עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. כונן D, לא הכונן הראשי של מערכת ההפעלה, 500GB של WD דגם WD5000AAKS, בן 3.5 שנים (האחריות פגה לפני חצי שנה), החל לעשות בעיות, לעיתים מזוהה ע"י מערכת ההפעלה ועובד, לעיתים לא מזוהה כלל, ולעיתים מזוהה ופתאום לא. ניסיתי chkdsk ו chkdsk /f - לא עבד, הוצגה שגיאה לא ברורה, החלטתי לפרמט ניסיתי פורמט דרך ה GUI של Windows, וגם ב Safe Mode, בכל פעם הפירמוט החל, אך בשלב כלשהו, בערך לאחר 70%, הוא נכשל עם הודעה כללית לא ברורה, גם פירמוט מהיר לא עזר. ניסיתי format רגיל דרך Command Prompt, הפירמוט הסתיים כביכול, אבל הודיע שיש Bad Sectors (לא הרבה להבנתי) , שיתכן ולא הצליח לנקות (?) אותן (להבנתי אמורים להיות מסומנים), ולאחר מכן מודיע שה NTFS boot sector is unwriteable (הראשון והשני) ושהפיר…

• 6 תגובות
    • 921 צפיות
  2. אני מחפש גומיות להשתקת כונן קשיח. נראות ככה: לא מוצא בארץ, ולהזמין מחו"ל זה יקר מדי. מאיפה אפשר לקנות? בזמנו שאלתי חנויות מחשבים שונות, אבל לא היה למכירה, ונתנו לי קצת שאריות ממחשבים ישנים. עכשיו, אחרי שנה בערך, הגומיות האלה כבר יבשות ולא ממש עוזרות, ואני ממילא צריך חדשות ולא בא לי להחליף כל כמה חודשים גומיות משומשות... זה לא דחוף, אז לא אכפת לי להזמין גם מסין או הונג קונג ושיגיע לפה עוד חודשיים. מידות הגומיות שיש לי כרגע: קוטר חיצוני כללי 10ממ קוטר חיצוני ציר 8ממ קוטר פנימי 4ממ

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by צחי_אל,

שלום, קניתי את הכונן הזה: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=8219 וקיבלתי הוראות התקנה עבור מחשב נייד בלבד. הוא קטן מדי בשביל להכניס למחשב(גם בslot של ה2.5 אינץ'). איך אני אמור לחבר אותו? תודה לעונים

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. Started by דינגו,

לצורך: 1- גיבוי שוטף ואיחזור. 2- יצירת אימג'ים ופריסתם כולל העברה למחשב בעל חמרה אחרת. 3 - ניהול דיסקים ומחיצות ( מעורבים גם כונני SSD) 4 - התיחסות לקלות השימוש, ובמיוחד על מידת זלילת המשאבים של כל אחת. 5 - קלות ההסרה המלאה, כיבוי זמני והתקנה מחדש. אודה מראש לכל מי שיאיר את עייני וירחיב את דעתי.

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. Started by Black_Citadel,

אני מחפש פה כונן חיצוני 2.5 אינץ' כמה שיותר מינימליסטי/דק/קטן/נייד, בשביל התמונות והוידאו שאני מצלם פה. יש פה כל מיני חברות בPANTIP PLAZA, על חלקן לעולם לא שמעתי (IOMEGA למשל). רציתי לדעת עד כמה ההבדלים מהותיים בין שלל החברות ובכלל, איזה הכי מומלץ. המחיר לא משנה, כולם בסביבות ה320 שקל פה. תודה רבה רבה

6. שלום חברים, אני צריך לקנות HD פנימי ואני מתלבט בין 2-3 דגמים מבירור שעשיתי עליהם ברשת וצריך את עזרתכם. http://www.wdc.com/global/products/specs/?driveID=301&language=1 WD SATA 3.0GB/s 16MB 500GB הספק קריאה\כתיבה 8.77 Watts http://www.seagate.com/www/en-us/products/internal-storage/barracuda-7200-kit/ seagate Model ST3500641AS-RK SATA 3Gb/s 500 GB 16MB הספקים לא מצאתי(אשמח אם תעזרו למצוא, כנראה לא מפרסמים את זה בסייגייט...) http://www.morse-pc.com/Product.asp?productid=11192 WD WD5002AALX 500GB 32MB Read/Write10.70 Watts Read/Write10.70 Watts הספק קריאה\כתיבה 10.70 Watts 6 Gb/s ועוד שני דברים, 1. הלוח שלי תומך ב-Sata 3.0GH - לקנות sata 3.0 או sata 6.0gh ? יש בעיו…

• 0 תגובות
    • 663 צפיות
  7. Started by emule2,

אז ככה יש לי מחשב ישן בבית שאין לי חיבור לSATA עכשיו אני רוצה לחבר לו כונן SATA השאלה מה כדאי לי לעשות? 1) לקנות מתאם בין IDE לSATA 2) הבנתי שיש כרטיס PCI שגם מאפשר חיבור SATA חוץ מזה האם זה לא יאט לי את המהירות של הכונן אם אני אשתמש במתאם כזה?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. אהלן! אני מעוניין לרכוש דיסק קשיח חדש למטרת עריכת סרטים. לכן חשבתי על WD My Book Essential Edition 2000GB WDBACW0020HBK אשר כתוב שהוא תומך usb3. מישהו יודע איך הוא? המלצות בעד או נגד? תודה רבה!

• 9 תגובות
    • 2.5k צפיות
  9. Started by oz12,

שלום רב, לאחרונה אני מבין שאני חייב כונן חיצוני על מנת לאחסון הרבה סרטים וסדרות שנמצאים על המחשב. הייתי רוצה שתמליצו לי על כונן הדרישות: מהירות עברת הנתונים מהירה יחסית. כונן קטן ולא בעל שנאי חיצוני יחס מחיר מול ביצועים שווה פחות או יותר.

• 0 תגובות
    • 634 צפיות
  10. שלום, כל הדיסקים שלי הם 3.5 גדולים, רק אחד הכנסתי לתוך מארז חיצוני שיש לי-שכולל ספק,כבל חשמל,כבל USB והכל כבד ומגושם. אני מחפש הארד דיסק חיצוני, קטן מאוד, הכי חשוב אמין ! המטרה היא פריקה של חומרי וידאו FHD מכרטיסים, באתר הצילומים. זה אומר שאני יוכל לפרמט את הכרטיס, ולסמוך על ההארדיסק שהחומרים ישארו עליו עד שנגיע לעמדת עריכה. אני זקוק ל 2. גודל - 500GB נראה לי יספיק, אם יש 1T בהפרש קטן- מתקבל. שוב - חשוב אמינות, וגם שיהיה מהיר. מה ההבדל בין 2.5 ל 1.8 ? הקנייה דחופה להיום-מחר. תודה

• 16 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. Started by lior666,

שלום לכם. אני היום קיבלתי דיסק קשיח חדש - WD 2.0TB Sata II 64MB Caviar Green. ונתקלתי בבעיה בזיהוי שלו. 1.הביוס בהתחלה מזהה אותו. אבל, שאתה נכנס בBIOS לראות את הגודל של הכונן. הביוס לא מזהה תגודל, ותמידע אליו. 2.הוינדוס לא מזהה אותו בכלל. 3.לפעמיים אחרי הפעלה מחדש, הדיסק נעלם מהBIOS לגמרי! אז שאלות. 1. הבעיה יכולה להיות בדיסק עצמו? כי הוא מזוהה בBIOS אבל לא לגמרי. ואחר כך נעלם לגמרי מהBIOS. 2. הדיסק בהפעלה של המחשב משמיעה תקתוקים, וזה מגיעה מהדיסק החדש. זה סימן לבעיה נכון? ו3. הלוח אם במחשב זה Gigabyte P35-S3L, יש סיכוי שהלוח לא תומך ב2TB? הדיסק לא משמש כוינדוס, זה רק לגיבויים. בקיצור, האם הבעיה בדיסק הקשיח? או שיש איזה הגדרה בלוח אם שלי, לדיסקים קשיחים של 2…

• 6 תגובות
    • 811 צפיות
  12. שלום לכולם, להורים שלי יש משרד קטן של 3 מחשבים. אני מעוניין להתקין להם מערכת גיבוי אוטומטית למשרד. לצורך העניין חיברתי את המחשבים ברשת ביתית (לא היה כלום) וכן יצרתי להם חשבון בחברת אחבון online. כעת אני רוצה לחבר להם דיסק USB חיצוני. אני בעצם מחפש דיסק חיצוני בגודל 500GB אמין עם תוכנת גיבוי אוטומטית ופשוטה (ההורים שלי לא בדיוק טכנולוגים גדולים) שתגבה גם לדיסק וגם online. האופציה השנייה היא להתבסס על תוכנת cobian backup שאני לא ממש מכיר. למישהו יש המלצה לדיסק חיצוני מתאים? המלצה על תוכנה אחרת או על cobian? תודה מראש,

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. איך אפשר לדעת מה מהירות הSATA על הלוח או לפחות איזה גירסא ?

• 2 תגובות
    • 701 צפיות
  14. יש למישהו נסיון עם תוכנת RAMDRIVE כל שהיא ל WIN 7 64 BIT - ויכול להמליץ

• 0 תגובות
    • 628 צפיות
  15. אהלן, למי שלא ראה KSP פרסמו יופי של מבצע על הVertex 2 בפייסבוק - 890 ש"ח ל128GB. שזה בהחלט שווה, אך השאלה אם כדאי ללכת על כונן מהדור ה2 (עם SATA2) או אפילו להתפשר על הגודל וללכת על הM4 של Crucial שאני שומע עליו רק דברים טובים (אבל לא מצליח למצוא אותו בארץ בגרסאת ה128GB :-\ ).

• 1 תגובה
    • 768 צפיות
  16. Started by hackermeir,

יש ברשותי את המחשב הנייד הבא: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c01581672&tmp_task=prodinfoCategory&cc=il&dlc=he〈=he&lc=en&product=3819722 אני מעוניין לשדרג את הדיסק קשיח ל-500GB. השאלה היא האם המחשב הזה תומך ב-500? (הוא בא עם 320). במידה וכן איזה דיסק קשיח לקחת? אלה האפשרויות: http://www.skypc.co.il/pl_product~HTS725050A9A364~7~0.htm http://www.skypc.co.il/pl_product~ST9500420AS~7~0.htm http://www.skypc.co.il/pl_product~WD5000BEKT~7~0.htm יש הבדל בינהם? מה מומלץ יותר? תודה.

• 6 תגובות
    • 792 צפיות
  17. Started by NTK1,

הזמנתי כונן SSD מארצות הברית שאני צריך לקבל ביום שני ( חצי מחיר ממה שעולה בארץ ) בכל מקרה יש לי לפטופ עם כונן שמחולק לשני מחיצות, אחת ( D ) של בערך 15GB ויש בה את ההתקנה של ה-WINDOWS בשביל שחזור המערכת, וכל שאר המקום זה ב-C, איזה תוכנה הכי טובה לשכפול הכונן 1:1 של שני המחיצות בדיוק כמו שהם עכשיו ועוד שאלה שלא ממש ידעתי באיזה פורום לכתוב, יש לי תחנת עגינה עם 4 כוננים של 2TB שמחוברים ב-USB 3, אני רוצה לשים אותם רחוק מהמחשב ואני צריך כבל מאריך, אבל הבעיה שלא מצאתי כבל מאריך ל-USB 3 של יותר מ-3-5 מטר אם אני אחבר 2 כבלים של 5 מטר האם תהיה בעיה ? תודה

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by mzlbat,

היי יש לי הרד דיסק טרה וחצי שמלא חומר וסרטים , שאני מחבר אותו עכשיו המחשב לא מזהה אותו .......!!! זה לא משמיע רעש וגם לא נפל , אבל אני חושב שאני הוצאתי את הכבלים שלו בזמן שהמחשב היה עובד ....?!! מה עושים עכשיו , איך מסדרים ? איך מוודאים שזה מת ..? לפחות לדקה שאני יעשה סרין שוט לחומר שנמצא !!??

• 0 תגובות
    • 742 צפיות
  19. שלום לכולם, קניתי OCZ VERTEX 2 מ- RSM והתקלקל פעמיים. עכשיו הם אמרו לי שאני אצטרך לחכות שבועיים שיחליפו לי אותו מהיבואן ואני לא מוכן לזה.(המחשב היה יותר בתיקון מאשר בבית). אז הציעו לי להחליף את ה-VERTEX 2 ב- OCZ AGILITY 3 בתוספת של 40 שקל שווה? (או להחליף ל-M4 ללא תוספת). הוא אמר לי להתקשר אליו היום להודיע לו מה נסגר. אני רוצה לדעת האם אחת מהאופציות האלה שווה בכלל, כי אם לא אני אגיד לו שאני לא מוכן לזה ואני רוצה לבטל את הקניה של ה-SSD. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  20. היי, רציתי לשאול אם יש הבדל משמעותי בביצועים של SSD בין SATA II ל-SATA III?... ה-SSD שאני מתכנן לקנות Intel SSD 40GB 320 series והוא SATA II, כשעל הלוח שיש יהיה לי(Gigabyte GA-Z68X-UD3-B3) יש חיבור לשני SATA III וחשבתי לנצל עד הסוף את הביצועים. חיפשתי מלא כונני SSD עם קיבולת של 40GB וכולם או SATA או SATA II. מעבר ל-40GB זה יקר לי יותר מידי, אחרת אולי הייתי הולך על הכונן של Corsair 60GB... תודה לעונים!

• 50 תגובות
    • 9.7k צפיות
  21. יש לי כמה דיסקים קשיחים של WD בנפח 1T ( הסידרה הירוקה , שמיועדת לאחסון ) לגיבוי שאני מחבר אותום בהתאם לצורך לתחנת עגינה כדי להפעילם. אתמול כשהייתי מחובר דרך SATA כיביתי את התחנה והחלפתי דיסקים . הדיסק שהכנסתי משום מה התעקש להראות לי את הנתונים של הדיסק הקודם . היום בבוקר חיברתי את הדיסק בממשק USB ומשהו מוזר . אני רואה שהתפוסה הכולל שלו היא מעל 800GB למרות שבפועל אני מוצא כ 180G בלבד . הפעלתי את תוכנות תיקון השגיאות של מיקרוסופט והצלחתי למצוא חלק מהקבצים ( אלו חלק מה 164G ) . הבעיה עכשיו שאני לא יודע איך לגשת לשאר המידע , מצד אחד הוא כאילו שם , מצד שלי לא רואים אותו ( והאופציה של SHOW HIDDEN FILES מופעלת ) . תודה מראש לכל העוזרים .

• 1 תגובה
    • 894 צפיות
  22. שלום ! ברשותי מחשב פנטיום 4 לוח אם ASUS 45533-MX הארד דיסק WD (ישן) מערכת הפעלה XP. פתאום הדיק הקשיח החליט שהוא מלא. ניסיתי לפרמט, לא הלך(לא הצליח לקרוא מכונן הדיסקים). לשם ניסיון החלפתי הארד דיק, לא לפני שבדקתי שאינו מלא. אולם שוב גם כאן החליט המחשב שההארד דיק מלא, מוזר. מה עליי לעשות ? :s05:

• 3 תגובות
    • 847 צפיות
  23. Started by brighi,

בעיקרון הגודל לא כזה חשוב לי - אני צריך משהו בסביבות ה250. התקציב שלי הוא עד 300 ש"ח. ראיתי את זה בEBAY: http://cgi.ebay.com/Fujitsu-SaveSmart-2-5-External-HDD-500GB-USB3-0-/130543980464?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e65070fb0 מה שגורם לי ללכת עליו זה הUSB 3.0, אבל אני חושש מהחברה הלא מוכרת. אשמח לעזרתכם.

• 0 תגובות
    • 626 צפיות
  24. Started by Galos,

שלום לכולם, נפל המחשב וקיבל מכה, מאותו רגע הwindows xp לא עולה ולמעשה אני לא מצליח לראות שהוא טוען משהו מהכונן. ניסיתי לבצע mount בעזרת מערכת לינוקס (puppy distro) שהתקנתי ע"ג DOK, אך לצערי נכשל ולא הצליח לבצע mount. שמתי לב שישנם בו שני partitions אחד hda1 אותו אני מעונין לראות ולגבות את המידע ממנו, ועוד אחד hda2 שככל הנראה זה מידע של לנובו שומרת עליו. מה שמוזר מכל הסיפור זה שhda2 אני מצליח לעשות לו mount ומאידך hda1 נכשל ולא מבצע mounting. מאד אודה לכל מי שיסייע באיחזור המידע ע"מ שאוכל לגבות ולהציל המון עבודות ותמונות שלא עברו גיבוי. תודה מראש, גל נ.ב במידה ותזדקקו לכל פרט נוסף אל תהססו לשאול. נ.נ.ב ניסיתי שיטה שאומרים שהיא הצליחה לחלק מהאנשים והיא (כמה שהיא נ…

• 1 תגובה
    • 798 צפיות
  25. השאלה בכותרת.. האם יש NAS במחיר סביר לדיסקים 3.5" שיש לו חיבור GIGA LAN ובאמת מאפשר העברת נתונים במהירות הזו או לפחות קרוב אליה ? כי עד היום נתקלתי רק בכאלה שהממשק שלהם GIGA LAN אבל בפועל נותנים מהירות שאפילו לא מגיעה לזו של רשת 100mbps.

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים