עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. לאחר 2 הפוסטים שלי בפורם החלטתי שאלך על כונן SSD כדי למקסם את המחשב שלי. אני רוצה להתקין עליו את מערכת ההפעלה WIN 7 ואת כל התוכנות ויש לי כונן נוסף 500 GB שאשים אותו בתור כונן אחסון הם יעבדו בסדר ביחד? על מה אתם ממליצים?

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by NI4NI,

שלום WINDOWS מכילה אפשרות מובנית לדחוס את המידע על כל כונן כדי להרוויח עוד מקום. כיום לא מקובל להשתמש בזה כי נפחי הכוננים ענקיים ממילא ומחירם זול (אני לא מתייחס לעליה הזמנית במחירים בגלל השטפונות). אני זקן מספיק כדי לזכור איך כשהיו דיסקים של 850MB ואפילו פחות, הייני משתמשים באופציה הזאת כדי להשיג עוד קצת מקום. עכשיו קניתי כונן SSD קטן למדי (64GB) ותהיתי אם לא כדאי לי להפעיל את הדחיסה עליו. ככה אני משיג יותר מקום והמחיר נראה העמסה קלה על המעבד שיצטרך כל פעם לפתוח את הקבצים - אבל זה לא נראה לי משימה קשה למעבד בימינו. האם זה כדאי ? האם מישהו ניסה את זה ? האם זה גורם לבעיות ? תודה

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by 890iu,

רכשתי היטאצי K30007 דיסק 2000 GB SATA 6 סדרה חדשה שיצאה בימים אלו ל- SATA 6 מהירה מכל מה שהיכרתי קודם דיסק שקט ומהיר http://www.hitachigst.com/internal-drives/desktop/deskstar/deskstar-7k3000 מחיר טוב 523 ש"ח http://eliad.org/viewer.php?id=1294896894.png http://eliad.org/viewer.php?id=1294981051.png http://eliad.org/viewer.php?id=1294958170.png

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. יש לי כונן של 'סיגייט' מסדרת 'ברקודה' בנפח 2TB. הקונקטור שלו היה תקול ולכן החלפתי לו את כל המעגל אחרי שמצאתי כונן מאותו הדגם (לפי מספר המודל על התווית, אם כי מדובר בשתי סדרות ייצור שונות - אחד יוצר בסין והאחר בוויטנאם. הכונן החליפי היה תקין. קיבלתי אותו ב'אקומיוניטי'. כבר שם, בבדיקה הראשונית שלאחר הרכבת המעגל על הכונן המקורי, הוא לא זוהה ע"י המערכת). כאשר בדקתי את הכונן בבית הוא השמיע רעש שחזר על עצמו שוב ושוב ונשמע כאילו המנוע לא מצליח לתפוס מהירות. * האם לפי הרעש הזה ניתן לקבוע מהי הבעיה (מנוע/ראש קריאה-כתיבה)? * האם יכול להיות שמקור הבעיה הוא המעגל ה'חדש' שהרכבתי על הכונן? היתכן שלכל כונן יש את המעגל האישי הייחודי שלו? …

5. Started by Oz.,

שלום חברים, אני מעוניין להאריך את החיים של המקבוק שלי על ידי הוספת ssd במקום הכונן דיסקים, אבל דיי אבוד איפה לעשות את זה ומה המחיר ההגיוני שזה אמור לעלות.. אשמח לשמוע אנשים שעשו את זה והמלצות.. מצאתי את הכונן הבא: תודה רבה לכל העוזרים [emoji5] Sent from my iPhone using Tapatalk

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. היום חזרתי מנווה מונוסון מ זיגזג מחשבים WWW.ZIGZAG2000.co.il קניתי את ה 80 8 מגה של WD מה אני יגיד לכם !??? טסססססס! שקט......(אפילו ששים אוזן על המארז לא ניתן לשמוע ) (8 שניות מהדלקת המחשב עד לסיום העלאת הWINDOWS ורק 725 שקל ! מי שמתלבט בקניית הרדיסק חדש ! פשוט לא לחשוב פעמיים!! נ.ב אחריות ל 3 שנים מלאות !

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by matan13,

אני כבר התייאשתי לנסות ולמצוא את כל הקבצים שאבדו במחשב של אחותי. פירמטתי את המחשב לאחר שהוא עשה בעיות בהעלאה של ה-win. לפני זה הוספתי לו HD נוסף(שניהם IDE) וג'מפרתי אחד מאסטר(זה בו יושבת המערכת הפעלה) ואחד סלייב. לאחר הפירמוט קרתה טעות ומחקתי את הכונן שהיה עליו חומר של 22GB שלפני הפירמוט הוא עבד בשיטת מערכת קבצים FAT32 ולאחר הפירמוט הומר ל-NTPS. ניסיתי לסרוק בתוכנות שיחזור מידע גם של fat וגם של ntps ולא הצלחתי לשחזר בהם. ניסתי בתוכנות handy recovery ו-r-studio-best recovery soft ולא הצלחתי לשחזר כלום. אני צריך תוכנות של NTPS או FAT32 להריץ על הכונן הזה ? או שזה התוכנות שלא מספיק טובות לשיחזור ? תודה רבה מראש !!

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. אני צריך דיסק הם נתונים הוא SATA III עם Buffer 64MB 6.0 GB/s גודל 1TB פנימי תקציב עד 700 שח שהיה שקט תודדה מראש אני צריך ארדיסק מהיר עם ביצועים טובים בשביל משחקים עלי כדי לי לשים ארדסק SSD ?

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. שלום רציתי לדעת איך אתם מחלקים את הכונן הקשיח שלכם? האם מפרידים רק בין DATA ל SYSTEM או עושים חלוקה נוספת? לכמה כוננים מחלקים? ואיזה יחס באחוזים אתם מקצים לכל חלק (כונן) והאם אתם מתקינים את כל התוכנות והמשחקים על הכונן מערכת (כי בכל מקרה אחרי פירמוט חיב להתקין הכל מחדש) או בכונן נפרד?

• 22 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. ריפרפתי עכשיו בזאפ וראיתי שהמחירים של כוננים קשיחים עלו בצורה ממש מטורפת. חיפוש כונן קשיח בנפח של 2 טרה העלה רק כונן אחד עם מחיר של מתחת ל700 שקל - 698 שקל. כשקניתי את הכונן שלי ( HD204UI ) הוא עלה 400 שקל בערך, ואילו עכשיו הוא עולה 725! מה גרם לעליה הזו? הרי ככל שעובר הזמן מחירים של מוצרי אלקטרוניקה אמורים רק לרדת, לא לעלות... יש למישה הסבר?

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. חבר שלי קנה כונן חיצוני של גיגה Samsung G3 ובמקרה קנה גם טלווזית LCD Samsung LA40C530 המפרט: http://www.samsung.com/il/support/detail/supportPrdDetail.do?menu=SP00&prd_ia_cd=101&prd_mdl_cd=LA40C530F1RXSQ&prd_mdl_name=LA40C530F1R&srchword=LA40C530F1 יש לה ממשק משתמש דרכו ניתן לצפות בסרטים מוזיקה וכו' ע"י חיבור USB 1.השאלה האם ניתן להשאיר את הכונן החיצוני מחובר לחשמל באופן קבוע או שזה מזיק לו? 2.או שכדאי להחליף לכונן יותר מתאים? 3.כדאי לחבר את הכונן/טלוויזה לאל-פסק או שמספיק המפסקים האלה שמיישר מתח? 4.במידה ואין בעיה לחבר קבוע את הכונן האם כדאי לחלק את הכונן בפנים לכמה מחיצות לסרטים,מוזיקה וגיבוי בנפרד על מנת שלא יווצר מצב שכל הקבצים נפגעים או שבכוננים כא…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by yonit,

כאשר אני מכניסה את הדיסק און קי מסוג sandisk למחשב האור הכתום מתחיל להבהב לכמה שניות ואז האור נכבה כלומר הוא מזוהה לכמה שניות ואז לא מזוהה. המידע בדיסק און קי מאוד חשוב לי וביררתי בחברות שיודעות לשחזר מידע מה המחיר לשיחזור ואמרו לי שזה בסביבות 1000 ש"ח. האם יש משהו לעשות לפני שאני פונה לחברה שיודעת לשחזר את המידע ולחסוך את הסכום המטורף שהם דורשים? בתודה מראש.

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. אצל אך שלי היה לי גיבוי של כל מה שהיה לי על ההארד דיסק, פירמטתי את המחשב (כמה פעמים) ושבאתי להעתיק את הכל חזרה למחשב שלי אני מגלה שזה לא, להפתעתי הדפוק פשוט מחק את זה משם... עכשיו עולה השאלה, כיצד אני מחזיר את המידע הזה אם אפשר ?!

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. אני עם FW מקורי 3.04 והדיסק לא מלא, רק 1.2 גיגה - זה הגודל של ה iso... האם אפשר להסיק שזו צריבה טובה אפילו שהדיסק מלא רק ברבע מתוכנו? דרך אגב, צרבתי במהירות X8 והסריקה כמו שאתם רואים במהירות X5 [attachment deleted by admin]

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by NIVs,

נכון שיש אותו באיזה 2 חנויות בגרסאת הרייטל. אבל מתי הוא מגיע לרוב החנויות הגדולות בגרסא עם כול הפנלים והכול?

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by galr52,

שלום אני מחפש כונן קשיח חיצוני. הכונן יכיל בתוכו כמה עשרות גיגות בודדות כך שאני לא צריך משהו גדול במיוחד. מה שחשוב לי זה שהכונן יהיה אמין ולא ימות לי חודש אחרי שנגמרת האחריות, ושיהיה לו רק חיבור USB (בלי חיבור לחשמל). בקשר למחיר אני מוכן להשקיע 300 שקל אבל אם לא צריך לא חייבים בתודה מראש, גל

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by samitc,

היי, חושב לקנות ssd חדש למחשב מה עדיף (כולל ההבדל במחיר)? Samsung 850 EVO 500GB https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820156151&ignorebbr=1 תודה רבה

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  18. יש לי כרגע רק HDD והוא מחולק ל-2 מחיצות כאשר רוב המידע על המחיצה בה לא מותקן הWIN הזמנתי SSD, ואני רוצה להתקין מחדש שם את הWIN ואח"כ לחבר בנוסף את הHDD ולאחסן עליו קבצים. השאלה שלי בעצם היא איך עושים את זה בלי לאבד את המידע? חיפשתי באינטרנט ואנשים אומרים לגבות את הקבצים, לפרמט את הHDD ואז להחזיר אבל אני רוצה להימנע מכל זה. אין לי בעיה לפרמט את המחיצה שבה מותקן הWIN כרגע. השאלה היא האם אפשר לעבוד ככה: 1. לנתק HDD ולהתקין WIN על SSD כרגיל 2. לחבר את הHDD ולפרמט את המחיצה עם הWIN הישן - איך עושים את זה ד"א? האם מספיק להגדיר שהBOOT יהיה מהSSD ואז אפשר לפרמט פשוט את המחיצה דרך הWIN או שצריך לעשות משהו אחר? 3. במידה ואני רוצה לאחר הפרמוט של המחיצה…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by tomz,

שלום יש לי הארד דיסק חיצוני של WD, דגם MYBOOK 250 גיגה אני מחפש דרך, שיכולה לנעול תיקיות ואפילו את כל הכונן כך שאין אפשרות לגשת אל הקבצים ללא סיסמא. מכיוון שזהו כונן נייד שעובר בין מחשבים, אין אפשרות להתקין תוכנה שמבצעת דברים כאלה. אשמח לשמוע אם למישהו יש רעיון או דרך מסויימת לנעול את הכונן או תיקיות מסויימות בתוכו תודה, תום.

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by Jack_g,

ה KINGSTON עולה 165 והSANDISK עולה 190 אני רוצה לדעת מבחינת מהירות כתיבה עמידות וכו' איזה עדיף? כי מבחינת עיצוב ה SANDISK מנצח כי אין לו את המכסה הוא נשלף ככה שהוא תמיד מוגן.

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by iSolt,

מדובר על כונן 500GB של מחשב נייד. מבחינה פיזית אין נזקים. הכונן נהפך לאיטי מאוד, ואז המחשב נכנס למסך שחור. ניסיתי לפרמט, המחשב עלה ושוב קרס למסך שחור. לא היה לי זמן להתעסק עם גיבוי, וכשחזרתי שתי המחיצות לא היו נגישות יותר. בדרך לא דרך הצלחתי לשחזר (לא ממש היה צריך לשחזר, הצלחתי להציג את ספריות/תיקיות המחיצה ולהעתיק את הקבצים) ב100% את מחיצה C ולגבות את כולה. את מחיצה D לא הצלחתי להציג. הטעות שלי היתה (אני יודע רק היום) שניסיתי להתקין שוב וינדוס על כונן D (עם האופציה ששומרת על הקבצים, התקנה שביצעתי כבר עשרות פעמים ולא מפרמטת את הכונן אלא רק מתקינה קבצי מערכת בנוסף לתיקיות משתמש.) במהלך ההתקנה הכונן נהפך ללא נגיש ולא היה ניתן לגשת לשום קובץ או אפילו להציג שמות קבצים/תיקיות …

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by Cynicoren,

שלום, הוספתי כונן ישן לנחשב חדש, והמחשב הגדיר את אחת מ 2 המחיצות בכונן כ EFI system partition . האם הנתונים נפגעו? איך לשנות את ההגדרה למחיצה פעילה? תמונת מצב הכוננים: https://imgur.com/a/L3oofl6 תודה

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. ניסיתי כבר שני מארזים אחד של AgeStar ואחד noname - שניהם לא מתקשרים בeSATA, ודרך USB המחשב רואה רק 801.57GB מתוך 3TB. חשוב שיהיה עם חיבור eSATA + USB (עדיף USB3 אבל לא חייב.) שברתי את הראש כמה ימים עד שעליתי על הבעיה. :-\

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. היי יש לי את הלוח אם Asus P4P800 SE ויש לו רק חיבור SATA ואחשיו אני רוצה להריב את ההדיסק אבל הדיקסים הזלים יותר הם SATA 2. אז אנמי רוצה לדעת אם אני יכול להשתמש בדיסק קשיח כזה שיש לו SATA 2

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. שלום לכולם, תחילה אציין שקראתי את ההסבר הבסיסי בסטיקי של הפורום שכתב בעבר RK.. עיינתי גם בכתבה של CDFREAKS (לא ממש הבנתי הכל..) הבנתי את ההבדלים העיקריים בין שתי השיטות והבנתי (אם אני לא טועה..) שצריבה ב שיטת ה + עדיפה על ה - .. אבל לשאלה שלי עדיין לא מצאתי תשובה : נניח שיש לי קובץ IMAGE מסויים שעשיתי לסרט /משחק מחשב/ משחק PS2 וכו' מקוריים שברשותי (קבצי ISO, MDF וכו') ואם וכאשר אני רוצה לצרוב דיסק גיבוי - האם זה הכרחי לצרוב אותו באותה שיטה שהוא תוכנן להצרב בה ? ואני אסביר עם דוגמא- האם זה משנה נגיד ל PS2 / נגן DVD ביתי/ מחשב באיזה שיטה צרבתי את הגיבוי ? האם הם ייקראו את הדיסק כרגיל בשתי השיטות ? תודה לעוזרים ..

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים