אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,926 דיונים בפורום זה
-
בקרוב אקבל מחשב חדש עם כונן Maxtor 80GB 7200RPM DiamondMax Plus D740X. מערכת ההפעלה תהיה WIN XP. 80GB זה המון! כיצד כדאי לחלק את הכונן? - לכמה חלקים לחלק? - האם כדאי להפריד את מערכת ההפעלה משאר התוכנות? האם זה בכלל נוח בפעילות השוטפת? - האם כדאי NTFS או FAT32. האם NTFS תומך בתוכנות\משחקים ישנים יחסית? מהם חסרונות NTFS? אשמח לקבל עצות. תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני צלם ומחפש לרכוש כונן גיבוי חיצוני 4 טרה (2 גיבוי2 אחסון). מה מומלץ? האם חיבור רשת יהיה לי אטיות כאשר יערוך תמונות? עדיף USB? איזה חברה אמינה ביותר תודה לכם. אילן פורת צלם
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, הייתי לא מזמן אצל חבר משפחה בשביל לסדר לו תקלה במחשב. אחרי שסיימתי לטפל בתקלה עשיתי הפעלה מחדש בשביל שהכל יושלם/יסתדר. בעת ההפעלה המחשב הכונן הקשיח עשה כמה רעשים קטנים הדומים לצפצופים או נקישות של מספר פעמים ואז הפסיק. ברור לי שכאשר הכונן הקשיח משמיע רעשים זה אומר שמשהו לא בסדר ואמור להדליק נורת אזהרה. המחשב ישן, לא חדש, יש לו ותק של הרבה שנים, לא ידוע כמה אבל אני חושב 8. (לא לחפור על להחליף רכיבים או לקנות חדש) אני מעוניין לדעת מה זה אומר, ומה אתה חושבים.
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, הקנתי ווינדוס SP1 על כונן 160GB IDE, וחיברתי את ה500GB(היה בו חומר!!!!!), לא עשיתי שום פירמוט, רק חיברתי! יש סיכוי שזה אבוד?? לא עשיתי כלום.. מה רק בגלל באג הוא פירמט לי 300GB מה500? אם אני אחבר אותו לווינדוס ויסטה אולטימט זה יעבוד? (בביוס הוא מזהה 500GB) מה לעשות כדי לאחד את המחיצות שהוא עשה? אם אני אבקש שלי SP2 חוקי, זה יעבוד? תודה רבה..
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
[בס"ד קניתי לפני כמה ימים את ה vertex 2 80gb מ ksp ו תוצאות הביצועים שלו הנה תמונה (לא הצלחתי להעלות תמונה אז הנה בכתב הביצועים) ----------------------------------------------------------------------- CrystalDiskMark 3.0.1 x64 © 2007-2010 hiyohiyo Crystal Dew World : http://crystalmark.info/ ----------------------------------------------------------------------- * MB/s = 1,000,000 byte/s [sATA/300 = 300,000,000 byte/s] Sequential Read : 171.308 MB/s Sequential Write : 41.005 MB/s Random Read 512KB : 161.213 MB/s Random Write 512KB : 41.916 MB/s Random Read 4KB (QD=1) : 15.809 MB/s [ 3859.6 IOPS] Random Write 4KB (QD=1) : 25.655…
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מחפש הארד דיסק פנימי 4 טרה 7200 RPM לשימוש ביתי רגיל, שיהיה אמין ולא רועש מדי, בסביבות 500 ש"ח, או הארד דיסק 3 טרה באותה מהירות במחיר יותר משתלם אם יש כזה. מצאתי הארד דיסק בטווח הזה של HGST, שקראתי שיש להם הארד דיסקים סופר אמינים, אבל זה כונן NAS, יש לכונן כזה חסרונות במחשב רגיל? תודה לעוזרים
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום מגיע לי זיכוי להחליף להרדיסק חדש 500 גיגה השאלה או סיגייט ברקודה הבעייתי שכבר היה לי אחד וננעל. השאלה האם WD טובים מסיגייט?? האם ההרדיסק שקט?של הווסטרן? ומה ההבדל בין ה BLACK ךGREEN?? בבקשה זה חשוב הזמנתי מחשב ואני מחר צריך לתת תשובה! סמסונג הם לא מחזיקים לצערי.
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות כרטיס הרחבה של USB3.0 ורציתי לקבל המלצות בהתאם ללוח שלי http://www.msi.com/product/mb/P4M900M2-L.html#?div=Basic וגם... מה אתם אומרים על הכרטיס הזה http://www.ebay.com/itm/4-Port-USB-3-0-HUB-PCI-E-Expresscard-Card-Adapter-/170638376779?pt=AU_Components&hash=item27bad6ff4b#ht_2914wt_906 עריכה: או זה http://www.ebay.com/itm/2-eSATA-2-SATA-3-0-PCI-E-Express-Card-Adapter-6Gbps-/180673976241?pt=UK_Computing_CablesConnectors_RL&hash=item2a110217b1#ht_2976wt_906 או http://www.ebay.com/itm/PCI-E-USB3-0-Combo-4-port-Hub-All-One-Card-Reader-/260838256865?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cbb2bf0e1#ht_2329wt_983 בתודה רונן
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
למה HD 250 ג'יגה 16 מגה עולה ב50 שקל פחות מ250 ג'יגה 8 מגה בופר? זה לא אמור להיות ההפך?
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני לא אכביר במילים ובעבר כבר שאלתי על הנושא אך נותרתי ללא מענה. כונן ירוק פנימי של WD החל לעשות בעיות לפני כשנתיים. הכונן משמש בעיקר לאחסון סרטים. מהות הבעיה: כיבוי מחשב לרוב גורם לאי זיהוי הכונן הקשיח. בעיה אשר נפתרת על ידי מספר כיבויים והדלקות מלאים (ריסטים לא עוזרים) ו/או ניתוק הכבלים מהכונן וחיבורם שוב. לפעמים הכונן מחליט לעבוד לאט (ממש לאט) דבר אשר נפתר על ידי ריסט. ככל הידוע לי, הכונן לא הורס מידע אשר נמצע עליו (טפו,טפו טפו) מה ניסיתי לעשות? להריץ תוכנות בדיקה שונות ומשונות (החל מהתוכנה של ווסטרן וכלה ב-HD TUNE) כולן מצאו את הכונן תקין. בדקתי את הכונן לאורך זמן ותמיד נמצא תקין. החלפת חיווט לא עזר (החלפתי אותו מספר רב של פעמים בכבלים חדשים דנדשים) החלפת …
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קראתי פה בפורום שעלולות להיות בעיות עם תמיכה בדיסקים קשיחים עם נפח גדול. אלו בעיות יכולות להיות ואיך אני יכול לבדוק אותן? תודה!
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, ראיתי שיש כל מיני חיבורים. לכונן כמו m2, sata 1.2.3 Pci express 3 אבל כולם מהירים פי כמה וכמה מהמהירות כתיבה וקריאה שזה בממוצע 550 מגה לשניה לכן השאלה אם זה משנה בכלל?
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
- 2 followers
-
-
יש לי שאלה..האם בכונן SSD שמבוסס פלאש יש פחות סיכויים שיווצרו סקטורים פגומים מאשר כונן קשיח רגיל או שזה לא קשור וזה אותו הדבר מבחינת הסקטורים הפגומים?
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש כונן SSD עם ביצועים טובים ונתקלתי בדגם הנ"ל, שקראתי עליו קצת והתרשמתי ממנו . ראיתי אותו באיביי במחיר יחסית סבבה : http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=150813711256 כמו כן ראיתי גם סיקור מקיף על מבחני ביצועים וגם בהשוואה לכונני SSD אחרים והוא מציג נתונים יפים : http://www.overclockersclub.com/reviews/ocz_vertex_4_256gb/9.htm מה דעתכם עליו? אם אתם צריכים, הנה מפרט של הנייד שקניתי ממש עכשיו: מעבדIntel® Core™ i7 3612QM Processor, 2.1GHz - up to 3.1 GHz, 6MB Cacheזיכרון8GB DDR3 1600Mhz 2 x 4096 MB, Up to 8 GBכונן קשיח1TB 5400 Rpmתצוגה15.6'' Full High Definition 1080p WLED with AntiGlareמאיץ גרפיAMD Radeon™ HD 7730M 2GBצורב8X DVD+/-RW Dri…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
תמיד היה לי צורב רגיל וcd מלמעלה לראושנה קניתי צורב dvd דגם LG gmw-4161b טוב ?? היום גם קניתי דיסקים ריקים של dvd מקום איכסון ענק זה פעם ראשונה שלי אני לא יודע אך לצרוב צורבים רגיל ? חח לר חשוב נתחיל עם חוות דעת על הצורב מה אתם אומרים ?הוא טוב
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז ככה, צריך משהו Budget בגודל ~ 240GB חלק אומרים לי רק סמסונג או אינטל. בודק 850 EVO אחרים אומרים שיש בעיות (אין לי מושג - לא מעודכן) ובכלל ממליצים על CRUCIAL.. הקיצר, על מה ממליצים? המחשב קצת ישן (מעל 3 שנים), אבל יש לו SATA 3
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
נהרס לאח שלי המחשב לגמרי והוא קונה חדש.. עכשיו הוא רוצה שאני יעביר לו דברים מהדיסק הקשיח הישן לחדש.. אם אני רוצה לחבר במחשב החדש את ההרדיסק הישן כדי להעביר דברים אני צריך להכניס אותו עם כל הברגים והכול רק בשביל הכמה דקות האלה של העברת מידע? אם על שתי הדיסקים הקשיחים יש מערכת הפעלה זה לא יעשה בעיות?
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ערב טוב לכולם, משיטוטים בפורומים שמתי לב שהרבה אנשים מציינים לטובה את ה-SSD של סמסונג ואני לא כל כך מבין על מה? מהירות הכתיבה שלו היא 410 מגה, ויש SSDים עם מהירות שמגיעה ל-500 ו-550 מגה לשנייה! הנה לדוגמא SSD חדש של SANDISK שקיבלה תגובות רעות, ומופיע בדגם חדש ב-Sandisk Ultra II SDSSDHII ---KSP. מהירות הכתיבה שלו 500 מגה לשניה. הדגם של 120GB עולה ב-40 שקל יותר מסמסונג, הדגם של 240GB הוא אפילו זול יותר! והנה דוגמא שניה מאייבורי- כונן של טושיבה Toshiba HDTS212EZSTA שמהירות הכתיבה שלו היא 501 מגה לשניה והוא עולה ב-50 שקל יותר מסמסונג! אפילו הדגם הזה Kingston V300 120GB SV300S37A שקיבל תגובות זועמות במהירות כתיבה של 450 מגה לשניה (יותר מסמסונג) ועולה 100 שקל פחות. א…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לדוגמא אם קונים הארד דיסק שה-Cache שלו זה 8MB אז במה זה יותר טוב מהארד דיסק בעל 2MB Cache ??
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אחרי המון זמן שאני בודק את הנושא של כונני ה-ssd החלטי לקנות אחד משלושת הכוננים הבאים Samsung 840 evo 120gb Samsung 840 pro 128gb Samsung 840 evo 250gb אז ככה בהרבה מקומות ראיתי המלצות לשניהם(pro evo) ואני עדין לא מצליח להחליט ולהבין עד הסוף מה עדיף? השימוש שלי במחשב הוא רגיל למטרות של אינטרנט מידי פעם משחקים ואופיס. אם אפשר בבקשה התייחסות לגבי tlc mlc וגם על הכונן יותקן מערכת ההפעלה. המחירים הם: Evo 120gb 309₪ Pro 128gb 469₪ Evo 250gb 587₪
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מחפש לשדרג את הנייד הישן שלי במקום לקנות חדש. השאלה שלי למי שיש לו את המחשב הנ"ל האם כדי להשקיע ולשדרג את הssd בלבד כדי לקבל מחשב מהיר, ואם כן, איזה דגם כדי לקנות, אנו מעדיף להשקיע כמה שפחות בכל זאת מחשב ישן. השימושים שלי יהיו אינטרנט, תכנות למובייל, בלי משחקים ולא אשמור תמונות או סרטונים על המחשב ככה שאני חושב ש 120gb יספיק. תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני חדשה בפורום ולכן אם ההודעה שלי אינה בפורום הנכון- אנא תקנו אותי. יש לי מחשב HP הhard didk התקלקל ואני רוצה להחליף אותו. כשפתחתי את המארז גיליתי שההארד דיסק הנוכחי מחובר בSATA1 ( גם data וגם חשמל) יש רק יציאת IDE אחת ומחוברים אליה הצורב וכונן התקליטורים ( בכבל אחת , אחד אחרי השני) כל ה hard disks יש לי בבית הם עם חיבור IDE יש אפשרות להשתמש בהם איכשהוא באיזושהי דרך של חיבור הרכיבים? תודה גילה
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום. קיבלתי כבר בראש על זה, אבל יש לי כונן חיצוני (HDD) עם קבצי עבודה (אדריכלות בעיקר ותמונות של המשפחה). חשוב לי ביותר. נכנסתי לחנות מחשבים. הבחור טען שהעלות תהיה 7,000 ש"ח. יצאתי משם. הלכתי ל KSP. הם שלחו למעבדה. נאמר לי שה"כונן תקול, לא ניתן לשחזר מידע". אני יודע שלפעמים מחפפים. האם יש למישהו עצה? כל עצה תתקבל בברכה. תודה רבה!!!
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז ככה, היום הלכתי לקנות דיסקים, והיה איזה מוכר מתעלק שלא עזב אותי. קיצר מפה לשם הוא טען שמהירות הצריבה על דיסקים לא משנה. מכיוון שIDE לא תומך במהירות מעל 16x יענתו לא משנה כמה הצורב שלך מהיר, הוא יצרוב במהירות 16x. כי IDE לא מעביר מידע יותר מהיר את זה!!! אמרתי לו שזה בולשיט, לחלוטין אז ככה: 1- האם צדקתי? 2- מה באמת המהירות צריבה המקסימלית (אפילו תיאורטית) ש IDE כן יתמוך בה. אני כמובן מדבר על מהירות צריבה של דיסקים רגילים לא DVD. תודה
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם. ברשותי שתי מגירות SNT135 לכוננים קשיחים סאטא במארז hec שלי (מחשב חדש וחדיש). המחשב כולו הורכב בחנות מחשבים מקצוענית, אבל, פעם אחר פעם הצטרכתי לקבל מגירה חדשה פר כל מגירה מכיוון שהמגרות התחילו להרעיש יותר ויותר, כנראה רעש שבא מהמאוורר בקידמת המגירה של כל אחת. רעש שבתחילה כמעט שלא היה, ועם הימים גבר וגבר ללא סיבה עד לרמות לא מתקבלות בנתיים, אין לחנות בעיה לתת מגירה חדשה כל פעם אבל כמובן שמצב זה לא ייתכן. האם גם לכם קרה מקרה כזה עם המגירה הנל או מגירה דומה (בעלת מאוורר קטן בקידמתה)? אני מבסוט מהמגירות בצורה כללית, יש להם מנעול און אוף שמתאים לצרכים שלי וכולי. יש אפשרות לניתוק המאוורר הקטן של כל מגירה - אבל... האם בכלל לחשוב על לעשות את זה? עכשיו חורף והטמפרטור…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-