עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by Tomerb1,

יש לי כרגע את הארדיסק Seagate 1TB 32Mb ST31000340AS, עליו מאוכסן המון מידע, (כ22 ג'יגה פנוי בכל הארדיסק). בימים האחרונים הוא התחיל להשמיע רעשים של תיקתוקים, ולפעמים כאילו פתאום הוא מפסיק לעבוד, שיר ששמור עליו ומושמע ממנו פתאום קופץ לשניה ודברים בסגנון. מה לדעתכם הבעיה? אשמח לעזרה תודה

• 7 תגובות
    • 995 צפיות
  2. היי, לאחרונה יש משהו שממש מרגיז אותי, שאני מעביר קבצים גדולים (8GB ומעלה) לוקח להעביר לDOK הרבה מאוד זמן, במשך הזמן הזה לעיתים הדפדפנים (גם FF וגם IE) נתקעים בשלבים שונים והיכולת להשתמש במחשב מאוד מוגבלת. גם לאחר שהסתיימה העברה הקבצים לא מתנגנים על ה DOK, כאילו שמנסים לעשות buffer ויש כאלו שבכלל לא נפתחים. חייב לציין שה DOK הוא ג'נרי 128GB אבל זה קורא לי עם עוד סוגים למשל של sandisk. ה DOK היה מחובר לחיבורי USB שונים אבל גם מאחורי המחשב יש ללח האם עם אותה התוצאה.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by blof,

שלום, המחשב הישן שלי נפטר לצערי,שלפתי את ההארדיסק שלו מדגם wd800jd-00hka0, ויש עליו חומר רב וחמור שעלי לגבות במחשב החדש. איזה enclosure עלי לקנות שיתאים לו מבחינת החיבורים, הגודל, וכדומה, תודה.....

• 3 תגובות
    • 672 צפיות
  4. Started by lutsker,

שלום, קניתי מחשב חדש שאמור להגיע השבוע ואני מתלבט ברכישת SSD למערכת ההפעלה ולתוכנות. (90-60gb). א.האם הCrucial 64GB RealSSD C300 SATA III עדיף על הכוננים האחרים בגלל ממשק הSata 3? ב.ממה שקראתי בפורום ראיתי לא פעם תגובות שאומרות להמתין עם קניית הSSD כי ממש "עוד שניה" יוצא הדור החדש. האם יש כבר תאריך להשקה או שזה דיבורים באויר?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. שלום לכולם, 1. דיסק קשיח 2TB לקבצים.. יש את ה- SAMSUNG F4) HD204UI‎) המומלץ בפורום ב- 455 ש"ח. וראיתי את ה- WD-GREEN) WD20EARS) ב- 445 ש"ח. לא יודע אם גם ה- WD ב-5400RPM אבל ישלו באפר של 64MB שאולי זה משנה בנפחים כאלה.. ההפרש במחיר כמובן לא משנה.. 2. מה עם בעיית התאימות באמת? תהיה לי בעיה כלשהיא ב- Win7X64 על לוח P67? תודה לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 878 צפיות
  6. שלום. קניתי לא מזמן הארד דיסק של 640 גיגה של סמסונג וגיליתי שהוא לא מספיק לי.... אני רוצה לקנות כונן 3.5 2 טרה כי הבנתי שהם יותר אמינים מאשר ה2.5 . הייתי שמח להמלצה עם לינק אם אפשר לגביי כונן מומלץ . ולגביי השאלה האם יש דרך להעתיק 500 גיגה בצורה בטוחה מכונן 2.5 ל3.5 ? קרה לי פעם שהעתקתי סרטים והיה תיקעות ... תודה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by ksn1981,

שלום, אני קונה מחשב חדש ואני "חם" על SSD ! 1. מלבד המהירויות.. האם העבודה עם SSD תהיה זהה לזאת עם דיסק קשיח רגיל? א- FORMAT / PARTITION / DEFRAG / אחר.. אותו דבר? ב- אימג' (NORTON_GHOST) כרגיל? האם ניתן להעביר לו אימג' כזה שבמקור נעשה לדיסק קשיח? ג- האם קיימים כלים מיוחדים לעבודה עם SSD שאני אמור לדעת? (משבחים את הכלים של אינטל - לא שאני יודע במה מדובר). ד- נתקלתי במשפט כמו "ירידת ביצועים לאורך זמן".. מה זה ולמה לא נתקלתי בו עבור דיסקים קשיחים? ה- נתקלתי (הרבה) ב- "אמינות" ו- "תאימות".. (שוב משבחים את של אינטל).. תאימות? הם לא אמורים להיות אמינים יותר? זה כל כך שונה מחברה לאחרת? ו- האם קיימים פרמטרים אחרים שצריך לקחת בחשבון כשמדובר ב-SSD? …

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by DLS,

מה קורה אנשים? אז ככה, חבר רצה שאני אסדר לו את המחשב ששכב כמה שנים במחסן, לפי מה שהוא אמר ניסו להתקין עליו פעם ווינדוס 7 אבל זו הייתה שטות כי המחשב לא מספיק חזק בשביל להריץ את מערכת ההפעלה הזאת. זה ההארדיסק: אוקיי, הבאתי את המחשב אליי והדלקתי אותו, זאת ההודעה שקיבלתי: החלטתי לפרמט ולהתקין ווינדוס XP, הכנסתי את הדיסק והגעתי למצב הזה: אם הבנתי נכון, אין עליו בכלל חלוקה למחיצות? :s05: אז ניסיתי לפתוח מחיצה חדשה כמו שכתוב ללחוץ על כפתור C אבל אז הגעתי למצב הבא אובד עצות, ניתקתי את ההארדיסק וניסיתי לחבר אותו אצלי במחשב, הדלקתי את המחשב, קפץ החלון הקטן למטה שאומר שזוהתה חומרה חדשה הוא נפתח ואמר שהוא הותקן בהצלחה, הכל טוב ויפה.. נכנסתי למחשב שלי אבל הוא ל…

• 2 תגובות
    • 923 צפיות
  9. Started by tamir245,

שלום רב, היות שגוף הקירור של הGTX 470 חוסם לי כרגע 2 יציאות SATA על הלוח (לאחר שדרוג כ.מסך). אני מבקש המלצה לכרטיס PCIEX שיוכל לתת לי פתרון מהיר ומתאים לכך, אם אפשר לינק בבקשה, אין לי בעיה להזמין מEBAY/DX כל עוד מדובר במשהו בעל צ'יפ אמין ולא סתם זבל. תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 884 צפיות
  10. שלום, אשמח לקבל המלצה להארדיסק (ההגיון שלי אומר שפנימי - כי SATA יעבוד מהר יותר מ-USB). הוא צריך להיות 2TB ומהירות גבוהה (7200). המטרה היא לשמור שם את כל המדיה שיש לי הכוללת סרטים וסדרות באיכות 1080p, מוזיקה בפורמט FLAC ועוד, ומן הסתם להריץ אותם מפעם לפעם ושיעבוד בצורה הכי חלקה שניתן. תודה לעוזרים.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by HAPOELTA,

אהלן, אני מתכנן לקנות את HD103SJ של סמסונג ורציתי לברר כמה דברים: 1. הוא תומך בווינדוס XP? 2. הוא תומך בלוח אם GIGABYTE GA-945P-S3? אם מישהו רוצה לתת פה חוות דעת עליו זה גם יהיה מעולה.

• 3 תגובות
    • 782 צפיות
  12. היי, לצערי עוד הארדיסק של WD הלך לעולמו. (נראה לי שאני פשוט אפסיק לקנות כאלה) הבעיה היא שבקריאה/העתקה של קבצים הוא פשוט תוקע את התהליך שמנסה לפתוח את הקובץ. לפעמים הוא ממש תוקע את ה- Explorer של Windows וזה אפילו תוקע את ה- Logoff אם אני מנסה אותו וחייבים לעשות Reset עם הכפתור. ניסיתי לעשות Chkdsk דרך Windows 7 Repair אבל גם שם הוא נתקע. וגם ניסיתי להעביר את הקבצים שם דרך xcopy אבל אחרי כמה קבצים גם אז הוא נתקע. לפעמים אני מצליח להתקדם איתו קצת יותר, אבל זה משתנה. יש לי שם הרבה תמונות חשובות שהייתי רוצה לגבות, חוץ מזה לא ממש איכפת לי ממנו. אשמח אם מישהו יכול לתת לי איזה פיתרון. תודה!

• 8 תגובות
    • 2.3k צפיות
  13. שלום אני כבר הרבה זמן חושב על פתרון אחסון טוב ולא יקר, חשבתי לקנות כונן חיצוני 2 טרה.. אבל מה יקרה כשאני יצטרך עוד? אני לא רוצה להתקע עם כמה כוננים וכמה ספקי כוח בשבילם, לכן מצאתי את הפתרון הזה: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=7385 פה אני יכול לשים עכשיו כונן קשיח 2 טרה רגיל שיש לו 3 שנות אחריות לעומת 2 בכוננים חיצוניים שקונים וכשיגמר המקום אני יוסיף עוד כונן.. אפילו של יותר מ 2 טרה מה אתם אומרים על הרעיון ? נכון שאין פה יציאת רשת או Esata זה בגלל שלא כזה חשובה לי המהירות חיבור בהשוואה למחיר הגבוה של Enclosure עם היציאות הנ"ל,

• 4 תגובות
    • 741 צפיות
  14. Started by ksn1981,

שלום, LG דגם GH22NS40 SonyOptiarc דגם AD-7260S באותו מחיר.. איזה? ואם אפשר למה? תודה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 768 צפיות
  15. Started by composite,

שלום... ברשותי הארדיסק פנימי מסוג Samsung F1 1TB HD103UJ. עליו מותקנת מערכת ההפעלה, Win7 Ultimate 64, וגם מחיצה אחרת למידע חשוב וכו'. היום שמתי לב שההארדיסק עושה רעשים מוזרים של חריקות, כמו גיר על לוח (רק בצורה הרבה יותר חלשה ועדינה, כן?). זה קרה בזמן הורדה של קובץ גדול במהירות גבוהה. כמו כן עשיתי short test ב- Speedfan ובמהלך החלק הראשון של הבדיקה הכונן הרעיש בצורה חזקה וחריגה מאוד! למרות שתוצאות הבדיקה תקינות. מחר אני אריץ ES-Tool, אבל בינתיים - אפשר לקבל קצת מידע לגבי המצב? תודה מראש רועי

• 1 תגובה
    • 617 צפיות
  16. Started by Yossi1981,

היי , יש לי דיסק קשיח לוגי של 1GB (פיזית מדובר שני דיסקים קשיחים של 500GB מחוברים ב-RAID 0) , אחד הדברים הזכורים לי כאשר עשיתי RAID 0 זה שהייתי צריך לפרמט לגמרי את הדיסק הלוגי שנוצר לי כתוצאה מהחיבור. אני כעת מתכנן לקנות לוחם אם+מעבד חדש אך מעוניין לשמור על אותם הדיסקים הקשיחים בתצורה הזאת. השאלה שלי היא כזאת : כאשר אני מעביר שני דיסקים קשיחים שהיו בRAID 0 במחשב קודם ושם אותם שוב במחשב החדש בתצורת RAID 0 , האם בכל זאת אצטרך לפרמט שוב את הדיסק הלוגי ולאבד את כל המידע שיש עליהם . אני שואל את השאלה הזאת כי אני רוצה לדעת האם להשקיע מאמץ בגיבוי המידע. תודה על העזרה מראש.

• 3 תגובות
    • 978 צפיות
  17. Started by lutsker,

יש לי מערך 3 דיסקים של 1tb בriad 5 במידה ואני עובד בעיקר עם After effects ו3dsmax מה גודל ה stripe size המומלץ?

• 5 תגובות
    • 935 צפיות
  18. Started by Joli,

בכל פעם שאני מעביר קבצים דרך ה USB ההעתקה נתקעת באמצע ותוקעת את כל המחשב.. ניסיתי כמה סוגי קבצים בכמה סוגי יציאות (USB) וב 3 סוגי דיסקים און-קיי... אותה בעיה בכולם. יש למשהו פיתרון? תודה רבה נ.ב אני מקווה שזה הפורום המתאים לתרד, אם לא תעבירו לאיפה שמתאים.

• 1 תגובה
    • 801 צפיות
  19. Started by udist,

הנייד של חבר שלי מקפיץ הודעה כל כמה דק' בה כתוב: אבחון דיסק של Windows זיהה תקלת S.M.A.R.T. בדיסק TOSHIBA MK5065GSX (אמצעי אחסון C:\;D:\). ייתכן שיתרחש כשל בדיסק זה; גבה את המחשב כעת. ייתכן שכל הנתונים בדיסק הקשיח, כולל קבצים, מסמכים, תמונות, תוכניות והגדרות, יאבדו אם יתרחש כשל בדיסק הקשיח. כדי לקבוע אם יש לתקן או להחליף את הדיסק הקשיח, פנה אל יצרן המחשב. אם אינך יכול לבצע גיבוי (לדוגמה, אין לך תקליטורים או מדיית גיבוי אחרת), עליך לכבות את המחשב ולהפעיל אותו מחדש כאשר תהיה לך מדיית גיבוי זמינה. בינתיים, אל תשמור קבצים קריטיים בדיסק זה. דגם ההארד דיסק הוא TOSHIBA MK5065GSX 500GB עשיתי check disk שחזר בידיים ריקות ולא דיווח על בעיות. הנייד תחת אחריות. מה לעשות?

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. דיסק קשיח של 300 גיגה נבדק בעזרת תוכנת HDTINE ונמצאו BAD SECTOR -ים. הפעלתי את תוכנת HDD GENERTOR כל הלילה במטרה לתקן והיום בבוקר המצב נמצא על: שטח שנסרק - 7 % בלבד נמצאו 2915 סקטורים פגומים ותוקנו 18... אני לא מתמצא בתוכנה, האם זה אומר שהשאר יתוקנו בהמשך או שהשאר לא ניתנים לתיקון? זה הקצב הרגיל של הסריקה או שזה הרבה מעבר לזמן הרצוי? האם יש טעם להמשך הסריקה או שהדיסק פשוט פגום ולא ניתן לתיקון? תודה מראש TANGUSH

• 4 תגובות
    • 929 צפיות
  21. מה המצב חבר'ה ?.. טוב לפני חצי שנה בערך קניתי מחשב נייד חדש Toshiba L650-122 וכבר נהרס ההארד דיסק משום מה (יוצאים לי מסכים כחולים ולא זה לא בגלל הכרטיסי זכרון בדקתי אותם) ואני לא רוצה ללכת להחליף אותו תחת אחריות החבר'ה כי פעם שעברה שהלכתי לחברה שרטו לי את המסך ואני מעדיף לעשות את הכל לבד וגם לשלם על הארד דיסק חדש .. אשמח לקבל המלצה להארד דיסק חדש (לא רועש ושיחזיק מעמד לפחות כמה שנים בלי לההרס עם שימוש נכון כמובן) בנפח של 500GB לפחות עד 250 ש"ח בחנות של KSP בכרמיאל (קישור מהיר http://www.ksp.co.il/newmap/carmiel.html) תודה מראש, משה

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. Started by Tal-T,

אוקיי , אז יש לי הארד דיסק בנפח 320GB של סמסונג , ולמיטב ידיעתי 320GB אמור להיות 300GB בפועל. לפני הפירמוט היו לי שתי מחיצות: 280 ו-20 , דבילי , אני יודע . לא שיניתי שום דבר .. את הפירמוט ביצעתי בעצם בהתקנת WINDOWS 7 (היה לי לפני זה XP) , ותוך כדי ההתקנה כשהוא שואל איפה להתקין , הוא הראה לי את שתי המחיצות ובאפשרויות שם היה FORMAT , ועשיתי את זה לשתי המחיצות. עכשיו לאחר שהווינדוס הותקן , המחשב באמת פורמט , הWIN הותקן במחיצה של ה-280 (עכשיו אחרי שהWIN לקח מקום יש 270) ופשוט מאוד - המחיצה האחרת של ה-20GB נעלמה ! לא קיימת ! תראו: מה אני אמור לעשות? ואם זה דורש ממני להתקין מחדש את מערכת ההפעלה ולפרמט , מה סדר הפעולות שאמור להתבצע (בצורה כללית , אני לא מבקש מדריך פירמוט).

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. שלום אני רוצה לחבר ללוח הא- אסוס P5K PRO דיסק קשיח נוסף(את הישן שלי) יש חיבורי SATA פנויים האם אפשר לחבר אותו לכל אחד החיבורים הפנויים ? או שצריך לחיבור מסויים? בחוברת של לוח האם כתוב שחלק מהחיבורים הם ל MASTER וחלק אחר ל SLAVE יש הבדל? ערן

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by MoshikoY,

שלום לם, אני מחפש לרכוש 2 כונני SSD לצרכים הבאים יש לי מחשב נייד LENOVO T61 וחשבתי לשדרג אותו בכונן SSD מפנק אשמח לקבל/לשמוע את עצותיכם לגבי כונן טוב ואיכותי לנייד בנפח של 64-128 וכונן נוסף בנפח 32GB שאוכל לקחת איתי לכל מקום, עם חיבור USB כמובן (רצוי USB3-במידה וזה לא מקפיץ את החיר בצורה משמעותית) ובנוסף אשמח לקבל המלצה לרכישה של הכוננים בחו"ל כי המחירים בארץ פשוט מטורפים תודה, מושיקו

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  25. היי, רציתי לדעת אם עדיין חודשיים אחרי (העידכון האחרון של הסטיקי) הוא הארד דיסק הכי משתלם? בגדול אני צריך את הארד דיסק לצורכי איכסון של סדרות וסרטים. תודה מראש

• 9 תגובות
    • 3.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים