אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
אני קונה תמחשב בSKYPC ואני רוצה שהכל יבוא משם כולל הצורב. אבל ראיתי שמבחינת הצורבים אין להם מבחר גדול... מה מהבאים הכי מומלץ.. אני צורב במיוחד סרטים בפורמט של DVDR: ASUS DRW-1814BLT X18 DVD LG GSA-H44N X18 DVD Pioneer DVR-112 X18 DVD SAMSUNG SH-S183L X18 DVD תודה
-
- 2 תגובות
- 610 צפיות
-
-
אז ככה: יש לי CD וצורב DVD. יש כבל IDE שמחבר בין ה-CD שלי לדיסק הקשיח הנוכחי שלי וממנו למחשב. (כאילו הוא מפוצל). עכשיו מהצורב DVD שלי יש גם פיצול כזה. האם אני יכול לחבר את הדיסק הקשיח לשם? למעשה אני שואל אם אני יכול לקנות כבל מאריך ל-IDE ולחבר אותו לפיצול שיוצא מהכבל של ה-DVD? (בגלל שהפיצול רחוק מהמקום בו צריך לשבת הדיסק הקשיח - אז אני צריך מאריך). אין לי עוד אפשרות לחבר את הדיסק... מקווה שלא בילבלתי אותכם...
-
- 13 תגובות
- 990 צפיות
-
-
שמתי לב שיש גאפר בכונן והוא מציין כמה מצבים של sata כמו איפשור ssc, או ssc ו-pm2 ביחד, או הן מבוטלות. מה האופציות האלה אומרות? ועוד שאלה בתוכנה WD Diagnostics אני מצליח לראות רק את הדיסק הקשיח שמחובר לsata 0 ,ובמקום לזהות בשני כונן אחר הוא מזהה לי את אותו הכונן שמחובר בsata 0. גם בתוכנות אחרות אי אפשר לקרוא מהsmart של הכונן השני (טמפ, מידע דיאגנוסטי, וכו). יש לציין הsata 0 זה 80jd והשני זה 250ks... האם מישהו יודע מה ההסבר לזה?
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם רציתי לברר האם ניתן להגדיר בביוס שארדיסק בחיבורי יו אס בי יהיה הראשון שעולה כלומר שאם יהיה לי בו וינדוס אז הוינדוס שבו יעלה תודה יוסי
-
- 1 תגובה
- 792 צפיות
-
-
כרגע יש לי WD Elements 500GB שהנפח שלו כבר לא מספיק לי, וגם הקשיח הזה די איטי לטעמי, האם הוא באמת נחשב לאחד איטי? כמה יעלה לפחות אחד עם 1TB מהיר בהרבה? בנוסף, יש לי SSD מדגם 840 EVO בנפח 120GB, זה כמובן שמגביל אותי, אבל הססדים יקרים ולכן אני פחות רואה החלפת ססד לנפח גדול יותר כאופציה, אלא את הכונן החיצוני.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מה אני צריך לשנות בביוס כדי ש-HD יעבוד אופטימלי ? (בלוח אם P4P-800) תודה
-
- 3 תגובות
- 763 צפיות
-
-
שלום רב על המחשב שלי (חדש) icore5 3570k לוח אם gigabyte z77 מערכת win 8 מותקן ssd samsung830 128g + hard disk WD caviar blue לאחר התקנת מערכת הגדרת ACHI ושאר כיוונונים ע"י מדריך שקראתי כאן עשיתי בדיקות בנצ'מרק על הSSD שלי (תמונה בקובץ המצורף) האם הם תקינות? זה המקסימום ניתן להוציא? תודה לעוזרים וליועצים וכמו כן שאלה שנייה: בתמונה השנייה בניהול דיסקים רואים כי יש מחיצה ששייכת לקבצי מערכת ואז מחיצת C: ואז "מחיצת תרדמת" בערך 5% מהכונן שהוא שטח לא מוגדר, מה זה ומדוע? תקין?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי שני הרדיסק של 500 ג'יגה (WD) ,מערכת הפעלה ויסטה 32,האינדקס כוננים לא מופעל,זה נורמלי שהיא מהבהבת ככה?
-
- 1 תגובה
- 719 צפיות
-
-
שיתוף פעולה בין יצרנית השבבים ללנובו אמור להעניק לנו הצצה מסחרית ראשונה על הטכנולוגיה שמבטיחה לגרום לנו לשכוח משבבי ההבזק וכונני ה-SSD המוכרים לכתבה
-
- 5 תגובות
- 2.7k צפיות
- 3 followers
-
-
היי, יש לי מספר כוננים קשיחים שיושבים סתם בבית וחשבתי להפוך שיהיו לגיבוי. יש לי בבית כונן קשיח חיצוני של WD, וראיתי שיש עליו מין בקר כזה(מצרף סרטון). השאלה שלי היכן ניתן לקנות כזה, חשבתי לחפש מוצרים כאלו רק עם הכיסוי ובלי הכונן אך אני לא מצליח למצוא. (תעבירו ל7:10 דקות אם הסרטון לא מתחיל בדקה הזאת)
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
פתאום תפסתי שכבר שנתיים לא קניתי דיסק - אני מתחיל להחליד... ;D הגיע הזמן להחליף את ה- 80GB הישן והמקרטע שלי ב- 200GB חדש ונוצץ, SATA, לא יזיק 3Gbps (לא נתמך ע"י הבקר הקיים, אבל אני מתכנן החלפת לוח אם בעוד כמה חודשים). התכונות שאני מחפש, בסדר יורד: אמינות ביצועים שקט חום מחיר מריפרוף קצר ה- Samsung SpinPoint P120 200GB (דגם SP2004C) נראה מעניין - שקט, קריר, ביצועים סבירים, מחיר סביר, פחות או יותר כל תכונה מתקדמת של SATA II. מה שחסר לי הם פרטים על האמינות שלהם, אין לי ניסיון קודם עם כוננים של סמסונג ואפילו את משך האחריות שלהם לא מצאתי, וכמובן חנות בה אפשר לרכוש אותו. עד עכשיו ראיתי דיסקים כאלו רק באתר של COMP-IL ואני מעדיף שיהיו לי עוד אפשרויות. לחליפין, יש לכם המלצות לדיסק…
-
- 3 תגובות
- 719 צפיות
-
-
השימוש העיקרי הוא לשמירת מידע של הקלטות שמע ווידאו
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש לקנות הרד דיסק נייד חיצוני בגודל 2.5 אינץ ובנפח של טרה עם חיבור USB3 (הלוח אם שלי תומך) לצורך גיבוי והצגה של סרטי MKV ובלוריי מלא דרך המזרים מדיה שברשותי. מצאתי 3 אופציות אפשריות ורציתי לדעת מה הכי מומלץ, אמין וטוב: 1. WDBACX0010BBK: http://www.amazon.com/Western-Digital-Passport-Essential-WDBACX0010BBK-NESN/dp/B0041OSQ9S/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1293270019&sr=8-1 עולה כ- 430 ש"ח בארה"ב (יש לי אפשרות להביא דרך חבר שמגיע לארץ) ובארץ עולה כ- 650 ש"ח. האם כדאי להביא מחו"ל? 2. Iomega eGo: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=9888&perur=2&t=14&c=488 עולה 550 ש"ח (בחו"ל 460 ש"ח) 3. Lacie Rikiki: http://www.lacie.com/us/products/product.htm?…
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
חידה! איך מתקינים רייד בבורד שיש לו רק כניסת (JMICRON( RAID אחת, ?? (MSI P965) למי ששואל, כבר הספקתי להעתיק את הדרייברים לדיסקט ולהתקין מחדש את Windows... ועדיין הביוס מציג רק הרדיסק אחד..
-
- 1 תגובה
- 575 צפיות
-
-
קניתי את ה WD GOLD 10TB מאיביי והוא ממש הרגיש איטי בעבודה רגילה במחשב (מדיה בעיקר כמו סרטים ומוזיקה). בבדיקת מהירות מול כוננים אחרים התגלה שה4K random שלו מאד מאד איטי. נראה לכם הגיוני הנתונים האלו למטה? הseller טוען שזה ביצועיו של כונן זה בגלל היותו כונן Datacenter. אשמח לכל טיפ :-). Sequential Read (Q= 32,T= 1) : 271.061 MB/s Sequential Write (Q= 32,T= 1) : 199.447 MB/s Random Read 4KiB (Q= 8,T= 8) : 2.622 MB/s [ 640.1 IOPS] Random Write 4KiB (Q= 8,T= 8) : 5.906 MB/s [ 1441.9 IOPS] Random Read 4KiB (Q= 32,T= 1) : 2.630 MB/s [ 642.1 IOPS] Random Write 4KiB (Q= 32,T= 1) : 6.039 MB/s [ 1474.4 IOPS] Random Read 4KiB (Q…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
זה המקרה, יש לי הארדיסק WD 40 GB שהחליט בוקר אחד להתאבד... נדמה לי שזה בגלל כבל IDE פגום שהיה לי... ובכן עכשיו מה שקורה זה שיש לי הארדיסק שרק הביוס מצליח לזהות אותו, כשאני מנסה להריץ FDISK אני מקבל שגיאה שהתוכנה לא מצליחה לקרוא את ה- PARTITION TABLE. הורדתי אוסף תוכנות על דיסק בוט (ultimate boot disk) וניסיתי להריץ, וגם שם, אבל אני מקבל שגיאה שאין אפשרות גישה לכונן. יש לציין שהוא לא משמיע רעשים כלל...
-
- 6 תגובות
- 947 צפיות
-
-
בעידן ה-PATA, חיבור דיסק נוסף נעשה תוך שימוש ב-jumpers והגדרות master/slave בהתאם. כיצד מחברים 2 דיסקים ב-SATA? עד כה היה לי דיסק SATA אחד שהיה מחובר ל-SATA 1. כעת אני מוסיף דיסק נוסף שמחובר ל-SATA 5. הדיסק הנוסף מזוהה היטב ב-BIOS אך לא ניתן לבחור מי מהדיסקים יהווה master ומי slave. הבנתי שכבר אין הגדרה כזאת. כיצד בכל זאת מגדירים Hard disk priority? תודה.
-
- 18 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי נכון שאם אני עושה מאפיינים על ההר דיסק שלי אני יכול לראות אם הוא עובד במצב PIO או DMA?אז אצלי בשתיים מהם מופיעה לי "לא ישים" כמו בתמונה: והשאר מופיעים לי בתור DMA מה עושים? תודה.
-
- 3 תגובות
- 604 צפיות
-
-
רציתי לדעת אם הלוח שלי עובד בsataI הוא יעבוד עם הרדיסק ב ?sataII אם כן חשבתי ללכת על ההרדסיק הבא: Seagate ST3320620AS הצעות על הרדיסקים אחרים יתקבלו בברכה תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 764 צפיות
-
-
לקחתי איתי את הכוננים הקשיחים ליוון ,הם נמצאים בשקיות פצפצים כל אחד לחוד. אני נמצא כרגע בחדר שבו המזגן לא עובד כשאינני בחדר. אני נמצא ליד הים יחסית ,הלחות פה די גבוהה וחם. כשנכנסתי עכשיו לחדר התחלתי להזיע מיד ולהרגיש חנק. האם בטוח להשאיר הארד דיסקים בסביבה כזו? אם לא, ואם המקרר ממשיך לעבוד גם כשאינני בחדר, האם כדאי לי להכניס את ההארד דיסקים לשם? (לא יהיו בעיות מגנטיות וכולי?)
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן חברים! בזמן האחרון ההארד דיסק מעצבן אותי, הוא עושה לפעמים קולות כאלה של מאמץ ודברים שנשמעים כמו חריטה על לוח עם הציפורן - רק קצת יותר עדין. הוא עושה את זה לפרקים, והרעש מאוד קצר, חצי שניה - שניה, ולפעמים ממש נדירות הוא עושה את זה לאורך זמן. עכשיו, עשית chkdsk לשני הכוננים (ל- C, שבו מותקנת מע' ההפעלה עשיתי כמובן לאחר אתחול המחשב), ולא נמצאו תקלות. עכשיו, אני לא יודע אם זה ההארד דיסק או שהמחשב סתם נהפך איכשהו לאיטי בזמן האחרון (אני בבסיס לפרקי זמן ארוכים, ואחים שלי עושים מי יודע מה למחשב כשאני לא נמצא) ופשוט אפרמט אותו. ישנה בדיקת מערכת כוללת שבה אוכל למצוא מה הבעיה, או לפחות בדיקה להארד דיסק, או שפשוט אפרמט? תודה מראש ושבת שלום.
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הדיסק נרכש בחנות BUG בנתב"ג במחיר 85$ שם מלא:WDBAAA5000ABK WD PASSPORT Essential 500GB 2.5" external - Black גודל סטנדרטי, לא גדול מדי. באריזה דיסק וכבל. הדיסק תואם USB 2 ב-100% אני משתמש בו להעברת תכני מולטימדיה בין מחשב עם USB 3 למחשב עם USB 2 הדיסק עובד מהר מאוד, נותן תחושה של דיסק רגיל שמחובר למערכת. [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לאחרונה קניתי נגן ודאו ב HD של WD, לנגן יש כניסה של USB 2. מישהו ממליץ על אמצעי אחסון מתאים שיכול להתחבר לנגן ולהראות סרטים בצורה חלקה? אני מניח שהאמצעי צריך להיות - מהיר בקריאה ומסוגל לאחסן קובץ יחיד שגודלו 4.5 ג'יגה ואפילו יותר...
-
- 0 תגובות
- 622 צפיות
-
-
שלום, יש לי כונן קשיח (פנימי) בנפח 250GB של WD - נקרא לו D. כשאני מחבר אותו ומפעיל את המחשב, אני שומע רעש של "קנאק", "קלאק"... לא יודע איך לתאר במילים, בנוסף שומעים גם צליל של כיבוי כונן קשיח (הדיסק מפסיק את פעולת הסיבוב)... אם אני מבין את זה נכון, אז הכונן הקשיח הראשי שלי (נקרא לו C) שעליו מותקנת מערכת ההפעלה (Windows 7 64-bit), שגם הוא WD 250GB רק מודל שונה, הוא זה שמכבה את עצמו ולא D (אני יודע שזה הוא ולא C מפני שאם אני מריץ את המחשב בלי D, אין שום רעשים - המחשב עולה והכל עובד פיקס). בגלל הרעשים האלו עבדתי בשבועיים האחרונים רק עם C. היום קניתי כונן קשיח חדש WD 1TB (מודל: WD10EADS) וחיברתי אותו - נקרא לו E. הפעלתי את המחשב ושוב היו רעשים מוזרים שהגיעו מהמחשב, בערך ד…
-
- 1 תגובה
- 643 צפיות
-
-
האם ההבדל בין חיבור Firewire לUSB2 משמעותי? מה היתרונות והחסורונות של כל אחד מהחיבורים? השימוש שאעשה בכונן החיצוני הוא לאחסון תמונות, ולכן חשוב לי שהוא יהיה אמין וחזק, וואם התקציב מאפשר אז גם מהיר. אני מתלבטת בין 2 דגמים, שבעקרון הם זהים רק שאחד מהם הוא לחיבור יואסבי2 בלבד, והשני הוא גם לפיירוויר. http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=1672 - USB2 + Firewire http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=1373S USB2 ההבדל הוא בערך 130 ש"ח.. שאלה נוספת, מה אתם חושבים על הדגם?
-
- 5 תגובות
- 739 צפיות
-