אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,918 דיונים בפורום זה
-
יש לי לוח gigabyte GA-7VAX שמגיע עם chipset של VIA כמובן. יש לי דיסק של westren digital 80 GB 8 MB buffer שאמור לעבור ב ultra ATA 100. יש לי את הכבל ultra ata133 שהגיע עם הלוח. הדיסק מחובר כמאסטר לבד לבקר IDE 0 כשהתקנתי את הדריוורים של VIA נוספה לי תוכנה בשם IDE tool שמדווחת ואמורה לשלוט על בקרי ה IDE. windows 2000 הבעייה: על פי התוכנה הכונן עובד רק ב Ultra dma mode 4 ATA 66. אם אני משנה את ההגדרות ב IDEtool הוא מבקש אתחול ואז חוזר לאותה הגדרה... מעבר לכך חלון ה device manager מראה את הרכיבים הבאים תחת ide ATA/Atapi channel: Primary IDE channel Secondary IDE channel VIA BM ultra DMA channel VIA BM ultra DMA channel VIA Bus Master IDE controller ומדווח שה Primary IDE cha…
-
- 0 תגובות
- 801 צפיות
-
-
שלום אני לא יודע האם זה קשור לפה אבל אני מנסה בכל זאת האם מישהו מכיר את הNAS הזה של לנובו? זה NAS חדש בן 8 חודשיים אצלי px6-300d Lenovoemc אני מחפש ברות מישהו שיכול לעזור לי להגדיר אותו או לתת לי קצת מידע איך עושים את זה... יש פה מישהו שיכול לקשר אותי עם מישהו שמוכן לעשותאת זה אפילו תמורת תשלום ? תודה רבה וסופשבוע נפלא
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
במחשב אחר, בעת שימוש בתוכנת EaseUS Data Recovery Wizard, שלוקחת בדרך כלל כ-12 שעות לסריקה מלאה, שמתי לב שהסריקה לא כל כך מתקדמת, ואחרי 12 שעות הגעתי בקושי ל-5%. בדקתי הגדרות בלוח אם, ראית שבקר ה-SATA היה מוגדר AHCI שיניתי ל-IDE - ואז זה הסתדר והתוכנה פעלה בקצב הרגיל אני מבין ש-AHCI זה חדש יותר ונותן יותר אפשרויות. אבל איך זה שכל כך מאיט את עבודת הדיסקים, משהו כמו פי 20? (עם התוכנה שהשתמשתי) האם היה צריך להגדיר עוד משהו כדי לעבוד טוב ב-AHCI? ומה עדיף בכלל בעבודה "רגילה", IDE או AHCI? (לוח אם: Gigabyte H55M-USB3) תודה
-
- 7 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לבצע בדיקות ביצועים ותקינות לכונן SSD חדש של SANDISK. אשמח לקבל מידע על תוכנות לביצוע וטבלאות השוואה. כמו כן , אשמח למידע על שיפור ביצועים \ לקבל לינקים למדריכים לשיפור ביצועים. ניסיתי לחפש בפורום ובמדריכים , לגבי שיפור ביצועים מצאתי כמה דברים כמו שינוי ל ahci mod שביצעתי . תודה!!
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, התקנתי את ה 640AAKS (תאריך יצור בינואר 09) וראיתי פה כל מיני הגדרות עם תוכנות וכאלה, שמשפר מהירות? איזה הגדרות לשים ואיך? ואם יש המלצות? לא להעביר אליו קבצים בימים הראשונים? יש לציין שהכל במחיצה אחת, והכונן ישמש רק לסרטי HD וסרטי DVD (יש לי כונן נפרד לXP ולמסמכים,תוכנות וכאלה...) הכונן חדש ואין עליו כלום עדיין, ועשיתי אותו NTFS. תודה.
-
- 1 תגובה
- 618 צפיות
-
-
הגדרת ברירת המחדל של WINDOWS 8 היא כיבוי של הדיסקים הקשיחים אחרי 20 דקות. רציתי לדעת אם הגדרה זו מומלצת ולא פוגעת בחיי הדיסק (SSD וכנ"ל לגבי HDD). תודה.
-
- 0 תגובות
- 839 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי במחשב שני הארדיסקים אך לא על שום מערך כלשהו, ז"א עובדים רגיל לחלוטין..... האם אני יכול להגדיר אותם כ jbod ללא פירמוט מיותר? אודה לכם אם תענו לי על שאלתי אוריה
-
- 0 תגובות
- 603 צפיות
-
-
יש לי 2 הרדיסקים. האחד חדש של 500 והשני ישן (מהמחשב הקודם) עם 160 החדש מחובר SATA השני מחובר IDE האם אני צריך להגדיר יחסי מאסטר סלייב? ואם כן איך אני עושה את זה? הרד דיסק חדש - wd5000aaks הישן - wd1600jb תודה
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
בקרוב אני אמור לקבל הרד-דיסק נוסף למחשב שלי ויהיו שני הרד-דיסקים עם חיבור SATA, השאלה שלי היא איך אני מגדיר מי מהם יהיה הMASTER ומי ה SALVE? והשאלה השניה: ההרד הנוכחי שלי עושה קצת בעיות (לפעמים נתקע כשמעלה ווינדוס), האם המצב שבתמונה (SCREEN SHOT של HD-TUNE) הוא סביר או שההרד-דיסק מת? Uploaded with ImageShack.us תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
חיפשתי בפורום אבל לא מצאתי דיון קודם, למרות שבטח היה פעם בנושא... יש לי SATA 200 גיגה ו-80 גיגה IDE רגיל. קיבלתי את המחשב עם OS על הסאטה ועשיתי גוסט ממנו ל-80 גיגה. ג'ימפרתיהו למאסטר, ה-DVD סלייב שלו, בביוס הגדרתי את העדיפות לדיסק IDE ולמרות שזה נראה כאילו שה-IDE הוא הראשי, עדיין המחשב עולה מה-OS שעל הסאטה. למה? יש הגדרה שפיספסתי בביוס? אני רוצה את ה-OS על ה-80 ואכסון ב-200. אגב, גם בניהול ה-IDE מופיע כדיסק 0 אבל הסאטה מופיע מתחתיו עם הכיתוב: "(מערכת)".
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
היי לכולם. רכשתי כונן SSD תוצרת סמסונג, דגם 840 EVO בנפח 250GB. שיניתי בBIOS את הכונן הראשי ל SSD, ואני מנסה להגדיר אותו ככונן BOOT ראשי ולהתקין עליו WINDOWS, אבל מסיבה לא ברורה ווינדוס מסרב להיות מותקן על הכונן הזה ודורש ממני (ממש בתחילת ההתקנה) איזה שהוא דרייבר. אני מניח שאני נדרש לדרייבר הזה כיוון ומדובר בלוח אם יחסית ישן? ניסיתי לחפש בפורומים, באתר של סמסונג ובאתר של ג'יגהבייט - אבל אני לא מצליח למצוא דרייבר שקשור לכונן SSD. אשמח לסיוע כיצד לגרום לווינדוס להסכים להתקנה על הSSD. מצ"ב תמונה המציגה את המפרט הקיים אצלי היום. ד"א, הבנתי מחבר שכדאי באחד מכונני ה HDD ליצור מחיצה שתשמש כתיקייה TEMP, כך שהווינדוס לא יבצע שימוש מוגבר ברישום ומחיקה על גבי הSSD. אז יצרתי…
-
- 25 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום, קיבלתי את המחשב החדש. הלוח הוא gigabyte GA-7VAX שתומך ,על הנייר לפחות, ב UltraATA 133. התקנתי את הדרייברים של VIA שנקראים: VIA Bus master PCI IDE Utility. ניתן לקבל בתוכנה את ההגדרות הנוכחיות של הדיסקים ולשנות אותם. בקצור על ה IDE0 עם הכבל IDE שהגיע עם הלוח ותומך עד ultra ATA133 (הכבל והלוח) מחוברים: Westran Digital 80 GB, 8MB buffer 7200 ultra ATA 100 - ראשי. IBM Deckstar 45GB 7200 ultra ATA 100 - משני. התוכנה מדווחת שהראשי עובד על Ultra DMA mode 4 ATA66 ושהמשני עובד על Multiword DMA mode 2 יש אפשרות לעדכן את זה וניסיתי לבחור: Ultra DMA mode 5 ATA100 המחשב מבקש restart אבל אחר כך התוכנה לא מראה שיש שום שינוי בהגדרות של הדיסקים. למה??
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי את הלוח עם של ABIT P35 ICH9 והוא מזה לי את הכוננים כ UMDA5 למרות שבתוכנה HDTUNE רשום שם תומכים ב 6 אך אני מגדיר אותם שיעבדו יותר מהר מערכת הפעלה ויסטה 64 עידכנתי לדריברים האחרונים של הציפסט והUMDA לא עלה
-
- 0 תגובות
- 650 צפיות
-
-
קניתי הארד דיסק חיצוני (My Book Essential של WD בנפח 1TB) ועכשיו בכל פעם שאני מפעילה את המחשב כשהכונן מחובר הווינדוס (ויסטה) לא עולה - הוא נתקע בחלון ההתחלתי. רק אם אני מנתקת את ההארד דיסק ועושה ריסט המחשב עולה כרגיל, ואני מחברת אחרי זה את ההארד דיסק מחדש. אמרו לי שהבעיה היא שהמחשב ניגש קודם להארד דיסק החיצוני במקום לכונן סי שם נמצאת מערכת ההפעלה, אז איך אני יכולה להגדיר שאוטומטית המחשב יכנס לכונן סי לפני ההארד דיסק?
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רוצה לפרמט את המחשב ולהתקין את הווינדוס על דיסק קשיח אחר איך אני מגדיר בביוס שהדיסק קשיח שעליו יותקן הווינדוס יעלה ראשון עם הפעלת המערכת? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אנשים שלום... (זה Psycho 17 מהמחשב של BooG'iNda) קניתי מחשב חדש עם דיסק קשיח S-ATA 120GB של WD והוא אינו מוגדר. אני יודע שעם דיסק קשיח S-ATA מגיע דיסקט שאיתו מגדירים את הדיסק הקשיח. איני יודע לבצע זאת אשמח אם תכלו להסביר לי את השלבים כדי להגדיר את הדיסק הקשיח ??? בתודה מראש אלדד כהן (Psycho17) ;D
-
- 6 תגובות
- 897 צפיות
-
-
שלום לכולם. רציתי לשאול מה ההבדל בהגדרת דיסק קשיח SATA ב-BIOS: SATA MODE: Native ל- SATA MODE: RAID כי מוד NATIVE הוא WINDOWS מזהה בלי בעיה ו-RAID צריך דרייברים מיוחדים שבאים עם יצרן הלוח. בתודה
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום. קניתי היום הארד דיסק חדש, וחיברתי אותו למחשב שלי. הוא זוהה מייד בביוס, וגם הווינדוס לא הראה בעיה לזהות אותו (מצא דרייבר מתאים באופן אוטומטי), אבל הווינדוס לא נותן לי להשתמש בו (לא מראה לי שקיים דיסק נוסף). אם למישהו יש מושג, איך גורמים להארד דיסק הנוסף לעבוד, אודה על כל עזרה. רק פרט אחד שאני לא יודע אםן הוא קשור, יש לי כאמור שני הארד-דיסקים, שניהם SATA, ושניהם מוגדרים כמסטר (על Channel שונה)
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם קניתי הארדיסק חדש בנפח 3 טרה, חיברתי אותו למחשב כהארדיסק נוסף ולא הצלחתי להגדיר מחיצות כמו שצריך. ניסיתי להגדיר דרך הכלי של הוינדוס, זה נתן לי להגדיר מחיצה בנפח 2 טרה(2048 ג'יגה), מה שהשאיר לי 746 ג'יגה שלא הוגדרו ולא ניתן להגדיר כמחיצה נוספת. איך ניתן להגדיר מחדש את המחיצות כדי שיהיה כונן אחד בנפח של כל ההארדיסק, או לפחות להגדיר כונן נוסף בנפח 746 ג'יגה שנשארו לא מנוצלים
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום כולם, מכרתי את הדיסק הקשיח ומחר אקנה חדש WD 80gb 8mb buffer, אחרי שאני מחבר אותו למחשב איך אני אמור להגדיר אותו? מישהו בבקשה יכול לעזור לי?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש ברשותי כרטיס SAT2-MV8 אני רוצה להגדיר אותו על VMWARE ESXI4 אני רואה אותו בביוס מה המצרכים/צעדים שאני צריך לעשות כדי להגדיר אותו ולהתחיל להגדיר את השרת שלנו ?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אולי פעם אחת ולתמיד מישהו ילמד אותנו כי יש אנשים שלא יודעים עם אתה מקבל ארד דיסק חדש איך מתקינים אותו שלב אחריי שלב איך מגמפרים והופכים למאסטר או סלייב כי יש עוד אנשים שרוצים לדעת על זה! אז תודה מראש ותסבירו נורמאלי! ;D
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חברתי 2 דיסקים חדשים והגדרתי דרך ה BIOS את הRAID אבל אז הWINDOWS לא עלה לי ולאחר בדיקות מעמיקות באינטרנט, הבנתי שזו הטעות בעצם שהWINDOWS הותקן כאשר הCONTRALLER מוגדר לIDE אז, איך אני משנה את זה מבלי להתקין מחדש את ה WINDOWS? ומגדיר כמו שצריך RAID תודה
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם יש ברשותי 2 דיסקים של 1TB אחד של WD והשני סיגייט ואני רוצה שהמידע יכתב על שניהם ביחד לצורך גיבוי הבנתי שקוראים לזה RAID 1 לצערי מעולם לא עשיתי דבר כזה ואשמח לעזרתכם בנושא.
-
- 3 תגובות
- 874 צפיות
-