עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by ELpsycho,

שלום לכולם וחג שמח. אני מעוניין לשדרג את הכוננן קשיח במחשב שלי ורציתי לדעת האם אני יכול לקנות את הדגם הבא http://tms.co.il/product/7958 בהתחשב בעובדה שהחיבור לי הוא מהSATA הראשונים שהיו? האם הקונפיגורציה של המחשב שלי תתאים. תודה רבה, אלדד כהן. (המפרט מתואר בחתימה שלי)

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by rotem_o,

שלום לכולם, היום קניתי את הדיסק הנ"ל לצורך אכסון ולהלן מס' שאלות: 1. קראתי ביקורות קנייה ב-newegg ושמתי לב שרבים ממליצים על עדכון קושחה עבור באג מסויים(SMART problems). מישהו יודע במה מדובר? 2. לגבי פרמוט הדיסק, לא הבנתי את כל נושא ה-4K סקטורים , האם צריך להגדיר משהו שונה באתחול? 3. אשמח לקבל המלצת תוכנות בדיקה לדיסק/סקטורים פגומים/ועוד(מבית סמסונג או שלא), לפני שאני מתחיל להעמיס עליו מידע. 4. מה יהיה עדיף מבחינת ביצועים: להשאיר את מערכת ההפעלה והתוכנות על ה-WD2500KS הישן (יתרונות:7200RPM, דיסק פיזי נפרד למערכת הפעלה ותוכנות ודיסק נפרד עבור השאר) או להתקין אותה על מחיצה ב-SAMSUNG החדש (יתרונות: דיסק חדש יותר וכנראה שגם מהיר יותר)?? האם יהיה בכלל הבדל משמעותי בשימוש ביתי …

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. יש לי HDD בנוסף לSSD שעליו המערכת מותקנת באמצע משחק שמותקן בHDD הוא קרס ואז אני רואה שהמחשב לא מזהה יותר את הHDD ריסטרט גם לא עזר, אחרי שניתקתי את הכבל והחזרתי מהHDD זה הסתדר אבל יש לי שם המון מידע ואני מפחד שהHDD ימות. יש לי סיבה לחשוש? בגדול זה עבד מעולה כבר שנים, התקנתי רק השבוע את הSSD, אז יכול שסתם הכבל היה רופף? למרות שעבד כמה ימים בלי בעיה השאלה אם קורה דבר כזה ועוד תוך כדי שימוש זה סימן רע או שלא בהכרח קשור לאי תקינות הHDD?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by Goldberg,

יש לי את המחשב הבא : http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=735506 כנראה שההארדיסק שלו נדפק. כי כשהמחשב עולה מקבלים הודעה על כך שיש בעיות עם ההארדיסק וכדאי לגבות את המידע. (כנראה ההודעה מתקבלת באמצעות טכנולוגיית SMART, מה שזה לא יהיה). בכל אופן, אני מניח שצריך להחליף את הארדיסק, למרות שהוא רק בן שנה. אין לי הרבה ניסיון עם לפטופים. האם אני יכול לבחור איזה הארדיסק שאני רוצה ולשים אותו במקום ? או שזה חייב להיות של lenovo ? כי ממה שאני רואה ב- http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-harddrive&db187326=2165139 המחיר של זה ממש יקר. תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. שלום, יש לי כונן חצוני WD500ME שקבל מכה לפני מספר ימים. עכשיו המחשב מזהה אותו כ- removable storage device, אך כשלוחצים על הכונן אי אפשר להכנס אליו. מצד שני במנהל התקנים הכונן מופיע תחת שמו, ואף רשום כי ההתקן פועל היטב. מה אפשר לעשות? תודה.

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. שלום לכולם, אני לא ממש יודע מה קורה, אני אנסה לתאר את התקלה. לפני כמה חודשים שמתי לב שהמחשב הפסיק לזהות את ההארדיסק (2TB, ווסטרן דיגיטל הסדרה השחורה). ניסיתי להחליף כבל ועדיין לא קרה כלום, בעקבות זה החלטתי לשדרג את המחשב. עברו שבועיים ואז נזכרתי שהוא עדיין באחריות אז קפצתי לחנות ושם הם עשו בדיקה וגילו שהכל תקין, ובאמת הוא עבד. ניסיתי שוב עם כבל שקיבלתי עם הלוח אם החדש ווואלה הוא עובד כרגיל. הכל טוב ויפה ואז אחרי שבועיים בערך המחשב שוב הפסיק לזהות אותו ואז כבר התחלתי לוותר עליו אבל בגלל שיש לי קצת נטייה לדחות דברים למחר, יצא שהוא נשאר מחובר ואז שוב לפני כמה ימים הוא שוב צץ והמחשב מזהה אותו כרגיל בלי שעשיתי כלום. יש למישהו הסבר …

7. Started by amisha,

שלום , אני מעוניין לקנות SSD למחשב החדש מתוצרת אינטל, ואני מתלבט בין : סדרה 750 של אינטל בחיבור SATA . סדרה 730 בנפח 240GB. סדרה 535 בנפח 480GB . מה לקחת ? (המחירים הם לא מחירים לצרכן, לכן אין משמעות למחיר .)

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. הכוננים המכאניים ממשיכים בטיפוס האיטי שלהם בנפחים, ותודה לגז ההליום לכתבה

9. Started by tamiravigan,

היי, הקנתי ווינדוס SP1 על כונן 160GB IDE, וחיברתי את ה500GB(היה בו חומר!!!!!), לא עשיתי שום פירמוט, רק חיברתי! יש סיכוי שזה אבוד?? לא עשיתי כלום.. מה רק בגלל באג הוא פירמט לי 300GB מה500? אם אני אחבר אותו לווינדוס ויסטה אולטימט זה יעבוד? (בביוס הוא מזהה 500GB) מה לעשות כדי לאחד את המחיצות שהוא עשה? אם אני אבקש שלי SP2 חוקי, זה יעבוד? תודה רבה..

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. שמעו אני צרכן רגיל ואף פעם לא התעמקתי בנושא הדיסקים הריקים... מה שזול ריק ויש פה 700 מגה פנויים אני לוקח. יש לי מלא דיסקים של גי פי טי וסילבר ליין ועוד כמה זוולת כמו PRINCO . יש לי גם דיסקים של לפני 4-5 שנים ככה והם טובים . יש עליהם דאטה ויש גם דיסקים של מוזיקה אז אני לא מבין מהם הסיכונים ? מה אתם אומרים שאחרי זמן מסוים פשוט יעלם המידע מהדיסק? ואם כן אחרי כמה זמן..? ומה הכי מומלץ אם ככה? תודה.

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by le cat,

בקרוב אקבל מחשב חדש עם כונן Maxtor 80GB 7200RPM DiamondMax Plus D740X. מערכת ההפעלה תהיה WIN XP. 80GB זה המון! כיצד כדאי לחלק את הכונן? - לכמה חלקים לחלק? - האם כדאי להפריד את מערכת ההפעלה משאר התוכנות? האם זה בכלל נוח בפעילות השוטפת? - האם כדאי NTFS או FAT32. האם NTFS תומך בתוכנות\משחקים ישנים יחסית? מהם חסרונות NTFS? אשמח לקבל עצות. תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. שלום לכם אנשי פורום יקרים!!! ברשותי מחשב שבו מורכב הלוח אם של ABIT מדגם IS7. בנוסף יש לי כבר דיסק קשיח של WD בנפח של 80 ג'יגה. אני רוצה להוסיף דיסק קשיח נוסף, אך אני לא יודע בכמה ג'יגות של הרדיסקים הלוח אם שלי תומך! בדקתי בספרון שהגיע עם הלוח אם, וגם באתר הבית של ABIT, ולא מצאתי תשובה לשאלה הזו ולכן אני מפנה אותה אליכם ומקווה שתוכלו לעזור לי! בנוסף הייתי רוצה לשאול אם למישהו יש ניסיון עם הרדיסקי SATA והלוח אם הזה (ABIT IS7)? תודה מראש לכל העונים!! 8)

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by bck,

בחדשות כתוב שהם 18 סמטימטר מקסימום למה? למה אי אפשר לעשות אחד באורך מטר וחצי?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by dog,

חברים, ראשית מתנצל על ריבוי שאלות סביב ההתקנה שלי. כחלק מההכנה שלי להתקנת כונן ssd חדש אני מנסה לשנות את ההגדרות בביוס ממצב ide בו אני נמצא עכשיו, למצב ahci. כרגע מע' ההעפלה וה boot נמצאים על הכונן המכני הישן. זוכר שכבר בשעתו כשניסיתי להעביר לahci במצב הזה, זה עשה לי בעיות בעליית מע' ההפעלה. נכנסתי לביוס. יש שם שני מקומות להגדרה הזו. Onboard sata/ide cntrl. Mode והשני- pch sata cntrl. Mode. בשלב ראשון שיניתי בראשון. הוינדוס עלה, אך הוא לא הראה כונן מכני נוסף שהתקנתי לאחרונה. כששיניתי גם בשני, זה עשה לי בעיות בהעלאת הוינדוס ונכנס ללופים בנושא. כשהחזרתי גם את הראשון למצב ide חזר לי הכונן הנעלם. ראשית איזה מהם עלי לשנות? שנית, יכול להיות עניין של דרייברים שחסרים אצלי ?

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by EYALL,

שלום . אני מצטער מראש אולי אני נימצא במקום הלא נכון אבל. יש לי NAS של לנובו חדש. ויש לי בעיה בהגדרה אחת. יש פה אנשי רשת שמבינים בNASים, כמובן שאני מוכן גם לשלם למישהו שבאמת מבין תודה רבה ושבוע טוב { ממה שנשאר ממנו}

16. Started by MichaelZ,

אני צריך לשדרג את כונן הגיבוי שלי. כמות החומר כל הזמן גדלה וחשבתי כבר להביא אחד של 8 טרה כדי שאני לא אצטרך להחליף אותו בכונן אחר בעוד שנה. ראיתי שכאלה עולים ים של כסף אבל בסוף נתקלתי בכונן הזה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=14797 קודם כל אני צריך לדעת אם הוא בכלל טוב לי, כי כתוב שם צ'יפסט H61 ואני לא כ"כ יודע איפה המחשב לי עומד. אז ככה: לוח אסוס P8P67 PRO, ווינדווס 7 64-ביט OEM. בהתחלה אני רוצה לחבר את הכונן למחשב דרך הדבר הזה: http://www.icydock.com/goods_cat.php?id=112 יש לי 2 כאלה ואני כל הזמן מחליף בין כוננים של 4, ו-2 TB של סיגייט. זה עובד פיקס, אומנם פה מדובר בחיה קצת אחרת (8TB). יש מצב לבעיות? מהנסיון…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. יש לי דיסק עם 6 טרה של מדייה (רובם קבצים גדולים) ואני רוצה להעתיק את הכל לדיסק חדש ריק. אני מניח כי העתקה "רגילה" עם COPY של ווינדוס או אפליקצית TERACOPY יעתיקו כל קובץ בדיסק המקור ויכתבו אותו בצורה רציפה בדיסק היעד כך שלא תהיה פראגמנטצייה אבל איך אני יכול לבצע אופטימיזציה לאירגון הקבצים? הכוונה היא שקבצים בתיקייה אחת יועתקו אחד ליד השני. האם העתקת התיקייה הראשית מעתיקה את הקבצים לפי הסדר הלוגי שלהם? (הכוונה לסדר המופיע בהוראת DIR ללא פרמטרים)

18. Started by UnwiZ,

שלום, רכשתי לאחרונה כרטיס USB בשם SanDisk Cruzer Edge 8GB. בשביל לאחסן בו העברתי קבצים לכונן שלו שמצאתי בתקיית המחשב שלי והתעלמתי מהתוכנה שקפצה עליי וניסתה להתקין לי כמה תוכנות (גוגל כרום ועוד תוספת לאיביי באקספלורר או משהו כזה... תאמינו לי שסיירתי בתוכנה וחיפשתי לראות אם יש בה משהו אחר אבל זה הדבר היחיד שמצאתי בה), שמתי לב שכשאני מנסה להעביר קובץ גדול (נגיד 6GB, כאשר להזכירכם הכרטיס הוא של 8GB) זה לא מאפשר לי בטענה שאין מספיק מקום אפילו שמצויין שזה 8GB. חשבתי שזה יותר הגיוני שלכרטיס הזה תהיה תוכנה או דרך לעקוף את הבעיה אבל כלום. איך ביכולתי להעביר את הקובץ היחסית "גדול" לתוך הדיסק און קי? תודה רבה לעוזרים!

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by Slavadir,

היי, אני יודע שרוב האנשים ממליצים להתקין Windows ושאר תוכנות חשובות על SSD קטן (~128GB), והשאר על כונן קשיח. יש לי רק בעיה אחת עם זה.. (ראו תמונה מצורפת). אני לא מוכן לכונן C קטן מ- 200GB, ו- SSD בכזה נפח עולה המון. מה שמשאיר אותי עם SSD Caching (כמו Intel SRT) או כלום. למישהו יש ניסיון עם מנגנון כזה (SSD Caching או אפילו SSHD) ויכול לומר לי איפה הוא רואה שיפור? למשל משחקים, זמן boot, דחיסה/כיווץ, גלישה. כמובן שהמלצות לפתרונות אחרים יתקבלו בברכה תודה

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by AlBatros,

שלום, מעוניין להרכיב מחשב גיימינג חדש עם מפרט גבוה. בחלק מלוחות האם עם צ'יפ Z79 יש חיבור sata express חדש שיכול להעביר עד GB\S 10. השאלה היא האם קיימים כבר SSD שבאמת יכולים לנצל את החיבור הזה, כלומר לקבל עדיפות משמעותית על חיבור SATA III. אני מעוניין ב- SSD בנפחים 120 - 256 GB.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by oz12,

איזה הHD כדאי WD SEAGATE Barracuda 160GB SATA2 NCQ 7200RPM 8MB 5Y ש``ח 362 WD 160GB SATA2 7200RPM 8MB BUFFER WD1600JS 3Y 367ש"ח מה יותר כדאי שימו לב הראשון עם חמש שנים אחריות והשני עם שלוש שנים אחריות

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. שלום, אני מבקש המלצה לדיסק קשיח פנימי של 1 טרה ו- 1.5 טרה (שקט , מהיר ואמין) . יש לי במחשב דיסק של סיגייט 500 מגה דגם ST3500418AS ודיסק נוסף של wd שאותו אני רוצה להוציא ובמקומו לשים יותר גדול - במידה ויש לך רלבנטיות . שאלה נוספת - איך נקבע במחשב לפי ההגדרה (ב- computer menegment ב- control panel) כאשר במקרה שלי יש 2 דיסקים מסוג SATA2 - מיהו דיסק 0 ומיהו דיסק 1? האם לפי המצב הפיזי של המחברים של ה- sata בלוח האם או לפי הגדרה שקובעים בתוכנת ההפעלה או משהו אחר בכלל? האם ניתן לשנות את זה ואם כן אז איך? ושאלה אחרונה - האם כדאי להמתין שיצא לשוק SATA3 או שזה לא רלבנטי בשלב זה? תודה

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by maors,

שלום לכולם.. קניתי כונן SSD של Vertex 3 iops 120gb. והתקנתי אותו במחשב. הלוח שלי (EVGA 790I SLI FTW) תומך רק ב Sata 2 ולכן אני יודע שהביצועים שלו יירדו. רציתי לדעת לאיזה מהירויות כתיבה וקריאה אני אמור לראות כי לא מצאתי את זה בשום מקום. נכון לכרגע לפי AS-SSD-Benchmark אני מקבל תוצאות של AS SSD Benchmark 1.5.3784.37609 ------------------------------ Name: OCZ-VERTEX3 MI ATA Device Firmware: 2.15 Controller: msahci Offset: 1024 K - OK Size: 111.79 GB Date: 30/11/2011 22:27:11 ------------------------------ Sequential: ------------------------------ Read: 183.01 MB/s Write: 150.63 MB/s ------------------------------ 4K: ------------------------------ Read: 16.91 MB/s Write: …

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. אני יודע שזה לא מייצג לשאול אנשים על נסיונם האישי כי זה מדגם קטן וכו', ועדיין... שמעתי שמועות מדאיגות, ולכן אני חפץ בעצתכם. אני רוצה להזמין מחו"ל את ה- WD Caviar Green 3000GB WD30EZRX ושמעתי שמועות שחלק מפסי הייצור הוציאו חבילות של יחידות פגומות. גם ב-newegg הרבה אנשים מתארים בעיות. נראה לכם שזה קורה באותה מידה אצל כל היצרניות או שהמוצר הזה בעייתי במיוחד ויש מוצר מתחרה עדיף בקטגוריה של 3 טרה? שמעתם משהו בנושא? קניתם והתפגר לכם? קניתם ועובד בינתיים, טפו-טפו-טפו? ממליצים על מוצר אחר של 3 טרה?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by FARKASH7,

אוקיי הבנתי שהMX100 שקל crucial והEVO של סמסונג הכי מומלצים. השאלה היא האם הכוננים הזולים יותר לא שווים כלום? למשל ראיתי כוננים של Sandisk ושל Kingston בכמעט 100 שקלים פחות. כלומר המומלצים ביותר יקרים ב30% מהכוננים האלה. מה שחשוב לי הוא קודם כל אמינות. אחר כך ביצועים מקסימליים. אני מניח שכל אחד מהכוננים האלה עדיף על HDD רגיל. אז עד כמה המומלצים ביותר שווים את תוספת המחיר(מה ההבדל בביצועים?). כמו כן האם לדעתכם blackfriday יביא איתו מבצעים גם בתחום הזה?

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים