עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by efee123,

שלום, יש לי כמה שאלות, אחת, התקנתי את הSSD של Intel מהקנייה הקבוצתית ורק לאחר התקנה ראיתי שיש צורך בשינוי הגדרות דרך הביוס ל AHCI, שיניתי, וכשההמחשב מעלה את ה- windows הוא ישר עושה BS(קצת צפוי). לפי כמה מדריכים שראיתי באתר הוא אמור לעלות ולבצע איזשהו דריבר לבקר אך המחשב כבה לפני שמספיק לעשות את העדכון. יש דרך להגדיר את זה כמו שצריך או שחובה התקנה מחדש של המערכת הפעלה? דבר שני, איך אני יודע אם יש לי בקר של Intel על הלוח והאם זה משנה באיזה יציאת SATA אני מחבר? ניסיתי לבדוק באתר של GIGABITE אבל לא הצלחתי כל כך להבין. דבר שלישי, אני לא בטוח ששיניתי המקום הנכון לAHCI אני אעלה תמונה יותר מאוחר, כל המפרט שלי פרט לSSD ועוד 2G זיכרון ראם נמצאים בחתימה. תודה רבה לכולם. זא…

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. Started by griper,

קניתי צורב שהיה אמור להיות של sony אבל הוא של lg איזו חברה טובה יותר (אני עדיין יכול להחזיר אותו) ? כמה עולה צורב של LG ושל SONY במהירות 52X24X52 ? ואיפה לקנות כזה בזול? וכמה עולה צורב של שתי החברות במהירות 52X32X52 (32 או שלושים ומשהו...אני לא בטוח) ואם אתם מכירים חברה טובה יותר אז תגידו (חברה שיותר טובה מ LG ומ SONY (מאוד חשוב לי לדעת כמה הם עולים ואיפה לקנות אותם בזול) תודה מראש

• 5 תגובות
    • 887 צפיות
  3. Started by As-21,

מבין הדגמים הללו WD5000AAKS ו ST3500320AS מה כדאי לקחת ? SEAGATE ST3500320AS 500GB SATA2 7200RPM 32MB WD 500GB 7200RPM 16MB SATA2 ?? כאמור אין כל כך הבדלי מחירים מה כדאי לקחת ? אשמח לשמוע גם למה תודה מראש ?

• 51 תגובות
    • 8.7k צפיות
  4. הכוננים הקשיחים המומלצים: 500GB HD502HJ - מסדרת Spinpoint F3 של סמסונג, בעל פלטה אחת, נחשב שקט מאוד ובעל רמת ביצועים גבוהה. מחיר- כ-200 שקלים. 1000GB HD103SJ או HD103SI - ה-HD103SJ הוא מחליפו של ה-HD103UJ המהולל שהיה מציג רמות רעש וביצועים טובות יותר מכוננים חדשים ממנו. ב-HD103UJ היו 3 פלטות, כאן מדובר ב-2 פלטות אז על אחת פי כמה וכמה. כונן זה מסדרת Spinpoint F3 מציג רמת ביצועים גבוהה מאוד ובנוסף לכך הוא כונן דיי שקט. מחיר? כ-300 שקלים. למעוניינים בכונן שקט יותר ה-HD103SI מסדרת EcoGreen F2. זו הסדרה הירוקה ומדובר בכונן שקט יותר וחסכוני יותר בחשמל מאשר ה-HD103SJ. 1500GB HD154UI - מסדרת EcoGreen F2 של סמסונג. הוא אינו בעל הביצועים הטובים ביותר, הוא אינו הכונן השקט …

• 57 תגובות
    • 100.3k צפיות
  5. ...פשוט לצרוב את הISO על הדיסק?

• 2 תגובות
    • 588 צפיות
  6. שלום, אני מעוניין לבנות מערך RAID 1 כרגע יש לי RAID 0 אבל עבר זמן מה ואינני מוכן לקחת סיכון על המידע. בכל אופן אני יודע ש RAID 1 זה לא תחליף לגיבוי, אבל אני מאמין שזה יכול להועיל במשהו, הלוח אם שברשותי הוא כדקלמן: Motherboard Name Gigabyte GA-EP45-DS3R אני רוצה להוציא את 2 הכוננים הנוכחיים שיש לי מהמחשב ולקנות 2 כוננים חדשים ולקבוע אותם כ RAID 1 רציתי לדעת איזה כוננים מומלצים נכון להיום, רציתי לדעת אם זה לדוגמא יכול להיות טוב http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=5558 אני רוצה נפח של 1.5TB לפחות. אלא אם כן זה לא רלוונטי? :-\ תודה רבה לכל העוזרים. נתנאל.

7. Started by tidan26,

שלום רכשתי כונן של intel 120gb ssd 330 נכנסתי להתקנה של מערכת ההפעלה והוא מראה לי שגודל הכונן הוא 111gb והוא ייצר לי עוד כונן ללא שם של 100mb עשיתי פורמט לכונן זה ולאחר מכן התקנתי את מערכת ההפעלה על הכונן ששוקל 111gb האם עשיתי טעות שפירמטתי את הכונן ששוקל 100mb ולמה הוא משמש? ???

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  8. ראיתי את הדיסקים של SAMSUNG SPINPOINT בגודל 640GB ו750GB במחירים לא רעים. מישהו מכיר אותם? איך הם מבחינת שקט ואמינות? תודה

• 5 תגובות
    • 733 צפיות
  9. החברה מטאיוואן ממשיכה להיות אחת מהדוחפות המרכזיות של שבבי הבזק במבנה תלת מימדי אל השוק, הפעם עם מוצר חדש לחסידי ה-MLC לכתבה

10. Started by cad5011,

שלום לכולם. ביום ראשון הזמנתי מחשב מ-PCH, עם דגש על רכיבים שקטים (ראו http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=24;action=display;threadid=60063). לפי המלצות וחומר שקראתי, הזמנתי Seagate 80GB 7200 rpm ATA100 HDD. היום התקשרו מ-PCH ואמרו שכעת הם לא יכולים לספק אף HD Seagae. במקומו הם הציעו לי את ה- Western Digital 80GB 7200 rpm LB אבל אני מעדיף לא לקחת אותו מפני שהוא לא מוכר ואין עליו נתונים. האופציה הבאה בתור מבחינתי, היא Samsung 80GB 7200 שיש להם במלאי (548 ¤), אבל הטכנאי שדיבר איתי לא ידע להגיד לי את הדגם שלו. האם מישהו כאן יודע איזה דגם הם מוכרים? ידוע לי על דגמים שקטים כמעט כמו ה-seagate ועם ביצועים טיפה יותר טובים - כמו ה- SP1604N, אבל קראתי גם על דגמים רועשי…

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by slimshady21,

אני הולך לקנות מחשב והתכנון היה לקחת דיסק 160GB רגיל, אבל עכשיו אני חושב אולי לקחת את הארדיסק עם ה10,000RPM , אבל לא כל כך הבנתי במה בדיוק זה משפיע המספר סיבובים הגדול יותר ואם באמת כדאי לקחת למרות שיש בו פחות נפח(36/74), הבנתי גם שהסדרה הזו היא רק בתקן SATA1-למה? וגם שמעתי שיש עוד פתרון לביצועי הדיסק-16M מטמון במקום 8M, אבל בנתיים לא ראיתי כאלה ומתלבט מה לקחת הקיצר אם משהו יכול להסביר את הקטע הזה אז סבבה

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. אני מנסה לכניס כמה סרטים והוא מזהה אותם כתקליטורים ריקים וניסיתי את כל ה CODECK וPOWER DVD אין כלום מה יכולה להיות הבעיה הצורב DVD הוא חדש של NEC . יש למישהו רעיונות? עדכנתי FIRMWEAR וכלום הוא לא מזהה בכלל שיש דיסקים!!!! טוב פרטים נוספים: יש לי את הסרט של החתונה שלי על DVD-R של חברת פורטיס(הסרט מהצלם לא משהו שאני עשיתי),הצורב DVD שלי הוא NEC 3520A הסרט עבד בנגן DVD בייתי וגם על הנייד שלי וחלק מהסרטים עבדו על גם על המכשיר הנ"ל אבל לא עוד. ניסיתי לעדכן קושחה ולא עזר. אולי סוג הדיסקים לא תומך? אולי אי אפשר לראות בצורב DVD סרטים?? אני דיי מיואש!

• 2 תגובות
    • 773 צפיות
  13. כל פעם שאני רוצה שהקבצים יהיו קריאים,אני מפרמט וגם אז רק הקובץ הראשון והשני טובים ואלה שאני מעתיק אח'כ אינם קריאים.

• 0 תגובות
    • 647 צפיות
  14. Started by lioryb,

שלום. אני מעוניין להוסיף כונן רשת, כך שאפשר יהיה לגשת לתכנים שלו (כולל HD) מכל מקום ברשת הביתית. על מה הייתם ממליצים? תודה.

• 3 תגובות
    • 936 צפיות
  15. Started by Night,

אני מחפש צורב DVD שצורב את כל סוגי המדיות: DVD-R/W DVD+R/W Double Layer לא חובה שיתמוך ב- DVD-RAM מחברה טובה כמו LG. רצוי מהירות 16x, אפשר גם 8x. תודה

• 2 תגובות
    • 763 צפיות
  16. אני כבר הרבה מאוד זמן שלא עוקב אחרי החידושים בעולם המחשבים. כרגע יש לי דיסק קשיח של 500 גיגה של WD. כמה הרבה זמן שאני מתכנן להוסף לזה עוד איזה טרה ,או אולי 750 (למרות שראיתי שיש כבר דיסקים עם 3T, לא יודע אבל מה העלויות היום) אני זוכר שהיה את ההרד דיסק F1 של סמסונג, שנמכר בגרסאות 750G ו1T אם אני לא טועה, ושהוא קיבל הרבה שבחים. ההרד דיסק הזה עדיין נמכר? אני לא מצליח למצוא אותו בחנויות בעיר שלי משום מה... אולי יצאה גרסה משופרת לF1 פשוט ואני לא יודע? אני מחפש משהו שקט,מהיר וזול יחסית. הF1 אני זוכר היה כזה. אבל אולי יש המלצות אחרות? תודה.

• 0 תגובות
    • 953 צפיות
  17. Started by ztahie,

שלום, קניתי צורב NEC דגם 3540A כאשר אני נכנס למאפיינים שלו דרך מנהל ההתקנים, יש לי לשונית שנקראת "אזור DVD" ובה למטה אני רואה שיש לי עוד 2 פעולות עד שהשינויים ישמרו ואז לא אוכל לשנות אותם בחזרה. יש איזשהו תוכנה שמבטלת את הדבר הזה? תודה לעוזרים...

• 2 תגובות
    • 860 צפיות
  18. Started by dan_dekel,

שלום לכולם, הרבה זמן לא כתבתי כאן פוסט... שנים... בכל מקרה, אשמח לעצתכם בנוגע לרכישת כונן קשיח חיצוני 2TB. נתקלתי בכונן הבא של SEAGATE: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=829399 האם הוא מומלץ ? האם יש כוננים טובים ומהירים יותר באותו הנפח ומה ההבדל במחירים והתכונות... בתודה מראש, דן

• 1 תגובה
    • 842 צפיות
  19. Started by smily58,

יש לי כונן קשיח עים -20GB-מחולק ל-C-ו-D-,איך אני מבטל את ה-D-כדי להפוך את כל הכונן ל-C-???? תודה א ש ר

• 6 תגובות
    • 733 צפיות
  20. Started by R_G,

אהלן, שלום לכולם! יש לאבא שלי מחשב קצת ישן (פנטיום 4 2.0.. אני לא כל כך יודע מה הלוח אם) ונדפק הכונן דיסקים.. ראיתי את ההמלצות הבעיה שאני לא בטוח אם זה יתאים למחשב בגלל שהוא ישן.. וחוץ מזה - אבא שלי לא באמת צריך צורב DVD וכו' (למרות שכמעט רק את זה יש בשוק).. קיצר, אשמח לעצתכם ועזרתכם והמלצותיכם אנו צריכים כונן DVD, כמה שיותר זול ופשוט שיתאים למחשב הישן.. (כמובן שאם ההבדל הוא של 20-50 שקל בין משהו ישן ומעפן לבין משהו חדש ונורמלי - כל עוד זה מתאים למחשב מבחינת חיבורים - אני מעדיף להשקיע ולקנות כבר משהו נורמלי) תודה רבה מראש (:

• 5 תגובות
    • 680 צפיות
  21. לחבר שלי קרתה תקלה והוא הציף את אחד המחיצות. שהוא מנסה לפתוח את המחיצה יש לו אפשרות רק לאתחל. אבל יש לו קבצים חשובים שהוא לא רוצה למחוק. האם יש דרך להציל את הקבצים לפני שבמצעים אתחול?. ממתין לתגובתכם בתודה מראש...

• 7 תגובות
    • 728 צפיות
  22. Started by eins,

שלום לכל המומחים, אני מעוניין לבצע התקנה חדשה של win10 ואני רוצה לקנות כונן חדש לצורך ההתקנה. יש לי לוח אם Gigabyte X99 Gaming 5 יש לו חיבור של M.2 אבל ממה שהצלחתי לקרוא הוא תומך במקסימום 10G העברה אז האם בכלל משתלם ללכת לכיוון M.2 או לקנות SSD ? תודה מראש.

23. Started by J0n1,

איזו חברה עדיפה בכונני גיבוי? Seagate External Desktop Drive או Western Digital My Book Essential Edition בנפחים של 320/500GB או שיש הצעות אחרות?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. שלום לכולם ...ברשותי צורב מחברת NU הוא מותקן למחשב אבל לא קורא כלום ולא מעלה שום דיסק חיפשתי המון באינטרנט דרייבר לצורב אך ללא הצלחה...אודה מאוד למי שיעזור לי למצוא דרייבר להורדה לצורב שלי... תודה מראש!

• 4 תגובות
    • 536 צפיות
  25. Started by redead,

עד היום בכל המחשבים שלי הייתי מחלק ל3 חלקים : 1. מערכת הפעלה , 2. הורדות+משחקים , 3. דיברי מולטימדיה שהייתי שומר ( המון המון סרטים ותמונות). עכשיו שאני קונה מחשב חדש עם הרדיסק אחד של טרה חשבתי שאין בעצם שום יתרון לחלק ל3 ואולי כדאי לחלק ל2 וזהו, ניתן איזה 100ג'יגה למחיצה של המערכת הפעלה וכל השאר במחיצה השניה. מה אתם אומרים?

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.