עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום, אשמח לקבל המלצה להארדיסק (ההגיון שלי אומר שפנימי - כי SATA יעבוד מהר יותר מ-USB). הוא צריך להיות 2TB ומהירות גבוהה (7200). המטרה היא לשמור שם את כל המדיה שיש לי הכוללת סרטים וסדרות באיכות 1080p, מוזיקה בפורמט FLAC ועוד, ומן הסתם להריץ אותם מפעם לפעם ושיעבוד בצורה הכי חלקה שניתן. תודה לעוזרים.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. יש לי מארז מפח אלומיניום מאוד דק.. ושהכונן חושב בעיקר בהדלקה שנטען הווינדוס אז שומעים את הרעש של הכונן(ההרדיסק לא מרעיש בצורה מוגזמת או משהו..ההרדיסק תקין ובן פחות משנה Barracuda 7200.12 פשוט בגגלל שהפח דק הוא מעביר ווירציות קצת ושומעים מאמרז שהוא חושב) עכשיו יש איזה תושבת שאפשר להלביש אותו בפנים שניני מבודד אקוסטית?(אני יודע שיש כאלו תושבות שיש בהם מאוורר כדי לדאוג לקירור אבל השאלה עם יש גם כאלו שגם מקררות וגם "משתיקות קצת תרעש שלו בלי לפגוע בחום שלו?? נ.ב: לא להציע לי להחליף מארז אני אוהב את המארז שלי :-* "Eagle viper"

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by the_lighting,

למה שיש לי שתי מחיצות באותו כונן קשיח לוקח הרבה זמן להעביר בניהם? אחרי הכול זה אותו הדיסק?

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. שלום לכולם אני רוצה לקנות DOK חדש ,שישמש בעיקר להעברת סרטים בגודל של 4GB +- . עכשיו השאלה שלי היא האם יש הבדל גדול ומשמעותי (של יותר מ-5 דקות למשל) בין הדוקים השונים? למשל אם רוצים להיות ספציפים יש את הדגם הזה : Patriot Xporter XT 8GB שאמרו לי שהוא מהיר מאוד לבין זה : SanDisk Cruzer 4GB ההבדלים בינהם יהיו משמעותיים מאוד או זניחים יחסית? המחיר של ה-XT כמעט כפול (ואני לא צריך יותר מ-4GB ) אגב הדוק יפורמט לגירסא של FAT32 כי הפלייסטיישן לא יכול לקרוא NTFS - זה ישפיע על המהירות באופן ניכר? תהיה מגבלה? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. שלום לכולם האם PLEXTOR שווה את מחירו? מה זה נותן לי בסוף? ??? ואם לא, מה כדאי לקנות (צורב)? תודה, יהודה

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. הכוונה הייתה יפה. הביצוע חלש. אפרט: 1. הבדיקות על הצורבים לא נעשו בגרסאות הפירמוואר העדכניות. לTEAC כבר יצא העדכון החמישי. גם אצל לייטאון הגרסא לא הייתה אחרונה ועד כמה שזכור לי גם לפלקסטור הייתה גרסא עדכנית יותר מזו שנבדקה. השוני בגרסאות העדכון היה יכול לשנות הרבה אילוא.. 2. הבדיקה הייתה כה דלה (!). בחייכם.. זמן/מהירות כתיבה זמן/מהירות קריאה זמן/מהירות כתיבה-מחדש ספרות ופיטצ'רים? על פי זה אני צריך להחליט על צורב? מי צריך לקרוא עם הצורב? לרוב הגדול (מאוד) של המשתמשים יש כונן cd-rom ככה שמהירות קריאה וקריאת תקליטורים שרוטים אינה מהווה שיקול. וגם בכתיבה. כמה ממכם מתעצבנים שהצורב שלכם צורב דיסק ב3:28 מבישות במקום 2:58? התקנה של צורב היא לא האתגר הקשה ביותר שפגש האדם במילניום…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by ZoBy,

קניתי צורב DVD דגם GSA-4163B של LG, אבל הוא בא בלי שום דבר. אין לי דיסק התקנה ואני לא מוצא שום דרך להתקין אותו מהאינטרנט או מהמחשב. כשאני מנסה להתקין דרך add hardware זה מבקש דיסק התקנה או קובץ התקנה. מישהו יכול לעזור לי להתקין?

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. הדיסק נרכש בחנות BUG בנתב"ג במחיר 85$ שם מלא:WDBAAA5000ABK WD PASSPORT Essential 500GB 2.5" external - Black גודל סטנדרטי, לא גדול מדי. באריזה דיסק וכבל. הדיסק תואם USB 2 ב-100% אני משתמש בו להעברת תכני מולטימדיה בין מחשב עם USB 3 למחשב עם USB 2 הדיסק עובד מהר מאוד, נותן תחושה של דיסק רגיל שמחובר למערכת. [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. שלום, אני אוסיף קצת רקע תקלה שיש לי קניתי לפני חודש SSD SAMSUNG 850 PRO בנפח 256 , בנוסף קניתי enclosure (מארז) לקונן של Nexstar שתומך ב USB3.1 יש לי במחשב לוח אם שתומך במחבר וגם הדייברים מותקנים ומעודכנים . אני הרכבתי את הכונן במארז שתומך ב SATA3 SSD ו HHD . למשך חודש הכל עבד פלאים עד שהיום שחיברתי למחשב מהמערכת לא זיהתתה אותו . בהתחלה התחלתי לבדוק חיבור USB3 אחר אך גם הוא לא עבד . שחיברתי לחיבור USB2 המערכת זיהתה אותו! בהתחלה חשבתי שמדובר בדייברים או usb ghosted devices . אבל הכל נראה תקין - החלטתי להחליף כבל מהרדיסק חיצוני אחר שגם עובד ב USB3 והוא התחיל לעבוד תקין! מה שלא מובן לי זה איך בדיוק הכבל עובד עם USB2 אבל לא עם USB3 !? ניסתי בכמה …

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by shmil_y,

קניתי את WD10EADS 1TB כתוספת ל HTPC שלי. כרגע יש לי את ה AAKS 500GB גם של WD. ההבדל ברעש הוא עצום בין ההארד-דיסקים. ה WD10EADS 1TB פשוט הארד-דיסק מרעיש! במיוחד לעומת ה AAKS שפשוט ולא שומעים אותו בכלל. ביקשתי להחליף את ההארד-דיסק בחנות והם הסכימו, למרות שהם טוענים שה-EADS אמור להיות מאוד שקט. השאלה שלי היא איזה HD יותר שקט מה-EADS ולפחות באותה רמה כמו ה AAKS וכמובן 1TB. האם הדגם של ה FALS שקט יותר, ואיך הוא גם בהשוואה לסמסונג 103UJ?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by X_Dror,

הי! סליחה על השאלה הקצת אידוטית אבל אני לא רוצה לעשות טעויות. יש לי חבר שיש לו לוח אם שיש בו רק כניסת ATA 133 אחת ואחת ל- Floppy. יש לו לוח אם די חידש של ASUS עם PCI-E. עכשיו יש לו הרדיסק אחד S-ATA עוד אחד ATA 133 ועוד 2 כוננים אופטים (DVD+CD-ROM). מכיוון שאי אפשר להוסיף את אחד הכוננים האופטים (אין עוד חריץ), חשבתי אולי על לקנות בקר PCI שאליו יוכל להתחבר הכונן האופטי. בדקתי וראיתי את זה - http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=1960 זה יתאים? זה טוב? אולי אתם מכירים מוצר טוב יותר ותוכלו להמליץ לי עליו. תודה!

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by spirit,

בנוסף יהיה בנחשב גם hd של 500 גיגה לתוכנות ורציתי לשאול משהמינימום המומלץ בשביל מערכת הפעלה

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  13. שלום לכם. המחשב הנייד שלי עשה את שלו והלך לעולמו. הוצאתי את הכונן דיסקים שלו במטרה להפוך אותו לכונן CD למחשב הנייח או לכונן CD נייד . אחרי הפריוק של הכונן ראיתי חיבור שאני לא מכיר.(כונן DVD צורב סטנדרטי של LG). השאלה שלי איזה כבל/מתאם אני צריך? תודה מראש לכם.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  14. Started by dolev16,

לפני זמן מה פתחתי פה דיון בקשר לגיבוי של קבצים , ושם נאמר לי שהדרך הבטוחה והטובה ביותר (חוץ מצריבה) היא לקנות דיסק קשיח שיישמש לגיבוי יום-יומי ,במקרה של קריסה של המחשב חלילה. עכשיו אני צריך מכם המלצה האם לקנות דיסק קשיח חיצוני או רגיל ואיזה. תודה.

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by SciFi7,

שלום, קניתי לאחרונה כרטיס SD למטרות מסויימות , ושחיברתי את הכרטיס SD יחד עם המתאם למחשב היה כתוב שלא ניתן לכתוב על הדיסק, כי הוא מוגן, גם לא ניתן לפרמט את הכרטיס, ניסתי עם 2 קוראי כרטיסים שונים, ובשניהם אותה תוצאה. האם יש צורך בלקנות חדש או שניתן לתקן את זה איכשהו? תודה רבה

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by GGuyZ,

האמת מעולם לא הזדקקתי לדי וי די עם שתי שכבות. אך הפעם אני צריך. האם יש משהו מיוחד בתהליך? או שאני פשוט מכניס לנרו בוחר DVD-9 וממשיך כרגיל? עוד שאלה היא - מה לגבי הרצת הדיסק במכשיר DVD? היום כולם מסוגלים לקרוא כאלה בלי בעייה נכון? ומה המחיר לדיסק?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by rtirti,

שלום, אני קונה מחשב חדש ורציתי להיעזר בכם, איזה כונן קשיח הכי טוב שיש ל-500 ג'יגה?? (אמור לעלות בערך 250-300) ואיזה צורב הכי טוב עד ל-150 ש"ח??

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by winner,

שלום חברים יש לי מחשב עם לוח אם Gigabte GA-H77-D3H שיש לו 2 פורטים של SATA 6GB ו-4 של SATA 3GB מותקנים בו כיום דיסק 500GB WD Black עבור מערכת ההפעלה,2 דיסקים 2TB WD Green עבור נתונים ב-RAID1 ו-DVD r/w הדיסק הלוגי של הנתונים כמעט מלא ואני רוצה להוסיף זוג דיסקים ב-RAID1 עבור מקום נוסף לנתונים. אני חושב על כונני 3TB WD Green שנותנים לדעתי איזון טוב בין מחיר לביצועים ואת המחיר הנמוך ביותר ל-TB נכון להיום בנוסף, אני רוצה להוסיף בקר SATA 6GB עבור ה-RAID החדש. על איזה בקר אתם ממליצים ? האם למישהו יש ניסיון בעבודה עם בקר כזה ? איך הביצועים והאמינות יחסית לבקר On-Board ? האם יש המלצה לדיסקים אחרים שיתנו יחס מחיר\נפח\ביצועים טוב יותר ? תודה למגיבים

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. שלום, קניתי הארדיסק WD 1.0TB Caviar Black, ההארדיסק כאמור בטכנולוגיה של sata 6gb/s. לוח האם שלי הינו לוח של אינטל מסוג DG41RQ אשר תומך ב-sata 3gb/s. ביצעתי התקנה של ווינדוס 7 על גבי ההארדיסק ההתקנה עובדת כמו שצריך עד השלב האחרון שבו מתבצע הבוט האחרון. שם אני מקבל מסך שחור עם סמן מהבהב בצד שמאל למעלה של המסך. המחשב עולה דרך הארדיסק sata 3gb/s ישן בצורה תקינה (עם ווינדוס אקס.פי). ניסיתי לבצע את הג'ימפור של פינים 5-6 (אשר אמור להגביל את ההארדיסק ל3gb/s ב-phy) אך גם זה לא עזר. ממה שהבנתי לא אמורה להיות בעיה של הרצת הארדיסק sata6gb/s על גבי לוח אם תומך sata3gb/s. אשמח אם תוכלו לסייע לי בפיתרון לבעיה. בתודה, אוהד.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  20. שלום, לאחרונה רכשתי מחשב חדש ושמעתי רעש מוזר מהמחשב שהטריד אותי. קצת קשה לתאר את זה, אבל מדובר במעין רעש עולה ויורד. אם הרעש היה קבוע, זה לא היה מעורר חשד בכלל (כי הרעש לא חזק עבורי). התוצאה היא מעין "פעימות" בהן הרעש החזק יותר הוא כל שניה בערך. בהתחלה זה היה נשמע לי כאילו יש מאוורר שמסתובב מהר / לאט לסירוגין, אבל משנה את דעתו אם להסתובב מהר / לאט כל הזמן (לדוגמה: מחליט להסתובב מהר, אחרי חצי שניה מחליט להסתובב לאט, אחרי עוד חצי שניה מסתובב מהר וכך הלאה). לאחר בדיקות של המאווררים שלא מצאו את הבעיה, דיברתי עם החנות בה קניתי את המחשב והציעו לי לנתק את ההארד-דיסקים ולראות אם הבעיה נפתרת. הם ניסו לכוון למצב שבו רעידות של ההארד-דיסק (כתוצאה מהסיבוב) גורמות לרעש. ניתקתי את ההארד…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by צביקה3,

יש עכשיו מבצע באמזון על כונני SSD, אני קניתי כונן SanDisk Ultra II 128GB שעולה בארץ 400 ש"ח במחיר של 280 ש"ח (כולל משלוח). בקשר לאחריות - ביררתי עם סאנדיסק ואפשר לממש את האחריות גם בישראל. לפי הביקורות הכונן הזה מתחרה ב-Samsung 840 EVO וב- Crucial MX100. מומלץ לכל מי שצריך SSD בהצלחה

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. איזה כדיי לקחת?

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. ???

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by mzlbat,

היי איך להקטין את הויברציות של ההרד דיסק ?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. ניתקלתי באינטרנט במספר אפשרויות להרכבה במערכת נייחת: 1. שני הארדיסקים רגילים: אחד למערכת הפעלה ותוכנות והשני למידע. 2. שני הארדיסקים כאשר העיקרי למערכת ההפעלה הוא ההארדיסק ההיברידי של סיגייט (500 ג'יגה): http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=762428 3. SSD+ כונן קשיח למידע. האם עד סכום של 550 ש"ח (מחירו של הכונן ההיברידי) עדיף להשקיע ב SSD קטן (64 ג'יגה) או להשקיע בכונן ההיברידי? ניתקלתי בהרבה דיונים על הכונן ההיברידי אבל רובם בני שנה ויותר, נכון להיום איזו קונפיגורציה עדיפה בתקציב לא גבוהה?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים