אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,918 דיונים בפורום זה
-
שלום יש לי את הארדיסק הנ"ל ובבדיקה שאני מריץ עכשיו ב HD TUNE אני מקבל מהירות של ממוצע 106 MB/SEC השאלה שלי היא אם המהירות הזאת היא תקינה או שהיא איטית מידי, יש לי לוח אם של ג'יגה בייט עם צ'יפסט G43 והוא תומך ב SATA2
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין בהמלצה לדיסק און קי להתקנת מערכות הפעלה. אני לא כל כך בקיא בתחום, האם יש דיסק און קי מהיר מהרגיל? כמובן אני הולך על גירסאת ה-8GB.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
בעשור האחרון השאלה עלתה שוב ושוב. בעקבות שיפור עצום בביצועי המעבדים והמעבר לריבוי ליבות (והמערכת בכלל) ומכיוון שגורם ההרדיסק כצוואר בקבוק הולך ומחמיר משנה לשנה. עולה השאלה, האם כתיבה וקריאה ל/מכונן מכווץ תחסוך זמן המתנה ?
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, יש לי 4 הארד דיסקים משני מחשבים קודמים שאני רוצה להעתיק מהם את התכולה, לכונן חדש של טרה בייט, באמצעות חיבור כבל USB עם חיבור IDE, דרך הלפטופ שיש לי. בתור התחלה ניסיתי לעשות זאת עם הארד דיסק מדגם caviar 36400 , אם אני לא טועה הוא יוצר בערך ב 1997, יש לו 5400 סיבובים, ונפח של 2.1 ג'יגה... ניסיתי לעשות את זה דרך ה UBUNTU (שהעלתי עם דיסק בוט) כדי שיהיה יותר מהיר, אחרי שחיכיתי איזה 5 דקות מרגע החיבור, ההארד דיסק אכן הופיע, והראה לי את הקבצים (די באיטיות, ועשה רעשים, אבל הראה), אבל כשניסיתי להעתיק כמה קבצים בודדים לניסיון, הוא לא הצליח להעתיק קבצים גדולים יותר מ 32K, ונתן לי הודעת שגיאה, אולי זה קשור לזה שהוא מפורמט בשיטה ישנה יותר? מה הפתרון אם ככה? אם דרך הויסטה לא תהיה…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב מזהה אותו הן בביוס והן בdevice manager אך אין לי אותו תחת my computer. למישהו יש מושג למה זה קורה? מצורפת תמונה להמחשה. [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי ברשותי טלוויזיה חדשה 46 אינצ' sony briava HD. הטלוויזיה מכילה יצאת USB ותומכת בפורמטים של AVCHD וכדומה. השאלה שלי היא איזה הרדיסק חיצוני כדאי לקנות שיאפשר להריץ סרטים ב FULLHD דרך הUSB של הטלוויזיה. אגב בדקתי גם סתם עם דיסקאונקי רגיל ואכן ניתן לנגן דרכה סרטים בHD, ככה שאולי עדיף בכלל לקנות איזה אחד כזה של 32 GB במקום הרדיסק? תדוה מראש
-
- 1 תגובה
- 894 צפיות
-
-
-
אני מעוניין לקנות הרד דיסק חדש ולא יודע מה הכי כדאי לקנות היום יש לי כרגע שני הרדיסקים אחד 500GB של WD מלפני שנתיים שלוש ואחד חדש יותר מלפני שנה של 1000GB : Samsung SpinPoint F3 HD103SJ 1 TB הWD יחסית איטי ורועש והסמסונג משמעותית מהיר ושקט ממנו. המחשב משמש הרבה למשחקים כבדים ולסרטי בלו-ריי (הורדות רבות מהאינטרנט של סרטים ברמה גבוהה זה הסיבה שתמיד חסר לי מקום) ולכן ביצועים ומהירות חשובים לי הבנתי שיש היום הרד דיסקים של 64MB , האם זה אלמנט רב משמעות לביצועים? התקציב לא מאד ברור, עדיף עד 500 שקל אבל אם צריך להוסיף בשביל קנייה סופר משתלמת אז אפשר לעלות הוא חייב להיות לפחות 1TB אבל אני פתוח להצעות מה כדאי לקנות? האם יש בעייתיות עם זה שיהיו לי כבר 3 הרד דיסקים (ספק כוח לא בעיה…
-
- 2 תגובות
- 883 צפיות
-
-
כן, אני יודע.. המחשב החדש היה אמור להיות אצלי כבר לפחות איזה שבוע. היו כמה עיכובים בדרך ועוד בסוף הפאשלה המעצבנת של הצ'יפסט… קודם התבאסתי מכל העניין, אח"כ קיבלתי עצבים, אחרי זה נרגעתי ועכשיו פשוט כבר לא איכפת לי. אז ככה שבינתיים המחשב תקוע ואני התקדמתי להתעסק עם דברים אחרים. לא יודע מה יהיה בסוף עם המחשב המעצבן שהצליח לגזול ממני כל-כך הרבה זמן וכוחות נפשיים עוד לפני שבכלל הזמנתי אותו. חשבתי פה על משהו… שאלה היפותטית.. נניח שבניתי לי מערך RAID0 משני כוננים.. ביום אחד יפה אני מגלה פתאום שהלוח אם נדפק. לאו דווקא משהו ששייך לבקר ה- SATA. בקיצור, אני צריך להחליף את הלוח.. שלחתי אותו וקיבלתי לוח זהה (חדש). איפה עומד ה-RAID בכל הסיפור הזה? אני מחבר את הכוננים בדיוק לאותו מקום וא…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מצטער על הבורות ... אבל לא פעם אחת שאני מסתובב בפורום ורואה אנשים שמדברים על RAID 0 או RAID 1 ודברים דומים ולא הצלחתי להבין מה זה, מה המטרות שלו ,איך זה פועל ולמה צריך את זה ... תודה ...
-
- 1 תגובה
- 924 צפיות
-
-
יש לי עכשיו דיסק קשיח של 300GB, אם אני קונה דיסק קשיח של 1TB, האם אני אוכל לחבר אותו בנוסף ל300GB כך שיהיה לי סה"כ 1.3TB במחשב? ומישהו יכול להמליץ לי על דיסק קשיח טוב של 1TB?
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חבר'ה, אני מתלבט בין שני הכוננים האלה. שמתי לב של-WD יש 64MB זיכרון מטמון ולSAMSUNG רק 32. כמה זה משנה? תודה!
-
- 1 תגובה
- 918 צפיות
-
-
יש לי 2 דיסקים של 1TB כל אחד ועוד דיסק של 2TB (במפרט) אני רוצה לעשות רייד 0 בין הדיסקים של ה1TB ושים את הדיסק השלישי של ה2TB בתור רייד 1 האם זה אפשרי? כי לפי מה שאני יודע ריידים עושים על דיסקים פיזים ולא על VOLUMES האם הדבר אפשרי ואם אני עושה רייד 0 חומרתי בין שני הדיסקים של ה1TB ואז מגדיר את הדיסק של ה2TB בתור MIRROR VOLUME ממנהל הדיסקים של הווינדוס זה יעבוד?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי הארד דיסק חיצוני מדגם WD ELEMENTS 1TB חיברתי אותו למחשב ובמקום לחבר אותו לכבל המקורי שלו (12V) חיברתי אותו בטעות לאחד של הנייד 20V.. היה רשרוש של חשמל, באותה שניה ניתקתי את זה מיד, היה מאוחר מדי וכבר יצא ריח של שרוף מההארד דיסק.. קניתי אותו לפני כחודש באייבורי, לא בעיה להגיד להם שהוא נשרף מעצמו ולקבל חדש - העניין הוא שיש עליו חצי מהחיים שלי ומאוד חשוב לי המידע הזה, הם יחליפו אותו שם בחדש ולא נראה לי שיהיה אכפת להם מהמידע.. אני כמעט בטוח שלא כל ההארד דיסק נשרף אלא רק איזה פיוז או אחד החלקים בשרשרת שמספקת חשמל וניתן לתקן את זה, מצד שני אם אני אפתח אותו (אין איזה בורג או משהו, זה לפתוח בכח) אני לא מאמין שהאחריות תהיה שווה משהו.. שחזור הארד דיסק נייד יכול להגיע למעל 100…
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי, פירמטתי את הדיסקאוןקי שלי ועכשיו הוא לא עובד על הדיוידי. - הוא עבד עליו לפני בלי בעיה. - פירמטתי את הדיסק דרך לינוקס (אבנטו 10.10). - הדיסק עובד כראוי גם בלינוקס וגם בווינדוס. למישהו יש רעיון?
-
- 2 תגובות
- 943 צפיות
-
-
אני קונה מחשב חדש ורציתי לדעת מה עדיף לקחת הארדיסק של 1TB או שניים של 500 ? מה יותר טוב מבחינת מהירות וכאלה ?
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בקצרה: הרבה מסכים כחולים, אחרי אבחון עם התוכנה WinDbg , אשמים : NTFS.SYS / ntoskrnle.exe. ובכלל, רוצה לבדוק את הכונן הנוכחי אם יש לו באמת סקטורים פגומים או לא ( כבר הרצתי חיפוש בגוגל מה המשמעות בעניין התהליכים) גיבתי הכל, הפעלתי את המערכת הפעלה בSAFE MODE בcommand PROMPT, כתבתי את הפקודה(chkdsk c: /f /r), עשיתי ריסט, הוא עשה את המסך השחור והריץ את הבדיקה - זה הסתיים לפני ששמתי לב, והפעיל מחדש את המערכת הפעלה. אני לא יודע אם יש שגיאות. איפה אפשר לבדוק את זה? ההרצה נשמרת באיזשהו cache על המערכת הפעלה, לא? מדובר בWIN 7 . אולי לא קשור כל כך לפורום. תודה
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן יש לי במערכת שני כוננים Caviar Blue 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II WD5000AAKS על אחד מותכנת מערכת ההפעלה והשני הוא כונן של איחסון כמו כן יש עוד כונן של MAXTOR 120 גיגה בחיבור IDE שהוא גם משמש כאיחסון , יש גם WD MY BOOK 500 גיגה שהוא מחובר בחיבור USB2 , אשמח לשמוע כיצד כדאיי לסדר את כל הכוננים, גם מבחינת ניצול מקום וגם מבחינת ביצועים/מהירות. יש לי עוד כונן נייד 2.5 של סיגייט שאיתו אני מעביר את כל הקבצים שעליהם אני עובד ואותו אני מגבה לכונן הנייד של WD. תודה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
ברשותי HD של סמסונג HD502HI,שלוש שנים עובד כמעת ברציפות טפו טפו טפו. חשבתי לרכוש HD103SJ,ולהריץ עליו מערכת הפעלה (7),ושהדיסק הנוכחי ישמש לאיחסון. הבנתי שכמה שהנפח יותר גדול,ככה יש מצב לפחות ביצועים. על מה כדאי להריץ מערכת הפעלה ,1TB HD103SJ או HD502HJ 500GB ? תודה
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כונן הDVD שלי הפסיק לקרוא דיסקים צרובים הוא קורא רק דיסקים מקוריים האם יש לזה פתרון הDVD הוא MATSHITA dvd-ram uj 850 ATA
-
- 0 תגובות
- 972 צפיות
-
-
שלום רב, לפני כשבוע וחצי קרה זה וקרה זה קיצור יש לי בעייה עם כמה הארד-דיסקים אבל די לצרה בשעתה אז נתחיל מהראשון: מדובר בהארד דיסק מאוווווווד ישן של Western Digital של 4 ג'יגה (שנת 1998, אז זה היה נפח מכובד) ואחרי משחק זה או אחר לא ניתן היה לקרוא ממנו. להגיד שהיה לי עליו הרבה יהיה שקר אבל באופן פרטני היו שני קבצי אקסל מאוד חשובים וחסרי תחליף. אחד השותפים שלי הצליח קצת לעבוד איתו, להוציא לי קובץ img של הכונן ואת הקבצים. הבעייה שעם אף אחד מהקבצים לא ניתן לעבוד. הוא עבד עם איזושהי תוכנה אבל כנראה שהיא לא יודעת להתמודד עם איחוי קבצי אופיס. עכשיו גם אני וגם הוא נכנסים לתקופת מבחנים ואני לא רוצה סתם להעיק עליו, הוא ישב מספיק זמן רק כדי להוציא לי את האימג' וברור לי שברגע שיש לי א…
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני זקוק לצורב DVD אמין, צורב שיצרוב כל מדייה במהירות המוצהרת שלה ללא בעיות/נפילות בזמן הצריבה. כרגע יש לי שני צורבים, הראשון הוא אסוס DRW-2014L1T והשני הוא תוצרת LG מדגם HD-DT-ST GH22NS50 כאשר רכשתי חבילת מדיות של "סילבר ליין" במהירות 16 (וגם מספר פעמים בעבר) קרתה לי תקלה מוזרה עם ה LG וקיבלתי הודעה של "Power calibration error" אך כאשר אני מנסה לצרוב את המדיה באסוס אז אני מצליח כך שאני מניח כי הבעייה אינה במדיה. כאשר רכשתי את האסוס לפני כשנה הוא עבד היטב ומהר אבל לאחר מספר חודשים הוא נהפך להיות מאוד איטי, לצרוב את המדיה באסוס במהירות של 16 לכאורה לוקחת לו 55 דקות (!) . כאשר רכשתי את הצורב לא הייתה בעייה זו ולאחר שהיא הופיעה אז כיבוי והדלקה מחדש פתרו את הבעייה אבל היום (…
-
- 1 תגובה
- 868 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות דיסק חיצוני בגודל 1T. לפי מה שקראתי בפורום הדיסק המומלץ הוא HX-DU010EC של סמסונג. הדיסק ישמש גם בחיבור USB ל DVD להקרנת סרטים וגם עבור המחשב הנייח שלי. בגדול 500G לכל שימוש. 1. האם DVD יכול לקרא NTFS או שצריך לפרמט למשהו אחר? 2. האם כדאי לחלק ל 2 מחיצות? 3. איך מחלקים למחיצות דיסק חיצוני? דבר נוסף, איך האמינות של ה 1.5T של סמסונג לעומת ה 1T? נראה שה 1T חסר בחנויות של KSP תודה
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אם XP הותקן ב IDE אין בעיה לעבור ל AHCI וחזרה ל IDE מתי שבא. אם XP הותקן ב AHCI אין אפשרות לשנות ל IDE זה לא עובד. חלונות עולה עם מסך כחול 0X7B מה לא ניסיתי - התקנת דריברים בכח ל IDE , שנויים ברגיסטרי, סקריפטים שמבטיחים אבל לא מקיימים, ומה לא. מישהו יודע איך וגם והצליח לשנות ?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי! יש לי מחשב ישן עם לוח: Gigabyte GA-8SDX Socket 478 SiS645 מקווה שהפרטים האלה מספיקים.. ממה שראיתי יש לו 2 חיבורים IDE לכוננים קשיחים - קודם כל האם אני צודק? עכשיו, כבר מחוברים 2 כוננים קשיחים (ATA) ואני מעוניין להוסיף עוד אחד - SATA. האם זה אפשרי? אם כן, איך? אשמח לקבל תשובה מפורטת מאחר ואינני בקיא בנושא זה. המון תודה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-