עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by mushka,

שלום רב, אני קצת חדש בענייני SSD. אני מבין מקריאה בפורום שעניין האמינות הוא חשוב מאוד כאן, וגם ראיתי את האזהרה לגבי Vertex 2. מה לגבי Vertex 3 ? מצאתי כונן כזה של 90G במחיר אטרקטיבי. יש מתנגדים? http://www.ocztechnology.com/ocz-vertex-3-sata-iii-2-5-ssd.html תודה

• 0 תגובות
    • 809 צפיות
  2. [table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td]הבנתי שזה עסק יקר..אז ככה שאם אתם מכירים מישהו זול - עדיף..מדובר בהארדיסק 1TB USB של ווסטרן דיגיטל, שנפל פעם אחת ומת... עושה רעש של קליקים... יש לי שם את התמונות של ה10 שנים האחרונות.... (צבא, דרום אמריקה,ימי הולדת, טיולים חתונות מה לא...) אשמח אם מישהו יוכל לעזור!תודה[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table]…

• 1 תגובה
    • 596 צפיות
  3. אני מחכה כרגע להוזלת מחירי הכוננים הקשיחים על מנת להעביר את כל החומר שאגרתי במשך השנים מהדיסקים למחשב. לאחרונה אני במחסור חמור של מקום פיזי וחשבתי לאחסן את כל נרתיקי הדיסקים זה על זה. במקרה כזה יופעל על הדיסקים שבתחתית הערימה משקל של 10-15 ק"ג. האם ישנו סיכוי כלשהו שהדיסקים יאבדו מידע? (אינני מאמין שהם יישברו)

• 7 תגובות
    • 892 צפיות
  4. Started by erezo,

ב KSP מוכרים את הכונן הקשיח הזה מהדגם Transcend TS1TSJ25M3 אני מעוניין לרכוש אותו. על פי הנתונים הטכניים עושה רושם שמדובר במוצר טוב, רציתי לשמוע מי מכם כבר קנה את הכונן של החברה הזו מהדגם הזה או מדגמים אחרים ויכול לתת חוות דעת לכאן ולכאן. תודה מראש. http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksptelaviv&uin=14548

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. מה המצב אנשים, טוב ...10 לחודש עבר, אז אני בקרוב יקנה מערכת חדשה, נתקלתי בבעיה, המחשב האחרון שהרכבתי היה לפני כ שנה+, HTPC מבוסס I3 530, עובד פיקס, הכשיח שבחרתי היה F3 של סמסונג של 500GB, לא ראיתי סיבה לקנות פחות מזה, עכשיו במחירים של היום, איך הבדל רציני בין 500 ל1TB או ל 2TB, נכון שלא כיף שכל הבצים בסל אחד ועדיף לעבד 500GB ולא 1 או 2 TB חח, אבל מה אתם ממליצים? SSD יקר מידי לטעמי ביחס לנפח הפיצי

• 18 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. Started by OferS16,

שלום , עקב מותו בטרם עת של ההארד דיסק הקודם שלי אני משתמש בהארד דיסק ישן מאוד שהיה לי זרוק על המדף(IDE 40 GB,2 platters), אחרי כמעט חודש וחצי שאני עם ההארד דיסק הזה זמני הטעינה של הווינדואס ושל משחקים(BF3 בעיקר) הפכו לבלתי נסבלים ואני כבר מעדיף לא לשחק מאשר לחכות את כל ה5-10 דקות עד שהמפה נטענת . אז אחרי התלבטות ארוכה ובדיקה עוד יותר ארוכה הגעתי למסקנה שכדאי לי לקנות SSD וחשבתי על הCRUCIAL M4 60GB כי ראיתי בפורום שמלא ממליצים עליו כי הוא גם מהיר גם אמין וגם זול (יחסית), אז רציתי לשאול כמה שאלות: 1.האם יש SSD אחר שכדאי לי להסתכל עליו או שהCRUCIAL זה הבחירה הטובה ביותר (תקציב עד ל600 ש"ח) 2.האם העובדה שהלוח שלי תומך רק בSATA 2 תגביל יותר מידי את הכונן או שזה לא גורם…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. שלום, מבקש המלצה על דיסק קשיח חיצוני, 2TB בחיבור USB, בדגש על אמינות ושרידות. לא מתכוון להתנייד איתו כמעט, שיישאר מחובר למחשב או לראוטר. מחיר רצוי: סביבות 700-800 ש"ח. יש גם אפשרות לקניה בארה"ב דרך חבר, אם המחיר משתלם ושווה את הקושי במימוש האחריות במידת הצורך. תודה.

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by oranet,

שלום בניתי מחשב חדש על בסיס I7 3930K לוח P9X79 ו32GB זיכרון וGTX570 המחשב מיועד למטרת עריכת וידאו HD גילתי שזמן הקידוד לוקח הרבה והשימוש במעבד ובכרטיס לא עולים על 40% אז אני מבין שיש כאן איזה שהוא צוואר בקבוק כנראה באיחסון מבחינת האיחסון אני כרגע משתמש בSSD של אינטל למערכת ההפעלה והתוכנות (120GB) הפרויקטים נמצאים על כונן DESKSTAR 1TB 7200 32MB SATA 3 וחומר העבודה (הוידאו) נמצא בדרך כלל על כונן חיצוני מחובר בחיבור USB3 הקידוד אף הוא נשמר על כונן חיצוני USB3 השאלה האם תצורת האיחסון הזו יוצרת את צוואר הבקבוק ועד כמה מערך RAID יעזור? באם מערך RAID אכן ישפר את ביצועי המערכת הבנתי שהיום הלוח אם מגיע אם ממשק RAID 0 כיצד אני יוצר מערך כזה? והאם זה אומר שאני צריך להתקין את הווינד…

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  9. Started by spitzi,

שלום, אני יכול לקנות WD Black 1TB חדש דרך חבר בארה"ב ב-500 ש"ח, בעוד שבארץ זה נמכר בסביבות 800 ש"ח. האם הדיסק הזה אכן מפגין ביצועים טובים יותר מאשר למשל Samsung SpinPoint F3, שגם אותו אני יכול לקנות שם ב-500 ש"ח ? בקיצור, איזה משניהם עדיף לקנות, והאם זה שווה את הטרחה וההוצאה הכספית הכרוכות במימוש אחריות אם הדיסק נפגם ? תודה.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. שלום כנראה שאני ירכוש בשבוע הקרוב CRUCIAL M4 64GB א. בתקציב של עד 500 ש"ח הוא הכי כדאי? ב.הלוח שלי זה GIGABYTE P67A UD3 B3 לא יהיה בעיה של תאימות? ג.כמה בערך מהירות של קריאה וכתיבה הוא יתן לי? (שהוא מעודכן לקשוחה הכי חדשה) ד. תודה

• 29 תגובות
    • 3.2k צפיות
  11. Started by spitzi,

היי, יש לי שני הארדדיסקים זהים של WD, כל אחד בן כ-3 שנים ובנפח 250GB. חשבתי לעשות מהם מערך RAID כדי להרוויח כפליים מהירות קריאה/כתיבה. אני יודע שלוח האם שלי, גם הוא בן כ-3, אמור לתמוך ב-RAID 0,1, להלן מפרט הלוח: http://www.msi.com/product/mb/P6NGM-FD.html#/?div=Detail 1) נשמע אפשרי ? 2) אני מתכנן RAID 0 ולא RAID 1 כדי להרוויח את כל נפח האחסון שיש לי. האם זה מאוד מועד לתקלות ? האם זה אכן ייתן פי 2 מהירות קריאה/כתיבה ? 3) האם יש דרך להפעיל את המערך בלי לפגוע במידע הקיים על אחד הדיסקים ? אני מניח שלא. תודה.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. ראיתי פוסטים דומים בעבר אך לא מצאתי תשובה חד משמעית.. הרדיסק סיגייט 250GB חיבור SATA לא מזוהה במחשב (הוצאתי אותו ממחשב אחר, שם הוא היה כונן ראשי וה-OS פתאום לא עלתה). ההרדיסק לא מזוהה במחשב בכלל, לא ב-Disk Managment ולא בביוס. ניסיתי כבל SATA אחר וחיבור SATA אחר בלוח. נשמע שהוא מסתובב ומקבל חשמל, ובאיתחול ראשון הוא מזוהה אך ה-OS לא מצליחה לעלות. אחרי ריסט נוסף המערכת עולה אבל ההרדיסק כבר לא מזוהה. הלך ההרדיסק?

• 1 תגובה
    • 759 צפיות
  13. Started by SLI/CF,

מהי הדרך\התוכנה הטובה ביותר להמרה מדיסק דינאמי לבסיסי? ישנה עדיפות כמובן לביצוע הפעולה ללא איבוד מידע. תודה מראש

• 4 תגובות
    • 4.4k צפיות
  14. רציתי לבצע לכונן החיצוני שלי איחוי (Defragmenter) איך שלחצתי על Defragmenter קפץ לי חלון הבא: רציתי לשאול אתכם, האם אפשרי בכלל לבצע איחוי לדיסק חיצוני? ניסיתי מס' כוננים של WD בנפחים שונים, וכל פעם קפץ לי החלון הזה. 1-אשמח מאוד אם תוכלו להסביר לי מהו אותו חלון. 2-האם ניתן בכלל לבצע איחוי לדיסק חיצוני. תודה לעונים.

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. שלום לכם, יש לי דיסק קשיח חיצוני של Seagate בחיבור רשת. יש לי גישה למחיצות שעל הדיסק אבל מישהו מחק ממנו קבצים רבים בטעות. האם אתם מכירים תוכנה טובה לשחזור מכונן רשת חיצוני? תודה רבה. אולי יש אפשרות כזו ב GetDataBack? תודה.

• 4 תגובות
    • 784 צפיות
  16. הבנתי מכם ומכתבות באינטרנט, שלכל תא SSD יש יכולת מוגבלת לכתיבה מחדש. השאלה שלי היא, מה בעצם קורה כאשר ישנו נסיון כתיבה לתא מסוים, והפעולה הזאת "לא צולחת"? האם הבקר של הכונן בהכרח מזהה את זה ומעביר את הפעולה לתא אחר, או שייתכן מצב של שגיאת כתיבה שתוביל לקובץ פגום? הנה קישור שבו נטען ש"שחיקת SSD יכולה להוביל לטעויות דיסק אחרי מספר חודשים של שימוש"...אין לי שמץ מי כותב את זה ומה בדיוק הבסיס לזה, אבל אשמח להסברים. http://superuser.com/questions/203430/ssd-on-windows-xp אציין שאני מתכוון לשימוש בSSD על ווינדוס 7, או כל מערכת הפעלה שעברה אופטימיזציה לSSD.

• 0 תגובות
    • 930 צפיות
  17. יש לי הארד דיסק 300 ג'יגה בעל 2 כוננים\מחיצות (אני לא סגור על ההבדלים) - אחת לאיחסון ואחת למערכת ההפעלה.שמתי לב עכשיו דרך האפשרות מחשב-נהל-איחסון שהמחיצות איכשהוא התהפכו לי או שתמיד היו ככה -המחיצה שאמורה להיות למערכת ההפעלה רשום שהיא לאיחסון - ובהתאם, המחיצה שאמורה להיות לאיחסון רשום שהיא למערכת ההפעלה... SYSTEM פיתרונות ? תמונה למחשבה..

• 9 תגובות
    • 826 צפיות
  18. לפי הכותרת, אני מחפש תוכנה לבדיקה סקטוריאלית (או בדיקת משטח, לא יודע איך לקרוא לזה), לא בדיקת מהירות, שגם היא לא משהו. יש מדי פעם מסכים כחולים עם שגיאת NTFS כשרק הSSD מחובר. החלפתי כמעט הכל, פרט לSSD. SSD של פטריוט PYRO, חלונות 7 64 ביט, AS SSD Benchmark 1.6.4237.30508 ------------------------------ Name: Patriot Pyro SCSI Disk Device Firmware: 320A Controller: nvstor Offset: 103424 K - OK Size: 55.90 GB Date: 07-03-12 23:30:27 ------------------------------ Sequential: ------------------------------ Read: 121.52 MB/s Write: 57.40 MB/s ------------------------------ 4K: ------------------------------ Read: 15.21 MB/s Write: 36.69 MB/s ------------------------------ 4K-64…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by roeesnir,

http://www.ebay.com/itm/SanDisk-Cruzer-USB-Flash-Drive-64GB-64G-64-G-GB-Brand-New-Life-Time-Warranty-/320803613299?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item4ab162aa73 כדאי לקנות?

• 7 תגובות
    • 989 צפיות
  20. Started by TMJ,

כבר הרבה זמן אני מנסה להעביר קבצים ממנו למחשב והם פשוט לא עוברים. ניסיתי כמובן עם עוד מחשבים. כל קובץ שאני מנסה להעביר\להעתיק הוא פשוט עושה לי שגיאה. מה יכולה להיות הבעיה? זה משגע אותי כי אני תקוע עם זה, יש עליו המון קבצים שפשוט מסרבים לכל פעולה, כולל הפעלה. תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 995 צפיות
  21. קראתי קצת בפורום כאן על SSD, וראיתי את המבצעים שיש ב-KSP ובאייבורי על ה-Corsair Force Series 3 120GB SSD. מכיוון שאני לא בדיוק חסיד של KSP או אייבורי, בלשון המעטה, חיפשתי על ה-SSD שבמבצע קצת מידע באינטרנט. זה מה שגיליתי: http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=95825 ציטוט מתוך ההודעה: CSSD-F120GB3-BK הוא הדגם ש-KSP ואייבורי מוכרות, לכן כדאי לדעתי לוודא מה המספר הסיריאלי של הדיסק. אני מניח שמספר גבוה בהרבה מ-1123 יהיה בטוח. בנוסף, כדאי לוודא שגרסת ה-firmware מעודכנת, קראתי שזה פתר תקלות למשתמשים רבים.

• 38 תגובות
    • 4.9k צפיות
  22. שלום, הבנתי שמדובר פחות או יותר באותו היצרן. אם ככה, מה ההבדל בין ה- C400 של מיקרון ל-M4 של Crucial שמצדיק את המחיר הגבוה יותר של המיקרון ? את ה-Crucial אפשר להשיג גם יותר בזול (למשל כאן). ההפרש באחוזים די משמעותי מול החנות הראשונה. האם יכול להיות שבמחיר הזול אני מקבל גרסה ישנה יותר? משלוח מספק מפוקפק? משהו אחר לשים לב אליו או שאפשר להזמין מכל חנות ללא חשש? תודה ושיהיה לכולם יום מצויין.

• 3 תגובות
    • 743 צפיות
  23. רציתי המלצה לכונן חיצוני 1TB שמיועד לחיבור לLCD לצפייה בתכני HD. אם ההבדל במחיר הוא לא משמעותי היה נחמד שהוא לא יצטרך חיבור לחשמל. הבנתי שחיבור USB 3 הוא מאוד מהיר, האם המחשב צריך גם לתמוך בזה או שברגע שהכונן תומך אז זה עובד? תודה מראש !

• 1 תגובה
    • 678 צפיות
  24. שלום, 3 שאלות לגבי כוננים קשיחים. א) רכשתי כונן Intel SSD 520 series 180Gb, יש משהו מיוחד שאני צריך לדעת כדי להשתמש בו? להתקין תוכנות/דרייברים מיוחדים? אני הולך להתקין חלונות 7 64 ביט. ב) יש לי דיסק קשיח WD6400AAKS(של WD, 640 גיגה) שעושה בעיות. בהתחלה המחשב עבד איטי, אחר כך כבר לא עלה בכלל. ניסיתי לפרמט ולהתקין חלונות מחדש אך ההתקנה לא הצליחה לפרמט את המחיצה שעליה הייתה מותקנת המערכת הפעלה. אבל כן יש אפשרות לגשת לקבצים שהיו במחיצה אחרת דרך live cd ועושה רושם שהכל תקין שם. ניסיתי לעשות בדיקה ל bad sectors וויתרתי שזה לקח 12 שעות לסיים 15 אחוז(עד אז הוא מצא ותיקן 8 סקטורים פגומים). מה אני יכול לעשות עם הכונן הזה(לתקן אותו)? תכננתי להשתמש בו בתור אחסון לסרטים שירים(שיעבוד בי…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by eviatarp,

אני מתלבט בין הדיסק הזה http://1pc.co.il/seagatebarrcuda1tb357200rpm60gbs32mbsata3-p-10640.html הזה http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=5800 וזה http://1pc.co.il/westerndigital1tb35sataiicaviargreen64mb-p-11138.html

• 2 תגובות
    • 715 צפיות

דיונים חדשים בפורומים