גיבויי למחשב. כל החומר שלי נמדד במשהו של 25 GB חשבתי על כונן 2.5 של WD ואז התברר לי שאין בו גיבויי בלחיצת כפתור ולכן אני יכול לעשות את אותו גיבויי על אייפוד. מצאתי באנטרנט כונן של PHILPS 2.5 עם גיבוי בלחיצת כפתור. בהנחה ששניהם עולים אותו הדבר מה לדעתכם עדיף? http://www.westerndigital.com/en/products/products.asp?driveid=110&language=en כתובת של WD. http://www.olsale.co.il/olsale/Description.aspx?auction_id=8483194&type=2&product=1&=כתובת של PHILIPS/ אשמח לתשובה.........

• 0 תגובות
    • 465 צפיות
  12. איזה מהצורבים הללו הייתם לוקחים בהנחה שהמחיר הוא לא שיקול? LG H42LK LG H44LK LG H50NK LG H55NK SAMSUNG S182M PIONEER DVR-112DBK LITE-ON 20A1H

• 4 תגובות
    • 558 צפיות
  13. בהמשך לשרשור בקודם (בנושא: הארדיסק 3.5 חיצוני Maxtor VS W.D (נפח 500GB-1TB לגיבויים)) http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=368880.msg3184089#msg3184089 החלטתי ללכת על 500GB בכונן חיצוני מוכן. (השיקולים אין לי חיבור של SATA וזה לא הולך להשתנות בשנה הקרובה, 500GB מספיק לגיבויים שזה השימוש העיקרי, עם הפרש עוד שנה או שנה וחצי בטח אוכל לקנות משהו יותר מתקדם וכמובן המחיר הנמוך 300ש"ח של ה-MAXTOR) משום מה ה- MAXTOR שרציתי כבר לא נמכר (האזל המלאי תוך פחות משבוע?) לפחות לא במחיר של 300 ש"ח http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksptelaviv&uin=6539 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=687383 יש סיבה מיוחדת? (זה בכלל שהוא היא טוב וזול או בגלל שהורידו אותו ממכירה מסיבה …

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by AboveBeyond,

טוב אחרי תקופה שכבר אין לי מקום אחסון פנוי במחשב החלטתי לקנות דיסק קשיח חדש השאלה עכשיו היא האם לקנות פנימי או חיצוני הדיסק ישמש לאחסון - הרב שירים ותמונות, קצת סדרות וסרטים כרגע יש לי במחשב מע' הפעלה על SSD 2 דיסקים samsung f3 500GB שאחד משמש גיבוי של השני (ברור לי שזה לא גיבוי נכון אבל ככה זה ישאר) האם לקנות פנימי סיגייט 001 2TB ? או לקנות חיצוני my book essential (2TB אשמח לעצה ממכם תודה

15. ייתרונות וחסרונות ואם מישהו מציע משהו אחר אז שיפרט.. תודה מראש

• 5 תגובות
    • 703 צפיות
  16. Started by SubX,

חבר שלי רוצה לדעת איזה הרד דיסק יותר אמין / יותר טוב דגמים: IBM DLTA 30GB WD300J שני ההרד-דיסקים בנפח 30GB

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. שלום במסגרת אחריות שלחתי את הארדיסק שהתקלקל לי שהוא WD 160 GB 8MB קיבלתי הארדיסק Hitachi 160GB 8MB האם יש הבדל שווה להתעקש לקבל אחר או אותם דבר או אולי היטשי יותר טוב כי אם הארדיסק יתקלקל יש לי אחריות רק לעוד חודשיים בלבד ככה שאשמח לתשובות

• 8 תגובות
    • 804 צפיות
  18. Started by GNU,

אני אסביר: קניתי דיסק קשיח של 80GB 8MB של מקסטור, כרגע יש לי דיסק קשיח של 40GB 2MB של WD - שעליו מותקן ה windows XP. והתקנים נוספים שיש לי: CD ROM - מחובר לדיסק הקשיח הישן. צורב DVD - מחובר בנפרד ללוח. אני מעוניין לעשות שהדיסק החדש יהיה ה Master (עליו יותקן ה XP) והדיסק הישן יהיה ה slave. אני חשבתי לעשות ככה: לפרמט את הדיסק הישן. לחבר את הדיסק הקשיח החדש ראשון ואת הישן שני. להתקין את מערכת ההפעלה על החדש. ואת ה CD ROM לחבר ביחד עם הצורב DVD. זה יהיה בסדר ככה? ולא הבנתי כלכך את הקטע עם הג'ימפור, כלומר מה צריך לעשות כשמחברים? תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 956 צפיות
  19. Started by tendo,

שלום לכולם, לאחרונה התחדשתי במחשב נייד (Dell 5470) בגירסא עם ה SSD של 128GB. כרגע על המחשב הנייח שלי יש SSD של 250GB. אני רוצה להחליף בין שניהם כאשר על כל אחד מותקנות מערכת הפעלה+ תוכנות בלי לאבד את המידע. האם מישהו מכיר תוכנה שיכול לעשות זאת? או לחילופין דרך אחרת? אני רק אציין כי במחשב ישנה מחיצת שיחזור. תודה מראש לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. היי, שאלה שהיא קצת 2005, אבל בכל זאת... שאלה קצרה, תשובה קצרה: (אני מקווה) יש לי מחשב ישן שמשמש כ-HTPC עם כונן HDD רגיל וישן בנפח 250GB. הבאתי בשבילו כונן SSD חדש בנפח 120GB. הנפח שבשימוש בכונן הישן: כ-20GB בלבד. אין בעיה. אני רוצה לשכפל את הכונן הישן לכונן החדש, כולל מערכת ההפעלה וכו'. הפעם האחרונה שעשיתי שטויות כאלה היתה כשאנשים עדיין פחדו מבאג 2000, וזה היה עם PartitionMagic זכרונה לברכה. אני מניח שיש היום תוכניות קטנות פשוטות וחינמיות שיוכלו לעשות את עניין ההעתקה הזה בלחיצת עכבר אחת או שתיים... אבל בתקופתנו מה שאפשר למצוא בחיפוש בגוגל זה בעיקר spywares ו-bloatwares. אז.... המלצות ל-Utility קטנה חינמית ומומלצת שתוכל לעשות את זה? תודה

21. Started by hadarelk,

שלום, אני מתכנן לקנות את הLenovo T440P. המחשב מגיע עם 500GB HDD. אני רוצה לשדרג אותו לSSD. דיברתי עם החנות, קיימת אופציה לשדרוג ל256GB עם כונן של Sandisk, הוא לא ידע לתת לי דגם בטלפון באותו רגע. עלות השדרוג היא 800 ש"ח. (כוללת התקנה מחדש של מערכת הפעלה וכו') בהנחה שאביא כונן בעצמי המחיר עבור אותה עבודה הוא 400 ש"ח. אז ככה, האם עלות העבודה (400 ש"ח) באמת הגיונית? כשניסיתי לבדוק במעבדות של לנובו ביקשו שאביא את המחשב ויתנו הצעת מחיר. ומה לגבי הכוננים של Sandisk? למרות שאין דגם ספציפי, מה ידוע על האיכות הכללית שלהם? פשוט רוב ההמלצות שראיתי פה הן לסמסונג,Crucial ואינטל ואין כמעט שיחות הנוגעות לSandisk. החנות טוענת שמשתמשים בSandisk משום שזאת הבחירה של לנובו. הדר

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by BerkoLeeor,

ברשותי מחשב נייד Asus - n550jv cm248H מעבד I7 זכרון 8 גי'גה, כרטיס מסך geforce 750m 4GB, כונן קשיח 750GB 7200RPM. w Win8 אני מתלבט בין להוסיף כונן SSD 250GB במקום CDROM. ואת ה750GB קשיח להשאיר לאחסון בלבד. או להחליף את ה750GB קשיח ב500 SSD ולהשאיר את הCDROM לפי בירור שעשיתי האופציה הראשונה זולה בכ400-500 שקל. שאלות- האם 250GB יספיק לwin8 עם 2-3 תכנות (autocad, arcgis, photoshop) או שזה גבולי ? איזה אופציה עדיפה מבחינת חסכון בסלולה או שלא יהיה הבדל קריטי ? (סוללת 4 תאים) תודה

• 23 תגובות
    • 8.3k צפיות
  23. Started by gilazi,

שלום אני חדשה בפורום ולכן אם ההודעה שלי אינה בפורום הנכון- אנא תקנו אותי. יש לי מחשב HP הhard didk התקלקל ואני רוצה להחליף אותו. כשפתחתי את המארז גיליתי שההארד דיסק הנוכחי מחובר בSATA1 ( גם data וגם חשמל) יש רק יציאת IDE אחת ומחוברים אליה הצורב וכונן התקליטורים ( בכבל אחת , אחד אחרי השני) כל ה hard disks יש לי בבית הם עם חיבור IDE יש אפשרות להשתמש בהם איכשהוא באיזושהי דרך של חיבור הרכיבים? תודה גילה

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by ido2309,

היי,ברשותי HD חיצוני של WD. האם ניתן להחליף בו את ה-HD? איך? זה הדגם: http://www.meganet-pc.co.il/Product.aspx?ProductID=321 תודה.

• 0 תגובות
    • 723 צפיות
  25. Started by rotem_o,

שלום רב! לפני כמעט 3 שנים קניתי את הקשיח Western Digital Caviar Blue 500GB WD5000AAKS לפני כחודש ביצעתי בדיקה עם HDDTUNE והתגלו כמה כשלים. ניגשתי היום לחנות (אייבורי) ובלי שאלות מיותרות החליפו לי את הקשיח ל Western Digital Caviar Green 750GB WD7500AADS (הקשיח הגיע ללא אריזת פלסטיק אפילו וכנראה משומש), התלוננתי למוכר שזו גרסא ירוקה של 5400RPM שפחות תתאים למערכת הפעלה אבל הוא טען שהדיסק פועל ב7200RPM ,ובמידה ולא אהיה מרוצה יחליף לי אותו. לאחר בדיקה ברשת ראיתי שאכן הדיסק פועל במהירות 7200 אך יורד גם למהירות 5400 . האם כדאי להישאר עם הדיסק הנ"ל (לאחר שיעבור בדיקות כמובן) שיישמש גם למערכת הפעלה?? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים