עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by Mpro,

קניתי בקנייה הקבוצתית SSD M4 יש לי במחשב SATA 2 בלבד אחרי מה שבדקתי, זה הלוח שלי Gigabyte GA-P35C-DS3R כמו שהמליצו לי העברתי ל AHCI במקום IDE וזה שיפר לי במעט את הביצועים, אבל עדיין אני רואה הבדלים משמעותיים ביני לבין אחרים האם זה המצב ב SATA 2 ? או שיש אופציה לשדרג את המהירות?

• 4 תגובות
    • 880 צפיות
  2. הי, תוכלו להמליץ לי על כונן 2TB חיצוני? לפי אתר זאפ, יש ביקורות ממש גרועות על האמינות של הדגמים הזולים ורציתי לדעת מה דעתכם בנושא. התקציב שלי הוא בערך 700 ש"ח, אבל אם צריך להוסיף לא הרבה בשביל לקבל מוצר אמין יותר, אשמח לשמוע. תודה, ניר.

• 0 תגובות
    • 856 צפיות
  3. SSD CRUCIAL 128 קניתי אותו לפני כמה ימים ורציתי לדעת האם אני קודם מחבר אותו בתור הרד דיסק רגיל מעלה את הווידוס מפרמט אותו לNTFS? או שקודם אני מתקין עליו ווינדוס ? וכנ"ל לגבי עידכון קושחה ... האם אני יכול להתקין עליו ווינדוס ואז לעשות עידכון קושחה או ששוב לחבר אותו כהרד דיסק רגיל לעדכן אותו ואז להתקין ווינדוס? ובמדריך לSSD לא מצאתי תשובות לזה... בבקשה עזרה

• 2 תגובות
    • 892 צפיות
  4. Started by Kitt0s,

לאחרונה הווינדוס (7) מציף הודעת שגיעה שיש בעיה הדיסק הקשיח. מדובר בלפטופ של Toshiba.. אני מעריך שמערכת ה-S.M.A.R.T פה מתריעה למערכת הפעלה שיש בעיה, אבל מצד שני אני לא רואה שום שגיעה קריטית.. האזהרות שמופיעות לא אומרת לי מאום ואשמח אם מישהו יוכל קצת להסביר או להציע מה צריך להיות השלב הבא.. תודה מראש לעוזרים

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  5. אני רוצה לקנות כונן פנימי חדש ב-KSP או באייבורי בירושלים ומתלבטת מה לקנות. התקציב הוא עד 800 ש"ח במטרה ל-1 עד 2 TB אין לי מושג איזו יציאת sata יש לי. יש המלצות?

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  6. היי אני לא יודע אם פורסמו אתרים כאלו כבר: http://www.reportlabs.com/testbed/version1/hdv1/hdtop10.php http://www.harddrivebenchmark.net/ אם יש קישורים טובים\עדכניים יותר בבקשה תיידעו אותי אני מחפש כאלה אתרים גם בשביל השוואת אמינות

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by Bentel,

רציתי לשאול האם המחיר לא נמוך מדי? מישהו יודע על בעיה בדגם כזה?

• 2 תגובות
    • 939 צפיות
  8. קניתי השבוע כונן SSD של Mach Xtreme MX-DS Fusion 120gb (מבוסס על בקר SF), התוצאות יכולות להיות טובות יותר למרות שהנתונים של הכונן מצויינים: Max. Read Performance Up to 540MB/s Max. Write Performance Up to 510MB/s IOPS up to 80,000 BIOS מוגדר על מצב AHCI, בוצעה התקנה נקייה של Windows 7 כולל דרייבר ל-Chipset ו-Intel Rapid Storage Technology. בדקתי והכונן מחובר ל-SATA3. המפרט שלי בצד. דיברתי עם החנות, הם אמרו שאם אני לא מרוצה מהכונן יש אפשרות להחליף, שאגיד להם באיזה כונן אני מעוניינת במקום והם יזמינו לי. האם כדאי להחליף את הכונן? במידה וכן, לאיזה כונן בגודל 120 או 128 ג'יגה כדאי להחליף? תודה מראש לעוזרים.

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by adi518,

לכל הרוחות עד שקיבלתי את ה- SSD היום, אני מתקין במארז והכל...חיברתי ל SATA 3 שרץ מהאינטל כמובן. מנסה migrate to os... זה בהתחלה עובד...ואז מגיע לחלק שהוא מפעיל מחדש את המחשב, שם הוא עובד עוד קצת ואז רושם "COPY SUCCEEDED" וכמה שניות אח"כ זורק שגיאה "Some error occured 0xC0000185" האמת ששכחתי לעשות עדכון קושחה אבל גם אחרי שעשיתי קרה אותו דבר (גם נראה הגיוני שאין קשר בין הדברים). חיפשתי על זה בגוגל... נותן דברים מאד כללים... כמו "בעיה בתקשורת עם הכונן"...לא ברור :\ אגב, ניסיתי אחרי זה סתם לעשות לו partition פשוט באקרוניס וזה זרק כל מיני שגיאות. ניסיתי שוב לעשות partition ופתאום עבד אבל עדיין לא ניסיתי את migrate os to ssd שוב. התחלה גרועה. עריכה: ניסיתי לעשות MIG…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. מהן האופציות לחבר את הכונן הזה ללוח? ראיתי באיביי מגוון מתאמים, אך רובם ככולם מתאימים לכוננים קשיחים עם חיבור IDE (ולא ברור אם כוננים אופטיים יתאימו גם). בחיפוש בפורום לא מצאתי מישהו שהצליח לחבר בין שני הרכיבים. למישהו יש פתרון?

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Hitachi DeskStar 7K1000.D 1TB HDS721010DLE630 7200RPM 32MB Sata3, יחידות 1 ₪515 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3350 מה דעתכם עליו? הוא טוב? תודה

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. שלום רב. לפני כיומיים נפל לי ההארד דיסק החיצוני שלי (WD My Passport 2.5' 500GB) ומאז הוא רק מקבל חשמל (לא מזוהה בכלל במחשב). עד כמה שהבנתי אין לי מה לעשות בנושא (למזלי רוב המידע היה מגובה...). בכל מקרה, החלטתי לקנות אחד חדש, ומכיוון שעם זה לא היו לי בעיות (אני כבר 3 שנים איתו), אז חשבתי לקנות שוב את אותו דגם. רק לגבי הנפח לא הייתי בטוח לגבי 500GB או 1TB, אז חיפשתי ביקורות ובZAP היו 7-8 ביקורות רעות על ה-1TB (ואלי 2 ביקורות טובות), בעוד שעל ה-500GB היו רק 4 ביקורות אך כולם טובות. אני מניח שההבדל נעוץ במס' הפלטות, ולכן רציתי לדעת האם יש דרך בה אני יכול לברר על HD חיצוני את מס' הפלטות, כך שאולי אני אמצא אחד של חברה טובה עם פחות פלטות... (או לפחות וכל לברר אם באמת יש מס' פלטו…

• 3 תגובות
    • 943 צפיות
  13. Started by y_a_n_i_k,

יש מה לעשות בעניין? או שזהו? נשאר רק לזרוק לפח?

• 2 תגובות
    • 791 צפיות
  14. שלום.. אני מתחבט בין 3 דיסקים קשיחים לקראת בניית מחשב חדש. Seagate 1TB, 3.5", SATA3, Barracuda 7200.14 WD 1TB Sata 3 Caviar Blue Seagate 1TB Sata2 Samsung SPINPOINT F3 Model 32MB[table][tr][td] [/td][/tr][/table]אודה לכם אם תוכלו להמליץ לי על הדיסק השקט,האמין והמהיר ביותר מבין אלו..דגש על מהיר.

• 6 תגובות
    • 920 צפיות
  15. מדובר על ה M4 128GB , מעודכן לגרסת FIRMWARE אחרונה (00F) אני מריץ FEDORA 15 תחת DELL LATITUDE E6400. וידאתי שהבקר שלו הוא SATA2 . זה מה שאני מקבל ב HDPARM # hdparm -Tt /dev/sda /dev/sda: Timing cached reads: 3550 MB in 2.00 seconds = 1776.63 MB/sec Timing buffered disk reads: 768 MB in 3.00 seconds = 255.87 MB/sec הרצתי כמה פעמים, תוצאות דיי דומות זה מה שאני אמור לקבל לפי https://wiki.archlinux.org/index.php/SSD_Benchmarking#Crucial_M4 # hdparm -Tt /dev/sde /dev/sde: Timing cached reads: 19094 MB in 2.00 seconds = 9559.40 MB/sec Timing buffered disk reads: 786 MB in 3.00 seconds = 261.63 MB/sec ההרגשה שלי שהלפטופ מגביל את הבקר SATA כדי לחסוך בחשמל. בכל מקרה, הוא…

• 1 תגובה
    • 729 צפיות
  16. היי, ערכתי בדיקת ביצועים ל SSD ורציתי לדעת אם התוצאה תקינה והאם יש מה לשפר? מצורף Screenshot תודה למגיבים...

• 1 תגובה
    • 951 צפיות
  17. Started by hold11,

כל הכבוד למכרז על קשיח SSD מדוע ללא עורכים מכרז על SSD קצת יותר איכותי שגם מפנה מקום לארדיסקים נוספים ? OCZ SSD RevoDrive 3 120GB Read 975/Write 875 IOPS 120000 נותן מהירות בסוגים שונים של קבצים וגם עם מכרז יכול להיות סוס מנצח

• 3 תגובות
    • 787 צפיות
  18. Started by esaly,

טוב, אז התחדשתי בCRUCIAL M4 128G ונדמה לי שאני מקבל תוצאות די מאכזבות. אשמח אם יודעי דבר יגיבו לצילום מסך שצירפתי. כאמור מדובר על חיבור בSATA2 - עדיין נראה לי איטי מידי. לוח GIGABYE 965P-DS3 REV3.3 עם גירסת ביוס אחרונה. מדובר על תוצאות לאחר שדרוג הFW לגירסה אחרונה + שימוש בPARAGON SSD MIGRATION להעברת המערכת הפעלה שלי לSSD. אשמח לחוות דעת מקצועית.

• 5 תגובות
    • 792 צפיות
  19. אז הכל התחיל מזה שניסיתי לעזור לחבר לתקן הראד דיסק חיצוני שלו, הרצתי כמה תוכנות (שלא פתרו את הבעיה) וכנראה אחת מהם פגעה גם בהראד דיסק שלי (של המחשב בנייד) ומחשב לא עלה והופיע תקלה שאין מערכת הפעלה לכונן. הוצאתי את הכונן וחיברתי אותו עם חיבור USB למחשב אחר ושם הופיעו 2 מחיצות מתוך ארבע (מוזר כי הם לא היו צמודות) ודווקא הם אלה שהייתי צריך. החזרתי את הכונן למחשב הקודם והרצתי התקנה של WIN חדש, במהלך ההתקנה הופיע 2 המחיצות שהיו בסדר ועוד 2 שהיו לטענתו לא מאותחלות. ואז הטעות הגדולה !!! חזרתי אחורה וחשבתי שאם הוא מזהה את המחיצה עם המערכת הפעלה יכול להיות שהוא יכול לתקן את הבעיה. נתתי לו להריץ נסיון שחזור (ועוד רשום שם שאין בעיה וזה לא יפגע בקבצים במחשב), הוא רשם שלא הצ…

• 16 תגובות
    • 3.3k צפיות
  20. Started by llime,

היי. עדיין לא קניתי SSD ולפני שאני קונה חשוב לי לברר נקודה מסויימת: קראתי שכונני SSD לא מתפקדים היטב כשמעתיקים אליהם אימאג', ויש צורך בהתקנה נקיה (משהו שקשור ליישור...לא יודע מה זה בדיוק אומר). השאלה שלי שונה במקצת: אני לא שואל על העתקה של אימאג' קיים על SSD כדי לחסוך כמה שעות התקנה. אני מתכוון לבצע התקנה נקיה של מערכת ההפעלה על SSD ולאחר מכן להשתמש בכלי המובנה של W7 ע"מ ליצור אימאג' שלו, ולאחסן אותו בכונן רגיל. האם בצורה כזאת (אחרי שההתקנה בוצעה בפעם הראשונה על ה SSD ) גם כן תיווצר בעיה?.... אני שואל כי אני משחזר באמצעות system image בתדירות גבוהה יחסית...כל פעם שאני נתקל בבעיה שאני לא יודע איך לצאת ממנה (זה קורה לי הרבה) אני מעלה את האימג' הנקי שלי ותוך פחות מ 10 דקות…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. על ה- HDD הזה יש לי שני מערכות הפעלה שכרגע לא רלוונטיות מאז ה- SSD. העניין הוא שמדובר בכמה עשרות ג'יגה שהמחשב לא נותן לי למחוק אותם. שאני מנסה יש כל מיני הודעות שאומרות שאין לי הרשאה. מדובר על תקיות WINDOS ןתקיית Program Files..איך מוחקים אותם. ועוד שאלה חשובה: עכשיו שיש לי SSD ועליו ה- WIN..כל המדיה שלי נמצאת על מכני 1T F3 של סמסונג. העניין הוא שאחרי רבע שעה שאני לא עושה בו שימוש הוא מתכבה ואז שאני רוצה לנגן מימנו שיר נאמר צריך לחכות איזה 10 שניות שיידלק ובזמן הזה המחשב קופא! אז אני שואל איך לגרום לו להסתובב תמיד ללא הפסקה כמו פעם שהייתה עליו מערכת ההפעלה (ז"א זלא ייכבה)?

• 19 תגובות
    • 2.5k צפיות
  22. טוב גם אני התחדשתי היום בכונן, אבל אני נתקל בקושי מסויים להתקין אותו, אשמח לעזרתכם . אני עובד כאן עם מערכת WIN7 64 BIT והרגע חיברתי את הכונן C400 MICRON שקיבלנו , בכל אופן הWIN7 לא זיהה את הMARVELL 91XX chip set ועל כן חיפשתי באינטרנט והתקנתי אותו. עד כאן הכל הכל תקין, נכון לרגע זה יש לי 2 כוננים אחד VERTEX 2 שעליו מערכת הפעלה שפועל על ACHI ועוד 2 TB כונן רגיל . עכשיו הבעיה היא שאני לא רואה בכלל כשאני נכנס למחשב שלי את הכונן למרות שב DEVICE MANAGER הוא מזהה C400 ? מה עלי לעשות, תודה עדכון נוסף: כשאני נמצא על HARDWARE הוא הכונן כתוב לי תחת DEVICE PROPERTIES LOCATION (channel 0, target 0 lun 0) אני לא יודע אם זה קשור:\

• 3 תגובות
    • 853 צפיות
  23. שלום, אני מבקש המלצה על הארד דיסק חיצוני עם USB 3. 500 מגה עד טרה. מעדיף כזה שלא צריך חשמל. תודה!

• 3 תגובות
    • 951 צפיות
  24. Started by Dani132,

שלום. יש לי מחשב HP ELITEBOOK 8440P, בן כמעט שנתיים, ואני רוצה לשדרג את ההארד דיסק ל SSD, 120\160 GB. לפי מה שהבנתי, המחשב שלי תומך רק ב SATA 2. מאוד אודה לכם אם תוכלו להמליץ לי על הכונן הכי אמין שאפשר להתקין על המחשב (נראה לי שהייתי מעדיף אינטל, ואם אפשר גם לתת קישור לאמזון, יהיה אפילו יותר טוב (אני כרגע בקנדה, אז כנראה אזמין מאמזון). תודה רבה, דני.

• 0 תגובות
    • 777 צפיות
  25. Started by 6847761,

שלום אני מחפש DOK מהיר וטוב ( העיקר מהיר) ניסיתי לחפש השוואת באתרים שונים ולא מצאתי. זה האפשרויות שלי (לא להציע אחרים כי אני משתמש באחריות): SANDISK CRUZER ND SANDISK CRUZER ULTRA BACKUP SANDISK CRUZER BLADE SANDISK CRUZER SLICE ועוד שאלה: קיבולת האחסון משנה את המהירות של הקריאה והכתיבה?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים