אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,914 דיונים בפורום זה
-
יש לי מחשב עם דיסק קשיח של סמסונג HD103SJ. קניתי אותו לפני שנה וחצי. אתמול מערכת ההפעלה לא עלתה, אחרי זה עלה ה-CHKDSK ומצא שגיאות בקבצי מערכת. גם אחרי זה הווינדוס לא עבד קשורה וכנסיתי לבצע שחזור מערכת זה לא נתן וכתב שיש כנראה בעיה בדיסק. נאלצתי להתקין מחדש... עכשיו בבדיקה של הכלי של סמסונג ESTOOL יוצאת תקינה, כולל READ SURFACE SCAN שלוקח כמה שעות. לעומת זאת יש ערכים לא טובים ב-SMART: HD Tune: SAMSUNG HD103SJ Health ID Current Worst ThresholdData Status (01) Raw Read Error Rate 100 100 51 4 Ok (02) Throughput Performance 252 252 0 0 Ok (03) Spin Up Time 72 70 25 8768 Ok (04) Start/Stop Cou…
-
- 17 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אני מחפש SAN ביתי פשוט (וזול יחסית). יש לי דיסקים פנויים, כך שמספיק ה NAS עצמו ללא הדיסקים הפנימיים. מה שיצא לי לראות זה מוצרים החל מסביבות ה 1000 ש"ח - אני מחפש משהו יותר פשוט. הצורך העיקרי הוא גיבוי נתונים, כך שהיבט הביצועים הוא לא קריטי. יש המלצות?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב. יש לי מחשב נייד עם אופציה לחיבור cardbus. חיפשתי מתאם usb3 שיתחבר משם, אולם המתאמים היחידים במצאתי שהיו "שקועים" ולא בולטים בהגזמה, היו מסוג ExpressCard. ראיתי שניתן לקנות מתאם שיעביר מחיבור cardbus לחיבור ExpressCard (כאן לדוגמה: http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=24762&catid=) תהיתי האם המתאם הזה הוא דבר יעיל, והאם אני חווה בו איבוד מהירות משמעותי או שאין בעיה להשתמש בזה. תודה רבה לכל העונים
-
- 1 תגובה
- 817 צפיות
-
-
אחרי שהתקנתי את התוכנה סמרט ריספונט לSSD שלי הוא רושם לי בלוח בקרה לאחר שלחצתי על האץ - בחר כונן להאצה =מכאני וכונן למטמון= SSD ואז הוא מראה לי את חלון האזהרה הזה שאומר שכל הנתונים יימחקו בכונן מטמון ולבחור כונן מטמון והאצה . : http://www.*צונזר*/my/490329164080.png מה לעשות עכשיו ? ומה הקשר למחוק נתונים ? הגדרתי מראש מערך RAID בביוס כמו שהדרכתם כאן , וזה לוח אם שלי - GA Z77 D3H חייב עזרה חברים , תודה מראש ושבת שלום !
-
- 5 תגובות
- 938 צפיות
-
-
היי יש ברשותי דיסק קשיח חיצוני של סמסונג. זה הדיסק: http://www.novocom.co.il/index.php?content=product&pid=490&cid=55&bid=0&tid=73 יש לי אותו כ-9 חודשים בערך. שמתי לב לאחרונה שכשהוא עובד הוא עושה רעשי נקישה כאלו, נוקש קלות ממש.... יש עליו עדיין אחריות. מה אתם אומרים? תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 762 צפיות
-
-
שלום רב! לפני כמעט 3 שנים קניתי את הקשיח Western Digital Caviar Blue 500GB WD5000AAKS לפני כחודש ביצעתי בדיקה עם HDDTUNE והתגלו כמה כשלים. ניגשתי היום לחנות (אייבורי) ובלי שאלות מיותרות החליפו לי את הקשיח ל Western Digital Caviar Green 750GB WD7500AADS (הקשיח הגיע ללא אריזת פלסטיק אפילו וכנראה משומש), התלוננתי למוכר שזו גרסא ירוקה של 5400RPM שפחות תתאים למערכת הפעלה אבל הוא טען שהדיסק פועל ב7200RPM ,ובמידה ולא אהיה מרוצה יחליף לי אותו. לאחר בדיקה ברשת ראיתי שאכן הדיסק פועל במהירות 7200 אך יורד גם למהירות 5400 . האם כדאי להישאר עם הדיסק הנ"ל (לאחר שיעבור בדיקות כמובן) שיישמש גם למערכת הפעלה?? תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום . אז ככה , יש לי בבית 3 מחשבים , ורק לאחד מהם יש צורב פנימי , לשניים האחרים אין , ואני כן צריך שיהיה צורב גם בשניים האחרים + אני לפעמים מרכיב גם מחשבים אחרים (לרוב זה מחשבים ישנים , לא חומרה חדשה) . את האמת זה לא כל כך נוח כל הזמן לפתוח את המחשב שיש בו צורב כדי להוציא אותו משם ולחבר למחשב מסויים אחר לטובת התקנת מערכת הפעלה וכו' , ובסוף להחזיר אותו למחשב המקורי , בנוסף גם שהצורב שמתנייד אצלי בין המחשבים הוא צורב בחיבור SATA , ולפעמים במחשבים האחרים שאני צריך את הצורב בשבילם אין חיבור SATA אלא רק IDE כי כמו שציינתי לרוב אילו מחשבים קצת ישנים . אז השאלה שלי היא : האם אני צריך לקנות כמה צורבים , שכל אחד יתאים בחיבור למחשב מסויים (SATA ו-IDE , ואני מודע לעובד…
-
- 6 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אהלן , במהלך הסופש אתקין win 7 על ה m4 128gb האם אני צריך להוריד דרייברים ספציפים להתקנה ? אני פשוט לא רוצה להתקע בחלק הזה שאין לי מחשב ובנוסף , bios - achi נכון ? תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם יש דיסק און קי USB 3 מומלץ ואמין? ראיתי שהמחירים ממש לא גבוהים להפתעתי לעומת USB 2 .האם ההבדל הוא משמעותי? המערכת שלי תהיה בתמיכה מלאה לUSB 3. תודה לעונים גל
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
במארז שאני רוצה אין שקע USB3, רק שני USB 2 ,הוצא לי להשתמש במפצל, במקום זה. האם ה-3 הזה באמת מהיר יחסית ל USB 2? משמעותית? נגיד אם אני מעביר 2 גיגה ממחשב לדיסק און קי. מה המשמעויות ב-2 וב-3?
-
- 1 תגובה
- 854 צפיות
-
-
חשבתי לקנות מארז ZM-HE350 U3E עם כונן Samsung Spinpoint F3 1000GB HD103SJ. מה דעתכם? ולמה בסטיק של הפורום ממליצים רק על Samsung?
-
- 0 תגובות
- 858 צפיות
-
-
יש לי כונן חיצוני של iomega של נראלי 430GB וכמה חודשים לא השתמשתי בו , עכשיו חיברתי אותו למחשב , הכונן פועל אבל המחשב לא קולט אותו , אותו דבר עם טלויזיה שאמורה לקלוט אותו , החלפתי כבל זה לא עוזר. מה אני יכול לעשות?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
חייב לפחות להחיות אותו אפילו אם זה לשעה לקחת משם דברים חשובים ...זה ההרדיסק בוט שעליו ישב הווינדוס ניסיתי מחשבים שונים כבלים שונים בשום מקום הביוס לא מזהה אותו ...בכל מצב (כל מחשב) נורת ההרדיסק דולקת קבוע (ואף כאשר הוא מחובר לוקח יותר זמן להיכנס לביוס בשני מחשבים שניסיתי...) אין שום רעש של קליקים אין שום דבר מנסיון עבר עבר רחוק היה זכור לי שפריזר במקרר שעה דיי עוזר .... ניסיתי (גיליתי שם שלגון שטראוס מלפני 3 שנים ...אך לא עבד עניין ההרדיסק לצערי) חייב משם מידע חשוב מאוד ! מה עוד ניתן לעשות במצב שתיארתי שאפילו הביוס לא מזהה ? תודה !
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש דיסק שיהיה בביצועים טובים ומהירים, וגם שקט מאד ללא זמזום מעיק כלשהו. השימוש הוא ביתי, הרבה גלישה ומוזיקה בעיקר. אשמח מאד להמלצות של כולם נאמר לי שסיגייט שקט מאד- אך לא מכיר אותו ולא את ביצועיו. לכן מעדיף לשאול פה בכלל על כל המותגים הטובים שידועים שעונים על דרישות אלה ,מנסיונכם.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הרכבתי לא מזמן מחשב ולפני שהלכתי לקנות אותו אבא שלי אמר לי להתייץ עם חבר שלו, טכנאי מחשבים. החלטתי לשים SSD 120GB ושמתי את זה: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspjerusalems&cat=15491 מחיר - 615 ש"ח אחריות - 3 שנים גודל - ב2.5'' נפח - 128GB אותו חבר אמר לי שהוא ממליץ על Kingston כי אחריות לכל החיים (לא בKSP מסתבר) ועושים להם בדיוק מדוייקות לפני שהם יוצאים מהמפעל ככה שאני לא אקבל אחד פגום והם מחזיקים להרבה זמן. אז הסתכלתי על הSSD: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspjerusalems&cat=15491 מחיר - 820 ש"ח אחריות - 3 שנים גודל - 2.5'' נפח - 120GB תהייתי למה יש הבדלים במחיר והאם הם באמת תואמים את הביצועים. (כמובן שגם יכולים להיות הבדלים עם ההסכמים של החברה וKSP וכד…
-
- 0 תגובות
- 803 צפיות
-
-
שלום מחפש המלצה לssd טוב ומהיר למשב נייח עד 1000 ש"ח להיות כונן ראשי ל windows 7 (או 8 בעתיד) מחשב שמיועד ל gaming. אשמח להצעות תודה רבה.
-
- 8 תגובות
- 950 צפיות
-
-
בעיקר לצריבות.מעדיף חנות KSP אם יש בזול (או באייבורי שפחות עדיף)
-
- 17 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני חושב לרכוש הארדיסק 500 גיגה של SEAGATE. יש הסתייגויות כלשהן לגביו? אני מחפש משהו שקט, שגם לא יהיה איטי מדי. הווסטרן הרעישו לי. כנל דיסק מחברה אחרת. לכן חשבתי עליו. יש פה איזה הודעה שנותנת לינק לבדיקת סיגייט נגועים, זה יצר אצלי חשש מסוים עכשיו לגביו. מישהו יכול להסביר מה הקטע?
-
- 4 תגובות
- 786 צפיות
-
-
הי, יש לי 3 מחיצות שהייתי רוצה לאחד ולחלק מחדש מבלי לפגוע במידע שמאוחסן על המחיצות. אחת משלושת המחיצות © מכילה את המערכת. לפני כ-10 שנים השתמשתי בהצלחה ב-PQ MAGIC אבל בטח דברים השתנו מאז.. אז מה מומלץ?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, קניתי Crucial M4 128GB SSD ופרמטתי את המחשב, עברתי גם על המדריך הזה: http://hwzone.co.il/hardware/guides/ssdguide. יש לי גם כונן WD CAVIAR BLACK 500GB שקראתי לו "E", לא מותקן עליו שום דבר שקשור למערכת. כרגע נכנסתי ל"Computer" וראיתי שמתוך 465GB נותרו בכונן 461GB ונוצרה בו תיקייה עם סימן של מנעול בעלת שם מוזר, זה חלק ממנו: 28957cb5fe3e9 (יש עוד קצת). היא ריקה לגמרי (בדקתי גם עם קבצים מוסתרים) וכתוב שהיא שוקלת 0 bytes, אבל בכל זאת הלכו 4GB מהכונן... זה יכול להיות בגלל WINDOWS UPDATE? זה קרה במהלך התקנת 100 עדכונים... אשמח לעזרה או להסבר, תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. עיינתי באתר של KSP וראיתי שהמחירים של כונני ה SSD של חברת Corsair ממש לא בשמים בעיקר בדגמים הבאים: Corsair Force Series 3 60GB SSD Sata III MLC 2.5'' Retail Corsair Force Series GT 60GB SSD Sata III MLC 2.5'' Retail השאלה שלי, האם אכן הכוננים האלו מספקים עבודה טובה ? בעיקרון אני צריך אותם רק בשביל מערכת הפעלה עבור שרת הקבצים הביתי מה דעתכם ?
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אתמול מת לי ה WD3200AAKS. הוא אמנם לא היה הראשי במערכת, אבל הוא שימש אותי להרבה מאוד מידע (הורדות, גיבויים..) יש לי כרגע הארדיסק של טרה שמעל חצי ממנו פנוי, כך שמבחינת מקום אני מסודר ואין טעם להשקיע בהארדיסק בעל נפח גדול. חשבתי לנצל את ההזדמנות הזו ולרכוש SSD על מנת לשפר את ביצועי המערכת. אני אמנם עדיין מתלבט בגלל שהטכנולוגיה הזו עוד לא ממש בשלה והבנתי שההארדיסקים האלו נשחקים מהר (מה שנשמע לי קצת מוזר כי אין שם שום חלק נע שיכול להישחק..). בקיצור, אני מחפש הארדיסק SSD בנפח סביר (ישמש למערכת הפעלה, תוכנות, ואולי קצת מסמכים), שיתן ביצועים טובים ושיהיה כמה שיותר אמין. נניח ש60-80GB יספיקו לי אגב, כדאי לחכות קצת שיצא משהו יותר בשל? כי העניין לא ממש דחוף לי ואני מתכנן לק…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היום המחשב היה מכובה והדלקתי אותו וזה עשה קראית קבצים במסך השחור הזה אני לא יודע מזה ממש כי הלכתי בנתיים להקתלח זה הבעיה "D:\ is not accessible - The file or directory is corrupted and unreadable" הוא נסגר על ידי BITLOCKER אני לא מבין למה, חיפשתי בגוגל אבל לא מצאתי ממש פיתרון עשיתי כפתור ימני על הדיסק והיה משו כמו BOOT BITLOCKER אז זה עכשיו עושה איזה פעולה אבל היא בטח תקח המון זמן כי ככה זה נראה, לבנתיים רשום the paremeter i s incorrect למה אבל..... מה כבר יכול היה לקרות בבקשה חברה אני צריך את העזרה שלכם, יש לי שמה המון דברים
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, התקנתי חלונות 7 ולאחר ההתקנה אחד הכוננים (בחיבור SATA) אינו מזוהה - כלומר, אני רואה אותו בניהול הדיסקים, אך לא במחשב שלי וכו'. כיצד ניתן לגרום לחלונות לזהות את הדיסק כמו שצריך? תודה וחג שמח!
-
- 2 תגובות
- 984 צפיות
-
-
שלום יש לי כונן קשיח משומש מדגם WD 2500 SE. הנפח שלו הוא 250GB, רציתי לדעת האם משתלם למכור אותו במחיר של 150 שקלים ? תודה.
-
- 1 תגובה
- 687 צפיות
-